🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۱🌷
پیامبری از خودتان:
همه می دانیم که خداوند هزاران پیامبر را به سوی انسان ها فرستاده تا آنان را از تاریکی های جهل و گمراهی بیرون آورند و به نور ایمان و حقیقت برسانند؛ امّا متأسّفانه بیشتر مردم برخورد مناسبی با دعوت پیامبران نکردند و آنان را به باد تمسخر گرفتند و دروغ گویشان شمردند. این رفتار نادرست مردم با پیامبران، علل متفاوتی داشت؛ ولی به فرموده ی آیات قرآن، مهم ترین علت این بود که مردم از این که فرستاده ی خدا، شخصی مانند خودشان است، تعجّب می کردند و قبول نمی کردند پیامبر خدا یک انسان باشد. شاید آنان توقّع داشتند پیامبر خدا، موجودی آسمانی و خارق العاده باشد و نه فردی معمول که مانند آنان غذا می خورد، ازدواج می کند، بیمار می شود و می میرد. قرآن در آیات متعددی، به این اندیشه ی باطل اشاره کرده و سخن مشرکان را در این باره بازگفته است.
به فرموده ی قرآن، اشراف و کافرانِ قوم نوح در مخالفت با آن حضرت گفتند: «این فقط انسانی مانند خودتان است که می خواهد بر شما برتری یابد. اگر خدا می خواست، فرشتگان را [برای هدایت ما] نازل می¬کرد.» اقوام بی ایمانی که در زمان پیامبرانی همچون هود و صالح می زیستند نیز چنین بهانه جویی می کردند. کافرانِ زمانِ پیامبر اسلام نیز می گفتند: «این دیگر چه پیامبری ست که غذا می خورد و در بازارها راه می رود؟ چرا فرشته ای بر او نازل نشده تا همراه او مردم را هشدار دهد؟!» آری، مخالفانِ پیامبران، انسان بودن فرستادگان خدا را عیب می دانستند؛ در حالی که این امتیاز بسیار مهمّی برای راهنمایان راه سعادت بشر است؛ زیرا کسی مردم را به راه خدا دعوت می کند که از دردهای آنان آگاه است و نیازهایشان را کاملاً درک می کند، و مردم به روشنی حس می کنند که می توانند در جای پای آن انسانِ کامل قدم گذارند. فرض کنید عدّه ای از مردم باید از جاده ای پرپیچ وخمی عبور کرده، به مقصد مشخّصی برسند، و برای طیِ این راه، به راهنمایی راهآشنا نیاز دارند. حالا اگر راهنمای این گروه، اتومبیل تندروی بی سرنشینی باشد که از راه دور کنترل می شود، چه اتّفاقی می افتد؟ بی شک همه ی آن افراد اعتراض کرده، از ادامه ی حرکت خودداری می کنند؛ زیرا اتومبیل، بدون خستگی و با سرعت زیاد حرکت می کند و از خستگی و گرسنگی مردم خبری ندارد، و حتّی اگر به فرضِ محال خبر هم داشته باشد، نمیتواند مردم را برای حرکت و نشاط قانع کند. اگر اما راهنمای راه، انسانی مانند خود آن مردم باشد، به خوبی درک می کند که گروهش چه نیازهایی دارند، کجا می توانند با سرعت حرکت کنند و کجا باید استراحت کنند و به چه مقدار مواد غذایی نیاز دارند. پیامبران، مانند ما به آب، غذا، خواب، تشکیل خانواده و ... نیاز داشتند و به خوبی از دردها و رنج¬های ما آگاه بودند. خداوند نیز این انسان های پاک را از جنس خودمان برای هدایت ما برگزید تا ما آنان را سرمشق خود قرار دهیم و مانند ایشان زندگی کنیم.
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹خواندن نماز شب سخت است، چه کار کنم؟
حتما برای شما هم پیش آمده که دوست دارید برای نماز شب برخیزید
اما مهمترین چالش این است:«چرا توفیق آن را نداریم؟»
⁉️ اصلا این سوال پیش میآید، چرا انجام نماز شب اینقدر سخت است؟
⁉️چرا این نماز باید در دل شب باشد؟ چرا در روز نبود؟
دکتر میرباقری
4_5940769605294229306.mp3
1.06M
🔸ترتیل صفحه ۲۹۲ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : بیات
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
4_5940769605294229307.mp3
1.96M
🔸ترتیل صفحه 292 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۲🌷
آدمیزاد بخیل:
ما انسان ها علاوه بر مراقبت از جسم خویش باید از جان خود نیز مراقبت کنیم تا آفات و امراض روحی و اخلاقی، روح و جان ما را به تباهی نکشد. یکی از آفات مهم اخلاقی برای روح انسان، صفت ناپسند «بخل» است. این آیه به این صفت ناپسند اشاره کرده، می فرماید که این ویژگی بد، انسان ها را به شدّت تهدید می کند، و اگر از خود مراقبت نکنند، به جایی می رسند که در صورت داشتن تمام منابع رزق و روزی جهان، باز هم از انفاق و دادن مال به دیگران می ترسند؛ زیرا انسانِ پرورش نیافته، بخیل و تنگ نظر می شود. از این رو قرآن کریم و پیشوایان دین، بارها و با تأکید فراوان، پیروان حق و کسانی را که در پیِ تربیت خود هستند، به سخاوت و انفاق مال توصیه کرده اند.
بر اساس تعلیمات دین، مال و ثروت، امانت خدا در دست انسان است که روزی از او گرفته می شود، و بنا بر وعده ی قطعی الهی، دارایی انسان با انفاق و خرج شدن در راه خدا، چند برابر افزایش می یابد. در روایتی از پیامبر می خوانیم: «صدقه بدهید؛ زیرا صدقه، مال و ثروت را زیاد می کند.» البتّه سخاوت نه تنها در مورد نیازمندان، بلکه در ارتباط با افراد دیگر هم خوب است. بر اساس روایات اهلبیت، خداوند، انسان سخی و دست و دلباز را دوست دارد و از شخص بخیل و تنگ نظر، ناخشنود است. در روایتی از امام رضا می خوانیم: «شخص سخاوتمند به خدا نزدیک است، به بهشت نزدیک است، و به مردم هم نزدیک است؛ ولی شخص بخیل از خدا دور است، از بهشت دور است و از مردم هم دور است.» در روایات، غذا دادن به مردم، یکی از محبوب ترین کارها نزد خدا برشمرده شده، و حتّی سخاوت و دست و دل بازی افراد مشرک، مورد توجّه قرار گرفته است. در حدیثی می خوانیم که پیامبر به فرزند حاتم طایی که سخاوتش در دوران جاهلیّت عرب، زبانزد است فرمود: «به سبب سخاوتمندی پدرت، عذاب شدید از او دفع شد.» البتّه ذکر این نکته نیز لازم است که مهم ترین نشانهی سخاوت، پرداختن حقوق واجب دینی مانند خمس و زکات است و کسی که وظایف خود را انجام نمی دهد و در موارد دیگری سخاوت دارد، بهره ی زیادی از این ویژگی ندارد. در روایتی می خوانیم که شخصی از امام صادق پرسید: «حدّ و اندازه ی اصلی سخاوت چیست؟» حضرت فرمود: «این که حقوقی را که خدا بر تو واجب کرده، از دارایی ات خارج کرده، در موارد مشخّص آن هزینه کنی.»
هدایت شده از کانال تخصصی نماز
♥️#نماز_شب 📿✨
✍استاد قرائتی:
نماز شب در بین نافله های مستحبی خیلی مورد عنایت ویژه خداوند است.
🌸🍃 پیامبر گرامی (صلی الله علیه و آله و سلم )در حدیثی سه بار مکررا به حضرت علی(علیه السلام )سفارش به نماز شب نموده اند :
🌹 "علیک بصلاه اللیل" 🌹
در روایات نیز برای سحرخیزی و نمازشب بغیر از فوائد بی شمار معنوی آن فوائد کثیر مادی و دنیوی ذکر شده ؛ مثل سلامتی تن و رفع بیماری ها، افزایش رزق و روزی
🍃🌺طبق فرمایش ائمه معصومین(علیه السلام):
شرف مومن به ادای نماز شبش میباشد.
✅و در یک کلام باید به اقامه این نوافل عنایت ویژه داشته باشیم
#لذت_بندگی
#نماز_شب
🕌 کانال تخصصی نماز
@takhasosi_namaz