کتاب جهاد اکبر ؛ قست 3
[سفارش به حوزه های علمی]
حوزه های علمیه همزمان با فراگرفتن مسائل علمی، به تعلیم و تعلم مسائل اخلاقی و علوم معنوی نیازمند است. راهنمای اخلاق و مربی قوای روحانی و مجالس پند و موعظه لازم دارد. برنامه های اخلاقی و اصلاحی، کلاس تربیت و تهذیب، آموختن معارف الهیه، که مقصد اصلی بعثت انبیا ـ علیهم السلام ـ می باشد، باید در حوزه ها رایج و رسمی باشد.
متأسفانه در مراکز علمی به اینگونه مسائل لازم و ضروری کمتر توجه می شود. علوم معنوی و روحانی رو به کاهش می رود، و بیم آن است که حوزه های علمیه در آتیه نتوانند علمای اخلاق، مربیان مهذب و آراسته و مردان الهی تربیت کنند؛ و بحث و تحقیق در مسائل مقدماتی مجالی برای پرداختن به مسائل اصلی و اساسی، که مورد عنایت قرآن کریم و نبی اعظم(ص) و سایر انبیا و اولیا ـ علیهم السلام ـ است باقی نگذارد.
خوب است فقهای عظام و مدرسین عالی مقام ـ که مورد توجه جامعۀ علمیه می باشند ـ در خلال درس و بحث به تربیت و تهذیب افراد همت گمارند و به مسائل معنوی و اخلاقی بیشتر بپردازند.
محصلین حوزه ها نیز لازم است در کسب ملکات فاضله و تهذیب نفس کوشش کرده، به وظایف مهم و مسئولیتهای خطیری که بر دوش آنان است، اهمیت دهند.
#کتاب_جهاد_اکبر صفحه 1 و 2.
#امام_خمینی
.
19.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 معرفی کتاب #درگاه_این_خانه_بوسیدنی_است از شبکه پنجم سیما
❄️🌹❄️🌹❄️🌹❄️🌹❄️🌹
🌏 خرید آسان ◀️ http://lish.ir/1Pee
📲 ارسال "درگاه این خانه بوسیدنی است" به سامانه ◀️ 3000141441
📞 مرکز پخش ◀️ 02537840844
❄️🌹❄️🌹❄️🌹❄️🌹❄️🌹
درگاه این خانه بوسیدنی است
نویسنده: زینب عرفانیان
"درگاه این خانه بوسیدنیاست" شرح حال زنی از شیرزنان روزهای دفاع مقدس.
خاطرات یکی از مادران مرد آفرین، از جگرگوشههایش. بچههایی که قد کشیدند، مرد شدند و به شهادت رسیدند. بچههایی که هر کدام یک دنیا خاطره و کتابند. کتابی سرشار از روایتهای بارانی و آسمانی. روایتهای ناب مادرانه.
این کتاب به روایتی ست جذاب و خواندنی از بانو "فروغ منهی" مادر شهیدان داوود، رسول و علیرضا خالقیپور که به قلم توانای خانم زینب عرفانیان به رشته تحریر درآمده است.
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 35
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتارهای خلاف ادب برای طلبه و غیر طلبه
ادب ـ آنگونه كه بزرگان تعریف كردهاند ـ به كیفیت و هیئت نیكوی رفتار گفته میشود ؛ یعنی اگر بتوان یك رفتار را به صورتهای مختلفی انجام داد، آن صورتی كه از همه نیكوتر است مقرون به ادب است. برای مثال، غذا را به شیوههای متنوعی میتوان خورد؛ اما آرام خوردن، خوب جویدن، نشسته بودن، به اندازه خوردن، و ... كیفیت غذا خوردن را زیباتر مینماید و به همین جهت، این امور از آداب غذا خوردن شمرده شدهاند. وقتی كه میتوان عملی را زیباتر و با صورتی شایستهتر انجام داد، اگر به صورت پست و غیر زیبا اكتفا شود، عرف نمیپسندد و انسان را متهم به خلاف ادب یا رفتار سبك میسازد. این داوری به جهت آن است كه شخص در انتخاب صورت غیر نیكو بدسلیقه عمل كرده و راحتی خود را مقدم دانسته است.
با این توضیح، در اینجا مراد از رفتارهای سبك و خلاف ادب، رفتارهایی است كه عرف نمیپسندد و به صورت عمومی برای همه انسانها ـ طلبه باشند یا نباشند ـ زیبنده نیست. این رفتارها، رفتارهایی است كه با زی ایمانی منافات دارد و هر مسلمان مقیدی باید از آنها بپرهیزد، طلبه نیز، هم به عنوان یك فرد مؤمن و هم به عنوان یكی از اعضای نهاد روحانیت باید از آنها اجتناب كند، تا هم اعتبار فردی و هم اعتبار صنفی و هم اعتبار صنف خود را مخدوش نسازد.
چنان چه پیش از این هم گفته شد، برخی از این رفتارها از آن جهت كه نشان تنبلی و بیارادگی و لَختی و لشمزاجی است، بد شمرده میشود؛ مانند خمیازه كشیدن، چرت زدن، كشیدن پا هنگام راه رفتن، دراز كردن پا، پا روی پا نهادن و به رو خوابیدن.
برخی نیز دلالت بر كودكمنشی و رشدنایافتگی دارد؛ مانند سوت زدن، سرگرمیهای بیهوده و وقتگیر مانند جدول روزنامه و بازیهای رایانهای، بازی كردن با ریش ، گرداندن تسبیح و زنجیر، بازی كردن با دسته كلید و تلفن همراه، استعمال كلمات ركیك و ناسزا یا سبك مانند برخی تكیه كلامهای رسانهای، غذاخوردن در خیابان و ... .
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
مقام معظم رهبری:
امروز وظایف حوزههای علمیه با گذشته تفاوتهای زیادی کرده است. حوزهی علمیه فقط برای اقامهی جماعت نیست. #منبر_رفتن به صورت سنتی هم اگر محتوای عالی و پُر مغزی نداشته باشد، کافی نیست.
امروز شما ببینید وسایل تبلیغ در دنیا چقدر متنوع شده؛ این طرفِ دنیا یک نفر جوان پای یک دستگاه کوچک مینشیند و افکار، تصورات، تخیلات، پیشنهادهای فکری و پیشنهادهای عملی را از سوی هر کسی - بلکه هر ناکسی - از آن طرفِ دنیا دریافت میکند. امروز #اینترنت و ماهواره و وسایل ارتباطىِ بسیار متنوع وجود دارد و حرف، آسان به همه جای دنیا می رسد. میدان افکار مردم و مؤمنین، عرصهی کارزار تفکرات گوناگون است.
امروز ما در یک میدان جنگ و کارزار حقیقىِ فکری قرار داریم. این کارزار فکری بههیچوجه به زیان ما نیست؛ به سود ماست. اگر وارد این میدان بشویم و آنچه را که نیاز ماست - از مهمات تفکر اسلامی و انبارهای معارف الهی و اسلامی - بیرون بکشیم و صرف کنیم، قطعاً بُرد با ماست؛ لیکن مسأله این است که ما باید این کار را بکنیم.
بیانات در دیدار جمعی از روحانیون استان کرمان
1384/11/2
⛔️ الزامات خنثی سازی آثار تحریف
🔻در آستانه چهل و دومین سالگرد انقلاب اسلامی آنچه که آینده انقلاب را تضمین خواهد کرد #امیدآفرینی صادق با صبر و تلاش و جهاد همه جانبه است. در مقابل این امید آفرینی تحریف واقعیات قرار دارد.
🔹 دروغ گویی، بزرگ نمایی، کوچک نمایی، فقط سیاهی ها را دیدن، کتمان فضایل، تعمیم ضعف ها و خطاها، شهرت طلبی با تلخی ها، تحریک احساسات غیر منطقی مخاطبان، تحریف انگیزه ها، آمیختن اباطیل با حقایق، از گونه های تحریف جریان تحریف است.
🔹 با توجه به گونه های زیاد و گاهی نامرئی آن، رفع مطلق تحریف کاری ناممکن یا حداقل کاری سخت و دشوار است؛ بنابراین خنثی سازی تحریف در اولویت است.
◀️ برخی الزامات، راهکارها و تاکتیک ها جهت خنثی سازی تحریف عبارتند:
1️⃣ باور به وجود تحریف
🔹بدانیم تحریف _ حقیقت، واقعیت دارد و توهم و پندار نیست. مقام معظم رهبری می فرمایند: "تحریف امری جدی و خطر بزرگی است و دست تحریف وجود دارد."
2️⃣ رصد گونه های تحریف
🔹تحریف در گونه های زیاد و به روز شده رخ می دهد. هر فرد و نهادی موظف است با رصد دقیق گونه های تحریف_ محدوده وظیفه خودش، با آن مقابله کند.
3️⃣ روشنگری
🔹در مقابل جریان تحریف جریان روشنگری قرار دارد. بصیرت_ بیشتر ، کاهش اثر پذیری از جریان تحریف را در پی دارد. روشنگری بر اساس حق و صداقت، بصیرت ر ا افزایش می دهد. "جریان روشنگری" علاوه بر اینکه باید همانند جریان تحریف، یک حرکت سازمان دهی شده، هدفمند و مستمر باشد از دو ویژگی مهم دیگر نیز باید برخوردار باشد؛ اول ابتکار عمل داشتن و منفعل نبودن و دوم تهاجمی بودن.
4️⃣ حضور آگاهانه ، فعال و جریان ساز:
🔹حضور جریان ساز در فضای مجازی
بیشترین و متنوع ترین تحریف ها در فضای مجازی رخ می دهد. مقابله با آن جز با حضور جریان ساز ممکن نیست. مقام معظم رهبری چندین سال است که در گفتمان خود هوشیاری در فضای مجازی،با حضور فعال، آگاهانه و جریانساز را مطالبه می کنند.
"دستگاههای مختلفی در فضای مجازی حضور دارند، اما حضور در این فضا باید یک حضور جریانساز باشد، "
5️⃣ امید آفرینی
🔹هدف جریان تحریف دمیدن روح ناامیدی و یاس در جامعه به ویژه دلدادگان انقلاب اسلامی است. این نقشه شوم با دمیدن امید صادق در جامعه خنثی می شود. تببیین صحیح و مستند واقعیات جامعه، پخش اخبار امید بخش، موثق، بهنگام و فراگیر، فعالیت های جهادی. حمایت از اقشار ضعیف، همراهی مسئولان با مردم امید صادق را در جامعه زنده نگه می دارد.
6️⃣ تردید زدایی
🔹 از اهداف تحریف، تردید افکنی با هدف شکستن و تضعیف اراده های مسئولان و مردم است. تردید زدایی با تقویت ایمان و اعتقاد، پاسخ گویی به شبهات، مناظره های علمی، کرسی های آزاد اندیشی، این هدف تحریف را خنثی می کند.
✍️ موسی سلیمانی