تدابیر رفع یبوست در ماه رمضان
توضیحات دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ پزشک، دکترای تخصصی (PhD) فیزیولوژی، معاون پژوهشی و مدير گروه طب سنتی دانشکده پزشکی و عضو هیئت علمی (دانشیار) دانشگاه علوم پزشکی ارتش، و پژوهشگر طب سنتی ایرانی در مورد تدابیر رفع یبوست در ماه رمضان👇
https://www.aparat.com/v/RGTl1
ویدیوهای بیشتر در کانال آپارات بفرمایید سلامتی
https://www.aparat.com/DrMirghazanfari
‼️‼️‼️🔕🔕۵۶۰۰ پزشک بدون دستگاه کارتخوان شناسایی شد
🔹رئیس سازمان امور مالیاتی: پارسال اسامی بالغ بر ۵۶۰۰ پزشک بدون دستگاه کارتخوان که براساس گزارشهای مردمی شناسایی شده بودند به سازمان نظام پزشکی اعلام شد.
@Farsna
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷علل یابی و رفع بوی بد دهان روزه دار برمبنای طب سنتی
خانم دکتر محمدی متخصص طب سنتی و عضو هیئت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی
یکی از مشکلاتی که اکثر روزهداران در ماه مبارک رمضان با آن مواجه میشوند، بوی ناخوشایند دهان است که گاهی علاوه بر خود فرد، ممکن است اطرافیان او را نیز آزار دهد. البته این مشکل برای بعضی از افراد فقط به ماه رمضان محدود نمیشود و در ماههای دیگر سال نیز وجود دارد. از دیدگاه طب جدید مهمترین علل بوی بد دهان، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، پوسیدگی و عفونت دندانها و لثهها و بیماریهای گوارشی از جمله ریفلاکس معده به مری هستند و بیماریهای تنفسی، اختلالات متابولیک، داروها و بیماریهای سیستمیک و ... در ردههای بعدی اهمیت قرار دارند. در طی روزهای معمولی به دلیل نوشیدن مایعات، بزاق دهان پیوسته تازه میشود و این بو کمتر است اما در روزهداری به دلیل اینکه امکان تازه شدن آب دهان کمتر است باقی ماندن غذا در بین دندانها، بوی بد بیشتری را ایجاد میکند. از طرف دیگر، در حالت روزهداری و گرسنگی طولانیمدت پس از گذشت چند ساعت که ذخایر قندی بدن تمام میشود، بدن برای تولید انرژی به چربیها روی میآورد. در اثر سوختن چربیها موادی به نام کتون در بدن ساخته میشوند که بوی آنها از راه تنفس خارج میشوند.
از منظر طب سنتی شایعترین علل بوی بد دهان عبارتند از:
حرارت بالایی که در معده ایجاد شود و بر رطوباتی که در معده و حلق و اطراف دندانها وجود دارد استیلا یابد و این رطوبات را فاسد گرداند. این نوع بوی بد با گرسنگی تشدید و با خوردن غذا کمتر میشود که میتواند مهمترین علت بوی بد دهان در دوران روزهداری باشد.
اخلاط نامناسب مانند صفرا یا بلغم عفن در معده تجمع یابند و بخارات ناشی از آنها باعث ایجاد بوی بد دهان شود. این علت نیز با بیماریهای گوارشی ذکر شده از دیدگاه طب جدید قابل تطابق است.
عفونت لثه و دندانها و پوسیدگی و فساد رطوبات آنها (که جزء شایعترین علل بوی بد دهان از دیدگاه طب جدید نیز مطرح است.)
مواد و رطوبات فاسدی که از مغز به سمت دهان و لثهها می آیند و به دلیل ضعف لثهها در این محل تجمع یافته و بوی نامناسب ایجاد میکنند.
عفونت و بیماریهای ریوی.
برای برطرف شدن بوی بد دهان چه باید کرد؟
در افرادی که به دنبال خوردن سحری مسواک نمیزنند، به دلیل باقی ماندن غذاها در لابهلای دندانها و در حفرات دهان، بوی دهان بیشتر و نامطبوعتر است، بنابراین باید در وعده سحری طوری برنامهریزی شود که فرصت کافی برای مسواک زدن و استفاده از نخ یا خلال دندان وجود داشته باشد.
همانطور که قبلاً ذکر شد باید از غذاهای بسیار داغ، تند و ادویهدار و چای پررنگ در ماه رمضان پرهیز نمود چرا که این غذاها پرزهای چشایی دهان را دچار سائیدگی کرده و این امر به خشک شدن آب دهان کمک می کند و سبب بوی بیشتر دهان میگردد.
کسانی که تجمع صفرا در معده دارند، باید از غذاهای بسیار چرب و شیرین پرهیز نمایند و به عنوان چاشنی در غذاهای خود از آبغوره و سماق و زرشک و آبلیمو استفاده نمایند. یکی از غذاهایی که برای این افراد مفید است آش آلو می باشد. یکی از پرمنفعتترین خوراکیها برای افراد فوق در این ماه، زردآلوی تازه و در صورت عدم دسترسی، خیسانده برگه زردآلوست. همچنین مصرف میوههایی مثل انار و گلابی و به در این ماه برای افراد مذکور مثمرثمر است.
اما کسانی که تجمع بلغم در معده دارند، باید از غذاهای چرب و آبکی و سنگین و خمیری مثل آش رشته، ماکارونی و قارچ و تریدها بپرهیزند. این افراد از مصرف گلقند و کرفس سود خواهند برد. این افراد میتوانند در ماه رمضان از مویز دانه خارج کرده که به جای دانه آن کمی پودر مورد در آن ریختهاند، استفاده نمایند که این ترکیب نیز در رفع بوی بد دهان نقش مؤثری دارد. یکی دیگر از غذاهای مفید در این افراد گوشت کبک، بلدرچین یا جوجه مرغ است که با نخود و زیره و شوید و دارچین و زعفران و میخک پخته شود.
تمام افراد، بخصوص کسانی که از بیماری برگشت اسید و غذا از مری به معده رنج می برند، در این ماه بایستی از غذاها و ترکیبات نفاخ پرهیز نمایند. همچنین برخی افراد بلافاصله پس از خوردن وعده غذایی، دراز میکشند و بعضی دیگر سیگار میکشند، درحالیکه انجام این کارها باعث تشدید برگشت اسید از معده به مری میشود. این افراد هنگام افطار و شام باید از نوشیدن دوغ، نوشابه، خوردن غذاهای چرب و نیز گوجهفرنگی و مرکبات پرهیز کنند. بهعلاوه از پرخوری و سریع غذا خوردن پرهیز کرده و غذا را با آرامش بجوند و در هنگام غذا خوردن از عصبانیت و صحبتهای ناراحتکننده دوری کرده و فضای زمان مصرف غذا را به فضایی شاد و پر از انبساط خاطر تبدیل نمایند.
علاقه مندان میتوانند در صورت تمایل همه روزه (شنبه تا چهارشنبه) از ساعت 8.30 تا 15 توسط اساتید و متخصصین طب سنتی در سلامتدکه بهشت واقع در خیابان وحدت اسلامی، نبش بهشت ویزیت شوند.
شماره تماس سلامتکده 021-55639723 و 55639724-021
روابط عمومی دانشکده طب سنتی
https://stm.iums.ac.ir/content/51074/%D8%B1%D9%81%D8%B9-%D8%A8%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D8%AF-%D8%AF%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DA%A9-%D8%B1%D9%85%D8%B6%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B7%D8%A8-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✅علت بوی بد دهان هنگام روزهداری با نگاههای مختلف طب سنتی !
۱--خوابیدن بلافاصله بعد از سحری باعث میشود غذای شما به خوبی هضم نشده و علاوه بر اینکه غذا به خوبی جذب بدن نمیشود؛ مشکلاتی از جمله بوی بد دهان برایتان پیش خواهد آمد. بنابراین سعی کنید تا یک ساعت بعد از سحری بیدار باشید
۲--مصرف ۱ قاشق روغن زیتون به همراه سحری میتواند خالی شدن معده را به تاخیر انداخته و « بوی بد دهــــان » را در طی روز کاهش دهد بعلاوه روغن زیتون از ایجاد یبوست در طول روز نیز جلوگیری میکند
۳--یک استکان عرق نعناع را با یک استکان گلاب مخلوط کنید و تا حد جوش گرم کنید. سپس با یک قاشق غذاخوری بارهنگ ممزوج و با شکر یا عسل کمی شیرین کرده و بعد از سحری میل کنید.
http://tajarobteb.ir/?p=15417
سایت تجارب طب معارفی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷روش درمانی
سرگیجه دوره ای
استاد خیراندیش
6.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷دکتر عزیزخانی درمانگری معده با تخم بارهنگ و تخم بالنگو و...
برمبنای طب سنتی
🔴از حجامت در ماه رمضان بپرهیزید
✍حجامت در ایام روزه داری باعث ضعف و افت قوای بدن میشود. حجامت روزه دار مخصوصا اگر طبع و بنیه ضعیفی داشته باشد، تهدید بزرگی برای سلامتی او است
در ماه مبارک رمضان فقط میتوان یکسری حجامتهای خاص زیر نظر متخصصین انجام داد که شامل عموم مردم نمیشود!!
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅خوراکیهای قرآنی: خرما
✍فِيهِمَا فَاكِهَةٌ وَنَخْلٌ وَرُمَّانٌ (در آنها میوههای فراوان و درخت خرما و انار است) آیه 68 سوره الرحمن
خرما میوهای بهشتی است که بیش از 20 بار در قرآن کریم از آن یاد شده است و دارای آثار شگرفی در سلامت جسم و روح انسان است.
امام علی(ع): «خرما بخورید زیرا خرما بر هر درد شفاست» امام صادق(ع): خانهای که در آن خرما نباشد، اهل آن خانه گرسنهاند. امام صادق(ع): بهترین سحری ها سویق و خرما است.
پیامبر اکرم(ص): باید نخستین چیزی که زن زائو میخورد، خرمای تازه باشد و اگر خرمای تازه در اختیار نبود، خرمایی دیگر؛ چرا که اگر چیزی برتر از آن وجود داشت، خداوند آن را به مریم، هنگامی که عیسی (ع) را زاد، میخوراند. نبی اکرم(ص): خرما را ناشتا بخورید که کرم (انگل ) را میکشد. پیغمبر اکرم(ص): زن را در ماهی که می زاید، خرما بخورانید که فرزندش بردبار و پاکدامن خواهد بود. طبع خرما گرم و تر است اما طبع خرمای خشک که تمر گویند گرم و خشک در درجه دوم است و افراد صفراوی باید در مصرف آن احتیاط کنند.
غذائیت خرما زیاد و لطیف است (مواد زاید آن کم و وقتی بدن روی آن اثر میکند، به سرعت هضم و جذب بدن میشود) و جهت فالج و لقوه و اِعيا (کوفتگی و خستگی) و تقويت کلیه و تقویت قوای جنسی و بیماریهای ناشی از سردی و بیماریهای بلغمی و درد كمر و نرمی مفاصل و رشد کودکان و افزایش قد آنها مفید است.طبق روایات تعداد خرمایی که افراد میخورند فرد باشد بهتر است 1 ،3 ، 5...
☜【طب شیعه】
🍏 @tebshia20🌿
🔅
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅