🔰اعدام "ميرزا رضا كرماني" به جرم قتل ناصرالدين شاه (1276 ش)
🔺ميرزا رضا كرماني در كرمان به دنيا آمد. در جواني به تهران رفت و به دستفروشي و سمساري مشغول شد تا اينكه رفته رفته مورد اعتماد تجار تهران قرار گرفت. وي در سال 1268 ش پس از آشنايي با سيدجمالالدين اسدآبادي، سخت مجذوب انديشهها و افكار او شد و از همان زمان، به فعاليتهاي سياسي پرداخت. در پي استبداد و جور زمان ناصرالدينشاه قاجار و اخراج سيدجمالالدين اسدآبادي از ايران، ميرزا رضا كرماني بارها به گونه كتبي و شفاهي به ناصرالدين شاه و درباريانش اخطار نمود كه به جهت بياحترامي و ستمي كه درباره سيدجمالالدين روا داشتهاند، كشته خواهند شد.
🔺رژيم استبدادي قاجار، زبان تيز و حركات اعتراضآميزِ او را تحمل نكرد و ميرزا رضا را به 7/5 ماه زندان محكوم كردند. ميرزا پس از آزادي، راهي اسلامبول تركيه گرديد و با سيد ديدار نمود. ميرزا از اوضاع ايران بسيار ناليد و سيد او را به كندن ريشه فساد كه همان ناصرالدين شاه بود، تشويق كرد. سرانجام شاه قاجار كه در تدارك برگزاري جشنهاي پنجاهمين سال سلطنت خود بود، در 17 ذيالقعده 1313ق برابر با 13 ارديبهشت 1275ش با 3 گلوله ميرزا رضا در حرم حضرت عبدالعظيم(ع) در ري كشته شد.
🔺ميرزا با بيان سخناني در دادگاه فرمايشي، حقايق را بازگو نمود و شاه را رسوا كرد. سرانجام ميرزا رضا كرماني در روز دوم ربيعالاول 1314 ق برابر با 21 مرداد 1276ش توسط دستگاه جبار قاجار به دار آويخته شد و به شهادت رسيد. آخرين جمله ميرزا اين بود: "اين چوبه دار را به يادگار نگه داريد، من آخرين نفر نيستم".
گفته می شود وصیت کرده بود روی قبرش این شعر را بنویسند:
محب آل محمد غلام هشت و چهار/ فدای مردم ایران رضای شاه شکار
🔰رحلت عالم بزرگوار، "احمد سبط الشيخ انصاري" از نوادگان شيخ مرتضي انصاري (1374 ش)
🔺آيتاللَّه شيخ احمد سبط الشيخ از نوادگان خاتم الفقهاء و المجتهدين، شيخ مرتضي انصاري عالم بزرگ قرن سيزدهم هجري، در سال 1309 ش در دزفول و در بيت علم و تقوا و فضيلت به دنيا آمد. او پس از فراگيري مقدمات علوم اسلامي، در 19 سالگي راهي قم، سپس دزفول و در نهايت نجف اشرف شد. آيتاللَّه سبط الشيخ در نجف از محضر استاداني همچون آيات عظام سيد ابوالقاسم خويي، سيد محسن حكيم، سيد محمود شاهرودي و سيد عبدالهادي شيرازي استفاده وافر برد و پس از سالياني چند به دزفول بازگشت. اين عالم رباني پس از مدتي در 43 سالگي ساكن قم گرديد و به تدريس و تاليف و تربيت شاگردان و شركت در درس فقه آيتاللَّه سيد محمدرضا گلپايگاني پرداخت.
🔺 ايشان همچنين از حضرات آيات سيد محمود شاهرودي، شيخ آقا بزرگ تهراني و شيخ محمدصالح مازندراني اجازه اجتهاد و روايت داشت. خلاصةالقوانين، الدُّرَرُ النَّجفيه، شرح تحرير الوسيله و شرح تبصرةُ المتعلمين از جمله آثار اين دانشمند اسلامي است. سرانجام آيتاللَّه سبط الشيخ پس از عمري سرشار از توفيق و خدمات مذهبي در 21 مرداد 1374 برابر با 13 ربيع الاول 1416 ق در 65 سالگي بدرود حيات گفت و در صحن مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
🔰قال الحسین (ع): إِنَّ الْمُؤْمِنَ اتَّخَذَ اللَّهَ عِصْمَتَهُ وَ قَوْلَهُ مِرْآتَهُ فَمَرَّةً يَنْظُرُ فِي نَعْتِ الْمُؤْمِنِينَ وَ تَارَةً يَنْظُرُ فِي وَصْفِ الْمُتَجَبِّرِينَ فَهُوَ مِنْهُ فِي لَطَائِفَ وَ مِنْ نَفْسِهِ فِي تَعَارُفٍ وَ مِنْ فِطْنَتِهِ فِي يَقِينٍ وَ مِنْ قُدْسِهِ عَلَى تَمْكِينٍ.
امام حسین علیهالسلام فرمود:
خداوند کنترل و نگهداری #مؤمن را به دست گرفته، پس گفته خدا آینهی مؤمن است. گاهی به #نشانه_مؤمنین توجه میکند و گاهی در توصیف #گردن_کشان نظر مینماید. مؤمن از خداوند در لطیفهها و عنایتها غرق است و از نفس خودش در آشنایی و آگاهی است. از #زیرکی خود در یقین استوار است و از پاکی و قدس حق بر تمکین و اطاعت پابرجاست.
🔹با شروع جلوههای #محبت و ایمان، خداوند مباشر و متولی دل مؤمن میشود و او را نگهداری و #کنترل مینماید. مؤمن برای حفاظت خویش، از گفتههای خدا و از لطائف و عنایتها بهرهمند است. این گفتهها چه شرححال خوبان و یا توصیف گردن گردنکشان باشد، برای دل مؤمن راهنماست، او را برمیانگیزد تا به خوبیها آراسته شود و از نقطه ضعفها و آفتها فاصله بگیرد.
🔸مؤمن از لطیفهها و عنایتهای خدای مهربان خود، که در صورت بلا و رنجها و چه در چهره محبتها و مهربانیها، به #شناخت خودش و قوتها و ضعفهایش دست مییابد و بهیقین و اطمینان و به تمکین و اطاعت راه مییابد.
شناخت نقطه ضعفها و قوتها در هنگام لطف و قهر، آشکار و مشخص میشود. ولی یقین احتیاج به زیرکی و فطانت دارد، تا احتمالات را بشکافد و نشانهها را ببیند و با تطابق ها بهیقین برسد و با نفی شبهات و اشکالات، قداست و تسبیح حق را بیابد و از تمکین و اطاعت مرکب بگیرد و بر آن استوار بنشیند.
🔹در این کلام، لطائف، با آگاهی (تعارف) و با یقین و با تمکین (اطاعت) مرتبط است و اینهم با عصمت و نگهداری مؤمن همراه است. آدمی با عنایت و نگهداری خدا با با لطافتها و خوبیهای او آشنا میشود و از آنچه دیگران به چشم و از آنچه دیگران به چشم میآیند و به کفر میرسند، نشانههای حضور و تربیت و نگهداری را میبیند و نقطه ضعفها و #تعلقات آفتهای خود را میشناسد و ایمان و نفسانیت او این تعارف و آشنایی را فراهم مینماید و با داد و ستد خود، این نور را میتابانند تا مؤمن با فطانت و زیرکی خود، از نشانههای آشنا بهیقین برسد و حتی در نهانخانه دل خود، بر خدا اعتراضی نداشته باشد و با تسبیح و تنزیه او، به تقدیس او رسیده باشد و با این تسبیح، با بر حمد و بر اطاعت استوار شده باشد و با این تقدیس به تمکین و قرار بر طاعت نشسته باشد.
🔅راستی که روانی و روشنی کلام میتواند ابهام و محرومیت ما را به دنبال بیاورد.
#کتاب_چهل_حدیث_از_امام_حسین ؛ علی صفایی حائری؛ صفحه 75-77.
#هیئت_تراز؛ آداب مدح اهل بیت از نگاه امام خمینی ره:
امام حسین با عده کم همه چیزش را فدای #اسلام کرد؛ مقابل یک امپراتوری بزرگ ایستاد و «نه» گفت؛ هر روز باید در هر جا این «نه» محفوظ بماند. و این مجالسی که هست مجالسی است که دنبال همین است که این «نه» را محفوظ بدارد.
📅 امام خمینی(ره) |۳۰ مهر ۱۳۵۸
#امام_خمینی
رسالت هیئات؛ #عدالت_خواهی
یک شاخصه از #هیئت_ایده_آل
📜#سیره_علما
#روضه_خانگی
🔺آقای قاضی روزهای جمعه منزل روضه داشتند و واعظی #مقتل را از روی کتاب میخواند که مبادا در نسبت به امامان کم و زیاد شود و آقای قاضی گریه میکردند.
🔺آیتالله کشمیری میفرمود: اواخر عمر، آقای قاضی وقتی آب را میدیدند به یاد حضرت ابیعبدالله علیهالسلام گریه میکردند و آماده برای رفتن بودند و اشاره به روح خود میکرده و میفرمود: دارد میرود!
💠فرازی از وصیّت آیةالله حاج سیّدعلی قاضی قدّس سرّه
■در مستحبّات، تعزيه دارى و زيارت حضرت سيّدالشّهداء مسامحه ننمائيد. روضه هفتگى هرچند دو یا سه نفر باشد، اسباب گشايش امور است.
▫️و اگر از اوّل عمر تا آخر در خدمات آن بزرگوار از تعزيت و زيارت و ... بجا بياوريد، هرگز حقّ آن بزرگوار أدا نمیشود.
■و اگر هفتگى ممكن نشد، دهه أوّل محرّم ترك نشود.
📚«نور مجرّد» ج ۲ ص ۴۶۴ از «آیت الحقّ»
آیت الله قاضی در حقیقت توسل به امام حسین (ع) راهی است برای رسیدن به خدای متعال می دانست و می فرمود:
«اکثر افرادی که موفق به #نفی_خواطر شده و توانسته اند #ذهن خود را پاک و صاف نموده و از خواطر مصفا کنند و بالاخره سلطان معرفت بر آنها طلوع کرده است در یکی از این دو حال بوده است: اول در حین #تلاوت_قرآن مجید. .. دوم از راه توسل به حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام. زیرا آن حضرت را برای #رفع_حجاب و موانع طریق نسبت به سالکین راه خدا عنایتی عظیم است».
همانگونه که آیت الله قاضی، اولین تجلی وحدت حق تعالی را در کنار ضریح مطهر حضرت ابوالفضل العباس (ع) و سپس کنار حرم مطهر سیدالشهدا (ع) تجربه نمودند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد فاطمی نیا
همه فیض ها از مسیر امام حسین (ع) است.
📖بازخوانی کتاب حماسه حسینی (9)
🔰 راه مواجهه با #اشتباهات_عزاداری؛ مبارزه یا اصلاح
🔺من برای این دسته ها[ی عزاداری]حقیقتاً احترام قائل هستم. چون ابراز احساسات است، احساساتی صددرصد طبیعیِ ناشی از عقیده و ایمان. آنهایی كه می دانند اگر در یك ملت احساسات طبیعی ناشی از عقیده و ایمان درباره ی قهرمانان بزرگ آن ملت وجود داشته باشد چقدر ارزش دارد، می دانند كه من چه می گویم. نباید اینها را #نسخ كرد، نباید با اینها #مبارزه كرد، باید اینها را #اصلاح كرد. باید این احساسات بسیار بسیار عظیم را كه فقط ناشی از قدرت عقیده و ایمان است، اصلاح كرد. آیا اگر شما میلیاردها دلار خرج كنید، می توانید یك چنین احساساتی در ملت به وجود بیاورید؟ ! .
🔺اینكه آن بابا از جیب خودش پول خرج می كند، خودش را بیكار می كند، #زنجیر برمی دارد پشت خودش را سیاه می كند و اشك او هم متصل جاری است، ارزش دارد و نباید با آن مبارزه كرد و گفت این كارها وحشی گری است. ابراز احساسات برای قهرمانان بزرگ تاریخ وحشی گری نیست.
🔺فقط اشتباه او در این است كه وقتی می خواهد ابراز احساسات كند، به شكلی ابراز احساسات می كند كه نمایشگر قهرمانی جنایتكارانه ی جنایتكاران و #نمایشگر_مظلومیت آن كسی است كه به او عشق می ورزد و علاقه دارد. او نمی داند حالا كه می خواهد نمایشگری بكند، باید طوری نمایشگری بكند كه #نمایشگر_حماسه ی حسینی باشد، نمایشگر آن جنبه ی نورانی و روشن تاریخ عاشورا باشد، نمایشگر روح حسین بن علی باشد.
#کتاب_حماسه_حسینی ؛ شهید مرتضی مطهری. ناشر: انتشارات صدارا. نوبت چاپ: 34 ام. جلد یک صفحه 28.
#شهید_مرتضی_مطهری
#عزاداری