eitaa logo
کانال تجارب طب اسلامی و سنتی حسین معارفی
24.5هزار دنبال‌کننده
5.5هزار عکس
3.1هزار ویدیو
51 فایل
درج تجارب خودم و همه اساتید طب ایرانی
مشاهده در ایتا
دانلود
📚سردرد میگرنی چه نوع سردردی است؟ اختلال سردرد میگرنی از جمله اختلالات روان‌تنی است که به عنوان یکی از رایج‌ترین اختلالات ناتوان کننده در میان تمام بیماری‌های غیر مسری در جهان به شمار می‌رود. میگرن بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی رتبـه نـوزدهم را در بـین اختلالات ایجاد کننده ناتوانی به خود اختصاص داده است. تعریف سردرد میگرنی و علل بروز آن از منظر طب سنتی سردرد میگرنی به صورت حداقل ۵ حمله سردرد که ۴ تا ۷۲ سـاعت طـول می‌کشد، دارای دو مشخصه برای درد؛ یکی کیفیت تپنده و مکـان یـکطرفـه و دیگری درد متوسط یا شدید که با فعالیت‌های جسمی روزانه وخیم‌تر می‌گـردد و همراهی حداقل یکی از علائم (حالت تهوع و یـا اسـتفراغ، نـور هراسـی و صـدا هراسی، ضربان، تهوع و تاری دید و دوبینی) تعریف می‌شود؛ البته در صورتی که هر یک از این علائم بـه دلیـل اخـتلال دیگر یا ضربه به سر نباشد. میگرن در کودکی نیز می‌تواند شروع شود. علل بروز میگرن چیست؟ سردرد‌ها از جمله نوعی از آن که به سردردهای میگرنی معروف هستند، علل متفاوتی دارند، شایع‌ترین سردردها: یا ناشی از اختلال عملکرد سیستم عصبی مرکزی، عروق و اعصاب و عضلات سر هستند. یا ناشی از ضعف معده و گوارش؛ گاهی ضعف رحم در زنان، گاهی مشکلات روده و …( سردردهای مشارکتی یعنی وجود بیماری در اندامی دیگر (مانند معده، کبد، رحم، طحال، کلیه و …) یا کل بدن (سردرد ناشی از تب) موجب سردرد می‌شود) حتی ممکن است ناشی از سردی، گرمی، تری و یا خشکی مزاج باشند مثلا با برخورد باد سرد یا با قرارگیری در معرض تابش مستقیم آفتاب، بدتر شوند. استرس و عصبانیت هم در بروز آن ممکن است نقش داشته باشد. آیا می‌دانید چه غذاهایی سردردآورند؟ بسیاری از شما دچار سردردهای دوره ای یا مکرر می‌شوید. در طب سنتی یک سری غذاها به عنوان غذاهای سردردآور (مُصَدِّعات) شناخته می‌شوند که افراد با سردردهای مکرر یا سردردهای میگرنی باید حتی الامکان  مصرف آن‌ها را خیلی محدود و حتی در صورت شدید بودن مشکل، از خوردن آن‌ها پرهیز کنند (مخصوصا در روزهایی که دچار سردرد هستند) خرما گردوی کهنه (باقلوا،فسنجان،حلوا گردویی و ..) پنیر کهنه (لیقوان و …) زعفران (به صورت دمکرده) عدس، بادمجان،قارچ، دارچین و غذاهای با نفخ بالا غذاهای بخارزا مانند سیر و پیاز خام، تره، شاهی، خردل کرفس، شنبلیله، شاهدانه حلیم،کله پاچه و غذاهای غلیظ و سخت هضم مانند ماکارونی، لازانیا، الویه، آش رشته خوراکی‌های ترش (به ویژه سرکه) مصرف ممتد و طولانی خاکشیر هم ممکن است باعث سردرد شود، بنابراین در هنگام سردرد، بهتر است خاکشیر هم مصرف نکنید احتمال تشدید سردرد وجود دارد. مصرف شکلات و کاکائو در هنگام سردرد باعث تشدید سردردهای میگرنی می‌شود. سالاد و ماست و دوغ همراه غذا چای پررنگ، چای کهنه‌دم زنجبیل و دارچین در سردردهای ناشی از گرمی آیا میگرن در طب سنتی درمان دارد؟ آن‌چه که در درمان انواع سردرد از جمله سردردهای میگرنی حائز ارزش است تشخیص علت سردرد است. تحقیقات نشان داده است که با اجتناب از آغازگرهای سردرد میگرن می‌تـوان از حملات میگرن پیشگیری نمود. رایج‌ترین عوامل آغازگر سردرد میگرن شامل: احساسات و هیجانات منفی راه‌اندازهای حسی (روشنایی و نـور زیـاد، سـر و صدا زیاد و بوهای تند و محرک) گرسـنگی محرومیـت از خـواب و یـا خـواب بـیش از حـد مصرف زیاد و مکرر خوردنی‌ها و آشامیدنی محرک دوره‌هـای قاعدگی و ضعف رحم (سردردهای وابسته به پریود، باید بررسی شوند کمبود دخایر فعال آهن، کمبود منیزیم و کمبود دریافت ویتامین ث و ضعف رحم باید بررسی شود تا بتوان درمان کرد) آب و هوا (سردی و رطوبت زیاد یا آفتاب شدید) ورزش و تمرین سخت فعالیت جنسی زیاد سیگار کشیدن حرکات زیاد سـر و گردن استرس و فشار روانی نقش فوق العاده سبک زندگی در مدیریت سردرد میگرن به طور کلی در افرادی که دچار حملات سردرد میگرنی هستند، موارد زیر حتماً بایستی رعایت گردد: خواب سر شب که موجب تقویت دِماغ است بسیار کمک‌کننده است. استفاده از شام سبک سر شب عدم مصرف غذاهای مانده و چای غلیظ و کنسروها عدم مصرف غذاهای نفاخ و سردردآور پیاده روی و ورزش سبک روزی نیم ساعت و اجتناب از فعالیت‌های شدید و سخت بدنی مصرف مواد مفیدی چون گوشت مرغ محلی، ماکیان و پرندگان کوچک که غنی از پروتئین و همچنان کم چرب نیـز می‌باشـند. مصـرف مرکباتی چون سیب، گلابی، به، هویج و انار و … مصرف میان وعده‌های سالم و مناسب جهـت جلوگیری از گرسنگی مدیریت استرس و توجه به معنویت ۱۵ راهکار خانگی جهت بهبود و تسکین میگرن نکته مهم درمان سردردهای میگرنی مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی و درمان براساس علت است اما این روش‌ها نیز می‌تواند نقش مناسبی در کم کردن دردهای میگرنی داشته باشد: دو پر زعفران و ۲ قاشق غذاخوری گلاب و کمی نبات را با هم ترکیب کنید و روزی دوبار میل کنید. یک قاشق
غذاخوری شیره انگور به اضافه یک استکان آب جوش روزی دوبار میل شود (در صورت نداشتن دیابت و قندخون بالا) ده تا نفس عمیق طبی انجام دهید. چانه‌تان را به سمت بالا و پایین، چپ و راست حرکت دهید و گردن‌تان را به طرف هر شانه خم کنید. همچنین می‌توانید گردن‌تان را در جهت و خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا عضلات شانه و گردن‌تان شل و ریلکس شود. گردن و سر کتف خود را با روغن بابونه ماساژ دهید. از روغن ریحان برای ماساژ شقیقه ها و پیشانی خود برای کاهش سردرد و رفع اسپاسم آن ناحیه استفاده فرمایید. از پاشویه گرم بابونه شیرازی جوشانده شده استفاده کنید. دو هفته عصرها دم‌نوش بابونه شیرازی بنوشید (یک ق. م‌. در یک فنجان آب جوش با در بسته ده دقیقه دم بکشد). یک تکه میوه “به” مربا شده یا یک قاشق مرباخوری «رب به» را بعد هر وعده غذا میل کنید. در حمام قبل از شستن بدن، هفت مشت آب گرم روی سر بریزید و هنگام بیرون آمدن کف پا تا قوزم پا را با آب سرد بشویید. اگر سردرد شما منشاء گرمی ندارد، هر ۶ ساعت گلاب ببویید یا کمی گلاب داغ با پودر نبات را جرعه جرعه میل کنید. عصرها کمی عسل زیر زبان گذاشته و به آرامی بمکید. یک قاشق چایخوری تخم کتان را در صورت نداشتن ممنوعیت مصرف، در یک فنجان آبجوش تهیه کنید. بگذارید مدتی بمانید و بعد مایع آن را صاف کنید و حداقل دو بار در روز از این لعاب بنوشید. ماساژ انگشت کوچک دست و پا می‌تواند به رفع سردردهای میگرنی شما کمک بسیاری کند. برای این درمان مدت ماساژ برای هر بار حداقل ده دقیقه و به فواصل این کار را تکرار فرمایید (حداقل سه بار) تا درمان انجام شود. می‎توانید زیر نظر پزشکان متخصص طب سوزنی، جهت تسکین و درمان سردردهای میگرنی از طب سوزنی هم بهره بگیرید. منبع: تیم محتوایی طبایع با سپاس از دکتر زکریا روحانی https://tabaye.ir/home-treatment-of-migraine/
🔹علائم هشدار دهنده سکته قلبی 🔸اگر از ناحیه قفسه سینه، بازو یا فک احساس درد کردید احتمالا دارید سکته می‌کنید و تنها ۱۰ ثانیه هوشیار هستید، تنها راه نفس عمیق و سرفه شدید است. @sinohehsamdaliri
📚تغذیه درمانی با میکروب هلیکوباکترپیلوری معده برمبنای طب سنتی علاوه بر رعایت پرهیزات و نکات بهداشتی و در کنار مصرف آنتی بیوتیک، درمان این بیماری به شدت با برنامه غذایی در ارتباط است و توصیه‌های زیر برای تقویت هضم و رفع رطوبت زائد معده، کمک کننده است: مربا سفرجلی (به+ زنجبیل، سرکه سیب و عسل) سکنجبین سفرجلی نخود اب رب به یک قاشق مرباخوری بعد وعده غذایی مصرف پروبیوتیک‌ها (تعادل بین باکتری‌های خوب و بد معده) گنجاندن روغن زیتون در برنامه غذایی دمنوش شیرین بیان ( باعث کشتن باکتری نمی شود اما از چسبیدن باکتری به دیواره سلولی جلوگیری می‌کند) دمنوش عناب +شیرین بیان شیرین بیان +خاکشیر دمنوش آویشن+ ارگانو ترکیب پودرهای زیر به نسبت مساوی و مصرف یک قاشق چای خوری نیم ساعت بعد از نهار و شام (در صورت نداشتن منع مصرف/ بیشتر از دو هفته هم نشود) تخم گشنیز + زیره سبز انیسون+ رازیانه+ زیره سبز توجه توجه: استفاده از دمنوش ها و پودرهای گیاهی با توجه به مزاج ها، سوء مزاج ها و بیماری‌های زمینه‌ای هر فرد متفاوت بوده و بهتر است زیر نظر پزشک مصرف شوند. ۸ دشمن میکروب معده (هلیکوباکتری) را بشناسید! گیاهان دارویی گفته شده در مقالات و مطالعات در کنار تدابیر دارویی، در کنترل میکروب معده یا اچ پیلوری موثر بوده‌اند، ولی هنوز درمان قطعی و صد در صدی گیاهی مشخص نشده، لذا موارد گفته شده در کسانیکه عود مکرر دارند، زیر نظر پزشک و به اشکال مختلف دارویی، بصورت دوره‌ای و با دوز اندک و تدریجی و براساس مزاج معده توصیه می‌شود. پس ترجیحاً خودسرانه و در مقادیر زیاد، با توجیه موثر و مفید بودن، اقدام به مصرف ننمایید. پونه (عصاره برگ پونه) زرشک (مصرف ماده موثر جدا شده) شیرین بیان (مصرف عصاره شیرین بیان) سقز سیاه دانه و عسل زیره (مصرف روغن زیره) نعناع (مصرف روغن نعناع) مصطکی بیشتر از یک هفته شیرین بیان نخورید… در خیلی از توصیه‌های طب سنتی برای درمان هلیکوباکتری (میکروب معده) به فرد شیرین بیان تجویز می‌شود و فرد بدون آگاهی از عوارض مصرف خودسرانه، در طولانی مدت اقدام به مصرف این گیاه دارویی می ‌نماید. شیرین بیان خاط آور و ملین است، چون ضد التهاب است برای زخم ‌های گوارشی به وفور استفاده می‌شود، در حالی که، مصرف بیش از ۷ تا ۱۰ روز شیرین بیان (ریشه، عصاره یا داروها و قرص‌های بر پایه شیرین بیان): به دلیل احتباس آب و نمک در بدن، سبب فشار خون می‌شود. سبب کاهش پتاسیم در بدن می‌شود. سبب عدم تحمل گلوکز در بدن می‌شود (در افراد دیابتی به این مساله دقت شود) بارهنگ و عرق نعنا برای همه قابل توصیه نیست! توصیه بارهنگ و عرق نعنا هم از آن دسته توصیه‌های شایع در فضای مجازی برای درمان و بهبود هلیکوباکتری است که برای همه قابل مصرف نیست و می‌تواند باعث تشدید علائم گوارشی شود. منبع: تیم محتوایی طبایع خانم دکتر الهام پارسا آقای دکتر علیرضا اصغری https://tabaye.ir/treatment-of-helicobacter-pylori/
🔺🔺درمان مسمومیتها در ایام نوروز ‌کانال انارستانی ها سلام🌹 یکی از اتفاقات تلخی که در ایام نوروز برای ما ممکنه بیوفته، مسمومیت است.‌ خب ما دوست نداریم در این ایام ناخوش باشیم پس برای پیشگیری از این اتفاق این پست رو از زبان دکتر عزیزخانی بشنوید. این پست رو با عزیزانتون به اشتراک بزارین ❤️ ‌ انارستان؛ حامی سلامت مردم ایران❤️‌ ‌@anarestan_tv ‏🆔 @ofogh_tv
📚📚لباس با الیاف پلاستیکی نخرید! دکتر محسن ناصری متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه شهید بهشتی معتقد است لباس های تهیه شده از الیاف پلاستیکی موجب ایجاد الکتریسیته در بدن می شوند و تحریک پوست و بدن را به دنبال دارند، بعضی از سر درد های زنان به علت استفاده از روسری های نایلونی است و تعویض آن با روسری‌های کتانی یا پنبه‌ای موجب بهبود سردرد می‌شود. بسیاری از افراد از نشانه های نامنظم و مبهم مانند تهوع، سردرد، جوش و تاول، کهیر یا سوزش پوست رنج می برند، یک عامل اساسی برای این علائم در افراد حساس ممکن است که در واکنش به لباس هایی که پوشیده اند باشد. مواد مصنوعی مانند اکریلیک، نایلون، پلی استر و مواد شیمیایی پلاستیکی بکار رفته در لباس ها گرما ساز است و مشکلات پوستی ایجاد می کند. ماده افزودنی تفلون، در حال حاضر به طور فزاینده ای در پارچه های ساخته شده از الیاف مصنوعی بکار می رود تا دوام، مقاومت در برابر لکه، و مقاومت در برابر چین و چروک پارچه افزایش یابد. این ماده تهدیدی جدی برای پوست است. نگرانی جدی پژوهشگران در مورد اثرات این مواد سمی بر سلامت انسان است. چرا که این مواد بکار رفته در تولیدات جدید باعث آسیب کبد و کلیه در حیوانات آزمایشگاهی، احتمالا مسائل مربوط به باروری و خطر ابتلا به سرطان را به همراه داشته باشد. بهترین جنس برای لباس بهترین جنس برای لباس سالم ، پنبه (نخ) و ابریشم است و بعد از آن کتان. لباس ها با جنس مو و کرک در اولویت بعدی قرار می گیرند. اما در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد لباس هایی که در فروشگاه ها یافت می شود از جنس الیاف مصنوعی، پلی استر و ریون است. این الیاف ضررهای سنگین جسمی و روحی به افراد وارد می کند. چرا که پوست از طریق منافذ ریزش از لباس تغذیه می‌کند. الیاف مصنوعی که از مواد نفتی و پلاستیکی تهیه شدند همگی رنگ شیمیایی دارند و به مرور عوارضی از جمله افزایش سودا، حساسیت پوستی، تشدید عفونت و اگزمای پوستی، سردی جنسی و عاطفی، اعتیاد و پرخاش به همراه دارد. خواص انواع پارچه خوب است لباس‌ها، به‌خصوص لباس‌هایی که با بدن تماس مستقیم دارند، از جنس پنبه یا کتان باشند. پوشش سر به‌خصوص در هوای سرد در محافظت از مغز مفید است و حافظه را افزایش می‌دهد و بعضی از سردردهای سرد را درمان می‌کند. در ادامه خواص انواع لباس را با هم مرور می کنیم: خواص پارچه پنبه ای (نخی): پارچه‌هایی که از الیاف پنبه تهیه می‌شوند هادی و سرایت‌دهنده حرارت هستند و حرارت بدن را به بیرون منتقل می‌کنند، در نتیجه خنک هستند و عایق حرارتی خوبی نیز می‌باشند و تهویه بدن با این پارچه‌ها بهتر صورت می‌گیرد. این پارچه‌ها در برابر ساییدگی مقاوم هستند و به‌راحتی لکه‌گیری و شستشو می‌شوند. در سراسر جهان برای پانسمان سوختگی‌ها و زخم‌ها از پارچه‌های پنبه‌ای خالص استفاده می‌شود؛ زیرا این پارچه‌ها با خواص منحصربه‌فرد خود موجب بهبود سریع‌تر زخم می‌شوند و هیچ گزارشی راجع به حساسیت پوست در برابر منسوجات پنبه‌ای داده نشده است. الیاف پنبه چون بیشترین سنخیت را با بدن انسان دارند، بیشترین هماهنگی را با بدن انسان دارا می‌باشند. خواص پارچه کتان: این پارچه‌ها دارای سطحی صاف و درخشنده‌اند و زودتر از پنبه تمیز می‌شوند؛ لذا در مصر باستان به‌عنوان سمبل خلوص و پاکی شناخته می‌شدند. جاذب خوبی برای آب هستند و جذب‌کننده عرق بوده و با خیس‌شدن باعث خنک‌شدن می‌شوند. چنانچه لباس زیر انسان در چهار فصل از پارچه کتان باشد، پوست بدن نرم و لطیف نگه داشته می‌شوند و مانع لاغری غیرطبیعی نیز می‌شود. باتوجه به صاف‌بودن سطح ظاهری الیاف کتان، این پارچه نسبت به کثافات و باکتری‌ها حساس می‌باشد و از این خاصیت کتان استفاده بهداشتی می‌گردد و معمولاً برای تهیه روپوش پزشکان و دستمال جیبی از کتان استفاده می‌شود. خواص پارچه های پشمی: پشم، الیافی حیوانی است که از پروتئین مخصوصی به نام کراتین تشکیل شده است. از خواص فیزیکی پشم می‌توان به خاصیت ارتجاعی و انعطاف‌پذیری، نازکی و ظرافت، درخشندگی و شفافیت، استحکام، جذب رطوبت و گرما و الکتریسیته اشاره کرد. پارچه‌های پشمی به‌علت ذخیره‌شدن هوا در بین الیاف آنها، عایق می‌باشند و از دفع و انتقال حرارت و بار الکتریکی بدن به خارج جلوگیری می‌کنند. به‌واسطه عایق‌بودن، لایه گرم اطراف بدن را ثابت نگه می‌دارند و موجب گرم‌نگه‌داشتن بدن می‌شوند و چون خاصیت رطوبت‌پذیری دارند و دارای خلل و فرج می‌باشند عرق بدن را جذب کرده و آن را به آرامی تبخیر می‌کنند و بدین طریق حرارت بدن را در خود نگه می‌دارند. خواص پارچه ابریشم: پارچه‌های ابریشمی نیز از جمله الیاف حیوانی است. این پارچه‌ها زیبا و لطیف هستند و همانند پشم قدرت زیادی در جذب آب دارند و قلیایی‌های ضعیف مانند صابون و آمونیاک اثر بسیار ناچیز بر روی آن می‌گذارند. این الیاف هادی حرارت نیست و حرارت را در خود نگه می‌دارد. این پارچه‌ها نقش عایق
را بازی می‌کنند و از دفع و انتقال بار الکتریکی بدن به خارج جلوگیری می‌کنند و طبعاً اثرات مضری نسبت به وضع مزاجی فعال و حساس مردان به‌دنبال دارند؛ زیرا به‌طور طبیعی سوخت‌وساز در بدن مردان بیشتر است و نباید با عوامل محرک دیگری تحریک شود و شاید به‌همین علت شارع مقدس پوشیدن لباس حریر را برای مردان حرام اعلام فرموده است. مزاج انواع جنس لباس لباس‌های پنبه‌ای و کتانی، سرد و لباس‌های پشمى و پوستی، مزاج گرم دارند. لباس حریر خیلی گرم است و پوشیدن آن برای زنان بهتر است ولی برای مردان صحیح نیست، زیرا موجب تحریک بیش از اندازه و عصبانیت می‌شود. در این رابطه برای اینکه لباس سالم بپوشیم باید مزاج خود را بشناسیم. برای تشخیص مزاج کافی است به تست مزاج شناسی طبایع مراجعه کنید. لباس چه رنگی بپوشیم؟ در این رابطه یک مقاله کامل قبلا تهیه شده و می توانید از اینجا (لباس هایی به رنگ مزاج خود انتخاب کنید) آن را مشاهده کنید. اما در کل رنگ سفید، بهترین رنگ برای لباس و رنگ‌های قرمز و زرد گرم هستند و انرژی را افزایش می‌دهند؛ رنگ‌های آبی، سبز و خاکی، سرد و آرام‌بخش هستند بهترین جنس برای لباس زیر بانوان برای تهیه لباس سالم باید از پوشش‌های گرم مانند «پشم و کرک و ابریشم» استفاده کرد. با توجه به اینکه قیمت ابریشم گران است و انسان نمی‌تواند همۀ پوشش‌هایش را از ابریشم تهیه کند، پیشنهاد می‌شود بانوان برای لباس سالم زیر از ابریشم استفاده کنند؛ که اگر کهنه هم بشود می‌شود چند سال استفاده کرد. همچنین بانوان باید برای اندام پا، سر، شانه، کمر، مچ دست و مچ پا از پوشش گرم استفاده کنند. لباس سالم برای کودکان لباس کودک بر سلامت، شخصیت و آراستگی ظاهر وی تاثیر دارد. حکمای طب ایرانی توصیه نموده اند لباس سالم کودکان نرم، گشاد، کم حرارت و با جذب رطوبت بالا باشد و به گونه ای باشد که جریان هوا به خوبی از آن عبور کند. در انتخاب لباس کودکانمان به ویژه کودکانی که از ناراحتی های پوستی مانند خشکی و خارش شکایت دارند دقت کنیم. شلوارهای چسبان و تنگ، پارچه های کلفت و مواد دار، رنگ های تیره مناسب پوشش کودکان نیست. عوارض پوشیدن لباس تنگ یکی از عوارض پوشیدن لباس تنگ و چسبان افزایش تعریق و بوی بد بدن می‌باشد. لباس‌های تنگ موجب ایجاد بوی نامطبوع در نواحی تناسلی، زیر بغل و پاها می‌شوند. الیاف مصنوعی لباس‌های پلاستیکی این بوی نامطبوع را تشدید می‌کنند و زمینه‌ساز رشد باکتری‌ها هستند. عامل اصلی کمبود اسپرم در آقایان، شلوار تنگ و لباس زیر تنگ است. طبق تحقیقات، تعداد اسپرم مردانی که لباس زیر نسبتاً گشاد و آزاد می‌پوشند خیلی بیشتر از کسانی است که لباس زیر و شلوار تنگ می‌پوشند و به همین دلیل میزان باروری آنان بیشتر خواهد بود. به طور کلی پوشیدن لباس تنگ ۱۰ ضرر اساسی را به همراه دارد: اختلال در جریان خون تشدید واریس تشدید سلولیت تنفس ناقص کمردرد اختلال در هضم غذا عفونت تناسلی اختلالات مردانه مشکلات پوستی افزایش تعریق با تشکر از دکتر محسن ناصری و دکتر ارمغان سادات کیهانمهر https://tabaye.ir/healthy-clothes/
✍ تدابیرلازم و ساده در رفع علائم ترش کردن 📝اولین کار اصلاح برنامه غذایی است. 🍜 غذاهایی که خمیری هستند مانند ماکارونی، لازانیا، نودل، آش_رشته و پیتزا را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید. 🫒همراه غذا آب و نوشیدنی مانند دوغ میل نفرمایید و تا جایی که امکان دارد به جز چند عدد زیتون و چند برگ ریحان چیز دیگری همراه غذا میل نکنید. ❌از خوردن ماست، ترشی و سالاد_شیرازی نیز با غذا خودداری کنید. 😋 پس از غذا تکه‌ای از میوه مربای_به که شیرابه آن را گرفته‌اید بجوید. ❗️تلخی دهان در اکثر موارد نشان از زیاده‌روی در خوردن غذاهای چرب و شیرین دارد، پس این مواد غذایی را کمتر مصرف کنید . @soroshesalamati
رفع با تدابیر غذایی 🔅سوپی ساده با جوجه مرغ، ماش، اسفناج ، جو پوست کنده، کدو ( بهتر است با روغن بادام همراه شود) 🔅سوپی از هویج ، سبوس گندم ، جو ، سبزیجات 🔅آشی از برنج ، تره، جعفری که ۱۵ دقیقه قبل از مصرف گل سرخ پودر شده اضافه شود . 🔅خورش آلو 🔅خورش کرفس 🔅کاهو ، تره، اسفناج 🔅نان سبوس دار 🔅مصرف میوه هایی مانند انجیر ، زردآلو ، آلو ، انگور ، گلابی ، خربزه رسیده و شیرین 🔅تنقلاتی مانند بادام ، انجیر خشک ، میوه های خشک خانم دکتر نوایی @soroshesalamati
📚📚⛔️⛔️منظور از افسردگی بعد از زایمان چیست؟ افسردگی بعد از زایمان یک پدیده روانشناختی شایع و یک اختلال جدی و قدرتمند روحی و روانی با ماندگاری طولانی است که می‌تواند منجر به تغییرات شدید خلقی، خستگی و احساس ناامیدی، تغییرات خواب، احساس نگرانی غیرمنطقی نسبت به نوزاد گردد و مراقبت از کودک یا خود فرد را دشوار سازد. علائم به احتمال زیاد طی چند هفته پس از زایمان شروع می‌شود. گاهی اوقات، افسردگی بعد زایمان تا چند ماه بعد ظاهر نمی‌شود. علائم ممکن است برای یک یا دو روز کاهش یابد و سپس دوباره برگردد. بدون درمان، علائم ممکن است همچنان بدتر شوند. حدود ۱۵ درصد از مادران در زایمان اول و یا زایمان‌های بعدی، این وضعیت را تجربه کرده‌اند. نکته مهم بروز این اختلال (افسردگی بعد از زایمان) در مادرانی که ۱) در دوران قبل از بارداری دچار ضعف انرژی هستند یا ۲) از حمایت اجتماعی و حمایت همسر و خانواده قبل و بعد بارداری برخوردار نیستند شایع تر است. معمولاً مادر قبل از بارداری لازم است بتواند ۴ کیلومتر را به راحتی با سرعت متوسط پیاده روی کند و دچار تنگی نفس، ضعف، خستگی و تعریق شدید نشود، این مادر اختمالاً تحمل افزایش وزن بارداری و همچنین شیردادن و تحمل سر و صدا و مسائل مختلف جدید کودک را خواهد داشت که متاسفانه به این موارد توجه نشده و مادران عموماً دچار کمبود جان و بنیه بدنی  و در نتیجه افسردگی بعد زایمان هستند. علائم افسردگی بعد از زایمان چیست؟ علائم افسردگی بعد زایمان در افراد مختلف متفاوت است و فرد ممکن است چند مورد از موارد زیر را تجربه کند نه همه آن‌ها را: غمگینی و گریه زیاد و بدون علت اختلال در خواب : بی خوابی حتی با وجود خستگی یا خواب زیاد پرخوری زیاد، یا اعدم علاقه و اشتها به غذا داشتن دردها یا بیماری‌های مختلف و غیرقابل توجیه تحریک پذیری، اضطرب یا عصبانیت بدون علت تغییر ناگهانی حالات روحی و روانی اختلال در به خاطر سپردن موارد مختلف ؛ عدم تمرکز و اخذ تصمیمات ساده عدم علاقه به استفاده و تجربه کردن چیزهایی که قبلا از آنها لذت می‌بردید. احساس جدایی از کودک خود و تعجب از این که چرا مانند آنچه که قبلا تصور می‌کردید از داشتن فرزند خود شاد نیستید. ناامیدی یا نگرانی غیرمنطقی نسبت به نوزاد خود. عدم توانایی برقراری ارتباط با دیگران ( زیرا آنها فکر می‌کنند که مادر بدی هستید یا کودک شما را می‌گیرند، بنابراین کنار می‌کشید). فکر کردن به صدمه زدن به خود یا کودک خود. * البته فراموش نشود که داشتن احساس بدخلقی یا خستگی بعد از بچه دار شدن امری طبیعی است، اما افسردگی بعد زایمان فراتر از آن است. علائم آن شدید است و می تواند در عملکرد شما اختلال ایجاد کند. تدابیر درمان افسردگی بعد از زایمان در طب سنتی در ادامه مقاله به برخی از تدابیر درمان افسردگی بعد از زایمان در طب سنتی اشاره می‌شود: تدابیر غیر دارویی مصرف غذاهای با مزاج گرم به خصوص سوپ جوجه به مدت دوهفته، پس از این مدت نیز تا بهبودی مصرف غذاهایی با مزاج سرد کاهش یابد. مصرف سوپ جوجه، کباب راسته، سوپ ماهیچه، زرده تخم مرغ نیم برشت، حریره بادام، انگور، انجیر، سیب شیرین، شیره انگور، بادام، پسته، مویز، زیتون کم نمک،آب هویج، آب سیب، شبر عسل، شربت عسل، خورش هویج، خورش فسنجان شیرین،مرصع پلو، هویج پلو، چلو ماهیچه با شوید، نان کامل تخمیر شده با کره و مربای به، نان و پنیر و گردو، نان و کره و مربای هویج. پرهیز از غذاهای تند، غذاهای نفاخ مانند نخود، لوبیا، جو، سیر و پیاز پرهیز از غذاهای تحریک کننده مانند قهوه، چای پررنگ و زیاد، چای با رنگ و عطر مصنوعی، ترشی جات و ادویه های تند مصرف نکردن غذاهای مانده، کنسروی و فریزری افزایش حمایت های جسمی، روحی و اجتماعی همسر و اطرافیان به منظور تطابق مادر با شرایط جدید. مدیریت خواب: فراهم کردن شرایطی که مادر بتواند خواب کافی و مناسبی به خصوص در شب داشته باشد. مراقبت و گرم نگه داشتن بدن به خصوص ران ها تا محدوده ناف و شکم روزی یک ربع آفتاب گرفتن در فضای باز (نور درمانی) روزی یک ربع تا نیم ساعت پیاده روی حتی در فضای منزل وضو گرفتن مکرر جهت تجدید قوا، نورانیت و افزایش نشاط تمرینات مدیتیشن، ریلکسیشن یا آرام سازی جسمانی یا انجام هفته ای دوبار یوگا ماساژ هم ممکن است تاثیر مثبتی بر درمان افسردگی بعد از زایمان داشته باشد. آواز خواندن با صدای بلند، گوش سپاری به موسیقی آرام و شاد یا حتی موسیقی آرام بدون کلام کتاب خواندن یا گوش دادن پادکست هم در دوران افسردگی بعد زایمان اثربخش است. بوییدن عطرهای خوش، بوییدن گلاب تدابیر داروئی ساده برای درمان افسردگی بعد زایمان شیره انگور هر سه ساعت به میزان یک قاشق غذاخوری در یک فنجان آب به مدت یک هفته ( مشروط به نداشتن دیابت) ادامه دستور متناسب با وضعیت بیمار چای بادرنجبویه یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دق
یقه دم کرده، صاف کرده و با کمی شکر یا نبات میل کنند (تا ۲ هفته). اشخاص گرم‌مزاج بهتر است زیر نظر طبیب متخصص از این گیاه استفاده کنند. مصرف بیش از اندازه و بدون ملاحظه آن  تنها با هدف درمان افسردگی بعد زایمان؛ می‌تواند موجب تهوع، سرگیجه، تحریکات پوستی و ناراحتی گوارشی شود. مصرف این گیاه به‌دلیل اینکه فعالیت تیروئید را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، افرادی که از داروی تیروئید استفاده می‌کنند یا کم‌کاری تیروئید دارند نباید آن را مصرف کنند. چای زعفران روزانه یکبار به اندازه یک عدس زعفران پودر شده در یک لیوان آب جوش دم کرده و به مدت ۱۵ روز میل کنند. یا کمی زعفران به غذا یا برنج خود اضافه کنند. دم کرده گل گاوزبان پس از صبحانه یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش به مدت ده دقیقه دم کشیده و سپس با یک قاشق غذاخوری شکر و یا کمی نبات میل شود (تا ۲ هفته). در افراد زیر نیز با احتیاط مصرف گردد و زیاده روی نشود: افراد دارای فشارخون بالا افراد مبتلا به سنگ کلیه شربت پردیحان یا پریحان یک قاشق غذاخوری در یک فتجان آب نیم ساعت بعد از غذا (روزی ۳ بار تا ۲ هفته) جهت بهبود افسردگی بعد زایمان موثر است. در افراد گرم مزاج با احتیاط مصرف شود. مصرف در دوران بارداری و شیردهی: مانعی ندارد و می تواند باعث افزایش شیر شود اما بهتر است با پزشک مشورت گردد. منبع: کتاب راهنمای بالینی طب سنتی ایران تالیف دکتر محسن ناصری با سپاس از خانم دکتر زهرا شکرریز https://tabaye.ir/treatment-of-postpartum-depression/