✅ تحول در تحصيل (126)؛
⚠️ سند صد و بیست و ششم: گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ربانی بیرجندی دام عزه
🔶🔹ادبيات براي طلبه ها يک امر بسيار ضروري است و در مرحله اول يعني سه چهار سال اول، بايد ادبيات را خوب بخوانند، حتي اگر طلبه اي مي خواهد روضه خوان بشود يا در کلام، فلسفه يا قضاوت وارد شود، بايد ادبيات را خوب بخواند. من نسبت به ادبيات بسيار حساسم مثلا کسي که حديثي مي خواهد بخواند، بايد صحيح بخواند ( و بفهمد). کتابی درباره تاثير ادبيات در فقه دارم که چاپ شده است.
الان اگر من به شما بگويم ديگر طلبه اي، الغدير عربي مطالعه نمي کند يا ديگر کسي از طلاب نمي تواند اشعار عربي را مطالعه و معنا کند، سخن گزافي نگفته ام.
(*) منبع: نشریه مدرسه علمیه نورالرضا علیه السلام/ شعبان 1440
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
↘️http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
🌐http://mirath.blog.ir
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اگر كسی درس بخواند و نتواند مدرّس خوب باشد يقين بداند عمرش را تلف كرده، برای اينكه اين علوم امانتهای الهی است، اين را به ما آموختند، ما بايد پيش مطالعه كنيم، مباحثه كنيم، خوب درس بخوانيم، با استاد در ميان بگذاريم، اشكالات را مطرح كنيم، دفتر علمی داشته باشيم، بشويم استاد. اگر كسی از كتابی به كتاب ديگر رفت و نتوانست آن كتاب قبلی را به خوبی تدريس كند اين مطمئن باشد عمر را تلف كرده است. به ما گفتند طرزی بايد درس بخوانيم كه اين امانتهای الهی را به ديگری منتقل كنيم. آنها كه كتاب نوشتند لله نوشتند، آنها كه برای ما تدريس كردند لله تدريس كردند، ما هم موظفيم اين علوم را به نسل بعد منتقل كنيم.»
درس اخلاق ۹۲/٧/۴
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#پرونده_ویژه #معیشت_طلاب
آیت الله شبیری زنجانی:
👈 شنیدم مرحوم آقای مطهری و چند نفر دیگر از ممتازین طلاب، همه گفته بودند که اگر به دلیل وضعیت معیشتی نبود از قم خارج نمیشدیم.
🔻 مشکل #معیشت باعث فاصله گرفتن افراد مستعد از مجموعههای علمی میشود. چقدر باید این #حوزه تلاش کند تا بتواند استعدادی را جذب کند؟ اما وقتی که نتواند این استعداد را حفظ کند خسارت بزرگی است. این موضوع باید مد نظر مسئولان #حوزه_علمیه باشد و برای رفع مشکلات اقتصادی #طلاب تلاش کنند.
🆔 @tahavol_howze
از مرحوم علامه طباطبايى پرسيدند:
چه کار كنیم تا در نمازمان حضور قلب بیشتری داشته باشیم؟ ايشان فرمودند :
كم حرف بزن.
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷@nimeyepenhan
✅ تحول در تحصيل (127)؛
⚠️ سند صد و بیست و هفتم: گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ربانی بیرجندی دام عزه
🔺مرحوم آيت الله زنجاني رحمة الله عليه مي فرمودند: کسي که بلاغت بلد نباشد، ظرافت هاي قرآن را نمي فهمد. به همين جهت است که تفسير کشاف، اينقدر جا افتاده است و هيچ مفسري نيست مگر اينکه از کشاف استفاده مي کند. اين به خاطر همان بلاغت و نکته هاي ادبي آن است.
(*) منبع: نشریه مدرسه علمیه نورالرضا علیه السلام/ شعبان 1440
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
↘️http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
🌐http://mirath.blog.ir
فقر آفت آگاهی است...
طرحی بسیار پرمعنا از پاول کوژینسکی کارتونیست بزرگ لهستانی
در این طرح انسان گرسنهای را میبینید که
در درجه نخست هدفی جز سیر شدن شکم ندارد و غم نان اجازه نمیدهد که او به تماشای جهان بنشیند، در زندگی عمیق شود، کتاب بخواند، یاد بگیرد و آگاهیاش را بالا برده و به جهان اطراف خود بیاندیشند.
#هفته_پژوهش #مرکز_پژوهشی_مبنا
مقام معظم رهبری:
⭕️ ما اگر تحقیق را جدی نگیریم، باز باید چشم به منابع بدوزیم و منتظر بمانیم، که یک نفر در یک گوشه دنیا تحقیقی بکند و ما از تحقیقات او استفاده کنیم و اینجا #آموزش دهیم، این نمیشود، این وابستگی است...
🆔@mabna_center
📌قضاوت و مرجعیت زن؟!
✅«نکتهی این حکم الهی این است که قضاوت، یک منصبی است که احتیاج دارد به این که انسان خشک و قاطع باشد. خشک بودن و تحت تأثیر عواطف قرار نگرفتن، چیزی است که به طور معمول زنها این را ندارند و این نقطهی قوت زن است نه نقطهی ضعف زن.
این را توجه داشته باشیم. زن اگر عواطفش جوشان و احساساتش پرخروش نباشد، عیب است. کمال زن در غلبهی عواطف اوست و این به دلیل این است که شغل اوّل زن تربیت فرزند است. نمیگوئیم شغل دیگر نداشته باشد، داشته باشد. میتواند، هیچ مانعی ندارد داشته باشد. اسلام مانع نیست، اما اوّلین و اساسیترین و پراهمیتترین شغل زن، مادری است. اگر رئیس جمهور هم بشود، اهمیتش به قدر اهمیت مادری نیست.
🔻 من اگر بتوانم تشریح کنم، وقت می بود و میگفتم که مادر بودن چقدر اهمیت دارد؛ یک مادر خوب بودن، قبول میکردید که از ریاست جمهوری هم بالاتر است اهمیت و ارزشش. برای این کار عاطفه لازم است. خدا این موجود را با این عواطف خروشان آفریده تا مادری لنگ نماند. اگر مادری لنگ بماند، نسل انسان منقطع میشود. یا انسانهائی که به جامعه وارد میشوند، انسانهای کامل و درست و حسابی و معتدلی نخواهند بود. برای این منظور خلق شده. حالا شما میخواهید این موجودی که خدا برای خاطر همین موضوع او را عاطفی آفریده، بگذارید در رأس یک شغلی که بی عاطفهگی میخواهد، قاطعیت و خشونت میخواهد، خشک بودن میخواهد،
این را خدای متعال قبول ندارد. مجتهد جامعالشرائطی که مرجع تقلید میشود نیز همینطور.
مرجع تقلید باید تحت تأثیر هیچ احساس و عاطفهای قرار نگیرد و این چیزی است که به طور متوسط و معمول در مردها بیشتر است از زنها به این دلیل.»
بیانات سیدعلی خامنه ای . جلسه پرسش و پاسخ در مسجد ابوذر تهران
۱۳۶۰/۰۴/۰۶
#زن
#مادری
#هویت
╔═══════╗
📌مجمع فعالان صیانت از جمعیت
🔻 ایتا 👇👇
eitaa.com/dotakame
🔻 بله👇👇
https://ble.ir/jebhefars_pop
لطفاً منتشر بفرمایید
✅ تحول در تحصيل (128)؛
⚠️ سند صد و بیست و هشتم: گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ربانی بیرجندی دام عزه
🔺در یادداشت های استاد محمد قزوینی عبارتی وجود دارد: «من برای سفر مطالعاتی به برلین رفتم و الان در کتابخانه برلین، مشغول استخراجِ دُرّهای مغنی اللبیب هستم».
من بارها به طلبه ها گفته ام که ما آبروی مغنی اللبیب را برده ایم. به خاطر اینکه این کتاب در کشور ما، یک کتاب نحوی شده است در حالیکه در کشورهای عربی و غربی، مغنی اللبیب یک کتاب علوم قرآنی است!. آیت الله العظمی جوادی آملی می فرمودند: اگر کسی تفسیر قرآن کار می کند، باید یک دور مغنی اللبیب را مرور کرده و بر آن مسلّط باشد.
(*) منبع: نشریه مدرسه علمیه نورالرضا علیه السلام/ شعبان 1440
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
↘️http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
🌐http://mirath.blog.ir
⁉️ آیا اینکه طلاب زودتر به مقصد برسند، دردی از دین دوا می کند؟ مثلا قبلا که طلاب دیرتر به مقصد می رسیدند، تمدن و فرهنگ و معنویت نداشتیم؟ آیا نخبگان و مفاخر ما از مسیر کوتاه و به واسطه خواندن مطالب ساندویچی به هدف رسیدند یا سال ها زحمت کشیدند؟ تعجب ما از بعضی معروفین است که چطور با سهل اندیشی های غیر قابل دفاع، بنای علم در حوزه ها را به نابودی می کشانند و به خیال خود، به دنبال گسترش معنویت هستند و چنین افاضه می کنند:
"مردم و جوانان این عصر، کمتر حوصله و صبر پرداختن به مطالعات و مباحثات طولانی را دارند و به همین دلیل باید زودتر آنها را به نتیجه برسانیم که مبلغان ونویسندگان و... به کارهای خود برسند.
امروز طلابی که به حوزه میآیند از دبیرستانی میآیند که آموزش آنها بستهبندی شده است و در حوزه نیز باید دروس را به شکلی بپیچند که طلاب زودتر به نتیجه برسند".
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
↘️http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
🌐http://mirath.blog.ir
تحول
⁉️ آیا اینکه طلاب زودتر به مقصد برسند، دردی از دین دوا می کند؟ مثلا قبلا که طلاب دیرتر به مقصد می رس
این شیوه در سیستم تحصیلی امروز قابل اجرا نیست.
یعنی نمی شود طلبه آهسته درس بخواند چون باید در امتحانات شرکت کند.
اما راه حل چیست؟
راه حل اینه که در هر ترم یک درس اصلی را آهسته و پخته بخوانید.یعنی روی مطالب دقت کنید،کمی پژوهش پیرامون مطالب آن کتاب انجام دهید.این طور هم به امتحانات می رسید و هم یک درس اصلی را دقیق و پخته مطالعه می کنیم.
@tahv1111
تحول
این شیوه در سیستم تحصیلی امروز قابل اجرا نیست. یعنی نمی شود طلبه آهسته درس بخواند چون باید در امتحان
افرادی هم که فارغ التحصیل هستند.به هیچ وجه نباید از مطالعه دور باشند.
حداقل روزی یک ساعت یا نیم ساعت مطالعه مفید داشته باشند.و این مطالعه هم دقیق و پخته باشد.
@tahv1111
درباره نرم افزار:
نرم افزار عالم شو متشکل از دو بخش آموزش و آزمون است که هر کدام به نوبه خود زیر مجموعه هایی دارند. بخش آزمون متشکل از ۸ قسمت به شرح ذیل است.
۱. خود آزمایی
۲. دگر آزمایی
۳. طرح سوال
۴. نمونه سوالات
۵. المپیاد
۶. آزمون زنده
۷. آزمون ساز
۸. کتاب سوال
۱. در قسمت خود آزمایی کاربر می تواند سطح علمی خود را ارزیابی کند بدین صورت که وارد قسمت خودآزمایی شود و درس مربوطه را انتخاب نماید تا امکان ارزیابی به شش صورت دانشی؛ مفهومی؛ کاربردی؛ موضوعی؛ متوسطه؛ پیشرفته برای او نمایان شود و در نهایت پاسخ صحیح نسبت به هر کدام از سوالات نمایش داده شود و در تست موضوعی به طور مستقل امکان توضیح در ارتباط با گزینه صحیح نیز قرار داده شده است.
۲. در قسمت دگر آزمون استاد محترم می تواند درس مربوطه را انتخاب نماید و از انبوه سوالات منظم و مرتب و دسته بندی شده موضوعی تستی ۸ سوال و عبارتی ۴ سوال و تشریحی ۵ سوال گزینش نماید تا در نهایت فایل گزینش شده را جهت امتحان از دانش پژوهان خود دانلود نماید.
۳. در قسمت طرح سوال امکان مشارکت برای همگان جهت ارائه سوالات و در نهایت بارگذاری در نرم افزار وجود دارد.
۴. در قسمت نمونه سوالات امکان نمایش نمونه سوالات امتحانی کلیه دروس در تمام پایه ها از سنوات گذشته وجود دارد.
۵. در قسمت المپیاد امکان رقابت دانش پژوهان در آزمون های بدون زمان خاص در سه حوزه ادبیات عرب؛ فقه و اصول؛ علوم عقلی وجود دارد و در نهایت پس از شناسایی برترین ها؛ جوایزی اهداء خواهد گردید.
۶. در قسمت آزمون زنده امکان رقابت دانش پژوهان در آزمون های زنده و در زمان خاص در سه حوزه ادبیات عرب؛ فقه و اصول؛ علوم عقلی وجود دارد و در نهایت پس از شناسایی برترین ها؛ جوایزی اهداء خواهد گردید.
۷. در قسمت آزمون ساز امکان ساخت آزمون نسبت به کلیه دروس در سه حوزه دانشی؛ مفهومی؛ کاربردی وجود دارد.
۸. در قسمت کتاب سوال امکان نمایش تمام کتاب هایی که در ارتباط با سوالی کردن دروس مختلف است وجود دارد.
بخش آموزش متشکل از ۹ قسمت به شرح ذیل است.
۱. روش ها
۲. کتب درسی
۳. شرح کتب
۴. تدریس نوین
۵. تلخیص نموداری
۶. ثبت آثار
۷. مقالات و جستارها
۸. منبع شناسی
۹. کارت شناسایی
۱. در قسمت روش ها کاربر می تواند از روشهای مطالعه؛ مباحثه؛ تحقیق؛ تجزیه و ترکیب؛ استنباط؛ تحصیل دروس استفاده نماید.
۲. در قسمت کتب درسی امکان استفاده از کلیه کتب درسی در تمام پایه ها است.
۳. در قسمت شرحکتب امکان استفاده از شرح فارسی کلیه کتب درسی در تمام پایه ها است.
۴. در قسمت تدریس نویس امکان استفاده از آموزش های نوین در تدریس علوم مختلف وجود دارد.
۵. در قسمت تلخیص نموادری امکان استفاده از تلخیص نموادری کلیه کتب درسی در تمام پایه ها است.
۶. در قسمت ثبت آثار امکان ثبت مقالات و جستارهای پژوهشی پژوهشگران برای استفاده کاربران در نرم افزار وجود دارد.
۷. در قسمت مقالات و جستارها امکان استفاده از مقالات و جستارهای ارائه شده توسط پژوهشگران برای کاربران وجود دارد.
۸. در قسمت منبع شناسی امکان شناخت نسبت به منابع علوم مختلف ادبی؛فقهی؛اصولی؛فلسفی؛تفسیری؛حدیثی؛رجالی وجود دارد.
۹. در قسمت پایانی این نرم افزار کارت شناسایی طلبه تعریف شده است تا بعد علمی؛تهذیبی؛ مهارتی؛ هویتی طلبه توسط کادر مدیریتی آموزشی مدرسه ثبت شود.
در پایان از خدای متعال سپاسگزاریم که توفیق ساخت این نرم افزار را به ما عنایتنمود امید است ان شاالله این نرم افزار برای همه دانش پژوهان و اساتید و مسئولین مفید واقع شود.
آیت الله بهجت:
در برنامه تحصیل، راه متعارف را پیش گیرید؛ اشکالی داشتید، سوال کنید، برای پیشرفت در تحصیلات، ملتزم به تعقیبات مشترکه باشید.
سبحان من لایعتدی علی اهلِ مملکته...(مفاتیح الجنان)
#دریافت_روزانه
#کلام_بزرگان
#کلامی_از_بهجت
عضویت در سرویس های روزانه👇
pay.eitaa.com/v/p/
برای لغو عضویت از لینک بالا اقدام نمایید👆🏼
برای دسترسی جامع به ترجمه و تفسیر و تجزیه و ترکیب آیات قرآن کریم به این سایت می توانید مراجعه کنید.
https://quran.inoor.ir/fa/ayah/33/45/analysis
هدایت شده از 📚|میراث علمی سَلَف|
✅ تحول در تحصيل (129)؛
⚠️ سند صد و بیست و نهم: گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن ربانی بیرجندی دام عزه
🔶🔹کتابهای دیگر هم همینطور است (و اهمیت ِ کتاب مغنی اللبیب را دارد). مثلا ما طلبه ها، با کتاب شرح کافیه مرحوم رضی آشنا نیستیم. در حالیکه شما ملاحظه می فرمایید که ما من صفحةٍ إلّا اینکه ایشان از نهج البلاغه امیرالمؤمنان علیه السلام مثال آورده است. یا مثلا شرح شافیه خیلی مهم است.
💢 در نتیجه، مهم این است که بنیه علمی طلبه نسبت به ادبیات، هم صرف، هم نحو و هم بلاغت، قوی شود. من دنبال قوی شدن طلبه از لحاظ ادبی می گردم و می گویم: (این مسئله) در فقه اثر دارد، در کلام اثر دارد، در تفسیر تاثیر دارد.
🟡 قرائت و وجه قرائت (در بررسی آیات قرآن)، در حوزه ور افتاده است. در حالیکه شهید ثانی رحمة الله علیه می فرماید: من وقتی که به مصر می رفتم، با اینکه مجتهد مسلّم بودم، دوباره الفیه ابن مالک را استدلالی خواندم، همچنین تفسیر بیضاوی، صحیح مسلم، صحیح بخاری، شاطبیّة، و قرآن به هفت قرائت!
(*) منبع: نشریه مدرسه علمیه نورالرضا علیه السلام/ شعبان 1440
————————————-
⚠️نشر مطالب بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست.
🔺راه ارتباطی: @hm1370
🔹کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
↘️http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525
🌐http://mirath.blog.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علامه آیتالله #جوادی_آملی :
💠«اگر کسی استعداد دارد، وقتش را به موبایل بگذراند، به فضای مجازی بگذراند، به روزنامه بگذراند، به این و آن بگذراند و این معارف بلندی که در قرآن و نهجالبلاغه و صحیفه است که حرفهای آسمانی است اینها به زمین آوردند، اینها را یاد نگیرد، این شخص عمرش را تلف کرده است»
کانال در پرتو نهجالبلاغه
👈🏼عضو شوید
https://eitaa.com/joinchat/2760835345C912731d7a9
👓 وجوب عینی اجتهاد بر مستعدین از اهل علم در این زمان
🔵 تصویر صفحه اول رساله علمیه آیه الله العظمی سیدعبدالهادی شیرازی
@halgheysaniye
@HozeTwit
42.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند دروغ اولین قانون مدرنیسم
در این مستند یک بررسی مختصر نسبت به دستاوردهای علمی غرب و ریشه یابی این دستاوردها و رسیدن به دانشمندان اسلامی می کند.
به طور کلی در این مستند بیان می شود که برخی دانشمندان غربی اکتشافاتشأن از نظریات دانشمندان اسلامی کپی برداری شده است.
بدون قضاوت نسبت به اینکه آیا این ادعاها درست است یا خیر از شما بزرگواران دعوت می کنم که این مستند ۱۸ دقیقه ای را نگاه بفرمایید.ان شاءالله نافع باشد.
@tahv1111
#سیره_علما
❗️از این بابت نمیتوانم در پیشگاه خدا پاسخگو باشم!
⬅️ در اوایل سال ۱۳۶۱ ش، روزی خانمی از همسایگان برای پرسیدن یک سوال به بنده تلفن کرد و گفت: آیا مصرف سیگار #حلال است یا حرام؟ گفتم:
مباح است، علت سوال شما چیست؟ آن خانم گفت:
من پسر جوانی دارم که سیگار میکِشد و وقتی به او میگویم سیگار نکش، در پاسخ میگوید: اگر سیگار بد بود، آقای جعفری سیگار نمیکشید!
با شنیدن این سخن، انگار که دیوار زندگی، شکاف بردارد و ابدیت را نشان دهند، احساس عجیبی مرا فرا گرفت که: خدایا! این جوان به علت اینکه من سیگار میکشم، دست به چنین کاری میزند و از این بابت در پیشگاه تو نمیتوانم جوابگو باشم.
🔸به آن خانم گفتم: از طرف بنده به فرزند بگو: جعفری از امروز اقدام به ترک سیگار خواهد کرد. لذا سریعاً تصمیم به ترک سیگار گرفتم و تا آبان ماه همان سال، به تدریج سیگار را برای همیشه کنار گذاشتم.
📚سیره فرزانگان، به نقل از علامه جعفری، سرگذشت و ایام، آراء و اندیشهها،
🆔 @tahavol_howze