قویت سیستم ایمنی اشاره کرده اند. این در حالی است که بدون توجه به مباحثی از جمله اعتدال مزاج افراد نمی توان حکم کلی در مورد تقویت سیستم ایمنی داد. مثلا گفته شده است مصرف سیر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، این در حالی است که مصرف سیر (که دارای مزاج گرم و خشک است) برای گرم مزاجان باعث خارج شدن ایشان از اعتدال و بالا رفتن استعداد بیماری در آنها می شود.
تقویت قوا: در طب سنتی به اعتدال مزاج افراد توجه می شود و تقویت کردن سیستم ایمنی به شکلی که امروزه مطرح می شود در طب ایرانی یک نظریه ناقص انگاشته می شود. چرا که طب ایرانی معتقد است هر شخص با مزاج خاص خودش باید در شرایط اعتدال باشد. مثلا اگر فردی گرم و خشک است باید بتواند در همان مزاج خودش تغذیه کند و سبک زندگی اش را متناسب با آن تنظیم کند. این فرد اگر از حالت اعتدالش خارج شود ضعیف شده و مستعد بروز انواع بیماری خواهد بود.
رفع سوء مزاج اولین اقدام لازم
همانطور که اشاره کردیم در طب سنتی به اعتدال مزاج اهمیت زیادی داده می شود. هر فرد باید در مزاج خودش در حالت بهینه باشد. تغییر در این حالت باعث سوء مزاج و غلبه اخلاط خواهد شد و زمینه بیماری در فرد را تقویت می کند. بنابراین در شرایطی مثل مواجه شدن با ویروس کرونا اولین اقدام رفع سوء مزاج احتمالی در افراد است. برای این کار هر فرد با شناخت کامل از مزاج خود و احیانا سوء مزاج، باید تدابیر تندرستی (سته ضروریه) طب سنتی را سرلوحه خود قرار دهد. در ادامه به برخی از توصیه های طب ایرانی اشاره می کنیم:
پرهیز از خوردن مواد غذایی سریع التعفن
برخی از مواد غذایی هستند که به اصطلاح طب سنتی سریع التعفن اند، یعنی در صورت بروز عفونت در بدن خوردن آنها باعث افزایش سرعت تعفن در بدن میگردد. رطوبت این خوراکی ها در بدن سریع مضمحل می شود. لذا خوردن آنها اصلا توصیه نمی شود. از جمله این خوراکی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شیر
ماست
خیار
هلو
آناناس
موز
پرتقال
نارنگی
اغلب گوشت هایی که مزاج خیلی گرم (مثل شتر و شترمرغ) و خیلی سردی (مثل ماهی) دارند
💊💊💊💊توصیه به خوردن غذاهای سریع الهضم
یکی از بهترین غذاها برای تامین رطوبت غذاهای آبکی بخصوص سوپ جا افتاده و بسیار لطیف (درست شده با برنج یا ماش) است تا مشکلی برای هضم آن ایجاد نشود.
در میان میوه ها می توان به «به ترش و شیرین»، «انار» و «سیب» به شرطی که به شکل مربا مصرف شود (به غیر از مزاج های گرم) اشاره کرد.
از خوردن سبزیجات به شکل خام پرهیز کنید ولی خوردن آن در غذاها (مثل سوپ) ایرادی ندارد.
خورش کدو، خورش لوبیا سبز، خورش بامیه و کدو حلوایی برای مقابله با کرونا مفید است.
مصرف نوشیدنی ها برای افزایش رطوبت بدن مناسب است. از جمله تخم بارهنگ، بالنگو، اسفرزه، تخم شربتی و خرفه
جلوگیری از تشکیل رطوبت خام (بلغم)
یکی دیگر از اقداماتی که باعث می شود بیماری کرونا با سرعت بیشتری شیوع پیدا کند عدم جلوگیری از تشکیل رطوبت خام (یا همان بلغم) است. رطوبت خام باعث می شود استعداد افراد برای عفونت بیشتر شود. لذا توصیه جدی می شود
از خوردن آب همراه غذا
نوشیدن چای بعد از غذا و
مصرف میوه بلافاصله بعد از هر وعده جدا پرهیز کنید.
پرهیز از مصرف غذاهای سنگین و دیر هضم
در فرایند هضم غذا نیز نباید فسادی ایجاد شود. توصیه می شود برای جلوگیری از این مشکل، از خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم به خصوص برای افرادی که معده های ضعیفی دارند (و عموما با مشکلاتی نظیر ترش کردن یا نفخ مواجه اند) پرهیز شود. این غذاها لزوما گوهر ناسالم ندارند ولی به دلیل تولید خلط ناسالم و امکان بروز سوء هضم، استعداد بیماری را بالا می برند. از جمله این غذاها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ماکارونی
لازانیا
تخم مرغ آب پز (به خصوص سفیده آن)
سالاد الویه
توصیه های بهداشتی طب سنتی در رابطه با کرونا
رعایت بهداشت فردی مثل استفاده از ماسک و ایزوله کردن افراد آلوده به ویروس.
شستن دست ها با آب و صابون صرفا برای رفع آلودگی مناسب است. این کار موجب ضدعفونی دست ها نمی شود! در طب سنتی برای ضدعفونی دست ها از سرکه، نمک یا خاکستر استفاده می شود.
قبل از غذا مقداری نمک میل کنید. (خیلی کم)
شب و صبح مسواک نمک فراموش نشود. (ترکیب نمک و عسل، پودر شویا یا نمک خالی)
غرغره آب نمک و آب لیمو (رقیق) برای شستشوی حلق بسیار مناسب است.
استنشاق آب و نمک (فرو بردن آب نمک به داخل بینی) برای شستشوی مجاری تنفسی بسیار مفید است
💊💊توصیه های تغذیه ای طب سنتی برای مقابله با کرونا
کاهش مصرف مواد خام و پختن یا آب پز کردن آنها
کاهش مصرف انواع گوشت (در صورت تمایل فقط از گوشت بدون چربی و تازه استفاده کنید)
خوردن مواد غذایی از جمله برنج، گندم و ماش
پرهیز از مصرف خوراکی های فریز شده
پرهیز از مصرف شکر و شیرینی جات (مربا در صورتی که با شکر کمی تهیه شده باشد ایرادی ندارد)
کاهش مصرف روغ
ن های مضر و انواع غذاهای سرخ کردنی
راههای تقویت اعضای رئیسه (مغز، کبد و قلب)
تقویت اعضای رئیسه باعث جلوگیری از بیماری و کمک به بهبود آن می شود. در صورت که این اعضا ضعیف باشند استعداد فرد برای پذیرش بیماری بیشتر خواهد شد. اقدامات زیر موجب تقویت مغز، کبد و قلب خواهد شد:
برای تقویت قلب: از ترکیبات زعفران و گلاب استفاده کنید. برخورداری از روحیه بالا، نشاط و شادابی نیز موجب تقویت قلب می شود. دنبال کردن اخبار علاوه بر ایجاد دلهره و ترس، حس بدی به شما منتقل می کند و این کار موجب تضعیف قلب خواهد شد. نوشیدن شربت جلاب برای افزایش نشاط توصیه می شود.
برای تقویت مغز: لازم است خواب خوبی داشته باشید. استشمام بوهای خوش مثل بوی گلاب، عطر نرگس و سایر بوهای طبیعی نیز موجب تقویت مغز می شود.
برای تقویت کبد: غذای سبک و سریع الهضم میل کنید.
نکته: ورزش کردن منظم موجب تقویت تمام اعضای رئیسه می شود.
اهمیت پاکسازی و دفع مواد زائد
پاکسازی بدن از مواد زائد برای دفع بیماری و عفونت اهمیت بالایی دارد. توصیه می شود:
توصیه اکید می شود از ملیّن ها (موادی که باعث لینت مزاج می شوند) به منظور دفع مواد زائد و مقابله با یبوست استفاده کنید.
از دهانشویه های طبیعی که معرفی شد برای پاکسازی مجرای تنفسی استفاده کنید.
ورزش کنید، تمرین کشیدن نفس عمیق کنید و به شکل تخصصی از ماساژ اعضای مختلف بدن استفاده کنید.
در حمام توقف کنید تا مواد زائد به شکل عرق از بدن خارج شوند. از کیسه برای دفع مواد زائد روی پوست استفاده کنید.
رابطه جنسی در حد اعتدال داشته باشید. (افراط و تفریط خوب نیست)
حجامت، زالو درمانی و فصد به خصوص برای کسانی که غلبه گرما دارند مفید است. این کار با رسیدن به فصل بهار با هدف پاکسازی بدن از مواد زائد توصیه می شود.
هشدار… هر چیزی نخورید!
مصرف سیاهدانه، آویشن، پونه، شیرین بیان، زنجبیل و دارچین بصورت خودسرانه اصلا توصیه نمی شود. مصرف این مواد به فرد بستگی دارد و نباید بدون شناخت کافی از مزاج خود آن را مصرف کنیم. به عنوان مثال افراد با مزاج گرم و خشک یا غلبه گرمی ممکن است با خوردن این مواد با مشکلات جدی روبرو شوند). مصرف این مواد حکم دارو را دارد و نباید بدون تجویز طبیب بصورت خودسرانه مصرف شوند.
پونه، زنجبیل و زعفران حافظ رطوبت و مانع ایجاد تعفن هستند و مصرف آنها به دلیل خاصیت ضدعفونی مفید است اما افراد گرم مزاج باید تدابیر لازم را رعایت کنند.
افراد با مزاج گرم و خشک در مصرف سیر و پیاز (که اخیرا برای مقابله با کرونا توصیه شده اند) نکات اعتدال مزاج را رعایت کنند.
https://tabaye.ir/preventive-measures-and-adjuvant-therapies-of-iranian-medicine-in-covid-19-part-1/
💊💊💊خود درمانی عفونت ریه و مشکلات تنفسی ناشی از بیماری کرونا ممنوع!
تدابیر تغذیه ای طب سنتی برای پیشگیری از عفونت ریه
طب سنتی در رابطه با بیماری های عفونی از جمله عفونت ریه در زمینه ملاحظات تغذیه ای و مکمل توصیه های کاربردی دارد.
از خوردن میوه، آب میوه و خوراکی هایی که رطوبت آنها سریع تغییر می کند پرهیز کنید. چرا که مصرف این مواد در حین عفونت موجب تشدید بیماری خواهد شد.
استفاده از غذاهای آبدار و ساده در حدی که لینت مزاج داشته باشیم.
استفاده از غذاهای زود هضم و سبک و پرهیز از خوردن گوشت بخصوص گوشت گاو
مصرف سرکه یا آبلیمو همراه با غذاها بخصوص غذاهای چرب
استفاده از شربت آبلیمو به عنوان جلادهنده و از بین برنده اخلاط و مواد زائد
استفاده از بادکش ریه، ماساژ قفسه سینه و تمرین نفس عمیق برای پیشگیری و زمانی که بافت ریه درگیر عفونت نشده باشد، مفید است.
روش های پاکسازی مجاری تنفسی برای پیشگیری از ویروس کرونا
شب و صبح مسواک نمک فراموش نشود. (ترکیب نمک و عسل، پودر شویا یا نمک خالی)
غرغره آب نمک و آب لیمو (رقیق) برای شستشوی حلق بسیار مناسب است.
استنشاق آب و نمک (فرو بردن آب نمک به داخل بینی) برای شستشوی مجاری تنفسی بسیار مفید است.
💊💊عفونت ریه و طب سنتی
عفونت ریه معمولاً در نوزادان، کودکان و افراد مسنتر از ۶۵ سال و همچنین افرادی که به مشکلاتی نظیر ضعف سیستم ایمنی بدن دچار هستند، جدیتر و خطرناکتر خواهد بود.
بیماری عفونت ریه در طب سنتی حاصل به هم ریختن مزاج فرد است که باید با اطلاع از مزاج پایه بیمار بتوانیم سوء مزاجی که برای او عارض شده را تشخیص دهیم و با رعایت مزاج روش مناسب را به کار گیریم.
در ادامه به برخی از خوراکی هایی که برای پیشگیری از عفونت های ریوی و بروز مشکلات تنفسی مناسب هستند اشاره می کنیم:
۱. دمنوش های گیاهی
استفاده از دمنوشهایی مانند دمنوش آویشن، سیاوشان، بابونه جزء دمنوش هایی است که به عنوان آنتی بیوتیک خوب برای درمان عفونتهای ریه مورد استفاده قرار میگیرد. بخور بابونه، آویشن، اسطوخودوس به پاکسازی ریه کمک میکند که لازم است بیمار قبل از اجرای توصیههای طب سنتی حتماً با پزشک خود مشورت کند.
نکته بسیار مهم: مصرف آویشن، شوید و پونه همراه با غذا تاثیر بسیار بیشتری در مقایسه با حالت دمنوش دارد و به هضم غذا بسیار کمک می کند.
۲. سیر
ضدعفونیکننده قوی برای مجاری ریه است و مصرف آن به سرعت خلط سینه را کم میکند. سوپ سیر در زمستان، مجاری تنفسی را تقویت میکند و برای مرض برونشیت مفید است. مصرف سیر همراه غذا در هضم آن نقش بسیار پر رنگی دارد.
۳. عناب
تسکین دهنده برای درمان عفونتهای گلو، برونشیت، رودهها و مجاری ادرار است. عناب به علت داشتن لعاب زیاد سینه را نرم میکند، اگر عناب را با آب یا شیر بجوشانند و سپس آن را میل کنند، این محلول خاصیت ملینی پیدا میکند. عناب همچنین مدر است و خون را پاکسازی و تصفیه میکند.
💊💊https://tabaye.ir/lung-infections
🔰سیاه دانه✔
🔻سیاه دانه بذر مورد علاقه شمالی ها :
✅طبیعت آن گرم و خشک است .
✅خیسانده ی آن در روغن کنجد که 40 روز در آفتاب مانده باشد.
✅روغنی مناسب فصل زمستان ، برای چرب کردن داخل بینی و جلوگیری رینیت آلرژیک و زکام است .
✅در شمال ایران در پخت کلوچه ها و شیرینی ها از سیاهدانه بسیار استفاده می شود .
✅سیاهدانه موجب گرم تر شدن بدن و کم کردن رطوبات آن می شود .
✅مصرف موضعی روغن سیاهدانه بروی مفاصل سرد و متورم (بشرط آنکه مفصل قرمز و ملتهب نباشد ) می تواند موجب تخفیف دردهای آرترز شود.
🔻توصیه به مصرف طولانی :
سیاه دانه عسل یا دوسین در بین مردم عمومیت پیدا کرده است . اما یادمان باشد توصیه های طب ایرانی برای همه یکسان نیست .
🔰توجه
👈شاید توصیه ای برای فردی شفا و برای فرد دیگری ایجاد بلا باشد.
🔻حتما قبل از مصرف با متخصص این رشته مشورت کنید .
🌸سلامت و تندرست باشید 🌸
🖊دکتر مینا محبی (متخصص طب سنتی)
🆔 @drmmohebbi
💊💊💊👩👦تدابير #شيردهی از نگاه طب سنتی ایرانی (بخش سوم)
روشهای اصلاح شير
1️⃣ اگر شیر دارای بوی بد باشد:
• مصرف مقدار کمی سرکه همراه غذاها
• قی کردن با استفاده از سکنجبین و آب گرم
• ورزش معتدل
• شستشوی بدن با آب گرم
• مصرف غذاهای خوشبوی
2️⃣ اگر شیر رقیق باشد:
• پرهیز از ورزش و توصیه به سکون و آرامش و خواب زیاد و مصرف غذاهای تولید کننده خون غلیظ
3️⃣ اگر شیر کم باشد:
• اگر علتِ کمی شیر حرارت باشد، باید توجه کنند که حرارت در تمام بدن است یا فقط در پستان. اگر حرارت در تمام بدن باشد به حسب آن تعدیل حرارت نمایند و اگر نیازمند تنقیه باشد اقدام به تنقیه بدن بکنند. و اگر حرارت فقط در پستان باشد ( یکی از مهمترین علائم آن گرمی پستان است) از ضماد و طلاها (محلول و مایع پاشیدن به موضع)ی سرد و معدلات خفیف استفاده نمایند.
• اگر علت کمی شیر از برودت یا سده یا ضعف قوه جاذبه پستان باشد باید که از غذاهای مایل به حرارت استفاده نمایند. و خوردن زردک و تخم آن مفید است. مالیدن روغن بابونه به سینه ها به صورت دورانی و نیز از قاعده پستان به سمت نوک پستان.
• اگر علت کمی شیر کمی تناول غذا باشد حسوها از جو و سبوس گندم و حبوب و لبوب مناسب ساخته و بخورند و تخم رازیانه و شوید و سیاهدانه داخل کرده و میل کنند و خوردن پستان شیر دار میش و یا پستان بز پخته با ادویه مناسب و همچنین آب کله و ماهی تازه بسیار مفید است.
📚با پرونده ی سریالی #تدابیر_شیردهی همراه ما باشید👇👇👇
💊👩👦تدابير #شيردهی از نگاه طب سنتی ایرانی (بخش چهارم و پایانی)
تغديه دوران شيردهی
1️⃣ مناسب مزاج
2️⃣ بهترین اغذیه: گندم، برنج، ذرت، گوشت بره و بزغاله، ماهی تازه، ماش و امثال آنها، کاهو ، اسفناج، بادام، فندق
3️⃣ بدترین گوشتها: گوشت گاو مانده و خشک کرده، گوشت حیوان پیر، ماهی کهنه و نمک سود.
4️⃣ بدترین سبزیها: شاهی، خردل (نعناع نیز بدون ضرر نمیباشد).
📚با پرونده ی سریالی #تدابیر_شیردهی همراه ما باشید👇👇👇
@Drmirghazanfari
📚📚📣 به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، انتخابات اعضای هیئت رییسه فراکسیون طب سنتی برگزار و علیرضا زاکانی به عنوان رییس فراکسیون طب سنتی انتخاب شد.
بر اساس این گزارش علی رضا زاکانی نماینده مردم قم به عنوان رئیس فراکسیون، زهره الهیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به عنوان نایب رئیس اول، زهرا شیخی نماینده مردم اصفهان دبیر و فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین نیز به عنوان سخنگو این فراکسیون انتخاب شدند.
پانوشت: اميد است با كمك مجلس، شاهد افزايش نقش و سهم طب سنتی ايرانی در همه سطوح سيستم خدمات بهداشتی درمانی و بيمه های كشور باشيم تا دسترسی مردم سهل تر و هزينه های استفاده از آن نيز كم تر شود و همگان بتوانند از اين داشته ملی بومی استفاده كنند.
@Drmirghazanfari
11.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در هند کسانی که از ماسک استفاده نکنند پلیس اونا را دستگیر و در کنار مریض فرضی که می گویند کرونا داره نگه میدارند حالا واکنش آنها را ببینید و ادامه ماجرا ...😃
وقتی ماسك نميزنی، انگار كنار يك شخص مبتلا به كرونا قرار داری، اما باور نداری، برای همين نميترسی😷
#من_ماسک_میزنم
#ماسک
@Drmirghazanfari
👈 محصولات_سالم
✳️شکر سرخ چیست؟
🔹شکر سرخ عصارۀ نیشکر است اکثراً در سرزمین های هند، مصر، چین، خوزستان و عمان می روید. شکر سرخ از نی شکرهای سرخ رنگ به عمل می آید بدین شکل که نی آن را گرفته و پوست می کنند، سپس آن را کوبیده و آب آن را می گیرند. و بعد آن را طبخ می نمایند تا منعقد شود.
این شکر طبیعی و مفید را می توانید از عطاری های معتبر تهیه کنید.
⬅️منبع:کانال آنتی بیوتروریسم
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
💊💊.
👈مصرف دم کرده ترکیبات زیره و انیسون بە سبب داشتن اثرات ضد اسپاسم، کاهنده درد رحم و طبیعت گرم و خشک در کاهش علائم قاعدگی کمککننده خواهد بود.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
💊⬅️طرز تهیه کرم لیمو،مناسب برای پوست های چرب
👈مواد لازم:
🔹یک قاشق غذاخوری روغن هسته انگور
🔸نصف فنجان آب لیموترش
🔹یک فنجان آب
🔸دو سوم فنجان نعنا
🔹یک قاشق غذاخوری عسل
🔸یک چهارم فنجان موم
✅طرز تهیه:
آب را در ظرف شیشه ای ریخته و تا جوش آمدن آن صبر کنید. نعنا را به آن افزوده و به مدت پنج دقیقه روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید. موم را با حرارت غیر مستقیم بخار آب جوش ذوب کرده و عسل را به آن بیفزایید. مواد درون ظرف را به همراه برگ نعنا، آب لیمو ترش و روغن هسته انگور در مخلوط کن ریخته و تا به دست آمدن ترکیبی یکنواخت صبر کنید.
زمان استفاده:کرم را صبح وشب به صورت بمالید وبعد از نیم ساعت با آبگرم بشویید.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
👈کاهش_اضطراب_زایمان
🔷حمام آب گرم پا با اسانس گل محمدی می تواند از اضطراب زایمان بکاهد.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
⛔️ مصرف ترشی ها برای زنان و کسانی که مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند یا کلیه سنگ ساز دارند، زیانبار است.
🔴 در سالمندان منجر به ضعف سیستم تنفسی و اعصاب شده و سرفه را شدید می کند.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید