eitaa logo
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
24.3هزار دنبال‌کننده
6.6هزار عکس
4هزار ویدیو
62 فایل
درج تجارب خودم و همه اساتید طب ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
💊💊💊تقویت مادران در دوران بعد از زایمان و در دوران شیردهی تغذیه وابسته به خونریزی دوران نفاس اگر خونریزی دوران نفاس (بعد از زایمان) زیادتر از حد طبیعی باشد ممکن است منجر به ضعیف شدن قوای جسمانی بدن مادر شود، حتی در درصد کمی احتمال مرگ مادر به علت خونریزی زیاد وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود در این شرایط از غذاهای خون‌ساز یا حتی بندآورنده خون بیشتر استفاده شود. آب گوشت گوسفند یا پرندگان از‌جمله بلدرچین، کبک و… جزء غذاهای مقوی هستند که توصیه می‌شود در این دوران مورداستفاده قرار بگیرند، اما اگر می‌خواهید علاوه بر خاصیت گفته شده تقویت‌کننده رحم هم باشند، بهتر است به این گوشت‌ها یا حتی خورش‌هایی که از این گوشت‌ها تهیه می‌شوند، دارچین اضافه کنید. حتی خوردن خرما یکی از مهم‌ترین نکته‌های غذایی که نه‌تنها روی تقویت جسمی زنان تاثیر بسزایی دارد، بلکه روی شیردهی مادر هم اثرات مثبتی را به‌همراه دارد. اگر خونریزی دوران نفاس یک زائو کمتر از حد طبیعی باشد چه باید کرد؟ اگر خونریزی در دوران نفاس یک زائو کم باشد اتفاق خوبی نیست و باید سعی کرد میزان خونریزی را به حد تعادل رساند. در طب سنتی می‌توان با مصرف بعضی داروهای گیاهی این مشکل را برطرف کرد اما برای تجویز حتما باید بیمار به پزشک مراجعه داشته باشد زیرا میزان خونریزی و شرایط مادر بررسی می‌شود  و طبق شرح حال دارو و دوز دارو توسط متخصص تجویز می‌شود. همچنین نکته دیگر این است مصرف خودسرانه هر دارو به‌خصوص داروهای گیاهی در این دوران توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است بعضی از این  داروها در شیر مادر ترشح شود و روی نوزاد تاثیرات سوئی داشته باشد، اما می‌توان برای تعدیل درمان خونریزی و حتی افزایش شیر به رازیانه اشاره کرد که قطره‌های شیرافزای آن در بازار موجود است و بعضی خانم‌ها استفاده می‌کنند. البته تدابیر دیگری هم برای دفع خون مانده در رحم مادر وجود دارد که تحریک به عطسه است، البته باید به این نکته هم اشاره کرد فردی که لاغر و ضعیف است نباید انتظار داشته باشد که خون زیادی دفع کند، یعنی اگر خونریزی این دوران برایش کم باشد نیازی به انجام تدابیر متفاوت برای دفع خون بیشتر نیست. 💊💊با روغن‌های گرم آشتی کنید یکی از مشکلاتی که در دوران نفاس ممکن است سراغ مادر بیاید، درد رحم است که یکی از عمده‌ترین علت‌های درد رحم رسیدن سرما به رحم و اندام تناسلی مادر است، به‌همین دلیل بهتر است مادر برای مدتی این نواحی را گرم نگه دارد که می‌تواند از چند روش استفاده کند یا در آب نیمه گرم بنشیند یا از حوله گرم استفاده کند یا آن نواحی را با پوشش‌های گرم ببندد. حتی استفاده از روغن‌های گرم مثل روغن شوید می‌تواند در درمان درد این نواحی موثر باشد که توصیه می‌شود روزانه توسط این روغن‌ها شکم و ناحیه تناسلی خود را به مدت ۱۵ الی ۲۰‌دقیقه ماساژ بدهد. بعد از زایمان این شربت‌ها را بنوشید انواع شربت‌هایی که می‌توان در دوره نفاس استفاده کرد شربت عسل، شربت به (‌حتی خورش به هم می‌تواند در این دوران موثر باشد) یا حتی شربت به لیمو هستند که این شربت‌ها جزء شربت‌های خون‌ساز هستند که باعث تقویت رحم مادر هم می‌شوند. غیر از شربت‌های نام برده شده آب هویج و آب سیب هم بهتر است در این دوران بیشتر مورد مصرف مادران قرار بگیرد. اهمیت تغذیه مناسب مادر در دوران شیردهی در دوران بارداری، جنین بسیاری از ذخائر بدن مادر را مصرف می‌کند و اگر مادر در دوران شیردهی تغذیه نامناسبی داشته باشد، به مرور خصوصاً با زایمان های مکرر قوایش تحلیل می رود. حتی اگر جزء کسانی باشید که برای کم کردن اضافه وزن دوران حاملگی عجله دارند، باید بدانید خوردن مرتب غذاهایی که انرژی را افزایش می دهند، برای کسانی که  تازه مادر شده اند، بنیه مناسب جهت انجام وظایف مادری شان به بهترین نحو را فراهم می‌سازد. زیرا خوردن غذاهای مملو از مواد مغذی، در طول روز، می تواند انرژی شما را افزایش دهد. غذاهایی که خوردن‌شان در شیردهی واجب است! بهترین تغذیه برای مادر شیرده این است که از تمام گروه‌های غذایی استفاده کند. در ادامه به چند مورد از برخی گروه غذایی اشاره می‌کنیم: غلات: نان خشکی که از گندم آفت نزده تهیه شده باشد، برنج، ذرت و حریره‌هایی که از آرد برنج و آرد گندم تهیه می‌شود مثل حریره بادام. پروتئین: گوشت بره و بزغاله، گوشت مرغ و ماهی تازه. اما به‌طور کلی آش جو (‌به‌شرطی که مادر دچار نفخ نشود)، انواع شورباها (‌با گوشت گوسفند) نخود آب، زرده تخم‌مرغ عسلی، شیربرنج، ماء‌العسل (‌ترکیب عسل و آب)، انواع شیرها به‌خصوص شیر شتر و ماست تازه می‌تواند مفید باشد؛ بنابراین بهترین مواد غذایی برای مادر شیرده عبارت است از گندم، گوشت بره، بزغاله، ماهی، کاهو، بادام و فندق و…، که همان‌گونه که مشاهده می‌شود مواد غذایی لطیف، معتدل، صالح الکیموس و کثیرالغذا در زمره آن وجود دارند. اما باز هم نیاز ب
ه تاکید است در شرایطی این مواد غذایی مصرف شوند که مطابق با مزاج مادر باشند و مشکلات گوارشی ایجاد نکنند. همه میوه‌ها و سبزیجات باید در این دوران مورد استفاده قرار بگیرند اما بهتر است میوه‌ها و سبزیجاتی مثل خربزه، انگور، انجیر، انار، کاهو، هویج، سیب، کرفس و یونجه و تخم یونجه بیشتر در برنامه غذایی مادر یافت شوند. همچنین در خشکبار هم می‌توان به بادام و فندق، مویز و… اشاره کرد. نخود، باقلا و حبوبات دیگر می‌توانند برای دوران شیردهی مفید باشند. حلوای هویج جزء غذاهایی است که توصیه می‌شود در دوران شیردهی بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین، مادران شیرده برای تقویت خود، یک روز در میان گوشت گوسفند پخته شده با شیر گاو محلی میل کنند. چرا شیر مادر کم می‌شود؟ کاهش شیر مادر علت‌های مختلفی دارد که به اصلی‌ترین موارد آن اشاره می‌کنیم. یکی از این علت‌ها کم‌خونی است؛ چون خون، ماده اصلی تولید شیر است که وقتی کم‌خونی وجود داشته باشد، شیر هم کم می‌شود. البته حالت دیگری هم وجود دارد و آن هم فساد خون است، یعنی یا خون فرد غلیظ شده یا قوامش سرد شده است. دلیل دیگر عدم مصرف موادغذایی کافی است که حتی ممکن است باعث ایجاد کم‌خونی در مادر هم شود. دلایل دیگر هم در کمبود شیر تاثیرگذار هستند از‌جمله ازدست رفتن خون حتی در دوره نفاس یا بواسیر، استرس، نگرانی، بی‌خوابی و… یکسری نکات کلی هستند که اکثرا از آن اطلاع دارند، مثل داشتن تغذیه مناسب و دوری از استرس و اضطراب. اما داشتن فعالیت مناسب مثل یک ورزش سبک می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد، چراکه حرارت بدن بالا می‌رود و خون رقیق‌تر می‌شود و تولید خون افزایش پیدا می‌کند، با افزایش تولید خون، خون شیر هم افزایش پیدا می‌کند. تخم شوید و سیاهدانه در غذاها برای افزایش شیر و ارتقاء کیفیت آن مؤثر است. استفاده از شیره انگور در زنانی که از رقیق بودن شیر خود شکایت دارند مفید است چرا که باعث افزایش غلظت شیر مادر می‌شود. مصرف اسفناج، کرفس، کنجد، چغندر، آشی که با نخود و جو پخته شده باشد، گوشت و مغز گوسفند و استفاده از رازیانه، تخم شوید و سیاهدانه در غذاها برای افزایش شیر و ارتقاء کیفیت آن مؤثر است. البته کاهش مقدار شیر علت‌های دیگری هم دارد که در آن صورت توصیه می‌شود بررسی‌های بیشتر زیر‌نظر متخصص صورت گیرد. 💊از خوردن این مواد غذایی پرهیز کنید بهتر است مادر شیرده از خوردن گوشت گاو، گوشت‌های قدیمی یا مانده، گوشتی که از حیوانات پیر به‌دست می‌آید و ماهی نمک‌سود پرهیز کند. همچنین  از خوردن مواد غذایی مثل شاهی، نعناع، خردل و… که طعم و بوی شیر را تغییر می‌دهد، پرهیز کند. مواد غذایی که باعث فساد شیر می‌شوند یا ممکن است مقدار شیر را کاهش دهند مثل خوراکی‌های تلخ و ترشی یا قابض بهتر است مادر از خوردن‌شان امتناع کند. یکی دیگر از مواردی که باعث فساد شیر مادر می‌شود، بارداری است. حکمای طب سنتی بر این عقیده هستند که بارداری باعث می‌شود شیر مادر برای نوزاد دیگر قابل استفاده نباشد و باید قطع شود. برخی از مواد غذایی نیز می‌توانند ایجاد حساسیت در کودک کنند که در مورد آنها نیز والدین باید دقت کنند که اگر متوجه این موضوع شدند در مصرف این مواد غذایی احتیاط داشته باشند. از جمله این مواد غذایی ماهی است که مصرف آن برای دوران شیردهی بسیار مفید است اما در برخی از کودکان باعث حساسیت می‌شود؛ همچنین تخم‌مرغ، شیر گاو، آجیل و مخصوصا بادام زمینی و کافئین از جمله این مواد غذایی هستند که کافئیین ممکن است روی طعم شیر تاثیر بگذارد. مادران شیرده باید از استفاده غذاهای نفخ آور بپرهیزید، چون این نفاخیت به شیر شما منتقل می گردد و موجبات ناراحتی نوزاد شما خواهد شد. در بیشتر موارد البته سبزیجاتی مانند کلم، شلغم، سیر، پیاز و تربچه و نیز انواع حبوبات و همچنین میوه‌هایی چون زردآلو، هلو، هندوانه و گیلاس ایجاد نفخ می‌کنند. در مورد سیر و پیاز یک نکته را می‌توان اضافه کرد و آن اینکه سیر و پیاز اگر به صورت خام مصرف شوند ایجاد نفخ می‌کنند اما اگر به مقادیر کم در غذا استفاده شوند مشکلی نیست. در صورت نیاز به مصرف حبوبات نیز، پیش از مصرف حتماً از قبل آنها را خیس کنید و ۲ مرتبه آب آنرا عوض کنید، بعد از صرف غذاهای این چنینی مصرف خرما، عرق نعناع، عرق رازیانه و زیره را به شما توصیه می کنیم. در صورتی که فرزندتان دارای زردی است، تا برطرف شدن کامل زردی تا حد امکان از مصرف گرمیجات بپرهیزید. منبع: با تشکر از همکاران محترم دکتر مژگان تن ساز و دکتر غلامرضا کردافشاری https://tabaye.ir/strengthen-breastfeeding-mothers/
💊💊بررسی تغذیه بانوان در ایام بارداری از نگاه طب سنتی پرهیزات غذایی در بارداری: زرشک ، کرفس ، گشنیز ، زعفران ، ترشیجات (سرکه ، سیب ترش ، ماست ترش ) ، سفیده تخم مرغ ، کافئین (چای پررنگ، قهوه، نوشابه‌های کولا) و نیز خوراکی‌های مصنوعی و صنعتی، آب‌میوه‌های بسته بندی شده، تنقلات ناسالم، رنگهای خوراکی، فست فودها، آب یخ و … را نخورید مصرف زیاد کرفس در مادران باردار باعث افزایش ابتلای کودکان آنها به آلرژی در آینده می شود. مصرف زیاد گشنیز در دوران بارداری، بر روی حافظه و قدرت یادگیری در کودک به طور کوتاه مدت عوارض نامطلوبی دارد. مصرف کافئین در بارداری باعث ایجاد آسیبهای سلولی در جنین و بروز پرهاکلامپسی و از دست دادن زودرس حاملگی در مادر می شود. زنان باردار بهتر است از زیاده روی در مصرف سیر پرهیز کنند چرا که می تواند باعث افزایش انقباضات رحمی و افزایش احتمال سقط یا زایمان زودرس گردد. مصرف آلوورا و فراورده‌ های آن به دلیل ایجاد انقباضات رحمی و افت فشارخون در بارداری می‌ تواند خطر ساز شود و باید تا حد ممکن از آن پرهیز کرد مصرف کندر در بارداری از موضوعاتی است که بسیاری از زنان باردار نسبت به آن کنجکاو شده اند و بعضا به اشکال مختلف مورد استفاده قرار داده اند. در این زمینه چند نکته باید مدنظر قرار گیرد: این که زمان توصیه شده برای مصرف کندر به قصد تأثیر بر تکامل مغزی جنین، ماه سوم بارداری است. اینکه کندر مورد استفاده برای این کار باید کندر ذکر باشد. مصرف کندر در ماه سوم باید به صورت جویدنی باشد نه خوردن، و به مدت ۱-۲ هفته و روزی ۱ نخود. احتمالا با جویدن در اثر ترشحات بزاقی چیزی از صمغ جدا می شود که در حالت گوارشی این اثر ظاهر نمی شود. مصرف کندر در سایر ماه ها ممکن است با عارضه همراه باشد به ویژه نقاطی که تکامل آنها بعد از ماه سوم بارداری نیز ادامه پیدا می کند. لزوم تنوع غذایی در بارداری بهتر است مادر در ماههای اول به دلیل ضعف معده در طول روز بیش از سه وعده غذا با حجم کم صرف نماید. همچنین در سه ماهه سوم نیز به دلیل افزایش حجم رحم و فشار بر دستگاه گوارش و معده، باید حجم غذاها کاهش یافته و تعداد آن افزایش یابد.) در طول بارداری بهتر است از غذاهای مولد خون شایسته، ساده و زودهضم مثل گوشت جوجه و کباب یا آب گوشت گوسفند جوان (تازه) استفاده شود. تغذیه در ماه های بارداری ماه اول بارداری ماه اول بارداری آغاز فعالیت قلب است. انار خون ساز است، اگر در فصلی بودید که انار نبود غذاهای خون ساز دیگر استفاده کنید. خرما قند طبیعی دارد که سوخت مغز است .مصرف لبنیات در شب مثل شیر با خرما و پنیر با گردو خیلی مفید است. مصرف سبزیجات که هم خون تازه برویاند و هم از یبوست در بارداری پیشگیری کند.. ماه دوم بارداری ماه دوم، ماه شکل گیری چهره جنین است. بادام منبع کلسیم است وبهتراست پودر شده و باشربت عسل معجون شود و میل شود میزان کلسیم سازی آن که مغز استخوان را پر می‌کند و مغز استخوان خون تازه تولید می کند خیلی زیاد است. ماه سوم بارداری در این ماه تارهای صوتی و اعضاء حسی جنین شکل می گیرد. گندم ویتامین ای دارد و بصورت جوانه یاحلیم استفاده می شود. ویتامین ای در زیبائی مؤثر است .گوشت قرمز بالاترین خون سازی و ویتامین ب را دارد.سیب درختی وغذاهای گرم باعث بالارفتن حرارت معده ودرنتیجه هضم غذا و از طرفی کاهش تهوع ناشی ازویارو…می شود. ماه چهارم بارداری در این ماه رویش موی کودک شروع می شود. مصرف ناشتا این مواد خیلی مفید است : سیب ، انار، عسل. روزانه ۲ عدد انجیر خیلی مفید است. انجیر کلسیم زیادی دارد و خون ساز است. ماه پنجم بارداری ماه حرکت جنین است. تخم مرغ بالاترین ویتامین ب را دارد و داروی اعصاب محسوب میشود . ماه ششم بارداری مصرف انجیر و زیتون بعد از صبحانه توصیه می‌شود. زیتون برای تقویت اعصاب مفید است. این دو ماده برای ماه بعد که فعالیت اعصاب شروع می شود، ضروری است. ماه هفتم بارداری ماه سیستم اعصاب است. مصرف ناشتا انار و بادام روزانه خیلی مفید است. در فصل تابستان مصرف خربزه که گرم و تر است مفید است. خوردن به د راین ماه کودک را زیبا می‌کند. مصرف کدو مسمائی و حلوائی کودک را خوش خلق می‌کند. ماه هشتم بارداری ماه زیبایی جنین است. مصرف عسل، سرکه سیب هفته ای یک بار،انارشیرین در صبح خیلی مفید است.عسل ویتامین دارد و در زیبایی جنین و بدن مادر نقش دارد. سرکه گرم است وحرارت بدن را بالا میبرد و مقوم اعصاب است. ماه نهم بارداری ماه تولد کودک است. برای مادران با طبع سرد مصرف کباب گوشت شتر و برای مادران با طبع سرد و خشک، کباب ماهی خیلی مفید است. برای مادران با طبع دموی، گوشت شتر تا سردی و خشکی آن را میزان کند. مصرف خرما با شیر در شب خیلی مفید است.  زنان باردار به منظور کاهش درد زایمان می‌توانند در هفته آخر ماه نهم بارداری خود روزانه ۲ تا سه لیوان از دمکرده گل‌خت
می، گل‌گاو‌زبان و پرسیاوشان استفاده کنند. منبع: پیشگیری و شفای بیماریها از سیر تا پیاز، دکتر عبدالله پورعبدالله منبع: کتاب سبک زندگی سالم با طب ایرانی اسلامی https://tabaye.ir/foods-in-pregnancy/
💊💊💊فشار خون بارداری و تدابیر کنترل آن بر مبنای طب سنتی فشار خون در بارداری فشار خون بالا در بارداری یکی از شایع‌ترین عوارض این دوران است. فشار بیشتر از ۱۴ روی ۹ میلیمتر جیوه در دو نوبت به فاصله حداقل ۶ ساعت تا ۱ هفته به‌عنوان فشار خون بالا در نظر گرفته می‌شود. انواع فشار خون بارداری فشار خون مزمن: به فشار خونی گفته می‌شود که قبل از بارداری وجود داشته باشد یا قبل از هفته ۲۰ تشخیص داده شود یا فشار خون بالایی که تا ۱۲ هفته پس از زایمان برطرف نشود. فشار خون غیر مزمن: به فشارخونی گفته می‌شود که بعد از هفته بیستم تشخیص داده شود، که می‌تواند به دو شکل بروز کند: نوع خفیف:  که این نوع خطرناک نیست و فقط نیاز به پیگیری بیشتر دارد. نوع شدید: این نوع عموماً همراه با دفع پروتئین در ادرار یا تشنج بروز می‌کند و در این صورت مادر باردار باید حتماً تحت مراقبت‌های ویژه قرار بگیرد. علت فشار خون بالا در بارداری از دیدگاه طب سنتی  اختلال هضم غذا انباشتگی مواد زاید در رگ‌ها به دلیل قطه عادات ماهانه و کاهش دفع مواید زاید بدن کاهش خاصیت انعطاف پذیری جدار عروق افزایش حجم طبیعی مایع درون رگ‌ها جهت تأمین نیازهای جنین علائم خطر در فشارخون بارداری یادتان باشد در صورتی که دچار یکی از علائم زیر شدید حتما به پزشک مراجعه کنید: فشار خون بالای ۹/۱۶ سردرد احساس تاری دید درد وسط جناغ یا زیر دنده‌های سمت راست همراه با حالت تهوع و استفراع کم شدن حجم ادرار احساس تنگی نفس پیشرونده تدابیر طب سنتی جهت کنترل و درمان فشار خون بارداری حجامت بین ماه‌های ۴ تا ۷ بارداری، یکی از بهترین راههای پیشگیری از این مساله است. در صورت ضرورت و با توجه به وضعیت جسمانی و مزاجی بیمار، تکرار این حجامت نیز منع چندانی ندارد. البته این نکته، صدور جواز حجامت در موارد ضروری است و نه الزام زنان باردار به این کار.  ترکیب مساوی عرق کاسنی و شاهتره به عنوان یک ترکیب ملایم و مناسب برای کنترل فشار خون در این دوران در تعداد کمی از افراد سرد مزاج که با خوردن عرق فوق، دچار مشکل می‌شوند می‌توانید کمی عرق بابونه هم اضافه کنید. مادرانی که به این درمان پاسخ ندهند بسیار کم هستند و لذا در صورت بروز این مشکل، با خیالی آسوده، روزانه دو سه استکان از داروی فوق را تا رفع مشکل مصرف کنید. رفع یبوست، کمی محدودیت مصرف نمک و چربی و آرامش روحی هم درمان را کامل خواهند نمود. خودداری از مصرف داروهایی که می توانند باعث افت شدید و سریع فشار خون شوند؛ (مثل سیاهدانه، چای ترش و …) بسیاری از دستورات عمومی در مورد درمان فشار خون های معمول، در فشارخون بارداری نیز کاربرد دارند. فعالیت جسمانی مناسب (انجام تمرینات کششی بدن همراه با تنفس عمیق، انجام پیاده روی منظم روزانه حداقل ۲۰ دقیقه یا انجام تمرینات ملایم یوگا) کاهش مصرف غذاهای چرب، تند و مصنوعی و دیر هضم؛ تعدیل مصرف نمک؛ افزایش مصرف غذاهای گیاهی مناسب و … از این جمله اند. پرهیز از پرخوری و درهم خوری این تفکر که خانم باردار باید به اندازه ۲ نفر غذا بخورد کاملاً غلط است. پرخوری و در نتیجه افزایش وزن یکی از مهمترین عوامل خطر افزایش فشار خون به حساب می‌آید.پس غذا را خوب بجوید و قبل از احساس سیری دست از غذا خوردن بکشید. توصیه دکتر روشنک قدس به زنان باردار دارای فشار خون دکتر روشنک قدس، به زنان باردار دارای فشارخون توصیه کرد: با توجه به محدودیت استفاده از داروها حتی تعدادی از داروهای گیاهی در زمان بارداری، تنها توصیه این است که در صورتی که بارداری انتخابی باشد و با برنامه ریزی قبلی قرار است اتفاق افتد حتما با در نظر گرفتن تدابیر غذایی  وزن خود را کنترل کرده تا از میزان امتلای احتمالی بدن آن ها قبل از بارداری که قطعا در بارداری تشدید خواهد شد کاسته شود. قدس در پایان خاطرنشان کرد: اما اگر بارداری تصادفی اتفاق افتاد هم به دلیل اینکه بعضی از این گیاهان روی جنین آثار نامطلوبی دارند در نتیجه باز هم تاکید بر رعایت دستورات غذایی فوق خواهد شد. هر چند که موارد محدودی از داروها هستند که قابل تجویز در بارداری هستند اما باید حتما تحت نظر متخصص طب سنتی و بر اساس مزاج خانم باردار تجویز و پیشنهاد شوند. تدابیر درمانی دکتر قدس زنان باردار داری فشار خون بالا باید: حجم غذای مصرفی در هر وعده خود را کاهش دهند. از مصرف مدوام غذاهای غلیظ نظیر گوشت گاو، غذاهای کنسروی، انواع سس ها و لازانیا و ماکارونی و … بپرهیزند اگر کار سنگین بدنی ندارند سعی کنند از گوشت‌های لطیف‌تر مثل گوشت مرغ محلی، کبک و بلدرچین یا گوشت بره استفاده کنند. از تداخل طعام یا همان وارد کردن غذای جدید پیش از اتمام هضم غذای خورده شده قبلی پرهیز کنند. از سوء ترتیب در مصرف غذا (یعنی مصرف غذای غلیظ پیش از غذای لطیف) و از خواب و جماع هنگام پری شکم اجتناب کنند. حرکت ملایم (ورزش معتدل) را هرگز فراموش ن
کنند.  دکتر روشنک قدس استادیار اعضای هیات علمی معاونت تحقیقات و فناوری ؛ دکتری تخصصی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران https://tabaye.ir/pregnancy-blood-pressure/
💊💊💊💊بررسی علل گرفتگی ساق پا در بارداری و راهکارهای درمان آن از منظر طب سنتی راه های درمان گرفتگی ساق پا در گرفتگی ساق پا در بارداری استفاده از ماساژ با روغن کرچک انتخاب مناسبی است. وقتی با روغن کرچک به ملایمت حدود ۱۰ دقیقه ساق پا را ماساژ دهید گرفتگی به تدریج برطرف می‌شود. استفاده از ضماد کلم برگ پخته در هنگام گرفتگی  کمک‌ کننده است. تا جایی که می‌توانید پاهای خود را بالاتر از سطح بدن نگه دارید: برای کاهش تورم پاهای خود را بالا نگه دارید. همچنین می‌توانید به هنگام شب به پهلوی چپ خود خوابیده و تعدادی بالش زیر پای خود بگذارید تا خون به‌طرف قلب بازگردد. استفاده از یخ می‌تواند التهاب را کاهش دهد: یک بسته یخ را درون یک حوله پیچیده و پاهای خود را به مدت ۲۰ دقیقه بر روی آن قرار دهید. از کفش‌های مناسب و اندازه‌ی پا استفاده کنید: کفش تنگ یا کوتاه باعث مشکل در خون‌رسانی می‌شود. در طول دوره‌ی بارداری خود چندین بار کفش بخرید چراکه اندازه‌ی پاهای شما مدام در حال تغییر هستند. از کفش‌هایی استفاده کنید که قوس کف پا را در برمی‌گیرند: ممکن است فکر کنید استفاده از کفی‌های طبی می‌تواند مفید باشد ولی اگر کفش شما به‌خوبی از قوس کف پا حمایت نکند کفی‌ها نمی‌توانند اثر قابل‌توجهی داشته باشند. به دنبال کفشی بگردید که به‌خوبی از قوس کف پای شما حمایت کند. از جوراب‌های بدون درز استفاده کنید که جریان خون را محدود نمی‌کنند: اگر برای مدت‌زمان طولانی در حال رانندگی هستید، به‌طور منظم توقف کرده و پاهای خود را به‌منظور تقویت گردش خون کش و قوس دهید. از یک رژیم غذایی مناسب و متعادل استفاده کنید: و از غذاهای شور که می‌توانند باعث جذب بیشتر آب شوند پرهیز کنید.  محیط را خنک نگه دارید. ورم پا در بارداری در دماهای بالا بیشتر می‌شود.  پاها را هنگام نشستن روی هم نیاندازید چند توصیه خوردن غذاهای دارای کلسیم فراوان مانند کله‌جوش نیز به عنوان پیشگیری کننده گرفتگی ساق پا بسیار مفید است. برای مدت طولانی روی پاها نایستید و ننشینید. ماهیچه های ساق پای خود را به طور مرتب در طول روز و چندین بار قبل از رفتن به رختخواب بکشید. هر وقت برای خوردن شام یا تماشای تلویزیون، می نشینید، مچ پا را بچرخانید و انگشتان پا را تکان دهید. هر روز پیاده روی کنید. (مگر اینکه پزشک به شما توصیه کرده باشد که ورزش نکنید) برای بهبود گردش خون در پاها، به سمت چپ دراز بکشید. به طور مرتب آب بنوشید. قبل از خواب یک حمام گرم را امتحان کنید تا عضلات خود را آرام کنید. یادتان باشد شما باردار هستید و مجاز نیستید که بلافاصله پس از هر اتفاق کوچکی مانند گرفتگی ساق پا دارو مصرف کنید زیرا دارو ها جان جنین شما را به خطر می اندازد. یادتان باشد پیش از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید. منبع: همکار متخصص طب‌سنتی سرکار خانم دکتر الهام اختری https://tabaye.ir/leg-cramps/
📚📚📚📚💊💊💊آشنایی با خلط سودا و عوارض ناشی از غلبه سودا بر روی اندام ها 📚📚📚در ۹ فایل ارایه میگردد هر یک از چهار خلطی که در بدن ما وجود دارند اگر زیادتر از حد طبیعی‌شان شوند، بر بدن غلبه کرده و موجب بیماری می‌شوند. غلبه بلغم  و غلبه صفرا  از موضوعاتی بوده‌اند که پیش‌تر از این مورد بررسی قرار گرفته اند. در این مطلب می‌خواهیم از خلط سودا و غلبه سودا بگوییم. اینکه اصلا خلط سودا چیست؟ چه خصوصیاتی دارد؟ به چه علت شخص دچار غلبه سودا می‌شود؟ علائمش در هریک از اندام های بدن چیست؟ و درمان و تدابیر مشکلات ناشی از غلبه سودا چگونه است؟ 💊خلط سودا را کمی بیشتر بشناسیم!!! در بین اخلاط، خلط سودا معادل خاک و نمایانگر فصل پاییز است، طبع آن سرد و خشک ودر واقع رسوبات خون است که ته نشین می شود و لذا سنگین تر و غلیظ تر از سایر اخلاط است. بخش عمده این خلط در طحال ذخیره می شود و مقدار کمی از آن همراه خون می گردد تا به اعضایی که برای تغذیه نیاز به سودا دارند. مثل استخوان غذا برساند. سودا خلطی است، سیاه رنگ که معمولاً از تجمع، تهاجم، تکاثر، رسوب، سوختن یا متابولیسم سایر اخلاط دیگر خصوصاً صفرا در بدن تولید می شود. این خلط همچنین با خوردن غذاهایی که سودا زا است در کبد تولید می شود. امّا رفتار و نحوه زندگی عامل بسیار مهمی در تولید سودا در بدن می باشد. خصوصیات خلط صفرا هر خلط مشخصه‌های منحصر به فردی دارد که در قسمت ذیل به مشخصات خلط سودا اشاره می‌گردد: سودا بر دو نوع است: طبیعی و غیر طبیعی مزاج آن سرد و خشک است سیاه رنگ است مزه آن بین شیرین، گس و ترش است. از غذاها و نوشیدنی های سرد و خشک (چای، برنج زیاد (خصوصاً برنج های هندی و پاکستانی)، عدس، بادمجان سرخ شده، گوشت گاو و گوساله، شیرینی و ترشیجات، شکلات، قهوه و….)، مصرف مواد مخدر و الکل و یبوست مزمن بوجود می آید. مقدار کم سودا در بدن حیاتی است، اما رسوب آن در هرکدام از اندام‌های بدن، به‌دلیل غلیظ و سنگین بودن آن، غلبه سردی و تولید بیماری می‌کند. از بین چهار خلط بلغم، خون، سودا و صفرا؛ سودا سنگین ترین خلط است. 💊💊💊انواع خلط سودا خلط سودا بر دو نوع است: طبیعی و غیر طبیعی سودای طبیعی دُرد و رسوبات و تیرگی خون است، گوهری که غلیظ تر از مابقی خون است. مزه آن بین شیرین، گس و ترش است. سوداوی که از کبد (جگر) بیرون می رود، بخشی (همراه گلبول های قرمز و سفید از کار افتاده) به طحال (سپرز، لین، اسپیلین) و باقی با خون جریان می یابد و به مصارف بدن (تغذیه استخوان و مو و ناخن) می رسد. آن بخش که به طحال می رود، بعد از هضم در طحال بر دهانه معده می آید و آن را نیرومند می کند و با ترشی خود گرسنگی را تحریک می کند.. نبودن یا خرابی طحال که باعث زیادی سودا در خون می‌شود، موجب سرطان، واریس رگ های پا، داء الفیل (چاقی زیاد پا)، بهق (لکه سیاه پوستی)، برص سیاه، جذام، یرقان سیاه، تیرگی پوست، مالیخولیا می شود. جنس سودا سودای غیر طبیعی سوختن، خاکستر شدن و آمیزش خلط ها است. سوخته ی صفرا یا سودا ناشی از صفرا را سودای زردابی می گویند که مزه آن تلخ  و رنگ آن مایل به زرد است. سوخته ی بلغم یا سودای ناشی از بلغم را سودای بلغمی می گویند که مزه آن ترش یا گس و رنگ آن مایل به سفید است. سوخته ی خون یا سودای حاصل از خون را سودای دموی می گویند که مزه آن شور یا شیرین و رنگ آن مایل به سرخ تیره (اقتم) است. سوخته سودای طبیعی را سودای محض یا سودای خالص می گویند که مزه آن ترش و گس و رنگ آن مایل به سبز است. خون اگر رطوبتش گرفته شود و حرارت خون بیشتر شود، خون سوخته می‌شود که به آن سودا یا صفرا سوخته می‌گویند. صفرا هم اگر بیش از اندازه شود ترکبیات خون را می‌سوزاند و این هم تولید سودا می‌کند. بلغم هم اگر سردی آن بیشتر شود غلیظ می‌شود و حرکتش کند می‌گردد تا یخ ببندد، به این نوع بلغم هم سودا گفته می‌شود. وظایف مهم خلط سودا از جمله وظایف مهم خلط سودا می توان موارد زیر را نام برد: تحریک اشتها استخوان سازی تسریع رشد مو و ناخن چرا دچار غلبه سودا می شویم؟ سبک زندگی امروز و غلبه سودا! سودا به علت اقداماتی که در زیر برای شما برشمرده‌ایم در بدن‌تان بالا می‌رود و ممکن است غلبه کند. متاسفانه سبک زندگی امروزی هم به گونه‌ای است که کاملاً به غلبه اخلاط از جمله غلبه سودا دامن می‌زند. همین امر موجب افزایش بیماری‌های غلبه سودا مانند واریس، کک و مک، سرطان و … می‌شود. بی‌تحرکی، گوشه‌گیری، استراحت بیش از اندازه گوشت گاو فریزر شده مخصوصا گوشت برزیلی مصرف سردی‌های خیلی زیاد، گرمی‌های خیلی زیاد حضور مستمر در هوای گرم و سرد شدید حضور ضد و نقیض در هوای سرد و گرم مثل رفتن به سونا غم مستمر، شادی بیش از حد استماع صدا‌ها و موسیقی های مستمر و ناهنجار و در معرض بو‌های گرم و بدبو بودن  مصرف فلفل زیاد داشتن کبد و معده خیلی گرم یا خیلی سرد مصرف
مستمر مشروبات الکی و مواد مخدر خیلی
🔺🔺🔺فایل دوم ادامه خلط سودا گرم مثل تریاک. البته شدت سوداسازی هروئین بیشتر از تریاک است و بیشتر از این‌ها شیشه و بعد کراک است. دارو‌های ترک اعتیاد خوابیدن زیاد هنگام صبح و خوابیدن هنگام غروب تصمیم گیری های سریع همراه با استرس شدید استفاده از رنگ سیاه (مثلاً پوشیدن لباس مشکی) ضربه، شوک، غم فراق، اوج عشق استمرار مصرف دارو‌های گیاهی بسیار گرم اوج نفرت، حسادت، حرص و کینه، شکاکی مستمر، بدبینی، فکر منفی مستمر پرخوری یا کم خوری (افراط و تفریط)،  استفاده مستمر و زیاد از کامپیوتر، تلفن همراه و ماهواره
📚📚📚📚ادامه فایل خلط سودا قسمت سوم 🔺🔺🔺🔺ادامه بالا پیامد و اثر غلبه سودا بر اندام های بدن ۱) سر و مغز مو خشک و مجعد اگر سودا در سر غلبه کند اولین علامت آن در مو است. مو‌ها خشک و مجعد می‌شوند و فر‌های ریز ریز به وجود می‌آیند و موی خشن و کلفت (به خصوص در بدن) می شود. در واقع فری موی سر یک علامت تشخیص مزاج است. صفراوی‌ها هم فری موی سر دارند، اما بلغمی‌ها ندارند. سر سوداوی طاس نمی‌شود و اگر طاسی در زنان سوداوی پدید آید این ناشی از شدت سردی است. اگر در یک شخص سوداوی ریزش مو پدید آید این فراگیر نیست و مو فقط خالی می‌شود. اگر اینطور شود شدت سردی در این شخص سوداوی زیاد است و درمانش در مصرف گرمی‌هاست. انسداد عروق و سردرد سوداوی اگر سودا در سر پدید آید موجب انسداد عروق در سر می‌شود و سردرد سوداوی پدید می‌آورد. این نوع سردرد، منتشرشده در سر است که کل سر را می‌گیرد و آن قسمت‌هایی که عروقش ریزتر است درگیری‌اش نیز بیشتر است، مثل اطراف چشم. این شخص از صدا و نور نفرت دارد. چون هر چه سودا بیشتر شود یعنی فشردگی بیشتر شده است، در فشردگی صدا طنینش بیشتر می‌شود و نور هم به عنوان جلوه گرمی اگر به سودا بتابد خشک‌ترش می‌کند. فرد می‌خواهد چشم‌هایش را ببندد و به تاریکی برود و بخوابد.
📚📚📚ادامه فایل خلط سودا فایل چهارم 🔺🔺🔺ادامه بالا لرزش و تیک اگر سودا در عروق مغزی افزایش باید، سبب لرزش، تیک عصبی، لقوه و پارکینسون (انواع لرزش‌های اعضاء)، می‌شود. کم خوابی یا بی خوابی اگر سودا در سر زیاد شود می‌تواند منجر به کم خوابی یا ناآرامی درخواب و بیداری و یا حتی دیدن کابوس شبانه منجر ‌شود. بنابراین کسانی که با غلبه سودا در مغز مواجه هستند ورود به مرحله خواب عمیق خیلی کم صورت گرفته به همین دلیل عضلات و اندام و حتی مغز فرصت استراحت را پیدا نمی کنند و این افراد احساس خستگی دائم دارند.