eitaa logo
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
24.8هزار دنبال‌کننده
5.6هزار عکس
3.2هزار ویدیو
51 فایل
درج تجارب خودم و همه اساتید طب ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
- نبایدهای تغذیه ای در بهار 1- از پرخوری و برهم خوری پرهیز شود. 2- غذاهای خونساز مثل گوشت ها، شیرینی های قوی، روغن ها، تخم مرغ و ... کمتر مصرف شوند. 3- خوردنى ها و آشاميدنى هاى با طبع گرم و به ویژه با طبع گرم و تر، محدود شوند. 4- از خوردن غذاهاى شور، تلخ و تند و تیز پرهيز شود. 5- از خوردن غذاهاى غلیظ مانند کله‌پاچه، گوشت گاو، خامه، ماست ترش و ... خودداری شود. 6- مصرف غذاهای کنسروی و مانده در این فصل حتی از فصول دیگر هم مضرتر است. 7- مرسومات تغذیه ای امروزی بهار(آجیل های بوداده؛ شیرینی های قنادی؛ شکلات و کاکائو و ...؛ انواع پلوها و چلوها با خورش های گوشتی و کباب ها و ...) همه و همه در جهت بدتر شدن اوضاع بهاری بدن عمل می کند و باید از آنها پرهیز کرد. 8- غذاهایی مانند فست فودها در بهار هم مثل همیشه در فتنه انگیزی بدنی نقش ویژه ای دارند. 🌷🌷🌷🌷🌷 آموزش مبانی طب سنتی و مزاج شناسی در نشر مطالب ما را یاری نمایید. 👇👇👇👇👇 🌺 @Mezajshenasi12 http://Telegram.me/Mezajshenasi12 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
💊💊💊 بایسته های تغذیه ای در بهار 1- در بهار باید مقدار غذا را کم کرد. پرخوری همیشه مضر است و در بهار، ضرری دو چندان دارد. 2- در این فصل بهتر است از غذاهایی با طبع سرد استفاده کرد تا رقّت اخلاط را تعدیل و حرکت آنها را کند کنند. 3- در اين فصل باید بيشتر از غذاهایی استفاده کنیم كه ارزش غذايى كمى دارند، یعنی شکم پر کن هستند، مثل میوه ها، سبزیجات، سالادهای ساده، آش ها و شورباها و سوپ های مناسب. البته باید توجه داشت که اگر با خوردن میوه ای دچار خشکی دهان، نفخ، آروغ و مانند آن شدید، به مصرف آن ادامه ندهید و سراغ میوه ها و سبزی هایی بروید که با مصرف آنها، احساس نشاط و سبکی می کنید. 4- یکی از این دستورات طبی که در گذشته بسیار مرسوم بوده استفاده از آش های طبی است که در مناطق مختلف کشور به شکل های مختلف تهیه می شده معمولا باعث ایجاد لینت مزاج نیز می گشته است. این آش ها معمولا ساده، بدون گوشت و حاوی چاشنی های مناسب برای فرونشاندن گرمای بدن هستند. در این آش ها از سبزی های خودروی بهاری به تناسب مناطق مختلف استفاده می شود چراکه اهل نظر اعتقاد دارند که سبزی های خودروی بهاری، نقش مهمی در کنترل مشکلات این فصل دارند. 5- بعضی خوراکی های ها مناسب دیگر: - غذاهایی مانند بورانی اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، آش شبدر و قره قروت؛ چلو گشنیز با گوشت جوجه خروس محلی(غذایی مناسب برای اطفال در این فصل، چراکه گوشت جوجه خروس لطیف و زودهضم است و فضولات کمی به جای می گذارد). - نوشیدنی‌ها و رب‌های خنک و فرونشاننده گرما مانند شربت ریواس، شربت زرشك، شربت آبغوره، شربت آب لیمو، شربت رب انار، سکنجبین؛کاهو سکنجبین؛ سوپ جو؛ ماءالشعیر طبی؛ آب گیاهان و سبزی‌های صحرایی بهاری به ویژه اگر مخلوطی از چند تای آنها باشد. - حبوبات با طبع خنک مانند ماش، نخود فرنگی و جو. - آب ماست و آب دوغ برای افراد بسیار گرم مزاج. - عرق‌های گیاهی مثل عرق بید، عرق خطمی، عرق خطمی، مخلوط مساوی عرق های شاه تره وکاسنی؛ حتی می توان از این عرقیات، در این فصل به جای آب آشامیدنی استفاده کرد. 🌷🌷🌷🌷🌷 آموزش مبانی طب سنتی و مزاج شناسی در نشر مطالب ما را یاری رسانید. 👇👇👇👇👇 🌺 @Mezajshenasi12 http://Telegram.me/Mezajshenasi12 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
💊💊💊 ادامه تدابیر فصل بهار 🌺لباس براساس متون طب سنتی ایران، در فصل بهار،  پوشیدن لباس‌هایی با جنس کتان بهترین نوع پوشش است. چرا که این نوع پارچه به لحاظ مزاج و طبع، سازگاری زیادی با فصل بهار دارد. البته كرباس نرم نيز توصيه شده است. 🌺استحمام در بهار بايد از استحمام طولانی یا خیلی گرم و سونا اجتناب كنيم. 🌺اعراض نفسانی پرهیز از جنبش زیاد روانی(خشم و عصبانیت زیاد، فعالیت جنسی بیش از حد، شادی و هیجانات افراطی و ...)؛ زیرا به مزاج هوا كمك می‌نماید و عوارض آن را افزایش می‌دهد. 🌺 در صورتی که به مسافرت می روید؛ شهرهایی با آب و هوای معتدل را به عنوان مقصد سفر انتخاب کنید. 🌺رفع یبوست از راه های کمک به دفع مواد زائد بدن است که می توان با تدابیر ساده به درمان آن همّت کرد
💊💊💊💊تدابیر بهاری و کودکان  🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 از آنجا که بدن کودکان در مقایسه با بزرگسالان سیستم ایمنی و مزاج ضعیف‌تری دارد، بنابراین پاکسازی بهاره در آن‌ها ضرورت بیشتری پیدا می‌کند. چرا که رعایت این پاکسازی و حفظ نکات و تدابیر طب سنتی ویژه فصل بهار به آن‌ها کمک می‌کند در مجاورت افراد مبتلا به بیماری‌های ویروسی مثل آبله مرغان، اوریون، سرخک و سرخجه یا بیمار نشوند یا اگر بیمار شدند، یک بیماری آرام و کم دردسر را پشت سر بگذارند. علاوه بر این، متخصصان و درمانگران طب سنتی به والدین توصیه می‌کنند در این فصل به کودکان‌شان غذاهای پرادویه ندهند و تا ممکن است از مصرف ترشی و غذاهای محرک و خوراکی‌هایی که طبع آن‌ها سرد است، دور نگه‌دارند. 🌺 @Mezajshenasi12 http://Telegram.me/Mezajshenasi12
💊💊💊مزاج خنده گرم است 🔥گرما عامل انرژی وحرکت می باشد🔥 😔مزاج غم خشکی است و مزاج ترس سردی و مزاج نگرانی رطوبت است مزاج شادی گرم وعلامت شادیخنده است شما با خندیدن ، آتش گرما را به درون خود راه میدهید. تمرین کنید حتی در خلوت به زور هم که شده بخندید ، چون ذهن علامت را که دریافت کند خودش بقیه اش را درست میکند. خنده برهردردبی درمان دواست خنده و شادی بوسیله گرمای مطبوعی که ایجاد میکند باعث پخته شدن تمام یخهای ناراحتی و بیماریهای سرد و ذوب شدن آنها میشود. @soroshesalamati
📚📚📚‍ تعریق ✍رنگ تعریق اگر زرد باشد از صفرا ست ✍اگر از سمت راست تعریق کند پر کاری کبد است ✍اگر از سمت چپ تعریق کند از قلب است ✍تعریق کف دست و یا یک عضو خاص، بیشتر از سودا ست استاد بنی هاشمی @soroshesalamati
💊💊💊⛔⛔انگل معده وروده ازسردی دستگاه گوارش پدید میاید پس مزاج خوراک ها رابشناسیم 🌺🌺🌺🌺🌺 @soroshesalamati
📚📚📚‍ 🔻بانوانی که فرزندان بیشتری می آورند، کمتر به دچارمیشوند. این خانمها از سالم تری برخوردارند. 🔻طبق مطالعات، در های بیشتر، احتمال ابتلا به سرطان تخمدان کمتر است. @soroshesalamati
💊💊💊 کشمش این آنتى اکسیدان مقوى را بخورید خوردن کشمش، شما را از پوکى استخوان در امان نگه میدارد آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B به بدنتان میرساند @soroshesalamati
📚📚📚هشدار ⇦ آویشن بسیار مفید است اما زیاده روی در مصرف آن در بعضی افراد(گرم یا خشک مزجان) باعث بروز حساسيت و خارش می شود ⇦ همچنین اینکار موجب خشكی مخاطات و كم شدن خواب در فصل گرم می شود @soroshesalamati
💊💊💊به افراد که علایم مزاج دارند و به دنبال افزایش و شادابی هستند، توصیه می شود را در برنامه غذایی خود قرار دهند. @soroshesalamati
⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️⛔️‍ بسیاری از افراد براساس عادت همیشگی پنیر را با گوجه و خیار یا هـــندوانه میخورند! 🔹این کار باعث بروز بسیاری از بیماریها مثل ، MS ، اختلالات ، ، خواب آلودگی و... می‌شود. مزاج پنیرسرد مزاج گوجه سرد مزادخیارسرد این همه سردی بدن راسست ومغزرامختل میکند @soroshesalamati