#افغانستان
❗️اسماعیل خان در پیامی صوتی از مردم هرات خواست که از شهر در مقابل حملات طالبان دفاع و حراست کنند.
❗️حمله راکتی طالبان به پایگاه هوایی شیندند در جنوب استان هرات.
پس از سقوط شهرستانهای شیندند و ادرسکن این پایگاه هوایی در محاصره مسلحین طالبان قرار گرفته است.
#افغانستان
محمد اسماعیل خان کیست؟
🔸"محمد اسماعیل خان" از فرماندهان جهادی و سیاستمداران پرنفوذ در غرب افغانستان است که در چهار دهه اخیر نبردهایی طولانی با شوروی و طالبان داشته است.
"محمد اسماعیل خان" زادهی روستای نصرآباد شهرستان شیندند در استان هرات و از رهبران جهادی افغانستان است که در دوره دولت برهان الدین ربانی مسئولیت فرماندهی منطقه غرب افغانستان را به عهده داشت و در دوره حامد کرزی به استانداری هرات و سپس وزارت انرژی و آب منصوب شد.
پس از آغاز درگیری طالبان و دولت برهان الدین ربانی، اسماعیل خان از دولت ربانی حمایت کرد و تا سال ۱۳۷۴ در مناطق غربی افغانستان با طالبان جنگید. اسماعیل خان در ابتدای این نبردها تا استان هلمند طالبان را عقب راند، اما با اعزام گسترده نیروهای طالبان به سمت غرب و همچنین درگیری با ژنرال دوستم در جبهه فاریاب و بادغیس او را مجبور به عقب نشینی تا هرات کرد. پس از این طالبان به هرات حمله برده و موفق به تسخير هرات شدند. اسماعیل خان پس از سقوط هرات به فاریاب رفته و تا سال ۱۳۷۶ در آنجا در حال تجمیع قوا بود که با خیانت ژنرال عبدالملک (فرمانده ازبکها در فاریاب) دستگیر شده و طی معاملهای به طالبان تحویل داده شد. پس از آن اسماعیل در زندان قندهار زندانی شد و در سال ۱۳۷۷ با کمک یکی از مسلحین طالبان موفق به فرار به ایران شد. او پس از آن با حمایت ایران به پنجشیر و نزد احمد شاه مسعود رفت و از آنجا به شهرستان بلخاب منتقل شد. اسماعیل خان با کمک نیروهای مردمی بلخاب موفق به بازپسگیری مناطقی در استانهای غور و هرات شد.
درگیری وی با طالبان تا سال ۱۳۸۰ و آغاز حمله آمریکا به افغانستان ادامه داشت. اسماعیل خان پس از حمله آمریکا فرصت را غنیمت شمرد و با کمک نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توانست مجددا کنترل هرات را از طالبان پس بگیرد. بنابر اظهارات اسماعیل خان، او با کمک شخص شهید "حاج قاسم سلیمانی" توانست اوضاع انرژی و مسیرهای ارتباطی هرات را ساماندهی کند و جایگاه این شهر را در افغانستان ارتقا دهد.
اسماعیل خان به واسطه جایگاهی که در هرات پیدا کرده بود، نفوذ بالایی بر عزل و نصب مقامات استانهای غربی افغانستان داشت و این قدرت وی با روی کار آمدن حامد کرزی و پس از آن اشرف غنی رو به افول گذاشت و وی به طور تدریجی از مناصب دولتی کنار رفت.
با حملات اخیر طالبان در افغانستان و سقوط شهرستانهای استان هرات، اسماعیل خان دوباره دست به سلاح برده و در حال مبارزه با طالبان است؛ با این تفاوت که اینبار ائتلاف شمال دیگر وجود ندارد و دولت غربگرایان از کشوری جز آمریکا کمک نمیخواهد.
🔴 انتخاب مجدد صالح العاروری به عنوان نایب رئیس دفتر سیاسی حماس
🔹کمیسیون مرکزی انتخابات جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد که «صالح العاروری» مجددا به عنوان معاون اسماعیل هنیه و همچنین رهبر حماس در کرانه باختری انتخاب شده است.
🔹جنبش حماس روز گذشته از انتخاب مجدد اسماعیل هنیه برای دومین بار متوالی به عنوان رئیس دفتر سیاسی این جنبش انتخاب شده و تا سال ۲۰۲۵ این سمت را بر عهده خواهد داشت.
🔴 طرح اتهامات جدید علیه شیخ زکزاکی در نیجریه
خبرگزاری فرانسه:
🔹 دادگاه عالی نیجریه تنها ۲ روز پس از آزادی رهبر شیعیان این کشور از زندان، اتهامات جدیدی علیه او مطرح کرد.
🔹نماینده اصلی دادستانی نیجریه اعلام کرد ۲۶ ژوئیه، ما اتهامات جدیدی را علیه شیخ ابراهیم زکزاکی در دادگاهی عالی فدرال در کادونا مطرح کردیم.
🔹این در حالی است که دادگاه نیجریه چهارشنبه گذشته، پس از ۶ سال حبس شیخ ابراهیم زکزاکی و همسر وی، رأی به تبرئه او از تمامی اتهامات داد.
😉 شیوه غسل کردن هنگام نجس بودن بدن😉
💠 سوال: اگر هنگام #غسل قسمتی از بدن #نجس باشد، آیا می توان با یک بار شستن هم بدن را پاک کرد و هم غسل انجام داد؟
✅ جواب: پیش از آغاز #غسل_ارتماسى ، بايد تمام بدن پاک باشد اما در #غسل_ترتيبى، هر قسمت از بدن که نجس شده اگر پیش از غسلِ همان قسمت، شسته شود کفایت می کند.
#احکام_غسل #غسل_با_بدن_نجس
مقام معظم رهبری
9.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سخنان بیسابقه ای که برای اولین بار از صدا و سیما پخش شد
🔸 وزیر اسبق صمت، آقای دکتر غضنفری:
«یکی از مشکلات حکمرانی در ایران اینه که هشت سال پیش یه دولتی به نام تدبیر و امید آمد و هر کاری دلش خواست کرد و هیچکس نتوانست جلویش را بگیرد. این اشکال حکمرانی ماست.»
مجلس به وظایف قانونی اش در قبال انحراف دولت عمل نکرد.
صدا و سیما با مردم باشد و استقلال خودش را حفظ کند.
مردم به هیچ دولتی چک سفید ندهند و همیشه مراقب و در صحنه باشند.
11.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 ویژه
📺 ببینید | #عبرت_آیندگان
🔰 مروری بر تجربه اعتماد به غرب، همراه با بیانات منتشر نشده رهبر انقلاب
⁉️ مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب چگونه برگزار میشود؟؟
🔹پس از انتخاب رئیس جمهور توسط مردم در انتخابات ریاست جمهوری هر دوره، فاصلهای بین پایان کار دولت قبلی تا روی کار آمدن دولت جدید فرصت است که رئیس جمهور قبلی، دولت را آماده تحویل به دولت بعد کند.
🔹آغاز به کار رئیس جمهور منتخب در تمامی کشورهای دنیا آداب خاص دارد و در هر کشور طبق قانون آن کشور، فرد انتخاب شده باید مراحلی را تا رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری طی کند تا طبق قانون اساسی، حضورش در منصب مربوط، به رسمیت شناخته شود.
🇮🇷 در ایران هم طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی، امضاء حکم ریاست جمهوری پس از انتخاب مردم صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری از جهت دارا بودن شرایطی که در این قانون میآید، باید قبل از انتخابات به تایید شورای نگهبان و در دوره اول به تایید رهبری برسد.
🔹تایید رهبری بر حکم ریاست جمهوری، به نوعی مجوز آغاز کار و به رسمیت شناخته شدن منتخب مردم برای حضور در منصب ریاست جمهوری است، به همین خاطر است که باید قبل از مراسم تحلیف انجام شود و مراسم تحلیف به فاصله کوتاهی از آن برگزار میشود.
🔹مراسم تنفیذ رئیس جمهور در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار میشود و در تاریخ به جز در دو مورد، همه مراسمات تنفیذ در این حسینیه برگزار شده است؛ در مرتبه اول امام خمینی (ره) در بیمارستان بستری بودند و مراسم تنفیذ بنی صدر در بیمارستان برگزار شد و در مرتبه دوم، تنفیذ حکم پنجمین دوره ریاست جمهوری و اولین دوره هاشمی رفسنجانی بود که به علت آماده نبودن حسینیه امام خمینی (ره)، این مراسم در حسینیه جماران برگزار شد.
🔹امسال هم مانند سایر سال ها، مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار میشود.
🔹سید ابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهور بعد از انقلاب اسلامی است که در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به پاستور میرود؛ حکم او نهمین حکم تنفیذی است که توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به امضا میرسد.
📌چه کسانی در مراسم تنفیذ حضور دارند؟
🔹رئیس جمهور و اعضای کابینه دولت فعلی به همراه سران قوا و نهادهای لشکری و کشوری به همراه شخصیتهای سیاسی و مذهبی از جمله شخصیتهای ایرانی هستند که در مراسم تنفیذ در حسینیه امام خمینی (ره) حضور خواهند داشت.سفرای برخی کشورها هم مهمانان خارجی مراسم را تشکیل میدهند.
🔻۱۲ مرداد در حسینیه امام خمینی چه میگذرد؟
🔹مراسم تنفیذ، صبح روز سه شنبه ۱۲ مرداد در حسینیه امام خمینی (ره) با قرائت قرآن مجید آغاز میشود و پس از پخش سرود ملی، وزیر کشور گزارشی درباره نحوه برگزاری انتخابات از ابتدا تا انتخاب شدن منتخب توسط مردم ارائه میدهد.
🔹پس از آن حجت الاسلام محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، متن حکم تنفیذ را قرائت میکند و پس از قرائت متن حکم تنفیذ، رئیس جمهور پیشین، حکم تنفیذ خود را که در آغاز دوره ریاست جمهوری خود دریافت کرده است را به رهبر انقلاب تحویل میدهد.در ادامه مراسم، رهبر انقلاب حکم تنفیذ را که توسط خودشان امضا شده است را به رئیس جمهور جدید میدهند.
🔹پس از دریافت حکم تنفیذ، رئیس جمهور در جایگاه حاضر شده و سخنرانی خود را انجام خواهد داد و پس از آن مقام معظم رهبری به عنوان بخش پایانی مراسم، سخنرانی خود را انجام خواهند داد و مراسم به اتمام خواهد رسید