د.
مصرف قند و شکر و غذاهای شیرین و شکردار را کاهش دهید.
۶) مصرف آب زیاد خصوصاً آب سرد ممنوع
در حد نیاز و در صورت تشنگی صادق آب بنوشید، نوشیدن آب زیاد، باعث افزایش رطوبت بدن و افزایش ترشح بزاق و ریزش آب دهان در هنگام خواب میشود
برای افرادی که ریزش شدید آب دهان یا نزله سرد دارند، آب و عسل بهتر از آب است.
۷) مراقب باشید چاق نشید
چاقی زیاد میتواند ناشی از افزایش بلغم در بدن باشد که میتواند منجر به خرو پف یا عارضه آپنه در خواب، باز ماندن دهان حین خواب و ریزش آب دهان شود.
آشنایی با چند راهکار ساده خانگی برای کاهش ریزش آب دهان در هنگام خواب
توصیه ما به شما این است قبل از انجام این مرحله، ابتدا مراحل بالا را امتحان کنیید و درصد رفع مشکل زمینهای باشید، چرا که راهکارهای زیر تا حدودی موقتی است:
ریختن چندقطره روغن بادام شیرین به داخل ناف و ماساژ شکم
گذاشتن عسل یا موم عسل در دهان به مدت ۱۵ دقیقه و خوردن شیرابه آن
گذاشتن روزانه چند برگ نعنا در دهان به مدت چند دقیقه
گذاشتن یک تکه کوچک زنجبیل یا دانه قهوه در زیر زبان به مدت چند دقیقه و سپس دورریختن آن
سخن پایانی …
اگر آبی که از دهان بیرون میریزد خیلی زیاد باشد و با تدابیر بالا برطرف نگردد، میتواند نشانهی یک بیماری عصبی باشد. علاوه بر این، کسانی هم که پیش از آن دچار مشکلاتی مثل سکته شدهاند، بیرون ریختن آب دهان هنگام خواب را بیشتر و شدیدتر تجربه میکنند. ولی در هر صورت اگر ریزش آب دهان بیشتر از حد باشد و با تدابیر و توصیههای ذکر شده، برطرف نگردد؛ باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
https://tabaye.ir/treatment-of-drooling-in-sleep/
💊💊💊💊تلخی دهان
تلخی دهان یکی از مشکلات آزار دهنده ولی بدون خطر برای افراد است که میتواند با بوی بد دهان، نفخ و رفلاکس همراه باشد.
تلخی دهان در صبح
برای خیلی از افراد پیش آمده است که صبح با دهانی بدمزه که ترش و تلخ است از خواب بیدار شوند.
این تلخی ممکنه علت های مختلفی مثل تغذیه نامناسب، تکثیر باکتری ها، سینوزیت و یا مشکلات گوارشی مثل رفلاکس معده باشد.
علل مختلف این تلخی از دیدگاه طب نوین
رفلاکس معده
یکی از دلایل مزه تلخی بی دلیل در دهان، بیماری رفلاکس اسید معده یا رفلاکس صفراوی است.
این بیماری زمانی رخ میدهد که عضلات یا دریچه های بالای معده ضعیف می شوند و به اسید یا صفرا اجازه میدهند بالا بروند و وارد لوله غذا شوند.
رفلاکس اسید باعث میشود مزه تلخی یا مزه نامطبوع وارد دهان شود و مانند سایر علائم به مدت طولانی دوام داشته باشد.
رفلاکس تظاهرات بالینی مختلفی دارد و همیشه به صورت احساس برگشت اسید نیست. یکی از علامت های آن احساس تلخی ته گلو است.
مشکلات گوارشی و درد معده
یکی از علت های تلخی دهان و حالت تهوع میتواند مشکلات گوارشی و درد معده باشد.
خشکی دهان
خشکی دهان زمانی رخ می دهد که دهان به قدر کافی بزاق تولید نکند. بزاق باعث میشود باکتری های موجود در دهان کاهش یابد.
بنابراین بزاق کمتر به معنی باکتری بیشتر میباشد. افراد مبتلا به خشکی دهان حس خشکی و چسبندگی و تلخی در دهان دارند.
خشکی دهان در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شود از جمله داروها، بیماری ها یا مصرف تنباکو. همچنین در صورت گرفتگی بینی و تنفس از دهان، خشکی دهان اتفاق میافتد
عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان
بهداشت ضعیف دهان و دندان میتواند منجر به مزه تلخی و بدبویی دهان شود.
بارداری
مزه تلخی یا مزه فلزی در دهان یکی از شکایت های رایج در سه ماهه اول بارداری است. هورمون ها در بدن در طول بارداری نوسان میکنند.
این تغییرات میتواند بر روی حس ها اثر بگذارد. این حس آزاردهنده است اما در اواخر بارداری یا پس از زایمان برطرف میشود.
یائسگی
معمولاً بعد از یائسگی، تلخ مزگی را در دهان احساس میکنید. این اتفاق به خاطر کاهش سطح استروژن در بدن است.
آسیب های عصبی
مانند سایر حواس، جوانههای چشایی به صورت مستقیم به اعصاب مغز متصل هستند. آسیب به اعصاب باعث تغییر حس چشایی میشود.
آسیب عصبی میتواند در اثر آسیب وارده به سر یا بیماری های دیگر ایجاد شود. این بیماری ها عبارتند از:
صرع
تصلب چندگانه (MS)
تومور مغزی
فلج بل
جنون
مصرف برخی از داروها و مکمل های خوراکی
در برخی افراد داروها و مکمل های خاص یا روش های درمانی پزشکی منجر به ایجاد مزه تلخی در دهان میشود.
این حالت ممکن است به خاطر مزه تلخی دارو یا مواد شیمیایی موجود در آنها باشد که در بزاق دهان باز می شود.
داروهایی که منجر به ایجاد مزه تلخی میشوند، عبارتند از:
آنتی بیوتیک های خاص
برخی داروهای قلب
ویتامین هایی که حاویی مواد معدنی یا فلزات هستند مانند مس، آهن یا روی
داروهای لیتیم
بروز برخی از بیماری ها
بیماری های خاص مانند عفونت سینوسی یا سرماخوردگی با تجربه مزه تلخی در دهان همراه هستند. در طول این بیماری ها بدن پروتئین های التهابی را بیرون می فرستد تا سلول های آسیب دیده را بگیرند.
این پروتئین ها بر جوانه های چشایی و زبان نیز تاثیر میگذارند و باعث میشوند مزه تلخی بیشتر از حالت طبیعی در دهان احساس شود.
همچنین برخی از انواع بیماری هایی مانند نارسایی کلیه، نقص عملکرد کبدی، دیابت و زردی و یرقان هم ممکن است باعث ایجاد طعم تلخ دهان شود.
عفونت قارچی
یکی از عواملی که باعث سفید شدن زبان و ایجاد حس تلخی در افراد میشود، عفونت قارچی است که بصورت برفک دهانی (سفید شدن زبان) ظاهر میشود و باید درمان آن را جدی بگیرید. این مزه تا درمان عفونت برطرف نمی شود.
استرس و نگرانی
استرس و نگرانی زیاد باعث تحریک واکنش استرس در بدن میشود. اغلب این واکنش حس چشایی را تغییر می دهد.
نگرانی باعث خشکی دهان میشود که نهایتاً به ایجاد مزه تلخی در دهان منجر میشود.
روش های درمانی سرطان
تلخی دهان نشانه سرطان نیست اما درمان سرطان باعث میشود در طول خوردن یا آشامیدن مزه تلخی در دهان احساس کنید.
شیمی درمانی و پرتودرمانی باعث تحریک جوانه های چشایی میشوند به طوری که حتی چیزهای ساده مانند آب یا نان تست نیز مزه نامطلوب و تلخ دارند.
تدابیر روزمره برای پیشگیری از مزه تلخ دهان
مایعات بخورید و آدامس های بدون قند بجوید تا به افزایش تولید بزاق کمک کنند.
بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. مسواک بزنید، از نخ دندان استفاده کنید. هر شش ماه برای چکاپ دندان ها به پزشک مراجعه کنید.
در صورت نیاز با کاهش وزن به کاهش ریفلاکس اسید کمک کنید.
از مصرف غذاهای تند یا چرب بپرهیزید، مصرف الکل را کاهش دهید، محصولات تنباکو مصرف نکنید.
و به جا
ی یک وعده بزرگ، وعده های غذایی را زیاد کرده و در هر وعده به مقدار کم غذا بخورید.
در صورتی که داروهای شما منجر به مزه تلخی می شود از پزشک بخواهید داروها را عوض کند.
علت تلخی دهان در طب سنتی
تلخی دهان از نظر طب سنتی میتواند علل مختلف داشته باشد که یکی از آنها رفلاکس یا برگشت اسید معده به دهان است.
اگر تلخی دهان همیشگی باشد، علت غلبه صفرا یا به عبارتی ریخته شدن صفرا در معده است.
درمان تلخی دهان در طب سنتی
تلخی ناشی از رفلاکس معده
یکی از مهمترین دلایل تلخی دهان، رفلاکس معده به مری است، افرادی که از تلخی دهان شکایت میکنند اغلب به رفلاکس صفرا به تنهایی یا همراه با رفلاکس اسید معده مبتلا میشوند.
روش درمان
مبتلایان به تلخی دهان ناشی از رفلاکس برای رفع مشکل خود باید یک قاشق غذا خوری رب بِه را همراه با آب گرم پس از غذا میل کنند.
یا پس از غذا تکهای از میوه مربای به که شیرابه آن را گرفته اند بجوند.
پرهیزات جهت جلوگیری از رفلاکس معده
غذاهایی که خمیری هستند مانند ماکارونی، لازانیا، نودل، آشرشته و پیتزا را از رژیم غذاییتان حذف بفرمایید.
همراه غذا، آب و نوشیدنی مانند دوغ میل نفرمایید.
تا جایی که امکان دارد به جز چند عدد زیتون و چند برگ ریحان چیز دیگری همراه غذا میل نکنید.
از خوردن ماست، ترشی و سالاد شیرازی نیز با غذا خودداری کنید.
روزی دو بار به مدت دو هفته، زیر جناغ سینه، دایره ای به قطر ۵ سانتیمتر را با روغن مصطکی به ملایمت ماساژ دهید.
تلخی دهان در اکثر موارد نشان از زیادهروی در خوردن چرب و شیرین دارد، اصلاح بفرمایید.
تلخی همیشگی و ناشی از غلبه صفرا
اگر تلخی دهان همیشگی باشد، این افراد اغلب به غلبه صفرا دچار هستند.
غلبه صفرا میتواند با علائم دیگری مانند حالت تهوع، زود عصبانی شدن، سردرد و رفلاکس همراه باشد.
پس تلخی دهان و حالت تهوع، نشانه ای از وجود صفرای عفن یا متعفن در معده است.
موثرترین روشهای درمان
حجامت پشت گوش و حجامت عام به دفع صفرا از بدن کمک میکند.
مبتلایان به تلخی دهان ناشی از غلبه صفرا باید از مواد غذایی کاهنده صفرا مانند آب زرشک، شربت سکنجبین، آلو، آلبالو و تمر هندی استفاده کنند.
مصرف رب بِه هم برای این اشخاص مفید است.
مصرف شربت انار یا رب انار در رفع علامت صفرای عفن موثر است به این ترتیب که بعد از هر وعده غذا یک قاشق چایخوری رب انار ترش و شیرین مصرف کنند.
استفاده از سیب یا آب سیب یا رب سیب نیز توصیه میشود.
تهیه شربتی از رب انار و آبغوره همراه با عسل میتواند موثر باشد به این ترتیب که رب انار را با آبغوره و عسل مخلوط میکند و روی حرارت ملایم قرار داده تا به قوام درآید. از این مایه شربت چند با در طول روز با آب رقیق کنند، مصرف کنند.
مصرف انار برای افرادی که صبح ھا، دھان آنان تلخ است، مفید است.
انار ترش، صفرا _ ماده ای که از کبد داخل معده و خون ترشح می شود_ را دفع میکند.
با این وجود، مصرف زیاد انار ترش، موجب بروز زخم معده و روده و ھمچنین افزایش ادرار میشود و در مصرف آن باید زیاده روی نشود.
پرهیزات در مواقع غلبه صفرا
افرادی که دچار غلبه صفرا هستند باید از مصرف فلفل و خرما پرهیز کنند.
این افراد باید از مصرف بیش از حد تخم مرغ، سیر، پیاز، ادویههای تند و تیز، غذاهای چرب و شیرین، بادمجان، موز، خربزه، آناناس، طالبی،گردو، پسته، فندق، نارگیل، سیاه دانه، شنبلیله و ریزهخواری (این که انسان مدام در حال غذا خوردن باشد مثل تخمه شکستن و خوردن تنقلات) و … پرهیز کنند.
https://tabaye.ir/eliminate-bitterness-in-the-mouth/
💊کیسه صفرا چه کار میکند؟
کیسه صفرا، کیسه ای کوچک است که صفرای تولیدشده در کبد در آن نگهداری میشود.
این کیسه در زیر کبد یا به عبارتی در محل تماس معده و کبد قرار گرفته است
این کیسه در پاسخ به غذایی که ما میخوریم، مخصوصا غذاهای پر چرب، مقداری صفرا را از طریق مجاری صفراوی به داخل روده کوچک میریزد و نقش بسیار مهمی در هضم و جذب چربی های غذایی بر عهده دارد.
کیسه صفرا تا وقتی کارش را درست انجام میدهد، کسی متوجه حضور آن نمیشود و به آن اهمیت نمیدهد.
خیلی وقت ها همین کم توجهی ها به کیسه صفرا و خواسته های اوست که با دردهای شدید، ناراحتی خود را اظهار میکند.
به طور کل، کیسه صفرا اندامی کوچک و بی آزار است که باعث ناراحتی و بیماری خاصی در فرد نمی شود، مگر زمانی که مشکل خاصی آزادسازی صفرا از آن را کاهش دهد و یا مجاری را مسدود کند.
عوامل بروز مشکل در کیسه صفرا
عوامل متعددی وجود دارند که میتوانند منجر به ایجاد مشکلات در کیسه صفرا شوند، از جمله:
سنگ کیسه صفرا
کولیک صفراوی
التهاب و عفونت کیسه صفرا
پولیپ کیسه صفرا
علائم بیماری های کیسه صفرا
شایع ترین علائم و نشانه های بیماری های کیسه صفرا از قرار زیرند:
درد شدید در ناحیه شکم
دردی که به شانه راست می زند و گاهی کمر را نیز درگیر می کند.
دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می شود، مخصوصا اگر غذایی چرب مصرف شده باشد.
دردی که تیز و کرامپی است.
دردی که با یک نفس عمیق تشدید می شود.
درد در ناحیه قفسه سینه
سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
احساس پری در شکم
تهوع، استفراغ
تب و لرز
احساس درد با لمس شکم، مخصوصا در قسمت راست فوقانی شکم
زردی (پوست و چشم ها)
تغییر رنگ غیر طبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن تر و خاکستری)
برخی از مشکلات کیسه صفرا مانند سنگهای صفراوی ریز که مجرای صفراوی را مسدود نمیکنند، معمولا هیچ علامت و ناراحتی را ایجاد نمیکنند.
این نوع سنگ ها معمولا هنگاه عکسبرداری با اشعه ایکس برای یک بیماری دیگر و یا انجام عمل جراحی در ناحیه شکم و به طور اتفاقی تشخیص داده میشوند.
آیا وجود کیسه صفرا برای بدن ضروری است؟
در طب رایج خاصیتی جز نگهداری صفرا، برای کیسه صفرا ذکر نشده است به همین خاطر جراحان عزیز برداشت این کیسه را چنان بی ضرر میدانند که انگار عضو مهمی نیست!
بعد از عمل هم نفخ، سنگینی، آروغ، عدم تحمل غذاهای چرب و سنگین را عارضه خاصی نمیدانند.
باید گفت که فقط حمله حاد غیر پاسخگو به درمان و کیسه صفرای چینی (پر از سنگ) اندیکاسیون عمل این کیسه در طب رایج است.
در کتاب فردوس الحکمه به خاصیتی مهم برای کیسه صفرا اشاره شده است.
کیسه صفرا در محل تماس معده کبد قرار گرفته است و از آنجا که مزاج بسیار گرمی دارد باعث گرم نگه داشتن آن دو (معده و کبد) و نقش آفرینی اساسی در هضم این دو عضو است
بنابراین از دیدگاه طب سنتی و برخلاف طب مدرن، وجود کیسه صفرا برای بدن ضروری است و برداشتن آن منجر به اختلال هضم در معده و کبد میشود.
تدابیر ضروری جهت جلوگیری از بروز مشکلات در کیسه صفرا
چربی خونتان را کاهش دهید
صفرا در کبد شکل میگیرد و در کیسهی صفرا ذخیره و در رودهی بزرگ برای هضم چربیها استفاده میشود.
اگر در صفرای شما کلسترول زیادی وجود داشته باشد احتمال تشکیل سنگ صفرا بالا میرود.
زمانی که غذاهای چرب مصرف میکنیم کیسه صفرا منقبض میشود تا صفرا را از طریق کانالی که به رودهی بزرگ ختم میشود تخلیه کند.
در آنجا صفرا به هضم چربیهای رسیده از غذای مصرف شده کمک میکند.
با این حال میزان بالای کلسترول موجود در صفرا باعث میشود که سفت شده و سنگهایی تشکیل شود که اندازهی آنها از یک دانه شکر تا آلو متغیر است.
بعضی از این سنگها در کیسهی صفرا جا خوش میکنند و هیچ مشکلی به بار نمی آورند.
اما اگر این سنگ ها وارد مجرای صفراوی شوند باعث بروز التهاب، دردهای شدید و انسداد مجرا خواهند شد که گاهی نیاز به عمل جراحی پیدا میکند.
یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید
از آنجا که عامل ایجادکننده حدود ۹۰ درصد سنگهای صفراوی، کلسترول است، مصرف مواد غذایی که سبب کاهش چربی و کلسترول و حاوی مواد مغذی و فیبر لازم باشد، توصیه میشود.
بهتر است از چربیهای گیاهی و غیراشباع به ویژه روغن زیتون به عنوان جایگزینی برای چربیهای حیوانی استفاده گردد.
غذاهای گیاهی و سبزیجات تازه را به میزان بیشتری در رژیم غذایی خود بگنجانید.
مصرف سبزیجات فراوان و میوهها به دلیل فیبر بالای آنها برای تمام این افراد مستعد یا مبتلا به مشکلات کیسه صفرا توصیه میشود.
غلات کامل، سبوس و نانهای سبوس دار باید در رژیم غذایی این افراد گنجانده شود زیرا سبوس این خاصیت را دارد که به مواد صفراوی ریخته شده به روده متصل شده و آنها را از بدن دفع کند.
بهترین راه تامین چربی برای این افراد، عبارت است از استفاده از چربیهای گیاه
ی، گوشت لخم، شیر کمچرب و گوشت ماهی.
چربیهای قابل رویت باید به طور کامل از گوشت پاک شود و غذاها بیشتر از طریق پخت کردن و برشته کردن تهیه شوند.
پروتئین به اندازه کافی دریافت کنید. البته کسانی که در رژیم غذایی کیسه صفرا هستند باید هوشیار باشند زیرا منابع مختلف پروتئین دارای روغن و چربی بالایی می باشد.
مصرف گوشت بدون چربی مثل ماهی و یا مرغ برای دریافت پروتئین و همچنین ویتامین B12 ضروری است.
مواد غذایی چرب و سرشار از قند را تا جای ممکن از برنامه غذایی خود و خانواده حذف کنید.
مصرف چربی اشباع موجود در فرآوردههای حیوانی، مثل کره، پنیر، روغن، گوشت، شیرینی، بیسکوییت و کیک را کم کنید و به جای آن از چربیهای غیراشباعی که در روغنهای سبزیجات، مثل آفتابگردان، زیتون، آووکادو، آجیل و بذرهای گیاهی وجود دارد، استفاده کنید.
برای سالم نگهداشتن دستگاه گوارش و بهویژه کیسه صفرا، وعدههای غذایی کوچکتر و با تعداد دفعات بیشتر را با سه وعده غذای سنگین جایگزین کنید.
تغدیه های مفید و مناسب :سیب و سیر و انگور و زردآلوو آووکادو و کنگر فرنگی و لیمو و بامیه گیاهی و خربزه و هویج و توت ها و کلم ها و گلابی و نارگیل و آلوسیاه و کرفس و خیار و آلوسیاه و موسیر و سیب زمینی شیرین و هندوانه و انجیر و قاصدک سبزو بیدانه و برگ چغندر
⛔️تغذیه ناسازگار::الکل و گریپ فروت و انواع شکرهای مصنوعی و گوشت خوک و شیرهای پرچرب و گل کلم و کلم و سسها و انواع روغنهای جامد و مایع صنعتی و کافئین ها و پیاز و فلفل قرمزو پرتقال و گوشتهای پرچرب و گاوی و آجیل و فست فودها و بستنی و تخم مرغ و اردسفید و نمک و تغذیه های سودازا
ورزش و پیاده روی را فراموش نکنید
چاقی و داشتن اضافهوزن هم احتمال تشکیل سنگ کیسه صفرا را زیاد میکند.
پیادهروی کنید تا با کاهش کالری مصرفی و افزایش فعالیت بدنی به وزن مناسب برسید.
بعد از اینکه به وزن مناسب رسیدید همچنان به ورزش کردن ادامه دهید و رژیم غذایی سالم داشته باشید تا وزن مناسب به دست آمده را حفظ کنید.
با تشکر از همکار محترم، دکتر روح الله شعرا
https://tabaye.ir/the-importance-of-having-a-gallbladder/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅بعدازخوردن برنج حتما خرما بخورید
✍🏻پاسخ حکیم آیت الله سید حسن ضیایی
@soroshesalamati
🔴 توطئه بسیار خطرناک سازمان بهداشت جهانی علیه جان مردم ایران با واکسیناسیون سراسری کرونا را جدی بگیریم.
🔹 چرا #انسولین را بر مردم ایران تحریم کردند ولی #واکسن_کرونا تحریم نیست و میلیونی وارد کشور می شود؟!
#خطربزرگ
#واکسنکرونا
#کواکس
#سازمانبهداشتجهانی
👈 #خبرهای_کم_ولی_خاص👇
http://sapp.ir/basiratezohor
بصیرت ظهور &ایتا👇
eitaa.com/basiratezohor
🍃 #افتادگیگونه در خانمها
✍سرڪہ انگبین رازیانہ
🔺۲واحدعرق رازیانہ
▫️۲واحدعسل
🔻۱واحدسرڪہ انگورطبیعے
✍1/3لیوان از این شربت ریختہ و باقے را آب ریختہ و شبها قبل از خواب میل شود*.
@tebiranii *
•••❥ نـسـخـاسـتـاد🌸
#خـیـرانـدیـشـ 💕||
#رفع_گلودردصبحگاهی
اگر صبح احساس گلودرد و سرماخوردگی دارید این معجون را بنوشید👇
▪️1لیوان آب ولرم
▫️2 ق.چ عسل
▪️ نصف ق چ سرکه سیب
▫️2ق چ آب لیمو ترش
▪️مقداری دارچین
#نسخ_استاد 🎪🍓🌱˼
♡› @tebiranii ⸀🧁˼
روش های پیشگیری از پرخوری
.
.
🔷️ مواردی که باید جهت درمان معده سرد رعایت کرد عبارتند از:
🔹️ رعایت نظم غذایی، اهمیت فراوان به وعده صبحانه و توجه به این نکته، تا اشتها غالب نشود و احساس گرسنگی ایجاد نگردد، غذا نخورد و زمانیکه هنوز اندکی اشتها باقیست دست از غذا خوردن بکشد.
🔹️ چشیدن قدری نمک سنگِ طبیعی در شروع غذا و پایان آن
🔹️ حفظ توجه و تمرکز هنگام غذا خوردن و پرهیز از تماشای تلویزیون یا انجام هرکاری که باعث تضعیف توجه به غذا میشود..
🔹️ پرهیز از مصرف: سردیجات خصوصاً آب و انواع نوشیدنی سرد و یخ، ترشیجات، سالادها، کشک و پنیر و ماست و دوغ،نوشیدن آب یا مایعات با غذا و بلافاصله بعد از غذا، مرغ و ماهی، گوشت گوساله و گاو، انواع فست فود، ماکارونی، گوجه، رب، سیب زمینی، قارچ، ذرت، نان و روغن های صنعتی و میوهها با طبیعت سرد
🔹️ جویدن بسیار و کاملا در آرامش و آهسته غذاخوردن.
🔹️ بلافاصله بعد از هر وعده غذایی استفاده از یک قاشق مرباخوری از یکی از موارد زیر:
* ارده
* عسل
* ارده و عسل
🔊elearning.hejamat.ir
🔊https://t.me/iitmd_kheyrandish
🔊instagram.com/iit.md
درمان بی خوابی ناشی از سردی
🔷️بی خوابی از خشکی مزاج ،خصوصا خشکی مغز است.
🔷️اگر در تابستان شدت آن بیشتر می شود می تواند خشکی ناشی از غلبه صفرا باشد و اگر در پاییز شدت یابد از غلبه سودا است.
🔷️دستورات عمومی برای هر دونوع:
🔸️خوردن سرکه انگبین و کاهو قبل از خواب
💊🔸️ استفاده از دمنوش های زیر قبل از خواب : بادرنجبویه،بابونه ،بهار نارنج ، افتیمون، سنبل الطّیب ( ترکیب اینها نیز یک خواب آور عالی است)
💊🔹 اگر از صفرا باشد توصیه اول بهتر جواب می دهد و اگر از سودا باشد دومین توصیه.
💊🔷️دیگر توصیه های عمومی برای هر نوع بیخوابی:
🔸️ در وعده شام حتما کاهو میل نمائید
🔸️ برگ چغندر نیز برای این منظور بسیار مفید است
🔸️ مالیدن روغن بنفشه پایه زیتون به ملاج سر
🔸️ نوشیدن یک لیوان شیر محلی همراه با مصلح (عسل و خرما) ۱۵ دقیقه قبل از خواب
🔸️ پاشیدن یا اسپری کردن گلاب بر روی بالش و صورت
🔊elearning.hejamat.ir
🔊https://t.me/iitmd_kheyrandish
🔊instagram.com/iit.md