eitaa logo
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
25.1هزار دنبال‌کننده
5.8هزار عکس
3.4هزار ویدیو
53 فایل
درج تجارب خودم و همه اساتید طب ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
❇️زیبایی 👈عسل و شیر را مخلوط کرده روی پوست بمالید. 🔷استفاده از ماسک شیر و عسل برای صورت، می‌تواند به کاهش خطوط و چروک‌های پیری که نشانه‌ای برای افزایش سن شماست، کمک کند. 💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی @partosabzehasti نشردهید
‍ 🔷ماساژ پاها قبل از خواب؛ 👈خواب راحت 👈تسکین سردرد 👈بهبود گردش خون 👈کاهش فشار خون 👈تسکین علائم خار پاشنه 👈رفع اضطراب و افسردگی 👈تسکین علائم پیش از قاعدگی 💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی @partosabzehasti نشردهید
✅درمان رگ به رگ شدن 👈مالیدن روغن زیتون به محل دردوبعدازنیم ساعت به حمام رفته ودر زیراب گرم به مدت۵دقیقه ماساژداده شود. ⚠️پرهیزازسردیجات،ماست ماهی وموادغذایی بلغم زا و ترشیجات. 💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی @partosabzehasti نشردهید
👈مضرات مواد آرایشی بهداشتی و رنگ موهای شیمیایی 🔹برگرفته از کتاب آشنایی و آموزش مقدماتی طب سنتی و اسلامی استاد طالقانی📖 🔴از مضرات مواد آرایشی صنعتی می توان به :👇🏼👇🏼 🔻پیری زودرس پوست 🔻کمک به سرطان های پوستی 🔻اگزما 🔻جوش ها و .... اشاره نمود که خود عامل رنج آوری برای بسیاری از خانواده ها شده است . 🔴از مضرات رنگ موی شیمیایی 👇 🔻سردردها 🔻ضعف پیازچه مو 🔻سفیدی زودرس موها 🔻ریزش 🔻اگزما 🔻آسیب به مغز 🔹یکی از بهترین ماسک ها برای زیبایی و شفافیت پوست 👇🏼👇🏼 ✳️مخلوطی از آبلیموی طبیعی و روغن زیتون ، عسل ، پوست طالبی ، پوست خیار ، ماست و سدر ✳️ بادکش ، حجامت عام و تحت الذقن،زالو 💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی @partosabzehasti نشردهید
‌ آداب_تغذیه 👈پــر_خـــوریـــها_مـوجــــب 🔶ریزش ابرو 🔷شکم آوری 🔶بادکردن روده، سـرطان روده 🔷افزایش فشار خون 🔶رنگ پریدگی چهره 🔷اروغ ترش یا سوزش فم معده،ریفلاکس 🔶بالا رفتن اخلاط غالب بدن 🔷تخریب کیسه صفرا 🔶کاهش عمر 🔷کاهش قوای دفاعی بدن 🔶کاهش هضم بدن 🔷تنگی نفس 🔶گرفتگی قلب 🔷ترشح بزاق ترشیده 🔶ضخیم شدن پوست بدن 🔷بوی بد دهان 🔸خواب آشفته 🔹یبوست 💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی @partosabzehasti نشردهید
💠عزیزان در خصوص پاسخ به آزمون جلسه هشت دقت کنند 👈دموی ها و صفراوی ها بعلت حرارت و در نتیجه دفع چرک و اوساخ و مواد دفعی بیشتر بعلت سوخت و ساز بیشتر سلولی نیاز بیشتر به حمام جهت نظافت و باز شدن منافذ پوست دارند. بلغمی ها و سوداوی ها به دو علت نیاز به کمتر به حمام‌دارند: هم مواد دفعی سطح پوست آنها بعلت کمی حرارت و متابولیسم کمتر هست هم اینکه رطوبت و سردی ذاتی آب که پس از استحمام حاکم میشود زیاد متمایل به مزاج سرشتی آنها نیست. مگر آنکه حمام هایی مانند سونا بهمراه ماساژ و روغن مالی باشد
👈تدابیرغذاوخوراک براساس مزاج افراد ازدیدگاه طب سنتی 👇👇👇👇👇 ✳هر موجود وفردی در انواع غذاها در صورت صحت وسلامت هم مزاج وموافق مزاج خود را درخواست دارد در اصول طب سنتی میفرمایند: تقویت به عین است. درمان به ضد. 🔶وقتی فردی یا کودکی صفراوی مزاج است نباید به او سردی داد بلکه فرد در حدمزاج خود گرمی میخورد وعلاقه به خرما,انجیر,عسل داردونباید اینها را پرهیز داد. چون ساختار بدنش از نظر مزاج جبلی ومادر زادی صفراست وبه این گرمیجات برای تقویت بدن نیاز دارد واین غذاها برایش جنبه غذاییت دارد. 💥💥💥💥💥💥 ✳اما اگر همین فرد صفراوی حالا صفرایش از حدمجاز مزاج جبلی خودش بیشتر شود وغلبه کند اینجا بیمارشده و زیاد گرمش میشود،بیحوصله میشودو... اینجا طبیعت بدن خودش بسمت اصلاح میرود ودرمان به ضد میکند. 👇👇👇👇 ✅میبیند دیگر مثل قبل نمیتواند گرمیجات بخورد ومیل بسمت سردیجات داردمانند: ترشی,گوجه,خیارو... 🍎🍋 ما در خوراکیها: 1⃣غذا داریم 2⃣دارو 🔶اگر یک کسیکه مزاجش ذاتی اوبلغم است بخواهیم به او بیش از حد گرمی بدهیم این گرمی برایش مضر است چون مزاجش بلغم است نه اینکه غلبه بلغم داشته باشد. 👇👇👇👇 ✳غلبه بلغم وقتی مشخص میشود که رطوبت بدنش زیاد میشود,سردی بدنش اذیتش میکند,بدنش پف میکندوهمیشه کسل وبیحال است. ✳اینجا غلبه بلغم وسرد وتری پیدا کرده وباید درمان به ضد شود وسردوترها را نخورد وگرم وخشک بخورد. ✳اما یک فرد بلغمی که غلبه بلغم پیدا نکرده هیچ نیازی به هیچ دارو وپرهیزی ندارد وخود طبیعت مدبره بدن کیفیت غذا را به او هشدار میدهد. خلاصه: 🔶فرق است بین مزاج فرد وغلبه مزاج هرفرد. ✳در حالت عادی هرفرد بدنش مکیال سنجش است وطبیعت بدن میل به غذا وبی میلی به مزاج موافق را به اونشان میدهد، اما درغلبه وبیماری مزاج درمان به ضد میشود وطبیعت بدن بسمت میل به خلاف مزاج جبلی حرکت میکند. البته گاهی غلبه چندخلط باهم پیش می آید که طبیعت بدن نیز گول میخورد وسرگردان میشودوفرد را به اشتباه می اندازد. 💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی @partosabzehasti نشردهید
💊💊💊 اقدامات قبل از خونگیری (حجامت، فصد یا زالو درمانی) در صورت تجویز دستورات پاکسازی (پرهیزها، آش ها، منضج) و دارو توسط پزشک، بهتر است آن ها را انجام داده تا بدن و خون آماده تر شده و سپس به خونگیری اقدام شود در غیر این صورت سعی کنید از چند روز قبل از خونگیری، بیشتر از این خوردنی ها و نوشیدنی ها استفاده شود: ·      آش ها یا خورشت های رو به طعم ترش و ملین (آلو، انار، تمر هندی، سماق، آبغوره و ...)، ·      سکنجبین ملس یا شربت عسل همراه آبلیمو ·      خاکشیر همراه با آب گرم   بهتر است از چند ساعت قبل تا چند ساعت بعد از خونگیری این موارد را رعایت نمایید:   1)              از خوردن تخم مرغ، گوشت ماهی ،جگر ، نمک ، پنیر ( یا لبنیات زیاد) پرهیز شود. 2)             از کار سنگین (مثل کوهنوردی و ...) بپرهیزید.  3)           بی خوابی نداشته باشید. 4)           از گرسنگی و تشنگی زیاد (مثل روزه) پرهیز شود.  5)           از داروهای چرک خشک کن (آنتی بیوتیک) و ضد انعقاد خون استفاده نشود.  6)            موضع زالو درمانی را با صابون دارای اسانس و شوینده های بودار نشویید فقط با آب گرم شسته شود . می توانید در صورت لزوم با صابون بدون اسانس یا گل سرشور یا گل ختمی یا ... موضع را شستشو دهید. زالو به این مواد حساس بوده و ممکن است عملیات زالو درمانی ناموفق باشد.  7)           قبل از زالو درمانی از عطر، پماد و یا هر چیزی که دارای بو (اسانس) می باشد پرهیز نمایید (حداقل در موضع زالو از این موارد استفاده نشود).  8)           از نزدیکی (آمیزش) بپرهیزید. 9)            در روز تعیین شده برای خونگیری حتماً وعده های غذایی (مخصوصاً صبحانه) مصرف شود (ترجیحاً صبحانه عسل یا مربا....باشد). در غیر این صورت کمی عسل یا خرما میل کنید.  10)          بعد از خونگیری می توان تا حدی از غذاها و میوه های خون ساز (مثل عسل، بادام، زرده تخم مرغ، گوشت پرندگان کوچک) یا تسویه کننده خون (انار، زرشک، تمرهندی تازه، آب پنیر طبی و...) استفاده شود.  11)           در صورت امکان بهتر است با وضو تشریف بیاورید.   برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زالو درمانی می توانید از کتاب زالودرمانی پزشکی ترجمه دکتر سلطانی و جستجوی اینترنتی (LEECH THERAPY) استفاده نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حجامت می توانید با واژه CUPPING یا WET CUPPING در اینترنت جستجو کنید. همچنین می توانید به قسمت های مربوطه در همین سایت مراجعه فرمایید.   http://mirghazanfari.ir/post-144.html
💊💊🚨‏کشف مقادیر غیرقابل قبولی از ماده سرطان‌زای NDMA در برخی از انواع متفورمین 🔹سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) از کشف مقادیر سطح بالایی از ماده شیمیایی سرطان‌زای NDMA در داروی دیابت پُرمصرف متفورمین خبر داد 🔹سارا پدیکورد سخنگوی FDA گفت: ‏مقادیری فراتر از حد قابل قبول از NDMA در برخی از داروهای extended-release متفورمین کشف شده است اگرچه در انواع immediate-release متفورمین سطوح بالایی از NDMA مشاهده نشده است. با این وجود بیماران نباید بدون مشورت با پزشک خود مصرف داروهایشان را متوقف کنند. 🔹پیش‌بینی می‌شود ریکال برخی از داروهای متفورمین در آمریکا در هفته جاری انجام شود اگرچه هنوز مشخص نیست این ریکال مربوط به کدام شرکت‌ها است. 🔹متفورمین پس از داروهای فشارخون (والزارتان و لوزارتان) و رانیتیدین سومین داروی پرمصرفی است که با ریکال مرتبط با NDMA مواجه شده است/بلومبرگ 🔻این خبر فعلا شامل نمونه های متفورمین ایرانی نمیشود و همچنان توصیه میشود بیماران با مشورت پزشک معالج به مصرف متفورمین های معمولی ادامه دهند. (از کانال تلگرامی طب اورژانس) @Drmirghazanfari
💊💊💊☀️بهترین خورد و خوراک در (بخش اول) ☀️چون گرم مزاجان با مزاج تابستان برابری می‌کند، احتمال خطر در این افراد بیشتر است. بر این اساس، باید از تمام خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی که را بالا می‌‌برد و باعث خشکی بدن می‌‌شود، اجتناب کنند. ☀️ تند همچون ، ، ، ، سس‌های تند و خردل، سبزیجات تند مانند و و انواع سبزی خوردن نظیر ، ، ، و ،در گروه خوردنی‌هایی هستند که باید در مصرف آنها به خصوص در این فصل جانب احتیاط را رعایت کرد. @Drmirghazanfari ☀️بهترين خورد و خوراك در (بخش دوم) ☀️ و ، جایگزین ☀️گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد در فصل تابستان باید کمتر مصرف شود،‌ بخصوص که مزاج بسیار گرمی دارد. ☀️ انواع با وجودی که نسبت به گوشت قرمز دام، مزاج ملایم‌تری دارند اما گوشت پرندگانی مانند و به سبب گرمای زیادی که تولید می‌کنند،‌ در این فصل باید کمتر مورد استفاده قرار گیرند. ☀️گوشت‌ مرغ و ماهی گرمای کمتری دارد و بخصوص ماهی با داشتن مزاج سرد و تر به شرطی که با تند و شور نشده باشد و آب پز باشد، برای این فصل بسیار مناسب است. @Drmirghazanfari ☀️بهترين خورد و خوراك در (بخش سوم) ☀️، مزاج گرمی دارد و مصرف هر ماده غذایی یا تنقلی که با نمک شور شده باشد،‌ برای همه مزاج‌ها بخصوص در این فصل زیان‌آ‌ور است. ☀️همچنین مصرف مغزهای آجیلی شور که علاوه بر مزاج گرم نمک، طبع این مغزها نیز گرم و خشک است و می‌تواند مضر و التهاب‌آور باشد. ☀️در میان مغزهای آجیلی، یا به دلیل آن‌که طبع ملایم‌تری دارند،‌ اگر از انواع خام و بدون نمک و در مقدار پایین مصرف شوند، مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند. ☀️توصیه می‌شود از مصرف زیاد به دلیل دارا بودن و به خاطر آن که طبع بسیار گرمی دارد،‌ اجتناب کنید. 👇👇👇 https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ @Drmirghazanfari
🔰به مناسبت روز جهانی ایمنی مواد غذایی: غذای خوب بخوریم، خوب غذا بخوریم 🖋به قلم دکتر سید مهدی میرغضنفری ✔بر اساس توصیه های سازمان جهانی برای اطمینان از امنیت مواد غذایی و حفظ سلامت خود همواره باید محیط آشپزخانه و دست هایتان را تمیز نگه دارید، غذاهای خام و پخته را جدا از هم نگهداری کنید، غذا را بخوبی بپزید و در دمای مناسب نگهداری کنید و از آب سالم و مواد غذایی سالم برای پخت و پز استفاده کنید. ✔متاسفانه مسمومیت های غذایی و غذاهای آلوده می توانند باعث بروز بیماری های چون اسهال و یا حتی سرطان در افراد شوند. ✔اما طب سنتی علاوه بر اين توصيه ها، موارد بسيار مفصل تر و دقيق تری در موضوع سلامت غذا و تغذيه دارد كه اهم آن در ادامه می خوانید: ✔يك حديث معروف مربوط به سلامت دستگاه گوارش از پيامبر اكرم(ص) و امام صادق(ع):  معده، خانه همه دردها و پرهيز، ريشه همه درمان‌ها است.  ✔به جرأت می توان گفت كه عمده طب در همين حديث درخشان است، زيرا اگر معده سالم نباشد، نمی توان انتظار سالم بودن داشت و اگر معده سالم باشد، ولی فرد پرهيز نداشته باشد (يعنی خوردنی ها و نوشيدنی هايی که برايش مضر است را مصرف نمايد)، در اين صورت هم فرد به بيماری مبتلا خواهد شد . ✔پس در کنار صناعت غذا و اطمینان از استفاده از مواد غذایی سالم و همچنین تدابیر غذا خوردن مانند آهسته جویدن غذا و پرهیز از خوردن مواد غذایی متنوع در یک وعده ی غذایی باید تدابیر مزاجی و همچنین نکاتی در مورد تناسب غذای خود با سن، فصل و جنسیت را نیز رعایت‌ کنیم. ✔در صورت اصلاح عادات و آداب غذايی افراد طبق آموزه‌های طب سنتی ایرانی، بسياری از بيماری ها اصلاً بروز نخواهند كرد و اگر بروز نمايند، سريع‌تر بهبود می يابند.  ✔برای مثال، اگر شخصی بداند كه مزاجش گرم است، در فصل تابستان كه مزاج آن گرم و خشك است، خواهد دانست كه نبايد در اين فصل در مصرف اكثر خوردنی های تند مزه و يا غذاهای حاوی ادويه زياد (كه مزاج آنها هم گرم است) زياده‌روی كند. ✔همچنین بحث اخلاط نيز بسيار مهم است و با موضوع غذا تناسب زيادی دارد. منظور از اخلاط، ۴  ماده تحت عناوين سودا، بلغم، خون و صفرا است. اين ۴ خلط، موادی هستند كه به دنبال غذا خوردن و هضم، در دستگاه گوارش در بدن شكل می گيرند. اخلاط، در واقع، غذای اعضا و سلول‌های بدن ما هستند. از آنجايی كه اعضای بدن به طور مستقيم نمی توانند از غذاهای موجود در طبيعت استفاده كنند، فرد بايد غذای خوب بخورد و خوب غذا بخورد تا اخلاط خوب و طبيعی (همان ۴ خلط ذكر شده) حاصل شوند. ✔اين اخلاط مورد استفاده اعضای بدن قرار می گيرند و به اين ترتيب، بدن سالم خواهد ماند و شاهد بيماری های مختلف در اعضای بدن (مانند ريزش مو، لكه‌های پوستی، افسردگی، استرس، تپش قلب، مشكلات كليوی و گوارشی و ...) نخواهيم بود. ✔بنابراين دو موضوع مهم در طب سنتی، مزاج‌ها و اخلاط می باشند كه مبانی اصلی طب سنتی هستند. @Drmirghazanfari
⁉️بیماری با غلبه ی شدید سودا به مطب مراجعه و عنوان کرد: ای دارم که فقط در تاریکی شب اتفاق می افتد و انگار می خواهم به سمت چپ بیفتم و زانوی چپم سست می شود. 🔶️ در طب رایج تعریفی برای این علائم یا برخی دیگر از علائمی که بیمار ذکر می کند وجود ندارد و گاه بیمار نیز مورد تمسخر قرار گرفته، انگ توهم روانی یا خود بیمار انگاری نیز به وی زده می شود. 🔷️ در علامت مذکور حداکثر ممکن است پزشک به وجود مشکلی در نیمکره ی راست مغز مشکوک شود با تجویز اسکن مغزی این موضوع را مورد بررسی قرار دهد که البته با توجه به عملکردی بودن مشکل، در اغلب موارد، سی تی یا ام آر آی یا سایر اقدامات کمک تشخیصی سالم است. 🔶️ در طب سنتی اما هر علامتی از جمله این علامت، تعریف و علت مشخصی دارد و هر کلمه ای که بیمار در توضیح مشکلش می گوید، ارزش تشخیصی دارد. 🔷️ این بیمار دچار بود و با توجه به اینکه مرکز اصلی تجمع سودا در است که در زیر دنده چپ قرار دارد، بسیار دیده می شود که علائم ناشی از سودای زائد غیر طبیعی، در نیمه چپ بدن ظاهر می شود مثلا دردها یا یا . 🔶️ همچنین، تاریکی، سرما و سکون، که همگی در شب و خواب رخ می دهند، رسوب و علامت دادن سودا را تشدید می کنند. تمامی این اتفاقات، در مورد این بیمار، به وضوح رخ داده است و بدین ترتیب، تمامی علائمش توجیه شده و کمک به تشخیص می نماید. @DrMirghazanfari