🔰توصیه های طب سنتی ایرانی برای کمک به درمان علائم #کروناویروس- بخش سوم
📚این مطالب پیشتر در مقاله ای به قلم دکتر میرغضنفری در شماره ی ۱۶۹ ماهنامه ی دنیای سلامت در فروردین ماه ۹۹ به چاپ رسیده است.
1️⃣ قدم بعدی مصرف دارو است که بسته به علائم و مزاج متفاوت است. به بیانی دیگر درمان در طب سنتی بر مبنای علائم و مزاج است. در طب سنتی علائم مورد دقت قرار می گیرند تا به علت اصلی و ریشه ای بیماری دست یابند و آن را درمان می کنند. اعتقاد بر این است که انواع مختلف بیماری (مانند ام اس، سرطان ها، بیماری های غددی و غیره) در عدم تعادل مزاج و اخلاط رخ می دهند و چنانچه مزاج در حالت تعادل باشد، احتمال ابتلا به این بیماری ها کمتر می شود.
2️⃣ نکته جالب در مبتلایان به کرونا ویروس این است که در بعضی افراد علائم سردی (کندی و ضعف شدید، سردی بدن و انتهاها، خواب آلودگی، افسردگی) غالب است و در بعضی (اکثرا) گرمی. علائم روزهای اول با روزهای بعدی متفاوت است. در نتیجه همه این موارد باید لحاظ شوند و درمان هر فرد باید با توجه به مرحله بیماری و علائمی باشد که نشان می دهد.
3️⃣ با درمان عمومی برای همگان و در تمام مراحل بیماری، نتیجه مورد نظر حاصل نمی شود. درمان های امروزی برای کرونا ویروس، درمان قطعی نیست بلکه بیشتر حمایتی است. به این معنی که از بالا رفتن تب، اسهال شدید، درد های زیاد در این افراد جلوگیری می شود و سعی می شود تعادل آب و الکترولیت های بدنی در این افراد برقرار باشد و شخص به شوک نرود. در صورتی که در طب سنتی درمان فراتر از این موارد می رود.
4️⃣ در روزهای اول ابتلا به ویروس های تنفسی (دو سه روز اول)، معمولا علائم حرارت بارز است مانند داغی بدن (تب)، داغی سر و صورت، سرخ شدن صورت وچشم ها یا ته گلو، تورم گلو و همچنین خارش در نواحی سر و صورت و چشم و گوش. در این مرحله مصرف گرمیجات به خصوص در افراد با مزاج گرم باید محدود شوند مانند تندی ها، شوری ها، شیرین ها و یا مواردی همچون دمنوش ها یا بخورهای گرم (بابونه، آویشن، نعنا، اوکالیپتوس)، عسل، خرما، مغز گردو یا پسته.
5️⃣ چه بسا با مصرف این مواد علائم آلرژی هم به آن اضافه می شود، سیستم ایمنی و بدن شخص تحریک شده و مشکل صد چندان ایجاد می شود. در این مرحله مصرف مواد رو به خنکی در این افراد توصیه می شود مانند آب پرتقال، لیمو شیرین، گریپ فروت، گل پنیرک و گل بنفشه (به مدت 20 دقیقه در آب سرد ریخته شده و سپس صاف و میل شود)، گل ختمی (به مدت 20 دقیقه در آب جوش ریخته شده و سپس صاف و میل شود).
6️⃣ صاف شده خیسانده گل پنیرک، بنفشه و ختمی را همچنین می توان در فاز حاد حرارتی به صورت غرغره نیز مصرف کرد و علائم قرمزی، خارش و تورم گلو را بهبود بخشید. می توان به صورت استنشاق در بینی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. عرقیجاتی با مزاج سرد مانند عرق بید، کاهو، پنیرک، بارهنگ، کاسنی می توانند هم به صورت خوردنی و هم به صورت پاشویه، دهانشویه و شستشوی بینی مورد استفاده قرار بگیرند.
7️⃣ خوردن انار در فاز حاد نیز توصیه می شود. تخم هایی مثل تخم خرفه، کاهو، خیار، گشنیز، مرو، اسفناج و ... طبعی خنک دارند و می توانند به صورت جوشانده (البته بسیار کم باید جوشانده شوند)، بخور (دهان، بینی و گوش)، دهانشویه و بینی شویه (خیسانده، دم کرده، صاف شده) در فاز حاد مورد استفاده قرار گیرند. مصرف سرکه نیز بسیار توصیه می شود (مگر کسی آلرژی داشته باشد)؛ بو کردن و بخور سرکه حل شده در آب، التهابات را کاهش می دهد.
8️⃣ خوردن و غرغره کردن ماءالشعیر طبی (آب جو پخته شده) بسیار توصیه می شود. مزمزه کردن و جرعه جرعه قورت دادن موادی که در آب تولید لعاب تولید می کنند مانند تخم شربتی، بارهنگ، بالنگو، گیاه ختمی، نشاسته، به دانه، تخم کتان، برای رفع گلودرد بسیار مفیدند.
@Drmirghazanfari
🍁تدابیر طب سنتی برای فصل #پاییز- برگ دوم
🍁چه كنیم تا در فصل پاییز سالم بمانیم؟
🍁 توصیه میشود خودتان را در معرض بادهای پاییزی قرار ندهید، زیرا همانطور كه باعث ریزش برگهای درختان میشوند، باعث ریزش سلامتی از انسان نیز میشوند (حدیث معصومین علیهم السلام). از آنجا كه هوای پاییز رو به خنكی میرود و افراد از فصل تابستان عادت به پوشیدن لباسهای كم دارند، به دنبال قرارگرفتن در معرض بادهای پاییزی، دچار سرماخوردگیها، سینوزیتها، عفونتهای سیستم تنفسی و... میشوند.
🍁در فصل پاییز، میانه روز، هوا گرم و اول و آخر روز، هوا خنك است، بنابراین به طرز لباس پوشیدن خود توجه نمایید و لباسهای گرم همراه خود داشته باشید.
🍁به طور کلی آنچه در مورد افزایش خلط سودا در بدن و احتیاط در مورد آن و یا برای افراد با مزاج سرد و خشك و موارد مفید و مضر برای ایشان گفته شد، برای فصل پاییز قابل اجرا است، چون مزاج فصل پاییز هم سرد و خشك است.
📚با ما با پرونده ی سریالی #تدابیر_پاییز همراه باشید.
@Drmirghazanfari
🍁تدابیر طب سنتی برای فصل #پاییز
⁉️چه كنیم تا در فصل پاییز سالم بمانیم؟
🍁 باید افراد توجه داشته باشند كه در مكانهای سرد توقف نداشته باشند و زیرانداز و رواندازشان كافی باشد.
🍁 همچنین توصیه میشود افراد از روغن بادام شیرین در بینی خود بچكانند، زیرا در این فصل رطوبت مغز مقداری كم میشود و چكاندن روغن در بینی و یا ماساژ روغن بر روی صورت و پیشانی، به تعدیل مزاج مغز و سر در فصل پاییز و کاهش مشکلات عصبی همچون افسردگی، بی خوابی، عصبی شدن و ...كمك میكند.
🍁 در این فصل، استحمام با آب گرم همراه با روغن مالی در حمام با روغنهایی مانند روغن بادام شیرین یا بابونه یا کنجد هم به پیشگیری از بروز خشكیهای پوست و لطیف و حالتپذیر ماندن پوست در پاییز كمك میكند، زیرا در این فصل بسیاری از افراد به خشكی پوست، خارش، اگزما، خونریزی و ترك پوست دچار میشوند.
🍁 استفاده از بوهای خوش مانند بوی عنبر، گلاب و گلهایی مانند نرگس و ایجاد حالت فرح و شادی در این فصل توصیه میشود تا از بروز مشكلات روحی و روانی در این فصول پیشگیری شود.
📚با ما با پرونده ی سریالی #تدابیر_پاییز همراه باشید.
@Drmirghazanfari
⛔️⛔️سلاح تغذیه برای کشتار مردم
🔴«ارل بوتز» وزیر کشاورزی دوره نیکسون گفتهی بسیار قابل توجهی دارد او می گوید:
🔔« در بسته مذاکراتی ما غذا یک #سلاح است و اگر میخواهید کشوری در مقابل شما تعظیم کند از ابزار غذا استفاده کنید.»
عضویت در کانال👇
📡 @www_irismed_ir
🔵شرکتی که ۵۸ میلیون دلار پول گرفته اما هنوز واکسن آنفلوآنزا را وارد نکرده است!
«سلیمی» عضو هیأت رئیسه مجلس:
🔸️دولت در زمینه اعطای ۵۸ میلیون دلار به یک شرکت نورچشمی برای واردات واکسن آنفلوآنزا به کشور توضیح دهد، چرا که شنیدهام این ارز به کشور ترکیه برده شده و واکسنی هم وارد نشده است.
🔸️نیاز ما در حال حاضر ۱۶ تا ۲۰ میلیون دوز واکسن آنفلوآنزاست که فقط بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شده است.
🔸️این انتقاد به دولت وارد است که چرا اقدام لازم برای واردات واکسن آنفلوآنزا از مدتها قبل صورت نگرفته این در حالی است که زدن این واکسن فقط در دو هفته ابتدای مهر تاثیر دارد و بعد از آن دیگر کارایی ندارد./تسنیم
#دفاع_همچنان_باقیست
@defa_baghist
💊💊💊💊💊💊💊💊💊درمان سنگ کلیه در کودک 6 ماهه به بالا:
1ـ از جوشاندۀ هستۀ خرما نصف استکان بخورد،
2ـ صمغ درخت آلو را به مقدار یک عدس در آبجوش ولرم حَلّ کنید و بخورد،
3ـ پنج قطره از جوهر تُرُب سیاه به او بدهید.
http://tebolmasoomin.blogfa.com/post/29
🍁
✅با نزدیک شدن به پاییز 🍂یکی از اصولی که به شدت احتیاج به مراقبت دارد ، جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی است.
🔻باید مراقب دوش گرفتن های صبحگاهی باشیم و مراقبت بعد از دوش گرفتن را جدی بگیریم.
🔻بلافاصله دوش گرفتن و بیرون آمدن از خانه و در معرض هوای خنک صبحگاهی قرار گرفتن و یا ایستادن جلوی کولر بعد از استحمام ، ابتلا به سرماخوردگی را بیشتر می کند .
🍂مراقب هوای اینروزها باشیم🍂
🌸سلامت و تندرست باشید🌸
🆔 @drmmohebbi
💊🔰تدابیر و مزاج فصل پاییز 🍁
.
🍂از دیدگاه طب ایرانی ، هر فصل سال ،
دارای مزاج خاصی است و بر همین اساس ، لازم است توصیه ها و تدابیر خاصی را برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بروز بیماری ها و یا حداقل رساندن عوارض و پیامدهای آنها به کار بست .
🍂بیشتر حکمای ایرانی ، طبیعت #پاییز را سرد و خشک دانسته اند .
🍁بیماریهای فصل پاییز🍁
🍂پاییز فصل بیماریهای مزمن و آزارنده است .
در این فصل ،بیماری هایی با طبیعت سرد و خشک شایع ترند :
🔻اختلال گوارشی ، بیماری های پوستی پوسته ریز ، #اگزما و خشکی پوست،
شوره سر ، ترک لب ها ، #ورم لوزه ها ،درد مفاصل ،
برخی از انواع #تب ها ، بزرگی طحال ،ادرار قطره ای ، سخت ادراری ، بیماری های روده ای همراه بااسهال
👈و به دنبال آن انواعی از #فساد هضم که در نهایت موجب بروز زخم هایی در #معده و #روده می گردد.
🔻عرق النساء یا دردهای سیاتیکی ، بیماری های ریه بویژه #سل و #تنگی نفس و #آسم ، سرفه ، قولنج ، صرع ، کم خونی ،
اختلالات روانی سوداوی مانند :
👈وسواس و افسردگی و جنون ، سکته ،ورم های سوداوی و سرطان ها و ....
مراقب سلامتی خود باشیم 🌸
🆔@drmmohebbi🌸
🔰پاییـــ🍁ـــز
🔻قدما توصیه کردند از باد پاییزی پرهیز کنید ، هوای پاییز سرد و خشک و موجب👇
🔹اگزما
🔸ترک پوستی
🔹بدترشدن بواسیر
🔸بروز دردهای استخوانی
🔹تشدید افسردگی و... می شود.
🔻بهتر است در پاییز ،غذاهای حاوی #رطوبت بیشتر و گرم استفاده شود .
🔻معده در فصول سرد قویتر است و نیاز به غذاهای گوشتی و شیرین برای تولید #حرارت بیشتر است ،
پس گوشتها خصوصا #گوسفند ، #شترمرغ ،#مرغ #بلدرچین ، #تخم مرغ
بیشتر مصرف کنیم.
✅آجیل مثل👈پسته ، بادام ، فندق ،خرما ، مویز ، توت ، سیب ، انار ، انگورشیرین بهترین میوه ها برای پاییز هستند.
✅مصرف #زنجبیل و #دارچین و #زعفران را بیشتر از بقیه فصول داشته باشیم .
⚠️اما دقت کنیم زیاده روی همیشه باعث ضرر است.
🚫پرهیزات👇
خصوصا هندوانه ،خیار ، ماست کمتر مصرف کنیم یا با مصلحات میل شود.
🌸سلامت و تندرست باشید🌸
🖊دکتر مینا محبی(متخصص طب سنتی)
🆔@drmmohebi🌸
💊🔰انجیر خشک🌟
🔻انجیر خشک یک میان وعده ی عالی در فصل پاییز و زمستان خصوصا برای کودکان و سالمندان است.
🔹باعث تقویت #استخوانها و #مغز می شود.
🔸منجر به #لینت مزاج در سالمندان و کودکان می شود. خصوصا اگر در #شیر جوشانده شده باشد (یا در آبجوش خیسانده شده باشد) یا با #آلو_بخارا همراه باشد.
⚠️توجه داشته باشید کسانی که خارش پوستی یا جوش ویا حساسیت دارند مراقب مصرف انجیر باشند.
🌸سلامت و تندرست باشید🌸
🖊دکترمینا محبی(متخصص طب سنتی)
🆔@drmmohebi🌸
🔰چه کنیم تا پاییز بهتری داشته باشیم🍁
🔹بوییدن عطرها و گلهای خوش بوی ملایم موجب #تقویت اعضای رئیسه بدن یعنی مغز و قلب و کبد و همچنین معده میشود.
🔸بهتر است افراد با نیم نگاهی به مزاج خود، از عطرهای طبیعی با مزاج مایل به گرم و تر چون یاس و مریم و گل محمدی، بیشتر بهره ببرند
🔹 بهتر است برای تری بخشی به بدن و اصلاح خشکی آن، یک روز در میان با آب نیم گرم حمام کنند یا حدود نیم ساعت از حوض یا وان آب نیم گرم استفاده کنند.
🔹همچنین چرب کردن بدن با روغن #بنفشه بادام، که طبیعت معتدل مایل به خشکی دارد و رطوبت ملایم خوبی هم به بدن میرساند، برای کاهش خشکی پوست و بدن بسیار مناسب است.
🔸توصیه میشود, افراد ماساژ آرام با روغن بنفشه را به پدر، مادر، پدر بزرگ و مادربزرگ و حتی همسر و کودک خود هدیه کنند.
🔹ورزش به مقدار متعادل، برای تامین تندرستی در فصل پاییز لازم است.
🔽با توجه به اینکه با سرد شدن هوا، دستگاه گوارش انسان قویتر میشود و نیاز بدن به غذا هم افزایش پیدا میکند، به طور طبیعی انسان بیشتر میخورد و در سنت ایرانیان نیز خوردن غذاهای سنگین تری چون آش، آبگوشت، هلیم، کله پاچه و ... در فصول سرد سال، رسم بوده است.
✔️پس لازم است برای دفع بیشتر مواد زائد حاصل از گوارش این غذاها و پیشگیری از بیماریهای ناشی از تجمع فضولات در بدن، در این فصول به ورزش بهتر و بیشتر، با توجه به مجموعه شرایط فردی، توجه بیشتری شود.
🌸سلامت و تندرست باشید🌸
🖊دکتر ناصر رضایی پور( متخصص طب سنتی)
🆔@drmmohebbi🌸
💊🌿🍃🌿
🔰#سرماخوردگی
🔻یکی از مشکلات شایع در این فصل ، ابتلا به سرماخوردگی است .
🔻در سرماخوردگی های ساده یا اصطلاحا ویروسی،
که علائم آن محدود به آبریزش بینی، عطسه، بی حالی و خستگی است و علائم عفونت باکتریال مانند گلودرد چرکی وجود ندارند، باید از مصرف نابجای داروهایی چون #آنتی بیوتیک ها و #کورتون ها پرهیز کرد و تا بهبود علائم، استراحت نمود و ضمن پرهیز از خوردنی هایی که موجب افزایش سردی و تری بدن می شوند،
از سوپ ها و آش های ساده و گرم استفاده نمود.
👈زیرا سرماخوردگی یا زکام، در صورتی که طولانی نباشد و منجر به عوارض نگردد،
یکی از راه های دفع مواد ناسالم از بدن است
و نباید جلوی آن گرفته شود.
🔻اما اگر علایم بیماری بیش از 4_5 روز به طول بیانجامد
یا علائمی از عفونت های باکتریال وجود داشته باشد،
باید با مراجعه به پزشک متخصص و تشخیص دقیق بیماری، داروهای مورد نیاز، تجویز و مصرف شوند و از خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروهای گیاهی و شیمیایی خودداری شود.
.
✅برای پیشگیری از سرماخوردگی های مکرر، توصیه می شود از ابتدای ورود #شلغم به بازار ، تا آخرین روزهای حضور آن ، شبی یک عدد شلغم متوسط بخارپز نوش جان کنید .
🌸سلامت و تندرست باشید🌸
🖊دکتر مژگان تن ساز (متخصص طب سنتی ایران)
🆔@drmmohebbi🌸