eitaa logo
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
24.5هزار دنبال‌کننده
5.5هزار عکس
3.1هزار ویدیو
51 فایل
درج تجارب خودم و همه اساتید طب ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
💎 ترنجبین : ۱ . دارای ویتامین دی فراوان ، کلسیم و منیزیم ۲ . یک ترمز بسیار خوب برای جلوگیری از پیشرفت و متاستاز سرطان سبب کاهش تومورها و کیست ها می شود. ۳ . هر ماده غذایی با آن شیرین شود تاُثیرات آن ماده غذایی را چندین برابر می کند . ۴ . قند موجود در آن برای افراد دیابتی مضّر نیست . ۵ . کمک به سلامت دهان و دندان ( شیرینی آن مانع پوسیدگی دندان می شود .) ۶ . پاک کننده کبد ۷ . مقّوی کبد ۸ . دفع کننده صفرا و اخلاط سوخته ۹ . ضد یرقان و زردی نوزادی ۱۰ . رفع التهابات درونی ادامه دارد.....
📚📚بسم الله الرحمن الرحیم اهمیت کنترل بیماریهای زمینه ای در بهبود بیماری های صعب العلاج : دیابت _ سرطان خون : استمرار در مصرف جوانه ارزن در وعده صبح سبب کنترل قند خون و به دنبال آن افزایش چشمگیر پلاکت ها شد . الحمدلله علی ما هدانا
بسم الله الرحمن الرحیم سرطان : غذا درمانی : چند نکته : ۱ . حداکثر کالری دریافتی برای این عزیزان روزانه ۱۰۰۰ کالری در واحد های کوچک ( ۱۰۰_۱۵۰ کالری ) است. ورودی معده از خوراک تا نوشیدنی در هر وعده یک فنجان باشد. ۲ . با توجه به اینکه کمبود ویتامین ها و مواد معدنی یکی از علل ایجاد کننده انواع سرطان هاست برنامه غذایی فوق با وجود غلّات و حبوبات جوانه زده سرشار از انواع ویتامین ها ، مواد معدنی و پروتئین بالا است . ( بهترین گوشت ها دارای پروتئین ۱۹ و پروتئین جوانه ۲۵ است .) ۳ . عزیزانی که مبتلا به هر بیماری هستند به ویژه انواع سرطان آگاه باشند که در طی دوره درمانی مصرف غذاهای پرکالری ( مواد نشاسته ای و قندی ، چربی ها ) و داروهای ویتامین سبب پیشرفت بیماری می شود و بیمار را به مخاطره می‌اندازد . ۴ . از خوردن انواع داروهای ویتامین و مواد غذایی غنی شده خودداری کنید . ۵ . با انتخاب غذا های کم کالری و سرشار از ویتامین ، املاح و پروتئین( مثل جوانه ها ) به بهبود خود کمک کنید . ۶ . میزان و نوع گوشت ، تخم مرغ و روغن بسته به مزاج هر شخص متفاوت است . ۷ . مصرف بیش از حد پروتئین های حیوانی سبب خشکی بدن و افزایش علائم بیماری به ویژه خشکی چشم ، خشکی مجاری تنفسی ، خشکی دهان ، خشکی پوست ، خشکی واژن می شود و گاهی ایجاد زخم می کند . ۸ . مصرف بیش از حد پروتئین های حیوانی سبب افزایش درد شود . ۹ . تهیه پروتئین های حیوانی به شیوه آبپز یا بخارپز با پایه نخودآب و همراه با جوانه و سبوس ارگانیک باشد . ۱۰ . سهم آب در غذا رعایت شود. غذاهای خشک سبب افزایش درد و سایر علائم بیماری می شوند. ۱۱ . غذاهای چرب به خصوص با چربی های حیوانی سبب مشکلات گوارشی ، سوء هضم ، حالت تهوع و .... می شوند. ۱۲ . ادویه جات به خصوص فلفل و ادویه کاری ، زنجبیل ، میخک و.... ( به جز زرد چوبه ) مناسب نیست به جای آن از سبزیجات خشک به خصوص نعناع خوزستان و ریحان ( به جز مرزه و ترخان ) و سبزیجات تازه مثل خرفه ، گشنیز ، جعفری ، کرفس ، برگ چغندر ، اسفناج ، کدو سبز ( به جز بادمجان ) استفاده کنید . ادامه دارد.... الحمدلله علی ما هدانا
📞📞پرسش ریزش موی پسرهادر سن ۷ الی ۱۵ سالگی مدتی است پسر ۹ ساله ام که تقریبا مو پر پشتی داشته الان خیلی کم شده اند ریزش مو به ظاهر ندارد ولی حجم موهاش ۱ سوم شده علت چیست و اینکه در خانواده پدریش طاسی سر بصورت ارثی هست اما چرا در این سن توصیه شما چیست برای جلو گیری از ریزش مو و مقابله با ژن ممنون می شوم راهنمایی فرمایید ☎️☎️ پاسخ ریزش مو درپسرها نتیجه غلبه صفرا و خشکی روده بزرگ و حرارت بالای کبد و داشتن شهوت جنسی بالا ( معمولا درتخلیه ادرارعوررتشان به سمت بالا و فشاردارد )و .... روغن زینون روی غذایش درهروعده+ حذف یخ و بستنی و کافئین ها حتی تفننی برای یکبار + سوپ هرروزیک پیاله کوچک چاشنی با غذا + لباس قرمز و تحریکی شما و خودش ممنوع + روغن بنفشه فقط با پایه زیتون به سرش یکساعت بماند+ تغذیه خشک و گرم به حداقل + دمنوشهایی که یبوست اورا کم کنه بابونه و گلسرخ+ کاهش مصرف ادویه جات+ حذف تغذیه غربی مثل فست فودها و نوشابه گازدار+ بعدطللوع افتاب خواب برای همه سموم بلغمی را درخون توسعه میدهد+ رطوبت دهی با روغن چات گیاهی ( بابونه و یا زیتون و یا بادام شیرین و یا بنفشه ) به په کل بدن درحین ورودبه حمام و ده دقیقه مالش آرام ( منهای روی دستگاه تناسلی ممنوع) + بررسی آثارباقیمانده اززردی دوران نوزادی درسلولها + مصرف گوشت قرمزدرحدمتعارف با پودرسماق بشود و....
مصرف لبنیات همراه با غذاهایی که حاوی تخم مرغ هستند توصیه نمی شود ومصرف آنها با ترشیها نیزمضربوده و میتواند باعث بروز بیماریهای گوارشی یا پوستی نظیر برص گردد . و مصرف همزمان ماست وترب می تواندباعث ایجاد دردمعده می شود @soroshesalamati
♨️ هزینه های درمان نازایی و ناباروری تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفت 🔹️ محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور، تصویب‌نامه هیئت وزیران در خصوص تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفتن هزینه‌های درمان ناباروری و نازایی را به وزارت بهداشت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد. 🔸️ در این تصویب‌نامه آمده بر اساس بند الف ماده ۹ قانون احکام دائمی کشور خدمات نازایی و ناباروری تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار می‌گیرد. 🔹️ بار مالی ناشی از این مصوبه از محل منابع مربوط به درمان نازایی و ناباروری به دستگاه‌های بیمه گر پایه منتقل خواهد شد. ✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام) @masaf_salam
بفرمایید سلامتی: ⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۱) ⚫ خلط سودا چیست؟ ⚫ مزاج خلط سودا سرد و خشک است. مقدار اين خلط در بدن خيلی كم است، اما برای بدن لازم است. وظيفه آن استحكام دادن به اعضای بدن است و به همين دليل هم و بيشتر از خلط سودا استفاده می ‌كنند. ⚫ خلط سودا چه مزیت هایی دارد؟ ⚫ اين خلط برای تقويت و نيز لازم است. در واقع در هر قسمت از بدن خلط سودا يافت ‌شود، به آن قسمت استحكام می بخشد و کمبود آن باعث ضعف یا و شل شدن تاندون‌ها می‌شود. این خلط منجر به تحریک نیز می شود. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari ⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۲) ⚫ چه غذاهایی خلط سودا تولید می کنند؟ ⚫ تمام غذاهای مانده، غذاهای و مانند و ( كه به نوعی غذاهای مانده به حساب می ‌آيند)، غذاهای زودپز شده، گوشت‌های نگهداری شده در فريزر برای مدت طولانی، و گوشت حيوانات مسن، ‌های شور يا دودی باعث تولید سودا در بدن می شوند. ⚫ هرچه غذا يا ماده غذايی بماند، هضم آن سخت‌تر می ‌شود و مواد زائد وسودای بيشتری توليد می كند. ⚫ همچنین انواع ، غذاها و مواد حاوی افزودنی، بعضی از تنقلات مانند و پاستيل‌ها، ‌مصرف زياد و پررنگ، گیاهانی مانند ، ، گل كلم، ، ، لوبيا سبز، ، ، ميوه‌های ترش و كلا مصرف ترشيجات و ، مصرف زياد يخ و آب يخ، مصرف زياد ماست و ، پنير شور و مانده و باعث افزایش خلط سودا در بدن می شوند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari ⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۳) ⚫ علائم افزایش خلط سودا در بدن ⚫ همانطورکه گفته شد اعضای سفت و محكم بدن مانند استخوان‌ها، تاندون‌ها و موها، بيشتر از خلط سودا تغذيه می ‌كنند و بنابراين زياده‌روی در مصرف غذاهايی كه توليد خلط سودا می ‌كنند (مانند عدس، بادمجان، كشك، غذاهای مانده یا حاضری و...) سبب توليد بيش از حد و غير طبيعی سودا و رسوب آن در كل بدن می شود كه به عوض شدن حالت موها و بدحالت شدن آن ها، شکنندگی و خشكی ، رسوب سودا در و و لابه‌لای عضلات می ‌انجامد. ⚫ تمايل رنگ پوست به سمت تيره، ايجاد لك‌های قهوه‌ای پوست، چروکیدگی و بی طراوتی و مات شدن رنگ پوست، گرفتگی (مخصوصاً‌ عضله پشت ساق پا  يا انگشتان كه ممكن است اين اتفاق‌ها درخواب  رخ دهند)، فكر و خيال‌های زیاد، كيفيت بد خواب، ديدن خواب های آشفته و بد نیز از علائم افزایش خلط سودا در بدن هستند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari ⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۴) ⚫ سایر علائم شامل غلبه خشکی بر بدن، احساس سردی، تصلب شرایین، ، گودی زیر چشم، نامنظم شدن عادت ماهانه خانم‌ها و عوارضی همچون دردهای پیش از عادت، افزایش ، تيره‌تر شدن رنگ ترشحات بدن مانند يا (به دليل دفع سودای اضافی از بدن)، ايجاد اشتهای كاذب، غليظ و تيره‌تر بودن خون، افزايش موهای زائد، لاغر شدن، افزايش مشکلات روحی روانی شامل نااميدی، گوشه‌گيری، ، ، و هستند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari ⚫ آنچه باید در مورد خلط بدانید (۵) ⚫ پرهیزها و موارد مفید برای درمان افزایش خلط سودا ⚫ راه پيشگيری از اين وضعيت‌ها اصلاح سبك غذايی و زندگی و همچنين از مصرف آنچه كه برای مزاج اصلی فرد مضر است می باشد. ⚫ پرهیز از گوشت‌های گاو، و غذاهای مانده، ، و (و سایر مواد غذایی مولد خلط سودا) استفاده از ، حریره بادام، بدن با روغن بادام شیرین، و مصرف مُسهل های خفیفی مثل ، و برای رفع یبوست تا خلط سودا از طریق مدفوع دفع شود. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari
📚📚📚📚بفرمایید سلامتی: 🔵 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۱) 🔵 خلط بلغم چیست؟ 🔵 خلط بلغم، مايعی لزج با خصوصيات شبيه آب (بی رنگ و بی ‌طعم و بی ‌بو) است و هر جای بدن كه نياز به رطوبت بخشی و انعطاف‌پذيری وجود دارد، خلط  بلغم در آن قسمت بیشتر يافت می شود، مانند بافت‌های زير‌پوستی، چربی، مايع مفصلی و ترشحات مخاط‌های بدن (كه مخاط‌ها را لزج و مرطوب نگه می ‌دارد). ماده پايه و نيز بلغم است. 🔵 خلط بلغم چه مزیت هایی دارد؟ 🔵 خلط بلغم قابليت تبديل شدن به خلط دم را دارد به طوری که در هر قسمت از بدن كه حرارت  افزایش پیدا کند، بلغم به خلط دم تبديل می شود و آن عضو را تغذيه می كند، بنابراين اين خلط ذخيره‌ای برای تغذيه بدن است. ضربه‌پذيری و انعطاف‌پذيری بدن نيز از خصوصياتی است كه خلط بلغم برای ما به ارمغان می آورد، پس بلغم، مانند سایر اخلاط، برای بدن لازم و مفید است.  📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari 🔵 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۲) 🔵 چه غذاهایی خلط بلغم تولید می کنند؟ 🔵 غذايی كه خصوصيت شبيه آب داشته باشد و بی رنگ، بی بو، بی طعم، آبكی، شفاف، لزج و باشد مانند آش‌ها و سوپ‌هايی كه لعاب زيادی دارند يا خورش‌های ترش حاوی سبزی و لعابدار، آب ، و ، غذاهای فريز شده، غذاهايی كه به صورت خام ميل می ‌شوند يا غذاهای پخته‌ای كه به صورت سرد ميل می ‌شوند خلطب بلغم تولید میکنند. 🔵 همچنین مصرف زياد بدون ، ، ، ، مخصوصا سس سفيد، مصرف زياد ۶لبنيات (مثل ، و )، مصرف زياد آب، ميوه‌ها و سبزيجات سرد و رطوبتی مثل ، ، انواع ، و ميوه‌های ترش باعث تولید خلط بلغم در بدن می شوند. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari 🔵 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۳) 🔵 علائم افزايش خلط بلغم در بدن 🔵 احساس سنگينی (مخصوصاً چشم‌ها و سر) و ، احساس سردی در بدن (برخلاف دموی ‌ها)، كردن سرد و زياد و خيس بودن سطح بدن، عرق كردن كف دست، روشن (سفيد مهتابی) شدن پوست، عدم يا احساس تشنگی كاذب (گاهی به صورت كاذب آب می ‌خورند و شرايط‌شان بدتر می ‌شود)، افزايش ترشحات بدن (آبريزش دهان، ، اشك ريزش)، غليط شدن آب دهان، سستی بدن و آويزان شدن عضلات و  بافت پوست و زیر پوستی به علت افزایش بلغم در بدن رخ می دهند. 🔵 همچنین زياد و سخت از خواب بيدار شدن (مخصوصاً در مكان‌های رطوبتی مانند شمال كشور به ويژه در فصول سرد سال يا در اتاق‌های سرد و رطوبتی مانند زير‌زمين)، ، منگی و گيجی، دير گرفتن مطلب و ، عدم هضم مناسب غذاها (به دليل حالت سردی و رطوبت معده)، و ترش كردن و نفخ معده، حالت رقيق و آبكی داشتن دفعيات بدن ( تکررادرار يا اسهال بلغمی) از علائم افزایش بلغم در بدن می باشد. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari 🔵 آنچه باید در مورد خلط بدانید (۴) 🔵 پرهیزها و موارد مفید برای درمان افزایش خلط 🔵 اين افراد بايد از زیاده روی در مصرف مواد غذايی ذكر شده پرهيز نمايند. ، و تشنگی برای اين افراد مفيد است، چون فرصت دفع رطوبت‌های اضافه را می دهد و بدن را به سمت گرمی و خشكی می برد. 🔵 اين افراد بايد غذاهايی با حجم كم و انرژى بيشتر مصرف كنند، مانند گوشت (گوشت قرمز) با مقدار كمی نان يا (در مصرف برنج و نان زياده‌روی نشود)، كباب (مثلا روزی يك سيخ تا يك هفته)، گوشت پرندگان كوچك مثل و ، مغزهای بوداده (سرخ كردن، بو دادن، تفت دادن و سرخ كردن كم غذاها برای اين افراد مفيد است)، تنقلاتی مانند ، ، ، ، نبات، عسل، شيرينی ‌های طبيعی، و (روزی يك قاشق)، مرباهای خانگی شيرين، غذاهای كمی شور و نمكی و حاوی ادويه (مثل ، و )، سبزی خوردن (مثل ، ، ، كمی و )، ميوه‌های شيرين (مثل رسيده شيرين، ، و ) برای این افراد توصیه می شود. 📚با ما با پرونده سریالی همراه باشید. @Drmirghazanfari
✍ خوردن تخم مرغ با پیاز و روغن زیتون 💠 ( ) ✅ پیاز را ریز خرد کرده و در روغن زیتون سبز رودبار یا طارم روغن پز کنید، تخم مرغ بومی را در ظرفی شکسته و نمک بر آن بپاشید. آنگاه روی پیاز و روغن زیتون بریزید و اندکی تفت دهید ⭕ تذکر: افراط در مصرف تخم مرغ زیان بار است 💠💠 استاد 💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫 https://telegram.me/s_m_mousavi_peykshafa 🍂🥀🍂🥀🍂🥀🍂🥀
❌مصرف آبلیمو یا آبغوره بعد از غذا برای بریدن چربی و کاهش اثرش یک باور غلط است. ✅مصرف آبلیمو یا آبغوره قبل از غذا به هضم غذا کمک می کند، زیرا باعث افزایش ترشح بزاق و شیره‌های گوارشی می شود. 👉 @persianmedicine 👈
🔰 راهکارهایی برای کاهش غلظت خون ✔️علائم غلظت خون کلافه کننده است و عوارض آن نیز خطرناک 🔹 افرادی‌ که به هر دلیلی غلظت خون دارند در ابتدا باید سعی کنند عللی که در افزایش غلظت خون نقش دارند را تا جایی که می توانند کاهش دهند. 🔸مثلا پرخوری نکنند، گوشت کمتری مصرف کنند، برای ترک و یا کاهش مصرف سیگار و قلیان خود فکری کنند. همچنین افراد دارای غلظت خون می توانند با نظر پزشک خود از فصد و حجامت بهره ببرند. . 👌در کنار این تدابیر استفاده از سالاد زیر "در صورت تداوم" با توجه به ترکیباتش اثر خوبی روی کاهش غلظت خون دارد: ⠀ 🥗 کاهو، کرفس و هویج را خرد کنید و به این مخلوط مقداری نعنا (خشک یا تازه ) اضافه کنید. همچنین آخر سر مقداری سکنجبین نعنایی روی آن بریزید و نوش جان کنید. 🖋 دکتر مرضیه اعلی زاده (متخصص طب سنتی ایرانی) 👉 @persianmedicine 👈
📚📚📚📚مزاج پایه مغز رو برمبنای طب سنتی بیشتر بشناسیم مغز یکی از اعضای حیاتی و به اصطلاح طب سنتی، یکی از اعضای رئیسه بدن است. مزاج سیستم عصبی مرکزی مغز و نخاع سرد و تر می‌باشد. چرا سرد و تر؟ یکی از دلایل اینه که: ظرفیت تحمل و پذیرش اطلاعات زیاد تجزیه و تحلیل اطلاعات و پاسخ دهی و طبقه بندی داده‌ها و اطلاعات رو داشته باشه. اگر مغز گرم بود چی می‌شد؟ نمی تونست این حجم بالا از کار دقیق را در یک زمان تاب بیاوره و اصطلاحاً زود داغ می‌کرد! اتفاقی که در برخی مردم اگر رعایت مغز و سبک زندگی را نکنند، رخ میده. مثلا وقتی انسان دچار کم خوابی می‌شه، مغزش به سمت گرمی و داغ شدن پیش میره، اصطلاحاً اعصابش خرد و خراب می‌شه، تمرکزش بهم می‌ریزه، آستانه تحملش کم شده و شروع به پرخاشگری می‌کنه.  به همین دلیل افرادی که مزاج سرد و رطوبتی دارن، تحمل و صبرشون معمولاً بالاتر از افراد با مزاج گرمه. سوء مزاج مغز چیه؟ مغز می‌تونه از حالت اعتدالی خودش ( نسبتاً سرد و تر) خارج بشه و به سمت گرمی یا خشکی سوق پیدا کنه که اصطلاحاً به اون سوء مزاج میگن. البته میزان سرد و تری مغز در هر فردی خاص خود اوست و با دیگری معمولا متفاوته. حتی اگر سردی و تری مغز نیز از حالت اعتدال خارج بشه و غلبه پیدا کنه، باز هم مشکل سازه. چطوری به نوع مزاج و یا سوء مزاج مغز پی ببریم؟ مغز خصوصیت و نشانگرهایی داره که بر اساس اون شاخص‌ها میشه به وضعیت مغز و نوع مزاج و حتی سوء مزاج اون پی برد. رنگ رخساره رنگ چشم وضعیت موها حواس میزان شنوایی و بینایی میزان خواب نوع حافظه. چطوری بفهمیم مزاج مغزمون به سمت گرمی رفته؟ گرایش رنگ رخساره به سمت سرخی و گاهی زردی گرایش چشم‌ها به سرخی؛ مثلا چشم به علت کم خوابی قرمز میشه. کم خوابی (هم گرمی مغز باعث کم خوابی میشه و هم کم خوابی باعث گرمی مغز) خواب سبک و نوع خاصی از سردرد به علت کم خوابی و بدخوابی رشد موهای یک مقدار سریعتر یا ریزش موی زیاد حواس قوی وتیز و واکنش پذیری و تحریک پذیری نسبت به ضعیف ترین محرک ها (نور، بو، لمس، مزه …) راه های پیشگیری و درمان گرمی مغز نخستین گام، پرهیز از چیزهایی که برای شخص مضره و سپس رعایت تدابیر مفیده مثلاً در اینجا: پرهیز از هیجان ها / بی خوابی کشیدن ها پرهیز از مصرف تندی و گرمیجات عدم توقف در مناطق با گرمی زیاد / عدم قرارگیری سر در معرض حرارت مستقیم (آتش، آفتاب) انجام ورزش هایی مفرح و رو به خنک مانند شنا کردن انجام تفریحات سالم (رفتن در طبیعت) قرار دادن استراحت خوب و مناسب برای تمدد اعصاب در برنامه روزانه. دیدن فیلم های کمدی و گوش دادن به موسیقی های آرام ماساژ دادن روغن های خنک مانند روغن بنفشه و کدو به روی صورت یا پیشانی و یا چکاندن آن ها داخل بینی خوردن غذاهای خنک مانند کاهو، لبنیات،آب میوه های ملس و تا حدی ترش همچون آبغوره، آب انار، آب لیمو همچنین انجام حجامت ( با تجویز پزشک) خشکی مغز چطوری ایجاد میشه؟ گرم شدن مغز، می تونه منجر به خشکی مغز (کاهش نسبی درصد رطوبت و انعطاف پذیری مغز)  بشه. در این حالت: بینی، چشم، مخاط و ته حلق و گاهی پوست سر و صورت و موها خشک میشن. فرد ممکنه عطش ناشی از خشکی دهان پیدا کنه. خشکی مزاج مغز میتونه منجر به ثبات عقیده و تعصبات بشه و شخص هیچگونه انعطافی در اعتقادات و نظرات و نیز عملکردهای خودش نشون نده. فرد مبتلا به خشکی مغز ممکنه به نوعی فراموشی دچار بشه به طوری که نتونه اطلاعات جدید را پذیرا باشه و به خاطر بسپاره. راه های پیشگیری و درمان خشکی مغز پرهیز از هیجان‌ها / کاهش بی خوابی‌ها تغییر و اصلاح شیوه زندگی، ورزش، استراحت. عدم توقف طولانی در مناطق با آب و هوای خشک (کوهستان، بیابان) یا مواجهه با آفتاب یا باد طولانی اجتناب از مصرف سرکه، تندی زیاد (فلفل) و شوری جات که خشک کننده هستند نشانه‌های سردی مزاج مغز چیست؟ چهره اغلب رنگ پریده و سفید. تمایل رنگ صلبیه ( قسمت سفید چشم) به سمت رنگ آبی کمرنگ. بچه های چند ماهه مغز نسبتا مرطوبی دارند زیرا رطوبت مزاج  بالایی دارند و زیاد می خوابند و فقط هم از شیر تغذیه می کنند. اگر به سفیدی چشم آن‌ها نگاه کنید، می بینید که رنگش رو به آبی است. حواس ضعیف، کم حسی، متوجه نشدن و درک نکردن صحبت مخاطب و نیاز تکرار دوباره آن در این حالت، شخص درونگرا بوده و خیلی تمایلی به برقراری ارتباط ندارد. رشد کند موها و خواب زیاد نشانه‌های افزایش رطوبت مغز (مغز تر) درصد رطوبت و انعطاف پذیری این مغزها نسبتا افزایش یافته است. معمولاً در افراد با مزاج ذاتا رطوبتی و یا افرادی که در مصرف چیزهای تر (آب و لبنیات زیاد، میوه های آبدار) زیاده روی کرده‌اند بیشتر دیده می‌شود. توقف طولانی در محیط های رطوبتی (کنار دریا) هم می تواند منجر به رطوبت زیاده از حد مغز شود.  از علائم آن می توان به این‌ها اشاره کرد: پف آلودگی صورت و چشم ها مخص