جلسه۸۸انعام.mp3
6.65M
وَهُوَ الَّذِي أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُّخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُّتَرَاكِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِن طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَجَنَّاتٍ مِّنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ ۗ انظُرُوا إِلَىٰ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكُمْ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ(انعام/99)
👌جلسه هشتاد و هشتم 🌺تفسیر سوره مبارکه انعام🌹
🎤موضوع سخن: جلوه هایی از قدرت و علم خدا
هدایت شده از مرکز مشاوره اسلامی سماح- کرمان
👇👇👇👇👇
🔷ادامه سلسله نشست های تربیتی
🔷برنامه هفتم
💠باموضوع:
مشکلات دوران نوجوانی
🔷افت تحصیلی🔷
باحضور
🔵حجه الاسلام صنعتی زاده
کارشناس ارشد مشاوره
🔴 فردا یکشنبه
بعد از اذان ظهر ساعت ۱۲
از شبکه سیما استانی کرمان
در برنامه زنده (ره عشق)
@moshavere_kerman
💠ما سازش را از هر کس و به هر شکلی باشد نخواهیم پذیرفت
ما سازش را از هر کس و به هر شکلی باشد نخواهیم پذیرفت چون ملت نخواهد پذیرفت. در مذاکرات خود با این اشخاص مطالب خود را قاطعانه بیان کرده ایم، هر کس قبول کند، با ماست، والا از ما جداست.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور ، جلد ۲ ، صفحه ۲۶۵
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
هدایت شده از ندای تهذیب
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: آثار مادی و معنوی صله رحم
روایات اخلاقی، شماره 25
#طراوت_معرفت
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
هدایت شده از ندای تهذیب
❇️ یکشنبههای هفته: #اسوه_های_اخلاقی ❇️
شماره 15
🌺آیت ا... بروجردی / قسمت ششم / هوشیاری نسبت به القای شبهه های فرهنگی و...🌺
🔅 هوشیاری نسبت به القای شبهه های فرهنگی
آیت الله شیخ لطف الله صافی گلپایگانی در این باره می گوید: «در موقعی که خطری پیشامد می کرد، آقای بروجردی تا پای جان برای پیشرفت اسلام آماده بود. تمام سیر امور و حوادثی را که در جهان تشیع واقع می شد، مورد دقت قرار می داد. مثلاً مجلاتی که منتشر می شد و در آن، مطالب ضد دینی بود، با کثرت کار مطالعه می فرمود و اوامری به بنده برای جواب دادن به آنها صادر می کردند که اطاعت می نمودم. از جمله وقتی در مجله ای که در دهلی نو منتشر می شد، مقاله ای راجع به تأثیر دین بودا در اسلام و ادیان دیگر و ظهور عرفان و فلسفه در اسلام نوشته شده بود و ایشان خوانده بودند، به بنده گفتند جواب آنها را بدهم و من هم رساله مستدلی نوشتم و اثبات کردم که مکتب اسلام اصولاً با مذهب بودا میانه ای ندارد و با افکار خرافی نیز مبارزه می کند. سپس رساله را به نظرشان رساندم و ایشان قدردانی کردند. آن گاه رساله را برای مجله مزبور فرستادم که عینا در آن مجله درج گردید» (1)
🔅آگاهی از نقاط ضعف مسلمانان و نقاط قوت غربی ها
علی دوانی در این باره بیان می کند: «کمتر اتفاق می افتاد آقای بروجردی با شاه و نخست وزیران وقت و سایر وزرا و اولیای امور سخن بگویند و اسمی از نقایص فرهنگ و برنامه آن نبرند. از اوضاعی که در ممالک مغرب زمین می گذشت، کاملاً مطلع بودند. بسیاری از مواقع، از پاره ای اوضاع و گرفتاری های مسلمانان و نفاقی که میان سران آنها پدید آمده و موجب دوری دول و ملل اسلامی از یکدیگر شده و نیروی مادی و معنوی آنها را تجزیه و خرد کرده است، بی نهایت متأثر می گردیدند و نیز از پیشرفت های بیگانگان در علوم و صنایع حیرت انگیز و عقب ماندگی کشورهای اسلامی و سلطه دشمنی بر جان و مال آنها سخت منقلب می شدند و ناله می نمودند و می گفتند اگر رهبران ملل مسلمان به رمز پیشرفت و ترقی ملل مترقی جهان در امر صنایع و علوم مادی پی ببرند و علاقه به استقلال مسلمانان و عظمت دین مبین اسلام داشته باشند، می توانند در سایه عمل به تعالیم عالیه اسلام، تمام عقب ماندگی های خود را جبران کنند» (2)
پی نوشت:
1.. زندگانی آیت الله بروجردی، ص 169
2.. همان، ص 170
#ندای_تهذیب
#طراوت_معرفت
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام و احترام
نشست تهذیبی با حضور صمیمانه اساتید و کادر محترم مدرسه علمیه امام حسین علیه السلام بافت.
محوریت و مصوبات جلسه:
1_تاکید و تشویق طلاب برای اجرای طرح سالیانه تهذیب توسط اساتید محترم
2_ قرائت حدیث یا فرازی از ادعیه معروف با توضیح مختصر در اول هر جلسه درسی توسط اساتید محترم
3_برگذاری جلسه برخط پرسش و پاسخ با طلاب عزیز توسط اساتید محترم با حضور استاد در مدرسه علمیه، هر هفته یک استاد.( با موضوع علمی، اعتقادی و اخلاقی ).
#معاونت_تهذیب_حوزه_امام_حسین_بافت
هدایت شده از ندای تهذیب
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 15
🌺1️⃣ شاخصها و ملاكهای كلی 🌺
4.. پرهیز از مواضع تهمت
یكی از قواعد رفتار و اصول عمل این است كه رفتار انسان باعث ایجاد توهم و ارایه تصویر نامناسب برای او نشود و وی را در نظر بینندگان متهم به سوء نگرداند.
هر كاری كه انسان را در نظر دیگران متهم گرداند و آبروی او را مخدوش سازد، از نظر دین مذموم است. كسی كه به واقع از امور ناپسند پرهیز میكند، حق ندارد تظاهر به بدی كند و خود را بدكار بشناساند.
انسان هم باید به واقع خوب باشد و هم در نظر مردم به نیكی شناخته شود و هرگز حق ندارد خود را خلافكار معرفی سازد. انسان مالك آبروی خود نیست و اختیار تصرف بیجا در آن را ندارد.
امام صادق علیهالسلام فرمود:
إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَّضَ إِلَی الْمُؤمِنِ أُمُورَهُ كلَّهَا وَ لَمْ یفَوِّضْ إِلَیهِ أَنْ یذِلَّ نَفْسَهُ أَلَمْ تَسْمَعْ لِقَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤمِنِینَ؟ فَالْمُؤمِنُ ینْبَغِی أَنْ یكونَ عَزِیزاً وَ لاَ یكونَ ذَلِیلاً یعِزُّهُ اللَّهُ بِالاْءِیمَانِ وَ الاْءِسْلاَمِ؛
خداوند تمام كارهای مؤمن را به خود او واگذار كرده، ولی به او اختیار نداده كه خود را خوار و ذلیل كند. آیا كلام خدا را نشنیدهای كه فرمود: عزت از آن خدا و پیامبر او و مؤمنین است؟ پس مؤمن شایسته است كه عزیز باشد و ذلیل نگردد. (كافی، ج 5، ص 63. )
انسان، اجازه ندارد چوب حراج به آبروی خود بزند، با رفتارهای خاص چهره خود را در دیده دیگران مشوّه گرداند و خود را به بدی عرضه كند. ملامتیه صوفیان، كه برخلاف این آموزه اسلامی اصرار بر بدنام نمایاندن خود داشتند، همواره از سوی بزرگان دین محكوم شناخته شدهاند.
پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله میفرماید:
قَالَ مَنْ كانَ یؤمِنُ بِاللَّهِ وَ الْیوْمِ الاْخِرِ فَلاَ یقِفَنَّ مَوَاقِفَ التُّهَمَةِ؛
هر كس كه به خدا و قیامت ایمان دارد، نباید در مواضع تهمت بایستد. (مستدرك الوسائل، ج 8، ص 340)
امیر مؤمنان، علی علیهالسلام فرمود:
إِیاك وَ مَوَاطِنَ التُّهَمَةِ وَ الَْمجْلِسَ الْمَظْنُونَ بِهِ السُّوءُ فَإِنَّ قَرِینَ السَّوْءِ یغَیرُ (او یغُرُّ) جَلِیسَهُ؛
از جایگاههای تهمت و مجالسی كه به آن گمان بد میرود، بپرهیز؛ زیرا كه همنشین بد همنشین خود را تغییر (یا فریب) میدهد. (الأمالی، شیخ مفید، ص 220. )
لقمان در ضمن نصیحتی به فرزندش گفت:
مَنْ یدْخُلْ مَدَاخِلَ السُّوءِ یتَّهَمْ وَ مَنْ یقَارِنْ قَرِینَ السَّوْءِ لاَ یسْلَمْ وَ مَنْ لاَ یمْلِك لِسَانَهُ ینْدَم؛
هر كس كه در مكانهای بد وارد شود، متهم میگردد و هر كس كه با بدان همنشینی كند، سالم نمیماند و كسی كه مالك زبانش نباشد، پشیمان شود. (كافی، ج 2، ص 642. )
امام صادق علیهالسلام میفرماید:
أَوْلَی النَّاسِ بِالتُّهَمَةِ مَنْ جَالَسَ أَهْلَ التُّهَمَةِ؛
شایستهترین مردم به تهمت، كسی است كه با اهل اتهام همنشینی كند. (الأمالی، شیخ صدوق، ص 21. )
همچنین فرمود:
مَنْ جَالَسَ أَهْلَ الرَّیبِ فَهُوَ مُرِیبٌ؛
كسی كه با اهل شك همنشینی كند، او اهل شك است. (صفات الشیعة، ص 9)
امام صادق علیهالسلام در جایی دیگر میفرماید:
مَنْ دَخَلَ مَوْضِعاً مِنْ مَوَاضِعِ التُّهَمَةِ فَاتُّهِمَ فَلاَ یلُومَنَّ إِلاَّ نَفْسَهُ. (الأمالی، شیخ صدوق، ص 497. )
حضرت علی علیهالسلام فرمود:
مَنْ أَوْقَفَ (عَرَّضَ او وَضَعَ) نَفْسَهُ مَوْضِعَ التُّهَمَةِ فَلاَ یلُومَنَّ مَنْ أَسَاءَ بِهِ الظَّنَّ؛
هر كس خود را در موضع تهمت قرار دهد (و متهم شود) كسی جز خود را سرزنش نكند. (بحار الانوار، ج 75، ص 33. )
امام صادق علیهالسلام میفرماید:
اتَّقُوا مَوَاقِفَ الرِّیبِ وَ لاَیقِفَنَّ أَحَدُكمْ مَعَ أُمِّهِ فِی الطَّرِیقِ فَإِنَّهُ لَیسَ كلُّ أَحَدٍ یعْرِفُهَا؛
از جایگاههای مشكوك بپرهیزید و كسی از شما با مادر خود در راه نایستد؛ زیرا همه كس نسبت مادر را با او نمیشناسد. (وسائل الشیعة، ج 12، ص 37. )
از پیامبر اكرم صلیاللهعلیهوآله نقل شده كه فرمودهاند:
رَحِم اللهُ امرءاً جَبَّ الغیبةَ عن نَفسِه؛
خدا رحمت كند كسی را كه مانع غیبت خود شود (و كاری نكند كه دیگران از او بدگویی كنند). (كشف الخفاء، ص 426، ح 1367)
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
14.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیه مهم مقام معظم رهبری به درس خواندن