🔸از پرحرفی تا جهنم!🔸
از جمله وصایای امیرالمومنین علیهالسلام به امام حسن و امام حسین علیهماالسلام؛
🔘من كَثُرَ كلامُهُ كَثُرَ خَطَؤُهُ ، و مَن كَثُرَ خَطَؤُهُ قَلَّ حَياؤهُ ، و مَن قَلَّ حَياؤهُ قَلَّ وَرَعُهُ ، و مَن قَلَّ وَرَعُهُ ماتَ قَلبُهُ ، و مَن ماتَ قَلبُهُ دَخَلَ النّارَ
... کسی که #زیاد_سخن بگوید، خطایش بیشتر میشود. کسی که خطایش بیشتر شد، کم حیا میشود. کسی که کم حیا شد، تقوایش اندک میشود. کسی که کم تقوا شد دلش میمیرد. سرنوشت کسی که دلش مرده است، جهنم خواهد بود...
📚 نهج البلاغة : الحكمة 349
تحف العقول، ص۸۸
#حدیث
@talab_elm
هدایت شده از KHAMENEI.IR
KHAMENE.IR_وصیتنامه شهید ناصر باغانی.pdf
12.54M
🔍 بخشی از متن وصیتنامه شهیدی که رهبر انقلاب آن را مکرر خواندهاند؛ شهید ناصر باغانی
💻 Farsi.Khamenei.ir
بیانات آیت الله فاضل لنکرانی در مورد امام خمینی.mp3
4.25M
مطالبه آیت الله جواد فاضل لنکرانی از مسئولین حوزه برای پرداختن به مکتب فقهی و اصولی حضرت #امام_خمینی(ره)
@talab_elm
#تاریخ
روزی حضرت امام در جلسه درس مطلبی را بیان فرمودند. یکی از آقایان اشکال کرد، ایشان توضیح داد، باز اشکال کرد و ایشان جواب داد و مطلب به درازا کشید... عاقبت ایشان با کمال اطمینان و با قاطعیت توأم با عصبانیت فرمودند «والله من هشت ساعت روی این مطلب کار کرده ام و تو از خواب پا شدی آمدی داری اشکال می کنی».
در همین زمینه روزی پس از اشکال متعدد از ناحیه یکی از آقایان فرمودند (قریب به این مضمون) «کتاب آداب المتعلمین را هم خوب بود می خواندید، یا بخوانید».
🔰به نقل از حجت الاسلام والمسلمین سیدعباس میریونسی [پرتابل #امام_خمینی، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام]
#علم #مباحثه #طلبگی
@talab_elm
#تاریخ
این جمله از کیست؟😊
«پشتوانه ی انقلاب ما اسلام است اما اسلام نخستین، اسلامی که حضرت محمد آورد، نه آنچه بعدها بدان افزودند و برای خود، ارتجاع دکان درست کرد»
یعنی عمرا به مخیله تون هم برسه😂😁
پاسخ در 👇
@talab_elm
طلب العلم فریضة🌟
#تاریخ این جمله از کیست؟😊 «پشتوانه ی انقلاب ما اسلام است اما اسلام نخستین، اسلامی که حضرت محمد آورد
محمدرضا شاه در کنگره بزرگداشت دهه انقلاب☺️
#انقلاب_سفید #اصل_ترومن
🔰نهضت امام خمینی، ج ۳ ، ص ۳۱۳
7.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سیاست و دیانت ...
#امام_خمینی
@talab_elm
💐 فرمایش مهم عارف واصل مرحوم میرزا جواد آقای ملکی تبریزی خطاب به طلاب :
🍀 تحصيل علوم گر چه بمراتب از عبادات بدنى فضيلتش بيشتر است ولى به شرطى و شروطى، از آن جمله :
1⃣ يكى اينكه علم از علوم نافعه باشد،
2⃣ ديگر اينكه تحصيل آن طبق برنامۀ شرع باشد، و چنين نباشد كه كسى در پى فرا گرفتن علمى كه تحصيل آن واجب كفائى است برود و علمى را كه تحصيلش واجب عينى است مهمل گذارد.
🔺 مثلا اگر براى انسان امكان داشت كه در امور شرعى از طريق تقليد به مسائل و احكام آن پى ببرد و در مورد تزكيۀ نفس و خود سازى هم بطريق تقليد و يا اجتهاد به كسب علم بپردازد، اگر به يكباره علم تزكيۀ نفس را ترك گفت و در پى اين بر آمد كه از طريق اجتهاد به مسائل و احكام دست يابد، اين غير جائز است.
🔺 همچنين اگر كسى از تحصيل علومى كه عينا بر او واجب بوده فارغ شد و در پى تحصيل علومى بر آمد كه فرا گيرى آن واجب كفائى است، مىبايست رشتهاى كه انتخاب مىكند، مهمترين و ضرورىترين رشته باشد، و اگر غير اين را اختيار نمود و آنچه را كه ضرورىتر و مهمتر است مهمل گذاشت بخصوص اگر هواى نفسانى هم در اين اختيار نقشى داشته باشد، اين چنين تحصيل علمى، عبادت خدا نخواهد بود.
🔺 و چه بسا كه انسان تمام اين جوانب را در نظر بگيرد و در پى تحصيل آن علمى كه مهمتر و ضرورىتر است بر آيد، ولى اكثر اوقات خود را صرف مقدماتى كند كه خيلى لازم نيست، و تنها عامۀ مردم آن را فضيلت و مايۀ برترى مىدانند.
3⃣ شرط ديگر تحصيل علم اينست كه قربه إلى الله باشد، و اين از مشكلترين شرايط و پيچيدهترين آنها است و در اين جا است كه بسيارى بر خاك افتادند و هلاك گشتند.
🚫 خلاصۀ كلام اينكه تحصيل علم بر آن صورتى كه مرضى خداوند بوده و از جملۀ عباداتى باشد كه خالصا للّه انجام مىگيرد در خارج بسيار بسيار كم است، و به گمان من در هر صد هزار يك نفر بيش نيست كه تحصيلش بر اين روال باشد.
📚 اسرار الصلاه، ملکی تبریزی، ص۴۶۱ (ترجمه رجب زاده) @y_talabegi
#اخلاق
#علم
@talab_elm
✅توصیهی من #تقویت_ایمان_و_امید است، و آماج #دشمن هم همین ایمان و امید است.
👈امید و ایمان روی هم اثر میگذارند.
ایمان امیدآفرین است. تحقّق امیدها ایمان را افزایش میدهد؛ اینها روی هم تأثیر میگذارند.
🛑نباید امید را با تصوّرات و خیالات فریبگر اشتباه کرد. امید یعنی آن حالتی که با حرکت همراه است؛ با تنبلی و سکون نمیسازد. کسی که امید دارد به اینکه به سرمنزل برسد، راه میرود. اینکه کسی بنشیند و در عین حال امیدوار باشد که به منزل خواهد رسید، این نشدنی است؛ این فریبگری، در روایات و ادعیه به «اغترار بالله» تعبیر شده است که مذمّت شده؛ اینکه انسان بدون حرکت، بدون تلاش آرزو بکند که به یک مقصودی برسد؛ نه، تلاش لازم است؛ امام این امید را داشت و تلاش میکرد.
🌹هر که ایران را دوست دارد، هر که منافع ملّی کشور را دوست دارد، هر که بهبود اوضاع اقتصادی را دوست دارد، از مشکلات اقتصادی و معیشتی رنج میبرد و میخواهد آن را اصلاح کند، هر که به دنبال جایگاه باعزّت ایران در نظم جهانیِ پیش رو است، هر که این چیزها را دوست دارد، باید برای ترویج ایمان و ترویج امید در ملّت تلاش کند؛ این وظیفه است؛ این #وظیفهی_همهی_ما_است؛ این همهی حرف من با نخبگان، با هستههای انقلابی، با مجموعههای سیاسی، با همهی آحاد مردم متعهّد است. باید همهی ما تلاش کنیم تا در این کشور ایمان و امید زنده بماند.
#حفظ_استقلال_ملّی، به ایمان و امید است.
#حفظ_عزّت_ملّی،
#حفظ_منافع_ملّی، با ایمان و امید است؛ اینها همه #دشمن دارد.
حفظ منافع ملّی ما دشمنان عنودی دارد، دشمنان لجوجی دارد؛ هر کاری از دستشان بربیاید میکنند و تا امروز کردهاند. در این چند دهه، دستگاههای عنود و لجوج استکبار و دستگاههای امنیّتیشان و دستگاههای سیاسیشان و پشتیبانی مالیشان، هر کار توانستند علیه ملّت ایران انجام دادند؛ در موارد معدودی پیشرفت هم کردند، در اغلب موارد هم به توفیق الهی مغلوب و منکوب ملّت ایران شدند.