eitaa logo
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
24.3هزار دنبال‌کننده
6.6هزار عکس
4هزار ویدیو
62 فایل
درج تجارب خودم و همه اساتید طب ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
💊💊آویشن سرماخوردگی رو درمان میکنه👈 آویشن حاوی خواص ضد عفونی کنندگی و آنتی بیوتیکی است و یه درمان عالی برای وقتیه که سرماخورده هستین، گلودرد دارین و سرفه میکنین. 2تا3قاشق اویشن خشک را با ۳لیوان آب جوشانده و میل نمایید بهتر است با عسل و یا نبات ان را شیرین کنید. ‌‏🔊elearning.hejamat.ir ‏ 🔊https://t.me/iitmd_kheyrandish ‏🔊instagram.com/iit.md
📚📚💊💊✅ 🍥سیب و به رو برگ برگ کنید و توی آفتاب خشک کنید بعد 3 روز در ماهیتابه بریزید و با ۱ق غ گلاب تف دهید تا رنگش قهوه ای شود،مثل چای دم کنید و میل کنید ‌‏🔊elearning.hejamat.ir ‏ 🔊https://t.me/iitmd_kheyrandish ‏🔊instagram.com/iit.md
🔺مایع ضدعفونی کننده الکلی در خودرو نگذارید 🔹نتیجه گذاشتن مایع ضد عفونی در گرمای تابستان باعث ایجاد احتراق و در مواقعی انفجار می شود ✅ @Masaf
💊اگر مزاج تان خشک است شیربرنج بخورید اگر مزاج تان خشک است شیربرنج بخورید! شیر برنج رطوبت رسان ملایم بدن در افراد خشک مزاج است  ۰0 خواندن این مطلب 2 دقیقه زمان میبرد  شیربرنج غذایی مناسب برای افراد خشک مزاج مصرف شیر به صورت شیربرنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی برای اکثر افراد خصوصاً افراد خشک مزاج است، از طرفی برنج به تنهایی غذاییت زیادی ندارد! (یعنی ماده زیادی از آن برای بدن تولید نمی‌شود) ولی اگر با شکر سرخ یا شیر (شیربرنج) مصرف شود، غذاییت زیادی داشته و چاق کننده است. شیر برنج ، غذایی زود هضم شیر برنج یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی است که در عین سادگی غذایی کامل محسوب می شود که به آن «آش شیر» هم می گویند و در شاهنامه فردوسی از آن با نام «شیربا» یاد شده است. در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف غذاهایی چون شیر برنج و فرنی در شرایط مناسب، باعث تقویت بدن، طولانی شدن عمر، خوش رنگ شدن پوست و چهره و تقویت قوای جنسی می‌شود. در واقع شیر به همراه برنج و مقداری شکر سرخ یا عسل حرارت داده می‌ شود و ماده یکدستی حاصل می ‌شود که غذایی بسیار مفید، مقوی با هضم راحت (به خاطر حرارتی که دیده) می باشد و برای اکثر افراد خصوصاً افراد خشک مزاج، قابل استفاده و مفید است. 💊چرا شیربرنج غذای مناسبی برای افراد خشک مزاج است؟ شیر برنج دارای مزاج معتدل است.  افراد دارای مزاج خشک، می‌توانند از شیربرنج استفاده کنند، چون این غذا رطوبت‌رسان ملایم بدن است و عمر را طولانی می‌کند و می‌تواند کمک به چاق شدن در افراد خیلی لاغر نماید. خصوصا اگر این غذا همراه با شیره انگور مصرف شود، یک غذای کامل است. از طرفی برنج به تنهایی غذاییت زیادی ندارد! ولی اگر با شکر سرخ یا شیر (شیربرنج) مصرف شود، غذاییت زیادی داشته و چاق کننده است. 💊توجه!!! سالمندانی که آروغ ترش و ریفلاکس معده ندارند شیربرنج را به عنوان یک غذای کامل استفاده کنند.البته می‌توانند مقداری گل سرخ هم به آن اضافه کنند. نشانه های بارز افراد با مزاج خشک چیست؟ این افراد معمولاً به راحتی چاق نمی‌شوند. پوست خشک و رنگ چهره کدری دارند. تیرگی و فرورفتگی زیر چشم داشته و آدم‌های بسیار دقیق و سخت گیری هستند. معمولا در فصل پاییز دچار تشدید بیماری هایی مثل بواسیر، ترک لب و تشدید خشکی پوست می‌شوند. 💊طرز تهیه شیربرنج مزاج: معتدل مواد لازم: برنج نیم کوب: (یک پیمانه) شیر محلی: (سه پیمانه) گلاب: (دو قاشق غذاخوری) شکر سرخ یا عسل: (در صورت تمایل) طرز تهیه: برنج را از شب قبل خیس کرده و با ۴ برابر آب می پزیم (به ازای یک پیمانه برنج، ۴ پیمانه آب می‌ریزیم). برنج آنقدر باید پخته شود تا نرم شود. در این مرحله برنج را مرتب هم می زنیم. سپس شیر را اضافه کرده و ۳۰ دقیقه می پزیم. ۱۰ دقیقه مانده به پایان پخت گلاب را اضافه می کنیم (قابل حذف است). اگر از شکر استفاده می کنید، می توان آن را به همراه شیر به برنج اضافه کرد؛ در غیر این صورت هنگام میل کردن از عسل یا شیره خرما یا شیره انگور استفاده گردد. 💊نکات مصرف شیربرنج در سردمزاج ها با عسل و در گرم مزاج‌ها با شکر کم مصرف شود. در افراد با طبع معتدل، اگر به جای افزودن شکر از عسل یا شیره‌‌های گیاهی استفاده شود، مصرف‌شان مفیدتر خواهد بود. در کنار شیر برنج از غذاهای ترش مزه، تخم مرغ، میوه ها، غذاهای نفاخ بویژه برخی حبوبات و … مصرف نشود و حداقل یک وعده میان آن‌ها فاصله باشد. تا حداقل سه ساعت بعد از شیربرنج  آب نوشیده نشود. مصرف آن‌ بعد از وعده غذایی اصلی توصیه نمی‌شود. در افراد مستعد نفخ زیاد از زعفران، زیره یا کرویا (شاه زیره، زیره رومی) در پخت استفاده شود یا بعد از آن کمی گلپر مصرف شود. مصرف گلاب در تهیه شیربرنج مضرات آن را کاهش داده و طعم و عطر دلنشینی به آن می‌بخشد. در مصرف شیربرنج نکات ذکر شده رعایت شود و در صورت جواز مصرف، در هفته بیش از سه مرتبه مصرف نشود. منبع: با سپاس از همکار محترم دکتر مینا محبی https://tabaye.ir/if-your-temperament-is-dry-eat-rice-milk/
♦️کرونایی‌های بدون علامت چطور درمان می‌شوند؟ @sobhekish
✅ طب سنتی را علمی و تخصصی آموزش ببینید! 1️⃣ تعریف وزن طبیعی 2️⃣ تعریف وزن زیبایی اندام 3️⃣ اضافه وزن و بیماری های مربوط به آن 4️⃣ تاثیر نوع و انتخاب و چینش غذا در وزن 5️⃣ تاثیر خواب بر وزن 6️⃣ تاثیر دفع روزانه بر وزن 7️⃣ تاثیر فعالیت بدنی بر وزن 8️⃣ تاثیر حالات روانی بر وزن 9️⃣ قوانین حفظ وزن در محدوده طبیعی ✅ همگی در کلاس آموزشی جمعه همین هفته بصورت مجازی با حضور استاد گرامی خانم دکتر الهام اختری ♨️ به همراه اعطای گواهینامه از طرف انجمن علمی طب سنتی ایران و تخفیف 60 درصدی 🌐 لینک ثبت نام در کلاس https://eseminar.tv/wb12035 ✅ جهت کسب اطلاعات بیشتر از این کلاس و سایر دوره های آموزشی عضو کانال آکادمی طبایع شوید! 👉 @tabaye_academy
💊💊💊‼️آیا ژله ها و پاستیل ها واقعاً غضروف سازند؟ آیا ژله ها و پاستیل ها واقعاً غضروف سازند؟ غضروف ساز بودن پاستیل ها و ژله ها یک باور غلط در میان مردم است  آیا واقعاً پاستیل و ژله غضروف سازند؟ امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی یکی از شایع ترین دردها «زانو درد و صدا دادن مفاصل» است. به گونه‌ای که پیر و جوان نمی‌شناسد و تمام گروه های سنی را ممکن است تهدید کند، از طرفی اخیراً نیز به وفور شاهد اخباری مبنی بر غضروف سازی، ترمیم مفاصل، رفع التهاب استخوان‌ها با پاستیل ها و ژله ها هستیم، حالا در این پست می‌خواهیم ببینیم این موضوع صحت دارد یا خیر! پس با ما همراه باشید. آیا پاستیل و ژله ها غضروف سازند؟ از دیگر باورهای غلط طبی که در جامعه رواج دارد این است که پاستیل ها و ژله ها استخوان ساز و غضروف ساز هستند!!! در صورتی که این گونه نیست، پاستیل ها و ژله ها پر از موادقندی و افزودنی هستند که بر حسب میزان غلظت آن‌ها، موجب آسیب به کبد می‌گردند. علاوه بر این، وجود این مواد در ژله و پاستیل ها، می‌تواند چاقی و اضافه وزن ایجاد کند. ‼️ماده اولیه پاستیل و ژله ها ماده اولیه و اصلی پاستیل ها و ژله ها، ژلاتین است؛ ژلاتین یک ترکیب پروتئینی متشکل از سه اسیدآمینه است. که این ژلاتین از جوشاندن استخوان گاو و گوسفند فراهم می شود؛ افرادی که خوراک کله پاچه می خورند هنگام خنک شدن آن مشاهده می کنند که از آن ژله حاصل شده که این همان ژلاتین است. سپس برای تهیه پاستیل، استخوان را از گوشت جدا کرده و آن را می جوشانند که نتیجه آن ژله ای بی رنگ است که با افزودن رنگ و مواد قندی، تبدیل به پاستیل می شود؛ پس پاستیل در حقیقت ژله کم آب همراه با طعم دهنده، رنگ دهنده و دیگر افزودنی ها است تا قوام بهتری پیدا کند. ‼️‼️تبلیغات استخوان سازی پاستیل و ژله گمراه کننده است ژلاتین، ارزش غذایی بالایی ندارد و از این رو برای کودکان در حال رشد سودمند نیست. کودکان در حال رشد به همه نوع مواد غذایی برای رشد نیاز دازند و ژلاتین کمک چندانی به استخوان سازی و ساخت مفاصل آنان نمی کند. گاهی با تبلیغات به این اشتباه عامه دامن می زنند که اگر غذای کافی نمی خوری، پاستیل می تواند آن را جبران کند در حالیکه این امر اشتباه است. بنابراین تغذیه سالم در بهبود مفاصل نقش بسیار موثرتری دارد. و باید گفته شود تغذیه سالم تغذیه ای است که از تمام دسته بندی های غذایی در آن موجود باشد. میوه ها و سبزیجات، شیر و لبنیات، مواد پروتئینی (گوشت سفید و گوشت گوسفند، ماهی، تخم مرغ)، حبوبات و غلات، اگر به صورت متعادل مصرف شوند، به ترتیب از اهمیت بالایی در پیشگیری از بیماری مفاصل برخوردارند. ‼️‼️‼️توجه به حلیت پاستیل های خارجی برای تهیه پاستیل که استخوان ها جوشانده می شوند باید به ذبح شرعی دام ها نیز توجه داشت؛ گاهی برخی سوء استفاده کنندگان (در کشورهای خارجی) بجای آنکه برای کشتن گاو، رگ های آن را ببرند، دام ها را خفه می کنند تا خون در بدن دام ها باقی مانده و رنگ استخوان ها تیره تر شود. همچنین این سوء استفاده کنندگان گاهی به آلودگی های میکروبی در محل کشتن دام توجهی نمی کنند. گاهی مسافران و فروشندگان ایرانی در بازگشت از کشورهای خارجی اقدام به خرید پاستیل و ژلاتین می‌کنند، بدون اینکه بدانند این پاستیل ها حرام هستند یا حلال. عوارض مصرف ژله و پاستیل ها موادقندی و افزودنی موجود در پاستیل ها و ژله ها بسته به میزان غلظت، می توانند موجب آسیب به کبد گردند. علاوه بر این، وجود این مواد در ژله و پاستیل ها، می‌تواند چاقی و اضافه وزن ایجاد کند. مصرف بی رویه پاستیل و ژله به خاطر وجود رنگ و شکر و دیگر مواد افزودنی می تواند اشتها را کور کرده و موجب سوء تغذیه شود. احتمال خفگی در بین مواد غذایی نرم با خاصیت انعطاف پذیری، بیشتر از دیگر مواد غذایی است بنابراین مصرف پاستیل و ژله در کودکان به ویژه کودکان کمتر از سه سال به هبچ وجه توصیه نمی شود 📚📚📚سخن پایانی… با توجه به مباحث ذکر شده، اخبار مبنی بر غضروف سازی پاستیل ها و ژله ها، چه از نظر طب سنتی و چه از منظر طب مدرن، صحت و پشتوانه ای ندارد و خواهشاً افراد با تکیه بر این شایعات در فضای مجازی سلامتی خود و کودکان خود را به خطر نیندازند. منبع: محمدعسکر فراشاه و دکتر احمدرضا درستی https://tabaye.ir/do-jellies-and-pastilles-really-make-cartilage/
💊آشنایی با علل صدای مفصلی و راهکارهای پیشگیری و درمان آن در طب سنتی آیا صدا دادن مفاصل نگران کننده است؟ اگر صدای مفصلی، با درد و تورم همراه نباشد و طولانی و اصطلاحاُ مزمن نشده است، جای نگرانی نیست. در اغلب اوقات، علت صدا دادن و تق‌تق مفاصل بخصوص مفصل زانو، خارج شدن هوایی است که در فضای مفصلی به‌ دام‌ افتاده است. البته فشار زیاد بر مفصل و نیز اصطکاکی که در مفصل و در فرآیند تغییر موقعیت و زاویه مفصلی ایجاد می‌شود، نیز می‌توانند باعث ایجاد صدای مفصلی نرمال باشند. این دقیقاً همان حس و صدایی است که که در شکستن قولنج انگشتان دست و پا یا مفاصل دیگر تجربه می گردد. صدا دادن مفاصل چه دلایلی می‌تواند داشته باشد؟ ۱) آزاد شدن گاز ممکن است در مایع سینوویوم که در درون‌مفصل وجود دارد و مانند نرم کننده ای حرکات مفصل را تسهیل می کند، گاز تولید و آزاد شدن حباب های هوا صدا در مفصل ایجاد می کند. ۲) حرکت تاندون حرکات مفصل مدیون کنش واکنش تاندون ها و لیگامان هایی است که در اطراف مفصل وجود دارند و به استخوان های تشکیل دهنده مفصل یا استخوان های اطراف چسبیده اند. تغییر وضعیت این تاندونها در جریان حرکات مفصل، و عبور آنها از روی زواید و برجستگی های استخوانی، ممکن است باعث ایجاد صدای مفصلی شود. جالب است که ممکن است خود فرد این صدا را نشنود و اطرافیان متوجه آن شوند. علاوه بر این کشیدگی لیگامان ها نیز می تواند باعث ایجاد صدا شوند. این حالت در کشیدگی های ناگهانی و بیش از حد تاندون ها و نیز در مورد تاندون هایی که قبلا آسیب دیده اند و نیز در افرادی که دچار تغییرات آرتروز شده اند بیشتر دیده می شود. ۳) سطح ناصاف مفصل در آرتروز یا ساییدگی مفصلی، غضروف آسیب می بیند و ناهموار می شود. لذا مفصلی که دچار آرتروز است در حین حرکت و با تماس و ساییده شدن سطوح ناهموار بر روی یکدیگر، صدا ایجاد می شود. معمولا شایع ترین علت صدای مفصلی، تغییرات آرتروز است. ۴) تغییرات مایع مفصلی برخی متخصصین معتقدند تغییرات مایع مفصلی مانند کم و زیادشدن حجم آن نیز می‌تواند باعث تولید صدای مفصلی شوند. 💊💊چه وقت باید به پزشک مراجعه کنیم؟ در این موارد باید صدای مفصلی را جدی گرفت و به پزشک مراجعه نمود: زمانی که صدای مفصلی در سنین قبل از میانسالی شروع شود. وقتی مفصلی که آسیب دیده و صدا می دهد. وقتی صدای مفصلی همراه با محدودیت حرکتی و درد همراه است. وقتی فرد دچار ورم مفصل است. وقتی صدای مفصلی دائمی و مزمن شده است. زمانی صدای مفصلی متعاقب یا همراه یک رخداد حاد مانند ضرب دیدگی و تروما، کاهش دامنه حرکات مفصل و ورم حاد مفصل باشد. تذکر: نرمی استخوان کشکک و اصطلاحا کندرومالاسی از علل شایع صدای مفصلی بخصوص در خانم ها، افراد چاق، افراد کم‌تحرک، آپارتمان نشینی و مشکلات مربوط به پله و … است. در این بیماری، غضروف استخوان کشکک زانو، در اثر حرکات مکرر و نامناسب و یا فشار بیش از حد ناشی از وزن بالا و یا … آسیب می بیند. این افراد از درد زانو بخصوص بعد از نشستن به مدت طولانی شکایت دارند. حرکات زانو در کندرومالاسی ممکن است با صدا همراه باشد. علاوه بر اصلاح سبک زندگی، کاهش وزن، ورزش و … تقویت عضلات چهارسر زانو با ورزش ها و حرکات مناسبی که پزشک تجویز می کند، درمان اصلی این بیماری است. 💊💊اصول کلی درمان صدای مفصلی اصول کلی درمان صدای مفصلی عبارتند از:  کنترل و کم کردن وزن  خودداری از دو زانو و چهار زانو نشستن  پیاده روی در زمین های صاف، بدون مانع، مستقیم  نرم دویدن  دارو درمانی طب سنتی برای رفع صدا دادن مفاصل، چه راهکارهایی پیشنهاد می کند؟  کنترل و کاهش وزن ماساژ ملایم مفصل و اندام های اطراف با روغن های مناسب مانند روغن سیاهدانه، بابونه، کنجد، بادام شیرین، زنجبیل یا زیره تذکر: پزشک طب ایرانی، بنا به نوع بیماری و اتیولوژی و علت صدای مفصلی ممکن است روغن های متفاوتی را پیشنهاد و تجویز نماید. مثلا در خشکی مفاصل و آرتروز روغن های مرطب و رطوبت بخش مانند بادام شیرین و کنجد و … ترجیح دارند.  ورزش روزانه و منظم اصلاح رژیم غذایی (پرهیز از برخی غذاها مانند فست فودها و تنقلات ناسالم، اجتناب از نوشابه، مصرف کمتر غذاهای نفاخ و …) تقویت غضروف با تدابیر غذایی و نیز حرکات ورزشی تذکر: تدابیر غذایی باید توسط پزشک طب ایرانی و با لحاظ مزاج عمومی فرد و معاینات انجام شده طرح ریزی و اجراء شود. بهتر است از نظرات ارزشمند کارشناسان حرکات اصلاحی برای طراحی برنامه ورزشی مناسب در بهبود شرایط فرد بهره گرفت. بین بهبود صدای مفاصل و مصرف مکمل های حاوی ویتامین ها و کلسیم ها ارتباط همیشگی دیده نمی شود، لیکن در صورت مشاهده هرگونه کمبودی در آزمایشات فرد مراجعه کننده، باید به جبران این کمبودها از طریق غذا و دارو همت گماشت. تجویز غضروف سازهای طبیعی مانند سوپ پای مرغ، پاچه گوسفند، روغن ماهی و … صدای
مفصلی از دیدگاه طب ایرانی نکته: با استفاده از عصاره پای مرغ و پاچه گوسفند و طبق دستور تهیه ای که از منابع طب ایرانی استخراج شده است، می‌توان نوعی ژله مفاصل طبیعی تهیه نمود که در بهبود علایم آرتروز و تقویت غضروف مفاصل اثرات قابل تاملی دارد. این ژله را هم‌ می توان بعنوان دسر و هم بعنوان افزودنی به غذا و انواع سوپ مصرف نمود. آب درمانی و استفاده از اثرات ارزشمند استخر، سونای بخار، جکوزی و چشمه های آبگرم طبیعی در مواردی که صدای مفصلی ناشی از بیماری مزمنی مانند آرتروز باشد، ممکن است به تشخیص و تجویز پزشک طب ایرانی، اعمال یداوی مانند زالودرمانی، بادکش درمانی و … هم موثر واقع شود. درمان دارویی با داروهای مفرده و یا ترکیبی که حتما باید با تشخیص، تجویز و زیر نظر پزشک طب ایرانی باشد. منبع: سایت مزاج و دکترمحمد جعفر طالب پور 💊💊تسکین و التیام درد مفاصل با راهکارهای طبیعی و داروهای غیرشیمیایی طب سنتی آیا می دانید درد مفاصل ناشی از چیست ؟؟ پیش از آن که به سراغ راهکارهای درمانی برویم باید بدانیم که علت بروز درد مفاصل چیست، چرا که دانستن علت بروز این مشکل می‌تواند به روند درمان آن نیز کمک کند. از آنجا که بروز درد مفاصل ممکن است به علت بروز بیماری‌های مختلف باشد پس طبیعتاً درد مفاصل به عنوان یک بیماری مجزا تلقی نمی‌شود و شیوه درمان آن هم نمی‌تواند یک روش ثابت باشد. البته در طب سنتی و با استفاده از داروهایی که از دل طبیعت بدست می‌آیند، درمان‌‌ها بسیار شبیه به هم هستند. علل عمده دردهای مفاصل بسیاری از عواملی که باعث ایجاد درد مفاصل می شود به علت التهاب یا اختلال در عملکرد مفاصل هستند. در نتیجه برای درمان درد مفاصل باید تلاش شود تا این التهاب یا اختلال برطرف گردد، از جمله این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: التهاب یا آرتریت مفاصل التهاب در تاندون یا تاندنیت کشیدگی رباط علاوه بر عوامل بالا که دلایل اصلی بروز درد مفاصل هستند، موارد زیر نیز بی تأثیر نیستند: بیماری‌های منشأ و علل فرعی بروز درد مفاصل ضعف مفاصل یا ریزش و تجمع یک یا چند خلط از اخلاط چهارگانه در مفاصل سوء مزاج مفصل (یعنی مزاج مفصل به علل مختلف از حالت طبیعی خارج شده و مزاجی مخالف مزاج طبیعی جایگزین آن شده باشد) ضعف هضم پرخوری فعالیت سنگین بعد از صرف غذا ترشحات پشت حلقی مستمر عدم دفع فضولات بدنی یا یبوست مزاج التهاب در مفاصل یا آماس کیسه ای بیماری لوپوس بیماری نقرس بیماری‌های عفونی مانند اوریون، آنفولانزا و هپاتیت شکستگی غضروف در بخش کشکک زانو یا نرمی کشکک زانو  جراحت در مفصل  عفونت استخوانی  فعالیت بیش از اندازه مفصل  راشیتیسم و … رایج ترین علائم درد مفاصل تورم و قرمزی احساس درد در ناحیه مفصل و اطراف آن حساس شدن نسبت به لمس کردن و گرما احساس درد بیش از ۳ روز ایجاد تب برخی موارد هستند که در صورت بروز باید سریعاً به اورژانس خبر بدهید این موارد عبارت اند از:  آسیب دیدگی جدی در استخوان‌ها و مفاصل  تغییر شکل مفاصل تورم ناگهانی مفاصل  درد شدید در ناحیه مفصلی هنگام بروز درد مفاصل چه باید کرد؟ از زمانی که علائم این بیماری در بدن شما بروز می‌کند تا زمان بهبود آن، از انجام هر گونه فعالیت سنگین خودداری کرده و استراحت کنید. اگر درد شما شدید نیست و می‌توانید فعالیت داشته باشید؛ بهتر است که به انجام فعالیت‌های ورزشی که به التیام درد مفاصل شما کمک می کند بپردازید. ورزش در استخر آب گرم به بهبود درد مفاصل و خشکی مفاصل کمک زیادی می‌کند. اگر اضافه وزن دارید بهتر است که وزن خود را کاهش دهید چرا که باعث فشار زیاد روی مفاصل شده و بیماری شما را تشدید می‌کند. رژیم غذایی خاصی را دنبال کنید تا به بهبودی کامل دست یابید. برای راه رفتن، ایستادن و نشستن بدن خود را صاف نگه دارید تا از فشار و درد در ناحیه مفاصل جلوگیری شود. تغذیه در درمان درد مفاصل امروزه غالباً عامل بیماری‌های مفاصل از نوع اخلاط بلغمی است، از این رو باید از مصرف موارد زیر خودداری کرد: لبنیات، ترشیجات، آب سرد، غذای مانده، غذاهای غلیظ، گوشت قرمز مخصوصاً گوشت گاو و گوساله سبزیجاتی مانند چغندر، زردک، خیار، هندوانه، نوشیدنی‌های الکلی خوابیدن پس از غذا، فعالیت بدنی پس از غذا، خوردن قبل از تخلیه کامل خلط قبلی، نزدیکی بعد از غذا و فعالیت جسمی در موارد درد مفاصل مانند عرق النساء یعنی بیماری دیسک و سیاتیک پرهیز از غذای تند و غذای شیرین، پرهیز از میوه های خام و ترشی، پرهیز از غذای مانده در مقابل استفاده از موارد زیر توصیه می‌گردد: استفاده از غذاهای مسخن و مجفف یعنی گرم کننده و خشک کننده مانند: مربای زنجبیل گوشت‌های لطیف سرخ شده با ادویه گرم کباب و بریانی با فلفل و زنجبیل و دارچین گوشت سرخ شده با دارچین و آویشن و زیره خوراکی‌های ممنوعه گوجه فرنگی شیر گوشت قرمز کافئین قند و شکر روغن ن
باتی میوه و سبزیجاتی مانند بادمجان، فلفل دلمه‌ای قرمز و سیب زمینی خوراکی‌های مفید چای سبز مقدار زیادی آنتی اکسیدان و نیکوتین را به بدن می‌رساند که به کاهش التهاب و دردهای مفصلی کمک می‌کند. اسید های چرب امگا ۳ التهاب مفاصل را کاهش داده و بافت‌هایی از غضروف‌ها که از بین رفته اند را بازسازی می‌کند. پیاز و پیازچه حاوی مقدار زیادی ماده شیمیایی نادر به نام کورستین می‌باشند که به کاهش درد کمک شایانی می‌کند، اما چون طبع سرد و بخارزایی دارند باید مصرف آن‌ها محدود باشد. زرد چوبه و زنجبیل خاصیت ضد التهابی و ضد درد دارند که روند درمان درد مفاصل شما را تسریع می‌بخشند زردچوبه برای درمان ورم زانو به شدت توصیه می‌شود. راهکارهای درمانی درد مفاصل از نگاه طب سنتی در طب سنتی اصلاح مزاج (برطرف کردن سوء مزاج) و اصلاح سبک زندگی خصوصاً اصلاح عادات غذایی، شروط اساسی درمان به حساب می‌آیند و این طب با تکیه بر این دو اصل، راهکارهای زیر را برای التیام و درمان درد مفاصل پیشنهاد می‌کند: بادکش گرم و خشک قسمت‌های مختلف بدن ۱۴ تا ۴۰ مرحله ماساژ اندام‌های بدن با روغن سیاه‌دانه یا روغن بادام تلخ و اسانس نعنا رفع یبوست با مصرف انجیر یا زیتون روزی ۷ عدد اسفند روزی یک قاشق چای‌خوری با آب دوسین در آقایان روزی یک قاشق مرباخوری پودر سنجد + شیر داغ + عسل روزی یک استکان سرکنگبین روزی ۲ لیوان صبح و شب رازیانه و عسل روزی یک استکان ترک غذاهای سرد و تر (بلغم زا)  از برنامه غذایی مانند سالاد ، ماست، دوغ، هندوانه، کدو و … حجامت عام، ساکرال و موضعی بسته به نیاز بیمار ایجاد تحرک و ورزش زالوی موضعی در صورت نیاز خوراک ارده + شیر و نخود آبگوشت در برنامه غذایی روغن گزنه موضعی فصد اندام‌ها در صورت تشخیص و نیاز استفاده از ادویه جات گرم در غذا مانند زیره و جویدن و سپس بلعیدن کندر (برای درمان ورم و خشکی مفاصل) استفاده موضعی از روغن گردو برای رفع دردهای مفصلی, درد گودی لگن و مفصل ران (دارای طبع گرم و خشک). 💊💊💊💊💊درمان تدریجی و گام به گام با زنجبیل ::: بیشتر افرادی که مبتلا به این بیماری هستند از این علائم رنج می‌برند: درد استخوان‌های ساق پا و کمر احساس سستی و خستگی در بدن خستگی زودهنگام در اثر پیاده‌روی و در بعضی‌اوقات دچار سرگیجه می‌شوند شیوه درمان برای این منظور زنجبیل خشک کرده را با کمی روغن دنبه یا زیتون مخلوط کرده و به اطراف مفاصل می مالند. شستن مفاصل با جوشانده زنجبیل نیز برای کاهش ورم و درد مفید است. توجه کنید  زنجبیل گرم و خشک است و فقط برای درمان ورم سرد مفید است، و برای ورم گرم مضر است. «در ورم سرد؛ مفصل و اطراف آن، لمس سرد و رنگ سفید دارد و در آب و هوای سرد بدتر می شود.» اگر مفصل و اطراف آن سرخ یا زرد بوده و از لمس آن گرمی احساس شود ورم گرم است. برای کاهش درد مفاصل همچنین بهتر است زنجبیل را ابتدا کوبیده بعد پخته سپس در آب گوشت ریخته و مصرف کنند. در طب سنتی اصلاح مزاج (برطرف کردن سوء مزاج) و تنظیم تغذیه شرط اساسی درمان است و معمولاً درمان طولانی‌مدت است و گاهی بیش از ۱۲۰ روز طول می‌کشد. حتما از ماساژ درمانی نیز بهره ببرید. این روش، باعث کاهش درد های متوسط در مفاصل زانو می شود. مقداری روغن زیتون یا هر نوع روغن ماساژ دیگر را ، بر روی زانوی خود گذاشته و برای مدتی آن ناحیه را ماساژ دهید. خواهید دید که ناراحتی زانو کمتر شده و احساس متفاوتی خواهید داشت. این کار را حداقل دو بار در روز تکرار کنید. https://tabaye.ir/ginger-treating-pains/
💊💊💊غذایی ایده آل برای دردهای مفصلی ناشی از سوء مزاج سرد قرطم چیست؟ قُرطُم گیاهی دارویی با مزاج گرم و خشک که به نام‌های تخم کافشه، تخم کاجیره و تخم گلرنگ نیز معروف است که در طب سنتی از خواص زیادی چون کاهش درد مفاصل و گرفتگی عضلات، منضج و تحلیل برنده بلغم خام، ضدنفخ و …. برخوردار است. اگر مغز دانه‌‏اش را در آبگوشت ریزند یا از مغز دانه آن و بادام و عسل خوب سازند و مصرف کنند، مسهل و ضد درد مفاصل است. دستور پخت آبگوشت قرطم مواد لازم  گوشت (ترجیحاً گوشت بره یا بزغاله): ۱۰۰ گرم نخود: ۲۰۰ گرم زعفران، زنجبیل، نمک: به مقدار لازم تخم قرطم یا کافشه: ۲ قاشق غذاخوری سیر: ۱ یا ۲ حبه (دلخواه) پیاز: ۱ عدد طرز تهیه گوشت را تکه تکه کرده و همراه پیاز، سیر، نخود و با پنج تا شش لیوان آب در ظرفی ریخته و در ظرف را ببندید (البته نه به صورت کامل) و بگذارید با حرارت ملایم، بپزد. وقتی که گوشت و نخود کاملا پخته شدند، کمی زعفران، زنجبیل و به اندازه کافی نمک اضافه نمایید. پس از پختن تمام مواد باید در حدود سه لیوان آب در ظرف مانده باشد. جداگانه ۲ قاشق غذاخوری تخم قرطم یا کافشه را با ۱ لیوان آب در مخلوط کن خوب خرد و صاف کنید. سپس عصاره قرطم را کمی قبل از مصرف به آبگوشت اضافه کرده و غذا را با نان سنگک مصرف کنید. می‌توان جهت کاهش نفخ و بهبود مزاج این غذای خوشمزه و مقوی کمی ادویه زیره یا انیسون نیز به آن اضافه نمود. گروه های حساس به مصرف تخم قرطم یا کافشه این افراد نباید بصورت خودسرانه از این گیاه دارویی استفاده کنند: زنان باردار افراد مبتلا به زخم معده افراد مبتلا به هموروئید افراد دارای حساسیت پوستی و داروئی با تشکر از آقای دکتر علیرضا عباسیان  دکتر علیرضا عباسیان متخصص طب سنتی (مفاصل) https://tabaye.ir/abgoosht-qurtum/