لیمو عمانی چربی ها و اسیدهای چرب غذا را جذب میکند، به همین علت توصیه میشه از خوردن لیمو عمانی داخل قرمه سبزی، قیمه و آبگوشت صرف نظر کنید و در آخر پخت لیمو عمانی را دور بیاندازید
🌿 @TebbolAeme 🌿
توصیه هایی برای کم کاری تیرویید
🔸مواد غذایی سرد و تر مانند ماست، دوغ، ماهی، خیار و … را کمتر مصرف کنید.
🔹از مصرف میوه و آب سرد اجتناب کنید.
🔸هنگام غذا آب یا سالاد یا دوغ هرگز مصرف نکنید.
🔹غذا را خوب بجوید و حجم غذای خود را تا میتوانید کاهش دهید.
🔸تحرک کافی داشته باشید.
🔹از روغن های سوپرمارکتی و مواد غذایی بسته بندی و دارای نگه دارنده استفاده نکنید.
🔸روغن زیتون طبیعی در غذا استفاده کنید.
🔹از آویشن و شوید همراه با غذا استفاده کنید.
🔸زیر گلو را روزانه به مدت ده دقیقه با روغن زیتون مالش دهید یا چرب کرده و بادکش کنید.
🔹ناشتا شربت عسل گرم بنوشید و از مصرف پنیر در وعده صبحانه پرهیز کنید. سعی کنید صبحانه غذای گرم یا مربای عسلی میوه جات مصرف کنید.
#پیشگیری_و_بیماری
🌿 @TebbolAeme 🌿
خواص و مزاج عرق هل
👈طبع عرق هل در طب سنتی گرم و خشک است
▫️عرق هل ضد مسمومیت است.
▪️تب را پایین می آورد.
▫️تقویت کنده قلب است.
▪️برای تسکین درد روماتیسم مفید است.
▫️برای رفع بیماری های چشم مفید است.
▪️باعث شاداب شدن پوست میگردد
▫️ معده را تقویت کرده و عملکرد رودهها را بهبود میبخشد.
▪️به هضم غذا کمک میکند.
خاصیت باد شکن را داشته و برای نفخ مفید است
▫️در صورت داشتن سوءهاضمه میتوان از عرق هل برای درمان آن استفاده کرد.
▪️زخم های دهان را برطرف می کند، بدین منظور دم کرده هل را در دهان قرقره کنید.
استفاده مستمر و متعادل از عرق هل، منجر به ▪️رفع بوی بد بدن در هنگام تعرق میشود.
داروی گیاهی شگفت انگیزی برای درمان گلودرد و سرماخوردگی است،
▫️ بر روی سلامت چشم و کمک به تقویت و بهبود بینایی اثرگذار است.
اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.
▪️مصرف مستمر عرق هل موجب افزایش رشد مو شده و پیاز مو را تقویت کرده و از ریزش مو جلوگیری میکند.
🌿 @TebbolAeme 🌿
صبحانه خامه نخورید !
👈زیرا باعث افزایش "کلسترول و کبد چرب میشود" و قند خون را افزایش میدهد.
🔸اما اگر اصرار به مصرف آن دارید، حداقل آن را با نان سبوس دار میل کنید تا عوارض آن کاهش یابد.
#تغذیه
🌿 @TebbolAeme 🌿
جگرخام یا آبدار نخورید
🔹کرم زبانی یکی از میکروبهای مشترک بین دام و انسان است که در اثر خوردن جگر آبدار یاخام ممکن است درناحیه حلق انسان مستقر شود یا به چشم مهاجرت کند و باعث نابینایی شود
🌿 @TebbolAeme 🌿
خانمها زیاد گوجه سبز نخورند !❌
🔹️مصرف بیش از حد گوجه سبز در خانمها قاعدگی را نامنظم میکند، خصوصا اگر با نمک مصرف شود
+هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیبهای سمی خطرناکی است و هرگز نباید آنها را خورد. مصرف آن میتواند موجب مسمومیت شده و به سلامتی افراد صدمه بزند
🌿 @TebbolAeme 🌿
برای عیادت بیمار آناناس ببرید
🔹 سیستم ایمنی را تقویت میکند
🔹حاوی بروملین است که از تشکیل لخته خونی و سکته مغزی قلبی جلوگیری و به رفع سریع كبودی زیر پوست بعد از جراحی کمک میکند
🌿 @TebbolAeme 🌿
جادوی جعفری بر روی پوست صورت
🔹کاهش 10 درصدی جوش های ریز پیشانی به علت آنتی اکسیدان بالا
🔹افزایش شفافیت پوست به علت ویتامین C و E
🔹کاهش لک های ناشی از آفتاب به علت وبتامین C
🌿 @TebbolAeme 🌿
👈عوامل ایجاد کننده سقط جنین در زنان :
⬅️ بعضی از گیاهانی که باعث سقط جنین است و خانمها بی توجه یا بی اطلاع هستند شامل :
❌زعفران
❌گلپر
❌زرشک
❌تخمه آفتابگردان
❌عروسک پشت پرده
❌ گیاه باباآدم
❌حنا خوردنی
❌پونه
❌سیاهدانه
❌قهوه
❌زیره
❌زرشک
❌کنجد
❌فلفل سیاه
❌ دارچین
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
👈ترش مزه هایی که بدن را سم زدایی میکند:
⬅️برخی ترشیجات مثل
🔻 رب انار ترش
🔻تمبر هندی
🔻 و آلوچه برای کلیه ها و کبد بسیار مفید بوده و سبب پاکسازی و سم زدایی کلیه و کبد از رسوب آن می شود.
⬅️منبع:کانال اطلاعات عمومی
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
👈تدارک برای رفع بی خوابی
برگرفته از کتاب آشنایی و آموزش مقدماتی طب سنتی اسلامی استاد طالقانی
▪مالیدن روغن بنفشه و کدو و بادام بر سر
▪چکاندن روغن بنفشه و کدو و بادام بر سر
▪حمام آب شیرین نیم گرم
▪تناول حسوهای(سوپ)تر و قلیه(بریان شده)کدو وسلق(چغندر)و آب سیب
▪کثرت خواب، نشانه برودت و رطوبت
▪کثرت بیداری،دلیل حرارت و یبوست
▪اعتدال بین این دو نشانه اعتدال کیفیات اربع.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
👈راهکار رشد_کودکان
🔻 حجامت عام وساقین
🔻پرهیز از غذاهای سودازا
🔻استفاده از غذاهای گرم وتر
🔹آبگوشت
🔹شیره انگور
🔹ارده و عسل
⬅️ رعایت موارد فوق در رشد کودک بسیار نافع است.
⬅️ منبع:طب بو علی
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
🔴 نارگیل
♻️ طبیعتِ میوهی #نارگیل گرم و خشک و آب نارگیل گرم و تر است. مولد خون صالح، مقوی حرارت غریزی، گرم کننده و مقوی #کلیه و #مثانه و کمرِ سرد مزاجان، #مُبَهّی( تقویت میل و توان جنسی)، #مقوی_کبد، مقوی فم معده و هضمکنندهی غذا، مقوی #سیستم_ایمنی_بدن و موثر در درمان انواع عفونتها مثل: #عفونتهای_ادراری، تنفسی و ... و از بین برندهی #انگل است.
🔷️ نارگیل با دفع قوی #اخلاط_بلغمی، باعث کاهش چشمگیر چربی شکم و مصرف آن نیم ساعت قبل از غذا به علت دفع #سودا از دهانهی فم معده، باعث #کاهش_اشتها میشود. نارگیل با پاکسازی #پانکراس کمک شایانی به پیشگیری و درمان #دیابت میکند. مصرف روزانهی نارگیل برای پیشگیری و درمان #پوکی_استخوان و #سرطان_سینه و #کولون مفید است.
🔷️ #روغن_نارگیل با طبیعت گرم و مرطوب، #رطوبترسان، رافع خشکی، موثر در درمان بیماریهای سودایی پوست از جمله #پسوریازیس و #ترک_کف_پا و انواع #شقاق، تقویتکنندهی موی سر و درمان انواع #ریزش_مو، پر پشت، صاف و براق کنندهی موها با خاصیت آبرسانی، رفع شوره و خارش سر، درمان شپش در ترکیب با سرکه
🔷️ ماساژ سر، پیشانی و شقیقهها با روغن نارگیل و یا روغن مالی حفرهی بینی با روغن نارگیل، در درمان استرس، اضطراب، فکر و خیال، خشک مغزی، آلزایمر و سایر بیماریهای سوداوی مغز موثر است. ماساژ لثهها با روغن نارگیل برای تقویت لثه و محافظت از دندانها و رفع بوی بد دهان مفید است. روغن مالی مقعد با این روغن در درمان انگل کودکان مفید است.
✅ مقدار مناسب مصرف روزانهی نارگیل در افراد با مزاجهای مختلف تفاوت دارد.
#حکیم_حسین_خیراندیش
🌿 @TebbolAeme 🌿
🟢درمان آسم خشک 🟢
🔸توقف در مناطق مرطوب، بخور آب، مالیدن روغن بادام شیرین یا بنفشه به قفسه سینه، مصرف غذاهای مرطب (آب دار، لعاب دار) و گیاهان لعاب دار (به دانه، تخم کتان، تخم شربتی) به درمان آسم خشک کمک می کند.
🔸بادکش پشت قفسه سینه که ریه و مجاری هوایی را شامل می شود مخصوصا با روغن مالی برای سرفه های خشک می تواند بسیار مفید باشد.
http://www.mirghazanfari.ir
دکتر میرغضنفری
🌹طبع گیاه کلپوره گرم و خشک است.
خواص
از این گیاه برای درمان برخی از بیماری های دستگاه تناسلی – ادراری استفاده می شود.
تقویت کننده معده است. دل پیچه را برطرف می کند، نفخ شکم و سوء هاضمه را کاهش می دهد و باعث هضم راحت غذا می شود. در درمان یبوست و اسهال نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ۱۵ الی ۳۰ گرم برگ و ساقه گل دار آن را در یک لیتر آب جوش، بهمدت ده دقیقه دم کنید. بعد از صاف کردن، آن را با عسل یا نبات شیرین کرده و بعد از هر وعده غذایی یک فنجان از آن را بنوشید.
یکی از مهم ترین خواص این گیاه درمان عرق زیاد در شب است.
مصرف این گیاه یکی از راه های بهبود جوش های بدن است.
گیاه کلپوره را بخیسانید و خیسانده آن را روی زخم ها و خراشیدگی های پوست بگذارید تا زخم ها زودتر التیام یابند.
برای تقویت پوست سر، می توانید گل کلپوره را بجوشانید و از آب آن برای شستن پوست سر به عنوان تقویت کننده استفاده کنید.
برای کاهش قند خون از آب دم کرده آن استفاده می شود. دم کرده کلپوره با سرعت زیاد قند خون را کاهش می دهد پس از مصرف زیاد آن اجتناب شود.
برای رفع برفک دهان، التیام زخمهای دهانی، درمان گلودرد و شست و شو و ضدعفونی کردن دهان، آب جوشانده آن را غرغره کنید.
به دلیل تب بر بودن جوشانده کلپوره این گیاه گزینه بسیار خوبی برای درمان سرماخوردگی است.
تحقیقات علمی نشان میدهد که عصاره این گیاه اثر اینوتروپیک مثبتی بر قلب انسان دارد. عصاره آن موجب کاهش فشار خون شده اما این کاهش به وسیله اثر اینوتروپیک مثبت عصاره این گیاه بر قلب که به آن اشاره شد خنثی میشود. این عصاره بر تعداد ضربان قلب انسان اثر ندارد.
برای برطرف شدن خارش و التهابات پوستی ناشی از گزش حشرات گل تازه آن را بکوبید و ضماد تهیه کنید این ضماد را به صورت موضعی روی محل گزیدگی قرار دهید.
موارد منع مصرف
مصرف همزمان این گیاه با داروهای ضد دیابت مانند انسولین و گلی بن کلامید باید با احتیاط همراه باشد زیرا باعث کاهش بیش از حد قند خون می شود.
استفاده از آن برای زنان باردار، مادران شیرده، نوزادان و کودکان زیر چهار سال در هیچ صورتی توصیه نمی شود.
مصرف دارویی آن برای مدت کوتاهی مجاز است. چون ممکن است برای کبد و کلیه ایجاد مسمومیت کند.
افزایش تعداد ضربان قلب، سردرد، خشکی دهان، یبوست و احتباس ادراری از عوارض جانبی مصرف این گیاه دارویی است. بنابراین از این گیاه زیر نظر متخصص طب سنتی استفاده شود.
افراد که دچار بیماری گلوکوم (آبسیاه چشم)، بزرگی پروستات و دارای ناراحتیهای قلبی و نارسایی کلیه و کبد هستند. باید از مصرف این گیاه اجتناب کنند.
عسل کلپوره
عسل کلپوره یکی از انواع عسلهای پرطرفدار و محبوب است که از گیاه کلپوره یا مریم نخودی تهیه میشود. در ادامه خواص عسل کلپوره را برای شما عزیزان شرح میدهیم.
خواص عسل کلپوره
مقوی و انرژیزاست.
ضد نفخ است.
دستگاه گوارش را تقویت میکند.
آنتی باکتریال است و برای از بین بردن سموم بسیار موثر است.
جهت پیشگیری از بیماری دیابت و درمان آن نیز مورد مصرف قرار میگیرد.
موثر در درمان بیماری کم خونی است.
برای درمان راشیتیسم و نرمی استخوان در کودکان و روماتیسم مورد مصرف قرار میگیرد.
توان باروری افراد را افزایش داده و درمان مناسبی است برای نازایی.
اسهال را رفع میکند.
تقویت کننده کلیههاست.
ضد اسهال و انواع التهاب است.
برای درمان جوش و آکنه مفید است.
ضد اسپاسم و ضد باکتری است.
تب زیاد را کاهش میدهد.
اشتها آور است.
هضم کننده غذاست.
مقوی اعصاب.
رافع دل درد و سوء هاضمه.
رفع سرما خوردگی و کاهش تب.
موارد منع مصرف عسل کلپوره
زنان باردار و شیرده .
کودکان زیر چهار سال.
افراد با نارساییهای کلیوی.
اشخاص درگیر مشکلات مربوط به پروستات.
عرق کلپوره
طبع آن گرم و خشک است.
منبع غنی از ویتامینهای A، B، C، D، K وE، املاح و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، مس، فلاونوئیدها، پروتئین، کلسیم، قند ساکاروز، فراکتوز، گلوکز، رزمارینیک اسید، تاننها، منوتروپینها، دی تروپینها و غیره است.
خواص عرق کلپوره
آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال است به همین دلیل مقوی سیستم ایمنی بدن می باشد.
به خاطر وجود کلسیم در عرق کلپوره مقوی استخوان است.
عرق کلپوره کاهش دهنده سطح قند خون می باشد.
عرق کلپوره برای درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست، دل درد، دل پیچه و غیره مفید و موثر است.
عرق کلپوره حاوی ترکیباتی که است که میتوانند به آرامش اعصاب کمک کنند.
عرق کلپوره میتواند در کاهش سطح فشار خون موثر باشد.
بیماریها و مشکلاتی که منجر به ایجاد حس درد در بدن می شوند مانند دل درد، سردرد، دل پیچه، التهابات گلو، عفونت و التهابات دهان، دندان و لثه و … را می توان با کمک عرق کلپوره از شدت درد و التهابات آنها کاست.
عوارض عرق کلپوره
زیاده روی
و افراط در مصرف عرق کلپوره ممکن است موجب بروز عوارضی مانند بروز مشکلات جدی برای مغز و معده شود.
از مصرف عرق کلپوره در دوران بارداری و شیردهی باید خوددرای شود زیرا ممکن است سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. بنابراین زنان باردار، مادران شیرده و کودکان بهتر است تا از عرق کلپوره استفاده نکنند.
از عرق کلپوره نباید به صورت طولانی مدت استفاده شود و در مدت زمان کوتاهی باید مصرف شود و در صورت زیاده روی در مصرف عرق کلپوره مسمومیت کلیه و کبد ایجاد میشود. افراد مبتلا به مشکلات و بیماریهای کبدی، کلیوی و قلبی عروقی منع مصرف از عرق کلپوره را دارند.
https://tabaye.ir/properties-of-the-plant-teucrium-polium/
🌹🌹احتباس طمث (کم شدن یا قطع شدن خونریزی قاعدگی)
پرهیزات غذایی احتباس طمث
انواع فست فود و نوشابه ، غذاهای خمیری مثل ماکارونی ، الویه ، قارچ ، غذاهای سنگین و دیر هضم مانند کله پاچه و حلیم ، سیب ترش ، ماست ترش ، ترشی و موزه سرکه
نسخ رایج استادان طب سنتی برای درمان احتباس طمث
فرنی تخم خربزه
یک مشت تخم خربزه کوبیده شده ( پودر نباشد ) را در پارچه ای ریخته چند بار در یک فنجان آبجوش فشار دهید تا رنگ بگیرد ( شیره کشی شود ) . باز با یک فنجان دیگر هم این کار تکرار کنید تا شیری شود . سپس محلول را به ۱ لیوان شیر و نصف استکان گلاب اضافه کنید . ۱ قاشق غذاخوری نشاسته شسته را کم کم اضافه کنید تا به قوام فرنی برسد . ۳ تا ۵ روز صبح ناشتا به عنوان صبحانه میل کنید ( با نان با بدون نان ) . فرنی تخم خربزه برای احتباس طمث و همراه با ضماد آرد جو و ختمی و بومادران مفید است.
طرز تهیه نشاسته شسته
نشاسته را در آب سرد حل کنید . وقتی ته نشین شد آب روی آن را دور بریزید . ۳ بار این کار را تکرار کنید و نشاسته ته نشین شده را پهن کنید تا خشک شود . با این عمل مواد لزج لعاب دارش گرفته میشود.
ضماد احتباس طمث (حیض)
گل بومادران و ختمی ۶ قاشق غذاخوری آسیاب کرده و با ۷ قاشق غذاخوری آرد جو با گلاب گرم خمیر کرده و شبها به محل زهار ضماد کنید و صبح بشویید . این عمل را یک هفته ادامه دهید .
این ضماد منضجی است که مواد را می پراند و سنگینی و افزایش حجم زیر دل می دهد . از روی رنگ به نوع ماده ای که در حال نضج (پختگی و رسیدگی ماده بیماری ) و از روی رقت و غلظت به اصل ماده می توانیم پی ببریم . رنگین شدن قاروره و اعتدال نبض از علائم نضج هستند . بعد از احساس سنگینی گل گاوزبان استفاده کنید.
جوشانده گل گاوزبان
۱۰ گرم گل گاوزبان را جوشانده در ۳ وعده میل کنید . این جوشانده بعد از ایجاد نضج در ماده ( مثلا بعد از تجویز فرنی تخم خربزه برای احتباس طمث ) داده می شود که باز کننده مجاری و ادرار آور و قاعده آور است و خروج خون قاعدگی را تسهیل و تجمع ماده را کم می کند.
دمکرده زرشک پلویی
زرشک پلویی ۳۰ گرم در ۱ لیوان آب ۱ دقیقه بجوشانید . ده دقیقه دم بکشد صاف کرده میل کنید.
ماساژ زیر شکم و کشاله ران با روغن زیتون و بابونه روزی ۲ بار
بادکش گرم زیر شکم و کشاله ران هر روز
اضافه کردن زیره و انیسون به ادویه جات غذا
خوردن مربای شقاقل و مربای زنجبیل روزی ۱ قاشق مرباخوری از هر کدام
گلقند عسلی روزی ۱ قاشق غذاخوری
دم کرده پونه ، بومادران و زیره روزی ۳ اسکان
دمکرده کنجد
ده قاشق کنجد را در آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد . نصف لیوان صبح و نصف لیوان شب از این دم کرده بخورید . این کار را تا ۵ روز ادامه دهید . بسیار قاعدهآور است.
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/
🌹خونریزی قاعدگی
خونریزی دوران قاعدگی یکی از راههای پاکسازی بدن از مواد زائد است، اما چنانچه بیش از حد باشد سبب خروج مواد مفید از بدن میشود و اگر به صورت ناقص اتفاق بیفتد به عدم پاکسازی کامل منجر میشود. در این بخش برای اینکه خونریزی معمولی و طبیعی باشد یکسری راه کار طب سنتی بیان می شود.
🌹پرهیزات غذایی خونریزی
انواع فست فود و نوشابه ، غذاهای خمیری مثل ماکارونی ، الویه ، قارچ ، غذاهای سنگین و دیر هضم مانند کله پاچه و حلیم ، سیب ترش ، ماست ترش ، ترشی و موزه سرکه
🥊🥊نسخ رایج استادان در خصوص خونریزی های زنانه و خونریزی های عمومی
۲ گرم انجبار را در یک لیوان آب خیسانده سپس به آرامی بجوشانید . صاف کرده میل کنید . این جوشانده خونریزی های مختلف مخصوصا خونریزی های زنانه را به سرعت کنترل می کند . انجبار عارضه خاصی ندارد ولی ممکن است کمی یبوست ایجاد کند.
بادکش زیر سینه ها و بستن دستها از شانه تا کف دستها و پاها از ران تا مچ پا باند کشی هر ۱-۲ ساعت به مدت ۱۰-۵ دقیقه تا بند آمدن کامل خونریزی.
خوردن زرده تخم مرغ آب پز یا عسلی که رویش یک قاشق چایخوری بارهنگ پاشیده شده باشد. بهتر است بارهنگ را قبل از پاشیدن روی تخم مرغ ، در یک ظرف خشک بدون آب و روغن ، روی حرارت کمی تفت دهید.
خوردن سمنو در وعده صبحانه.
خوردن خرمالو.
خوردن کباب قلوه در روزهای خونریزی.
تره در تمام غذاها اضافه شود. خوردن کوکوی تره در وعدههای غذایی.
استفاده از سویق عدس یا عدس پخته مناسب است . برای تهیه سویق عدس ، عدس را آبپز کنید و در ماهیتابه بدون روغن تفت دهید . سپس آن را پودر کرده و هر ۴-۳ ساعت ۱ قاشق غذاخوری میل شود . برای تهیه عدس پخته ، عدس را آبپز کنید و بکوبید . هر ۲-۴ ساعت ، ۳ قاشق غذاخوری میل شود.
عدس را بو بدهید و سپس آرد کنید و یک قاشق غذاخوری آرد عدس را با یک قاشق غذاخوری پودر سنجد روی زرده تخم مرغ پخته با عسلی بپاشید و میل کنید.
بارهنگ ۱ قاشق چایخوری ۲ تا ۴ بار در روز تا ۲ ماه با آب جوش و کمی عرق نعنا و کمی خاکشیر و عرق خارشتر مصرف شود.
۱ قاشق غذاخوری خاکشیر ، ۱ قاشق چایخوری بارهنگ و یک قاشق مرباخوری قدومه در آب جوش ریخته و صبح ناشتا میل شود.
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/
🌹درد قاعدگی
اقدامات زیر در کاهش درد هنگام قاعدگی مفیدند:
قبل از شروع درد ، روزی ۳-۲ بار یک استکان دم کرده زیره سبز را که با نبات شیرین کرده اید ، بنوشید و این کار را تا پایان روزهایی که درد دارید ادامه دهید.
روغن مالی زیر شکم با روغن های سیاهدانه یا زیتون و بستن و گرم کردن رحم و تخمدان ها در کاهش درد قاعدگی مؤثر است.
پرهیزات غذایی جهت کاهش درد قاعدگی
غذاهای مانده ، فریزری ، غذاهای آماده کارخانه ای ، کنسرو ، کمپوت های کارخانه ای ، تنقلات کارخانه ای ( مانند کیک ، بیسکوئیت ، چیپس ، پفک ، آبمیوه های صنعتی و … ).
شیرینی ها و شکلاتهای حاوی رنگها و مواد نگهدارنده صنعتی.
فست فودها ( مانند همبرگر ، پیتزا ، سوسیس ، کالباس و … ).
انواع نوشابه های گازدار و بدون گاز صنعتی.
سرکه و آبغوره.
غذاهای با مزاج سرد.
بادمجان.
قهوه ، کاکائو ، نسکافه.
گوشت گاو و گوساله ( تا زمان برطرف شدن کامل علایم از خوردن آن پرهیز شود . )
انواع پنیر.
یخ.
غذاهای خمیری مانند ماکارونی ، سالاد الویه ، قارچ ، سیب زمینی، موز.
غذاهای سنگین و دیر هضم مانند حلیم و کله پاچه.
حبوبات نفاح.
غذاهای تند ، شور و پرادویه.
خوردن ماست و سالاد به همراه غذا سبزیجاتی مثل چغندر ، شلغم ، سیر و پیاز خام ، کلم.
میوه های با مزاج سرد مثل هلو ، آلو ، خیار ، کدو ، پرتقال و نارنگی از یک هفته مانده به آغاز عادت ماهیانه تا زمان اتمام آن از خوردن این موارد پرهیز شود .
توصیه های غذایی جهت کاهش درد قاعدگی
مواد غذایی ، میوه ها و سبزیجات تازه که مزاج معتدل یا گرم و خشک یا گرم و تر دارند ( مثلا سیب شیرین ، گلابی ، ریحان ، شوید ، نعناع ، مرزه و … ).
استفاده از گوشت گوسفند و پرندگان ( مرغ جوان ، بلدرچین ، کبک و … ) به جای گوشت گاو و گوساله.
تنقلات و شیرینی های طبیعی: مویز ( ۲۰-۱۵ عدد ) ، انجیر خشک ( ۵ عدد ) ، بادام پوست کنده ( ۱۰ عدد یا به صورت حریره بادام یا شیر بادام ) ، عسل ۳-۲ قاشق مرباخوری.
استفاده از زنجبیل ، تخم کرفس ، آویشن و رازیانه و انیسون زنیان در غذاها به عنوان ادویه.
نان برشته با عسل طبیعی یا مربای سیب ، بالنگ ، به در وعده صبحانه.
رب به یا رب سیب روزی ۳ قاشق مرباخوری.
قبل از شروع درد و ۳ روز مانده به شروع خونریزی ، روزانه ۳-۲ استکان دم کرده بابونه و زیره سبز که با نبات شیرین شده ، میل کنید . این کار را تا روز سوم عادت ماهیانه ادامه دهید.
تدابیر دیگر در بهبود درد شکم ناشی از عادت ماهیانه
از ۵ روز مانده به عادت ماهیانه تا روز سوم آن ، روزی ۳-۲ مرتبه سینه ها و زیر شکم و کشاله ران ها با روغن زیتون و بابونه به مدت ۱۵ دقیقه ماساژ داده شود.
از یک هفته مانده به شروع عادت ماهیانه تا اتمام آن ، ناحیه کمر ، شکم و کشاله ران خود را با بستن پارچه یا پوشیدن لباس ضخیم ، گرم نگه دارید و از مواجه شدن با سرمای ناگهانی ( مثلا باد کولر و مخصوصا در هنگام خروج از حمام ) بپرهیرید.
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/
📚خشکی رحم و واژن
نسخ رایج استادان در خصوص خشکی رحم و واژن
آبزن گل پنیرک : ۵۰ گرم گل پنیرک را در ۱۰ لیتر آب بجوشانید تا نصف شود . بعد از پارچه دولا صاف کنید و داخل لگن بریزید . ۳۰ دقیقه در لگن بنشینید . بعد از آبزن خود را نشویید و خشک کنید . تا ۵ روز این کار را تکرار کنید
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/
لکه بینی
نسخ رایج استادان در مورد لکه بینی
تخم مرغ عسلی با تخم جزر(زردک) : هر روز صبح ۱ تخم مرغ را در آب سرد بیاندازید و بگذارید تا آب به جوش آید ، ۵ دقیقه بعد از جوشیدن آب آن را بردارید و پوست بگیرید و ۱ قاشق مرباخوری پودر تخم جزر را روی زرده و سفیده آن بریزید و میل کنید. این ترکیب قوت ماسکه ( قدرت نگه دارنده ) را تقویت می کند و اگر بیمار به دلیل ضعف رحم دچار لکه بینی شده باشد برطرف خواهد شد.
برای لکه بینی بعد از پریود: عرق بومادران روزی یک لیوان با عسل از روز ۱۰ تا ۱۵ سیکل ماهانه میل شود.
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/
عفونت معده میتونه باعث بوی بد دهان بشه !
از علائم آن:
🔹️حالت تهوع
🔹️دلپیچه
🔹️کم شدن اشتها
🔹️سردرد
🔹️درد اعضای بدن
🌿 @TebbolAeme 🌿
چـطور بفهمیم سرگیجه بعلت کم خونیه یاغلبه خون یاچربی خون
🔹️اگرموقع بلندشدن چشم تارشد کم خونی
🔹️اگر موقع بلندشدن(یا از پله بالا رفتن) زمین یا آسمان میچرخید غلبه خون یاچربی
🌿 @TebbolAeme 🌿
🌹🌹طبع انجبار سرد و خشک است.
خواص گیاه انجبار
از نظر خواص درمانی ضد تب، مدر، ملین، التیام دهنده، قابض قوی، ضد اسهال، مقوی عمومی، ضدعفونی کننده، ضد غلبه دم، ضد التهاب، محرک و اشتهاآور است. از انجبار در موارد اسهال، دیسانتری( اسهال خونی )، رفع ترشحات مخاطی، بی اختیاری دفع ادرار، ترشحات زنانگی، سوزش مجاری ادرار، گلو درد، ورم مجرای بول بعد از رفع حالت التهابی آن، بواسیر، انزال منی، تب نوبه، خونریزی رحم، التهابات اندامهای تناسلی زن، التیام زخم، نزلههای مزمن، سل، خونریزیهای ساده داخلی و خارجی، جلوگیری از سقط جنین، رفع ترشحات سفید مهبل و وجود خون در ادرار توصیه شدهاست.
در استعمال خارجی جوشانده ۱۵۰ گرم ریزوم آن در یک لیتر آب به شکل غرغره یا دهان شویه برای التیام زخم، ناراحتیهای حلق، سفت کردن لثههای نرم، التهابات لثه، لوزه ها یا گلو و بهصورت تزریق در دستگاه تناسلی، جهت ترشحاتزنانگی و رفع ورم مجاری ادرار، اثرات مفیدی دارد. جوشانده انجبار بهصورت تنقیه جهت رفع اسهال، بواسیر، درمان خراشهای ناحیه مقعد و برای واریس و مداوای زخمها بهصورت تأثیر دادن روی آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
ریزوم ( ریشه ) انجبار به علت دارا بودن تانن فراوان اثر قابض قوی داشته التیام دهنده ناراحتیها و مقوی معده است. برای رفع ترشحات مخاطی, درمان اسهال, التهاب مجاری ادراری و رفع ترشحات زنانگی کاربرد دارد. برای بند آوردن خونریزی داخلی و خارجی کاربرد داشته , انزال زود رس را درمان و از سقط جنین جلوگیری میکند.
مسکن قی است و ضعف اشتها رl برطرف می کند.
انجبار برای قطع خونریزی اعضای بدن به خصوص افرادی که دارای خونریزی از شش و بواسیر هستند بسیار مفید است.
پاشیدن پودر انجبار بر روی زخم باعث خشک شدن آن می شود.
این گیاه در بند آوردن خون زخم نیز مؤثر است. از این گیاه می توان جهت شستشوی زخم های خارجی استفاده کرد و آن را مستقیما روی زخم قرار داد تا خونریزی بند بیاید. علاوه بر این، انجبار از خاصیت ضد ویروسی برخوردار است و مصرف آن می تواند انواع میکروب های روی زخم را از بین ببرد.
بعضی از افراد برگ های تازه و جوان آن را به صورت سالاد یا به صورت پخته مصرف می کنند. ضماد آن برای واریس و خارج کردن چرک از زخم ها و دمل ها مورد استفاده قرار می گیرد. در دام پزشکی هم برای ناراحتی های گوارشی دام ها مورد استفاده قرار می گیرد.
نوشیدن آب دم کرده ی آن بیماری میزنای و سوزاک را درمان میکند و از خونروی و اسهال نیز جلوگیری می نماید.
برای درمان بواسیر ۱۵ گرم ریشه انجبار را در۳ لیتر آب بجوشانید، تا آب آن نصف شود سپس با ۲۰۰ گرم شکر مخلوط و آن را هفت قسمت کنید ، ۷ روز میل شود. برای درمان بیماری اسهال و اسهال خونی سه گرم ریشه انجبار را در یک لیوان آب ۲۰ دقیقه بجوشانید تا حدود یک فنجان آن بماند و صاف کرده آن را روزی ۳ فنجان میل کنید.
عوارض و موارد احتیاط و منع مصرف
به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما بی خطر نیستند و دوز، روش مصرف و تداخل آن ها با دیگر مواد غذایی و دارو ها بسیار حائز اهمیت است. چنانچه به بیماری مبتلا هستید یا در شرایط خاصی به سر می برید، حتما پیش از مصرف روزانه گیاهان دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
برای سرد مزاجان مضر است، از این نظر باید همراه با زنجبیل خورد .
انجبار با املاح و آهن و ژلاتین و آلبومین ناسازگار است.
یبوست و انسداد روده در صورت مصرف بیش از اندازه.
بهتر است از مصرف گیاه انجبار در دوران بارداری خودداری فرمایید.
روش مصرف
انجبار را معمولا به صورت دم کرده مصرف می کنند. برای این کار کافیست دو قاشق غذاخوری از انجبار خشک شده را در یک فنجان آب ترکیب کرده و بگذارید به مدت پنج تا ده دقیقه حرارت ببیند. میزان مصرف مجاز این دمنوش یک فنجان در روز است و نباید بیش از ۳ یا ۴ هفته به صورت مداوم مصرف شود. همچنین از این گیاه می توان برای ضدعفونی زخم و بند آوردن خونریزی نیز استفاده کرد.
یکی از شیوه های استفاده از این گیاه عرق آن است ،که مقدار خوراک آن در طول روز ۵۰ گرم و از عصاره آن چهار گرم و از برگ آن اگر مصرف شود مقدار ۲۰ گرم است و از پودر ریشه آن ۵ گرم است.
در قدیم، پوست ریشه انجبار را میجوشانند و عصاره حاصل را به حد غلظت در می آوردند و سپس آن را به صورت حب در میآوردند و در زیر سرپوش شیشه ای و در آفتاب خشک می کردندو به بیماران می دادند چنین حب سرخ و یاقوتی رنگی مصرف درمانی فراوانی دارد .
روش تهیه محلول ریشه انجبار: ریشه انجبار را به ۱۵ تا ۶۰ گرم نیمکوب می کنند و در یک لیتر آب گرم می خیسانند و صاف میکنند آماده مصرف است. توجه شود که در مورد ریشه انجبار نباید آب جوش مصرف شود و باید آب نیمه گرم باشد ، تا نشاسته آن حل نشود. زیرا اگر نشاسته حل شود با تانن ریشه ترکیب غیر محلولی به وجود می آورد.
برای درمان بواسیر ۱۵ گرم ریشه انجبار را در
۳ لیتر آب بجوشانید، تا آب آن نصف شود سپس با ۲۰۰ گرم شکر مخلوط و آن را هفت قسمت کنید ، ۷ روز میل شود. چهار تا پنج گرم از ریشه انجبار را نیمکوب کرده و در آب نیمه گرم بخیسانید، بعد آب آن را صاف نموده با قند شیرین کنید و بنوشید. سه مثقال از آن را نیمکوب کرده و در سه فنجان آب بجوشانید تا یک فنجان آب باقی بماند، بعد صاف کرده و آب آن را با ۲۵۰ گرم شکر قرمز مخلوط کنید و آن مقدار را سه روز بخورید. اگرگوشت جایی از بدن کنده شده باشد، مقداری از آن را بجوشانید و آب آن راروى جاى زخم بمالید و مقداری از آب آن را هم با شکر شیرین کرده و بخورید جهت رویاندن گوشت بسیار مفید است. تنتور ریزوم انجبار : برای تهیه تنتور مقدار ۵۰ گرم ریزوم انجبار را در داخل یک لیتر الکل سفید ریخته و پس از یک هفته محلول فوق را از صافی رد کرده و روزانه دو بار به مقدار یک قاشق چایخوری و یا ۵ میلی لیتر مصرف کنید. تنتور در حقیقت مخلوطی از آب و الکل یا آب و سرکه است که حاوی نوعی ترکیب دارویی، گیاه دارویی یا داروی سنتی است. الکل و سرکه کمک میکنند تا ترکیبات فعال گیاهی استخراج و تغلیظ شوند. گرد انجبار : گرد حاصل از ریزوم انجبار را میتوان برای درمان ناراحتیها و تقویت معده قبل از غذا به اندازه ۲ الی ۱۰ گرم در روز به شکل قرص و یا گرد مصرف کرد. در طب سنتی آذربایجان، برگهای تازه این گیاه را پس از کوبیدن به شکل ضماد بر روی زخمهای عفونی خارجی قرار می دهند. از آن برای درمان زخمها و خراشهای سطحی نیز استفاده می شود.
https://tabaye.ir/properties-of-anjbar-medicinal-plant/