📚📚دچار یبوست شدهاید؟ رب آلو و آلوچه مصرف کنید
یک متخصص تغذیه با اشاره به خواص برخی میوههای تابستانی گفت: از رب آلو و آلوچه میتوان به جای رب گوجهفرنگی برای مزهدار کردن غذاها استفاده کرد که علاوه بر افزایش فواید تغذیهای، اثر مفیدی در بهبود بعضی از بیماریها دارد و بویژه در کاهش مشکل یبوست بسیار سودمند است.
آفتابنیوز :
دکتر عیناله ولیزاده در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: رب به افشره غلیظ شده گیاهان و میوه ها گفته می شود و اغلب به دلیل غنی بودن از مواد مغذی، خواص تغذیه ای و درمانی بالایی داشته، به بهبود علایم برخی بیماری ها کمک می کند.
او با اشاره به اینکه رب آلو و آلوچه نسبت به خود میوه نقش ملین قویتری دارد گفت: رب آلوچه صفرابر خوبی است و برای لینت دادن روده ها به منظور رفع یبوست های گرم مفید است. به همین دلیل توصیه می شود به جای داروی ضد یبوست، هر روز از این رب استفاده شود. همچنین میتوان در حین تهیه آبگوشت و خوراک مرغ به جای رب گوجه از رب آلو یا رب آلوچه استفاده کرد.
این پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: خاصیت ملینی آلو بیشتر از آلوچه است و به دلیل داشتن ویتامین c، برای جذب بهتر آهن مفید است. علاوه بر این، قویکننده معده و تنظیم کننده عملکرد دستگاه هاضمه و حافظ کبد محسوب میشود و در فصول سرد سال هم می توان از رب آن برای تقویت سیستم ایمنی استفاده کرد. مصرف رب آلو به دلیل این که سرشار از پتاسیم است به افراد دچار پرفشاری خون توصیه می شود و به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان به دفع سموم کبدی نیز کمک می کند.به گفته دکتر ولی زاده مصرف این رب ها، بیشتر به افراد گرم مزاج توصیه می شود اما کسانی که مزاج سرد یا دستگاه گوارش حساسی دارند و با خوردن آلو و آلوچه دچار مشکل می شوند می توانند از رب این میوه های تابستانی همراه با میزان کمی شکر استفاده کنند.
°Join: @Safravi
t.me/Safravi
https://aftabnews.ir/fa/news/460806/%D8%AF%DA%86%D8%A7%D8%B1-%DB%8C%D8%A8%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D8%B4%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%B1%D8%A8-%D8%A2%D9%84%D9%88-%D9%88-%D8%A2%D9%84%D9%88%DA%86%D9%87-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D8%AF
⚠️ تذکر نمایندگان مجلس به وزیر بهداشت در خصوص لزوم تحقیق و پژوهش درباره تاثیر روش های طب سنتی دردرمان کرونا به جای انکار متعصبانه
با وجود ادعاهای فراوان در مورد تاثیر دارو های طب سنتی متاسفانه وزارت بهداشت به جای تحقیق و پژوهش صرفا این دارو ها را انکار می کند!
💠 کانال طب سنتی سورِنا
👇👇👇👇
🌐 @SorenaNews
💠 www.sorenaNews.com
💊💊💊💊💊لیست غذاهای مفید برای تسکین درد مفاصل
معرفی غذاهای ایدهال برای وعده صبحانه، نهار و شام مبتلایان به درد مفاصل
💊عوامل عمده بروز دردهای مفاصل
التهاب (آرتریت، التهاب در تاندون، کشیدگی رباط) یا اختلال در عملکرد مفاصل
ضعف مفاصل یا ریزش و تجمع یک یا چند خلط از اخلاط چهارگانه در مفاصل
سوء مزاج مفصل (یعنی مزاج مفصل به علل مختلف از حالت طبیعی خارج شده و مزاجی مخالف مزاج طبیعی جایگزین آن شده باشد).
💊
منو

خانه/تدابیر تندرستی/خوردن و آشامیدن
خوردن و آشامیدن
لیست غذاهای مفید برای تسکین درد مفاصل
معرفی غذاهای ایدهال برای وعده صبحانه، نهار و شام مبتلایان به درد مفاصل
۰588 خواندن این مطلب 2 دقیقه زمان میبرد
 غذاهای مفید برای مبتلایان به درد مفاصل
درد مفاصل از جمله دردهایی است که سن و سال نمی شناسد و ممکن است در هر سنی به آن مبتلا شوید. اکثر افراد مبتلا به درد مفاصل، دغدغه این را دارند که چه بخورند تا درد آن ها تسکین یابد، در طب سنتی چند غذای مفید برای درد مفاصل وجود دارد که بهتر است در برنامه غذایی تان قرار دهید. در ادامه به آن ها اشاره ای خواهیم داشت، با ما همراه باشید.
عوامل عمده بروز دردهای مفاصل
التهاب (آرتریت، التهاب در تاندون، کشیدگی رباط) یا اختلال در عملکرد مفاصل
ضعف مفاصل یا ریزش و تجمع یک یا چند خلط از اخلاط چهارگانه در مفاصل
سوء مزاج مفصل (یعنی مزاج مفصل به علل مختلف از حالت طبیعی خارج شده و مزاجی مخالف مزاج طبیعی جایگزین آن شده باشد).
بیشتر بخوانید!
درمان و التیام درد مفاصل با طب سنتی
پرهیزات غذایی در مبتلایان به درد مفاصل
امروزه غالباً عامل بیماریهای مفاصل از نوع غلبه بلغم است، از این رو باید از مصرف موارد زیر خودداری کرد:
لبنیات، ترشیجات، آب سرد، غذای مانده، غذاهای غلیظ، گوشت قرمز مخصوصاً گوشت گاو و گوساله
سبزیجاتی مانند چغندر، زردک، خیار، هندوانه، نوشیدنیهای الکلی
خوابیدن پس از غذا، فعالیت بدنی پس از غذا، خوردن قبل از تخلیه کامل خلط قبلی، نزدیکی بعد از غذا و فعالیت جسمی
در موارد درد مفاصل مانند عرق النساء یعنی بیماری دیسک و سیاتیک پرهیز از غذای تند و غذای شیرین، پرهیز از میوه های خام و ترشی، پرهیز از غذای مانده.
💊اگر دچار دردهای مفصلی هستید، این غذاها را فراموش نکنید
غذاهای ایدهال برای وعده صبحانه
افراد مبتلا به دردهای مفصلی باید مراقب باشند که از غذاهای با طبع سرد کمتر استفاده کنند.
تخم مرغ عسلی با اندکی نمک و فلفل سیاه با نان سنگک
نان سنگک با مربای “بالنگ” یا مربای “به” یا عسل و اندکی کره
نان سنگک با ارده و شیره انگور
همچنین نان سنگک با ارده و عسل
غذاهای ایدهال برای وعده نهار یا شام
افراد مبتلا به دردهای مفصل، به عنوان وعده ناهار یا شام میتوانند یکی از غذاهای زیر را که بسیار مفید هستند، مصرف کنند:
استیک شترمرغ
استیک گوشت گوسفند
پلو گشنیز (مانند شوید پلو، فقط به جای شوید از گشنیز تازه یا خشک استفاده کنید)
پلو زیره
خورشت کرفس
خورشت قورمه سبزی
خورشت فسنجان
خورشت سیب درختی
خورشت به
چلو هویج
شاهی قورمه
آبگوشت قرطم
💊طرز تهیه شاهی قورمه
شاهی قورمه یک غذای هندی، مفید، لذیذ و برای درد مفاصل مقوی است که طرز تهیه آن بدین شرح است:
مواد لازم:
گوشت گوسفند: ۶۰۰ گرم
گشنیز تازه خرد شده: دو قاشق غذاخوری
ماست کم چرب:نصف پیمانه
پیاز متوسط: ۲ عدد
آب: دو پیمانه
میخک: ۴ عدد
چوب دارچین: ۱ عدد
هل: ۴ عدد
زنجبیل: نصف قاشق چایی خوری
پودر تخم گشنیز: نصف قاشق چایی خوری
پودر سیر: نصف قاشق چایی خوری
فلفل سیاه: به مقدار یک قاشق چای خوری
طرز تهیه:
ابتدا پودر سیر، هل، میخک و دارچین را داخل مقداری روغن ریخته تفت دهید تا بوی آن ها در آید.
سپس پیاز را داخل مخلوط ریخته و تفت داده و گوشت را اضافه کنید.
پس از اینکه گوشتها تفت داده شد، ۲ پیمانه آب را همراه فلفل، ماست، تخم و برگ گشنیز اضافه کنید.
اجازه دهید غذا با شعله آهسته بپزد و مانند خورشت جا بیفتد.
این غذا با برنج یا نان سنگک میل میشود.
💊
منو

خانه/درمان سنتی
درمان سنتی
صدا دادن مفاصل هنگام حرکت، چگونه برطرف میشود؟!
آشنایی با علل صدای مفصلی و راهکارهای پیشگیری و درمان آن در طب سنتی
۰73 خواندن این مطلب 4 دقیقه زمان میبرد
 پیشگیری و درمان صدا دادن مفاصل
کمتر کسی است که صدای مفصلی یا همان صدا دادن مفاصل را تجربه نکرده باشد. صدایی که معمولا هنگام حرکت دادن مفاصل، مانند بلند شدن، آغاز راه رفتن و … شنیده می شود. اگرچه صدای مفصلی در سنین بالاتر شیوع بیشتری دارد، لیکن حتی جوانان و نوجوانان نیز آن را تجربه کرده اند. که اگر با درد و تورم همراه نباشد با تدابیر ساده طب سنتی قابل برطرف شدن است.
آیا صدا دادن مفاصل نگران کننده است؟
اگر صدای مفصلی، با درد و تورم همراه نباشد و طولانی و اصطلاحاُ مزمن نشده است، ج
ای نگرانی نیست.
در اغلب اوقات، علت صدا دادن و تقتق مفاصل بخصوص مفصل زانو، خارج شدن هوایی است که در فضای مفصلی به دام افتاده است.
البته فشار زیاد بر مفصل و نیز اصطکاکی که در مفصل و در فرآیند تغییر موقعیت و زاویه مفصلی ایجاد میشود، نیز میتوانند باعث ایجاد صدای مفصلی نرمال باشند.
این دقیقاً همان حس و صدایی است که که در شکستن قولنج انگشتان دست و پا یا مفاصل دیگر تجربه می گردد.
صدا دادن مفاصل چه دلایلی میتواند داشته باشد؟
۱) آزاد شدن گاز
ممکن است در مایع سینوویوم که در درونمفصل وجود دارد و مانند نرم کننده ای حرکات مفصل را تسهیل می کند، گاز تولید و آزاد شدن حباب های هوا صدا در مفصل ایجاد می کند.
۲) حرکت تاندون
حرکات مفصل مدیون کنش واکنش تاندون ها و لیگامان هایی است که در اطراف مفصل وجود دارند و به استخوان های تشکیل دهنده مفصل یا استخوان های اطراف چسبیده اند.
تغییر وضعیت این تاندونها در جریان حرکات مفصل، و عبور آنها از روی زواید و برجستگی های استخوانی، ممکن است باعث ایجاد صدای مفصلی شود.
جالب است که ممکن است خود فرد این صدا را نشنود و اطرافیان متوجه آن شوند.
علاوه بر این کشیدگی لیگامان ها نیز می تواند باعث ایجاد صدا شوند.
این حالت در کشیدگی های ناگهانی و بیش از حد تاندون ها و نیز در مورد تاندون هایی که قبلا آسیب دیده اند و نیز در افرادی که دچار تغییرات آرتروز شده اند بیشتر دیده می شود.
۳) سطح ناصاف مفصل
در آرتروز یا ساییدگی مفصلی، غضروف آسیب می بیند و ناهموار می شود.
لذا مفصلی که دچار آرتروز است در حین حرکت و با تماس و ساییده شدن سطوح ناهموار بر روی یکدیگر، صدا ایجاد می شود.
معمولا شایع ترین علت صدای مفصلی، تغییرات آرتروز است.
۴) تغییرات مایع مفصلی
برخی متخصصین معتقدند تغییرات مایع مفصلی مانند کم و زیادشدن حجم آن نیز میتواند باعث تولید صدای مفصلی شوند.
💊چه وقت باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در این موارد باید صدای مفصلی را جدی گرفت و به پزشک مراجعه نمود:
زمانی که صدای مفصلی در سنین قبل از میانسالی شروع شود.
وقتی مفصلی که آسیب دیده و صدا می دهد.
وقتی صدای مفصلی همراه با محدودیت حرکتی و درد همراه است.
وقتی فرد دچار ورم مفصل است.
وقتی صدای مفصلی دائمی و مزمن شده است.
زمانی صدای مفصلی متعاقب یا همراه یک رخداد حاد مانند ضرب دیدگی و تروما، کاهش دامنه حرکات مفصل و ورم حاد مفصل باشد.
تذکر:
نرمی استخوان کشکک و اصطلاحا کندرومالاسی از علل شایع صدای مفصلی بخصوص در خانم ها، افراد چاق، افراد کمتحرک، آپارتمان نشینی و مشکلات مربوط به پله و … است.
در این بیماری، غضروف استخوان کشکک زانو، در اثر حرکات مکرر و نامناسب و یا فشار بیش از حد ناشی از وزن بالا و یا … آسیب می بیند.
این افراد از درد زانو بخصوص بعد از نشستن به مدت طولانی شکایت دارند.
حرکات زانو در کندرومالاسی ممکن است با صدا همراه باشد.
علاوه بر اصلاح سبک زندگی، کاهش وزن، ورزش و … تقویت عضلات چهارسر زانو با ورزش ها و حرکات مناسبی که پزشک تجویز می کند، درمان اصلی این بیماری است.
اصول کلی درمان صدای مفصلی
اصول کلی درمان صدای مفصلی عبارتند از:
کنترل و کم کردن وزن
خودداری از دو زانو و چهار زانو نشستن
پیاده روی در زمین های صاف، بدون مانع، مستقیم
نرم دویدن
دارو درمانی
طب سنتی برای رفع صدا دادن مفاصل، چه راهکارهایی پیشنهاد می کند؟
کنترل و کاهش وزن
ماساژ ملایم مفصل و اندام های اطراف با روغن های مناسب مانند روغن سیاهدانه، بابونه، کنجد، بادام شیرین، زنجبیل یا زیره
تذکر:
پزشک طب ایرانی، بنا به نوع بیماری و اتیولوژی و علت صدای مفصلی ممکن است روغن های متفاوتی را پیشنهاد و تجویز نماید. مثلا در خشکی مفاصل و آرتروز روغن های مرطب و رطوبت بخش مانند بادام شیرین و کنجد و … ترجیح دارند.
ورزش روزانه و منظم
اصلاح رژیم غذایی (پرهیز از برخی غذاها مانند فست فودها و تنقلات ناسالم، اجتناب از نوشابه، مصرف کمتر غذاهای نفاخ و …)
تقویت غضروف با تدابیر غذایی و نیز حرکات ورزشی
تذکر:
تدابیر غذایی باید توسط پزشک طب ایرانی و با لحاظ مزاج عمومی فرد و معاینات انجام شده طرح ریزی و اجراء شود.
بهتر است از نظرات ارزشمند کارشناسان حرکات اصلاحی برای طراحی برنامه ورزشی مناسب در بهبود شرایط فرد بهره گرفت.
بین بهبود صدای مفاصل و مصرف مکمل های حاوی ویتامین ها و کلسیم ها ارتباط همیشگی دیده نمی شود،
لیکن در صورت مشاهده هرگونه کمبودی در آزمایشات فرد مراجعه کننده، باید به جبران این کمبودها از طریق غذا و دارو همت گماشت.
تجویز غضروف سازهای طبیعی مانند سوپ پای مرغ، پاچه گوسفند، روغن ماهی و … صدای مفصلی از دیدگاه طب ایرانی
نکته:
با استفاده از عصاره پای مرغ و پاچه گوسفند و طبق دستور تهیه ای که از منابع طب ایرانی استخراج شده است، میتوان نوعی ژله مفاصل طبیعی تهیه نمود که در بهبود علایم
آرتروز و تقویت غضروف مفاصل اثرات قابل تاملی دارد.
این ژله را هم می توان بعنوان دسر و هم بعنوان افزودنی به غذا و انواع سوپ مصرف نمود.
آب درمانی و استفاده از اثرات ارزشمند استخر، سونای بخار، جکوزی و چشمه های آبگرم طبیعی
در مواردی که صدای مفصلی ناشی از بیماری مزمنی مانند آرتروز باشد، ممکن است به تشخیص و تجویز پزشک طب ایرانی، اعمال یداوی مانند زالودرمانی، بادکش درمانی و … هم موثر واقع شود.
درمان دارویی با داروهای مفرده و یا ترکیبی که حتما باید با تشخیص، تجویز و زیر نظر پزشک طب ایرانی باشد.
منبع: سایت مزاج و با سپاس از دکترمحمدجعفرطالب پور
https://tabaye.ir/crepitus/
منبع: با سپاس از دکتر علیرضا عباسیان
https://tabaye.ir/list-of-useful-foods-to-relieve-joint-pain/
📚📚📚📚رفع جای جوش صورت و دفع جوش پوست بصورت پلیکانی فقط برمبنای طب سنتی
۱-سرکه سیب خانگی یک دوم استکان با اب اب مخلوط و با پنبه آرام بمالید روزانه یکباربرای یک هفته و روزی دوبار برای هفته دوم
۲-روغن بابونه به محل جوش و عرق بابونه روزی یک لیوان ( باردارو ایام پریودی ممنوع )
۳- رفع یبوست الزامیست از مصرف ادویه جات و سس و خشکبارپرهیزشود
۴-کاهوچندبرگ با سکنگبین هرروز بعدازظهر
۵- ترمیم و تنظیم خواب به موقع
۶- اب کدو به صورت بمالید
۷-دمنوش عناب روزی ۷ دانه
۸- سیب درختی روزانه چنددانه
۹-دمنوش ترنجبین روزی یک قاشق چایخوری تا چهارده روز با اندکی عسل
۱۰-آشهای ترش مزه
۱۱- خوردن آب داغ و ترک اب یخ و بستنی
۱۲-لیموترش تازه فقط به آرامی چندثانیه مالیده شود ماساژ محکم ممنوع
۱۳- الو بخارا و تمرهندی
۱۴- تغذیه و میوه گرم مزاج و سسها و فست فودهاممنوع
۱۵- عرقیجات سردو تر مثل بیدمشک و خرفه و کاسنی با رعایت حساسیت گوارش سرد
۱۶- مالیدن روغن بنفشه با پایه زیتون
۱۷- مصرف شامپوهای سدریا حنا یا جوانه گندم برای حمام
۱۸- اگر گوش کنید پرهیزاز خشم و غضب و فریادها و لجبازی و استرس بازی و حسادت که درتولید جوش ، حرف اول را میزنند
۱۹- خوردن آب انارو اب میوه به درحد متعارف
📚📚تجارب طب سنتی و طب اسلامی حسین معارفی
‼️‼️📚📚عبارت ویروس کرونا سردی دوست است از بدعت های استادنماهای طب سنتی چه پزشک و چه حکیم میباشد
مردم را به گرمی بستند و با سیاه دانه و عسل و زنجفیل و دارچین و فلفل و سیر نه تنها کرونا را کنترل نکردند بلکه بیماری های فراوانی نیز بر بیماری های مردم افزودند.
مردم ساده بقدری خوش باورند که برخی از آن ها حتی از خوردن یک آلوچه هم می ترسند و خود را از این همه میوه های تابستانی محروم کرده اند.
پوست و صورتشان چروک و خشک و دارای انواع جوش شده است. کبدشان داغ شده و دچار گرگرفتگی شده آند و به سردردهای صفراوی وحشتناک گرفتار گشته اند
اگزما و کهیر بر مردم بیش از پیش عارض شده و حالات عصبی و پرخاشگری و عدم تحمل دیگران افزایش یافته است
در حالی که گرمی خوری هیچ فایده ای در درمان کرونا نداشته است
👤استاد سید محمد موسوی
👉 @tebesonatii
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
💊 🖊هزینه ی ۱۰ هزار میلیاردی واردات موز، میوه ای با قابلیت تولید داخلی
🍌از دیدگاه طب سنتی ایرانی موز یکی از میوه های خوب و مورد توصیه است و حتی در قرآن نیز آیه ای وجود دارد که مصداق آن را موز میدانند.
🍌مزاج موز گرم و تر است و غذاییت دارد و مصرف آن برای افرادی که مزاج سرد و خشک دارند و افراد ضعیف توصیه می شود.
🍌بر اساس آموزه های طب سنتی ایرانی مصرف محصول هرکشوری برای مردم آن کشور از محصول سایر کشورها مناسب تر است. همچنین موز ایرانی بسیار خوشمزه تر، خوشگوارتر و تازه تر از نمونه های خارجی خود است چراکه در دخل کشور کشت شده و فاصله ی چیدن آن تا مصرفش نسبت به نمونه های وارداتی بسیار کم تر است.
🍌اما دولت سالانه مبلغی برابر ۱۰هزار میلیارد تومان برای واردات موز، محصولی که قابلیت کشت در کشور را دارد، می پردازد.
🍌حتی گاهی نیز به جای موز میوه ای دیگر به نام پلانتین که شباهت زیادی به موز دارد اما خواص این میوه را نداشته و موارد استفاده ی آن متفاوت است در بازار دیده میشود.
🍌با حمایت از کشاورزان داخلی در جنوب شرق کشور در استان سیستان و بلوچستان می توان به راحتی نیاز موز در کشور را برآورده کرد و نه تنها محصولی با کیفیت را در اختیار مردم قرار داد بلکه این اقدام باعث ایجاد اشتغال در استانی خواهد شد که بیکاری و فقر مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است.
🍌اما چرا با وجود به صرفه نبودن واردات موز و امکان تولید محصول در کشور از افراد فعال در این حوزه حمایت نمی شوند؟
@Drmirghazanfari
📚🍯 تاثیر عسل در درمان سرفه و سرماخوردگی
🍯 محققان دانشگاه آکسفورد در یک مطالعه ی جدید نتیجه گرفتند عسل در درمان علائم سیستم تنفسی فوقانی از داروها بهتر عمل میکند.
🍯 این محققان معتقدند عسل نسبت به آنتی بیوتیک ها گزینه ای ارزان تر و بی خطرتر برای درمان سرماخوردگی و بیماری هاییست که سیستم تنفسی فوقانی مانند بینی و سینوس ها را تحت تاثیر قرار میدهد.
🍯 با اینحال آنها معتقدند تحقیقات بیشتری در این زمینه باید انجام شود. همچنین باید توجه داشت به علت خطر بوتولیسم مصرف عسل برای کودکان زیر یک سال به هیچ عنوان توصیه نمی شود و می تواند کشنده باشد.
منبع👇👇👇👇
Abuelgasim H, Albury C, Lee J. Effectiveness of honey for symptomatic relief in upper respiratory tract infections: a systematic review and meta-analysis. BMJ Evidence-Based Medicine. doi:10.1136/bmjebm-2020-111336
لینک مقاله👇👇👇👇
🔗BMJ
@Drmirghazanfari
💊💊با کانال تلگرام بفرمایید سلامتی همراه باشید👇
👈 معرفی طب سنتی ایرانی
👈مزاج شناسی
👈 معرفی خواص خوردنی ها، نوشیدنی ها، و گیاهان دارویی از دیدگاه طب سنتی ایرانی
👈 شامل فایل های صوتی و تصویری رایگان ۵۶ جلسه کلاس مجازی طب سنتی ایرانی (مدرس: دکتر سید مهدی میرغضنفری)
👈 شامل بیش از ۷۵۰ پاسخ صوتی دکتر میرغضنفری به سوالات مختلف در زمینه طب سنتی ایرانی و انواع بیماری ها و مشکلات
👈 و جدیدترین اخبار علمی و مقالات مرتبط با ویروس کرونا
📚کلیه مطالب این کانال زیرنظر مستقیم دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک، دکتری تخصصی فیزیولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه و معاونت پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش و پژوهشگر طب سنتی ایرانی تهیه و تنظیم میگردد.
لینک عضویت👇👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/CCAq7T3sGcFfH6a3x-LohQ
📚 🔰حکیمان ایرانی پیشرو در مبارزه با عفونت ها
💠درحالی که جهانیان در چندماه گذشته با ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکنند رعایت چند توصیه ساده می تواند در قطع زنجیره ی بیماری موثر باشد: ضدعفونی دست ها و سطوح با کمک الکل، شست شوی دست ها با آب و صابون و قرنطینه خانگی و یا ایزولاسیون در صورت ابتلا به بیماری.
💠اما جالب اینجاست که بدانیم الکل و صابون هر دو از اکتشافات ابوبکر محمد بن زکریای رازی (۲۵۱ ه. ق–۳۱۳ ه.ق)، حکیم، پزشک فیلسوف و شیمیدان ایرانی است. در کتاب اسلام، علم، پزشکی و تکنولوژی (Islam and Science, Medicine, and Technology) گفته می شود زکریای رازی در زمره ی اولین افردیست که فرمول امروزی صابون را نوشته است. همچنین در کتاب دیگری با نام علم و فناوری در اسلام: فناوری وعلوم کاربردی (Science and Technology in Islam: Technology and applied sciences) نیز به این موضوع اشاره شده است که درحالی که آن زمان در اروپا صابون ها از چربی حیوانی ساخته می شده است و بدبو بوده است در کشورهای اسلامی از صابون های خوشبویی که دانشمندانی چون زکریای رازی فرمول ساخت آن را نوشته اند استفاده می شده است.
💠رازی همچنین در کتاب الحاوی خود الکل را به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی معرفی کرده و تاکید می کند که استقاده از الکل قبل، در هنگام و بعد از جراحی میزان مرگ و میر بیماران را کاهش میدهد.
💠پس از شیوع گسترده ی ویروس کرونا و قدرت انتشار بالای این ویروس از همگان خواسته شد تا درصورت بیماری خود را قرنطینه کنند تا از انتشار بیشتر ویروس جلوگیری کنند. در کتاب توصیه به پزشک جوان: در مورد هنر پزشکی (Advice to the Young Physician: On the Art of Medicine) نیز گفته می شود که ایده ی قرنطینه و جداسازی فرد بیمار از افراد سالم نیز توسط یکی از حکمای ایرانی یعنی حکیم بوعلی (۳۵۹ ه.ش -۴۱۶) در کتاب قانون مطرح شده است.
💠دنيا و پزشكی مديون حكمای طب سنتی ايرانی است كه اين روزها بيشتر جلوه گر شده است و آن ها كه به اسم طب سنتی، الكل و واكسيناسيون و قرنطينه را منع كرده و داروهایی با شيوه های سليقه ای و من درآوردی را پيشنهاد می كنند، خوب است اين حقايق را بدانند و خود را حكيم تر از جناب ابن سينا و رازی و امثالهم ندانند!
منابع:
https://www.globalvillagespace.com/three-muslim-inventions-that-are-leading-fight-against-coronavirus/
Ganchy, Sally. Islam and Science, Medicine, and Technology. United States, Rosen Pub., 2008.
Al-Hassan, A. Y., et al. Science and Technology in Islam: Technology and applied sciences. France, UNESCO Pub., 2001.
Colgan, Richard. Advice to the Young Physician: On the Art of Medicine. Netherlands, Springer US, 2009.
📚📚توصیههای سبک زندگی مزاج گرم و تر- بخش دوم
⬅️مصرف خوراکیهایی که غذائیت زیاد نداشته، شخص را چاق نمی کنند و فقط شکم را پر و سیر می کنند به اين گروه توصيه میشود؛ مانند آش و خورشت های سبک، کرفس ، کلم ، هویج ، زیتون ، کاهو ، کلم بروکلی ، اسفناج و کدو
که بهاصطلاح معده را گول میزنند و «مُزَوِّره» نامیده میشوند.
🍵مثال هایی از غذاهای مُزَوِّره: آب دوغ خیار، انواع آش برنج ، آش آبغوره، آش سماق، آش انار، آش کنجبین ترش
⬅️خون دادن و حجامت برای این گروه بسیار توصیه میشود. کلا تقویت و تشدید دفعیات مختلف (عرق، ادرار، اسهال) برای ایشان خوب و سلامت بخش است.
🌿مصرف عرقیات خنک مانند عرق کاسنی، شاهتره، کاهو و... بسیار مفید است.
🍉خوراکیهای آبکی مانند هندوانه، سبزیها و سالادها به شرطی که زیادهروی نشود، برای این افراد توصیه میگردد.
⬅️مصرف بیشتر میوههای فصل که ترش هستند و استفاده از ترشیجات در آش و خورشتها به این گروه توصیه میشود.
#مزاج_شناسی
👇👇👇
@DrMirghazanfari