سحر را دریاب.mp3
7.05M
#حتما_گوش_کنید
🎧 سحر را دریاب
🔶 توصیه آشیخ محمد کوفی صاحب تشرّف به حضرت آیت الله ناصری والد گرامی حضرت استاد شیخ جعفر ناصری
#سحر_را_دریاب
#نماز_شب
11.lite.mp3
7.42M
#آثار_شهید_مطهری
#آزادی_معنوی قسمت یازدهم
🌿 آیت الله مجتهدی (ره) :
وقتی حیا رفت، ایمان انسان هم میرود
چون حیا پوششی برای ایمان است
آنوقت هرچه شیطان میگوید
انجام میدهی... همهرقم جنایت میکنی
✳️ @bahjat_alabd
⁉️متن شبهه: 👇👇👇
اگر دین ما حق است، چرا کشورهای غربی و کفار پیشرفتهترند و کشورهای مسلمان عقب مانده؟
✅ پاسخ شبهه: 👇👇👇
♦️ برای مقایسه وضعیت کفار و مسلمانان، تنها نباید وضعیت فعلی را ملاک قضاوت قرار داد. پس از ظهور اسلام، تمدن بلامنازع و بیرقیب عالم، تمدن اسلامی بود و همین غرب در آن زمان عقبماندهٔ علمی، صنعتی و اقتصادی به شمار میرفت.
♦️ موفقیت در هر زمینهای منوط به وجود عواملی است که #کمترین سهم را ایمان یا حقانیت اعتقاد به خود اختصاص میدهد. خدای سبحان در قرآن میفرماید هم مومنان را و هم کفار را برای رسیدن به اهدافشان مدد میرساند؛ (كُلًّا نُمِدُّ هَؤُلَاءِ وَهَؤُلَاءِ مِنْ عَطَاءِ رَبِّكَ وَمَا كَانَ عَطَاءُ رَبِّكَ مَحْظُورًا؛ اسراء/20)
♦️ پیشرفت و توسعه هم دلایل متعددی دارد که برخی از آنها ذاتاً و برخی با آموزشهای فرهنگی در مغرب زمین بیشتر وجود دارد.
برخی از این عوامل که طبق قرآن، امداد الهی را صرف نظر از اعتقادات در پی دارد عبارت است:
1️⃣ تلاش و پشتکار:
وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى (نجم/39)
2️⃣ کار گروهی: (ید اللّه مع الجماعة)
آیات متعددی مومنان را به تشکیل گروه و جمعیت دعوت کرده؛ ولتکن منکم #امة...، فلولا نفر من کل فرقة #طائفة...، قوموا لله #مثنی و فرادی...، عباداتی مانند نماز جماعت، جمعه، حج و... در راستای تقویت جمعگرایی است. این در حالیست که شرقیها بهخصوص ما ایرانیها، ذاتا یا به دلایل فرهنگی و تاریخی به کار انفرادی علاقه بیشتری داریم و لذا نتیجه کمتری میگیریم.(موفقیتهای ورزشی در رشتههای انفرادی موید این مدعاست)
3️⃣ خطرپذیری و صبر در برابر مشکلات؛ در آیات متعددی این قانون که خدا همراه و مددکار صابران است ؛ (إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ) تکرارشده است.
👈جالب آنکه حتی قرآن کریم پس از آنکه مومنان را به استمداد از نماز و صبر دعوت میکند، امداد و همراهی را در خصوص #صابران ذکر میکند:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ (بقره/153)
♦️نکته
❇️مفهوم صبر عبارت است از نهراسیدن از مشکلات که معادل واژه #ریسک در زبان انگلیسی است. آنها بسیار ریسک پذیرند در حالی که ما ایرانیان حاضریم سود اندک ولی مطمئن بانک را داشته باشیم اما از مشکلات سرمایه گذاری در فعالیتهای تولیدی و اشتغالزا در امان باشیم
✅خلاصه آنکه حقانیت اعتقاد چندان در موفقیت دخالت ندارد و عوامل موفقیت از نظر عقل و شرع اموری هستند که به دلایل متعدد تاریخی، فرهنگی، سیاسی، استعمار و..... امروزه در حد بایستهای در جامعه ما یافت نمیشود. هر چند از این نظر نسبت به قبل، وضعیت بهتر شده است.
♦️نکته مهم (نقش ایمان)
❇️پس از رعایت شرایط فوق، خدای متعال به عملکرد مومنان برکت مضاعف خواهد بخشید اما در صورتی که اصلا فعالیتی نباشد، امدادی هم نخواهد بود؛
«از تو حرکت، از خدا برکت»
🔰تحولات افغانستان ؟
💢در افغانستان چند کنشگر داخلی و بیرونی وجود دارد که در تحولات اخیر این کشور باید به آنها توجه کرد :
۱) دولت اشرف غنی
این دولت که دنباله دولت حامد کرزای می باشد ارتباط وسیع با آمریکا داشته و وابستگی آن به آمریکا زیاد است تا جایی که اینروزها اشرف غنی در واشنگتن به دنبال التماس به آمریکاست که نیروهای اشغالگر خود را از افغانستان خارج نکند.
۲) داعش
داعش این روزهای افغانستان، کپی طالبان آخر دهه ۷۰ شمسی است با همان ویژگیهای وحشیگری و تروریستی که جنایت های چند سال گذشته در افغانستان را انجام داده است و از آنجا که از منظر ایدئولوژیک تحمل پذیرش نظرات دیگر را که مشابه خود باشد، ندارد با طالبان درگیریهای زیادی داشته و به شیوههای وحشیانه افراد زیادی از طالبان را کشته است. این گروه همچنان که در سوریه و عراق آلت دست آمریکا قرار داشت، در افغانستان نیز تحت مدیریت نهان آمریکا عمل میکند.
۳) طالبان
طالبان امروز با اسلاف دهه ۷۰ شمسی خود در افغانستان تفاوت های زیادی کرده است و دو دشمن مشترک با ملت افغانستان دارد، یکی آمریکا و دیگری داعش.
از این نظر طالبان تلاش زیادی دارد که به ایران نزدیک شود، لذا حساسیتهای ایران را می داند و در این چند سال سعی کرده پالسهای مثبتی به تهران بفرستد، البته بدنه این تفکر در مواجهه خود با هزاره های افغانستان میتوانند با مرکزیت خود در رفتار تفاوتهایی داشته باشند که این هوشیاری شیعیان افغانستان را بیشتر طلب میکند.
۴) آمریکا بعد از اشغال فغانستان و دو تریلیون دلار هزینه بدون هیچ دستاوردی در حال ترک افغانستان می باشد اما تا جایی که بتواند بر ناامن کردن افغانستان و خصوصاً مرزهای غربی آن کشور خواهد افزود و در این میان از ظرفیت داعش استفاده خواهد کرد.
۵) پاکستان
پاکستان با نخست وزیری عمران خان تا حد زیادی از اشتباهات دولت پرویز مشرف در حمایت از طالبان داعشی ۷۰ فاصله دارد ولی همچنان یکی از عناصر تاثیرگذار در تحولات افغانستان بوده که با همکاری ایران میتوان به ایجاد صلح پایدار در افغانستان امید بست.
۶) جمهوری اسلامی ایران
ایران با توجه به مرزهای مشترک طولانی و قرابت های فرهنگی با این کشور و مهاجران فراوانی که از این کشور دارد طبیعی است که امنیت و ثبات افغانستان را مهم و جدی بداند از طرفی حضور آمریکا و ایجاد پایگاه نظامی در این کشور را خطری بالقوه برای ثبات و امنیت منطقه می دانند لذا طبیعی است که برای اخراج اشغالگران از این کشور و منکوب کردن داعش به عنوان عناصر مخل امنیت و ثبات منطقه کارهایی را که لازم بداند انجام دهد
💢در پایان باید توجه داشت که اخبار این روزهای افغانستان تاحدی مخدوش است و تحولات این کشور متناسب با عملکرد بازیگران حاضر باید تحلیل شود. نباید دشمنی های بالفعل آمریکا و داعش که همزمان دشمن ملت افغانستان و ملت ایران هستند را از یاد برد.
🔴 منطقه در یک نگاه
1️⃣ طی بمباران مواضع نیروهای حشد الشعبی در نوار مرزی عراق و سوریه از سوی جنگندههای آمریکا در بامداد امروز، 4 نفر شهید شدند.
2️⃣ سخنگوی وزارت خارجه عراق، اقدام آمریکا در بمباران مقر سازمان الحشد الشعبی در استان الانبار را محکوم کرد و از آغاز تحقیقات در اینباره خبر داد.
3️⃣ پنتاگون از مرگ یک فرمانده نیروی هوایی خود مستقر در پایگاه هوایی «العدید» در شهر دوحه در قطر خبر داد.
4️⃣ وزارت دفاع روسیه از اعزام شماری از جنگندههای پیشرفته «میگ-31» به سوریه، برای نخستین بار، جهت دفاع از پایگاههای خود در این کشور، خبر داد.
5️⃣ «عبدالفتاح السیسی»، رئیسجمهور مصر، برای نخستین بار با «نفتالی بنت» نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی بهصورت تلفنی گفتوگو کرد.
6️⃣ نماینده ویژه وزارت امور خارجه ایران در دیدار با وزیر خارجه افغانستان، بر اهمیت اجماع منطقهای و تقویت روابط میان سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان و برگزاری نشست سهجانبهٔ تاکید کرد.
7️⃣ اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، در جریان سفر به لبنان با میشل عون، رئیسجمهور این کشور، دیدار و گفتگو کرد.
♨️ برنامه جدید آمریکا در افغانستان
برخی اعتقاد دارند که آمریکا موافق تسلط طالبان بر افغانستان و تشکیل دولت توسط این گروه است؛ اما آنچه آمریکا به دنبال آن است؛ در وهله اول، تضمین حضور خود و در وهله دوم، ایجاد یک دولت ملی متشکل از افراد وابسته است. ابعاد این دولت ملی برآمده از تشکلهای سیاسی مختلف با گرایشهای متضاد است. امری که بههیچعنوان در کشوری همچون افغانستان قابل پیادهسازی نیست. درنتیجه آمریکا با این اقدام به دنبال تشکیل یک دولت شکننده، بدون هر نوع همگرایی است تا در خلأ امنیتی حاصلشده از خلأ سیاسی در این کشور، حضور خود را تثبیت کند.
✍️ محمدرضا فرهادی