#دلایل_ایجاد_نفخ_و_درمان_آن (2)
🔻نفخ به احساس سفتی و پری شکم، همراه با حس حرکت گاز در آن گفته می شود. این مشکل از شایع ترین علائم گوارشی است که درزنان بیشتر از مردان بروز پیدا می کند.
🔻سردی مزاج معده موجب بروز ورم معده می شود که سرد شدن مزاج معده دارای علائمی مانند سوءهاضمه و هضم غذاهای خیلی سبک و عدم هضم غذاهای سنگین، ترش کردن معده و تمایل به مصرف غذاهای سرد است.
🔻افراد دارای غلبه بلغم، معده سرد دارند و نمی توانند غذا را خوب هضم کنند و معمولا دارای این مشکل هستند.
🔸علل شایع این بیماری
🔸بلعیدن هوا با یک عادت عصبی بد
🔸یبوست
🔸ریفلاکس معده به مری
🔸سندروم روده تحریک پذیر
🔸استفاده از نوشابه های گازدار
🔸عدم تحمل به لاکتوز یا بعضی مواد غذایی
🔸پرخوری
🔸رشد بیش از حد باکتری ها در روده
🔸افزایش وزن
🔸مصرف داروهای ایجاد کننده نفخ
🔸لاکتوز یا قند شیر
🔸قاعدگی زنان در بعضی از بانوان
🌿 @TebbolAeme 🌿
درمان عفونت های دستگاه ادراری
👈ترب کوهی برای زنان و مردان بسیار مناسب است زیرا از سیستم ادراری شما حمایت می کند. عفونت های دستگاه ادراری هنگامی رخ می دهند که باکتری ها به داخل دستگاه ادراری وارد می شوند و سوزش ادراری و درد شکم ایجاد می کنند.
🌿 @TebbolAeme 🌿
#آش_جو_مخلوط
🔸✅ خواص:
طبیعت این غذا گرم و معتدل بوده برای وعده های شب و در فصل زمستان و پاییز بسیار مناسب است در فصل تابستان با لیمو ترش میل شود.
دستور پخت:
برای پخت آش جو مخلوط بلغورها را خیس کرده و با نمک و زردچوبه ۴۵دقیقه میپزیم. لوبیاها را خیس کرده و یک و نیم ساعت میپزیم عدس و ماش را افزوده و با ادویهجات به مدت یک ساعت بپزید.
پیاز را خرد و بانمک و ادویه تفت داده و گردوهای کوبیده شده را اضافه و تفت میدهیم و با سبزیجات به کل موادمان اضافه میکنیم. اجازه دهید غذا با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد.
زمان سرو غذا از روغن زیتون استفاده گردد.
🌿 @TebbolAeme 🌿
چه مواد غذایی را در رژیم غذایی خود قرار دهیم تا از بروز سکته جلوگیری کنیم ؟
💟 آب فراوان بنوشیم
💟 مصرف ماهی را در رژیم غذایی جدی بگیریم
💟 از میوه ها و سبزیجات تازه هر روز استفاده کنیم
💟 نان مصرفی خود را به نان سبوس دار تغییر دهیم
💟 سیر و پیاز را در رژیم غذایی خود جای دهیم
💟 از حجامت در فصل تابستان و پاییز غفلت نکنیم
💟 از انفیه و عطسه آور بخوبی استفاده کنیم .
🌿 @TebbolAeme 🌿
ماجرای سردردهای گرم و سرد
سردردهای گرم با اثر عوامل خارجی
این نوع سردردها هنگام مواجهه با گرمای آفتاب یا آتش اتفاق میافتد. گرم و داغبودن سر هنگام لمس یا حس آن، خشکی دهان، گلو، بینی و تمایل زیاد به نوشیدن آب خنک یا میوههای آبدار همچون هندوانه ازجمله علائم این نوع سردرد است. تماس کمتر با آفتاب و حرارت محیط، استفاده از کلاه سبک و نازک یا چتر محافظ در برابر نور خورشید، کاهش تدریجی دمای بدن با توقف در مکانهای خنک، پاشویه، بدنشویه یا دوش آب سرد یا شستن سر با آب خنک رو به ولرم بهتدریج، مالیدن روغن گل بنفشه یا گل سرخ یا روغن کدو و گشنیز روی سر و صورت و پیشانی یا چکاندن آنها در بینی، بوکردن مخلوط گلاب و سرکه یا گل نیلوفر، مصرف هندوانه، خیار، شربت سکنجبین، خاکشیر، کاهو، ماءالشعیر طبی، غذاهای درستشده با ماش، سبزیهای با مزاج خنک بهویژه گشنیز و اسفناج و خرفه، قراردادن اسفناج خیساندهشده در یخچال و استفاده از آن به جای پارچه روی سر و ... از جمله راهکارهای مهم پیشگیرانه و درمانی برای این نوع سردرد است. نور و صدا رابطه مستقیمی با افزایش حرارت بدن و مغز دارد و محیط آرام و تاریک، حرارت مغز را پایین میآورد.
سردردهای گرم ناشی از عوامل داخلی
این نوع سردرد به علت مصرف خوردنیها یا نوشیدنیهای با طبع گرم به وجود میآید. افراد با مزاج گرم، مستعدتر هستند. معمولا غذاها و نوشیدنیهایی که دارای طعم تند، تلخ، شور و شیرین هستند دارای مزاج گرم بوده، بنابراین استفاده زیاد از نمک، فلفل، ادویهجات خانگی و طعمدهندهها، پیازداغ و سرخکردنیها و شیرینیها باعث افزایش حرارت بدن میشود.
نخستین راه حل، پیشگیری و پرهیز از موارد فوق و استفاده از غذاها و نوشیدنیهای با مزاج خنک است. دومین راهکار پرهیز از استفاده بیش از حد چای و دمنوشهای گیاهی با مزاج گرم مانند دارچین، بابونه و آویشن است که این روزها مصرف بیرویه آن زیاد و جایگزین چای سیاه شدهاند.
استفاده از شربت سکنجبین ملس (شربتی که مقدار سرکه آن بیشتر باشد) خوردن عناب، تمبر هندی تازه و ملس، کاهو با سکنجبین، خاکشیر، ماءالشعیر طبی، مصرف یک قاشق مرباخوری پودر تخم خیار یا گشنیز یا خرفه بعد از غذا یا محلول در آب و استفاده از گل نیلوفر یا گل پنیرک نیز برای این افراد بسیار مفید است.
سردردهای سرد با اثر عوامل خارجی
این نوع سردردها در فصول سرد سال و به علت عوامل خارجی مانند باد، بارش برف و باران و سوز سرما اتفاق میافتد. معمولا افراد در معرض برف، باران و وزش باد سرد بهخصوص پس از استحمام و بدون داشتن کلاه دچار این سردرد میشوند. همین طور کسانی که پس از برخاستن از خواب، احساس سردرد کنند یا عضله گردنشان گرفته باشد، علت آن سردی شب در حین خواب است.
بهترین راه، پرهیز از حضور در محیطهای سرد و نمناک است. به این افراد توصیه میشود شبهنگام با روسری یا کلاه بخوابند، در معرض سرما قرار نگیرند، هنگام خواب سر به سمت منابع گرمازا باشد، شب شیره انگور و صبح عسل و مویز بخورند، آب سرد یا یخ ننوشند، در غذاها از پودر زیره و آویشن استفاده کنند، چایدارچین یا زعفران بنوشند، روغن سیاهدانه، بابونه، بادام شیرین یا کنجد در بینی بچکانند، عطرهای گرم و شیرین ببویند، با آویشن یا بابونه بخور دهند، کیسه آبگرم یا شن و نمک گرم روی پیشانی و سر قرار دهند و تا حدی زیر تابش نور آفتاب یا در مجاورت آتش قرار بگیرند.
سردردهای سرد ناشی از عوامل داخلی
این نوع سردرد به علت مصرف غذاهای با طبع سرد بهخصوص در فصول سرد سال بهویژه در اقلیمهای سردسیر و در افراد با مزاج سرد رخ میدهد.
این افراد باید از مصرف سردی و خوردنیها و نوشیدنیهای ترش و آبکی پرهیز کنند، در صورت تشنگی آب ولرم بنوشند و غذاهای گرم و با مزاج گرم بخورند و اگر قصد مصرف غذای سرد داشتند، بهتر است این نوع غذاها را هنگام ظهر استفاده کنند، زیرا مصرف سردی هنگام شب و نزدیک به زمان خواب میتواند سبب تشدید سردی شود. بوییدن عطرهای گرم و بهاصطلاح شیرین و بخور گرم نیز برای این افراد بسیار مفید است.»
🌿 @TebbolAeme 🌿
بهبود التیام لثه
ترخون برای جلوگیری از خونریزی لثه و التیام زخمهای دهان بسیار مفید است !
این سبزی به دلیل وجود "اوژنول" باعث تسکین درد دندان شده دهان را خوشبو میکند!
برای حفظ دندان و لثه از جرم و عفونت، پودر دندان مروارید رو جایگزین خمیر دندانتون کنید.
🌿 @TebbolAeme 🌿
اگر دچار سردرد شدید و تا شب ادامه داشت، باماساژ کف پا قبل از خواب شبانه، سردردتان تسکین پیدا میکند
بنابر تحقیقات انجام شده در دانمارک 65% افراد بعداز اینکار علائم سردردشان برطرف شد
🌿 @TebbolAeme 🌿
آناناس و فشار خون
✍ آناناس سرشار از پتاسیم است. بنابراین خوردن آناناس تازه در افراد مبتلا به فشار خون بالا باعث کنترل میزان فشار خون میشود.
🌿 @TebbolAeme 🌿
20.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺نمک های یددار بهداشتی و الودگی ان در مستندبالا
📚خواص پرکاربردترین روغن های طبی و اثر آنها بر پوست و مو
📚روغن بادام شیرین
مرطوب کننده و نرم کننده پوست و مو
بهبود دهنده حلقه سیاه و تیرگی دور چشم
نفوذپذیری قوی و جذب سریع در پوست
📚روغن فندق
کمک به تقویت و رویش ابرو، مژه
کمک به بهبود آفتاب سوختگی
📚روغن زیتون
مغذی و التیام دهنده
رفع سوختگی های پوستی
📚روغن کتان
ترمیم کننده
مفید برای اگزما و خارش
📚روغن بنفشه (به ویژه بنفشه بر پایه بادام)
مفید در التهاب و خارش پوست
رفع چروک های ریز پوست
آبرسان و نرم کننده قوی پوست
بهبود دهنده مشکلات بی خوابی
📚روغن نارگیل
دارای خاصیت مرطوب کنندگی
کمک به بهبود و ترمیم پوست های خشک و آسیب دیده
کاهش واکنش های آلرژیک
تقویت کننده ساقه موهای خشک رنگ شده و آسیب دیده
مفید برای پوست های خشک و حساس
آرایش پاک کن کاملاً طبیعی
📚روغن گلسرخ
پیشگیری از چروک صورت
جلوگیری از ترک بارداری یا کمک به بهبود و کاهش آن (اواخر بارداری و زمانی که شکم بزرگ شده است، در سه ماهه اول روغن نزنید).
📚روغن کرچک
تقویت مژه و ابرو
از بین برنده خشکی و ترک دست و پا
کمک به بهبود پوست کبود شده
📚روغن رازیانه
کمک به کم شدن موی زائد، (بعد از کند موها، به محل موردنظر مالیده شود
روغن های مناسب برای مو
روغنهای گیاهی زیادی وجود دارند که با مصرف مرتب آنها میتوانید به موهایتان طراوت و شادابی بخشیده و ساقه و حتی ریشه مو را تقویت کنید. فقط کافیست با توجه جنس موهایتان، روغنها را تست کنید تا به تأثیرگذارترین آنها برای موهای خود برسید، گاهی اوقات، میشه از مخلوطی از چند روغن هم استفاده کرد. بیایید با هم خواص تعدادی از روغن های مناسب برای مو آشنا شویم:
📚روغن رزماری
این روغن که از گیاه رزماری استخراج میشود، ترمیم کننده موهای نازک است، همچنین به بهبود رنگ، درخشندگی و ضخامت موها کمک میکند. همچنین در درمان ریزش موها و خارش و التهاب پوست سر نیز موثر است.
📚روغن بادام شیرین
ترمیم کننده موثر به ویژه برای موی فر، این روغن ترکهای مو را التیام میبخشد، گردش خون در پوست سر را برای تولید موهای قوی تر بهبود میدهد و میتواند به موهای خسته و فرسوده، از نو و جلا درخشندگی ببخشد. ضد شوره خشک است.
📚روغن نارگیل
ترمیم کننده موهای زبر و خشک، این روغن به پر شدن شکافها در کوتیکولهای مو کمک میکند و از موهایی که قویتر و سالمتر هستند در برابر شکستگی در آینده محافظت مینماید.
📚روغن زیتون
ترمیم کننده موی عالی، این روغن از بهترین درمانهای طبیعی برای کاهش خشکی مو به شمار میرود، خاصیت مرطوب کنندگی بسیار بالایی دارد و موجب بهبود خاصیت ارتجاعی مو و بازگرداندن قدرت و درخشندگی آن میشود.
روغن آرگان
مرطوب کننده قوی انواع مو، لینولییک و اولریک اسید موجود در روغن آرگان به مرطوب ماندن مو کمک میکند و درخشش مو را افزایش میدهد، همچنین روغن آرگان موهای وز وزی و غیرقابل مدیریت را صاف میکند و میتواند برای ترمیم موهای آسیب دیده ناشی از وسایل گرمایی مانند اتوی مو و سشوار استفاده شود.
روغن سیاهدانه
این روغن به کم شدن سفیدی مو کمک میکند، و بهتر است یکساعت قبا از حمام کف سرتان را با این روغن ماساژ دهید؛ البته این روغن طبع بسیار گرمی دارد و در گرم مزاجان زیاد توصیه نمیشود چون ممکن است باعث سردرد در این افراد شود که در این حالت بهار است با چیزهای دیگر مانند خیلی کم سرکه، اضافه شود.
ترکیب مناسب برای تقویت مو
جهت تقویت مو، ماساژ مو قبل از حمام با یکی از روغنهای طبیعی (روغن مورد، سیاه دانه، بادام تلخ، تخم کتان، گلسرخ، کندش، زیتون و نارگیل) شستشو با دم کرده چای و اسپری عرق مورد، پیشنهاد میشود.
حرف پایانی
در صورت بروز مشکل و بیماری جدی در پوست و مو ابتدا بهتر است علت آن را بیابید و براساس علت درمان کنید، و در کنار تدابیر درمانی، این روغنها نیز اثرات مثبت زیادی دارند.
روغنهای مختص مو را هفتهای دوبار و نیم ساعت الی یکساعت قبل از حمام استفاده نمایید و به کف سر و نوک و ساقه موها بمالید.
اجازه دهید هیچ روغنی بیش از دوساعت بر روی مو بماند
روغنها در معرض هوا اکسید شده و امکان تیرگی پوست را دارند پس اگر از روغنها به پوست خود میمالید، شب هنگام باشد و بعد از یکساعت و بعد از جذب کامل آن صورت را بشویید.
دکتر مجید سلطانپور
دکتر الهام پارسا
دکتر علیرضا یارقلی
https://tabaye.ir/the-effect-of-oils-on-the-skin-and-hair/
اندر مزایای سبوس برنج
جلوگیری از سفیدی وریزش مو
درمان دیابت
رفع چین وچروک صورت
شفافیت پوست
درمان یبوست وبواسیر
تقویت دستگاه گوارش
drkhodadadii
🔴 کاهش #قند_خون با ماساژ بدن
♻ ماساژ عمومی بدن به ویژه ناحیه شکم، پشت و اندامها در کاهش قند خون بسیار موثر است.
✔ماساژ عمومی بدن علاوه بر کاهش قند خون میتواند بسیاری از فاکتورهای خونی را هم اصلاح کند.
✔پیشنهاد میشود مبتلایان به دیابت به طور منظم و هفتگی ماساژ عمومی آرامبخش را در برنامه خود داشته باشند.
✔️طب سنتی علاوه بر کمک به درمان دیابت در بهبود عوارض ناشی از دیابت مانند زخمهای دیابتی هم بسیار موثر است در طب سنتی با استفاده از #اصلاح_تغذیه، #درمانهای_موضعی، داروهایی برای پانسمان زخم و زالو درمانی میتوانیم به بهبود #زخم_پای_دیابتی و جلوگیری از قطع شدن عضو کمک کنیم.
💠عضویت در کانال نسخه های مجرب اساتید👇👇👇
لینک کانال
@noskhesonati
نشر دهید.
📚📚📚اثراتی که بر روی زبان دیده میشود، ناشی از چیست؟
زبان عضوی ماهیچهای است که با یک ساختار فوق العاده متحرک در کف دهان قرار دارد. بررسی منابع طبی قدیمی نشان میدهد، به طور کلی اثراتی که بر زبان دیده میشود، بیشتر ناشی از سه عضو مغز، معده و کبد است. آسیب در این ارگانها موجب تغییر در رنگ، طعم، شکل و میزان رطوبت زبان میشود.
حکمای طب سنتی ایران نیز بر این موضوع تاکید داشتهاند که از خصوصیات زبان میتوان به مزاج برخی از اعضاء از جمله شریان و وریدهای بدن و دستگاه گوارش پی برد و به کرات در شرح علائم مزاجها، سوء مزاجهای مختلف بدن بر دقت در تغییرات خصوصیات زبان تأکید نمودهاند.
ترک و شیار روی زبان یا زبان شیار دار
ترک و شیار روی زبان که با عناوین دیگری همچون زبان شیاردار ، شقاق زبان و … شناخته میشود، نوعی اختلال و در واقع ترکها یا خطوطی است که در میانه زبان یا کنارهها به سمت مرکز زبان پدیدار می شوند و به طور معمول بدون ناراحتی میباشند.
علل ایجاد ترک و شیار روی زبان
علتهای مطرح شده در طب سنتی و طب نوین با یکدیگر متفاوت میباشد:
از منظر طب نوین
پزشکان طب نوین علت دقیقی را برای ترک و شیار روی زبان ذکر نکردهاند اما ممکن است که ژنتیکی باشد و گاهی اوقات به دلایل زیر اتفاق افتد:
سوء تغذیه
افزایش حساسیت به مواد خاص
گراماتالوز دهانی
سندروم ملکرسون روزنتال
سندروم دان
به دلیل زبان جغرافیایی
یا پسوریازیس مخصوصاً پسوریازیس پوسچولار
زبان جغرافیایی: یک وضعیت التهابی بدون آسیب است که روی سطح زبان تاثیر میگذارد، در زبان جغرافیایی بعضی از دانه های سفید و صورتی روی زبان وجود ندارد و تکه های یکدست و قرمز روی زبان دیده میشود که گوشه های آن ها به سمت بالا رفته است و معمولاً مشکلی برای سلامتی فرد ایجاد نخواهد کرد.
از منظر طب سنتی
شیار و ترک زبان از منظر طب سنتی دو علت عمده دارد و نشان دهنده سوء مزاجی در سر یا معده میباشد:
خشکی مفرط در دِماغ (مغز): جهت تشخیص قطعی خشکی مغز، سایر نشانهها و دیگر آثار خشکی مغز نیز بررسی میگردد.
تجمع اخلاط سوخته در معده یا غلبه اخلاط بیماری زا در معده و صعود بخارات حاصل از آنها: به علت این که منشاء این بخارات، اخلاط مختلف در معده است، برای تشخیص اخلاط باید باید مزه و رنگ زبان و سایر علائم وجود خلط در معده بررسی شود.
برای رفع ترک و شیار روی زبان چه باید کرد؟
در طب سنتی ایران، درمان بر اساس شناخت علل و زمینه بیماری و رفع آن علل صورت میگیرد که منشاء این ترکها و شیارها خشکی مغز و اخلاط سوخته معده عنوان گردید.
۱) خشکی مغز (دماغ)
مزاج خشک مغز از طریق اعصاب بر روی زبان تاثیر میگذارد و به سبب جمع شدن اجزاء آن، شکافته شدن زبان پدید میآید و از آنجا که زبان عضوی است نرم و اسفنجی شکافته شدن به صورت عمیق اتفاق میافتد و عموماً مشکل از نقصان و کم شدن رطوبت حاصل شده است که زبان شکافته میشود و در زبان ترک و پارگی ایجاد میشود به حدی که فرد از غذا خوردن باز میماند و با خوردن چیزهای ترش و شور، درد و ناراحتی فراوانی ایجاد می گردد.
علائم بارز
احساس سبکی سر
خشکی چشم و بینی
احساس گرمی در سر
علل اصلی
بیداری مفرط
غم شدید
گرسنگی مفرط
جماع بیش از حد
اسهال شدید
فصد
آبریزش بینی شدید
درمان
توجه به علت اصلی (پرهیز یا درمان)
رطوبت رسانی به سر و زبان با اسفرزه، لعاب به دانه، ماء الشعیر طبی، روغن بنفشه، مصرف متعادل غذاهای حاوی گندم، غذاهای حاوی پاچه، استفاده از کف خیار
زبد الخیار (کف خیار)
دو تکه خیار را به هم مالیده تا ایجاد کف و لزوجت کند، این لزوجت روی ترک زبان کشیده شود.
۲) اخلاط سوخته معده
بخارات متصاعد شده باعث شکافته شدن زبان میشوند و با توجه به اینکه منشاء این بخارات وجود اخلاط مختلف در معده میباشد باید جهت تشخیص هر کدام از اخلاط مورد نظر به مزه دهان و سایر علایم وجود خلط در معده توجه نمود. در این منظر ترک و شیار روی زبان به عنوان یکی از نشانههای تشخیص غلبه اخلاط بیماری زا در معده نیز مطرح می گردد.
از علل تا تدابیر بهبود ترک و شیار روی زبان
علائم
آروغ دودناک (آروغ همراه با احساس وجود گاز یا دود گرم در گلو)
بدمزه بودن دهان
مزه خلط سوخته در استفراغ
درمان
پاکسازی معده
کمک گرفتن از روشهایی که ذکر شد.
نگاه داشتن سپستان در دهان و مکیدن آن مانند آبنبات.
حرف پایانی
تجزیه و تحلیل شرایط زبان از جمله ترک و شیار روی زبان، رنگ بار زبان و … در ترکیب با مشاهدات بالینی دیگری مانند رنگ چهره، وضعیت نبض، وضعیت پوست بدن، وضعیت گوارش و … به عنوان ابزار تشخیصی نسبتاً خوبی به کار گرفته میشود. این کار میتواند به تشخیص نشانههای هشداردهنده درباره مشکلات سلامت بالقوه که تاکنون پدیدار نشده اند، کمک کند. اما به خاطر داشته باشید پیش از انجام هر کاری ابتدا به پزشک مراجعه کنید و مشورت های لازم
را از وی دریافت کنید.
منبع
تیم محتوایی طبایع
با سپاس از دکتر زهرا سرباز حسینی
https://tabaye.ir/fissured-tongue/
📚سردرد میگرنی چه نوع سردردی است؟
اختلال سردرد میگرنی از جمله اختلالات روانتنی است که به عنوان یکی از رایجترین اختلالات ناتوان کننده در میان تمام بیماریهای غیر مسری در جهان به شمار میرود.
میگرن بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی رتبـه نـوزدهم را در بـین اختلالات ایجاد کننده ناتوانی به خود اختصاص داده است.
تعریف سردرد میگرنی و علل بروز آن از منظر طب سنتی
سردرد میگرنی به صورت حداقل ۵ حمله سردرد که ۴ تا ۷۲ سـاعت طـول میکشد، دارای دو مشخصه برای درد؛ یکی کیفیت تپنده و مکـان یـکطرفـه و دیگری درد متوسط یا شدید که با فعالیتهای جسمی روزانه وخیمتر میگـردد و همراهی حداقل یکی از علائم (حالت تهوع و یـا اسـتفراغ، نـور هراسـی و صـدا هراسی، ضربان، تهوع و تاری دید و دوبینی) تعریف میشود؛ البته در صورتی که هر یک از این علائم بـه دلیـل اخـتلال دیگر یا ضربه به سر نباشد.
میگرن در کودکی نیز میتواند شروع شود.
علل بروز میگرن چیست؟
سردردها از جمله نوعی از آن که به سردردهای میگرنی معروف هستند، علل متفاوتی دارند، شایعترین سردردها:
یا ناشی از اختلال عملکرد سیستم عصبی مرکزی، عروق و اعصاب و عضلات سر هستند.
یا ناشی از ضعف معده و گوارش؛ گاهی ضعف رحم در زنان، گاهی مشکلات روده و …( سردردهای مشارکتی یعنی وجود بیماری در اندامی دیگر (مانند معده، کبد، رحم، طحال، کلیه و …) یا کل بدن (سردرد ناشی از تب) موجب سردرد میشود)
حتی ممکن است ناشی از سردی، گرمی، تری و یا خشکی مزاج باشند مثلا با برخورد باد سرد یا با قرارگیری در معرض تابش مستقیم آفتاب، بدتر شوند.
استرس و عصبانیت هم در بروز آن ممکن است نقش داشته باشد.
آیا میدانید چه غذاهایی سردردآورند؟
بسیاری از شما دچار سردردهای دوره ای یا مکرر میشوید. در طب سنتی یک سری غذاها به عنوان غذاهای سردردآور (مُصَدِّعات) شناخته میشوند که افراد با سردردهای مکرر یا سردردهای میگرنی باید حتی الامکان مصرف آنها را خیلی محدود و حتی در صورت شدید بودن مشکل، از خوردن آنها پرهیز کنند (مخصوصا در روزهایی که دچار سردرد هستند)
خرما
گردوی کهنه (باقلوا،فسنجان،حلوا گردویی و ..)
پنیر کهنه (لیقوان و …)
زعفران (به صورت دمکرده)
عدس، بادمجان،قارچ، دارچین و غذاهای با نفخ بالا
غذاهای بخارزا مانند سیر و پیاز خام، تره، شاهی، خردل
کرفس، شنبلیله، شاهدانه
حلیم،کله پاچه و غذاهای غلیظ و سخت هضم مانند ماکارونی، لازانیا، الویه، آش رشته
خوراکیهای ترش (به ویژه سرکه)
مصرف ممتد و طولانی خاکشیر هم ممکن است باعث سردرد شود، بنابراین در هنگام سردرد، بهتر است خاکشیر هم مصرف نکنید احتمال تشدید سردرد وجود دارد.
مصرف شکلات و کاکائو در هنگام سردرد باعث تشدید سردردهای میگرنی میشود.
سالاد و ماست و دوغ همراه غذا
چای پررنگ، چای کهنهدم
زنجبیل و دارچین در سردردهای ناشی از گرمی
آیا میگرن در طب سنتی درمان دارد؟
آنچه که در درمان انواع سردرد از جمله سردردهای میگرنی حائز ارزش است تشخیص علت سردرد است.
تحقیقات نشان داده است که با اجتناب از آغازگرهای سردرد میگرن میتـوان از حملات میگرن پیشگیری نمود. رایجترین عوامل آغازگر سردرد میگرن شامل:
احساسات و هیجانات منفی
راهاندازهای حسی (روشنایی و نـور زیـاد، سـر و صدا زیاد و بوهای تند و محرک)
گرسـنگی
محرومیـت از خـواب و یـا خـواب بـیش از حـد
مصرف زیاد و مکرر خوردنیها و آشامیدنی محرک
دورههـای قاعدگی و ضعف رحم (سردردهای وابسته به پریود، باید بررسی شوند کمبود دخایر فعال آهن، کمبود منیزیم و کمبود دریافت ویتامین ث و ضعف رحم باید بررسی شود تا بتوان درمان کرد)
آب و هوا (سردی و رطوبت زیاد یا آفتاب شدید)
ورزش و تمرین سخت
فعالیت جنسی زیاد
سیگار کشیدن
حرکات زیاد سـر و گردن
استرس و فشار روانی
نقش فوق العاده سبک زندگی در مدیریت سردرد میگرن
به طور کلی در افرادی که دچار حملات سردرد میگرنی هستند، موارد زیر حتماً بایستی رعایت گردد:
خواب سر شب که موجب تقویت دِماغ است بسیار کمککننده است.
استفاده از شام سبک سر شب
عدم مصرف غذاهای مانده و چای غلیظ و کنسروها
عدم مصرف غذاهای نفاخ و سردردآور
پیاده روی و ورزش سبک روزی نیم ساعت و اجتناب از فعالیتهای شدید و سخت بدنی
مصرف مواد مفیدی چون گوشت مرغ محلی، ماکیان و پرندگان کوچک که غنی از پروتئین و همچنان کم چرب نیـز میباشـند.
مصـرف مرکباتی چون سیب، گلابی، به، هویج و انار و …
مصرف میان وعدههای سالم و مناسب جهـت جلوگیری از گرسنگی
مدیریت استرس و توجه به معنویت
۱۵ راهکار خانگی جهت بهبود و تسکین میگرن
نکته مهم درمان سردردهای میگرنی مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی و درمان براساس علت است اما این روشها نیز میتواند نقش مناسبی در کم کردن دردهای میگرنی داشته باشد:
دو پر زعفران و ۲ قاشق غذاخوری گلاب و کمی نبات را با هم ترکیب کنید و روزی دوبار میل کنید.
یک قاشق
غذاخوری شیره انگور به اضافه یک استکان آب جوش روزی دوبار میل شود (در صورت نداشتن دیابت و قندخون بالا)
ده تا نفس عمیق طبی انجام دهید.
چانهتان را به سمت بالا و پایین، چپ و راست حرکت دهید و گردنتان را به طرف هر شانه خم کنید. همچنین میتوانید گردنتان را در جهت و خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا عضلات شانه و گردنتان شل و ریلکس شود.
گردن و سر کتف خود را با روغن بابونه ماساژ دهید.
از روغن ریحان برای ماساژ شقیقه ها و پیشانی خود برای کاهش سردرد و رفع اسپاسم آن ناحیه استفاده فرمایید.
از پاشویه گرم بابونه شیرازی جوشانده شده استفاده کنید.
دو هفته عصرها دمنوش بابونه شیرازی بنوشید (یک ق. م. در یک فنجان آب جوش با در بسته ده دقیقه دم بکشد).
یک تکه میوه “به” مربا شده یا یک قاشق مرباخوری «رب به» را بعد هر وعده غذا میل کنید.
در حمام قبل از شستن بدن، هفت مشت آب گرم روی سر بریزید و هنگام بیرون آمدن کف پا تا قوزم پا را با آب سرد بشویید.
اگر سردرد شما منشاء گرمی ندارد، هر ۶ ساعت گلاب ببویید یا کمی گلاب داغ با پودر نبات را جرعه جرعه میل کنید.
عصرها کمی عسل زیر زبان گذاشته و به آرامی بمکید.
یک قاشق چایخوری تخم کتان را در صورت نداشتن ممنوعیت مصرف، در یک فنجان آبجوش تهیه کنید. بگذارید مدتی بمانید و بعد مایع آن را صاف کنید و حداقل دو بار در روز از این لعاب بنوشید.
ماساژ انگشت کوچک دست و پا میتواند به رفع سردردهای میگرنی شما کمک بسیاری کند. برای این درمان مدت ماساژ برای هر بار حداقل ده دقیقه و به فواصل این کار را تکرار فرمایید (حداقل سه بار) تا درمان انجام شود.
میتوانید زیر نظر پزشکان متخصص طب سوزنی، جهت تسکین و درمان سردردهای میگرنی از طب سوزنی هم بهره بگیرید.
منبع:
تیم محتوایی طبایع
با سپاس از دکتر زکریا روحانی
https://tabaye.ir/home-treatment-of-migraine/
🔹علائم هشدار دهنده سکته قلبی
🔸اگر از ناحیه قفسه سینه، بازو یا فک احساس درد کردید احتمالا دارید سکته میکنید و تنها ۱۰ ثانیه هوشیار هستید، تنها راه نفس عمیق و سرفه شدید است.
@sinohehsamdaliri
📚تغذیه درمانی با میکروب هلیکوباکترپیلوری معده برمبنای طب سنتی
علاوه بر رعایت پرهیزات و نکات بهداشتی و در کنار مصرف آنتی بیوتیک، درمان این بیماری به شدت با برنامه غذایی در ارتباط است و توصیههای زیر برای تقویت هضم و رفع رطوبت زائد معده، کمک کننده است:
مربا سفرجلی (به+ زنجبیل، سرکه سیب و عسل)
سکنجبین سفرجلی
نخود اب
رب به یک قاشق مرباخوری بعد وعده غذایی
مصرف پروبیوتیکها (تعادل بین باکتریهای خوب و بد معده)
گنجاندن روغن زیتون در برنامه غذایی
دمنوش شیرین بیان ( باعث کشتن باکتری نمی شود اما از چسبیدن باکتری به دیواره سلولی جلوگیری میکند)
دمنوش عناب +شیرین بیان
شیرین بیان +خاکشیر
دمنوش آویشن+ ارگانو
ترکیب پودرهای زیر به نسبت مساوی و مصرف یک قاشق چای خوری نیم ساعت بعد از نهار و شام (در صورت نداشتن منع مصرف/ بیشتر از دو هفته هم نشود)
تخم گشنیز + زیره سبز
انیسون+ رازیانه+ زیره سبز
توجه توجه: استفاده از دمنوش ها و پودرهای گیاهی با توجه به مزاج ها، سوء مزاج ها و بیماریهای زمینهای هر فرد متفاوت بوده و بهتر است زیر نظر پزشک مصرف شوند.
۸ دشمن میکروب معده (هلیکوباکتری) را بشناسید!
گیاهان دارویی گفته شده در مقالات و مطالعات در کنار تدابیر دارویی، در کنترل میکروب معده یا اچ پیلوری موثر بودهاند، ولی هنوز درمان قطعی و صد در صدی گیاهی مشخص نشده، لذا موارد گفته شده در کسانیکه عود مکرر دارند، زیر نظر پزشک و به اشکال مختلف دارویی، بصورت دورهای و با دوز اندک و تدریجی و براساس مزاج معده توصیه میشود. پس ترجیحاً خودسرانه و در مقادیر زیاد، با توجیه موثر و مفید بودن، اقدام به مصرف ننمایید.
پونه (عصاره برگ پونه)
زرشک (مصرف ماده موثر جدا شده)
شیرین بیان (مصرف عصاره شیرین بیان)
سقز
سیاه دانه و عسل
زیره (مصرف روغن زیره)
نعناع (مصرف روغن نعناع)
مصطکی
بیشتر از یک هفته شیرین بیان نخورید…
در خیلی از توصیههای طب سنتی برای درمان هلیکوباکتری (میکروب معده) به فرد شیرین بیان تجویز میشود و فرد بدون آگاهی از عوارض مصرف خودسرانه، در طولانی مدت اقدام به مصرف این گیاه دارویی می نماید.
شیرین بیان خاط آور و ملین است، چون ضد التهاب است برای زخم های گوارشی به وفور استفاده میشود، در حالی که، مصرف بیش از ۷ تا ۱۰ روز شیرین بیان (ریشه، عصاره یا داروها و قرصهای بر پایه شیرین بیان):
به دلیل احتباس آب و نمک در بدن، سبب فشار خون میشود.
سبب کاهش پتاسیم در بدن میشود.
سبب عدم تحمل گلوکز در بدن میشود (در افراد دیابتی به این مساله دقت شود)
بارهنگ و عرق نعنا برای همه قابل توصیه نیست!
توصیه بارهنگ و عرق نعنا هم از آن دسته توصیههای شایع در فضای مجازی برای درمان و بهبود هلیکوباکتری است که برای همه قابل مصرف نیست و میتواند باعث تشدید علائم گوارشی شود.
منبع:
تیم محتوایی طبایع
خانم دکتر الهام پارسا
آقای دکتر علیرضا اصغری
https://tabaye.ir/treatment-of-helicobacter-pylori/
🔺🔺درمان مسمومیتها در ایام نوروز
کانال انارستانی ها
سلام🌹
یکی از اتفاقات تلخی که در ایام نوروز برای ما ممکنه بیوفته، مسمومیت است.
خب ما دوست نداریم در این ایام ناخوش باشیم پس برای پیشگیری از این اتفاق این پست رو از زبان دکتر عزیزخانی بشنوید.
این پست رو با عزیزانتون به اشتراک بزارین ❤️
انارستان؛ حامی سلامت مردم ایران❤️
@anarestan_tv
🆔 @ofogh_tv
📚📚لباس با الیاف پلاستیکی نخرید!
دکتر محسن ناصری متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه شهید بهشتی معتقد است لباس های تهیه شده از الیاف پلاستیکی موجب ایجاد الکتریسیته در بدن می شوند و تحریک پوست و بدن را به دنبال دارند، بعضی از سر درد های زنان به علت استفاده از روسری های نایلونی است و تعویض آن با روسریهای کتانی یا پنبهای موجب بهبود سردرد میشود.
بسیاری از افراد از نشانه های نامنظم و مبهم مانند تهوع، سردرد، جوش و تاول، کهیر یا سوزش پوست رنج می برند، یک عامل اساسی برای این علائم در افراد حساس ممکن است که در واکنش به لباس هایی که پوشیده اند باشد. مواد مصنوعی مانند اکریلیک، نایلون، پلی استر و مواد شیمیایی پلاستیکی بکار رفته در لباس ها گرما ساز است و مشکلات پوستی ایجاد می کند.
ماده افزودنی تفلون، در حال حاضر به طور فزاینده ای در پارچه های ساخته شده از الیاف مصنوعی بکار می رود تا دوام، مقاومت در برابر لکه، و مقاومت در برابر چین و چروک پارچه افزایش یابد. این ماده تهدیدی جدی برای پوست است.
نگرانی جدی پژوهشگران در مورد اثرات این مواد سمی بر سلامت انسان است. چرا که این مواد بکار رفته در تولیدات جدید باعث آسیب کبد و کلیه در حیوانات آزمایشگاهی، احتمالا مسائل مربوط به باروری و خطر ابتلا به سرطان را به همراه داشته باشد.
بهترین جنس برای لباس
بهترین جنس برای لباس سالم ، پنبه (نخ) و ابریشم است و بعد از آن کتان. لباس ها با جنس مو و کرک در اولویت بعدی قرار می گیرند. اما در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد لباس هایی که در فروشگاه ها یافت می شود از جنس الیاف مصنوعی، پلی استر و ریون است.
این الیاف ضررهای سنگین جسمی و روحی به افراد وارد می کند. چرا که پوست از طریق منافذ ریزش از لباس تغذیه میکند. الیاف مصنوعی که از مواد نفتی و پلاستیکی تهیه شدند همگی رنگ شیمیایی دارند و به مرور عوارضی از جمله افزایش سودا، حساسیت پوستی، تشدید عفونت و اگزمای پوستی، سردی جنسی و عاطفی، اعتیاد و پرخاش به همراه دارد.
خواص انواع پارچه
خوب است لباسها، بهخصوص لباسهایی که با بدن تماس مستقیم دارند، از جنس پنبه یا کتان باشند. پوشش سر بهخصوص در هوای سرد در محافظت از مغز مفید است و حافظه را افزایش میدهد و بعضی از سردردهای سرد را درمان میکند. در ادامه خواص انواع لباس را با هم مرور می کنیم:
خواص پارچه پنبه ای (نخی): پارچههایی که از الیاف پنبه تهیه میشوند هادی و سرایتدهنده حرارت هستند و حرارت بدن را به بیرون منتقل میکنند، در نتیجه خنک هستند و عایق حرارتی خوبی نیز میباشند و تهویه بدن با این پارچهها بهتر صورت میگیرد. این پارچهها در برابر ساییدگی مقاوم هستند و بهراحتی لکهگیری و شستشو میشوند. در سراسر جهان برای پانسمان سوختگیها و زخمها از پارچههای پنبهای خالص استفاده میشود؛ زیرا این پارچهها با خواص منحصربهفرد خود موجب بهبود سریعتر زخم میشوند و هیچ گزارشی راجع به حساسیت پوست در برابر منسوجات پنبهای داده نشده است. الیاف پنبه چون بیشترین سنخیت را با بدن انسان دارند، بیشترین هماهنگی را با بدن انسان دارا میباشند.
خواص پارچه کتان: این پارچهها دارای سطحی صاف و درخشندهاند و زودتر از پنبه تمیز میشوند؛ لذا در مصر باستان بهعنوان سمبل خلوص و پاکی شناخته میشدند. جاذب خوبی برای آب هستند و جذبکننده عرق بوده و با خیسشدن باعث خنکشدن میشوند. چنانچه لباس زیر انسان در چهار فصل از پارچه کتان باشد، پوست بدن نرم و لطیف نگه داشته میشوند و مانع لاغری غیرطبیعی نیز میشود. باتوجه به صافبودن سطح ظاهری الیاف کتان، این پارچه نسبت به کثافات و باکتریها حساس میباشد و از این خاصیت کتان استفاده بهداشتی میگردد و معمولاً برای تهیه روپوش پزشکان و دستمال جیبی از کتان استفاده میشود.
خواص پارچه های پشمی: پشم، الیافی حیوانی است که از پروتئین مخصوصی به نام کراتین تشکیل شده است. از خواص فیزیکی پشم میتوان به خاصیت ارتجاعی و انعطافپذیری، نازکی و ظرافت، درخشندگی و شفافیت، استحکام، جذب رطوبت و گرما و الکتریسیته اشاره کرد. پارچههای پشمی بهعلت ذخیرهشدن هوا در بین الیاف آنها، عایق میباشند و از دفع و انتقال حرارت و بار الکتریکی بدن به خارج جلوگیری میکنند. بهواسطه عایقبودن، لایه گرم اطراف بدن را ثابت نگه میدارند و موجب گرمنگهداشتن بدن میشوند و چون خاصیت رطوبتپذیری دارند و دارای خلل و فرج میباشند عرق بدن را جذب کرده و آن را به آرامی تبخیر میکنند و بدین طریق حرارت بدن را در خود نگه میدارند.
خواص پارچه ابریشم: پارچههای ابریشمی نیز از جمله الیاف حیوانی است. این پارچهها زیبا و لطیف هستند و همانند پشم قدرت زیادی در جذب آب دارند و قلیاییهای ضعیف مانند صابون و آمونیاک اثر بسیار ناچیز بر روی آن میگذارند. این الیاف هادی حرارت نیست و حرارت را در خود نگه میدارد. این پارچهها نقش عایق
را بازی میکنند و از دفع و انتقال بار الکتریکی بدن به خارج جلوگیری میکنند و طبعاً اثرات مضری نسبت به وضع مزاجی فعال و حساس مردان بهدنبال دارند؛ زیرا بهطور طبیعی سوختوساز در بدن مردان بیشتر است و نباید با عوامل محرک دیگری تحریک شود و شاید بههمین علت شارع مقدس پوشیدن لباس حریر را برای مردان حرام اعلام فرموده است.
مزاج انواع جنس لباس
لباسهای پنبهای و کتانی، سرد و لباسهای پشمى و پوستی، مزاج گرم دارند. لباس حریر خیلی گرم است و پوشیدن آن برای زنان بهتر است ولی برای مردان صحیح نیست، زیرا موجب تحریک بیش از اندازه و عصبانیت میشود. در این رابطه برای اینکه لباس سالم بپوشیم باید مزاج خود را بشناسیم. برای تشخیص مزاج کافی است به تست مزاج شناسی طبایع مراجعه کنید.
لباس چه رنگی بپوشیم؟
در این رابطه یک مقاله کامل قبلا تهیه شده و می توانید از اینجا (لباس هایی به رنگ مزاج خود انتخاب کنید) آن را مشاهده کنید. اما در کل رنگ سفید، بهترین رنگ برای لباس و رنگهای قرمز و زرد گرم هستند و انرژی را افزایش میدهند؛ رنگهای آبی، سبز و خاکی، سرد و آرامبخش هستند
بهترین جنس برای لباس زیر بانوان
برای تهیه لباس سالم باید از پوششهای گرم مانند «پشم و کرک و ابریشم» استفاده کرد. با توجه به اینکه قیمت ابریشم گران است و انسان نمیتواند همۀ پوششهایش را از ابریشم تهیه کند، پیشنهاد میشود بانوان برای لباس سالم زیر از ابریشم استفاده کنند؛ که اگر کهنه هم بشود میشود چند سال استفاده کرد. همچنین بانوان باید برای اندام پا، سر، شانه، کمر، مچ دست و مچ پا از پوشش گرم استفاده کنند.
لباس سالم برای کودکان
لباس کودک بر سلامت، شخصیت و آراستگی ظاهر وی تاثیر دارد. حکمای طب ایرانی توصیه نموده اند لباس سالم کودکان نرم، گشاد، کم حرارت و با جذب رطوبت بالا باشد و به گونه ای باشد که جریان هوا به خوبی از آن عبور کند. در انتخاب لباس کودکانمان به ویژه کودکانی که از ناراحتی های پوستی مانند خشکی و خارش شکایت دارند دقت کنیم. شلوارهای چسبان و تنگ، پارچه های کلفت و مواد دار، رنگ های تیره مناسب پوشش کودکان نیست.
عوارض پوشیدن لباس تنگ
یکی از عوارض پوشیدن لباس تنگ و چسبان افزایش تعریق و بوی بد بدن میباشد. لباسهای تنگ موجب ایجاد بوی نامطبوع در نواحی تناسلی، زیر بغل و پاها میشوند. الیاف مصنوعی لباسهای پلاستیکی این بوی نامطبوع را تشدید میکنند و زمینهساز رشد باکتریها هستند.
عامل اصلی کمبود اسپرم در آقایان، شلوار تنگ و لباس زیر تنگ است. طبق تحقیقات، تعداد اسپرم مردانی که لباس زیر نسبتاً گشاد و آزاد میپوشند خیلی بیشتر از کسانی است که لباس زیر و شلوار تنگ میپوشند و به همین دلیل میزان باروری آنان بیشتر خواهد بود.
به طور کلی پوشیدن لباس تنگ ۱۰ ضرر اساسی را به همراه دارد:
اختلال در جریان خون
تشدید واریس
تشدید سلولیت
تنفس ناقص
کمردرد
اختلال در هضم غذا
عفونت تناسلی
اختلالات مردانه
مشکلات پوستی
افزایش تعریق
با تشکر از دکتر محسن ناصری و دکتر ارمغان سادات کیهانمهر
https://tabaye.ir/healthy-clothes/
#ترش_کردن
✍ تدابیرلازم و ساده در رفع علائم ترش کردن
📝اولین کار اصلاح برنامه غذایی است.
🍜 غذاهایی که خمیری هستند مانند ماکارونی، لازانیا، نودل، آش_رشته و پیتزا را از رژیم غذاییتان حذف کنید.
🫒همراه غذا آب و نوشیدنی مانند دوغ میل نفرمایید و تا جایی که امکان دارد به جز چند عدد زیتون و چند برگ ریحان چیز دیگری همراه غذا میل نکنید.
❌از خوردن ماست، ترشی و سالاد_شیرازی نیز با غذا خودداری کنید.
😋 پس از غذا تکهای از میوه مربای_به که شیرابه آن را گرفتهاید بجوید.
❗️تلخی دهان در اکثر موارد نشان از زیادهروی در خوردن غذاهای چرب و شیرین دارد، پس این مواد غذایی را کمتر مصرف کنید .
@soroshesalamati
رفع #یبوست با تدابیر غذایی
🔅سوپی ساده با جوجه مرغ، ماش، اسفناج ، جو پوست کنده، کدو ( بهتر است با روغن بادام همراه شود)
🔅سوپی از هویج ، سبوس گندم ، جو ، سبزیجات
🔅آشی از برنج ، تره، جعفری که ۱۵ دقیقه قبل از مصرف گل سرخ پودر شده اضافه شود .
🔅خورش آلو
🔅خورش کرفس
🔅کاهو ، تره، اسفناج
🔅نان سبوس دار
🔅مصرف میوه هایی مانند انجیر ، زردآلو ، آلو ، انگور ، گلابی ، خربزه رسیده و شیرین
🔅تنقلاتی مانند بادام ، انجیر خشک ، میوه های خشک
خانم دکتر نوایی
@soroshesalamati
📚📚⛔️⛔️منظور از افسردگی بعد از زایمان چیست؟
افسردگی بعد از زایمان یک پدیده روانشناختی شایع و یک اختلال جدی و قدرتمند روحی و روانی با ماندگاری طولانی است که میتواند منجر به تغییرات شدید خلقی، خستگی و احساس ناامیدی، تغییرات خواب، احساس نگرانی غیرمنطقی نسبت به نوزاد گردد و مراقبت از کودک یا خود فرد را دشوار سازد.
علائم به احتمال زیاد طی چند هفته پس از زایمان شروع میشود.
گاهی اوقات، افسردگی بعد زایمان تا چند ماه بعد ظاهر نمیشود.
علائم ممکن است برای یک یا دو روز کاهش یابد و سپس دوباره برگردد. بدون درمان، علائم ممکن است همچنان بدتر شوند.
حدود ۱۵ درصد از مادران در زایمان اول و یا زایمانهای بعدی، این وضعیت را تجربه کردهاند.
نکته مهم
بروز این اختلال (افسردگی بعد از زایمان) در مادرانی که ۱) در دوران قبل از بارداری دچار ضعف انرژی هستند یا ۲) از حمایت اجتماعی و حمایت همسر و خانواده قبل و بعد بارداری برخوردار نیستند شایع تر است.
معمولاً مادر قبل از بارداری لازم است بتواند ۴ کیلومتر را به راحتی با سرعت متوسط پیاده روی کند و دچار تنگی نفس، ضعف، خستگی و تعریق شدید نشود، این مادر اختمالاً تحمل افزایش وزن بارداری و همچنین شیردادن و تحمل سر و صدا و مسائل مختلف جدید کودک را خواهد داشت که متاسفانه به این موارد توجه نشده و مادران عموماً دچار کمبود جان و بنیه بدنی و در نتیجه افسردگی بعد زایمان هستند.
علائم افسردگی بعد از زایمان چیست؟
علائم افسردگی بعد زایمان در افراد مختلف متفاوت است و فرد ممکن است چند مورد از موارد زیر را تجربه کند نه همه آنها را:
غمگینی و گریه زیاد و بدون علت
اختلال در خواب : بی خوابی حتی با وجود خستگی یا خواب زیاد
پرخوری زیاد، یا اعدم علاقه و اشتها به غذا
داشتن دردها یا بیماریهای مختلف و غیرقابل توجیه
تحریک پذیری، اضطرب یا عصبانیت بدون علت
تغییر ناگهانی حالات روحی و روانی
اختلال در به خاطر سپردن موارد مختلف ؛ عدم تمرکز و اخذ تصمیمات ساده
عدم علاقه به استفاده و تجربه کردن چیزهایی که قبلا از آنها لذت میبردید.
احساس جدایی از کودک خود و تعجب از این که چرا مانند آنچه که قبلا تصور میکردید از داشتن فرزند خود شاد نیستید.
ناامیدی یا نگرانی غیرمنطقی نسبت به نوزاد خود.
عدم توانایی برقراری ارتباط با دیگران ( زیرا آنها فکر میکنند که مادر بدی هستید یا کودک شما را میگیرند، بنابراین کنار میکشید).
فکر کردن به صدمه زدن به خود یا کودک خود.
* البته فراموش نشود که داشتن احساس بدخلقی یا خستگی بعد از بچه دار شدن امری طبیعی است، اما افسردگی بعد زایمان فراتر از آن است. علائم آن شدید است و می تواند در عملکرد شما اختلال ایجاد کند.
تدابیر درمان افسردگی بعد از زایمان در طب سنتی
در ادامه مقاله به برخی از تدابیر درمان افسردگی بعد از زایمان در طب سنتی اشاره میشود:
تدابیر غیر دارویی
مصرف غذاهای با مزاج گرم به خصوص سوپ جوجه به مدت دوهفته، پس از این مدت نیز تا بهبودی مصرف غذاهایی با مزاج سرد کاهش یابد.
مصرف سوپ جوجه، کباب راسته، سوپ ماهیچه، زرده تخم مرغ نیم برشت، حریره بادام، انگور، انجیر، سیب شیرین، شیره انگور، بادام، پسته، مویز، زیتون کم نمک،آب هویج، آب سیب، شبر عسل، شربت عسل، خورش هویج، خورش فسنجان شیرین،مرصع پلو، هویج پلو، چلو ماهیچه با شوید، نان کامل تخمیر شده با کره و مربای به، نان و پنیر و گردو، نان و کره و مربای هویج.
پرهیز از غذاهای تند، غذاهای نفاخ مانند نخود، لوبیا، جو، سیر و پیاز
پرهیز از غذاهای تحریک کننده مانند قهوه، چای پررنگ و زیاد، چای با رنگ و عطر مصنوعی، ترشی جات و ادویه های تند
مصرف نکردن غذاهای مانده، کنسروی و فریزری
افزایش حمایت های جسمی، روحی و اجتماعی همسر و اطرافیان به منظور تطابق مادر با شرایط جدید.
مدیریت خواب: فراهم کردن شرایطی که مادر بتواند خواب کافی و مناسبی به خصوص در شب داشته باشد.
مراقبت و گرم نگه داشتن بدن به خصوص ران ها تا محدوده ناف و شکم
روزی یک ربع آفتاب گرفتن در فضای باز (نور درمانی)
روزی یک ربع تا نیم ساعت پیاده روی حتی در فضای منزل
وضو گرفتن مکرر جهت تجدید قوا، نورانیت و افزایش نشاط
تمرینات مدیتیشن، ریلکسیشن یا آرام سازی جسمانی یا انجام هفته ای دوبار یوگا
ماساژ هم ممکن است تاثیر مثبتی بر درمان افسردگی بعد از زایمان داشته باشد.
آواز خواندن با صدای بلند، گوش سپاری به موسیقی آرام و شاد یا حتی موسیقی آرام بدون کلام
کتاب خواندن یا گوش دادن پادکست هم در دوران افسردگی بعد زایمان اثربخش است.
بوییدن عطرهای خوش، بوییدن گلاب
تدابیر داروئی ساده برای درمان افسردگی بعد زایمان
شیره انگور
هر سه ساعت به میزان یک قاشق غذاخوری در یک فنجان آب به مدت یک هفته ( مشروط به نداشتن دیابت)
ادامه دستور متناسب با وضعیت بیمار
چای بادرنجبویه
یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دق
یقه دم کرده، صاف کرده و با کمی شکر یا نبات میل کنند (تا ۲ هفته).
اشخاص گرممزاج بهتر است زیر نظر طبیب متخصص از این گیاه استفاده کنند.
مصرف بیش از اندازه و بدون ملاحظه آن تنها با هدف درمان افسردگی بعد زایمان؛ میتواند موجب تهوع، سرگیجه، تحریکات پوستی و ناراحتی گوارشی شود.
مصرف این گیاه بهدلیل اینکه فعالیت تیروئید را تحتتأثیر قرار میدهد، افرادی که از داروی تیروئید استفاده میکنند یا کمکاری تیروئید دارند نباید آن را مصرف کنند.
چای زعفران
روزانه یکبار به اندازه یک عدس زعفران پودر شده در یک لیوان آب جوش دم کرده و به مدت ۱۵ روز میل کنند.
یا کمی زعفران به غذا یا برنج خود اضافه کنند.
دم کرده گل گاوزبان
پس از صبحانه یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب جوش به مدت ده دقیقه دم کشیده و سپس با یک قاشق غذاخوری شکر و یا کمی نبات میل شود (تا ۲ هفته). در افراد زیر نیز با احتیاط مصرف گردد و زیاده روی نشود:
افراد دارای فشارخون بالا
افراد مبتلا به سنگ کلیه
شربت پردیحان یا پریحان
یک قاشق غذاخوری در یک فتجان آب نیم ساعت بعد از غذا (روزی ۳ بار تا ۲ هفته) جهت بهبود افسردگی بعد زایمان موثر است.
در افراد گرم مزاج با احتیاط مصرف شود.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی: مانعی ندارد و می تواند باعث افزایش شیر شود اما بهتر است با پزشک مشورت گردد.
منبع:
کتاب راهنمای بالینی طب سنتی ایران تالیف دکتر محسن ناصری
با سپاس از خانم دکتر زهرا شکرریز
https://tabaye.ir/treatment-of-postpartum-depression/
📚📚📚فیشر یا شقاق مقعد زخمی در ناحیه مقعد است که اکثراً در اثر یبوست و بواسیر و عبور مدفوع خشک ایجاد شده و درد شدیدی ایجاد میکند و گاهی با خونریزی همراه است. تحریکات عصبی و ورود زیاد مطالب به ذهن از عوامل مساعدکننده این بیماری است.
درمانهای غیر داروئی شقاق مقعد
تدابیر غیرداروئی جهت بهبود و درمان شقاق مقعد، عبارتند از:
۱) مدیریت حالات عصبی و روانی
مانند آرام سخن گفتن، تمرین کاهش حساسیت ذهنی، تنفس طبی و …
۲) استفاده صحیح از توالت
استفاده از توالت ایرانی یا توالت فرنگی همراه با چهارپایه و بالا آوردن زانو(در صورت وجود مشکلات طبی مانند ارتروز زانو)
۳) انجام تمرینات تصور مربوط به اجابت مزاج
بعد از صرف صبحانه و شام به دستشویی بروید.
و تصور کنید که ابتدا مدفوع در کولون صعودی به سمت بالا و خم کبدی، سپس در کولون عرضی به سمت چپ و خم طحالی و در نهایت در کولون نزولی به سمت رکتوم و در نهایت از رکتوم به سمت مقعد در حال حرکت است.
هر کدام از این مراحل چهارگانه باید حدود ۳۰ ثانیه طول بکشد.
در صورت انجام دفع این مراحل خاتمه و در صورت عدم انجام دفع، مجدد مراحل چهارگانه تکرار شود.
۴) انجام تمرینات تقویت کننده عضلات کف لگن
(برگرفته از پیج دکتر فاطمه نجات بخش) دو نوع تمرین برای تقویت عضلات کف لگن ذکر شده است که جهت تأثیر بیشتر، بهتر است همراه با ماساژ شکم انجام گیرد:
الف) تمرینات آسانسوری
انقباض تدریجی عضلات کف لگن تا رسیدن به حداکثر انقباض و سپش شل کردن تدریجی آن.
این تمرینات از ۵ انقباض ۵ ثانیهای با فاصله ۱۰ ثانیه استراحت بین انقباضها شروع میشود و به تدریج به ۱۰ انقباض ۱۰ ثانیهای با فاصله ۱۰ ثانیه استراحت میرسد.
از نظر وضعیت فرد حین انجام تمرین نیز، به تدریج انجام تمرینات از حالت خوابیده طاق باز به نیمه نشسته و نشسته و ایستاده و حین راه رفتن تغییر مییابد.
ب) مانور پیستون
این مانور حین دفع انجام میشود، به این ترتیب که:
پس از یک دم عمیق، هنگام بازدم دست خود را جلوی دهان گذارده و بازدم علیه مقاومت دست انجام میگیرد.
انجام این مانور بیش از ۵ بار طی یکبار دفع توصیه نمیشود.
در صورت عدم موفقیت در دفع مطلوب، توصیه میشود بیش از ۸ تا ۱۰ دقیقه جهت دفع تلاش ننمایند.
در این حالت از دستشویی خارج شده و پس از انجام حرکات ورزشی ساده، ماساژ شکم و نوشیدن آب، دوباره به دستشویی بروند.
) عدم تاخیر در اجابت مزاج
عدم تاخیر در زمان احساس نیاز به دفع و درنظرگرفتن فرصت کافی برای دفع
۵) کاهش مصرف غذاهای نامناسب
کاهش مصرف غذاهایی با مزاج سرد، خشک و غذاهای ترش مزه و تند
کاهش مصرف غذاهای غلیظ و دیرهضم
۶) ایجاد لینت
ایجاد نرمی و لینت در مسیر دستگاه گوارش به کمک غذاهای لینت بخش و سریع الهضم (مثل انجیر، انگور بی دانه، گلابی، زیتون کم نمک، سوپ ها و آش ها، اسفیدباج، شورباها) تا حداقل ۶ هفته (چون نزدیک به ۶ هفته طول می کشد تا زخم ایجاد شده رو به بهبود برود).
۷) پرهیز از شستشو با آب سرد یا نشیتن در مکان سرد
پرهیز از شستشوی مقعد با آب سرد و لزوم گرم نگه داشتن ناحیه نشیمن
۸) آبزن آب گرم
نشستن در لگن آب گرم به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه برای چندین بار در روز به خصوص بعد از هر اجابت مزاج
۹) گرم نگه داشتن موضع و ناحیه تحت آسیب
گرم نگه داشتن ناحیه ناف و کمر و پوشش مناسب کل شکم و پشت
درمان های داروئی ساده شقاق مقعد
درمانهای داروئی ساده جهت بهبود درد و خونریزی ناشی از فیشر یا شقاق مقعد عبارتند از:
سوپ تره
مصرف یک پیاله کوچک سوپ تره در ابتدای نهار و شام (یک فنجان برنج +۱۰ فنجان آب+ ۴ ق.غ تره خرد شده و کمی نمک و زردچوبه و یک ق.غ روغن زیتون)
مصرف صحیح آب تره، سبزی تره و کوکو تره هم در بهبود بواسیر و شقاق موثر است.
بارهنگ
یک ق.غ تخم بارهنگ در یک لیوان آب جوش بماند تا کمی لعاب دهد، سپس با کمی شکر شیرین شده و نیم ساعت پس از هر وعده (روزی ۳ مرتبه) میل شود تا ۲ هفته.
منع مصرف در افراد با ناراحتی ریوی، بانوان باردار و شیرده و افرادی که به روغن تخم بارهنگ حساسیت دارند.
خاکشی
هر ۳ ساعت به مدت ۳ روز (۱ ق.م در ۱ فنجان آب جوش همراه کمی شکر یا نبات) و ادامه درمان به صورت روزانه صبح ناشتا و قبل از شام (۱ ق.غ در یک لیوان آب جوش) تا ۲ هفته
مصرف خاکشی در سه ماه اول بارداری توصیه نمی شود.
گل ختمی
روزی دو تا سه بار، دو عدد گل ختمی زرد را در یک دوم استکان آب جوش دم کرده و سپس صاف شود و آب آن را میل کنند و تفاله آن روی مقعد و شقاق مربوطه گذاشته شود. تا ۲ هفته
زرده تخم مرغ
یک چهارم زرده تخم مرغ زده شده به کمک سرنگ به ناحیه مقعد تزریق شود و یا قبل از خواب و پس از اجابت مزاج به کمک انگشت به محل شقاق مالیده شود.
پیاز پخته با روغن
سر یک پیاز را ببرید و قسمت داخلی آن را کمی فشرده کنید و داخل آن کمی روغن حیوانی یا روغن زیتون یا روغن گاوی بریزید و آن را دا
خل یک قابلمه با آبی مختصر روی حرارت ملایم قرار دهید تا پیاز کاملا پخته شود و روغن کم کم به خورد آن رود، سپس آن را له کرده و روی ناحیه مقعد قرار دهید تا ۳ شب (موثر در بواسیر و برای تسکین درد)
یا پیاز له شده را همراه با زرده تخم مرغ به صورت مرهم روی ناحیه مقعد قرار دهید.
کوهان شتر
ترکیب کوهان شتر تهیه شده از عطاری های معتبر و وازلین (برای نرم شده کوهان شتر) و مالیدن آن به ناحیه مقعد پس از هر بار اجابت مزاج و شب ها قبل از خواب به مدت ۶ هفته برای بهبود شقاق مقعد موثر است.
نکات پایانی
توجه داشته باشید که در صورت بروز شقاق مقعد به صورت ناگهانی، حاد و در سنین بالا نیاز به ارزیابی و مداخلات پاراکلینیکی و کلینیکی جهت تشخیص به موقع بیماری های حاد است. پس آن را جدی بگیرید.
نیاز به استفاده از تمام درمانهای دارویی (به ویژه نوع خوراکی آن) به طور همزمان با هم نیست و کاربست یک یا دو مورد برای بهبود شقاق مقعد کفایت می کند.
در صورت عدم بهبود شقاق مقعد علیرغم رعایت نکات بالا و طول کشیدن آن بیش از ۲ ماه؛ حتما به پزشک مراجعه کنید.
منبع:
کتاب راهنمای بالینی از دکتر محسن ناصری
و با سپاس از دکتر الهام پارسا و دکتر فاطمه مرادی
https://tabaye.ir/treatment-of-anal-fissure/
📚از برنج چه میدانید؟
غذایی مرکب القوی که در هر بدنی کیفیتی موافق کیفیت آن بدن به وجود می آورد، یعنی در معدههای سرد، ایجاد سردی و در معدههای گرم، ایجاد گرمی مینماید.
پس معدههای سرد و تر و افراد دارای یبوست مزمن، مصرف آن را محدود کنند.
در کل طبع معتدلی دارد اما اگر وارد جزئیات شویم، در سردی و گرمی معتدل ولی در تری و خشکی، اندکی میل به خشکی دارد.
اگر به تنهایی مصرف شود، قلیل الغذا (غذاییت کم) و اگر با سبزیجات (شوید، لوبیا،سبز، هویج) حبوبات (ماش، لوبیا چشم بلبلی و …) شیر و شکر مخلوط شوم، کثیرالغذا است
نوع قهوهای آن کالری کمتر و ریزمغذیهای ارزشمند بیشتری نسبت به نوع سفید آن دارد، اما دارای میزان آرسنیک بیشتری است، پس در موقع شستشو و پخت، بیشتر حواستان باشد.
اگر در آب جوشانده شود، اعتدال مزاج بیشتری پیدا میکند.
تحریکات روده و معده را کاهش میدهد (به شکل پخت با آب ماهیچه، دم پخت شوید).
در بیماریهای ریوی و سرفه مانند دارو عمل میکند (اگر با شیر پخته شود مانند شیربرنج، فرنی و…)
قابض و ضداسهال است (خصوصاً کاه ماست و دمی با آب ماهیچه)
برنج کته بهتر است یا آبکش؟
بهتر است نسبت به نوع بیماری و مزاج فرد، نحوه طبخ آن مشخص شود؛ مثلاً:
نوع کته برای بچههای کوچک یا در حال رشد یا برخی از بیماریها مانند اسهال و یا در افراد لاغر، مناسب تر است و غذاییت و چاق کنندگی بیشتری دارد.
برنج دارای لزوجت یا خاصیت چسبندگی است که در افراد کم تحرک و دارای اضافه ورن یا برخی مزاجها یا بیماریها (مثلا کسانی که مبتلا به سوءمزاج سرد معده میباشند) نباید به مقدار زیاد مصرف شود. به همین علت به این افراد توصیه میشود که علاوه بر مصرف کمتر برنج، از روش طبخ برنج آبکش استفاده کنند
بهترین شیوه پخت برنج از دیدگاه طب ایرانی
برنج کته (دم پخت)، نضج (پخت) بهتر اما لزوجت (چسبندگی) بالایی دارد که میتواند هضم ناقص ایجاد نموده یا به کبد آسیب وارد نماید.
همچنین از دیدگاه پزشکی ایرانی، آب پخته برنج دارای مزاج گرم، ولی خود جرم برنج، سرد است… با توجه به اینکه امروزه اکثر افراد به دلایل متعدد دچار مشکلات و سوءمزاج های گوارشی هستند، استفاده صحیح از برنج به عنوان غذای غالب بسیار از خانواده ها، اهمیت پیدا می کند.
دکتر مهرداد کریمی، استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران بهترین روش برای طبخ یک برنج خوش پخت با لزوجت کمتر را اینچنین توصیف می کند:
برنج ایرانی به خوبی با آب شسته شود و چند ساعتی در آب نمک خیسانده شود… هر از گاهی هم در همان آب با دست چلانده شود تا لزوجتش خارج شود.
میتوان برای افزایش خاصیت و ویتامینهای آن، مقداری سبوس برنج را در این آب خیساند تا مواد مفید به ویژه ویتامینهای گروه B موجود در سبوس وارد آب و خود برنج شود و سپس هنگام پخت، آب و سبوس را دور ریخت و برنج را استفاده کرد).
سپس برنج همراه با مقداری آب، بدون روغن روی حرارت گذاشته شود و بعد از به جوش آمدن و کف کردن، آب لزج (چسبناک) و کف آلود روی آن خالی شود؛
و سپس مجددا روی آن آبجوش و روغن و کمی نمک ریخته شود و بعد از اتمام آب، مثل کته دم شود.
نکته:
خیساندن برنج در سبوس علاوه بر اضافه کردن مواد مغذی مفید به آن، باعث کاهش لزوجت آن نیز میشود.
آیا وجود آرسنیک در برنج حقیقت دارد؟
آرسنیک برای بدن مضر و اثرات بدی بر روی مغز میگذارد، از طرفی ۱۰ درصد آبهای زیززمینی آلوده به آرسنیک هستند، آرسنیکهای غیرآلی هم به طور کامل در سنگ و خاک یافت میشوند.
بنابراین محصولات کشاورزی هم میتوانند به آرسنیک آلوده شوند که بعضی از این محصولات آرسنیک بیشتری را به خود جذب میکنند از جمله برنج و سیب.
برنج ۱۰ برابر سایر گیاهان، آرسنیک را به خود جذب میکند که اگر روش شستشوی صحیح آن را یاد بگیرید میتوانید سم آرسنیک را تا حد زیادی دفع کنید.
چگونه آرسنیک و سموم برنج را به حداقل برسانید!
برنج را خوب چنگ زده و بشویید و با آب ولرم حداقل به مدت سه تا پنج ساعت بخیسانید (همراه نمک و سبوس بهتر است).
سپس آب را دور ریخته و به روش دلخواه طبخ نمایید.
عوارض زیاده روی در مصرف برنج
برنج قوت غالب ایرانیهاست که بسته به شرایط درآمد میتواند در هر وعده در سفرهها خودنمایی کند اما مصرف زیاد آن خالی از ضرر نیست و باعث عوارض زیر میشود:
افزایش غلظت خون
گاهاً یبوست مزاج
انسداد مجاری
آسیب به کبد
نفخ در معده سرد
پس هر روز هفته برنج نخورید (هفتهای ۳ تا ۴ وعده کفایت میکند) و کمی تنوع غذایی به خرج دهید! و در هنگام مصرف نیز از مصلح مناسب آن با توجه به مزاج خود بهره ببرید.
مصلح برنج برای افراد با مزاجهای مختلف
زیره و شوید مصلح برنج برای همه افراد نیست و بهتر است اینجا هم بحث مزاج، سوء مزاج و شرایط فرد لحاظ گردد.
«اگر در اطراف شما هم کسی همیشه زیره و شوید در برنجش میریزد این پست را برایش بفرستید.»
افراد با مزاج گر
م
برنج با
زرشک
گشنیز
ماش (در صورت نداشتن یبوست)
زرشک+زعفران
افراد با مزاج سرد
برنج با
شوید
زیره
زعفران
هویج
کشمش
افراد با مزاج خشک
برنج با
زرشک+روغن زیتون
ماش+روغن زیتون
گشنیز+روغن زیتون
زرشک+زعفران+روغن زیتون
به جای روغن زیتون از روغن یا کره گاوی (روغن حیوانی) هم میتوان استفاده کرد.
حرف پایانی
توصیههای دقیقتر، بایستی در کنار شرح حال کامل از بیماری و با درنظرگرفتن مزاج، سوء مزاجها و بیماریهای زمینهای باشد.
منبع
با سپاس از دکتر علیرضا اصغری
https://tabaye.ir/cumin-and-dill-are-not-good-for-everyone/