4_6024005929756788253.mp3
1.91M
🔸ترتیل صفحه 320 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۰🌷
پروردگارا، بر دانش من بیفزای:
یکی از ویژگی های دین اسلام، دستور اکید به فراگیری علم و دانش است. از نظر اسلام، هر مسلمان در هر سنّ و سالی وظیفه دارد در جست وجوی علم باشد. در روایتی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «طلب علم بر هر مسلمانی واجب است؛ آگاه باشید که خدا جویندگان علم را دوست دارد.» کسب علم و دانش، مکان مشخّصی ندارد و مسلمانان باید به هر جا که دانش مفیدی در آن باشد، سفر کنند و آن را به دست آورند. در حدیث دیگری از پیامبر گرامی مان می خوانیم: «در جست وجوی علم باشید؛ هرچند که در کشور چین باشد؛ زیرا طلب علم بر هر مسلمانی واجب است.» همچنین از نظر اسلام، علم آموزی هیچ حدّ و مرزی نمی شناسد؛ جایی که پیامبر با آن علم سرشار و جان پر از دانش خویش مأمور باشد که تا پایان عمر از خدا بخواهد که بر دانشش بیفزاید، وظیفه ی دیگران کاملاً روشن است. در منطق اسلام، کلمهی «فارغ التحصیل»، واژه ای بی معناست و تحصیل علم برای یک مسلمان راستین، هیچ گاه پایان نمی پذیرد؛ هرچند که خود برترین استاد باشد.
در روایات فراوانی که از پیشوایان دین به ما رسیده، می خوانیم که پیوسته بر علم و دانش ایشان افزوده می شود. در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است: «ما در هر شب جمعه، شادی خاصّی داریم.» آن شخص عرض کرد: خداوند آن را افزون کند؛ این شادی برای چیست؟ حـضرت فرمود: «هنگامی که شب جمعه می شود، روح پاک پیامبر (ص) و ارواح ائمه به عرش خدا می رود و روح ما نیز همراه آنان می رود و ارواح ما به بدن¬هایمان باز نمی گردد مگر با علم و دانشی تازه ای، و اگر چنین نبود، علوم ما پایان می یافت.» در روایت دیگری از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «اگر روزی بر من بگذرد که در آن علمی به من اضافه نشود که مرا به خدا نزدیک کند، خداوند طلوع خورشید آن روز را برای من مبارک قرار نداده است.» در روایت دیگری از همان حضرت می خوانیم: «داناترین مردم، کسی است که دانش مردم را بر دانش خود بیفزاید، و ارزشمندترین مردم، دانشمندترین آنان است، و بی ارزش ترین مردم، کم دانش ترین آنان است.» آری، این ها همه نشان دهنده ی ارزش علم از دیدگاه تعلیمات اسلام است . البتّه روشن است که از نظر دین اسلام، علم و دانشی باارزش است که در سعادت حقیقی انسان ها در زندگی دنیا و آخرتشان اثر داشته باشد؛ دانشی که انسان را با خدا، پیام ها و دستورها و نشانه های او در جهان آفرینش آشنا کند؛ دانشی که به زندگی فردی و اجتماعی انسان¬ها به گونه ای سامان دهد که با صلح و صفا و امنیّت و سلامت در کنار هم زندگی کنند و راهی را که پروردگار برایشان تعیین کرده، با آرامش بپویند. آری، بدون تردید، طلب چنین دانشی، بر هر انسان مسلمان و آزاده ای لازم است؛ وگرنه دانشی که بر غرور و دنیاپرستی انسان بیفزاید و او را در راه جنگ و فساد و فحشا قرار دهد، هیچ گاه مورد تأیید دین نیست و اصلاً علم شمرده نمی شود. در روایتی از امیر مؤمنان علی(ع) می خوانیم: «دانشی که تو را اصلاح نکند، گمراهی است.»
4_6026210046843553292.mp3
1M
🔸ترتیل صفحه ۳۲۱ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : صبا
🛑 فایل بدون ترجمه
4_6026210046843553293.mp3
2.1M
🔸ترتیل صفحه 321 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۱🌷
مبادا به دارایی هایشان چشم بدوزی!:
همه می دانیم که اسلام، دارایی های دنیا را نعمت هایی از جانب خدا می داند که انسان باید با آن ها زندگی دنیایی اش را به سلامت بگذراند و به هدف اصلی خود یعنی سعادت ابدی در بهشت آخرت برسد. بنابراین، دارایی های دنیایی، ابزار رسیدن به هدف هستند، و نه هدف انسان از زندگی؛ درست مانند خورشید تابان که زندگی، تنها در پرتو نور آن امکان پذیر است و بدون آن ناممکن خواهد بود؛ ولی خیره شدن به همین منبع بزرگ انرژی، باعث کوری چشم و از بین رفتن بینایی می شود. امیر مؤمنان علی چه زیبا درباره ی دارایی های دنیا فرموده است: «هر کس به وسیله ی آن نگاه کند، به او بینایی می بخشد، و هر کس به آن نگاه کند، نابینایش می کند.»
از همین رو قرآن، مسلمانان را به پرهیز از تجمّل گرایی و دنیاپرستی فرا خوانده و حتّی به پیامبر ما فرمان داده که به دارایی های افراد ثروتمند توجّهی نکند و به آن غبطه نخورد تا مبادا جان و روح بزرگ او، به ویژگی های ناپسندی مانند حسد و طمع آلوده شود. همچنین بر پیروان آن مرد آسمانی نیز لازم است که از این روحیه ی او سرمشق بگیرند و به مال و ثروت دیگران غبطه نخورند. شاید در زندگی، افراد تنگ نظری را دیده باشید که همیشه مراقب حال و روز دیگران هستند که چه دارند و چه چیزی به دارایی شان اضافه می شود، و پیوسته خود را با مردم مقایسه می کنند؛ از این رو از کمبودهای مادّی خود رنج می برند و گاهی سخنان و رفتاری از آنان سر می زند که به هیچ وجه در شأن یک انسان مسلمان و آزاده نیست. این طرز تفکّر که نشانه ی نبود رشد کافی و احساس حقارت درونی و همّت کم است، یکی از عوامل مؤثر عقب ماندگی در زندگی ـ حتّی در زندگی مادی خواهد بود. کسی که در خود احساس شخصیّت می کند، به جای این که گرفتار چنین مقایسه ی زشت و رنج آوری شود، نیروی فکری و جسمی اش را در راه رشد و ترقّی خویشتن به کار می گیرد و با خود می گوید: من چیزی از دیگران کم ندارم و علّتی هم ندارد که نتوانم از آن ها سبقت بگیرم؛ پس چرا چشم به مال و مقام آنان بدوزم؟ بلکه از این بالاتر، اصلاً زندگی مادّی، هدف او نیست و آن را تا آنجا می خواهد که به معنویّت او و نزدیکی اش به خدا کمک کند؛ امّا آنجا که مادیات بخواهد به استقلال و آزادگی او لطمه زند، با روحی بزرگ و نگاهی بلند، به راحت رهایش می کند. در حدیثی از پیامبر می خوانیم: «کسی که به آنچه در دست دیگران است، چشم بدوزد، غم و غصه اش زیاد می شود و خشم و نفرتش فرو نمی نشیند.» در سیره ی آن حضرت نیز می خوانیم که هیچ گاه به تجمّلات دنیا و مال و ثروت دیگران توجّه نمی کرد.
هدایت شده از کانال تخصصی نماز
✍ #ره_توشه
🏵از دست نوشته شيخ شهيد نقل است كه حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله و سلّم فرمود:
⚡️هركه میخواهد خداوند در #قيامت اعمال زشتش را بر او عرض نكند و #پرونده گناهانش را نگشايد،بايد اين #دعا را بعد از هر #نماز بخواند:
🌿☀️ اللّهُمَّ اِنَّ مَغْفِرَتَكَ اَرْجى مِنْ عَمَلى وَ اِنَّ رَحْمَتَكَ اَوْسَعُ مِنْ ذَنْبى اَللّهُمَّ اِنْ كانَ ذَنْبى عِنْدَكَ عَظيماً فَعَفْوُكَ اَعْظَمُ مِنْ ذَنْبى اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ اَكُنْ اَهْلا اَنْ اَبْلُغَ رَحْمَتَكَ فَرَحْمَتُكَ اَهْلٌ اَنْ تَبْلُغَنى وَ تَسَعَنى لِاَنَّها وَسِعَتْ كُلَّشَىْءٍ بِرَحْمَتِكَ يااَرْحَمَ الرّاحِمينَ
📚مستدرک الوسائل ج 5 ص 84
📚 مفاتیح الجنان تعقیبات مشترکه
توصیه میکنم به معنی این دعا دقت کنین و درحدامکان بعداز نمازهاتون بخونین که آدم امیدوار میکنه
اسمش را گذاشته اند شهیدِ عطری
مادرش میگوید:
از سن تکلیف تا شهادتش، نماز شبش ترک نشده بود...
شهید#سید_احمد_پلارک🕊🌹
هدایت شده از کانال تخصصی نماز
#نماز_شب
💠آیت الله بهجت(رحمة الله علیه)
🔸نماز شب را ترک نکنید ؛ نماز شب کلید حل همه ی مشکلات زندگی است.
مردم خیلی تلاش می کنند، اما نتیجه و مقصود خود را نمی یابند زیرا کلید را نیافته اند.
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
«#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج»
4_6030713646470923622.mp3
778.2K
🔸ترتیل صفحه ۳۲۲ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : بیات
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
4_6030713646470923623.mp3
1.74M
🔸ترتیل صفحه 322 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
نکته تفسیری صفخه 322:
اهل بیت(ع)؛ عالمان قرآن:
فرض کنید که شما با هم کلاسی هایتان قرار گذاشته اید در یک سفر علمی ـ تفریحی، از یکی از مناطق بکر و دورافتاده ی ایران بازدید کنید و برای رسیدن به آنجا باید از جادّه های صعب العبوری که از میان کوه ها، درّه ها، جنگل ها و... گذشته، عبور کنید. بدون شک نخستین وسیله ی مورد نیاز شما، نقشه ی دقیق و کاملی است که راه را به خوبی نشان می دهد. البته خواندن نقشه که بسیاری از علایم آن، حالت رمزی و نمادین دارد و تنها افراد خاصّی می توانند آن را به خوبی بفهمند و برای دیگران توضیح دهند، نیازمند مهارت ویژه ای است. بنابراین شما سراغ نقشه خوان حرفه ای می روید و از او که هم راه را به خوبی می شناسد و هم با خواندن نقشه کاملاً آشناست، درخواست می کنید که به یاری شما آمده، پیش روی گروه تان شما را به مقصد مورد نظر برساند. البته این مثال برای نسل قدیم که از وسایل پیشرفته ی امروزی محروم بوده اند، بسیار آشناتر است.
ما انسان ها نیز مقصد مشخّصی داریم که برای رسیدن به آن باید از راهی پرپیچ وخم گذر کنیم و خود را از شر راه زنان شیطان صفت نگه داریم و با روحی پاک و سالم به پیشگاه خدای مهربان در بهشت جاودان برسیم. از این رو خدای بزرگ، نقشه ی دقیق و کاملی به نام «قرآن» برای ما فرو فرستاده و راه سعادت را در آن به ما نشان داده است؛ ولی خواندن این نقشه ی کامل، مانند بسیاری از نقشه های دیگر، به نقشه خوانِ متخصّصی نیاز دارد که بدون او، بسیاری از موارد آن به خوبی فهمیده نمی شود. نگاهی به تاریخ اسلام و اختلاف نظر مفسّران قرآن، نشان دهنده ی این حقیقت است که هرچند ظاهر کلمات و جملات قرآن، از نظر ادبیّات عرب، بسیار شیوا و محکم است، معنای بسیاری از آیات آن بدون رمزگشایی ممکن نیست و افراد معمول نمی توانند معنای دقیقی از ظاهر آیات درک کنند. برای نمونه، در آیه ی 82 سوره ی نمل می خوانیم: «هنگامی که فرمان مجازات کافران فرا برسد، برایشان موجود زنده ای را از زمین بیرون می آوریم که با آنان سخن می گوید [در مورد این] که مردم به آیات و نشانه های ما یقین نداشته اند.» مفسّران، این آیه را به چند گونه تفسیر کرده اند(1)؛ امّا حقیقت این است که تفسیر این آیه ـ مانند آیات فراوان دیگر ـ تنها از کسی برمی آید که به شکلی فراتر از اشکال معمول، از معنای آیات قرآن خبر داشته و از اشتباه و خطا معصوم باشد (2). خوشبختانه این مفسّران بی خطا و نقشه خوان های متخصّص را خدا به روشنی شناسانده و قرآن و پیامبر(ص) نیز به مردم معرفی کرده اند. آری، عالمان حقیقی قرآن، چهارده معصوم پاک اند که مسلمانان وظیفه دارند برای آگاهی دقیق از مفاهیم قرآنی، به ایشان مراجعه کنند. این آیه نیز به همین نکته اشاره کرده، می فرماید که «اگر نمی دانید، از آگاهان بپرسید». در روایات فراوانی می خوانیم که مهم ترین معنای این آیه، مراجعه ی به اهل بیت (ع)برای آگاهی از تعالیم اسلام و قرآن است(3) . برای آشنایی بیشتر با «اهل الذکر» (دانشمندان دین شناس) توضیحات صفحه ی 272 را مطالعه فرمایید.
1- برای اطّلاع بیشتر ر.ک به تفاسیر مجمع البیان و روض الجنان
2- در روایات منقوله از اهل بیت(ع) آمده است که منظور از «دابّة»(جنبنده)، امیرمؤمنان علی(ع) که در آخر الزمان، به دنیا رجعت خواهد کرد. برای اطّلاع بیشتر ر.ک به تفسیر المیزان، ج15، ص405
3- برای اطّلاع بیشتر ر.ک به الکافی، ج1، ص210 و تفسیر صافی، دیباچة کتاب، مقدمة دوّم
#سلام_امام_زبانم ❤️
خدا کند که دل من در انتظار تو باشد
درون کلبه قلبم همیشه جای تو باشد
در آستانه شب در قنوت سبز دعایت
خدا کند که مرا سهمی از دعای تو باشد
#العجلمولایغریبم
🌹 #اللَّهُمَّ_عَرِّفْنِےحُجَّتَڪ 🌹
💚اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج💚
"بحق فاطمه(س) "
هدایت شده از کانال تخصصی نماز
نسیم_رحمت
عصر_جمعه
🌹هرکس عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر را بخواند خداوند به او هزار نسیم از رحمتش را عنایت میفرماید که خیر دنیا و آخرت است.
📚 امالی شیخ صدوق ص 606
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در حیرتم که عشق
از آثارِ دیدن است
ما کورها،
ندیده چرا عاشقت شدیم؟!
#امام_زمانم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
هدایت شده از کانال تخصصی نماز
آیت الله دستغیب
بیداری سحرگاه ثلث آخر شب، وقت سحر که هنگام غروب ستارگان است، هنگامی است که درهای رحمت الهی باز است؛ و بندگان خدا باید حداکثر استفاده را از آن بنمایند؟
بقدری مهم است که در ضمن وصیتهای پیغمبر (صلی الله علیه واله) به على(عليه السلام) است که می فرماید:
«ای علی، بر تو باد به نماز شب، هر چند به اندازه دوشیدن شیر گوسفندی باشد!»
یعنی نماز شب و مناجات و رو به درگاه خدا آوردن هنگام سحر را ترک نکن هرچند مختصر باشد، هرچند ده دقیقه و ربع ساعت باشد! آنگاه فرمود: «دعا در آن ساعت رد نمیشود!»
باران فیض ص 29
4_6032884859813234168.mp3
966.7K
🔸ترتیل صفحه ۳۲۳ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : بیات
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔
4_6032884859813234169.mp3
2.02M
🔸ترتیل صفحه 323 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۲۳🌷
دلیل مهمّی بر یگانگی خدا:
توحید و یگانگی خدا، مهم ترین اصل ادیان آسمانی و نخستین مطلبی است که تمام پیامبران، مردم را به آن دعوت می کردند. در آیه ی 25 همین سوره می خوانیم:
«ما پیش از تو هیچ پیامبری را نفرستادیم مگر اینکه به او وحی کردیم که هیچ خدایی جز من وجود ندارد؛ بنابراین تنها مرا بپرستید.»
البتّه پیامبران برای وحدانیت خدا دلایل متنوعی آورده اند تا مردم با اندیشه در آنها، با عقل خود ـ و نه از روی تقلید و اطاعت محض ـ به یکی بودن خدای جهان پی ببرند. آیه ی ۲۲ به یکی از دلایل مهم یگانگی خدا اشاره می کند. بر اساس این آیه، اگر جهان آفرینش، دو یا چند خدا داشته باشد، بیشک نظام آن به هم می ریزد و نظمش دچار مشکل می شود؛ زیرا دو یا چند خدا ـ هر قدر هم دانا باشند ـ در مواردی با هم اختلاف نظر پیدا می کنند، و همین اختلاف نظر ـ هرچند هم اندک باشد ـ هماهنگی مخلوقات جهان را دچار مشکل میکند.
فرض کنید که امور جاری یک وزارت خانه، بر اساس نظر دولت و زیر نظر شخص وزیر به خوبی اداره می شود و فعّالیت های متنوع آن به درستی سامان می گیرد؛ امّا ناگاه وزیر دیگری از راه میرسد و تصمیم می گیرد همراه با وزیر فعلی و با همان اختیاراتِ او، در سامان دادن به اوضاع وزارت خانه مشارکت کند. بدون شک این دو وزیرـ هر قدر هم دانا و هم فکر باشند ـ در مواردی اختلاف نظر دارند. همین اختلاف نظر، در حرکت منظم وزارتخانه مشکل ایجاد می کند. جهان آفرینش ـ که بزرگی اش تصورشدنی نیست ـ به طور حیرتآوری دقیق و منظم است و تک تک اعضای آن از اتم های نامرئی گرفته تا کهکشان های عظیم کاملاً با یکدیگر هماهنگ هستند و دقیقاً بر اساس همین نظم و هماهنگی است که دانشمندان، اکتشافات و اختراعات جدید را به ثمر می رسانند. به راستی دانشمندانِ فضایی چگونه می توانند سفینه های فضاپیما را با دقّت کامل به فضا بفرستند و قایق ماه نشین آن را دقیقاً در همان محلی که پیش بینی کرده اند، فرود آورند؛ سپس آن را از آنجا حرکت داده، در محلّ پیش بینی شده اش در زمین بنشانند؟ یا چگونه زمان دقیق خورشیدگرفتگی و ماه گرفتگی را محاسبه می کنند؟ یا از جاذبه ی زمین، قوانین متنوع فیزیکی به دست می آورند؟ یا مطمئن هستند که آب در دمای صد درجه بخار می شود و در دمای صفر درجه یخ می زند؟ یا تمام نوزادان جهان که مشکلی برایشان پیش نیامده، پس از 9 ماه به دنیا می آیند، و جوجه ی هر پرنده ای، پس از گذراندن زمان مشخّصی، سر از تخم در می آورد؟ پس تمام این قوانین و تک تک اعضای جهان، گواه این حقیقت اند که این عالم، تنها یک آفریدگار دارد، و خلقت بی انتهای او، فقط بر اساس تدبیر و برنامه ریزی بی نقص و کامل وی، و بدون مشارکت احدی دیگر اداره می شود .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔
فرق یه نماز خون و یه ترك نماز؛
فـوقـش نیـم ساعـت در یـک روز /:
اما فـرقشون تو قیـامت؛
از زمینه تا آسمون 🙂
فرق بین کسی که؛
چشماشو پاک نگه میداره🧡
با کسی که چشم چرونی می کنه
فوقش سه ثانیه نگاهه ...
اما فرقشون تو قیامت
اندازه فاصله ی ستاره هاست 🙂
فرق بین کسی که؛
روزه می گیره
با کسی که روزه نمی گیره
در یک ماه وعدهی نهارنخوردناست
اما فرقشون در قیامت؛
خیلی هست 🙂
فرق بین کسی که
پوشش مناسبی داره ✓
با کسی که نامناسب لباس پوشیده فوقش سه وجب پارچه است...
اما فرقشون تو قیامت
حریر بهشتی هست و شعلهی آتش!🙂
#تلنگر
#یازینب
#بر_چهره_دلگشای_مهدی_صلوات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕊💓 میلاد عمه سادات حضرت زینب کبری سلام الله علیها را محضر آقا امام زمان روحی فداه و شما بزرگواران تبریک عرض می نماییم🕊💓
تـمـام هـسـتـی مـن خــاک پـایــتـان بانو!
و جـان عـالـم هـسـتـی فدایتان بانو!
کـویـر جـسـم زمـیـن پـر شکوفه میگردد
که مـیوزد نـفـس دلگـشـایـتان بانو
هـزار مـرتـبـه گفـتــم و بــاز مــیگــویم
تـمـام هـستی من خاک پایتان بانو
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج