💥چایکوهی
✍️این گیاه دارویی با طبیعتی گرم و خشک به صورت خودرو نیز در مزارع گندم و جو میروید
✍️ و دمنوش آن علاوه بر رفع استرس
✍️به درمان کمخونی نیز کمک میکند.
✍️دمنوش چای کوهی اشتها را بهتر کرده
✍️با رفع احساس خستگی و افسردگی کارایی روزمره را میافزاید.
✍️این دمنوش در درمان کمخونی توصیه میشود.
✍️در درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا نیز مفید است.
⛔️افرادي كه :
چاي كوهي براي انها ممنوع است
⛔️در صورتی که مبتلا به آسم هستید و دارو میل میکنید
⛔️در حال مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری هستید
⛔️ و یا در دوران بارداری به سر میبرید از این گیاه دارویی استفاده نکنید.
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
🔴 زهرا شیخی نماینده مجلس:
🔹سازمان بهداشت جهانی می خواهد با واکسن کرونا ۱۵ درصد از جمعیت جهان را کم کند
@irancovid_19
خبرگزاری تسنیم
مصرف سردیجات در فصل زمستان خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش میدهد
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: مصرف مواد غذایی دارای طبع سرد در فصل زمستان علاوه بر ایجاد مشکلات گوارشی، خطر ابتلا به کبد چرب را هم افزایش میدهد.
مامک هاشمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: مصرف زیاد مواد غذایی دارای طبع سردمانند گوجه، خیار، ماست، دوغ، کشک و غیرهدر فصل زمستان منجر به سردی معده و ابتلا به کبد چرب میشود.
وی تصریحکرد:عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا در فصل سرما و زمستان افزایش مییابد بنابراین در این فصل می توان از غذاهای سنگین و با کالری و غلیظ تر نظیر انواع آش، حلیم و غیرهاستفاده کرد.
این متخصص طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان، افزود: با توجه به سرمای هوا در این فصل، مصرف غذاهایی با طبع گرم و استفاده از میوه های گرم و متناسب با فصل توصیه میشود.
هاشمی گفت: در سالهای گذشته در هر فصل تنها میوههای خاص آن فصل در بازار عرضه میشد اما امروزه در فصل زمستان شاهد رونق و عرضه میوههایی با طبیعت سرد و گلخانهای مانند هندوانه و آلو در بازار هستیم.
وی با بیان اینکه خوردن میوههایی با طبیعت سرد در فصل زمستان موجب ایجاد مشکلاتی برای بدن میشود، ابراز کرد: میوه باید متناسب با فصل و بومی آن منطقه و رعایت نوع مزاج فرد مصرف شود.
میوههای مناسب زمستان کدامند?
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص میوههای مناسب در فصل سرما، اظهار داشت: انار شیرین، موز، نارگیل، آناناس، انبه، خرما، انجیر خشک و کشمش از خوردنی های متناسب با فصل زمستان هستند.
روزانه بیش از یک پرتقال نخورید
هاشمی با بیان اینکه پرتقال از مرکبات مورد علاقه مردم در فصل زمستان است،تصریح کرد: زیادروی در مصرف پرتقال نیز همانند سایر میوه های با طبیعت سرد، موجب ایجاد مشکلاتی در بدن میشود بنابراین مصرف روزانه پرتقال نباید بیش از یک عدد باشد.
خوردن سالاد گوجه و خیار در فصل زمستان ممنوع
وی با اشاره به اینکه در هر فصل باید سالاد متناسب با شرایط آن فصل تهیه وخورده شود، اظهار داشت: سالاد گوجه و خیار مناسب فصل گرم او تابستان است و در فصل زمستان از خوردن این نوع سالاد باید خودداری شود.
سالاد کلم و کرفس مناسب فصل زمستان است
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سالاد کلم، هویج ،کاهو،کرفس همراه با زیتون و سبزی خوردن از سبزیجات مفید و متناسب با فصل سرما است.
آب سرد ننوشید
هاشمی با بیان اینکه نوشیدن آبسرد در هیچ فصلی توصیه نمیشود، ابراز کرد: نوشیدن آب سرد در فصل زمستان بسیار مضر است و خطر ابتلا به کبد چرب و بیماریهای گوارشی را نیز افزایش میدهد.
به جای لبنیات سرد کنجد بخورید
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه لبنیاتی همچون ماست، دوغ، کشک و پنیر دارای طبیعت سرد است، تصریح کرد: تصور مردم بر ای پیشگیری از پوکی استخوان، مصرف لبنیاتی مانند ماست و دوغ و غیره رحالی که میتوانند به جای مصرف این لبنیات از موادی مانند شلغم و کنجد برای تامین کلسیم بدن شان استفاده کنند.
ماست و گوشت را با هم نخورید
هاشمی گفت: مصرف همزمان ماست و گوشت با یکدیگر تداخل دارد و هضم هرد و ی آن را دچار مشکل میکند.
دمای خانه را بیش از اندازه گرم نکنید
مدیر طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه دمای خانه را بیش از اندازه گرم نکنید، تصریح کرد: اگر دمای خانه را بیش از اندازه گرم کنید هنگام خارج شدن از منزل در معرض تغییر دمای شدید قرار گرفته و دچار سردرد و سینوزیت میشوید.
هاشمی افزود: توصیه میکنم در این فصلا از انواع غذاهای گرم و لعاب دار مانند آشو سوپ استفاده کنید. مصرف مواد غذایی سرد در این فصل در کارکرد بدن تاثیر نامطلوبی میگذارد.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/10/23/1626162/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%B3%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D9%81%D8%B5%D9%84-%D8%B2%D9%85%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%A7%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%A8%D8%AF-%DA%86%D8%B1%D8%A8-%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D8%AF
🔺🔺🔺🔺🔺🔺❎نحوه ارسال صحیح عکس کف دست
لطفا متن زیر را کامل بخونید و هنگام ارسال عکس جهت تشخیص بیماری از کف دست به نکات گفته شده توجه کنید
1️⃣ با توجه به توضیحات در فیلم ،عکس با کیفیت تهیه کنید و ارسال کنید
2️⃣ به عکس های بی کیفیت ترتیب اثر داده نخواهد شد
3️⃣ عکس های بی کیفیت با علامت❌مشخص خواهند شد ونیاز گرفتن مجدد عکس می باشد
4️⃣ در گروه فقط بیماری های عمومی قابل شرح می باشد و با هماهنگی خانم دکتر در صورت نیاز برای تسخیص تخصصی تر pvمراجعه کنند
5️⃣ لطفا سن و جنسیت را زیر عکس ذکر کنید
6️⃣ هر فرد میتواند در روز یک عکس کف دست ارسال نماید
7️⃣بعداز ارسال عکس لطفا جهت دریافت جواب صبور باشید
👇👇👇👇👇🌹🌹
اینم لینک گروه
https://t.me/joinchat/FNSxPFUKrmb2Ud_EL-yHKw
رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی:
در مجموع حدود ۲۹۰ هزار جریمه در بخشهای مختلف انجام شد که ۷۰ درصد این جریمهها برای ورود به شهرهای قرمز و نارنجی بوده و ۳۰ درصد از این میزان جریمه برای ترددهای شبانه بوده است
🔻یه حساب سر انگشتی ساده:
تردد شبانه 200 تومن جریمه داره و تردد بین شهری 1 میلیون
هفتاد درصد کل جریمه ها میشه 203000 جریمه یک میلیونی.یعنی:
203.000.000.000 تومن
سی درصد مابقی هم میشه :
17.400.000.000 تومن
درامد جریمه کردن مردم:
220.400.000.000 میشه
معادل دویست و بیست میلیارد و چهارصد میلیون تومان....
واقعا علی برکتالله👏
خب با این درآمد تا دولت راه درآمد جدید پیدا نکنه منتظر لغو محدودیت ها نباشین :))
با تشکر از کرونا که کسری بودجه ها رو درست میکنه
@irancovid_19
🎥رهبر معظم انقلاب: آمریکا متهم است به تولید ویروس کرونا، حتی به دارو و درمان این کشور هم اعتماد نیست
🔹آمریکایی ها چندبار تا حالا گفتهاند که ما حاضریم کمک دارویی و درمانی به ایران کنیم و گفتهاند فقط شما از ما بخواهید، این از آن حرفهای بسیار عجیب است .
🔹زیرا اولا : خودتان دچار کمبود هستید، اگر چیزی دارید صرف خودتان کنید .
🔹ثانیا : شما آمریکاییها متهمید که شما این ویروس را درست کردهاید، وقتی این اتهام وجود دارد کدام عاقلی به شما اعتماد میکند که شما بیایید و برای ما دارو بیاورید .
🔹ممکن است داروی شما وسیله ای باشد که این بیماری را بیشتر گسترش بدهد یا بیماری را ماندگار کند، به شما هیچ اعتمادی نیست .
🔹ممکن است کسی را که بعنوان پزشک بفرستید که اثر عملی سمی که درست کرده اید را از نزدیک ببیند، زیرا گفته میشود که با توجه به آشنایی با ژنتیک ایرانی که از طرق مختلفی بدست آورده اند، بخشی از این ویروس برای ایران ساخته شده است، و از این راه اطلاعات و دشمنی خود را بیشتر کنید .
#آمریکا
#متهم_کرونا
#بی_اعتمادی_به_دشمن
@irancovid_19
🔰 خدمتی دیگر از مرکز طب سنتی ویژه بیماران کرونا
❇️حضور متخصصان عفونی در کنار متخصصان طب سنتی برای ویزیت حضوری بیمارات مبتلا به کرونا
🎓 آقای دکتر غلامرضا کرد افشاری (متخصص طب ایرانی)
🎓 آقای دکتر محمد فصیحی دستجردی (متخصص عفونی)
🎓 آقای دکتر سید سعید اسماعیلی صابر (متخصص طب ایرانی)
🎓 خانم دکتر اسماء اسدی (متخصص عفونی)
💠از این پس می توانید با شماره 88209020-021 تماس و در کنار نوبت گیری از متخصصان طب سنتی از متخصصان عفونی هم نوبت دریافت کنید.
📍نشانی : تهران - خیابان توانیر - ساختمان مرکز طب سنتی ویژه بیماران کرونا - دانشکده طب سنتی شهید بهشتی
👇👇👇
@sbmu_persianmedicine
پرسش
بیشتروقت هابویژه صبح ها دهانم تلخ میشود. برای رفع این مشکل چکارکنم؟
درطب سنتی واسلامی اصل درمان برپرهیزاست سپس دارو
ابتدا برای مدتی این خوراک هارامصرف نکنید(صفرا زاها) :
ادویه جات، سرخ کردنی ها، خشکبار بویژه گردو، سیروپیاز، روغن های مایع وجامد
پس ازپرهیز خودبخودتلخی دهان کاهش میابد
اکنون می توانیداین موارد رامصرف کنید:انارملس، یا رب انار شیرین، یا رب به، یاالواشک های خانگی سالم، یاتمبرهندی، یاسیب....
@soroshesaamati
📜چند راه طبیعی برای رویش بیشتر ریش و سبیل
🧔🏻 مالش صورت بهویژه همراه با روغنهای موثر در تقویت ریشه مو برای قطع ریزش و رویش مجدد مو مناسب است.
💫روغن زیتون،
💫روغن بادام تلخ
💫و روغن سیاهدانه از این جمله اند.
🧔🏻 سوخته بذر کتان با روغن زیتون برای رویش مو مناسب است.
🧔🏻❌از خوردن ترشی و شوری پرهیز شود.
🧔🏻 شستن صورت با آب گرم و بلافاصله با آب سرد (در حدی که به پوست آسیب نزند) در رشد مو موثر است.
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
💊💊💊
خلط صفرا را کمی بیشتر بشناسیم!
در بین اخلاط، خلط صفرا معادل آتش است، طبع آن گرم و خشک و در واقع کف روی خون است. رنگ آن زرد و مزه آن تلخ است. در کبد تولید و در کیسه صفرا ذخیره می شود.
خصوصیات خلط صفرا
هر خلط مشخصههای منحصر به فردی دارد که در قسمت ذیل به مشخصات خلط صفرا اشاره میگردد:
قسمت لطیف و سبک خون است.
طبع آن گرم و خشک است.
رنگ آن سرخ بسیار شفاف و مایل به زردی است.
طعم آن تلخ بوده و بوی تند و تیزی دارد.
با توجه به مزاج آن میتوان نتیجه گرفت که از غذاهای گرم و خشک (غذاهای تند، شیرین و چرب که ادویه نیز زیاد داشته باشند) تولید میشود.
همچنین میتوان استدلال کرد که اندام های گرم و خشک (مانند قلب) و اندام هایی که نیاز به خون رقیق دارند نیازمند صفرا هستند.
چربی صفرا در طب جدید با کلمه «کلسترول» معرفی می گردد.
وظیفه خلط صفرا در بدن چیست؟
کار اصلی صفرا ایجاد حرکت و حرارت در بدن است.
خلطی است تیز و سوزاننده که به خون لطافت میدهد و مسیر را برای دیگر اخلاط، باز می کند؛ در واقع صفرا به جریان خون در عروق تنگ و باریک کمک میکند.
نکته: علّت این که افراد صفراوی، علیرغم عصبانی مزاج بودن کمتر سکته میکنند از این مطلب معلوم میشود.
صفرا به هضم غذا کمک می کند؛ بلغم لزج را از روده ها بیرون می راند؛ حرکات روده را زیاد می کند و با تحریک ماهیچه های مقعد، احساس دفع را باعث می شود.
صفرا در سراسر بدن به دفع مواد زائد کمک می کند.
صفرا از بالا رفتن تری گلیسرید و کلسترول جلوگیری میکند،
همچنین صفرای منتشر شده موجب فشار خون پایین میشود و مرض دیابت در صفراویها کمتر است؛
نکته: و امّا نکته حائز اهمیتتر اینجاست؛ اگر رطوبت در صفراویها افزایش یابد باعث میشود که ابتدا تری گلیسرید و سپس کلسترول و بعد فشار خون بالا رود. در واقع هنگامی هم که صفراویها در سن سردی قرار بگیرند فشار خون گرفته یا اینکه در استرس گرمی قرار میگیرند.
https://tabaye.ir/ghalabe-safra/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 جناب دكتر سعيد نمكى لطفا در اين موارد شفاف سازى كنيد:
❗️ رابطه مالى خود با خانواده نراقى و شركتهاى دارويى آنها
❗️ ١٩٦ ميليون دلار ارز دولتى دريافتى شركتهاى دارويى اين خانواده
❗️ عضويت و سهامدارى شما در شركت "تراپيكال دراگ اينداسترى كيش" تمام شده يا خير؟
#فتنه_واکسن_کرونا
➖➖➖➖➖➖➖
@irancovid_19
💊💊💊چرا برخی افراد دچار غلبه صفرا می شوند؟
هر غذایی پس از هضم در بدن ما به چهار خلط بلغم، سودا، دم و صفرا تبدیل میشود.
این اخلاط اگر سالم و در جایگاه خود تولید شوند برای بدن مفید هستند. اما اگر به صورت ناسالم و بیش از نیاز بدن تولید شوند آنگاه در بدن بیماری ایجاد میکنند.
یکی از اخلاط مورد نیاز بدن صفراست. هرگاه بر اثر مصرف مواد غذایی گرم و خشک و صفرازا این خلط بیش از نیاز بدن تولید شود؛
یا اینکه یک شخص صفراوی که طبع خودش گرم و خشک است تعدیل مزاج ننماید، این خلط غلبه میکند و میگویم خلط صفرا در بدن شخص غلبه کرده است.
در فصل “تابستان” غلبه صفرا میتواند تشدید شود و سن جوانی، سن تشدید آن است.
صفرا چربیهای بدن رو میسوزاند. به دلیل این چربی سوزی صفراوی ها لاغر هستند، البته لاغر استخوانی نیستند، ولی چاق هم نمی شوند و استعداد چاقی ندارند، استخوان بندی درشت و مفاصل برجسته ای دارند.
ولی در صورت افزایش وزن از ناحیه بالاتنه (بازو، سینه و شکم) چاق می شوند.
علائم غالب غلبه صفرا در افراد
زمانی که در فردی خلط صفرا بیشتر شود زبان به رنگ زردی می گراید و فرد حس گرما میکند و ممکن برخی از این علائم یا همه آن را داشته باشد:
زردی رنگ چشم، زبان و پوست (زردی و یرقان)
خشکی دهان و بینی
عطش زیاد
داغ شدن بدن
جوش و آکنه در سر وصورت
خشکی پوست و اگزما
تلخی دهان
سوزش معده
احساس تهوع و استفراغ صفراوی (زردآب بالا آوردن)
کاهش اشتها به غذا
احساس گزگز و سوزن سوزن شدن بدن
نبض سریع
عصبانی شدن سریع و فروکش کردن آن بهسرعت
خشکی مفاصل
کم خوابی یا بی خوابی
خواب دیدن گرما، آتش و خورشید.
غلبه صفرا چه علائم و عوارضی بر روی اندام های بدن دارد؟
غلبه صفرا بسته به اینکه این خلط در کدام عضو بدن غلبه کرده است میتواند متفاوت باشد:
۱) سر و مغز
سردرد صفراوی
چون جایگاه صفرا در بالای بدن است لذا غلبهاش میتواند در سر سردردهایی را به وجود آورد که اول از جلو سر شروع میشوند.
این سردردها در فصول گرم، بوییدن عطرهای گرم و خوردن غذاهای گرم افزایش پیدا میکند.
پس سردرد میگرنی گرم و درد شقیقه (به غیر از سینوزیت) نشانه غلبه صفراست.
راه درمانی: سرکه انگبین (دو واحد عسل + دو واحد عرق نعنا + یک واحد سرکه انگور طبیعی) یا آب زرشک و هر غذای سردی یا استشمام سرکه،
حرکات سبک مغزانه
غلبه صفرا در مغز موجب عکسالعملهای تند و آنی و حرکات تند میشود.
هر چه رطوبت مغز کمتر شود مغز هم سبکتر میشود و شخص حرکات سبکمغزانهای میکند.
ریزش و چربی مو
ریزش مو در سنین جوانی نشانه غلبه صفرا است.
ریزش موی صفراوی، آن ریزش مویی است که در آن موها از جلوی سر میریزند.
چربی مو هم بخاطر افزایش صفرای زیر پوست سر است.
۲) عروق
تاول صفراوی
اگر صفرا در عروق غلبه کند منجر به ایجاد تاولهای صفراوی میشود.
این تاولها یک نوع بیماری پوستی نادر هستند و بیشتر در کف دست و پاها بروز میکنند.
چون اوج غلبه صفرا در اندامهای انتهایی موجب ذوب چربی در پوست میشود و باعث میشود شخص پوست بیندازد.
درمان این مشکل سردی رساندن به این اندام است (مثلا با مصرف سرکه انگبین در شب).
بوی تند و تلخ عرق
غلبه خلط صفرا باعث بوی تیز یا تلخ عرق می شود.
۳) چشم
نارسایی بینایی
غلبه صفرا در چشم باعث سوختن عروق ریز چشم میشود و نارسایی بینایی پدید میآید. به همین خاطر است که افراد صفراوی اکثرا عینکی میشوند.
فرورفتگی زیر چشم ها
افراد دارای غلبه صفرا، دور چشمانشان به دلیل از دست دادن رطوبت گود می افتد (فارغ از جنبه ارثی)
بیرون زدگی حدقه چشم
چرا که صفرا باعث باز ماندن عروق ریز تغذیه کننده چشم ها می شود و عروق چشم واضح هستند.
۴) پوست
خشکی پوست و اگزما
اگر صفرا در پوست زیاد شد خشکی و زبری پوست و در موارد شدیدتر، اگزما به وجود میآید.
ترک و پوسته پوسته شدن دست، پا و لب
خشکی و ترک دست و پا و لب پا یک حالت شایع است که یکی از علل آن میتواند غلبه گرمی و خشکی یعنی صفرا باشد.
جوش و آکنه
در صورت افزایش صفرا شاهد بروز آکنه در صورت و گونه و اندام تحتانی افراد خواهیم بود.
ناخن شکننده
در صورت غلبه صفرا، ناخن ها بسیار خشک شده تا حدی که باعث شکنندگی آنها می شود.
۵) کبد
اگر صفرا در کبد زیاد بشود و با بلغم دربیامیزد تبلور پیدا میکند و ماده سبز رنگی میسازد.
این صفرایی که باید رقیق میبود و در سراسر بدن پراکنده میشد الان غلیظ شده و مثل یک لایه کبد را گرفته است.
در چنین کبدی مجاری کیسه صفرا بسته میشود و همین مقدمات به وجود آمدن سرطان کبد را فراهم میکند.
این همان حالتی است که شخص احساس میکند آتش گرفته است، ولی دست و پاهایش سرد است.
چون عامل گرمی متمرکز شده در یک جای بدن و درست هم همان قسمت بدن میسوزد.
اشخاصی که چنین مشکلی دارند وقتی غذا میخورند استفراغ سبز و بدبو میکنند و هر چه این استفراغ بیشتر
شود به گرما نزدیکتر است.
سنگ کیسه صفرا
اگر صفرا غلیظ بر کبد غلبه کند و کیسه صفرا بیش از حد پر شود، منجر به سرطان کبد یا سنگ کیسه صفرا میشود.
زردی و یرقان
زردی نوعی اختلال کبدی و در واقع ناشی از زیاد شدن خلط صفرا در بدن است.
این اختلال با بروز علائمی مانند: تغییر رنگ و زرد شدن پوست، سفیدی چشم و همچنین تغییر رنگ ادرار به زرد پررنگ گاهی هم قهوه ای که همراه است.
۶) دستگاه گوارش
عطش زیاد
غلبه صفرا در دستگاه گوارش موجب عطش شخص و تمایلش به ترشیجات میشود. اگر صفرا در گوارش بیش از حد باشد شخص دلپیچه میگیرد.
درمان فوری آن خوردن ترشیها، سرکه انگبین و آب است.
اسهال صفراوی
غلبه صفرا در رودهها اسهال گرم (اسهال صفراوی) به وجود میآورد که چارهاش خوردن کته ماست است.
سوزش معده، حالت تهوع و تلخی دهان
غلبه صفرا در معده باعث افزایش توان دفع معده میشود. یعنی شخص احساس سوزش، داغی و تهوع در معدهاش میکند.
این همان تهوع گرم است که آروغ ندارد و دهان تلخ میشود (برعکس تهوع سرد که در آن هم آروغ وجود دارد و هم دهان بیمزه میشود).
صفرای زیاد در معده از طریق استفراغ قابل دفع کردن است.
در اینجا میتوان میزان سرکه مصرفی شخص در داروهایش را بیشتر کرد (دو واحد سرکه+ دو واحد عسل) تا صفرا را بیشتر ذوب و رقیق کنیم طوری که قابل دفع باشد.
اگر گرمی بیش از حد در کبد و معده وجود داشته باشد میتوانیم داروی واسطمان (نعناع) را در سرکنگبین کمی رقیقتر کنیم و به جایش کاسنی و شاهتره اضافه بکنیم.
بی اشتهای یا کم اشتهایی
بهطورکلی بیاشتهایی یا کم اشتهایی معلول غلبه صفرا یا غلبه سودا است
۷) دستگاه اداری و تناسلی
سرخ و آتشین شدن رنگ ادرار
آتشین بودن رنگ ادرار بیش از سرخی آن نشانه گرمی است، زیرا صفرا گرم تر از خون می باشد.
ادرار سرخ رقیق اگر به همراه ضعف معده و خارش اعضا باشد دلیل بر یرقان و غلبه صفرا است.
البته سرخی رنگ ادرار ممکن است ناشی از سردی هم باشد، مانند آنچه که در فلج و کم بنیگی وجود دارد.
ناباروری ناشی از گرمی
اگر گرمی بیش از حد در رحم ایجاد شود، ناباروری ناشی از گرمی ایجاد میشود که به علت ایجاد گرمی بیش از اندازه است که به اصطلاح نطفه می سوزد.
نعوظ زیاد آلت تناسلی
اگر صفرا بیشتر غلبه نماید آب پشت کم می شود و آلت زیاد نعوظ می کند و موی بر عانه زیاد می روید، آلت تناسلی دراز و لاغر شده و بیضه ها کوچک می شود.
۸) مفاصل
درد و سوزش مفاصل از جمله زانودرد صفراوی
به دلیل لطافت و سبکی و نفوذ صفرا درد سوزندهتر و نزدیکتر به پوست حس میشود در لمس نیز مفصل گرم است این بیماری ممکن است با تب همراه باشد.
نمود خشکی و شدت صفرا، صدا دادن مفاصل، سوزش و درد داخل مفصل و زانو درد است.
این نوع زانو درد شیوع کمتری در جامعه دارد و علت به وجود آمدن آن ناشی از خشکی زیاد مفصل و شدت صفرا است.
https://tabaye.ir/ghalabe-safra/
💊💊💊تأثیر غلبه صفرا بر روح و روان
تندی و عصبانیت
نشانه دیگر غلبه صفرا تندی و عصبانیت است.
شخص دارای غلبه صفرا بداخلاق میشود سریع عصبانی و سریع پشیمان میشود.
صفراویها اگر میخواهند با حوصله شوند باید کاهو بخورند.
مشکلات مغزی و جنون
غلبه صفرا مشکلات مغزی و جنون بوجود میآورد. جوانهایی که در اول جوانی حرکات غیرعادی دارند از غلبه صفرا است.
لج بازی
افرادی که لج باز میشوند و عجله و شتاب دارند به جهت غلبه صفرا است.
تدابیر و درمان های خوراکی کمکی
سویق گندم و جو سه قاشق غذاخوری ناشتا بهصورت خشک نه آغشته به روغن یا آب مصرف شود.
مصرف روغن زیتون، مویز (نوعی کشمش)،
مصرف ناشتا عسل بهمیزان یک قاشق مرباخوری،
افطار با آب ولرم، مصرف سرکه طبیعی، مصرف آلوی سیاه تازه، مصرف روزانه سرد و ترها از جمله سبزی خرفه (پرپین)، مصرف ماست (البته همراه ماست، زنیان مصرف شود و ماست نباید همراه با غذا مصرف شود)، مصرف میوههای آبدار، هندوانه، ترشیجات و … .
۴ مورد زیر برای کسانی که صفرای بالایی دارند بهصورت اورژانسی تجویز میشود (کسانی که در تابستان کلافه میشوند، زیاد عصبی میشوند، خیلی داغ میکنند و احساس خستگی میکنند):
پرهیز جدی از تحرک شدید و زیاد، ناشتا خیار خوردن در تابستان، زیاد دیدن شخصی که دوستش دارند، مصرف ماهی تازه بهصورت کبابشده.
برای درمان غلبه صفرا به صورت کامل چه راهکاری پیشنهاد می دهید؟
اولاً امیدواریم تا حد امکان دچار هیچ نوع غلبه مزاجی از جمله غلبه صفرا نشوید.
اما اگر با خواندن این پست متوجه شدید که غلبه صفرا دارید حتما با مشورت پزشک طب سنتی در جهت درمان این صفرا اضافی اقدام و روش زندگیتان را اصلاح کنید.
در مورد غلبه صفرا تا حد امکان خود درمانی در منزل جایز نیست و حتماً تدابیر پزشک طب سنتی با توجه به نوع مزاج پایه و مزاج غالب شما را میطلبد، فقط با راهکارهایی که در پست ذیل اشاره میکنیم میتوانید خلط صفرا را بدن خود تنظیم نمایید.
https://tabaye.ir/ghalabe-safra/
💊💊💊
اسهال صفراوی ؛ علائم ، پیشگیری و درمان
بروز اسهال به دلیل غلبه صفرا در فصل تابستان
اسهال صفراوی نوعی از اسهال است که بیشتر در فصل تابستان افراد به آن دچار می شوند! و اغلب همراه با احساس حرارت از درون و شاید در برخی همراه با تب باشد! در این پست به بررسی علائم و درمان این بیماری پرداختهایم.
علائم اسهال صفراوی
از عوارض غلبه صفرا در فصل تابستان می توان به بروز اسهال اشاره کرد! معمولا در کسانی که به این نوع اسهال دچار می شوند، علائمی مانند احساس حرارت از درون، تشنگی، مدفوع آبکی و زرد رنگ و در برخی موارد تب مشاهده می شود.
پیشگیری و درمان
برای پیشگیری و درمان این عارضه بهتر است از مصرف بیش از حد خوراکی های با مزاج گرم! و نیز مصرف زیاد میوه در افراد با غلبه صفرا پرهیز شود.
برای بهبود اوضاع بیمار، مصرف خوراکی های فرونشاننده حرارت مانند خرفه، آبلیمو و آبغوره، پاچه گوسفند با سماق، عدسی با آبغوره، شربت های ترش مزه مانند شربت انار و ریباس (ریواس)، شاهتوت و … برای پیشگیری و درمان اسهال صفراوی توصیه می شود.
این نکته قابل توجه است که پرهیز از مصرف شیر، خوردن میوه به خصوص هندوانه، خربزه، هلو و مانند آن، غذاهای شور، سرخ کردنی و … برای جلوگیری از تشدید اسهال ضروری است.
ار نکاتی که کارشناس طب سنتی وبسایت طبایع به آن اشاره کرد، این است که فرد مبتلا به اسهال نباید آب سرد بنوشد! و بهتر است برای مقابله با حرارت بدن دست ها و پاها را مرتب با آب سرد بشوید! و گاه گاهی با پارچه ببند چرا که برای اسهال مفید است.
در برخی موارد اسهال صفراوی باعث دفع مواد زائد بدن می شود! و به نوعی یک واکنش طبیعی بدن در مقابل مواد زائد است! بنابراین در همه موارد نباید بلافاصله جلو اسهال را با دارو گرفت. تشخیص این مساله با طبیب آگاه است.
https://tabaye.ir/safravi-diarrhea/
💊💊آیا افزایش قد در هر سنی امکانپذیر است؟
افزایش قد، روند دائمی و همیشگی درطول زندگی نیست، بلکه تا زمان بسته نشدن صفحات رشد این روند ادامه داشته و بعد از آن افزایش قد به معنای بزرگ شدن استخوان ها وجود ندارد.
بنابراین افزایش قد تا قبل از سن بلوغ باید مورد توجه والدین قرار گیرد چرا که پس از آن افزایش قد بسیاری محدود خواهد بود و در زمانی متوقف میشود.
منظور از صفحات رشد چیست؟
صفحات رشد بافت های در حال رشدی هستند که در دو طرف استخوان های بلند کودکان و نوجوانان قرار دارند.
در هر استخوان بلند (مثل استخوان ران یا استخوان ساق پا) حداقل دو صفحات رشد در طرفین آن قرار دارد که طول و شکل استخوان بالغ را در آینده تعیین خواهد کرد.
تعیین زمان دقیق بسته شدن صفحات رشد کمی دشوار است، زیرا صفحه های رشد استخوان های مختلف، در زمان های متفاوت رشدشان متوقف میشود.
اما به طور میانگین، رشد طولی استخوان از دوران جنینی آغاز و در انسان ( تا ۲۱ سالگی ) با استخوانی شدن کامل آن خاتمه می یابد.
💊رشد قد در پسران و دختران تا چه سنی ادامه دارد؟
به طور کلی، دختران دو سال پس از بلوغ و در حدود سن ۱۳ تا ۱۵ سالگی رشدشان متوقف می شود،
در حالی که پسران در حدود سن ۱۵ تا ۱۷ سال ، صفحه استخوانی شان بسته می شود.
با این حال، تعداد کمی از کودکان رشد قدی را تا اواخر نوجوانی (۱۸ سالگی) یا تا سن ۲۰ سالگی ادامه می دهند.
تدابیر افزایش قد قبل از بسته شدن صفحات رشد
پرهیز از مصرف مواد خشکی زا مثل فست فودها، غذاهای کنسروی، غذاهای مانده، کاکائو، قهوه، شکلات….
مصرف شیربرنج، شله زرد، فرنی، حریره بادام.
مصرف نان گندم
تخم مرغ عسلی
مصرف شیر بادام (مخلوط بادام و آب و عسل در مخلوط کن)
انواع سوپ های مرغ با سبزیجات و جو
آبگوشت با گوشت گوسفندی و نخود
استفاده از تنقلاتی مثل بادام، مویز،….
مصرف میوه های مناسب مثل سیب، گلابی، انگور، انجیر، انارشیرین، به.
تدابیر افزایش قد بعد از بسته شدن صفحات رشد
بعد از بسته شدن صفحات رشد، نمی توان اندازه استخوان ها را افزایش داد.
بلکه با حرکات اصلاحی میتوان روی فواصل مفاصل کار کرد و افزایش قد، داشت.
راهکارهای کلی طب سنتی برای افزایش قد
توصیه های طب سنتی برای افزایش قد شامل اصلاح مزاج، تغذیه و ورزش مناسب است که می تواند در موارد بسیاری به رشد طبیعی قد شما کمک کند.
اصلاح مزاج
گام نخست ابتدا باید مزاج فرد تشخیص داده شود و در صورت نیاز اصلاح مزاج صورت گیرد؛
در صورتی که مزاج فرد گرم باشد و گرمی مصرف شود وضعیت فرد از لحاظ قدی تغییری نخواهد کرد و حتی بدتر خواهد شد چرا که این مسئله سبب کاهش اشتها و جذب کمتر و در نهایت قد کوتاهتر در فرد میشود.
افراد دارای مزاج سرد مصرف گرمیجات برای آنها جهت افزایش قد توصیه میشود بنابر این در گام نخست تشخیص و اصلاح مزاج حائز اهمیت است.
تغذیه
پس از اصلاح مزاج برای رشد استخوانی مصرف پای مرغ، پاچه گوسفند، سنجد، کشک و جو برای افزایش قد توصیه میشود.
خوردن مقدار زیاد چربی فرد را کوتاه قدتر نشان می دهد.
کربوهیدرات های ساده مانند پیتزا، کیک، شیرینی و نوشابه، چیزهایی هستند که باید از آنها دوری نمود.
بین کمبود روی در بدن و کاهش قد ارتباط مستقیمی وجود دارد.
در پسران استفاده مرتب از روی در سن رشد به افزایش قد ناگهانی در آنها منجر می گردد. منابع خوب روی شامل گندم، دانه کدو و بادام زمینی می باشد.
ویتامین D نیزباعث افزایش رشد استخوان و عضلات در کودکان می شود.
کمبود آن در دختران نوجوان باعث کاهش رشد و در نتیجه قد کوتاه تر خواهدشد.
فقط ۱۵ دقیقه در روز در مقابل نور مستقیم خورشید قرار بگیرید، تا اطمینان حاصل شود که شما به اندازه کافی ویتامین D دریافت می کنید. یا از مواد غذایی حاوی ویتامین D استفاده کنید.
ورزش مناسب
ورزشهای کششی همچون شنای کششی، والیبال، بسکتبال، و ژیمناستیک نیز در کنار سایر موارد برای افزایش قد توصیه میشود.
انجام چند حرکت بارفیکسی کمک میکند تا قد کامل حفظ شود.
همچنین حرکتهای بارفیکسی در تقویت قسمت تحتانی کمر و ماهیچه سازی موثر است.
همچنین ورزشهایی مثل دویدن، بالا و پایین پریدن به محکمتر شدن و بلندتر شدن استخوانها منجر میشود.
ورزشهایی که با کشش ستون فقرات همراه هستند در از بین بردن فشار روی قسمت پایین کمر تاثیر دارند و همچنین به افزایش قد کمک میکند.
پس روزانه ۱۵ دقیقه حرکات کششی انجام دهید.
اگر زمانی برای ورزش کردن ندارید حداقل در روز ۱۵ دقیقه پیاده روری نمایید.
توجه!!!
بادکش کردن سر استخوانهای دراز از جمله اطراف لگن، سرشانه، ستون فقرات، کتف و … میتواند در کنار راهکارهای دیگر مؤثر واقع شود و شاهد افزایش یک تا دو سانتیمتری قد باشیم.
نکات زیر را هرگز فراموش نکنید
ژنتیک، مهمتر از همه است
با وجود همه مواردی که گفته شد، نباید فراموش کرد که وراثت اصلیترین عامل تعیین می
زان قد افراد است.
پدر و مادری که قد خیلی کوتاهی دارند نمیتوانند توقع فرزندانی قد بلند داشته باشند.
در واقع متخصصان طب سنتی برای قد افراد، محدودهای را در نظر میگیرند که رعایت نکات تغذیهای و ورزشی تنها میتواند آنها را از حداقل این محدوده دور و به حداکثر آن نزدیک کند،
بنابراین نمیتوان با مصرف بیشتر لبنیات و… باعث افزایش رشد قد شد.
خیلی از افراد تصور میکنند هر چه مواد مورد نیاز برای رشد را بیشتر در اختیار فرزندانشان قرار دهند، شرایط بلندتر شدن قد آن ها را فراهم میکنند؛
و با همین هدف لبنیات، گوشت و میوه بیشتری در اختیار آنان میگذارند.
غافل از اینکه مصرف بیش از حد این مواد، نه تنها افزایش قد را در پی نخواهد داشت،
بلکه باعث چاقی آنها میشوند که این چاقی، وضعیت ترشح هورمونیشان را تحت تاثیر قرار داده و افزایش قدشان را مختل میکند.
فریب داروهای ماهوارهای را نخورید
داروها و روشهای موجود در بازار که با هدف افزایش قد و عمدتا از راههای غیرقانونی مثل شبکههای ماهوارهای یا عطاریهای غیرمجاز عرضه میشوند، هیچ تاثیری در افزایش قد افراد ندارند.
عمده این داروها ترکیبات مولتیویتامینی است که با برندهای مختلف در داروخانهها موجود بوده و در صورت رعایت یک الگوی صحیح غذایی، بدن نیازی به مصرف آنها ندارد.
برخی دیگر از این داروها و همچنین وسایلی مانند انواع کفشها و… چیزی جز فریبکاری نیست و نهتنها افزایش قدی در پی ندارند، بلکه در برخی موارد ممکن است سلامت فرد را به خطر بیندازند.
منبع: با سپاس از خانم دکتر الهام پارسا و دکتر سید مهدی میرغضنفری
https://tabaye.ir/how-to-get-more-taller/
ه به لبان خود اسکراب نزنید.
اگر به شدت ترک خورده و یا خشک شده است، اسکراب نزنید.
سایر توصیهها و نکات لازم در درمان خشکی و ترک خوردگی لب ها
اگر ترک لب به علت کم آبی بدن باشد، افراد میتوانند روزانه تا ۶ لیوان آب به همراه شربت سکنجبین (متناسب با مزاج) بنوشند. همچنین میتوان به این محلول مقداری تخم شربتی هم اضافه کرد.
مصرف میوهها، سبزیها، جوانهها، گوشت کم چرب و تخم مرغ به مقدار کافی هم به افراد دچار ترک لب پیشنهاد میشود.
مرطوب نگه داشتن هوای محیط خانه برای رفع ترک خوردن و خشکی لب ها موثر است.
استفاده از دستگاههای بخور سرد برای این منظور کمک میکند.
افرادی که به مدت طولانی در معرض نور خورشید هستند باید از کِرِمهای ضد آفتاب مخصوص لب استفاده کنند.
خیس نکردن مداوم لبها با بزاق دهان نیز بسیار مفید بوده و از تشدید و تکرار ترک خوردن لب پیشگیری میکند.
استفاده از لوازم آرایشی مرغوب به ویژه رژ لب که به طور مستقیم با لبها تماس دارد نیز بسیار موثر است.
چرب کنندهها و مرطوب کنندههای لب با کیفیت و استاندارد به درمان و رفع این مشکل کمک شایانی میکند.
مبتلایان به این عارضه باید از مصرف موادغذایی ترش و تند هم پرهیز کنند.
عدم مصرف غذاهای تحریک کنده نظیر سسها، خردل، فلفل قرمز و … و در عوض تغذیه مناسب و مصرف میوهها و سبزیهای تازه به سلامت و زیبایی لبها کمک شایانی میکند.
پیش گیری از ترک و خشکی لب ها
برای جلوگیری از ترک نخوردن لب هایتان، این نکات ساده را دنبال کنید:
لبهای خود را مرطوب نگه دارید.
بدن خود را هیدراته نگه دارید.
دقت کنید محصولاتی که شما به لبهای خود می زنید حاوی ذرات آلرژی زا نباشند.
در صورت امکان، از دماهای شدید دوری کنید.
از طریق بینی نفس بکشید.
رژیم غذایی مناسب داشته باشید.
از هر گونه دستکاری و کندن پوسته های لب بپرهیزد.
لب های خود را مدام خیس نکنید و زبان نزنید.
از سیگار کشیدن زیاد و مصرف بالای کافئین دوری کنید چون می توانند به لب های خشک و تیره منتهی شوند.
https://tabaye.ir/dry-and-cracked-lips/
💊💊💊عوامل خارجی و محیطی موثر بر ترک و خشکی لب
کمبود مایعات بدن
خشکی، سردی و آلودگی هوا
واکنشهای عصبی مانند استرس که در آن فرد لبهای خود را گاز میگیرد
حساسیت به برخی خمیردندانها
استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد و بی کیفیت و دارای سرب
تنفس دهانی که نتیجه گرفتگی یا پولیپ بینی باشد.
زبان زدن لب ها
سوء تغذیه ناشی از مصرف کم پروتئینها و نیز مواد غنی از ویتامین B و A
مصرف برخی داروها
قرار گیری در طولانی مدت در معرض نور خورشید
بیماری های داخلی که باعث ترک خوردگی و خشکی دائمی لب ها میشوند
پسوریازیس
اگزما
کبد چرب و حرارت کبد
کمکاری تیروئید
یبوست و مشکلات رودهای
علایم ترک لب ها
علایم رایج مربوط به ترک لب های شما عبارتند از:
خشکی
قرمزی
ترک
پوسته شدن
درد و تحریک پذیری هنگام لمس کردن و گاهی همراه با خونریزی
درمان خانگی خشکی و ترک خوردگی لب
برای از بین بردن ترک لب و خشکی پوست باید ابتدا علت آن را پیدا کرد و سپس اقدام به درمان کرد.
توجه داشته باشید که شناخت و رفع عوامل داخلی به مراتب مهمتر از عوامل محیطی ست، چرا که با مشکلات بیرونی به راحتی میتوان مقابله کرد.
با طی کردن این پروسه و با اصلاح رژیم غذایی و سبک زندگی و استفاده از برخی تدابیر طب سنتی، در نهایت، مشکل ترک لب برای همیشه رفع خواهد شد.
اگر غیر از خشک شدن و ترک لب، عفونت ، یبوست و یا مشکلات کبدی هم وجود داشته باشد، دیگر فقط چرب کردن لب و کاربرد سایذ تدابیر کافی نیست و باید مشکلات زمینه ای را درمان کرد.
استعمال روغن نارگیل
یکی از روش های درمان خانگی ترک لب، استفاده از روغن نارگیل است.
افراد زیادی روغن نارگیل را یک مرهم طبیعی فوق العاده برای رفع خشکی لب ها میدانند.
هرروز چند بار روغن نارگیل را خیلی آرام روی لب های خود بمالید.
گلیسیرین و آبلیموی تازه
گلیسیرین و آبلیموی تازه را با نسبت مساوی با هم مخلوط نموده و بعد از شستن صورت روی لب ها بمالید.
استفاده از این معجون برای پوست صورت نیز مناسب یوده و از موثرترین انواع درمان خانگی ترک لب است.
خیار
استفاده از خیار تازه حلقه حلقه شده روی لب ها برای از بین بردن خشکی و ترک لب ها بسیار مفید است.
عسل و وازلین
عسل یک مرهم فوق العاده و یک عامل ضد باکتری است.
وازلین نیز یکی از بهترین محافظان پوست است و وقتی این دو عامل با هم ترکیب شوند برای رفع این مشکل بسیار موثر خواهند بود.
مقداری عسل را به لب ها بمالید و سی ثانیه پس از خشک شدن، کمی وازلین روی آن قرار دهید و مدت ۱۵ دقیقه اجازه دهید روی لب باقی بماند.
سپس با گوشه حوله آغشته به آب ولرم، به آرامی وازلین و عسل را پاک کنید.
این کار را روزی دو بار به مدت یک هفته تکرار کنید تا نتیجه مطلوب بگیرید.
ماساژ لب با وازلین به همراه پماد AD نیز موثر است.
آلوئه ورا
برای درمان لبهای خشکی زده و دچار ترک خوردگی، مقدار کمی ژل آلوئه ورا روی لبهای خود بمالید و چند روز پیاپی این کار را تکرار کنید.
ترکیب روغن بنفشه و بادام و ژل آلوئه ورا به همراه عسل نیز نقش مؤثری در درمان ترک لب دارد.
گلبرگ های گل سرخ
یکی از بهترین روش ها برای درمان خشکی لب در طب سنتی، استفاده از گلبرگ های گل سرخ می باشد .
برای اولین بار حکیم ابوعلی سینا از این روش برای کسانی که بعد از سفر از کویر دچار خشکی لب می شدند استفاده کرده است.
برای استفاده از گلبرگ های گل سرخ ابتدا باید آنها را داخل آب بریزید و سپس از آب خارج کرده و با شیر و گلیسیرین مخلوط کنید.
شب ها قبل از اینکه بخوابید از این مخلوط برای درمان خشکی لب ها استفاده کنید.
چرب کردن ناف
این روش یک روش سنتی است که افرادی که دارای لب های خشک و ترک خورده هستند، برای رفع این عارضه میتوانند از آن کمک بگیرند.
هر شب قبل از خواب ناف خود و اطراف آن را با یکی از روغن های خردل، کرچک یا بنفشه چرب کنید. البته باید تداوم داشته باشد و به صورت مکرر انجام دهید.
اگر وسط لب ترک میخورد روغن زیتون یا روغن کنجد را داخل ناف بمالید.
هر چند این درمان بسیار عجیب به نظر میرسد ولی توسط افراد مختلفی آزموده شده و از آن نتیجه گرفتهاند.
لعاب به دانه
شب ها مقداری به دانه را در کمی آب جوش بخیسانید و صبح لعاب ایجاد شده را روی لب ها مالش دهید.
اسکراب لب خانگی
برای اسکراب لب، بهتر است از شکر قهوه ای استفاده کنید، که کمی نرم تر از شکر سفید است.
اگر لبان حساس و یا زخمی دارید، پودر شکر را امتحان کنید که دانه های کوچک و ملایمی دارد.
کمی شکر را با چند قطره عسل مخلوط کنید تا به این ترتیب بتوانید اسکراب تهیه کنید.
این مخلوط درشت را روی لب های خود بمالید و به آرامی به مدت ۱ تا ۲ دقیقه مالش دهید.
آن را با آب گرم بشویید و سپس مرطوب کننده خود را بزنید.
بافت دانه دانه ای آن می تواند سلول های مرده پوست را از روی لب ها بیرون بکشد.
توجه:
بیش از ۲ بار در هفت
💊💊💊📚📚📚درمان کاهش حجم مایع منی
در ابتدا باید دلیل کم بودن منی مشخص شود. ضعف عمومی و سوءمزاج های دستگاه تناسلی از جمله علل کم شدن مایع منی هستند. پس از شناسایی علت با توجه به آن، درمان متناسب انجام می شود.
علل کاهش مایع منی+ توصیه های غذایی
کاهش مایع منی ناشی از ضعف عمومی بدن
از علائم آن میتوان به ضعیفی و لاغری بدن، زردی رنگ چهره و از دست دادن مایعات بدن مانند خونریزی ها در گذشته اشاره کرد.
توصیه های غذایی: گوشت بره و مرغ و کبک، قلیه کدو و شلغم و پیاز، شربت سیب، عصاره گوشت، قلیه با ادویه های گرم و زردک و نخود و پیاز و سیر، مربای زنجبیل، نارگیل، حلوای نشاسته و بادام و پسته، زرده تخم مرغ عسلی، نارگیل با شکر (منظور شکر سرخ است)، شیربرنج.
غذاهایی نیز به طور اختصاصی برای مواقعی که ضعف بدن به دلیل از دست دادن مایعات (رطوبات لازم) است، توصیه شدهاند. مانند: نخوداب، گوشت بره، کبک، حلیم از گوشت بره و مرغابی، حلوا از قند و نشاسته، حلیم از گوشت مرغ، حلوا از روغن بادام یا روغن کنجد.
کاهش مایع منی ناشی از سوء مزاج آلات منی (دستگاه تناسلی)
این سوء مزاج خود به ۴ دسته تقسیم میشود:
۱) سوءمزاج خشک دستگاه تناسلی
از علائم آن می توان به غلظت منی، خروج منی با دشواری، کم خونی، کم بودن گوشت بدن و بهتر شدن وضعیت با چیزهایی که رطوبت را در بدن افزایش می دهند؛ مانند غذاهای رطوبت افزا اشاره کرد.
توصیه های غذایی: استفاده از غذاهای مرطّب افزاینده منی که ایجاد لینت میکنند، در درمان سوءمزاج خشک دستگاه تناسلی مفید هستند. از جمله شوربای چرب، لبنیات، حلیم، شیر و خرما، ماهی کبابی با پیاز خام.
۲) سوءمزاج سرد دستگاه تناسلی
از علائم آن می توان به وجود منی بسیار غلیظ و منجمد و سرد، خروج منی با دشواری و بهتر شدن وضعیت با چیزهایی که حرارت را در بدن افزایش می دهند؛ مانند گرسنگی، حرکات و یا ورزش معتدل و مصرف غذاهای گرم اشاره کرد.
توصیه های غذایی: استفاده از مواد غذایی با مزاج گرم و افزاینده منی. مانند مربای زردک، مربای زنجبیل، مربای ترنجبین، حلیم با گوشت بزغاله، قلیه با دارچین و خولنجان، پسته، نخوداب با دارچین، زعفران و گوشت مرغ.
۳) سوءمزاج گرم دستگاه تناسلی
از علائم آن میتوان به زرد بودن رنگ منی، سرعت انزال (خروج راحت و سریع منی)، بزرگی بیضه ها، برآمدگی عروق آلت تناسلی (واریس در بیضه ها) و بهتر شدن وضعیت با چیزهایی که سردی را در بدن افزایش می دهند؛ مانند غذاهای سرد اشاره کرد. در این حالت، منی ممکن است غلیظ یا رقیق باشد.
توصیه های غذایی: سکنجبین، شربت لیمو، دوغ گاو شیرین، غذاهایی که با زرشک، لیمو، انار و غوره درست می شوند، آش زرشک با گوشت بزغاله و مرغ و جوجه، آش ماش پوست کنده و نخود، شیر، مزوره (آش بدون گوشت) با زرشک، گوشت جوجه مرغ و بزغاله با انار، مربای به، مربای آمله، رب انار شیرین.
۴) سوءمزاج مرطوب دستگاه تناسلی
علائم آن عبارتند از رقیق بودن منی، سفیدی و غلظت ادرار، بدتر شدن با هر چیزی که رطوبت را در بدن افزایش می دهد؛ مانند مصرف زیاد آب و بهتر شدن با چیزهایی که رطوبات بدن را خشک کرده و کاهش میدهند.
توصیه های غذایی: قلیه های ادویه دار، کباب با ادویه گرم مانند دارچین و زیره و آویشن، گوشت مرغ و گنجشک، سرخ کردنی های ادویه دار با دارچین و زیره و آویشن، گوشت کبک، قلیه های خشک و ماهی خشک.
کاهش مایع منی ناشی از سوءمزاج های مرکب دستگاه تناسلی
کم بودن مایع منی می تواند ناشی از سوءمزاج های مرکب دستگاه تناسلی باشد که علائم آن ها شامل ترکیبی از سوءمزاج های مفرد است. توصیه های غذایی در این سوءمزاج ها به شرح زیر است:
توصیه های غذایی در کاهش منی ناشی از برودت و یبوست دستگاه تناسلی
استفاده از غذاهای گرم و تر که موجب افزایش منی هستند، مانند گوشت گوسفند، کله گوسفند که با پیاز و شوید و نعناع و هلیون پخته شده باشد، موز، گردو، زردک، زرده تخم مرغ، مربای شقاقل، مربای زنجبیل، پیاز، شلغم، مرغ با برنج، گندم پخته شده با شیر تازه، چلغوزه، غذاهای گرم و نفاخ مانند قلیه پیاز و نخود و گوشت با پیاز، حلیم، مغز گنجشک با زنجبیل، باقلا با نمک و تخم گزنه.
توصیه های غذایی در کم بودن منی ناشی از برودت و رطوبت دستگاه تناسلی
استفاده از غذاهای گرم و خشک افزاینده منی مانند گوشت گنجشک.
کم بودن حدت و حجم مایع منی ناشی از اختلال در حرکت اسپرم
علائم آن عبارتند از منی بسیار غلیظ و منجمد، دشواری در انزال، سابقه مصرف مخدرات مانند تریاک و بنگ و کوکنار. در بسیاری از موارد با وجود تعداد کافی اسپرم، کیفیت آن پایین تراز میزان طبیعی بوده؛ یا تحرک اسپرم پایین است و یا مورفولوژی (شکل) آن غیرطبیعی است که این موارد منجر به ناباروری می شوند.
افرادی که از قلیان و سیگار استفاده می کنند، باید به این مسأله توجه کنند!
توصیه های غذایی: استفاده از غذاهایی که غلظت و جمود (بی حرکتی) منی را از بین میبرند؛
مانند حلوای کنجد و ارده، مربای زنجبیل، مربای شقاقل، مربای زردک، زرده تخممرغ نیمبرشت با دارچین و کمی مصطکی، نخوداب با مغز قرطم، گوشت گنجشک به شکل کباب یا مطنجن (سرخ کرده)، غذاهای گرم.
کم بودن مایع منی ناشی از ضعف در سایر اندام ها
ممکن است کم بودن منی به دلیل ضعف در سایر اندام ها از جمله مغز، معده، قلب یا کلیه باشد. در این صورت باید از غذاهای تقویت کننده آن اندام استفاده شود.
منبع:کتاب «تغذیه در درمان ناباروری با رویکرد طب نوین و طب سنتی ایرانی»، دکتر فاطمه نجات بخش و همکاران
https://tabaye.ir/causes-of-semen-depletion-and-dietary-measures/
💊💊💊💊💊مهم ترین علل خواب آلودگی بعد غذا از منظر طب سنتی
مشکلات معده و صعود بخارات معده به مغز
خواب آلودگی بعد از غذا عموماً مربوط به مشکلاتی از معده است.
از منظر طب سنتی اگر دهانه معده محکم نباشد و نتواند هضم غذا را مدیریت کند و هنگام هضم، دهانه معده جمع نشود، مقداری از بخارات حاصل از هضم غذا، غذایی که تحت تاثیر حرارت معده قرار گرفته است، متصاعد میشود و این بخارها بر مسیرهای عصبی نشسته و نوع و حالتی از خواب آلودگی را در فرد ایجاد میکنند.
بسیاری از افراد این احساس خواب آلودگی را با کمبود انرژی اشتباه میگیرند درحالی که مشکلات معده و بسته نشدن کامل دهانه معده باعث صعود بخارات معده به سمت مغز شده و سیستم عصبی احساس نیاز به استراحت را در فرد ایجاد میکند.
پرخوری بزرگترین دلیل این حالت است یعنی معده اگر بیش از ظرفیت خود پر شود و دهانه معده نتواند خودش را جمع کند، عارضه پیدا کرده، بخارات متصاعد شده و به مغز میرسد و باعث خواب آلودگی میگردد.
هدایت جریان خون به سمت روده
ممکن است دلیل این احساس خستگی و خواب آلودگی این باشد که بعد از خوردن غذا انرژی و جریان خون به سمت روده هدایت میشوند نه به سمت مغز.
بعد از خوردن یک وعده ی غذایی حجیم، جریان خون از مغز به معده و روده هدایت میشود تا از منابع مورد نیاز برای هضم غذا استفاده شود. این بدان معناست که در جاهای دیگر همچون مغز جریان خون کاهش مییابد و ممکن است باعث ایجاد خواب آلودگی در فرد شود.
کم خونی، ضعف هضم و کبد چرب
از منظر برخی از اطبای طب سنتی، ضعف هضم یا کبد چرب میتواند باعث خواب آلودگی بعد از غذاخوردن شوند که که هر دو با کم خونی ارتباط دارند. در واقع ۷۰ درصد کسانی که بعد از وعده غذایی ناهار احساس خواب آلودگی دارند دچار کبد چرب هستند.
تند غذا خوردن یا خوردن غذاهای بخاردار
خواب آلودگی بعد از غذا میتواند به دلیل تند غذا خوردن باشد. میتواند به دلیل خوردن غذاهای نفاخ و غذاهایی که در بدن بخار تولید میکنند باشد که بخار در بدن میپیچد و باعث بدهضمی میشود،
سردی مزاج
سردی مزاج هم میتواند موجب خواب آلودگی بعد از غذا شود، چون مغز دارای مزاج سرد و تر است, بنابراین مصرف غذاهای سرد و تر مثل ماست و دوغ, آب سرد, آب یخ و … موجب افزایش رطوبت مغز شده و خوابآلودگی و کسلی را به دنبال دارد.
دلایل فرعی و غیر رایج خواب آلودگی بعد از غذا
عدم تعادل قند خون
حساسیت غذایی
مصرف دارو با وعده غذایی
حال چاره چیست؟
در چنین شرایطی، از فرد خواسته می شود در درجه اول به تمامی تدابیر حفظ الصحه خوردن و آشامیدن دقت کند:
دور مواردی که موجب سستی معده شده و به آن آسیب می رسانند خط بکشد:
گرسنگی مفرط
نوشیدن زیاد آب گرم
نوشیدن آب سرد
غذاهای غلیظ و سنگین
غذاهای لزج مانند حلیم و کلهپاچه و ماهیچه و حلوای مغزی
غذاهای پرروغن
همه اقسام شیرینیها
مشروبات الکلی
مصرف زیاد میوههای مرطوب که رطوب در معده را زیاد میکند مانند هندوانه، آلو، شفتالوی شیرین، زردآلو، آلبالو، به ویژه اگر این میوه ها سرد باشند، ضرر آن ها بیشتر است.
مصرف غذاهای سرد و خام
شنبلیله و کنجد که آن هر دو ضعیف کننده معدهاند.
عسل و خربزه و همچنین مغز استخوانها و مغز حیوانات
نگهداشتن مدفوع و ریح (باد شکم)
از پرخوری و خوردن غذاهای سنگین و دیر هضم خودداری شود،
بیشتر غذا های گرم و پخته شده به جای غذاهای سرد و خام مصرف شود.
بهتر است که مصرف شام حداقل یک تا ۲ ساعت قبل از خواب باشد: تا غذا از سر معده عبور کند و مراحل هضم آغاز شود.
ترتیب غذاها را رعایت کند: یعنی این که اگر فردی خواست دو نوع غذا را با هم استفاده کند، ابتدا بهتر است غذای لطیف مانند سوپ و سپس غذای غلیظ (مثل پلو و خورشت) مصرف کند.
غذا به خوبی جویده شود:این امر باعث می شود که دستگاه گوراش راحت تر غذا را هضم کند و انرژی کمتری صرف هضم غذا شود.
اگر دچار سوء هاضمه یا کبد چرب و سوء مزاج های معده است سریعتر به درمان آن اقدام کند.
ورزش کند: ورزش راهی مناسب برای مقابله با هضم ضعیف است و پیاده روی در هوای تازه بعد از خوردن غذا راه حل مناسبی برای افرادی است که دچار هضم ضعیف هستند.
افرادی که دچار مشکل عدم تعادل قندخون هستند، از خوردن موادغذایی که منبع کربوهیدرات ساده هستند پرهیز کنند. مانند( برنج سفید، نان سفید، آرد سفید و سی زمینی سفید خودداری شود) و در عوض مواد غذایی سبوس دار و کربوهیدرات های پیچیده که قند را به آرامی آزاد می کنند جایگزین شوند.
گنجاندن دارچین در وعده های غذایی مصرفی شخص، به تعادل سطح قندخون کمک می کند.
نحوه خوابیدن به هضم غذا کمک میکند…
ابتدا چند دقیقه به پهلو راست بخوابید و بعد چند دقیقه به پهلو چپ بخوابید.
این فرم خوابیدن کمک میکند تا فرد مشکلات کمتری داشته باشند.
وقتی به پهلوی راست میخوابید معده گنجایش بیشتری پیدا میکند و غذا کاملاً درون مع
ده جایگزین میشود چون انحنای معده به سمت راست است و غذا به سمت دهانه معده که وسط قفسه سینه و مایل به پهلوی چپ است, بر نمیگردد.
اگر به پهلوی چپ بخوابند غذا به سمت دهانه معده میل پیدا میکند و ممکن است که سوزش سر معده بروز پیدا کند.
یک مقدار به پهلو راست خوابیدن موجب میشود که غذا کاملاً درون معده قرار گیرد و بعد که به پهلو چپ خوابیدن موجب میشود که کبد روی معده قرار گیرد و حرارت کبد معده را گرم کرده و موجب میشود که غذا بهتر هضم شود.
منبع: با سپاس از همکاران محترم دکتر مژده پورحسینی، دکتر غلامرضا کردافشاری و دکتر سید سعید اسماعیلی
https://tabaye.ir/causes-of-post-meal-drowsiness/