💊
اصول درمان جوش صورت
از اصول درمان جوش صورت استحمام با آب ولرم بطور مرتب است که به دفع مواد زائد موجود در پوست به خصوص دفع زائد داخل جوش کمک می کند.
یکی دیگر از اصول درمان جوش این است که فرد مبتلا، بایستی دارای نظم در ساعات غذا خوردن باشد. بی نظمی در ساعات غذا خوردن باعث می شود یا کمتر از مقدار لازم غذا بخورد یا معده را بیش از اندازه و توان قوت هاضمه پر کند. در نتیجه غذای اضافه بطور کامل هضم نمی شود و غذای غیر منهضم نیز موجب تضعیف بدن می شود. این چرخه معیوب، بر حجم مواد زائدی که بدن به سمت پوست می راند افزوده و روند درمان را کند و گاهی غیر ممکن می کند.
راه های سنتی درمان جوش صورت
اگر پارچه آغشته با آب کدو را روی صورت خود بگذارید جای جوش موضعی را از بین می برد.
مصرف روغن بابونه هر هشت ساعت در درمان جای جوش بسیار موثر است
همچنین مالیدن سرکه هر شب روی پوست صورت بسیار مفید است و آن را اگر با آب مخلوط کنند و با پنبه روی پوست صورت بمالند، موثر است. سرکه محلی انگوری که با آب ترکیب شده زمانی که به پوست صورت مالیده میشود آرام آرام جای جوش را از بین برده و باعث بهبود آن میشود.
دم کرده عناب بنوشید و شربتی را بدین شکل درست کنید: سرکه انگور را با شیره انگور به نسبت ۱ به ۱۰ مخلوط کرده روی شعله ملایم به ملایمت بجوشانید تا قوام شربت پیدا کند. روزی ۵ تا ۶ بار با آب رقیق کرده و بنوشید.
دمکرده دارچین که ولرم شده باشد اگر روی جوش یا دمل های سرسفید مالیده شود, به رفع این جوش ها کمک میکند.
ورزش مرتب و منظم در رفع جوش ها و خون رسانی به قسمت های مختلف پوست بسیار مناسب است.
نداشتن استرس و تنظیم خواب هم تاثیر مثبتی در کاهش جوش دارد.
استفاده از انواع میوه ها به ویژه مرکبات و میوه هایی با طبع سرد (مانند لیمو ترش تازه و زرشک سیاه) مفید است.
مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب را فراموش نکنید.
دمنوش سرگل بنفشه نیز در درمان مشکلات کبدی و همچنین مشکلات پوستی بسیار موثر است.
مصرف شربت خاکشیر و جوانه گندم تازه نیز مفید است.
تاثیر لیموترش در درمان جوش
مصرف لیموترش چه به صورت خوراکی و چه استفاده روی پوست نه تنها باعث درمان جوش های چربی و زیرپوستی می شود بلکه روشن شدن پوست را نیز به دنبال دارد و اثرات درمانی دیگری نیز دارد.
هر روز یک عدد لیموترش را از وسط به دو نیم کرده و به همراه تمام وعدههای غذایی و با فشردن و آب میل کنید این عمل به هضم غذا و تصفیه خون کمک میکند.
برای استفاده از لیمو روی پوست صورت هیچ فشاری به پوست وارد نکنید. لیمو را بر پوست ماساژ دهید و چند دقیقه بعد پوست را شستوشو دهید. این عمل باعث از بین رفتن محیط آلودهای که باکتریهای سطح پوست برای زندگی استفاده میکنند خواهد شد.
غذاهایی که تولید جوش میکنند
غذا در بدن چندین مرحله هضم می شود و در هر مرحله مواد زائدی از آن باقی می ماند. اگر بدن از دفع این مواد زائد عاجز بماند برای اینکه به اعضا مهمی مثل مغز و قلب آسیب نرساند آن را به اعضای کم اهمیتتر مثل پوست و مفاصل روانه میکند. اگر این مواد غلیظ و با طبیعت گرم باشند و به پوست روانه شوند میتوانند تولید کنندهی جوش باشند. بر این اساس غذاهایی که تولید جوش میکنند باید هم غلیظ و هم گرم باشند مثل گردو، پسته، خرما، موز، سس های تند و گوشت شتر.
از بین بردن جوش غرور جوانی
برای از بین بردن جوش غرور جوانی می توان از چهار شربت که یک ملین قوی است استفاده کرد.
چهار شربت ساده: آلوبخارا ۲۵۰ گرم، تمبر هندی ۱۵۰ گرم، ترنجبین ۱۰۰ گرم، شکر سرخ ۱۰۰ گرم.
چهار شربت مرکب: به نسخه چهار شربت ساده مواد زیر اضافه شود: سنای مکی، گل بنفشه، گل سرخ، رازیانه، گل ختمی از هر کدام ۲۰ گرم.
طرز تهیه و مصرف انواع چهار شربت: شب هنگام، مجموعه مواد را به اضافه هفت لیوان آبجوش در ظرف چینی یا بلوری بخیسانید. صبح در کیسه پارچه ای بریزید و با فشار بمالید و صاف نمایید. تا سه روز، صبح ناشتا یک سوم آن را بنوشید. زمانی که بروز جوش ها متوقف شود و جوش جدیدی ظاهر نشود، می توان از داروهای جالی یعنی رسوب زدا و پاک کنندۀ سطح پوست استفاه کرد. در واقع در این مرحله، درمان موضعی جایز است. زیرا بدن از مواد ناباب، پاک شده است و دیگر نگرانی جذب آنها به طرف پوست وجود ندارد.
درمان جای جوش صورت و بدن
مصرف روغن بابونه هر ۸ ساعت در درمان جای جوش موثر است.
اگر سرکه خصوصاٌ سرکه سیب خانگی را با آب مخلوط کرده و با پنبه بر روی جای جوش بمالید، مفید است.
سرکه محلی انگوری، ترکیب شده با آب اگر به پوست صورت مالیده شود آرام آرام جای جوش را از بین برده و باعث بهبود آن میشود.
۲ قاشق غذاخوری عسل با یک چهارم پیمانه پودر جودوسر مخلوط کنید. این مخلوط ملایم را روی جای جوش بگذارید، برای ۱۵ تا
۲۰ دقیقه بگذارید بماند و سپس با آب بشویید. این کار را تا حصول نتیجه ادامه دهید.
جهت برطرف کردن ج
ای به جا مانده از جوش ها، آرد ترمس (باقلای مصری)، آرد نخود خام، نشاسته و کتیرا را با هم آسیاب نموده و الک کنید. یک قاشق غذاخوری از آرد الک شده را با سفیده تخم مرغ خمیر کنید و به سمت بالا و خارج روی پوست صورت و گردن ماسک بفرمایید. چهار ساعت صبر کنید سپس به ملایمت و با آب سرد شستشو دهید و هفته ای دو بار تکرار کنید. در فاصله بین دو ماسک یک افشانه آب و گلاب در یخچال قرار دهید و هر یک ساعت یا هر وقت به یاد داشتید به صورت و گردن اسپری کنید. این ماسک رنگ پوست شما را روشن تر کرده، جای جوش ها را کمرنگ تر می سازد و از بین می برد.
https://tabaye.ir/acne-treatment/
💊💊💊💊علل بی خوابی نوزادان
۱) سوء مزاج گرم یا خشک مغز
یکی از علل بی خوابی سوء مزاج خشک یا سوء مزاج گرم مغز است.
از آنجایی که در دوره طفولیت رطوبت مزاج سرشتی به اندازه کافی است لذا در بیشتر مواقع سوء مزاج گرم باعث بی خوابی نوزاد میشود و تاثیر سوء مزاج خشک بسیار کم است.
علل سوء مزاج گرم در نوزادان
گرم بودن هوای محیط
پوشش گرم
شست و شوی نوزاد با آب خیلی گرم
مالش روغن های گرم به بدن نوزاد
و از همه مهمتر سوء مزاج گرم مادر که توسط شیر به کودک منتقل میشود.
راهکارهای غلبه بر سوء مزاج گرم در نوزادان
بهتر است هوای محیط متناسب با فصل و معتدل باشد.
در فصول گرم نوزاد را از معرض باد مستقیم دور نگه دارید.
مادر از مصرف غذاهای گرم و ادویه جات و عوامل برهم زننده تعادل بدن پرهیز کند.
روغن مالی بدن نوزاد کار پسندیده ایست ولی باید مراقب بود باعث افزایش حرارت بدن نشود
و در زمانی که طفل قنداق میشود روغن مالی کم باشد و عمدتاً روغن مالی مربوط به بعد از شست و شو و زمانی که هوا سرد است صورت گیرد.
در کودکانی که به زردی مبتلا میشوند مسئله بی خوابی نیز میتواند در نتیجه زردی رخ دهد.با رفع زردی خواب نوزاد نیز بهبود پیدا خواهد کرد.
در دوره ابتلا به زردی بهتر است از برهم زدن خواب نوزاد به بهانه شیردادن پرهیز شود و تا حد ممکن در زمان بیداری مادر به نوزاد شیر بدهد.
۲) نفخ
اگر به هر دلیلی نوزاد دچار نفخ و دلپیچه شود، این مسئله باعث برهم زدن خواب او نیز خواهد شد.
علل اصلی نفخ نوزاد
از علل اصلی نفخ نوزاد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سنگین بودن شیر مادر
ضعف هضم
پرخوری
و یبوست نوزاد
راهکارهای کاهش نفخ و بهبود هضم در نوزادان
برای سبک شدن و کاهش نفخ شیر مادر لازم است مادر تغذیه مناسبی داشته باشد و از مصرف غذاهای سنگین و مواد غذایی نفاخ پرهیز کند.
مصرف حبوبات از جمله لوبیا و عدس، مصرف زیاد گوشت، مصرف غذاهای شب مانده، سالاد و نوشیدنی همراه غذا، میوه زیاد، آب سرد، کم خوابی، کم تحرکی و … باعث سنگین شدن شیر مادر می شود و باید از اینها پرهیز داده شود.
مادر باید غذا خوردن در اندازه کم و تعداد وعده های غذایی زیاد داشته باشد و غذا را خوب بجود.
برای کمک به هضم نوزاد بهتر است بعد از غذا آروغ او را گرفته تا معده بتواند به خوبی غذا را در بگیرد و هضم کند.
قنداق کردن نوزاد نیز در بهبود هضم موثر است.
از عوامل نفخ میتواند یبوست باشد. باقی ماندن مواد در روده باعث جلوگیری از ورود مواد جدید می شود و در نتیجه مکث زیاد مواد غذایی در معده نفخ و ترش میتواند رخ دهد. برای این منظور بهتر است در غذای مادر مواد ملین و روان کننده شکم جا داده شود تا تاثیر آن به نوزاد برسد.
مصرف دارو برای رفع یبوست نوزاد باید با مشورت طبیب باشد.
ارجوجه (گهواره) در تحلیل رطوبات و کاهش نفخ مفید است.
۳) کوفتگی و درد در بدن نوزاد
یکی از علائم درد نوزاد گریه و بی خوابی اوست.
علل و راهکار رفع کوفتگی و درد در نوزاد
اگر بواسطه رطوبت حمام کودک درد گوش بگیرد خواب او بشدت تحت تاثیر قرار می گیرد: برای رفع این مشکل می توان از دود سوخته برخی گیاهان (با نظارت طبیب) بهره گرفت.
کوفتگی بدن در نتیجه جابجایی نامناسب و یا محکم بستن قنداق نیز در بروز درد موثر است: برای رفع این حالت بهتر است نوزاد را به آرامی تمام مالش داده و از ارجوجه (گهواره) برای استراحت و تجدید قوای او استفاده کرد.
اگر درد نوزاد زیاد باشد و با هیچ راهکاری رفع نشود چه باید کرد؟
در زمانی که درد نوزاد زیاد باشد بهتر است مادر داروی مسکن درد مصرف کند تا بواسطه شیرخوردن کودک، اثر دارو به کودک برسد.
مصرف داروی مسکن در نوزاد باید حتماً با مشورت طبیب باشد.
https://tabaye.ir/improving-babies-sleep/
💊💊💊❤️زردی در نوزادان
یکی از بیماریهای شایع در بین نوزادان تازه متولد شده که موجب نگرانی والدین میشود «زردی نوزادان» است که باوجود روشهای مختلف و ساده درمانی، اکثرا از دستگاه برای درمان زردی نوزادشان استفاده میکنند.
در حالی که زردی نوزاد از جمله بیمارهایی است که در مراحل اولیه کمخطر بوده و در منزل نیز قابل درمان میباشد، بنابراین ما در این پست قصد داریم تا شما را با علت و علائم این بیماری و راهکارهای طب سنتی به منظور درمان آن، آشنا نماییم.
زردی در نوزادان نشانه چیست؟ (دیدگاه طب نوین)
زردی نوزادان بالا بودن میزان بیلی روبین (رنگدانه زرد رنگ) در بدن نوزاد را نشان میدهد که در نتیجه فرآیند طبیعی تخریب و تجزیه بخشی از گلبولهای قرمز رخ میدهد. این بیلی روبین عموماً محلول در آب بوده و به راحتی در کبد پردازش و دفع میگردد.
ابتلا نوزاد تازه متولد شده به زردی، طبیعی است، چون کبد آن هنوز نابالغ است و تا کبد او شروع به کار کردن طبیعی کند، چند روز طول میکشد تا بیلی روبین دفع و زردی از بین برود.
در اکثر موارد، زردی نوزادان نگران کننده نیست، اما گاهی اوقات ممکن است نشانهای از یک مشکل اساسی باشد. زردی که در طولانی مدت از بین برود، بروز مشکلات پزشکی را در پی خواهد داشت.
زردی نوزدان از دیدگاه طب سنتی
از دیدگاه طب ایرانی زردی نوزادی یکی از انواع یرقان است که ناشی از زیاد شدن خلط صفرا در بدن است.
علل یرقان از منظر طب سنتی
تغییرمزاج بدن به سمت گرمی
ورم، ضعف و سوءمزاجات کبد
کیسه صفرا
بسته شدن مجاری کبد و صفرا
انواع زردی در نوزادان
زردی محلول در آب: در این نوع، بیلی روبین محلول در آب بوده و در کبد پردازش و از طریق ادرار یا مدفوع دفع میگردد و کم خطر است
زردی غیرمحلول در آب: در این نوع بیلی روبین غیرمحلول در آب است و قابل دفع از طریق ادرار نیست و اگر به موقع درمان نشود، میزان بیلی روبین بیش از حد افزایش یافته و در مغز رسوب میکند و عقب ماندگی نوزاد، فلج مغزی یا ناشنوایی را به دنبال خواهد داشت.
علل مختلف و احتمالی ابتلاء نوزادان به زردی
کبد نابالغ نوزاد که قادر به پردازش مقدار طبیعی بیلی روبین نیست
کبودی و یا آسیب داخلی در طی زایمان
مشکلات کبدی نوزاد و ناهنجاریهای ناشی از ضربه و فشار زایمان
تخریب و تجزیه غیرطبیعی گلبولهای قرمز که منجر به بالارفتن میزان غیر طبیعی بیلی روبین میشود.
کمبود آنزیم عفونت
نشانههای رایج زردی در نوزادان
زرد شدن پوست
زردی سفیدی چشم، داخل دهان، کف پا و کف دست
تب و تغذیه ضعیف
ظاهر ضعیف و بیمار
نشانههای نگران کننده زردی
از جمله علائم و نشانههای نگران کننده که مداخله پزشک را میطلبد عبارتند از:
درست غذا نخوردن نوزاد
بلند گربه کردن نوزاد و آرام نشدن
رنگ زرد و سایه سیاه در نوزاد.
داشتن تب بیش از ۱۰۰ درجه فارنهایت.
چه نوزادانی بیشتر در معرض زردی هستند؟
نوزادانی که زودتر از موعد یعنی ۷ ماهگی به دنیا میآیند.
نوزادانی که قبل از هفته ۳۷ بارداری به دنیا میآیند.
نوزادانی که تغذیه درستی نداشته در شکم مادر نداشتهاند.
راهکارهای طب سنتی برای رفع زردی نوزاد
در مکتب طب سنتی، رعایت نکاتی در سبک زندگی در کنار توصیههای طب رایج به کاهش میزان زردی و کوتاه شدن زمان بیماری و کاهش عوارض آن کمک میکند.
از نظر مکتب طب ایرانی به دلیل تغذیه نوزاد از شیر مادر، توجه به سبک زندگی و عادات غذایی در مادر و نوزاد هر دو ضروری است و درمان بسیاری از بیماریهای نوزادان از جمله زردی نوزادی در مکتب طب ایرانی از طریق اصلاح سبک زندگی مادر نزدیک زایمان و بعد از زایمان صورت میگیرد.
بیشتر خنکی مصرف کنید و از مصرف گرمیها تا حدودی پرهیز کنید. (مختص مادر)
البته از مصرف دستهای از مواد غذایی سرد که باعث سردی معده شده و برای شرایط بعد از زایمان مناسب نیست (مانند ماست، خیار، هندوانه و …) بپرهیزید.
از سردیهایی که موجب رفع غلبه صفرا و کاهش حرارت کبد میشوند شامل عرق کاسنی، آبلیموی تازه، خرفه، به ترش بعد از غذا و … مصرف کنید.
شست و شوی مداوم نوزاد با آب ولرم نیز در کاهش حرارت بدن و کاهش این بیماری موثر است.
پاشویه مادر و نوزاد با گلاب، سرکه، عرق کاسنی و آب نیز تا حدودی موثر است.
مادر و نوزاد خواب کافی داشته باشند. بی خوابی در تشدید زردی موثر است.
مصرف ناشتا انار و رب انار (برای مادر) در بهبود زردی نوزاد بینظیر است.
مصرف گوشت (بجز گوشت مرغ، جوجه خروس و سایر پرندگان)، میوه زیاد، چربی، غذاهای گرم و خشک و ادویه زیاد تا رفع زردی با احتیاط باشد.
لینت مزاج مادر و نوزاد نیز در دفع صفرای زائد بدن نوزاد موثر است.
اگر نوزاد خوب غذا بخورد و چند بار شکمش کار کند، حجم زیادی از صفرا را دفع خواهد نمود و بحران را پشت سر خواهد گذاشت.
کودک را در مقابل نور خورشید نگه دارید فقط مراقب باشید که در معرض مستقیم نور خورشید
قرار نگیرد.
اگر کودک با شیر خشک تغذیه میشود، میتوان چند قطره آب جوانهی گندم را به آن افزود. اگر کودک توسط شیر مادر تغذیه میشود، مادر باید خودش آب جوانهی گندم را مصرف کند.
از شیرخشت، گزانگبین و ترنجبین که یکی از موثرترین روشهای درمان زردی نوزاد است، استفاده کنید.
حجامت، درمانی قاطع و موثر برای زردی کودکان است. بر لبه بیرونی لاله گوش و نیز پوست پشت نوزاد، خراشهای ظریفی وارد میشود. درد حجامت کودکان فوقالعاده کم است. کاهش زردی معمولا بلافاصله پس از حجامت شروع میشود.
نکته مهم
تمام راهکارهای ذکر شده مختص درمان در منزل و زمانی است که زردی علائم کمخطری دارد. اما در صورت وجود علائم خطرناک، نوزاد باید تحت معالجه پزشک از طریق فتوتراپی و یا سایر روشهای تخصصی قرار گیرد.
https://tabaye.ir/treatment-of-neonatal-jaundice-with-traditional-medicine/
💊💊💊💊
درمان سنتی نفخ نوزادان با رازیانه
راهکارها و نسخه های درمانی رفع نفخ نوزاد در طب سنتی
۰425 کمتر از یک دقیقه
 درمان نفخ نوزاد
راهکارهای ساده
مادر از خوردن غذاهای نفاخ اجتناب کند. (در اینجا قابل مشاهده است)
آروغ بچه را با حوصله بگیرید، اگر نشد کمی کودک را به پهلو بخوابانید و دوباره امتحان کنید.
قنداق: علی الخصوص شکم بچه را خوب بپوشانید و گرم نگه دارید تا حرارت غریزی بدن محفوظ بماند و نفخ را هضم کند.
گهواره: حرکت حتی غیر ارادی باعث افزایش حرارت غریزی و هضم نفخ می شود.
نسخه های درمانی طب سنتی برای رفع نفخ نوزادان
رازیانه: پورد رازیانه را نرم بسایید و الک کنید و روی شکم نوزاد بریزید.
لیسیدن شکم نوزاد!: آب دهان را دور بریزد و از ناف تا جناغ نوزاد را بلیسید. این کار را سه بار تکرار کنید!
نهایتا اگر جواب حاصل نشد جوشانده یک قاشق غذاخوری چوب شاهتره با کمی نبات در سه نوبت و با فاصله حداقل ۳ روز ممکن است کارساز شود؛ این روش کمی خطرناک است و ممکن است منجر به اسهال شود.
روش های غیر سنتی
گریپ میکسچر: مخلوطی از عصاره گیاهان بادشکن مثل زیره و زنجبیل به همراه جوش شیرین است که موقتا سودبخش است.
صدای سشوار یا جاروبرقی برخی بچه ها را آرام می کند.
تعویض شیرخشک هم با نظر پزشک می تواند کارساز باشد، چرا که ممکن است کودک به آن حساس باشد.
https://tabaye.ir/infant-bloating/
📚📚📚📚چه افرادی مستعد لاغری هستند؟
اکثر افرادی که از لاغری مفرط رنج میبرند مزاج پایه گرم و خشک و یا اگر در سنین جوانی نباشند سرد و خشک دارند.
به نظر شما برای رفع لاغری و عدم تناسب وزن چه باید کرد؟
برای رفع لاغری مفرط و افزایش وزن باید سوء مزاج عمومی بدن اصلاح شود و مزاج بدن به سمت اعتدال سوق داده شود.
این درمان شامل تدابیر غذایی و غیرغذایی میباشد.
تدابیر غیرغذایی میتواند تاثیر بسزایی در افزایش وزن داشته باشد.
بهتر است از تدابیر غیرغذایی شروع شود و تدابیر غذایی به تدریج اضافه شود.
عوامل موثر در خشکی مزاج و لاغری
۱) آب و هوای گرم و خشک
زندگی در هوای گرم و خشک یکی از عوامل خشکی مزاج و لاغر شدن تن میباشد.
فصل تابستان هم چنین مزاجی دارد و لاغرها در تابستان لاغرتر میشوند.
تدابیر رطوبت زایی و مقابله با آب و هوای گرم و خشک
برای مقابله با این هوا (گرم و خشک) باید از رطوبت زایی مناسب استفاده کرد.
بهترین رطوبت زایی در بدن توسط حمام معتدل ایجاد میشود که حتما بعد از آن تمام بدن با روغن مناسب، ماساژ داده شود.
قرار گرفتن در وان با آب معتدل، حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روزانه مناسب است.
روغن بادام شیرین و همچنین کنجد بهترین روغن ها برای رطوبت بخشی می باشد.
لازم نیست پوست بطور واضح چرب شود. وقتی مقداری روغن با ماساژ جذب پوست شود کافی است.
در افراد لاغر معمولا این روغن سریع جذب پوست میشود و اثری از آن باقی نمی ماند. یکی از علایم خشکی مزاج هم همین است.
روغن مالی و ماساژ بعد از حمام، زمانی انجام می شود که هنوز کمی رطوبت روی پوست وجود دارد و کامل خشک نشده است.
اگر وان در دسترس نیست می توان در حمام قرار گرفت و قسمتهایی از بدن و یا پاها را در آب قرار داد.
نکته: استفاده از آب بسیار گرم یکی از عوامل ایجاد کننده خشکی پوست و خشکی مزاج است. استفاده از آب داغ را بطور جدی ترک کنید.
۲) بی خوابی و عدم داشتن خواب مناسب
خوابیدن یک عامل رطوبت زا در بدن می باشد.
خواب معتدل خوابی است که ۷ تا ۱۰ ساعت طول بکشد، شبانه باشد و پس از آن احساس نشاط به بدن ببخشد.
هر کدام از این عوامل اگر رعایت نشود خواب مناسب وجود ندارد. ساعات اولیه تاریکی تا قبل از طلوع آفتاب بهترین ساعات خواب موثر است. در خواب، غذا به خوبی هضم شده و رطوبت بدن تامین می شود.
این رطوبات خود عامل خواب است و کمبود رطوبت در بدن می تواند سبب بی خوابی شود.
بی خوابی خود سبب افزودن خشکی بدن می شود و این جریان برای تشدید خشکی ادامه می یابد.
تدابیر مقابله با بی خوابی
توصیه می شود خواب را به بهانه های مختلف عقب نیندازید،
سعی کنید در ساعات اولیه شب بخوابید و خواب کافی داشته باشید تا رطوبت مناسبی که لازمه حیات است در بدن شما تامین شود.
این رطوبت در ابدان لاغر بسیار اهمیت دارد تا جایی که حتی توصیه می شود افزایش ساعات خواب داشته باشند و حتی حدود نیم ساعت قبل از اذان ظهر بخوابند تا رطوبات از دست رفته بر اثر فعالیت دوباره تامین شود.
اگر بر اثر سوء مزاج خشک شدید، بی خوابی عارض شده است؛ میتوانید از مالیدن روغن بادام شیرین بر روی پیشانی استفاده کنید.
این ماساژ هم شما را آرام میکند و هم خواب عمیقی برایتان ایجاد میکند.
۳) خوردن و آشامیدن نامناسب
اصول خوردن و آشامیدن در افزایش وزن بدن موثر است.
تدابیر خوردن و آشامیدن اصولی
خوب جویدن غذا و پرهیز از خوردن مایعات همراه غذا می تواند با رفع مشکل گوارشی در جذب بهتر غذا، کمک کند.
استفاده از غذاهای مطلق که غذای دوایی نباشند و فقط سبب افزودن ماده در بدن شوند مفید است.
این غذاها بیشتر مزاج گرم و تر دارند و سبب رشد و رویش عضلات میشوند.
بعضی از این غذاها، گوشت گوسفند، گوشت پرندگانی که جثه کوچکی ندارند، شیر و کره و خامه، زرده تخم مرغ عسلی، انجیر و انگور و کشمش و بادام و شیره انگور می باشد.
اگر اشتها برای میل کردن غذا کم شده است باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان بی اشتهایی نیز انجام گیرد.
پرهیز از غذاهای ترش و شور و همچنین خیلی شیرین و یا تند باید انجام شود،
همچنین مصرف سیگار و قلیان می تواند رطوبات بدن را کاهش دهد و سبب لاغری شود. غذاهای بی مزه نیز ارزش غذایی بالایی ندارند.
بهترین طعم برای لاغرها، غذاهای کمی شیرین و کمی چرب است.
۴) ورزش و حرکت افراطی
ورزش و حرکت افراطی سبب لاغری و از دست رفتن رطوبات مفید بدن می شود.
بی تحرکی هم برای بدن مضر است.
تدابیر مرتبط با فعالیت و ورزش روزانه
ورزش روزانه در حدی که قلب به ضربان و تپش بیفتد و تنفس تواتر پیدا کند بسیار مفید است.
حتی زمان ورزش کردن مهم است و به فصول و دمای هوا بستگی دارد.
در هر فصل در معتدل ترین زمان روز باید ورزش کرد ولی در حدی که خستگی بر بدن عارض نشود.
اگر خیلی لاغر هستید با معده خالی ورزش نکنید و حتما غذای سبکی نیم ساعت قبل از ورزش خورده باشید.
شیرعسل گرم و یا شیربادام به عنوان غذای سبک می تواند مفید باشد.
۵) اعرا
ض نفسانی چون استرس، هم و غم و خشم
استرس و هم و غم و خشم زیاد می تواند سبب لاغری بدن شود.
تدابیر کاهش غم و خشم و استرس
از استرس بپرهیزید،
تکنیکهای روانشناسی مقابله با خشم را یاد بگیرید و آن را کنترل کنید.
بهترین رطوبت رسان برای شما فرح معتدل است.
سعی کنید برای افزایش وزن، مدام در حالت شادمانی قرار بگیرید.
خواندن لطیفه ها و داستان ها و پیامهای شادی آور در این راستا کمک کننده است.
استفاده از موسیقی های ملایم و مفرح نیز توصیه میشود.
همچنین استفاده از تفریح و قرار گرفتن در طبیعت بسیار موثر است.
نکته: ⛔️موسیقی های با ریتم تند و هیجان آور میتواند بر خشکی بدن بخصوص مغز بیفزاید، حتی سبب بی خوابی و استرس و لاغری شود.
۶) عدم دفع درست مواد زائد بدن
دفع مواد زاید نقش تعیین کننده ای در سلامت عمومی بدن دارد.
تحت نظر یک متخصص، راه های خروجی بدن و مواد دفعی را بررسی کنید.
اگر اختلالی در یکی از راه های دفعی وجود دارد اصلاح کنید.
یبوست، کاهش یا افزایش عادت ماهیانه در خانم ها و مقدار تعریق بدن باید کاملا بررسی و کنترل شوند.
یبوست می تواند سبب کاهش اشتها و به دنبال آن لاغری شود.
همچنین افزایش باکتری های مضر در دستگاه گوارش این روند را بدتر خواهد کرد.
تدابیر جهت رفع مشکلات دفع
با رژیم غذایی و یا گاهی داروهای گیاهی مناسب می توان در رفع مشکلات دفع کمک کرد و بدن را به سمت بهبودی برد
خانم دکتر محبوبه ابریشم کارمتخصص طب سنتی ایرانی و عضوانجمن علمی طب سنتی
https://tabaye.ir/can-thin-people-get-fit/
💊💊💊💊علل لاغری برمبنای طب سنتی
کم اشتهایی و غذا نخوردن اصولی (ریزه خواری، بد غذایی، نخوردن صبحانه)
مصرف مداوم غذاهایی که فاسد شده و یا باب میل نیست (فرد آنها را دوست ندارد) که بدن آنها را جذب نمیکند و باعث لاغری میگردد.
عارضه سوء مزاج اعضاء (سوء مزاج عبارتست از تغییر در مقدار حرارت و رطوبت یک عضو از میزان طبیعی آن) که باعث عدم جذب غذا در عضو میگردد.
انسداد در کبد و عروق ماساریقا (عروقی که غذا را از روده به کبد می رسانند) که باعث عدم جذب غذا توسط کبد میگردد.
ورم طحال که باعث میشود، کبد ضعیف شده و غذا را به اعضاء نرساند.
کرم ها و انگلهای روده ای
ورزش زیاد از حد و نیز با سرعت زیاد
مشکلات گوارشی بخصوص هضم ناقص غذا در معده
راهکارهای درمان و رفع لاغری (برحسب علت آن)
همانطور که گفته شد، اولین و مهمترین درمان لاغری ؛ برطرف کردن علتی است که باعث لاغری شده و توجه زیاد به وضعیت گوارش است.
علت لاغری
راهکار پیشنهادی
ضعف هاضمه (کم اشتهایی، غذا نخوردن اصولی)
استفاده از معجون «سفرجلی»
استفاده از خاگینه با شیره انگور
مصرف غذاهای فاقد مواد مورد نیاز بدن
تجویز و مصرف غذاهای مناسب و مقوی
ضیق مسامات (انسداد در کبد و عروق ماساریقا)
در چنین حالتى باید اقدام به ماساژ معتدل در حمام کرد و ایجاد عرق نمود تا مسامات باز شده و سموم زندانى آزاد و خارج شوند.
فشار خون
تصفیه خون با رعایت طبیعت بیمار
اطریفل و ترکیبات هلیله ها نیز برای رفع این علت مفیدند.
کرمها و انگلهای روده ای
باید با توجه به نوع کرم طبق دستور به درمان پرداخت
بزرگی طحال، خرابی کبد و نوبه مزمن و سوء مزاج ارثی
به کارگیرى جوشاندههاى مناسب و عصارههاى موافق گیاهى
استفاده (خوردن یا استحمام) از آبهای معدنی قلیائی و آهن دار (مانند آبهاى معدنى اسک لاریجان)
ورزش زیاد از حد و نیز با سرعت زیاد
ورزش ملایم و نرم صبحگاهی
مصرف غذا بعد از ورزش باعث میشود غذا به سمت بافتهای بدن جذب شود.
مشکلات گوارشی
تدابیر غذایی چاق کننده از نگاه طب سنتی
اگر لاغر هستید و میخواهید کمی وزنتان را بالا برده و لاغری خود را درمان کنید، میتوانید از این دستورالعملهای طب سنتی استفاده کنید:
بادام درختی با مویز میل کنید.
نخودچی با کشمش بخورید.
شاهبلوط با شیر میل کنید.
ارده + شیره انگور + کمی آبغوره میل کنید.
انجیر با زیتون میل کنید.
شبها پنیر با گردو میل کنید.
در سالادتان کمی یونجه یا دارواش بریزید با از عرق یونجه استفاده کنید.
گز با پسته میل کنید.
دیزی آبگوشت با نخود فراوان میل کنید.
حلیم با کنجد فراوان و کمی دارچین میل کنید.
فرنی را با پودر سنجد مخلوط و میل کنید.
حلوا آرد گندم / آرد برنج / پودر بادام میل کنید.
به مدت ۲ ماه از انجیر خیسانده در عرق انیسون به صورت ناشتا جهت درمان لاغری استفاده کنید (۱۰ عدد انجیر برای افراد بزرگسال و ۵ عدد انجیر برای کودکان)
بعد از غذا عسل یا انار شیرین بخورید.
باقلای خرد شده و مغز تخم کدوی شیرین را نرم کوبیده و با آب انار شیرین و روغن بادام مخلوط کرده و میل کنید.
برای وعده صبحانه، شبر برنج مصرف کنید.
توصیه های طب سنتی به افراد لاغر جهت درمان لاغری
استحمام
استحمام با آب نیم گرم و معدنی:آب گرم معتدل مواد ضروری را به سمت عضلات پیش میبرد.
پرهیز از استحمام با آب خیلی گرم: چون بدن را تحلیل برده و لاغر میکند.
استفاده از روغنهای مرطوب کننده بعد از حمام: البته نه به مقدار زیاد چون افراط در مصرف آن بافت سطحی بدن را شل میکند.
حداقل هر سه ماه یک بار نوره استفاده شود.
روغنمالی
روغن مالی بعد از استحمام: با روغنهایی که دارای طبیعتی مرطوب هستند مانند بنفشه موجب چاق شدن و درمان لاغری میشود.
مالش کل بدن بعد از استحمام با روغن زیتون
بودرمانی
به خودتان عطر بزنید. استشمام بوهای خوش موجب از بین رفتن ضعف بدن میشود. بوی خوش موجب تقویت قلب شده در نتیجه خون خوب در بدن به جریان میافتد و ضعف بدن از بین میرود.
در نهایت …
لباس و پوشاک کتان بپوشید.
لباس نرم بپوشید.
آرامش خود را حفظ کنید و از غم و غصه دوری کنید.
شادابی و نشاط داشته باشید.
نکته مهم: در برخی از عطاریهای نامعتبر، داروهای چاقی و رفع لاغری حاوی کورتون عرضه میشود که به جای درمان موجب افزایش آب در بدن شده و فرد را به بیماری سوق میدهد. پس در هنگام خرید دقت کنید.
منبع: برگرفته از بخش از کتاب نفیس راز درمان سه جلدی، مرحوم دکتر عبدالله احمدیه
https://tabaye.ir/the-causes-of-weight-loss-and-its-treatment/
💊💊💊💊علائم سلامتی دستگاه گوارش
در صورتی میشود به سلامت دستگاه گوارش و بخصوص معده اطمینان داشت که با خوردن غذا یا قبل از آن، حداقل علائم زیر وجود نداشته باشد:
نفخ معده و شکم
احساس پری و سنگینی معده
ترش کردن غذا
کاهش یافتن اشتها
عطش فراوان
تمایل زیاد به یک طعم خاص مثل ترشی
سروصدای زیاد روده ها
دفع زیاد گاز از روده
یبوست (به ازاء هربار غذا خوردن یا حداقل روزی دوبار اجابت مزاج داشته باشیم و قوام آن سفت نباشد و هنگام خروج دردناک نباشد).
دفع زیاد گاز از دهان یا آروغ زدن
احساس بوی غذای خورده شده یا بوی نامطبوع دو تا سه ساعت پس از غذامدفوع آبکی یا حاوی غذاهای هضم نشده یا بسیار بدبو
درد سر دل و شکم درد
چه عواملی سلامت دستگاه گوارش را به خطر میاندازند؟
📚📚⛔️⛔️برخی از عوامل مهم ایجاد بیماری در دستگاه گوارش عبارتند از :
پرخوری
برهم خوری
درهم خوری
گرسنگی طولانی
ساعات نامنظم خوراک
نخوردن صبحانه و شام
نوشیدن آب سرد یا نوشیدنی های دیگر با غذا
کامل نجویدن غذا و با عجله غذاخوردن
ورزش بعد از غذا
خوابیدن بعد از غذا
غذا خوردن در هنگام سیری
تاخیر در دفع مدفوع و ادرار
خواب نامناسب
بی تحرکی زیاد
توصیههای لازم برای جلوگیری از بروز مشکلات سیستم گوارش
از پرخوری، صحبت کردن بین غذا، تندتند غذا خوردن بپرهیزید.
از خوردن ساندویچ، غذاهای سرخشده، نوشیدن مایعات زیاد مانند دوغ، نوشابه و دلستر بین غذا کاملاً اجتناب کنید.
فقط زمانی غذا بخورید که گرسنه باشید.
برنج را همراه با مصلحات آن یعنی زیره، زعفران یا زرشک مصرف کنید.
از مصرف غذاهای نفاخ مانند لوبیا، غذاهای حجیم، غذاهای فاقد کیفیت مناسب هم چون فستفودها و غذاهای کنسروی بپرهیزید.
از نوشیدنیها و یا غذاهای سرد اجتناب کنید.
آب یخ ننوشید، چرا که فرآیند هضم را کند میکند.
اگر گرسنه نیستید میان وعده نخورید.
از ترکیب غذاهای متناقض مانند غذاهای بسیار سرد و بسیار گرم، یا غذاهای خام و پخته خودداری کنید.
جهت کاهش نفخ و گاز معده، خوراکیهای نفاخ را به کل از رژیم غذاییتان حذف کنید، بلکه آنها را به صورت پخته مصرف کنند، یا اگر جزأ حبوبات است، ۴۸ ساعت قبل در آب خیسانده سپس مصرف شود.
افرادی که کمبود آنزیم هضم شیر دارند، از شیرهای کم چرب بدون لاکتوز استفاده کرده و شیر را بعد ازظهرها بنوشند.
اگر دچار سوء هضمه شده اید، از لبنیات یا دانه های بزرگ (برنج)، سبزیجات خام و چیزهایی که هضمشان برای معده سخت است، اجتناب کنید.
در صورت داشتن رفلاکس اسید معده یا التهاب دستگاه گوارش، سیر و پیاز خام نخورید.
افراد مبتلا به ورم معده و مشکلات گوارشی، ماست را با نمک و آویشن مصرف کنند.
افراد مبتلا به ورم معده از غذاهای خمیری، آش رشته و انواع ماکارونی پرهیز کنند
تدابیر و راهکارهای تغذیهای برای رفع مشکلات دستگاه گوارش
مشکلات دستگاه گوارش شامل مشکلات مری، معده و مشکلات روده میشود، این دسته مشکلات به دلیل ورود ماده مسموم و یا نوعی باکتری یا ویروس به داخل بدن ایجاد میشود، استفاده از داروهای طبیعی در درمان بیماریهای گوارشی و جلوگیری از بروز آنها از گذشتههای دور در تمام فرهنگها مرسوم بوده است.
از دیدگاه طب سنتی درمان بیماریها ابتدا با غذاست و اگر درمان نشد، درمان با داروهای مفرد را باید پیش گرفت و اگر با داروهای مفرد درمان نشد، باید از داروهای مرکب استفاده کرد.
💊💊نسخه سنتی برای رفع اسید و رفلاکس معده
مصرف عصاره شیرینبیان ۱۵ دقیقه قبل از غذا با مقداری آب جوش ولرم
نوشیدن یک استکان عرق بومادرانپس از غذا
نوشیدن نصف استکان آب سیب زمینی خام رنده شده (زخم معده)
گذاشتن دانه رازیانه، برگ های ریحان، یا یک ادویه مانند میخک در دهان و جویدن آن
مصرف عرق زنیان
مصرف ترکیب حاصله از مخلوط ۱.۴ فنجان ماست ساده + ۳.۴ فنجان آب + ۱ قاشق چایخوری نمک +کمی زیره سبز+ کمی زنجبیل رنده شده + مقداری برگ تازه گشنیز
💊نسخه سنتی برای رفع معده درد
مصرف جداگانه هر یک از دمنوشهای بابونه، گلگاوزبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و افسنتین
نوشیدن سه لیوان از جوشانده حاصل از ترکیب گیاهان بابونه، گلگاوزبان، سنبل الطیب، بادرنجبویه و افسنتین
مصرف جداگانه با ترکیبی دمنوشهای زیرهسبز، آویشن، نعناع، کاکوتی، رازیانه، شیرینبیان، زنیان و بومادران
💊نسخه سنتی برای رفع دل پیچه و نفخ
مصرف یک لیوان آب جوش+ ۳ قاشق غذاخوری عرقنعناع + ۱ قاشق مرباخوری عرق بارهنگ + یک قاشق غذاخوری گلاب و نبات
جویدن دانه های رازیانه پس از غذا
مصرف گلاب گرم
مصرف چای نعناع برای افرادی که علاقه زیادی به چای دارند
مصرف یک لیوان آب گرم + یک قاشق چای خوری تخم رازیانه
مصرف یک لیوان آب گرم + یک تکه زنجبیل تازه و مقداری عسل
مصرف جداگانه دمنوش یا عرقیجات نعنا، گشنیز، بادرنجبویه، دارچین و هل
💊نسخه سنتی برای رفع اسهال
مصرف کدو به سوپ ا خورش کاری تهیه شده با گوجه فرنگی و مصرف آن با برنج.
خوردن کته همراه با ماست ساد
ه کم چرب
نوشیدن آب، باترمیلک یا آبمیوه (خصوصاً آب انار آب سیب)
نوشیدن چای زنجبیل
کمی زنجبیل رنده کرده و به یک چهارم فنجان آب اضافه کنید، این مخلوط را با مقداری بادیان بجوشانید و پس از جوشاندن کمی پودر زردچوبه به آن بیافزایید، آنگاه آن را بفشارید و سپس نوش جان کنید.
💊نسخه سنتی برای رفع سوء هاضمه و ضعف رودهها
مصرف سبزیجات پخته شده به همراه سوپ
نوشیدن دم کرده زیره سبز یا انیسون
استفاده از ادویه جاتی مانند زنجبیل، دارچین و فلفل سیاه در غذا
مقادیر برابر آب پیاز و عسل، یا باترمیلک را با یک چهارم قاشق چای خوری پودر سیر مخلوط کرده و نوش جان کنید.
نوشیدن یکبار در روز ترکیب حاصل از ۳ – ۴ حبه سیر، ۱۰ – ۱۲ برگ ریحان و یک چهارم فنجان عصاره علف گندم
نسخه سنتی یبوست
مصرف انجیر یا برگ زردآلو خیسانده شده
استفاده از خاکشیر با آبگرم به صورت ناشتا
مصرف یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون یا روغن کرچک
مصرف آب مرکباتی چون پرتقال
خوردن یک موز رسیده و سپس یک لیوان شیر یا آب گرم دو ساعت بعد از شام
نوشیدن ترکیب ۱ قاشق چای خوری کره آب شده + نصف قاشق چایخوری نمک + یک فنجان آب گرم
پیشگیری از یبوست با مصرف سماق همراه با غذاهای گوشتی و مصرف سبزیجات تازه همراه با غذا
نسخه سنتی التهابات زبان و حلق
شیرین بیان در کنترل درد و التهاب گوارشی داروی مناسبی است. ریشه گیاه مصرف میشود و به چند شکل قابل مصرف است: پودر ریشه، جوشانده ریشه، دم نوش ریشه، عصاره ریشه که جوشانده و غلیظ میشود. اگر دچار التهاب دهان، زبان و حلق شدهاید، جویدن و مکیدن ریشه شسته شده ضد التهاب بینظیری است. بهترین زمان مصرف یک ساعت بعد غذا است. میتوانید یک تا دو قاشق غذاخوری پودر ریشه شسته شده و خشک شده را نیز در یک فنجان آب جوش یک ربع دم کنید و صاف کنید و بنوشید. مصرف شیرین بیان در بیماران با فشارخون بالا ممنوع است.
منبع: کتاب سبک زندگی سالم با طب ایرانی اسلامی
https://tabaye.ir/digestive-system-health/
💊💊💊💊طب سنتی برای پیشگیری از ناتوانی ها و بیماری های دوران سالمندی چه پیشنهاداتی دارد؟
اهمیت مراقبت و ارتقاء سلامت اعضای حیاتی بدن
لازم به ذکر است که سلامت تک تک اعضاء بدن مانند قلب، مغز، کبد، ریه، کلیه ها و دستگاه گوارش و … در احساس نشاط و سلامتی فرد نقش بسزایی دارند.
از دیدگاه طب سنتی ایران، بدن انسان از اعضای مختلف میباشد که برای برخورداری از سلامت جسمی، باید تک تک این اعضاء عملکرد خود را به درستی انجام دهند و به وظایف خود عمل کنند.
همه ما انسان ها از خانه و وسایل زندگی خود مراقبت میکنیم و تلاش میکنیم تا آنها را در بهترین حالت، نگه داری کنیم تا مدت زمان بیشتری بتوانیم از آن ها استفاده کنیم.
بدن انسان نیز از این قاعده مستثنی نیست، همانطور که میدانید، اعضای حیاتی بدن انسان مانند مغز، قلب، کبد، ریه، سیستم گوارش و کلیه ها در تمامی ساعات شبانه روز در حال فعالیت هستند تا سلامت و حیات فرد برقرار شود.
مسلماً اگر جهت حفظ سلامت و تقویت این اعضاء در طول دوران حیات تدبیری اندیشیده نشود و راهکارهایی اجرا نشود، با گذشت زمان این اعضاء دچار ضعف و بیماری و اختلال در عملکرد میشوند.
نقش سبک زندگی در ابتلاء به بیماری و ناتوانی در دوران سالمندی
سلامتی نعمتی است که خداوند به بندگان خود عطا فرموده و بر انسان واجب است که جهت حفظ و ارتقاء آن تلاش کند.
همه گمان میکنند که با افزایش سن، ابتلاء به بیماری و ناتوانی اجتناب ناپذیر است، در حالی که چنین نیست،
سبک زندگی هر فرد و این که از اعضای بدن خود چگونه استفاده کرده باشد در ابتلاء به بیماری و ناتوانی نقش بسیار مهم تری از افزایش سن دارد.
حتماً دیده اید که بعضی از افراد در دهه ۳۰ و ۴۰ زندگی با بیماریهای فراوانی دست و پنجه نرم میکنند و توان بدنی مناسبی ندارند.
برعکس این افراد، کسانی هم هستند که در دهه ۶۰ و ۷۰ زندگی بسیار سلامت و بانشاط میباشند.
این تفاوت میتواند علل زیادی داشته باشد، به جز ژنتیک که خیلی تحت کنترل ما نیست سایر مسائل را میتوان تا حدی اصلاح کرد.
💊عوامل موثر بر چگونگی زندگی در دوران سالمندی
سبک زندگی (سالم یا غیر سالم)
نوع خوراکی های مصرفی (خوراکی های سالم و طبیعی یا خوراکی های غیرسالم و فرآوری شده)
میزان برخورداری از خواب و آرامش
داشتن یا عدم داشتن تحرک (انجام ورزش و فعالیت بدنی روزانه یا بی تحرکی)
نوع واکنش نسبت به استرس و تنش های فراوان
برخورداری از هوای پاک یا آلوده و …
موارد خارج از حیطه کنترل که فرد را از زندگی سالم دور میسازد
گاهی اوقات برخی موارد ذکر شده فوق، از حیطه اختیارات ما خارج است، مثلاً امروزه، خیلی از افرادی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنند از هوای پاک بهره نمیبرند.
دنیای امروزی دارای استرسها و تنشهای زیادی است که خیلی از آنها اجتناب ناپذیر هستند و خیلی از مسائل دیگر که میتوانند ما را از زندگی سالم و استاندارد دور کنند.
با توجه به شرایط ذکر شده، راه چاره چیست؟
در زمانی که شرایط خارج از حیطه کنترل است، توصیه میشود که جهت جبران این کمبودها، اعضاء و اندامهای حیاتی خود را تقویت کنید تا حد امکان از این مشکلات و معضلات زندگی شهرنشینی کمتر آسیب ببینند.
طب سنتی ایران، جهت تقویت و حفظ سلامت هر یک از اعضای حیاتی بدن در دوران سالمندی، راهکارهایی را ارائه نموده است که در قسمت ذیل به برخی از آنها میپردازیم؛
البته ناگفته نماند که ناتوانی ها و مشکلات دوران سالمندی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و تدابیر و راهکارهای ذکر شده ممکن است برای همه صدق نکند.
💊تدابیر مناسب در دوران سالمندی
برخورداری از هوای سبک و بهاری
ماساژ برای افراد سالمند بسیار مناسب است و سبب تقویت بدن آنها میشود.
پرهیز از انزوا
پرهیز از خونگیری به صورت فصد، حجامت و زالو، مگر در مواردی که به تشخیص پزشک ضرورتی وجود دارد.
بوئیدن بوهای خوش
ابتدای صبح روغن مالی بدن با روغن بادام شیرین و بابونه و پس از آن ورزش ملایم مانند پیاده روی (بدون خستگی)
💊ملاحظات ورزش در سالمندان
ورزش در سالمندان بستگی به شرایط بدنی آنها دارد در افرادی که چاق هستند و چربی بدنی زیادی دارند بهتر است بیشتر ورزش انجام شود.
اما افرادی که لاغر هستند و بدن استخوانی دارند باید کمتر ورزش کنند.
در هنگام ورزش، حتماً باید به اعضایی که آسیب دیده هستند یا بیماری دارند، توجه کرد:
مثلاً افرادی که دچار عارضه مغزی شدهاند بهتر است ورزشهایی مانند پیاده روی انجام دهند که بیشتر مربوط به اندام تحتانی هستند.
اگر افراد دچار آسیب در اندام های تحتانی هستند، بیشتر ورزشها و نرمشهایی انجام دهند که مربوط به اندام فوقانی است.
اگر بیماری در احشاء و ناحیه شکمی دارند (معده، روده ها، کبد و طحال) انجام ورزش های اندام فوقانی و تحتانی مفید است.
در افرادی که بیماری های تنفسی و قلبی عروقی دارند، ورزشهای اندامهای تحتانی
مانند پیاده روی مناسب میباشد.
افرادی که بیماریهای کلیوی دارند، میتوانند ورزشهای اندام فوقانی انجام دهند.
💊تدابیر غذایی در دوران سالمندی
خوردن غذاهای کم حجم و مقوی
پرهیز از مواد غذایی ترش مانند سرکه
پرهیز از گرسنه خوابیدن، زیرا باعث از بین رفتن قوت بدن میشود.
غذاهای غلیظ مانند ماکارانی، سالاد الویه و رشته کمتر مصرف شوند.
پرهیز از غذاهای تند و پر ادویه به دلیل ایجاد یبوست.
غذاهای مفید در دوران سالمندی
تخم مرغ عسلی
نان و عسل
شیر پخته شده به صورت فرنی و شیربرنج
شیر پخته گرم با عسل
گوشت گوسفند و پرندگان
گندم به صورت نان و شوربا
نخود به صورت نخوداب و آبگوشت
سوپ و آش های ساده
سبزیجات مانند شنبلیله، کرفس، برگ چغندر، کاهو، شوید، تره، سیر، پیاز و زیتون
میوه ها مانند سیب (به صورت فالوده: ۱-۲ عدد سیب بدون پوست را رنده کرده و با کمی گلاب و عرق بیدمشک میل کنید)، به پخته، انگور، انجیر و گلابی
مصرف مغزیجات: مویز، کشمش، انجیر، گردو و بادام
مربای به، سیب، شقاقل، زنجبیل، بالنگ و بهارنارنج
📚دکتر فاطمه معینی متخصص طب سنتی و عضو انجمن علمی طب سنتی
https://tabaye.ir/dealing-with-disabilities-and-problems-of-old-age/
💊💊💊مزاج شناسی سالمندان و تدابیر و توصیه های طب سنتی
نوع مزاج در بازه های سنی مختلف
📚مزاج براساس سن 🔻
۰-۲۰ سال (مزاج دموی: گرم و تر)
۲۰-۴۰ سال (مزاج صفراوی: گرم و خشک)
۴۰-۶۰ سال (مزاج سوداوی: سرد و خشک)
+۶۰ سال (مزاج بلغمی: سرد و تر)
💊تعریف سالمندی
سالمندی یک پدیده فیزیولوژیکی در زندگی انسان میباشد و نمیتوان آن را به عنوان یک بیماری قلمداد کرد.
اهمیت سالمندی تا آنجاست که در دانشگاههای معتبر دنیا، به طب سالمندان به عنوان یک رشته تخصصی نگریسته شده است.
ابن سینا نیز پیری و کهنسالی نیز پیری را ادامه یک روند طبیعی در حیات آدمی میداند و دستوراتی برای حفظ سلامتی این افراد بیان کرده است.
مزاج شناسی سالمندان
در تقسیم بندی طب سنتی، به دوره ۴۰ تا ۶۰ سالگی، میانسالی یا کهولت گفته میشود، مزاج اصلی این افراد به سبب تحلیل حرارت غریزی و رطوبت اصلیه، سرد و خشک است.
از طرفی دیگر در همین تقسیم بندی، بالای ۶۰ سالگی سن سالمندی یا شیخوخیت نامیده شده است. گرچه محدوده های سنی ذکر شده برای شروع کهنسالی یا سالمندی در اکثر منابع، متفاوت است.
مزاج سالمندان مختلف است. زیرا اعضای اصلی ایشان سرد و خشک است و رطوبات بلغمیه در حفرههای اعضای آنها مجتمع شده است.
پس اگر مزاج این افراد سرد و خشک باشد باید غذاها و تدابیر ایشان گرم و تر و اگر مزاج آن ها سرد و تر باشد، باید که غذاها و بقیه تدابیر این افراد گرم و خشک باشد.
در واقع اکثر اطباء سنتی بر این اتفاق نظر دارند که مزاج سالمندان به دلیل نقصان در حرارت و رطوبت، سرد و خشک است اما به جهت حصول رطوبات غریبه از سوی اعضای دخیل در هضم، مزاج ثانیه آنها نسبت به حالت طبیعی سرد و تر میگردد.
💊تدابیر و توصیههای متناسب با مزاج سالمندان
به دلیل ایجاد تغییرات مزاجی در دوران سالمندی، سالمندان نیازمند توجه ویژه و رعایت تدابیر خاص جهت حفظ سلامتی، پیشگیری از وقوع بیماری و افزایش طول عمر می باشد.
توصیه های طب سنتی که مبتنی بر مزاج سنی این افراد می باشد می تواند در رسیدن به این هدف کارگشا باشد.
رژیم غذایی سالمندان
سالمندان لازم است که موادغذایی و میوه های دارای طبع گرم بیشتر مصرف کنند.
در واقع غذای سالمندان باید قلیل الکمیت (مقدار کم)، کثیر الکیفیت (دارای غذاییت زیاد)، سریع الهضم (زود هضم) و سریع الانحدار (غذایی که زود از معده رد شود) مثل زرده تخم مرغ نیم برشت، آبگوشت و نان خوب پخته معتدل الملح (دارای نمک معتدل) باشد تا زود هضم گردد.
سایر غذاهای مناسب حال این افراد گوشت بره شش ماهه، خروس بچه، مرغ بچه، کبک و مانند این هاست.
در سالمندان به دلیل ضعف هضم، ازیاد بلغم و به واسطه غلبه خشکی و سردی، ازیاد سودا نیز وجود دارد.
لذا باید از آنچه مولد بلغم و سوداست اجتناب نمایند.
شیر جوشیده به دلیل مغذی و مرطوب بودن، برای بسیاری از سالمندان مناسب و مفید است، البته به شرطی که بدنشان به خارش نیفتد و در ناحیه کبد و معده احساس ناراحتی نکنند. بهترین شیر برای آنها، شیر بز است.
افراد کهنسال باید از مصرف مواد غذایی پرچرب و سنگین پرهیز کنند.
همچنین سالمندان باید تعداد دفعات وعده غذایی خود را افزایش (به طور مثال روزی چهار تا پنج نوبت) و حجم هر وعده را کاهش دهند.
شب گرسنه خوابیدن و چیزی تناول نکردن برای سالمندان و کهنسالان ممنوع است.
توصیه اکید میشود که این افراد لبنیات مانند ماست را همراه با گیاهانی مانند نعناع، زنیان و شوید مصرف کنند،
چرا که برخلاف تبلیغهای نادرست مبنی بر مصرف لبنیات در سنین پیری، زیادهروی در خوردن آن به تنهایی و بدون مصلحات گرم، موجب افزایش درد مفاصل و استخوانها میشود.
💊💊سایر تدابیر برای حفظ تندرستی سالمندان
میانسالان و سالمندان باید تا حدامکان از فصد، حجامت و زالودرمانی پرهیز کنند.
بهترین تنقیه در این افراد اسهال است.
بهترین تدابیر برای سالمندان و کهنسالان، خواب مناسب، استحمام، نوشیدن شربت های طبیعی و خوردن غذاهای مناسب موافق مزاج سنی است.
سالمندان برای تسکین درد، کاهش التهابات و گرمی اندامشان لازم است مفاصل خود را با روغنهای گرم مانند بادام تلخ، زنجبیل، زیتون و بنفشه ماساژ بدهند.
سالمندان باید از انجام حرکت های ورزشی سنگین خودداری نموده و ورزش های سبک انجام دهند.
کهنسالان باید از اهدای خون به دفعات زیاد اجتناب کنند ولی بادکش گرم برای این افراد مناسب است.
سالمندان باید کمتر به جماع بپردازند.
سالمندان به خاطر تغذیه نامناسب، کم تحرکی و استفاده از برخی داروها (داروی پارکینسون، داروی اعصاب و …)، اغلب دچار یبوست میشوند بنابراین باید از موادغذایی ملین و دارای فیبر بیشتر استفاده کنند.
پس پرهیز از هر چیز سوزاننده و خشک کننده لازم است تا یبوست این افراد را افزایش ندهد.
نسخه طب سنتی برای تقویت سالمندان
سالمندان عزیز می توانند با مداومت در خوردن قاووت «تدبیر پیران» جهت تقویت
همه قسمت های بدن اقدام کنند.
برای تهیه آن یک واحد زنجبیل، یک واحد پودر پسته خام، یک واحد خولنجان و شکر سرخ یا پودر نبات به میزان دلخواه را با هم ترکیب کرده و به مدت چهل روز و روزانه سه قاشق مرباخوری مصرف کنند.
کانال طبایع
https://tabaye.ir/the-temperament-of-the-elderly/
💊💊💊رفع یبوست سالمندان با دسر انجیر و گردو
💊💊یبوست مشکلی است که بسیاری از سالمندان را آزار می دهد. امروزه با کم شدن فعالیتها و ماشینی شدن زندگی و پیروی از رژیم غذایی با فیبر و مایعات کمتر، شیوع عارضه یبوست افزایش یافته است. این موضوع در سالمندان اهمیت ویژهای دارد.
معیار تشخیص
شاید تشخیص یبوست به این سادگیها هم که فکر می کنید، نباشد. تنها کند شدن یک انتقال رودهای دلیل بر یبوست نیست. در صورتی که طی ۱۲ ماه، حداقل دو مورد از چهار نشانه زیر در شما به وجود آمد، دلیل بر ابتلاء به یبوست است:
کمتر از دو بار دفع مدفوع در هفته.
مدفوع بسیار خشک (چهار برابر خشک تر از حد معمول)
آوردن فشار بیش ازحد به رودهها (چهار برابر حد طبیعی)
حس تخلیه نشدن کامل روده (حداقل یک مرتبه در هر چهار بار رفتن به دستشویی
💊راهکار: تهیه دسر انجیر و گردو
یبوست یکی از مشکلات سالمندان است که غذاهایی مانند خورش مرغ با کلم و چغندر، سوپ جو، انجیرجوشانده در ماءالعسل و خوردن انجیر تازه در فصل آن و انجیر خیسانده در زمستان، از بهترین درمان هاست.
برای تهیه این دسر بهمیزان لازم انجیر خشک, گردو و شیر مورد نیاز است؛
باید انجیرها را از قسمت سر باز کرده و با گردوی خردشده پر کنند و در قابلمه یا “تابه” کنار یکدیگر ردیف کنند بهطوری که سرشان بهسمت بالا باشد.
بعد از چیدن همه، روی آنها شیر بریزید تا جایی که روی انجیرها را بپوشاند.
سپس ظرف را روی حرارت ملایم بگذارند تا شیر کاملاً به خورد انجیرها رود.
پس از سرد شدن در یخچال بگذارند و بسته به اشتها، صبح ناشتا، قبل از وعدههای غذا و قبل از خواب میل شود
💊💊سایر مزایای دسر انجیر و گردو
غرغره با آبی که در آن انجیر پخته شده است،برای تحلیل ورم لوزهها و آدنوئید مفید است.
مصرف روزانه انجیر خیسخورده با گردو از مکملهای درمانی مناسب در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن است.
باید توجه داشت که انجیر خشک مواد زاید بدن را به سطح پوست می آورد تا آنها را از راه پوست دفع کند پس مبتلایان به بثورات پوستی (اگزما) بهتراست در مصرف آن احتیاط کنند.
از ترکیبات مفید برای سالمندان از جمله مبتلایان به آلزایمر مصرف دسر انجیر و گردو است.
این ترکیب اثرات مثبتی در لینت مزاج داشته و برای رفع یبوست وحفظ سلامت سالمندان نیز مناسب است
با تشکر از همکار متخصص طبسنتی آقای دکتر محمد عسکر فراشاه
https://tabaye.ir/constipation-in-the-elderly/
♻️🔥آموزشهای تخصصی شفانگر🔥♻️
⭕حضوری و مجازی
⭕❌نبض شناسی در طب سنتی
💠حکیم سید نظری
⭕❌نبض شناسی در طب اسلامی
💠استاد علوی
⭕❌مزاج شناسی در طب سنتی
💠حکیم سیدنظری
⭕❌مزاج شناسی در طب اسلامی
💠استاد نظری زاده
⭕❌نسخه نویسی در طب سنتی
💠استاد نظری زاده
⭕❌نسخ مجرب در طب اسلامی
💠استاد علوی
🗓تاریخ برگزاری:
♦️۱۸ تیرماه
♦️۱۹تیرماه
♦️۲۰ تیرماه
🔅در صورت نیاز به اسکان وناهارسه روز
📌اسکان :۵۰ت
📌ناهار:۵۰ت
💰هزینه دوره:۵۰۰ت
🎁🎁۱۰درصد ویژه ثبت نام های گروهی
پل ارتباطی با ما👇👇
📌https://eitaa.com/amoozesh_shefanegar
📌https://t.me/amoozesh_shefanegar
@salamatkadenazari
📌۰۲۵۳۲۹۱۵۳۰۸
📌۰۹۱۲۰۵۱۶۲۴۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴جنایت آمریکاییها علیه بشر!
استفاده از جنین مرده در مواد غذایی و تولید نوشابه....!
خونخواری در ذات آمریکاست
🚩 @sepah_news1
💊💊💊💊📚پرونده #خربزه (قاچ چهارم)
⬅️خربزه جالی (جلا دهنده) است، در احاديث هم اشاره شده دندان را جلا می دهد.
⬅️توصيه می شود گاهی از قسمتهای سفيد نزديك به پوست استفاده كند كه خاصيت جلا دهندگی و پاك كنندگی آن بيشتر است.
⬅️خاصيت ديگر خربزه اینست که مُقطِّع است یعنی مواد زائد مانده را تکه تکه و دفع می کند. مواد زايدی كه در بدن و سیستم گوارش رسوب كرده و سفت شده اند را اینگونه از بین می برد.
📚پرونده #خربزه (قاچ پنجم)
⬅️خربزه مُرطِّب و مُلطِّف است و با رطوبتی كه به بدن می دهد باعث رقيق شدن مايعات بدن و خروج از حالت انقباض و فشردگی در بافت ها و بدن می شود.
⬅️خربزه سريع النفوذ است یعنی زود جذب شده و به سلولها می رسد و زود از سيستم گوارش عبور میكند.
⚠️خربزه تا حدی توليد صفرا می كند مخصوصاً در افرادی كه مزاج گرم دارند ممكن است صفرای بیشتری توليد كند؛ بنابراين افراد با مزاج گرم و خشک (صفراوی) نبايد در مصرف آن افراط كنند يا همزمان مثلا از سكنجبين ترش و ملس استفاده كنند.
👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
@Drmirghazanfari
🔹🔸🔹🔸🔹
🖇ادامه مقالات درباره کندر:
8⃣ عصاره کندر قابلیت بهبود حافظه را دارد. 🧠
📚منبع مقاله:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5097832/.
9⃣ کندر تأثیر سودمندی بر یادگیری مکانی دارد. 🔠
📚 منبع مقاله:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27222832/
🔟 کندر در بزرگسالان مسن می تواند در بهبود حافظه مفید باشد.🧠
📚منبع مقاله:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29306113/
⏮کندر باعث بهبود عملکرد شناختی از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی آن می شود.🔬
📚منبع مقاله:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28392957/
⏮کندر با تأثیر بر اختلال شناختی در مولتیپل اسکلروزیس(ام اس) باعث بهبود قابل توجهی در حافظه بینایی و فضایی شد. 🔬
📚منبع مقاله:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25422734/
🕋 روایات اهل بیت علیهم السلام:
👇👇👇👇👇👇👇
1⃣ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرمایند:
« عليكم باللبان، ...فإنها تمسح الحر عن القلب ... و تزيد في العقل، وتزكي الذهن، وتجلو البصر، وتذهب النسيان».
«بر شما باد کندر، زیرا همانطور که انگشت، عرق را از پیشانی پاک میکند، کندر هم سوزش قلب را میبرد و کمر را محکم و عقل را زیاد میکند و ذهن را ذکاوت و چشم را جلا میبخشد و فراموشی را از میان میبرد.»
📚منبع:
(بحارالانوار، ج59،ص294)
البته در نقل دیگری آمده «وتذكي الذهن» «ذهن را تیز می کند!
📚منبع:
(مستدرك الوسائل، ميرزا حسين نوری طبرسی، ج۱۶، ص۳۷۴.)
(طب النبي، ابو العباس جعفر بن محمد المستغفري، ص۲۵.)
2⃣ دراینباره امام رضا علیه السلام میفرماید:
«زیاد کندر بخورید و آن را در دهان نگه دارید و خوب بجوید. جویدن آن برای من، دوستداشتنیتر است. کندر بلغم را از معده میشوید و معده را پاکسازی میکند و عقل را قوی میگرداند و غذا را گوارا میسازد.»
📚منبع:
(بحارالانوار،ج64،ص444)
🌐@DaftareAyatollahTabrizian
🔹🔸🔹🔸🔹
📚پرونده خربزه (قاچ ششم)
⚠️كساني كه دچار التهاب در مخاط دهان (آفت) یا روده (کولیت)هستند نیز موقتا از خربزه استفاده نكنند.
⚠️برخی با مصرف خربزه دچار التهاب و سوزش دهان یا حلق و حنجره می شوند که می توانند همزمان با آن سكنجبين ملس یا قدری خنکی (سرکه)مصرف کنند تا این عارضه رخ ندهد.
⚠️افراد تبدار بهتر است خربزه نخورند و به جای آن هندوانه مصرف کنند.
🌺با ما پرونده #خربزه را در کانال بفرمایید سلامتی ورق بزنید.
👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
@Drmirghazanfari
🔴 اندر خواص #ارده
طبیعت: گرم و تر
♻ خواص:
۱. بازکننده عروق،
۲. رافع کبد چرب،
۳. برای #چاقی متناسب بدن، خصوصا ورزشکاران و سوداوی مزاجان،
۴. مقوی نیروی جنسی،
۵. برای #لاغری چاقهای بلغمی یا افرادی که غلبهی بلغم دارند.
۶. نرمکننده #تودههای_سخت خارجی و داخلی و ...
🔹 #مصلح_آن: عسل یا شیرهی انگور
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 بهبود مشکلات مو
♻️ اگر شما هم از #شوره_سر، #چربی_سر یا از #خشکی_مو شکایت دارید و یا تمایل به تقویت موی سرتان دارید میتوانید از توصیه های بسیار مفید در این کلیپ استفاده کنید.
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
🌸تدابیر مفید جهت رفع زانو درد و آرتروز:
#زانودرد #آرتروز
خورش آلو، آلو بخارا، آلو براقانی ، آلو سیاه.
خورش شیطرج(موچه) - درصورتی که فصل موچه نبود از "موچه خشک" یا پودر "ساق موچه" .
نخود و نخودآب با چربی حیوانی- گوشت و نخود
کالاجوش
انجیر
شیره خرما
حلوای سویق سنجد با شیره خرما
خورش یخنه ترش
هویج- زردک
کدو حلوایی
ضماد روغن های گرم
غمز - ماساژ موضعی اطراف زانو
پرهیز از غذاهای سرد(ماست ، دوغ، ترشی،ماهی، کیوی، گوجه) نوشابه، چای سیاه
پرهیز از راه پله و آپارتمان
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
🔴 بهبود مشکلات مو
♻️ اگر شما هم از #شوره_سر، #چربی_سر یا از #خشکی_مو شکایت دارید و یا تمایل به تقویت موی سرتان دارید میتوانید از توصیه های بسیار مفید در این کلیپ استفاده کنید.
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.