📚خیارخوری درکدام فصل و ایا میتوان درزمستان و پاییزهم بخورید
🌺رسول الله صل الله علیه و آله:
«علیکم بالقثاء ؛ فإن الله تعالی جعل فیه الشفاء من کل داء.»
بر شما باد خیار؛ چرا که خداوند متعال، درمان هر دردی را در آن نهاده است.
📚 منابع : کنزالعمال، ج۱۰، ص۴۵، ح۲۸۲۸۱ - دانشنامه احادیث پزشکی، ج۲، ص۴۲۳
///////////🔻
میوه جات را با نگاهی به طب روایی و سنتی چگونه بخوریم و در کجا پرهیزش کنیم
پیامبر اعظم ص فرمودند : بر شما باد هر میوه به هنگام آغاز فصلش ٬ چرا که در این هنگام ٬ مایه ٬_سلامت تن و از میان رفتن اندوه است و ذرپایان هر فصل هرمیوه پرهیز کنید چون خوردنش باعث دردی برای تن است .
۲- از امام صادق ع روایت شده که ایشان ٬ پوست کندن میوه را دوست نداشت .
۳- امام صادق ع : میوه را دانهدانه بخورید تا زیان به شما نرساند.
۴- از امام کاظم ع روایت شده که پیامبر اعظم ص از خوردن دومیوه با همدیگر نهی میفرموده است .
۵- امام صادق ع فرموده هرمیوه را زهری است پس اگر میوه برای خوردن آوردید با اب بشویید .
۶- پیامبرص : هرکس میوه را با نام خدا بخورد آن میوه به او آسیب نمیرساند
?منبع کتاب دانشنامه احادیث پزشکی در اسلام ص ۴۲۱ الی
#######
📚📚📚یادآوری مهم
میوه خوری در فصل خودش بر مبنای طب سنتی بخوریم
هر میوه ای را در فصل خودش بخورید.
شخصی که طبیعت دستگاه گوارشش سرد است وقتی میوهای که طبیعت سرد دارد مثل گوجه سبز، آلبالو، خیار و… بخورد، دچار دلپیچه و دلدرد و نفخ میشود. افراد برای رفع چنین علائمی چاینبات و نعناع و بهقول قدیمیها چیزهای گرم میخورند و این مشکل برطرف میشود.
در فصل تابستان در قدیم که نه کولر و نه چیز دیگری بود خیارهای سنتی و خیار سالادی خودمان را میتراشیدند و قاچ میکردند و به آن آب و دانههای ریز یخ و سکنجبین اضافه میکردند و همین را بهعنوان ماده غذایی استفاده میکردند.
اما امروزه، ظهر تابستان اگر ناهار بخوریم، برخی از افراد دچار بیقراری و گرمای شدید میشوند و جلوی باد مستقیم کولر مینشینند و دچار مشکلات سینوزیت میشوند در حالی که این مشکلات برای افراد در گذشته رخ نمیداد. خیلی سبک و ساده تا زمانی که دمای هوا فروکش میکرد و بعد غذا میخوردند.
اگر در اوج گرما هستید نباید غذای سنگین و زیاد یا غذایی با طبیعت خیلی گرم بخورید .در دمای بالا باید غذای ساده و سبک یا غذای خنک بخورید.
دکتر حسین رضایی زاده(متخصص طب سنتی ایرانی)
#انجمن_علمی_طب_سنتی_ایران
📚📚📚📚
خوردن مرکبات قبل یا بعد غذا
?همیشه به ما گفتند که قبل غذا بخوریم
اما ببینیم نظر طب اسلامی چیست؟؟
?روایت معتبر از امام صادق (ع):
مرکبات را بعد از غذا بخورید زیرا آل پیامبر (ص) این کار را انجام می دهند
میان مردم آن زمان معروف است که قبل از غذا مرکبات مفید است که اهل بیت (ع) این را تذکر می دادند
?روایت از امام صادق (ع):
امام از شخصی پرسید طبیبان شما راجع به خوردن مرکبات چه سفارشی دارند گفت می گویند قبل از طعام بخورید. امام فرمودند ولی من امر می کنم بعد از غذا بخورید.
? در روایت دیگر:
طبیبان شما راجع به خوردن مرکبات چه سفارشی دارند گفت می گویند ناشتا بخورید. امام فرمودند ولی من امر می کنم بعد از سیری بخورید.
?خوردن مرکبات در ناشتا بهترین حالت است.
امام صادق (ع) می فرمایند اگر قبل از غذا در خوردن مرکبات خیری است پس از خوردن غذا خیرش مضاعف است و فایده آن برتر است.
کهیر در بارداری حجامت عام کنید
🔸اغلب کهیرها به حجامت عام پاسخ میدهند. معمولاً یک یا دو بار حجامت در ماه ۴ یا ۵ ام بارداری کفایت میکند، اما در همه افراد توصیه نمیشود.
🔹حتّی اگر حجامت عام باعث درمان کهیر بارداری نشد؛ به سراغ حجامت ساقین (که از بهترین حجامت ها برای رفع خارش بدن است) نروید؛ چرا که ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای جنین شود.
🌿 @TebbolAeme 🌿
راز زیبایی موهای زنان هندی چیست؟
ماسک آلوئهورا
🔹️عصارهی آلوئهورا سبب افزایش رشد مو میشود و برای پوست سر مفید است. میتوانید با استفاده از آلوئهورا ماسک تهیه کنید.
🔹️برای خارجکردن عصارهی این گیاه، برگ آن را به دو نیم تقسیم کنید، سپس ریشهی موی خود را با عصارهی آلوئهورا ماساژ دهید. ماساژ سر باعث افزایش جریان خون و جذب بهتر این عصاره میشود.
🔹️اجازه بدهید حداقل دو ساعت روی سرتان باقی بماند. میتوانید آن را هنگام خواب استفاده کنید تا تمام شب روی سر بماند.
🌿 @TebbolAeme 🌿
🌹نظریه معارفی
بعضی مواقع هندی ها روغنهای کندوش و نارگیل یا روغن بادام شیرین دررشد موهای هندی ها موثربوده است
📚پیشگیری از یبوست درماه نهم بارداری
برای پیشگیری از یبوست تدابیری را از شروع ماه نهم انجام دهید:
از مصرف خوراکیهای ترش ، قابض و غلیظ مانند سرکه ، سالاد البویه و ماکارونی و پیتزا پرهیز کنید.
پیاده روی ملایم داشته باشید.
هفته ای ۲-۳ بار سوپ مصرف کنید . داخل سوپ ۱-۲ قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین اضافه کنید
مصرف حلوا با روغن بادام
خیسانده روزانه هفت عدد آلو و هفت عدد انجیر نیز کمک کننده است. علاوه بر تأمین کلسیم ، به رفع یبوست نیز کمک می کند . اگر انجیر تازه در دسترس دارید به همین میزان انجیر تازه بخورید.
۱۰ گرم گل سرخ را داخل نصف لیوان گلاب بریزید ، شب تا صبح بماند ، صبح ناشتا آن را با یک قاشق مرباخوری عسل شیرین کرده و میل کنید . می توانید از گلقند ( مربای گل سرخ ) به اندازه یک قاشق مرباخوری صبح ناشتا همراه با آب گرم استفاده کنید
https://tabaye.ir/short-tips-on-pregnancy-and-childbirth-care/
📚📚تهوع دوره بارداری
یک مشکل بسیار نگران کننده برای بسیاری از زنان باردار؛ تهوع و استفراغ دوران بارداری است. این مشکل که به ویژه در سه ماهه اول بارداری و در هنگام صبح شایع تر است؛ علاوه بر اذیت و آزار روحی مادر باردار، در صورت شدید بودن میتواند با تغذیه صحیح وی تداخل داشته و نهایتاً روی جنین اثرات منفی بگذارد؛ از این رو باید جدی گرفته شود.
نسخ رایج استادان طب سنتی
شربت به لیمو : ابتدا به را جوشانده و قدری شکر به آن اضافه کنید . سپس آبلیمو اضافه کنید، روزی چند بار میل کنید . البته کلمه به لیمو در بعضی از جاها اسم یک گیاهی است به نام « ورون » که از خارج وارد کرده اند و در ایران هم در حال حاضر کشت می شود که با شربت به لیمو تفاوت دارد و در طب ایرانی هم از آن استفاده می کردند.
زنجبیل : ۳ قاشق غذاخوری پودر زنجبیل را با کمی آبلیمو مخلوط کرده و بگذارید خشک شود . یک چهارم قاشق چایخوری از آن را بر حسب نیاز میل کنید.
هل را نیمکوب کنید و روی آن کمی گلاب بپاشید و در دستمالی ببندید و مدام جلوی بینی بگیرید . یا از این گردنبندهایی که داخلش دعا می گذارند تهیه کنید و دستمال را داخل آن قرار دهید و از گردن آویزان کنید و مدام بیویید.
شربت گلاب تهیه کرده و در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود . سپس یک قاشق چایخوری از آن بخورید و ۱۵ دقیقه صبر کنید . اگر استفراغ نکردید ، مجددا یک قاشق چایخوری دیگر از شربت بخورید . همین کار را هر ۱۵ دقیقه انجام دهید . کم کم فاصله قاشق ها را کمتر و حجم شربت مصرفی را بیشتر کنید.
بوییدن خاکی که رویش آب یا گلاب پاشیده شده در بهبود حالت تهوع خوب است.
اگر استفراغ مکرر خیلی اذیتتان کرد ، کمپوت گیلاس تهیه کنید و به مدت ۲ روز هر ۲ ساعت یک عدد از گیلاسهای داخل آن را بخورید.
دانه انار را با پودر نعنا خشک آغشته کنید و مثل قرص در دهان نگاه دارید.
به را در فویل پیچیده و در فر پخته و بعد از غذا مصرف کنید.
ماساژ دادن دست و پاها و پیاده روی آرام در کنترل تهوع و استفراغ موثر است.
https://tabaye.ir/short-tips-on-pregnancy-and-childbirth-care/
📚📚
علت نفخ در بارداری چیست؟
نفخ یکی از علائم مکرر دوران بارداری است که میتواند ناشی از علل زیر باشد:
اختلالات هورمونی
فشار جنین
تورم رحم و افزایش وزن
یبوست
سریع غذا خوردن و بلعیدن هوا
برای کاهش نفخ بارداری، چه باید کرد؟
از آنجا که در دوران بارداری امکان استفاده زیاد و خودسرانه از دارو را ندارید، حتی الامکان نکات زیر را با دقت رعایت کنید:
حجم غذای مصرفی را کم و تعداد وعدههای غذایی خود را اضافه کنید.
غذای خود را آهسته و با آرامش بجوید، تند غذاخوردن باعث بلعیدن هوا و نفخ میشود.
قبل از خواب، از خوردن غذاهای حجیم و سرد بپرهیزید.
غذاهای آبپز بخورید، در واقع غذاهای آبپز، بخارپز یا کبابی را جایگزین غذاهای چرب و موادغذایی فست فودی و سرخ کرده نمایید.
مایعات به اندازه کافی مصرف نمایید؛ البته در حین غذاخوردن و یا بلافاصله بعد از اتمام غذا، آب ننوشید، می توانید ۱ تا ۲ ساعت پس از صرف غذا، آب و مایعات بنوشید.
بعد از صرف غذا، کمی پیاده روی کنید (البته آهسته)، قدم زدن پس از صرف غذا، حرکات رودهها را تحریک و باعث کاهش نفخ میشود.
غذاهای منجمد و بسته بندی مصرف نکنید، چون حرکت روده را کند نموده و باعث ماندن بیشتر غذا در روده و نفخ میشود.
یکجا نشستن باعث نفخ و یبوست میشود، فعالیت بدنی روزانه به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک میکند.
بعد از صرف غذا، بلافاصله دراز نکشید، یکساعت صبر کنید.
رژیم غذایی پر پروتئین و بدون قند ساده داشته باشید.
مصرف سس چرب، خامه، نوشابههای گازدار و مواد قندی را محدود و یا کلاً متوقف کنید.
یبوست خود را درمان کنید، چون یبوست منجر به نفخ بیشتر میشود.
در مصرف غذاهای نفاخ زیاده روی نکنید.
از مصرف غذاهای تند و پر ادویه بپرهیزید.
از استرس دوری کرده و آرامش اعصاب خود را حفظ نمایید.
https://tabaye.ir/short-tips-on-pregnancy-and-childbirth-care/
📚📚خونریزی پس از زایمان (نفاس)
تدابیر مفید برای دوره نفاس
در طب ایرانی به خونی که بعد از زایمان خارج می شود ، نفاس گفته می شود . در این طب تدابیر مفیدی برای دوره نفاس وجود دارد . از جمله:
در مکان خوشبو استراحت کنید و از عطرهای خوشبو استفاده کنید زیرا باعث تقویت رحم خواهد شد.
از غذاهای ترش ، شور ، غذاهای خمیری مثل ماکارونی ، قارچ و نیز غذاهای کارخانه ای و بسته بندی ، یخ ، قهوه و کاکائو پرهیز کنید.
از غذاهای مقوی که هضم آسانی دارند مانند زرده تخم مرغ عسلی و عصاره گوشت با ادویه جات خوشبو مثل انیسون ، سنبل الطیب ، میخک و دارچین و سماق استفاده کنید . در صورت خونریزی بیش از حد باید در مصرف ادویه جات گرم احتیاط کنید.
از آب میوه هایی مثل آب سیب آب هویج استفاده کنید.
از رب به با سیب استفاده کنید.
۲ عدد تخم مرغ با کمی کره ، یک قاشق چایخوری تخم بارهنگ و ۲ قاشق شیره انگور به صورت خاگینه تهیه و به عنوان صبحانه میل کنید.
یک قاشق چایخوری بارهنگ را با روغن کنجد مخلوط کرده و میل کنید.
یک استکان عدس را در ۸ لیوان آب بپزید و همراه با کمی عرق نعنا هر نیم ساعت یک قاشق میل کنید.
سویق عدس را با هم وزن آن شکر م کنید و هر ۳ ساعت یک قاشق مرباخوری با آب یا عرق نعنا میل کنید.
یک لیوان عسل را با ۶ لیوان آب مخلوط و روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید و کف آن را بگیرید . آنچه را که به دست می آید با آب جوشیده سرد شده مخلوط و روزی ۳- ۴ لیوان از آن بنوشید .
سویق عدس
سویق، خوراکی تازه به بازار آمده یا عجیب و غریبی نیست! این ماده غذایی خوشمزه و ساده آرد تفت داده شده نباتات بخصوص غلات و حبوبات است، که کیفیت مواد غذایی را تا بالاترین حد ممکن نگه میدارد و سرشار از خواص مفید برای تمام سنین بخصوص کودکان است. در فارسی قدیم به آن پِست یا پَست میگفتند و در زبان عربی و امروزه به آن سویق یا صویق میگویند.
سویق عدس به رفع تشنگی کمک میکند و باعث تقویت معده کودک میشود همچنین این سویق به پیشگیری و درمان کم خونی کمک کرده و در درمان خونریزیهای شدید قاعدگی موثر بوده و باعث تقویت معده و کاهش صفرا میشود.
از دیگر خواص این سویق افزایش فعالیت سلولهای مغز و تقویت هوش و حافظه، تقویت عضله قلب و حفظ سلامتی آن، شفاف کننده پوست، تقویت کننده عضلات و کمک به رشد کودکان، کم کردن دوران نقاهت و افزایش شیر مادر است.
درد رحم بعد از زایمان
یکی از مشکلات شایع و عمده مادران پس از زایمان ، درد رحم است که برای تسکین آن می توانید از پیشنهادهای طب ایرانی استفاده کنید .
از مصرف غذاهای غلیظ مانند ماکارونی و سالاد الیونه پرهیز کنید .
در آب نیم گرم بنشینید . این کار را باید در زمان کوتاه ( زیر ده دقیقه ) انجام دهید .
رازیانه ، پرسیاوشان و تخم کرفس را به نسبت مساوی مخلوط و نیمکوب کنید . یک قاشق غذاخوری از مخلوط را با ۱/۵ لیوان آب بجوشانید و صاف کنید . یک قاشق غذاخوری شکر سرخ به آن اضافه و صبح ناشتا میل کنید . این کار ممکن اس خونریزی شما را کمی افزایش دهد . در صورت افزایش شدید خونریزی دارو را قطع کنید.
زخم و پارگی واژن
برای ترمیم سریع تر زخم اپی زیاتومی ، می توانید از پانسمان عسل استفاده کنید . بدینصورت که کمی عسل را با آبسلانگ ( آبسلانگ وسیلهای شبیه چوب بستنی بوده که بیشترین کاربرد آن برای معاینه حلق یا نمونه برداری از مخاط حلق و گلو است) روی ناحیه زخم بمالید و یک گاز استریل روی آن قرار دهید . این کار به ترمیم سریع تر زخم کمک خواهد کرد.
درصورتی که خشک شدن زخم و وجود بخیه ها باعث آزار مادر می گردد ، می توانید محل زخم را با کمی روغن گل سرخ چرب کنید .
زخم اپی زیاتومی
به برش فاصله میان واژن و مقعد اپی زیاتومی گفته میشود و عملی است که جهت تسهیل زایمان طبیعی انجام میشود.در گذشته اپی زیاتومی بخشی از زایمان طبیعی بوده اما امروزه فقط در موارد خاص انجام میشود.مواردی که پزشک اپی زیاتومی را پیشنهاد میکند عبارتند از:اگر احتمال پارگی شدید واژینال وجود داشته باشد،زمانیکه نوزاد در وضعیت غیر طبیعی باشد و یا نیاز باشد هرچه سریعتر زایمان صورت گیرد.
منابع: کتاب طب ایرانی و تیم گردآوری محتوای طبایع
https://tabaye.ir/short-tips-on-pregnancy-and-childbirth-care/
🔻 #مهم / پس از پیگیری های مکرر بنا به درخواست اعضای محترم کانال سپاه قدس در پیام رسان ایتا تاسیس شد.
🔹در زمان اختلال در اینترنت ، تا حد امکان در ایتا در خدمت عزیزان خواهیم بود
✅جهت عضویت #کلیک کنید
https://eitaa.com/joinchat/45744140C5af649254a
🔴 نارگیل
♻️ طبیعتِ میوهی #نارگیل گرم و خشک و آب نارگیل گرم و تر است. مولد خون صالح، مقوی حرارت غریزی، گرم کننده و مقوی #کلیه و #مثانه و کمرِ سرد مزاجان، #مُبَهّی( تقویت میل و توان جنسی)، #مقوی_کبد، مقوی فم معده و هضمکنندهی غذا، مقوی #سیستم_ایمنی_بدن و موثر در درمان انواع عفونتها مثل: #عفونتهای_ادراری، تنفسی و ... و از بین برندهی #انگل است.
🔷️ نارگیل با دفع قوی #اخلاط_بلغمی، باعث کاهش چشمگیر چربی شکم و مصرف آن نیم ساعت قبل از غذا به علت دفع #سودا از دهانهی فم معده، باعث #کاهش_اشتها میشود. نارگیل با پاکسازی #پانکراس کمک شایانی به پیشگیری و درمان #دیابت میکند. مصرف روزانهی نارگیل برای پیشگیری و درمان #پوکی_استخوان و #سرطان_سینه و #کولون مفید است.
🔷️ #روغن_نارگیل با طبیعت گرم و مرطوب، #رطوبترسان، رافع خشکی، موثر در درمان بیماریهای سودایی پوست از جمله #پسوریازیس و #ترک_کف_پا و انواع #شقاق، تقویتکنندهی موی سر و درمان انواع #ریزش_مو، پر پشت، صاف و براق کنندهی موها با خاصیت آبرسانی، رفع شوره و خارش سر، درمان شپش در ترکیب با سرکه
🔷️ ماساژ سر، پیشانی و شقیقهها با روغن نارگیل و یا روغن مالی حفرهی بینی با روغن نارگیل، در درمان استرس، اضطراب، فکر و خیال، خشک مغزی، آلزایمر و سایر بیماریهای سوداوی مغز موثر است. ماساژ لثهها با روغن نارگیل برای تقویت لثه و محافظت از دندانها و رفع بوی بد دهان مفید است. روغن مالی مقعد با این روغن در درمان انگل کودکان مفید است.
✅ مقدار مناسب مصرف روزانهی نارگیل در افراد با مزاجهای مختلف تفاوت دارد.
#حکیم_حسین_خیراندیش
🌿 @TebbolAeme 🌿
لیمو عمانی چربی ها و اسیدهای چرب غذا را جذب میکند، به همین علت توصیه میشه از خوردن لیمو عمانی داخل قرمه سبزی، قیمه و آبگوشت صرف نظر کنید و در آخر پخت لیمو عمانی را دور بیاندازید
🌿 @TebbolAeme 🌿
توصیه هایی برای کم کاری تیرویید
🔸مواد غذایی سرد و تر مانند ماست، دوغ، ماهی، خیار و … را کمتر مصرف کنید.
🔹از مصرف میوه و آب سرد اجتناب کنید.
🔸هنگام غذا آب یا سالاد یا دوغ هرگز مصرف نکنید.
🔹غذا را خوب بجوید و حجم غذای خود را تا میتوانید کاهش دهید.
🔸تحرک کافی داشته باشید.
🔹از روغن های سوپرمارکتی و مواد غذایی بسته بندی و دارای نگه دارنده استفاده نکنید.
🔸روغن زیتون طبیعی در غذا استفاده کنید.
🔹از آویشن و شوید همراه با غذا استفاده کنید.
🔸زیر گلو را روزانه به مدت ده دقیقه با روغن زیتون مالش دهید یا چرب کرده و بادکش کنید.
🔹ناشتا شربت عسل گرم بنوشید و از مصرف پنیر در وعده صبحانه پرهیز کنید. سعی کنید صبحانه غذای گرم یا مربای عسلی میوه جات مصرف کنید.
#پیشگیری_و_بیماری
🌿 @TebbolAeme 🌿
خواص و مزاج عرق هل
👈طبع عرق هل در طب سنتی گرم و خشک است
▫️عرق هل ضد مسمومیت است.
▪️تب را پایین می آورد.
▫️تقویت کنده قلب است.
▪️برای تسکین درد روماتیسم مفید است.
▫️برای رفع بیماری های چشم مفید است.
▪️باعث شاداب شدن پوست میگردد
▫️ معده را تقویت کرده و عملکرد رودهها را بهبود میبخشد.
▪️به هضم غذا کمک میکند.
خاصیت باد شکن را داشته و برای نفخ مفید است
▫️در صورت داشتن سوءهاضمه میتوان از عرق هل برای درمان آن استفاده کرد.
▪️زخم های دهان را برطرف می کند، بدین منظور دم کرده هل را در دهان قرقره کنید.
استفاده مستمر و متعادل از عرق هل، منجر به ▪️رفع بوی بد بدن در هنگام تعرق میشود.
داروی گیاهی شگفت انگیزی برای درمان گلودرد و سرماخوردگی است،
▫️ بر روی سلامت چشم و کمک به تقویت و بهبود بینایی اثرگذار است.
اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد و در رفع افسردگی موثر است.
▪️مصرف مستمر عرق هل موجب افزایش رشد مو شده و پیاز مو را تقویت کرده و از ریزش مو جلوگیری میکند.
🌿 @TebbolAeme 🌿
صبحانه خامه نخورید !
👈زیرا باعث افزایش "کلسترول و کبد چرب میشود" و قند خون را افزایش میدهد.
🔸اما اگر اصرار به مصرف آن دارید، حداقل آن را با نان سبوس دار میل کنید تا عوارض آن کاهش یابد.
#تغذیه
🌿 @TebbolAeme 🌿
جگرخام یا آبدار نخورید
🔹کرم زبانی یکی از میکروبهای مشترک بین دام و انسان است که در اثر خوردن جگر آبدار یاخام ممکن است درناحیه حلق انسان مستقر شود یا به چشم مهاجرت کند و باعث نابینایی شود
🌿 @TebbolAeme 🌿
خانمها زیاد گوجه سبز نخورند !❌
🔹️مصرف بیش از حد گوجه سبز در خانمها قاعدگی را نامنظم میکند، خصوصا اگر با نمک مصرف شود
+هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیبهای سمی خطرناکی است و هرگز نباید آنها را خورد. مصرف آن میتواند موجب مسمومیت شده و به سلامتی افراد صدمه بزند
🌿 @TebbolAeme 🌿
برای عیادت بیمار آناناس ببرید
🔹 سیستم ایمنی را تقویت میکند
🔹حاوی بروملین است که از تشکیل لخته خونی و سکته مغزی قلبی جلوگیری و به رفع سریع كبودی زیر پوست بعد از جراحی کمک میکند
🌿 @TebbolAeme 🌿
جادوی جعفری بر روی پوست صورت
🔹کاهش 10 درصدی جوش های ریز پیشانی به علت آنتی اکسیدان بالا
🔹افزایش شفافیت پوست به علت ویتامین C و E
🔹کاهش لک های ناشی از آفتاب به علت وبتامین C
🌿 @TebbolAeme 🌿
👈عوامل ایجاد کننده سقط جنین در زنان :
⬅️ بعضی از گیاهانی که باعث سقط جنین است و خانمها بی توجه یا بی اطلاع هستند شامل :
❌زعفران
❌گلپر
❌زرشک
❌تخمه آفتابگردان
❌عروسک پشت پرده
❌ گیاه باباآدم
❌حنا خوردنی
❌پونه
❌سیاهدانه
❌قهوه
❌زیره
❌زرشک
❌کنجد
❌فلفل سیاه
❌ دارچین
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
👈ترش مزه هایی که بدن را سم زدایی میکند:
⬅️برخی ترشیجات مثل
🔻 رب انار ترش
🔻تمبر هندی
🔻 و آلوچه برای کلیه ها و کبد بسیار مفید بوده و سبب پاکسازی و سم زدایی کلیه و کبد از رسوب آن می شود.
⬅️منبع:کانال اطلاعات عمومی
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
👈تدارک برای رفع بی خوابی
برگرفته از کتاب آشنایی و آموزش مقدماتی طب سنتی اسلامی استاد طالقانی
▪مالیدن روغن بنفشه و کدو و بادام بر سر
▪چکاندن روغن بنفشه و کدو و بادام بر سر
▪حمام آب شیرین نیم گرم
▪تناول حسوهای(سوپ)تر و قلیه(بریان شده)کدو وسلق(چغندر)و آب سیب
▪کثرت خواب، نشانه برودت و رطوبت
▪کثرت بیداری،دلیل حرارت و یبوست
▪اعتدال بین این دو نشانه اعتدال کیفیات اربع.
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
👈راهکار رشد_کودکان
🔻 حجامت عام وساقین
🔻پرهیز از غذاهای سودازا
🔻استفاده از غذاهای گرم وتر
🔹آبگوشت
🔹شیره انگور
🔹ارده و عسل
⬅️ رعایت موارد فوق در رشد کودک بسیار نافع است.
⬅️ منبع:طب بو علی
💠موسسه پرتوسبزهستی-استادطالقانی
@partosabzehasti
نشردهید
🔴 نارگیل
♻️ طبیعتِ میوهی #نارگیل گرم و خشک و آب نارگیل گرم و تر است. مولد خون صالح، مقوی حرارت غریزی، گرم کننده و مقوی #کلیه و #مثانه و کمرِ سرد مزاجان، #مُبَهّی( تقویت میل و توان جنسی)، #مقوی_کبد، مقوی فم معده و هضمکنندهی غذا، مقوی #سیستم_ایمنی_بدن و موثر در درمان انواع عفونتها مثل: #عفونتهای_ادراری، تنفسی و ... و از بین برندهی #انگل است.
🔷️ نارگیل با دفع قوی #اخلاط_بلغمی، باعث کاهش چشمگیر چربی شکم و مصرف آن نیم ساعت قبل از غذا به علت دفع #سودا از دهانهی فم معده، باعث #کاهش_اشتها میشود. نارگیل با پاکسازی #پانکراس کمک شایانی به پیشگیری و درمان #دیابت میکند. مصرف روزانهی نارگیل برای پیشگیری و درمان #پوکی_استخوان و #سرطان_سینه و #کولون مفید است.
🔷️ #روغن_نارگیل با طبیعت گرم و مرطوب، #رطوبترسان، رافع خشکی، موثر در درمان بیماریهای سودایی پوست از جمله #پسوریازیس و #ترک_کف_پا و انواع #شقاق، تقویتکنندهی موی سر و درمان انواع #ریزش_مو، پر پشت، صاف و براق کنندهی موها با خاصیت آبرسانی، رفع شوره و خارش سر، درمان شپش در ترکیب با سرکه
🔷️ ماساژ سر، پیشانی و شقیقهها با روغن نارگیل و یا روغن مالی حفرهی بینی با روغن نارگیل، در درمان استرس، اضطراب، فکر و خیال، خشک مغزی، آلزایمر و سایر بیماریهای سوداوی مغز موثر است. ماساژ لثهها با روغن نارگیل برای تقویت لثه و محافظت از دندانها و رفع بوی بد دهان مفید است. روغن مالی مقعد با این روغن در درمان انگل کودکان مفید است.
✅ مقدار مناسب مصرف روزانهی نارگیل در افراد با مزاجهای مختلف تفاوت دارد.
#حکیم_حسین_خیراندیش
🌿 @TebbolAeme 🌿
🟢درمان آسم خشک 🟢
🔸توقف در مناطق مرطوب، بخور آب، مالیدن روغن بادام شیرین یا بنفشه به قفسه سینه، مصرف غذاهای مرطب (آب دار، لعاب دار) و گیاهان لعاب دار (به دانه، تخم کتان، تخم شربتی) به درمان آسم خشک کمک می کند.
🔸بادکش پشت قفسه سینه که ریه و مجاری هوایی را شامل می شود مخصوصا با روغن مالی برای سرفه های خشک می تواند بسیار مفید باشد.
http://www.mirghazanfari.ir
دکتر میرغضنفری
🌹طبع گیاه کلپوره گرم و خشک است.
خواص
از این گیاه برای درمان برخی از بیماری های دستگاه تناسلی – ادراری استفاده می شود.
تقویت کننده معده است. دل پیچه را برطرف می کند، نفخ شکم و سوء هاضمه را کاهش می دهد و باعث هضم راحت غذا می شود. در درمان یبوست و اسهال نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ۱۵ الی ۳۰ گرم برگ و ساقه گل دار آن را در یک لیتر آب جوش، بهمدت ده دقیقه دم کنید. بعد از صاف کردن، آن را با عسل یا نبات شیرین کرده و بعد از هر وعده غذایی یک فنجان از آن را بنوشید.
یکی از مهم ترین خواص این گیاه درمان عرق زیاد در شب است.
مصرف این گیاه یکی از راه های بهبود جوش های بدن است.
گیاه کلپوره را بخیسانید و خیسانده آن را روی زخم ها و خراشیدگی های پوست بگذارید تا زخم ها زودتر التیام یابند.
برای تقویت پوست سر، می توانید گل کلپوره را بجوشانید و از آب آن برای شستن پوست سر به عنوان تقویت کننده استفاده کنید.
برای کاهش قند خون از آب دم کرده آن استفاده می شود. دم کرده کلپوره با سرعت زیاد قند خون را کاهش می دهد پس از مصرف زیاد آن اجتناب شود.
برای رفع برفک دهان، التیام زخمهای دهانی، درمان گلودرد و شست و شو و ضدعفونی کردن دهان، آب جوشانده آن را غرغره کنید.
به دلیل تب بر بودن جوشانده کلپوره این گیاه گزینه بسیار خوبی برای درمان سرماخوردگی است.
تحقیقات علمی نشان میدهد که عصاره این گیاه اثر اینوتروپیک مثبتی بر قلب انسان دارد. عصاره آن موجب کاهش فشار خون شده اما این کاهش به وسیله اثر اینوتروپیک مثبت عصاره این گیاه بر قلب که به آن اشاره شد خنثی میشود. این عصاره بر تعداد ضربان قلب انسان اثر ندارد.
برای برطرف شدن خارش و التهابات پوستی ناشی از گزش حشرات گل تازه آن را بکوبید و ضماد تهیه کنید این ضماد را به صورت موضعی روی محل گزیدگی قرار دهید.
موارد منع مصرف
مصرف همزمان این گیاه با داروهای ضد دیابت مانند انسولین و گلی بن کلامید باید با احتیاط همراه باشد زیرا باعث کاهش بیش از حد قند خون می شود.
استفاده از آن برای زنان باردار، مادران شیرده، نوزادان و کودکان زیر چهار سال در هیچ صورتی توصیه نمی شود.
مصرف دارویی آن برای مدت کوتاهی مجاز است. چون ممکن است برای کبد و کلیه ایجاد مسمومیت کند.
افزایش تعداد ضربان قلب، سردرد، خشکی دهان، یبوست و احتباس ادراری از عوارض جانبی مصرف این گیاه دارویی است. بنابراین از این گیاه زیر نظر متخصص طب سنتی استفاده شود.
افراد که دچار بیماری گلوکوم (آبسیاه چشم)، بزرگی پروستات و دارای ناراحتیهای قلبی و نارسایی کلیه و کبد هستند. باید از مصرف این گیاه اجتناب کنند.
عسل کلپوره
عسل کلپوره یکی از انواع عسلهای پرطرفدار و محبوب است که از گیاه کلپوره یا مریم نخودی تهیه میشود. در ادامه خواص عسل کلپوره را برای شما عزیزان شرح میدهیم.
خواص عسل کلپوره
مقوی و انرژیزاست.
ضد نفخ است.
دستگاه گوارش را تقویت میکند.
آنتی باکتریال است و برای از بین بردن سموم بسیار موثر است.
جهت پیشگیری از بیماری دیابت و درمان آن نیز مورد مصرف قرار میگیرد.
موثر در درمان بیماری کم خونی است.
برای درمان راشیتیسم و نرمی استخوان در کودکان و روماتیسم مورد مصرف قرار میگیرد.
توان باروری افراد را افزایش داده و درمان مناسبی است برای نازایی.
اسهال را رفع میکند.
تقویت کننده کلیههاست.
ضد اسهال و انواع التهاب است.
برای درمان جوش و آکنه مفید است.
ضد اسپاسم و ضد باکتری است.
تب زیاد را کاهش میدهد.
اشتها آور است.
هضم کننده غذاست.
مقوی اعصاب.
رافع دل درد و سوء هاضمه.
رفع سرما خوردگی و کاهش تب.
موارد منع مصرف عسل کلپوره
زنان باردار و شیرده .
کودکان زیر چهار سال.
افراد با نارساییهای کلیوی.
اشخاص درگیر مشکلات مربوط به پروستات.
عرق کلپوره
طبع آن گرم و خشک است.
منبع غنی از ویتامینهای A، B، C، D، K وE، املاح و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، فیبر، مس، فلاونوئیدها، پروتئین، کلسیم، قند ساکاروز، فراکتوز، گلوکز، رزمارینیک اسید، تاننها، منوتروپینها، دی تروپینها و غیره است.
خواص عرق کلپوره
آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال است به همین دلیل مقوی سیستم ایمنی بدن می باشد.
به خاطر وجود کلسیم در عرق کلپوره مقوی استخوان است.
عرق کلپوره کاهش دهنده سطح قند خون می باشد.
عرق کلپوره برای درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست، دل درد، دل پیچه و غیره مفید و موثر است.
عرق کلپوره حاوی ترکیباتی که است که میتوانند به آرامش اعصاب کمک کنند.
عرق کلپوره میتواند در کاهش سطح فشار خون موثر باشد.
بیماریها و مشکلاتی که منجر به ایجاد حس درد در بدن می شوند مانند دل درد، سردرد، دل پیچه، التهابات گلو، عفونت و التهابات دهان، دندان و لثه و … را می توان با کمک عرق کلپوره از شدت درد و التهابات آنها کاست.
عوارض عرق کلپوره
زیاده روی
و افراط در مصرف عرق کلپوره ممکن است موجب بروز عوارضی مانند بروز مشکلات جدی برای مغز و معده شود.
از مصرف عرق کلپوره در دوران بارداری و شیردهی باید خوددرای شود زیرا ممکن است سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازد. بنابراین زنان باردار، مادران شیرده و کودکان بهتر است تا از عرق کلپوره استفاده نکنند.
از عرق کلپوره نباید به صورت طولانی مدت استفاده شود و در مدت زمان کوتاهی باید مصرف شود و در صورت زیاده روی در مصرف عرق کلپوره مسمومیت کلیه و کبد ایجاد میشود. افراد مبتلا به مشکلات و بیماریهای کبدی، کلیوی و قلبی عروقی منع مصرف از عرق کلپوره را دارند.
https://tabaye.ir/properties-of-the-plant-teucrium-polium/
🌹🌹احتباس طمث (کم شدن یا قطع شدن خونریزی قاعدگی)
پرهیزات غذایی احتباس طمث
انواع فست فود و نوشابه ، غذاهای خمیری مثل ماکارونی ، الویه ، قارچ ، غذاهای سنگین و دیر هضم مانند کله پاچه و حلیم ، سیب ترش ، ماست ترش ، ترشی و موزه سرکه
نسخ رایج استادان طب سنتی برای درمان احتباس طمث
فرنی تخم خربزه
یک مشت تخم خربزه کوبیده شده ( پودر نباشد ) را در پارچه ای ریخته چند بار در یک فنجان آبجوش فشار دهید تا رنگ بگیرد ( شیره کشی شود ) . باز با یک فنجان دیگر هم این کار تکرار کنید تا شیری شود . سپس محلول را به ۱ لیوان شیر و نصف استکان گلاب اضافه کنید . ۱ قاشق غذاخوری نشاسته شسته را کم کم اضافه کنید تا به قوام فرنی برسد . ۳ تا ۵ روز صبح ناشتا به عنوان صبحانه میل کنید ( با نان با بدون نان ) . فرنی تخم خربزه برای احتباس طمث و همراه با ضماد آرد جو و ختمی و بومادران مفید است.
طرز تهیه نشاسته شسته
نشاسته را در آب سرد حل کنید . وقتی ته نشین شد آب روی آن را دور بریزید . ۳ بار این کار را تکرار کنید و نشاسته ته نشین شده را پهن کنید تا خشک شود . با این عمل مواد لزج لعاب دارش گرفته میشود.
ضماد احتباس طمث (حیض)
گل بومادران و ختمی ۶ قاشق غذاخوری آسیاب کرده و با ۷ قاشق غذاخوری آرد جو با گلاب گرم خمیر کرده و شبها به محل زهار ضماد کنید و صبح بشویید . این عمل را یک هفته ادامه دهید .
این ضماد منضجی است که مواد را می پراند و سنگینی و افزایش حجم زیر دل می دهد . از روی رنگ به نوع ماده ای که در حال نضج (پختگی و رسیدگی ماده بیماری ) و از روی رقت و غلظت به اصل ماده می توانیم پی ببریم . رنگین شدن قاروره و اعتدال نبض از علائم نضج هستند . بعد از احساس سنگینی گل گاوزبان استفاده کنید.
جوشانده گل گاوزبان
۱۰ گرم گل گاوزبان را جوشانده در ۳ وعده میل کنید . این جوشانده بعد از ایجاد نضج در ماده ( مثلا بعد از تجویز فرنی تخم خربزه برای احتباس طمث ) داده می شود که باز کننده مجاری و ادرار آور و قاعده آور است و خروج خون قاعدگی را تسهیل و تجمع ماده را کم می کند.
دمکرده زرشک پلویی
زرشک پلویی ۳۰ گرم در ۱ لیوان آب ۱ دقیقه بجوشانید . ده دقیقه دم بکشد صاف کرده میل کنید.
ماساژ زیر شکم و کشاله ران با روغن زیتون و بابونه روزی ۲ بار
بادکش گرم زیر شکم و کشاله ران هر روز
اضافه کردن زیره و انیسون به ادویه جات غذا
خوردن مربای شقاقل و مربای زنجبیل روزی ۱ قاشق مرباخوری از هر کدام
گلقند عسلی روزی ۱ قاشق غذاخوری
دم کرده پونه ، بومادران و زیره روزی ۳ اسکان
دمکرده کنجد
ده قاشق کنجد را در آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد . نصف لیوان صبح و نصف لیوان شب از این دم کرده بخورید . این کار را تا ۵ روز ادامه دهید . بسیار قاعدهآور است.
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/
🌹خونریزی قاعدگی
خونریزی دوران قاعدگی یکی از راههای پاکسازی بدن از مواد زائد است، اما چنانچه بیش از حد باشد سبب خروج مواد مفید از بدن میشود و اگر به صورت ناقص اتفاق بیفتد به عدم پاکسازی کامل منجر میشود. در این بخش برای اینکه خونریزی معمولی و طبیعی باشد یکسری راه کار طب سنتی بیان می شود.
🌹پرهیزات غذایی خونریزی
انواع فست فود و نوشابه ، غذاهای خمیری مثل ماکارونی ، الویه ، قارچ ، غذاهای سنگین و دیر هضم مانند کله پاچه و حلیم ، سیب ترش ، ماست ترش ، ترشی و موزه سرکه
🥊🥊نسخ رایج استادان در خصوص خونریزی های زنانه و خونریزی های عمومی
۲ گرم انجبار را در یک لیوان آب خیسانده سپس به آرامی بجوشانید . صاف کرده میل کنید . این جوشانده خونریزی های مختلف مخصوصا خونریزی های زنانه را به سرعت کنترل می کند . انجبار عارضه خاصی ندارد ولی ممکن است کمی یبوست ایجاد کند.
بادکش زیر سینه ها و بستن دستها از شانه تا کف دستها و پاها از ران تا مچ پا باند کشی هر ۱-۲ ساعت به مدت ۱۰-۵ دقیقه تا بند آمدن کامل خونریزی.
خوردن زرده تخم مرغ آب پز یا عسلی که رویش یک قاشق چایخوری بارهنگ پاشیده شده باشد. بهتر است بارهنگ را قبل از پاشیدن روی تخم مرغ ، در یک ظرف خشک بدون آب و روغن ، روی حرارت کمی تفت دهید.
خوردن سمنو در وعده صبحانه.
خوردن خرمالو.
خوردن کباب قلوه در روزهای خونریزی.
تره در تمام غذاها اضافه شود. خوردن کوکوی تره در وعدههای غذایی.
استفاده از سویق عدس یا عدس پخته مناسب است . برای تهیه سویق عدس ، عدس را آبپز کنید و در ماهیتابه بدون روغن تفت دهید . سپس آن را پودر کرده و هر ۴-۳ ساعت ۱ قاشق غذاخوری میل شود . برای تهیه عدس پخته ، عدس را آبپز کنید و بکوبید . هر ۲-۴ ساعت ، ۳ قاشق غذاخوری میل شود.
عدس را بو بدهید و سپس آرد کنید و یک قاشق غذاخوری آرد عدس را با یک قاشق غذاخوری پودر سنجد روی زرده تخم مرغ پخته با عسلی بپاشید و میل کنید.
بارهنگ ۱ قاشق چایخوری ۲ تا ۴ بار در روز تا ۲ ماه با آب جوش و کمی عرق نعنا و کمی خاکشیر و عرق خارشتر مصرف شود.
۱ قاشق غذاخوری خاکشیر ، ۱ قاشق چایخوری بارهنگ و یک قاشق مرباخوری قدومه در آب جوش ریخته و صبح ناشتا میل شود.
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/
🌹درد قاعدگی
اقدامات زیر در کاهش درد هنگام قاعدگی مفیدند:
قبل از شروع درد ، روزی ۳-۲ بار یک استکان دم کرده زیره سبز را که با نبات شیرین کرده اید ، بنوشید و این کار را تا پایان روزهایی که درد دارید ادامه دهید.
روغن مالی زیر شکم با روغن های سیاهدانه یا زیتون و بستن و گرم کردن رحم و تخمدان ها در کاهش درد قاعدگی مؤثر است.
پرهیزات غذایی جهت کاهش درد قاعدگی
غذاهای مانده ، فریزری ، غذاهای آماده کارخانه ای ، کنسرو ، کمپوت های کارخانه ای ، تنقلات کارخانه ای ( مانند کیک ، بیسکوئیت ، چیپس ، پفک ، آبمیوه های صنعتی و … ).
شیرینی ها و شکلاتهای حاوی رنگها و مواد نگهدارنده صنعتی.
فست فودها ( مانند همبرگر ، پیتزا ، سوسیس ، کالباس و … ).
انواع نوشابه های گازدار و بدون گاز صنعتی.
سرکه و آبغوره.
غذاهای با مزاج سرد.
بادمجان.
قهوه ، کاکائو ، نسکافه.
گوشت گاو و گوساله ( تا زمان برطرف شدن کامل علایم از خوردن آن پرهیز شود . )
انواع پنیر.
یخ.
غذاهای خمیری مانند ماکارونی ، سالاد الویه ، قارچ ، سیب زمینی، موز.
غذاهای سنگین و دیر هضم مانند حلیم و کله پاچه.
حبوبات نفاح.
غذاهای تند ، شور و پرادویه.
خوردن ماست و سالاد به همراه غذا سبزیجاتی مثل چغندر ، شلغم ، سیر و پیاز خام ، کلم.
میوه های با مزاج سرد مثل هلو ، آلو ، خیار ، کدو ، پرتقال و نارنگی از یک هفته مانده به آغاز عادت ماهیانه تا زمان اتمام آن از خوردن این موارد پرهیز شود .
توصیه های غذایی جهت کاهش درد قاعدگی
مواد غذایی ، میوه ها و سبزیجات تازه که مزاج معتدل یا گرم و خشک یا گرم و تر دارند ( مثلا سیب شیرین ، گلابی ، ریحان ، شوید ، نعناع ، مرزه و … ).
استفاده از گوشت گوسفند و پرندگان ( مرغ جوان ، بلدرچین ، کبک و … ) به جای گوشت گاو و گوساله.
تنقلات و شیرینی های طبیعی: مویز ( ۲۰-۱۵ عدد ) ، انجیر خشک ( ۵ عدد ) ، بادام پوست کنده ( ۱۰ عدد یا به صورت حریره بادام یا شیر بادام ) ، عسل ۳-۲ قاشق مرباخوری.
استفاده از زنجبیل ، تخم کرفس ، آویشن و رازیانه و انیسون زنیان در غذاها به عنوان ادویه.
نان برشته با عسل طبیعی یا مربای سیب ، بالنگ ، به در وعده صبحانه.
رب به یا رب سیب روزی ۳ قاشق مرباخوری.
قبل از شروع درد و ۳ روز مانده به شروع خونریزی ، روزانه ۳-۲ استکان دم کرده بابونه و زیره سبز که با نبات شیرین شده ، میل کنید . این کار را تا روز سوم عادت ماهیانه ادامه دهید.
تدابیر دیگر در بهبود درد شکم ناشی از عادت ماهیانه
از ۵ روز مانده به عادت ماهیانه تا روز سوم آن ، روزی ۳-۲ مرتبه سینه ها و زیر شکم و کشاله ران ها با روغن زیتون و بابونه به مدت ۱۵ دقیقه ماساژ داده شود.
از یک هفته مانده به شروع عادت ماهیانه تا اتمام آن ، ناحیه کمر ، شکم و کشاله ران خود را با بستن پارچه یا پوشیدن لباس ضخیم ، گرم نگه دارید و از مواجه شدن با سرمای ناگهانی ( مثلا باد کولر و مخصوصا در هنگام خروج از حمام ) بپرهیرید.
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/
📚خشکی رحم و واژن
نسخ رایج استادان در خصوص خشکی رحم و واژن
آبزن گل پنیرک : ۵۰ گرم گل پنیرک را در ۱۰ لیتر آب بجوشانید تا نصف شود . بعد از پارچه دولا صاف کنید و داخل لگن بریزید . ۳۰ دقیقه در لگن بنشینید . بعد از آبزن خود را نشویید و خشک کنید . تا ۵ روز این کار را تکرار کنید
https://tabaye.ir/eliminate-menstrual-problems/