💠وقایع روز هفتم محرم سال61💠
✍ عمر بن سعد نامهای بدین مضمون از عبیدالله دریافت کرد که: با سپاهیان خود بین امام حسین(ع) و اصحابش و آب فرات فاصله بینداز، به طوری که حتی قطرهای آب به امام (ع) نرسد،
✅ یکی از آنها فریاد زد: ای حسین!... به خدا سوگند که قطرهای از این آب را نخواهی آشامید تا از عطش جان دهی!
🌺 حضرت فرمود: «خدایا! او را از تشنگی هلاک کن و هرگز او را مشمول رحمتت قرار مده.» حمید بن مسلم میگوید به چشم خود دیدم که نفرین امام(ع) عملی گشت.
🌷 امام حسین (ع) سپاه دشمن را چنین نفرین کرد:
بار خدایا! باران آسمان را از اینان دریغ کن، و بر ایشان تنگی و قحطی (همچون سالهای قحطی یوسف در مصر) پدید آور و آن غلام ثقفی (حجاج بن یوسف) را بر ایشان بگمار تا جام زهر به ایشان بچشاند. زیرا آنها به ما دروغ گفتند و ما را خوار ساختند و خداوند انتقام من و اصحاب و اهل بیت و شیعیان مرا از اینان بگیرد.
✅ تعداد نظامیانی که لباس و سلاح جنگی و حقوق از حکومت غاصب بنی امیه گرفته و به جنگ امام حسین(ع) آمده بودند را، بالغ بر ۳۰ هزار جنگجو نوشتهاند.
----------------------------
پی نوشت:
۱. فیض الاعلام و وقایع الایام شیخ عباس قمی،
۲. مقتل الحسین(مقرّم)، ص۱۹۹.
۲. بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۸۶.
🔰رحلت آيت اللَّه "سيد عبدالاعلي موسوي سبزواری" زعيم حوزه علميه نجف (1372 ش)
🔺آيت اللَّه سيدعبدالاعلي موسوي سبزواري در سال 1290 ش در سبزوار ديده به جهان گشود. وي پس از گذراندن دروس مقدماتي در زادگاهش، در چهارده سالگي راهي مشهد شد و سطوح عالي فقه و اصول را از استادان زمان آموخت.
🔻پس از مدتي، براي ادامه تحصيل راهي نجف اشرف شد. وي در آن شهر در محضر پرفيض حضرات آيات: سيدابوالحسن اصفهاني، ميرزاي ناييني، آقاضياء الدين عراقي، شيخ محمدحسين غروي اصفهاني، شيخ محمدجواد بلاغي و سيد حسين حكيم بادكوبهاي، مباني فقه، اصول تفسير، علوم قرآني، كلام، حكمت و فلسفه خود را تكميل نمود.
🔺 آيت اللَّه سبزواري در 36 سالگي در حالي كه از بيشتر مراجع بزرگ عصر، اجازههاي متعدد روايي و اجتهادي داشت، بر كرسي تدريس خارج فقه و اصول تكيه زد و در مدت قريب به نيم قرن، به عنوان يكي از برترين مدرسان حوزه بزرگ نجف، مطرح بود. جلسات تدريس ايشان در فقه، اصول، تفسير، حديث، رجال و درايه، دانشوراني را پروراند كه بعدها از مدرسان حوزههاي علميه قم و نجف به شمار ميرفتند.
🔻 آيت اللَّه سبزواري از انقلاب اسلامي و رهبري آن، حضرت امام خميني، كمال حمايت و پشتيباني را مي نمود و به هنگام همه پرسي نظام جمهوري اسلامي، پيامي مبني بر حمايت از آن صادر نمود.
🔺سرانجام آن مرجع بزرگ، در حالي كه از يك سال قبل، زعامت حوزه نجف را پس از آيتاللَّه سيدابوالقاسم خويي برعهده داشت در 25 مرداد 1372 ش در 82 سالگي بدرود حيات گفت و در نجف به خاك سپرده شد.
☑️قال الحسین (ع): من قبل عطائك فقد اعانك على الكرم؛
حضرت اباعبدالله علیهالسلام فرمود:
کسی که بخشش تو را بپذیرد، تو را بر کرامت و بزرگواری کمک نموده و یاری دادهاست.
🔘در نگاه ما، دست بالاتر دستی است که میدهد. #دست_گیرنده، دست پایین و #منت_پذیر است. در تربیت امامان شیعه این نکته در حوزه بخشش، مطرح است، که تو به دست خدا با خدا میدهی و با او سودا میکنی و #دست_خدا بالاترین دست هاست. پس آنجاکه دست تو به #دست_فقیر میخورد، دست خود را میبوسی و بر چشم میگذاری و منت میپذیری.
▪️ در سخنی دیگر امام حسین و در وصیت امام علی ع به امام حسن علیهالسلام، این نکته مطرح بود که اگر تو در راه درازی گرفتار باشی و بارهای سنگین و زیادی داشته باشید که نشود آنها را رها کرد که پساز چندی به آنها نیاز هست و نشود آنها را با خود برد که سنگین و کمرشکن است، در این فرض چه میکنی؟
اگر کسی بیاید و بر تو منت بگذارد و بار تو را بردارد و در روز نیاز به لحظهی گرفتاری، به تو بازگرداند، پیداست که منت میپذیری و دست او را دست کمک و یاری میشناسی و از او سپاسگزار هم خواهی بود.
✔️در این بیان صحبت از طرف گیرنده و دست خدا نیست و صحبت از گرفتن بار و بازگرداندن درهنگام نیاز نیست، سخن از انسانی است که میخواهد از #ذلت_ها به کرامتها بازگردد. میخواهد از #ضعف_ها و زبونی ها، به قدرت و عزتها را بیابد، این گرفتار طالب را اگر کسی دستگیری کند و در داد و ستد و بدهبستان، او را از ضعفها برهاند و بارور سازد و بر تمرین کرامت و بزرگواری و ریاضت و آمادهسازی، یاری دهد چه حقی بر او خواهد داشت، حضرت میفرماید کسی که عطا و بخشش تو را میپذیرد در واقع اوست که تو را به قدرت و عزت رسانده و تو را یاری داده و اهانت نمودهاست.
📚#کتاب_چهل_حدیث_از_امام_حسین علیهالسلام؛ علی صفائی حائری؛ صفحهی 173-174.
🔰اراده استوار در برابر حوادث تلخ
🔺وقتیکه در منزل گاه #شقوق، با مردی از کوفه روبهرو میشود و از اوضاع و افکار مردم مردم کوفه مطلع میگردد، اتکای خود به خداوند را بیان میکند. سپس اشعاری را قرائت میکند که حاکی از اراده آهنین اوست و ضمنا هشداری است به دشمن:
«اگر این بدنها برای مرگ آفریدهشده، پس کشته شدن در راه خدا بهتر از. درود بر شما ای خاندان پیامبر بهزودی از میان شما کوچ میکنم» .
🔻این اراده آهنین روزبهروز تشدید میشود تا زمانیکه گروهی از یاران را از دست میدهد و اندکی از انصار را در حمایت از خود میبیند شاید دشمن در این فرصت گمان میکند که حسین از نظر اول خود برگشته و شاید تصمیمو عوض شد و ناگهان ناگاه صدای کوبندهی امام علیهالسلام از حلقومی رنجدیده با طراوت خاصی بلند میشود:
«آگاه باشید! به خدا سوگند، من به هیچیک از خواستههای شما ستمگران جواب جواب مثبت نخواهم داد تااینکه با خون خویش خضاب شوم و با خدایم ملاقات کنم» .
🔺وقتی ولید حاکم مدینه از امام حسین خواست که با #یزید بیعت کند، امام تا سه شب به زیارت مرقد پیامبر صلواتاللهعلیه و آله و سلم متوسل شد و از خدا کمک خواست و درنهایت، تصمیم گرفت که از مدینه خارج شود و بیعت نکند. پساز این تصمیم، هیچگاه در عزم خود تردید نکرد، بلکه آنچه را که حق تشخیص داد و #وظیفه خود دانست، با قاطعیت بینظیری به انجام رسانید و به محمدبنحنفیه در مدینه گفت:
«ای برادر! به خدا قسم اگر در دنیا برای من هیچ پناهگاهی نباشد، بازهم با یزیدبنمعاویه بیعت نمیکنم» .
🔺ازآنپس افراد زیادی به حضرت توصیه کردهاند که از مدینه خارج نشود و یا به کوفه نرود ؛ولی آن حضرت قبول نکرد.
📚جلوههای رفتاری امام حسین علیهالسلام از مدینه تا کربلا؛ احمد قلیزاده ص 18-19.
#هیئت_تراز؛ آداب مدح اهل بیت (ع) از نگاه رهبر معظم انقلاب
چقدر خوب است که در محافل هیئت ها، به مسئلهی قرآن - #قرآن_خوانی و معارف قرآنی - اهتمام ورزیده بشود؛ چقدر خوب است که در این نوحهخوانیها مضامین اسلامی، #مضامین_انقلابی، مضامین قرآنی گنجانده بشود؛ یک وقت هست که سینه میزنند و صد بار با تعبیرات مختلف مثلاً میگویند «حسین وای»، خب این یک کاری است امّا #هیچ_فایدهای ندارد و هیچ چیزی از «حسین وای» انسان نمیفهمد و یاد نمیگیرد.
یک وقت هست که شما در همین مطلبی که [عزادار] تکرار می کند و حرفی که [با آن] سینه می زند، با زبان نوحه و با زبان شعر، یک #مسئله_روز ، یک مسئلهی انقلابی، یک مسئلهی اسلامی، یک معرفت قرآنی را می گنجانید؛ او وقتی تکرار می کند، در ذهن او ملکه می شود؛ این خیلی باارزش است، کاری است که هیچکس دیگر غیر از شما نمی تواند این کار را بکند؛ یعنی هیچ رسانهای واقعاً قادر نیست که اینجور معارف الهی را با جسم و جان و فکر و روح و احساس و عقل و مانند اینها آمیخته کند.
(بیانات در دیدار اعضای ستاد مرکزی هیئت رزمندگان اسلام 20/08/1392)
#مقام_معظم_رهبری
رسالت مداحان؛ ترویج معارف قرآنی
یک شاخصه از #هیئت_ایده_آل
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥عزاداری سنتی از دیدگاه امام خمینی(ره)
#پوستر | شهید_محمدرضا_شفیعی
بعد از 16 سال جنازه اش را آوردند.
خودم توی گلزار شهدای قم دفنش کردم . عملیات کربلای 4 با بدن مجروح اسیر شد. برده بودنش بیمارستان بغداد. همونجا شهید شده بود، با لب تشنه .
بعد از این همه سال هنوز سالم بود. سر، صورت و محاسن از همه جا تازه تر. یاد شبهای جبهه گردان تخریب افتادم.
بلند می شد لامپ سنگر رو شل می کرد همه جا که تاریک می شد شروع می کرد به خوندن : «حسینم وا حسینا »
می شد بانی روضه امام حسین عليه السلام .
آخر مجلس هم که همه اشکاشون رو با چفیه پاک می کردند محمدرضا اشکاشو می مالید به صورتش. دلیل تازگی صورت و محاسنش بعد از 16 سال همین بود اثر اشک امام حسین عليه السلام .
شهید محمدرضا شفیعی
🖋خاطره ای از #شهید_شفیعی
📖بازخوانی کتاب حماسه حسینی (13)
🔰#ارزش_خون_شهید
🔺#شهید به خون خودش ارزش میدهد. یک نفر به #ثروت خودش ارزش میدهد و به جای آنکه ثروتش در بانکها ذخیره باشد، آن را در یک راه خیر مصرف میکند که هر یک ریالش با مقیاس معنا، بیش از صدها هزار ریال ارزش داشته باشد؛ ثروت خود را به صورت یک مؤسسه عامّ المنفعه مفید فرهنگی، مذهبی و اخلاقی در میآورد و با این عمل به آن ارزش میدهد. دیگری به #فکر خودش ارزش میدهد؛ به خودش زحمت میدهد و یک کتاب مفید و اثر علمی به وجود میآورد. دیگری به #ذوق فنی خودش ارزش میدهد و صنعتی را در اختیار بشر قرار میدهد. دیگری به #خون خودش ارزش میدهد؛ در راه بشریت خون خودش را فدا میکند. کدامیک بیشتر خدمت کردهاند؟
🔻شاید خیال کنید علما یا مخترعین و مکتشفین و ثروتمندان بیشتر به بشر خدمت کردهاند؛ خیر، هیچ کس به اندازه #شهدا به بشریت خدمت نکرده است، چون آنها هستند که راه را برای دیگران باز میکنند و برای بشر آزادی را به هدیه میآورند، آنها هستند که برای بشر محیط عدالت به وجود میآورند که دانشمند به کار دانش خود مشغول باشد، مخترع با خیال راحت به کار اختراع خودش مشغول باشد، تاجر تجارت کند، محصل درس بخواند و هر کسی کار خودش را انجام بدهد. اوست که محیط [مناسب] را برای دیگران به وجود میآورد.
🔻مثَل آنها مثل چراغ و مثل برق است؛ اگر چراغ یا برق نباشد ما و شما چه کار میتوانیم انجام دهیم؟
ابن سینا قانون ننوشت، محمدبن زکریا الحاوی ننوشت، سعدی ذوق خودش را در بوستان و گلستان نشان نداد، مولوی همینطور، مگر از پرتو شهدا، آنهایی که تمدن عظیم اسلامی را پایه گذاری کردند، موانع را از سر راه بشریت برداشتند، آنهایی که مثل شعلههایی در یک ظلمت هایی درخشیدند و جان خودشان را فدا کردند، آنهایی که سراسر وجودشان #حماسه_الهی بود، حق خواهی و حق پرستی بود، آنهایی که پرچم توحید را در دنیا به اهتزاز درآوردند و مستقر کردند، آنهایی که منادی عدالت بودند، منادی حریت و آزادی بودند. ما و شما که اینجا نشستهایم مدیون قطرات خون آنها هستیم، مدیون حماسههای آنها هستیم. حسین بن علی سراسر وجودش حماسه است.
#کتاب_حماسه_حسینی ؛ شهید مرتضی مطهری. ناشر: انتشارات صدارا. نوبت چاپ: 34 ام. جلد یک صفحه 35-33.
#شهید_مرتضی_مطهری
کتاب آه 7.mp3
7.36M
فصل هفتم/سد كردن راه بر امام حسين (ع) توسط حر بن يزيد رياحي
#کتاب_گویای_آه
.
☑️نحوه شهادت حضرت علی اصغر (علیه السلام)
📖منبع: تذكرة الخواص؛ سبط ابن جوزی: ص252
🔺لَمّا رَآهُمُ الحُسَينُ عليه السلام مُصِرّينَ عَلى قَتلِهِ، أخَذَ المُصحَفَ ونَشَرَهُ، وجَعَلَهُ عَلى رَأسِهِ، ونادى: بَيني وبَينَكُم كِتابُ اللّهِ، وجَدّي مُحَمَّدٌ رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله، يا قَومِ! بِمَ تَستَحِلّونَ دَمي؟! ... فَالتَفَتَ الحُسَينُ عليه السلام فَإِذا بِطِفلٍ لَهُ يَبكي عَطَشاً، فَأَخَذَهُ عَلى يَدِهِ، وقالَ: يا قَومِ، إن لَم تَرحَموني فَارحَموا هذَا الطِّفلَ، فَرَماهُ رَجُلٌ مِنهُم بِسَهمٍ فَذَبَحَهُ، فَجَعَلَ الحُسَينُ عليه السلام يَبكي ويَقولُ: اللّهُمَّ احكُم بَينَنا وبَينَ قَومٍ دَعَونا لِيَنصُرونا فَقَتَلونا. فَنودِيَ مِنَ الهَوا: دَعهُ يا حُسَينُ؛ فَإِنَّ لَهُ مُرضِعاً فِي الجَنَّة.
🔻ترجمه: وقتى حسين عليه السلام ديد كه آنها بر كُشتن او پافشارى مىكنند، قرآنى را گرفت و آن را باز كرد و بر سرش نهاد و ندا داد: «كتاب خدا و نيز جدّم محمّد، فرستاده خدا، ميان من و شما [، داورى كند]. اى مردم! براى چه خونم را حلال مىشمريد؟! ...». همچنين حسين عليه السلام، به سوى يكى از كودكانش كه از تشنگى مىگريست، رفت. او را بر سرِ دست گرفت و گفت: «اى قوم! اگر بر من رحم نمىكنيد، بر اين كودك، رحم كنيد». در اين حال، مردى از آنان، تيرى به سوى او انداخت و ذبحش كرد. حسين عليه السلام مىگريست و مىگفت: «خدايا! ميان ما و گروهى كه ما را دعوت كردند تا ما را يارى دهند، امّا ما را كُشتند، داورى كن». در اين هنگام، از آسمان، ندايى رسيد: «او را وا گذار اى حسين، كه او را در بهشت، شير مى دهند»
📖منبع: تاريخ يعقوبي: ج ٢ ص ٢٤٥.
🔺تَقَدَّموا رَجُلاً رَجُلاً، حَتّى بَقِيَ وَحدَهُ ما مَعَهُ أحَدٌ مِن أهلِهِ، ولا وُلدِهِ ولا أقارِبِهِ، فَإِنَّهُ لَواقِفٌ عَلى فَرَسِهِ، إذ اُتِيَ بِمَولودٍ قَد وُلِدَ لَهُ في تِلكَ السّاعَةِ، فَأَذَّنَ في اُذُنِهِ، وجَعَلَ يُحَنِّكُهُ إذ أتاهُ سَهمٌ فَوَقَعَ في حَلقِ الصَّبِيِّ فَذَبَحَهُ، فَنَزَعَ الحُسَينُ عليه السلام السَّهمَ مِن حَلقِهِ، وجَعَلَ يُلَطِّخُهُ بِدَمِهِ ويَقولُ: وَاللّه ِ لَأَنتَ أكرَمُ عَلَى اللّه مِنَ النّاقَةِ، ولَمُحَمَّدٌ أكرَمُ عَلَى اللّه ِ مِن صالِحٍ! ثُمَّ أتى فَوَضَعَهُ مَعَ وُلدِهِ وبَني أخيهِ.
🔻ترجمه: ياران امام حسين عليه السلام يك به يك گام پيش نهادند [و رزميدند و شهيد شدند] تا اين كه امام عليه السلام تنها ماند و هيچ يك از [ مردان ]خانواده و فرزندان و نزديكانش با او نماند. او بر بالاى اسبش بود. كودكى را كه همان ساعت متولّد شده بود، برايش آوردند. امام حسين عليه السلام در گوشش اذان گفت و كامِ او را بر مى داشت كه تيرى آمد و در گلوى كودك نشست و ذبحش كرد. امام حسين عليه السلام تير را از گلوى او بيرون كشيد و خونش را به بدن او ماليد و گفت: «به خدا سوگند تو نزد خدا از شتر صالح گرامى ترى و محمّد صلى الله عليه و آله نيز نزد خدا از صالح، گرامى تر است». سپس آمد و او را كنار فرزندان و برادرزادگانش نهاد.
حاج میثم مطیعی.mp3
5.8M
خاطره ای از شهید مدافع حرم "مهدی نوروزی" + مقتل حضرت علی اصغر (مقتل)
همبازی امام حسین.mp3
1.66M
🎙 #پادکست
▪️برخورد پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم با پسر بچهای که همبازی امام حسین علیهالسلام بود.
مصطفی امینی خواه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️مجالس حسینی نباید منفعل و بیحسکننده باشد
🔻شهید مطهری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳. سرّ دلبران ۵
🔘 دیدگاه اولیای الهی راجع به حضرت علی اصغر علیهالسلام
📼 آیة الله حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی
پرسش و پاسخ1.mp3
1.21M
🔉 پرسش و پاسخ از حضرت آیت اللَّه خوشوقت ره
🏴 اللَّهُمَّ الْعَنْ أَوَّلَ ظَالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ آخِرَ تَابِعٍ لَهُ عَلَى ذَلِكَ
❓چرا به #توبه_واقعی #نصوح گفته میشود ؟
❓آیا #شب_عاشورا کسی از #اصحاب_امام_حسین ع برگشت ؟
❓این که حضرت #بیعت خودشان را برداشتند #وجوب #یاری_کردن از آنها برداشته میشد ؟
❓آیا #شیطان #روز_عاشورا هم اصحاب را #وسوسه میکرد؟
❓این جمله صحیح است که میگویند #خداوند #تمام_امور را به #دست_امام_حسین ع داده و #پیشکار او #حضرت_عباس است؟
💠 بیانات حضرت آیت اللَّه خوشوقت ره
⬅️ اگر روزی ـ خدای نکرده ـ این #عزاداری_امام_حسین متوقف بشود، #اسلام در #خطر است؛ لذا این باید باشد؛ نباشد، مشکل پیش می آید! لذا خون مقدس #امام_حسین را اینقدر خدا #ارزش به آن داده است؛ هرکسی تا روز آخر زندگی خودش #مسلمان زندگی میکند و از دنیا میرود رهین منّت #خون_مقدس_امام_حسین است و مجموعه انسانهایی که در این راه به #شرف_اسلام درمی آیند و مسلمان زندگی میکنند، مجموعه اینها، ارزش و اهمیت آنها، برای خون مقدس امام حسین است.