بعد از آنکه در روزنامه اطلاعات در یادداشتی چند همسری عطف به چند شوهری جلوه داده شد، دفتر حضرت آیت الله سبحانی دام ظله بیانیه ای منتشر کرد که تقدیم میگردد.
بسم الله الرحمن الرحیم
غرب زدگی در تفسیر تعالیم اسلام
در روزنامه اطلاعات مورّخ شنبه 18 آبان 1398، مقاله ای به قلم سردبیر تحت عنوان «چند همسری» چاپ شده است، وی ادعا کرده که: چند همسری از بقایای سنت های بدوی و در حال انقراض است. آنگاه می افزاید: همانطوری که چند شوهری امروز در حال منسوخ شدن است چند زنی نیز به تاریخ در حال منسوخ شدن است.
در این مورد نظر نویسنده را به چند نکته معطوف می داریم:
1. عطف چند همسری به چند شوهری بسیار عطف نابخشودنی است; چند شوهری از مقوله فحشا است، که در میان تمام ملل محکوم است و پیامدهای جسمی و روانی بدی دارد. در حالی که مسأله تعدد همسر از این مقوله پیراسته است و در آیین مقدس اسلام به عنوان دوا ـ نه غذا ـ تشریع شده است.
2. جای گفتگو نیست که باید در هر مسأله ای افراد متخصص نظر دهند; مسأله چند همسری یک مسأله فقهی است در این مورد باید به قرآن مجید و سخنان معصومان(علیهم السلام) مراجعه نمود و راه نزدیکتر، فتاوای مراجع عظام است که بازگو کننده مضامین قرآن و سنت هستند. قرآن در این مورد می فرماید:(وَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تُقْسِطُوا فِی الْیَتَامَی فَانْکِحُوا مَا طَابَ لَکُمْ مِنَ النِّسَاءِ مَثْنی وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ ذَلِکَ أَدْنی أَلاَّ تَعُولُوا)(سوره نساء:3)
«و اگر می ترسید که (به هنگام ازدواج با دختران یتیم)، عدالت را رعایت نکنید، (از ازدواج با آنان، چشم پوشی کنید و) با زنان پاک(دیگر) ازدواج نمایید، دو یا سه یا چهار همسر و اگر می ترسید عدالت را (درباره همسران متعدد) رعایت نکنید، تنها یک همسر بگیرید».
با وجود این که آیه با صراحت تعدد زوجات را تحت شرایطی قانونی می داند در این مورد چگونه نویسنده می گوید چند همسری مانند چند شوهری است؟
3. اگر اسلام تعدد زوجات را به عنوان دارو تجویز نموده است نه به عنوان لذت گرایی، نکته آن روشن است; صنف مرد پیوسته در جنگ ها، در مسافرت ها و در کارخانه ها آسیب پذیرند و پیوسته کشته می شوند در حالی که زنان از این آسیب ها کمتر می بینند. در دفاع مقدس که دفاع از شرف و کشور و آیین بود صد هزار مرد به شهادت رسیدند و همسران آن ها بیوه شدند، تکلیف این زنان چیست؟ سرشماری ها ثابت می کند که آمار زنان آماده ازدواج بیش از مردان است اگر موضوع تعدّد زوجات را تجویز نکنیم سرنوشت این زنان چه می شود؟ چه سرنوشتی در انتظار آنان است؟
4. گاهی از اوقات همسر انسان نازا و یا بیمار است و یا حاملگی برای او خطرناک است، در این شرایط تکلیف شوهر چیست؟ گاهی شوهران به خاطر شغل خاصی که دارند نیمی از سال را در دو نقطه دور از هم زندگی می کنند درباره این عدّه چگونه می اندیشید؟
5. نویسنده در این مقاله با گفتار محمدرضا در کتاب «مأموریت برای وطنم» هماهنگ شده است، حتی او هم اجتهاد کرده و بر حرمت چند همسری از آیه قرآن استدلال کرده بود.
6. متأسفانه افراد، غالباً در این مسائل فقهی دنبال رو غربیان هستند و گمان می کنند که چون در غرب چند همسری به عنوان یک آسیب اجتماعی عنوان شده، طبعاً این کار باید انجام نگیرد ولی تک همسری آنان به صورت ظاهر تک همسری است اما گروهی از آنان ـ نه همه ـ به صورت های دیگر غریزه جنسی را پاسخ می گویند.
این مقاله نشانه یک نوع روشنفکری بیمار است که نتیجه دنباله روی از غرب است. دیروز پای زنان به ورزشگاه ها کشیده شد تا از تماشای بدن های نیمه لخت محروم نمانند! و آیه (وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ)، «و به زنان با ایمان بگو چشم های خود را فرو گیرند» نادیده گرفته شد; امروز هم مسأله تعدد زوجات با تعدد شوهر یکی معرفی می شود، فردا هم عقد موقت با این توجیه که زن کالای تجاری نیست به چالش کشیده می شود، پس از آن هم عفاف و حجاب به عنوان این که زنان پاکدامن در حفظ عفت خود خودکفا بوده و نیازی به حجاب ندارد مورد هجوم واقع می شود و...
باش که تا صبح دولتش بدمد *** کاین هنوز از نتایج سحر است
قم ـ دفتر حضرت آیة الله سبحانی
18 آبان 1398
@talabegitaejtehad
33.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه بصیرتی با موضوع #نفوذ
سخنران: آقای کریمی قدوسی
۹۸/۰۸/۲۰ مدرسه علمیه معصومیه قم
@talabegitaejtehad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه بصیرتی با موضوع #نفوذ
سخنران: آقای کریمی قدوسی
۹۸/۰۸/۲۰ مدرسه علمیه معصومیه قم
آیا قبول دارید آقای روحانی جاسوس است؟
@talabegitaejtehad
37.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه بصیرتی با موضوع #نفوذ
سخنران: آقای کریمی قدوسی
۹۸/۰۸/۲۰ مدرسه علمیه معصومیه قم
آیا آقای لاريجاني رئیس مجلس را ولایت مدار میدانید؟
@talabegitaejtehad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه بصیرتی با موضوع #نفوذ
سخنران: آقای کریمی قدوسی
۹۸/۰۸/۲۰ مدرسه علمیه معصومیه قم
در انتخابات پیش رو برای جلوگیری از ورود جریان نفوذ چه باید کرد؟
@talabegitaejtehad
Ghodousi-98-08-20.mp3
32.57M
جلسه بصیرتی با موضوع #نفوذ
سخنران: آقای کریمی قدوسی
۹۸/۰۸/۲۰ مدرسه علمیه معصومیه قم
#صوت کامل جلسه
@talabegitaejtehad
دوستان عزیز و همراه
سایت جدید ما در دست تهیه و ساماندهی است، از صبر شما عزیزان در وقفه ای که در انتشار مطالب ایجاد شده است و مدتی است کمتر مطالب علمی منتشر میکنیم، سپاسگزاریم🌺
moslehi 23-8-98(2).mp3
12.84M
🔉صوت جلسه حجت الاسلام و المسلمین #مصلحی(وزیر سابق اطلاعات)
🔰موضوع:مکمل #جنگ_اقتصادی دشمن
۲۳آبان۱۳۹۸
در مدرسه معصومیه(س)
#همایش_بصیرتی
کانال اطلاع رسانی بسیج مدرسه علمیه معصومیه(س):
http://eitaa.com/joinchat/1364590618Cb1809dc650
گمان میکنم مهمترین دلیل موضع رهبر انقلاب که تعجب بسیاری از منتقدان دولت را برانگیخت، "تقسیم تقصیر" بود.
در حالیکه محبوبیت رئیس جمهور و دولت به صفر میل میکند، تحمل بار ناشی از تصمیم اخیر محال بهنظر میرسد. درست زمانیکه مجلس و برخی ارکان دیگر نظام در تدارک تجدیدنظر در این تصمیم بودند، رهبری آنرا بدون بازگشت اعلام کردند. بازگشت از این تصمیم چه به دلایل اقتصادی و چه سیاسی میتوانست بهکلی ساختار دولت را دچار فروپاشی و اضمحلال کند و ظاهرا رهبری باقی بودن دولت ضعیف و بیقواره را بهتر از فروپاشی کامل آن و در واقع بهتر از "بی دولتی" دانستهاند لذا سهم تقصیر دولت را به سران قوا تقسیم کردند. به خصوص اینکه زوال اخلاق سیاسی در برخی دولتمردان، احتمال رفتارهای پرهزینهتری را تقویت میکند.
آیا راهی برای رهایی از چنین وضعی هست؟ استعفای دولت؟ استیضاح و اعلام عدم کفایت؟ برگزاری انتخابات زود هنگام؟
هیچکدام.
مردمسالاری ساختارمند یگانه راه تغییر واقعی است. راهی که منافاتی با "ثبات" ندارد. بیست و چند میلیون نفر به ابقای همین دولت رای دادهاند و اغتشاشات ناگهانی دو روز اخیر نشان میدهد تغییر جز از طریق انتخابات آتی، گزینهی قابل اعتمادی نیست.
#وحید_یامین_پور
#بنزین
#حسن_روحانی
@talabegitaejtehad
حجت الاسلام علی محمدی (مدیر موسسه معنا)
🔹به نظر بنده این استدلال که مردم #اعتراض عمومی نکنند تا #اراذل و اوباش سوء استفاده نکنند، استدلال. است که #تاریخ_مصرفش گذشته است و در این سالها هم نتیجه ای جز فشرده کردن غیظ و #غضب اجتماعی بخش وسیعی از مردم مؤمن و مستضعف کشور نداشته است.
🔹اتفاقاً این ظرفیت اعتراض عمومی یک #فرصت برای احیاء نقش مردم در ادارهی عاقلانه کشور، برای اساس منافع عمومی ملت است و می تواند حضور صرفاً سیاسی عموم مردم در راهپیمایی ها، نماز جمعه ها و انتخابات را به عرصه «تصمیم سازی و تصمیم گیری اداره کشور» توسعه دهد.
🔹تنها راه حلِ حال حاضر برگزاری تجمعات عمومی با محوریت بسیج، فعالین فرهنگی، هیأتیها است که می بایست نقش «حلقه میانیِ» رابطه مردم و حاکمیت را ایفاء کنند.
@talabegitaejtehad
#اطلاع_رسانی
حضور #حجت_الاسلام_کاشانی در برنامه #جهان_آرا
موضوع: سیره اهل بیت علیهم السلام در مدیریت و اقناع افکار عمومی
امشب دوشنبه ۲۷ آبان
ساعت ۲۲
شبکه افق
@talabegitaejtehad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تمام کارهایی که قول دادن رو نکردن فقط اون کاری که گفتن نمیکنیم و مسخره اش میکردن رو انجام دادن
بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در مورد وقایع اخیر
@talabegitaejtehad
🔻 در دیدار صمیمانه گروهی از طلاب با مدیر محترم مدرسه :
🔸 حجت الاسلام والمسلمین قنواتی مدیر مدرسه علمیه معصومیه در دیدار صمیمی با گروهی از طلاب این مدرسه ضمن بزرگداشت ایام ولادت پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) و امام جعفر صادق (علیه السلام) و همچنین هفته وحدت، ضمن تاکید بر لزوم رشد جامع طلاب، علم، تقوا، معنویت، مهرورزی به مردم و حفظ هویت اجتماعی و نیز روحیه جهادی و انقلابی را پایههای هویتی و شخصیتی طلبه تراز انقلاب دانست و به الگوگیری طلاب از علمای ربانی، مجاهد، بصیر و در خدمت به اهداف تشیع و انقلاب تاکید نمود.
ایشان در پاسخ به سوالات و دغدغههای طلاب پیرامون بحث افزایش قیمت سوخت و مشکلات ایجاد شده در سطح کشور گفت: ما از ابتدا با انتخاب هایی که منجر به سپردن مسئولیت کشور به افراد ناتوان شد موافق نبودیم و گذشت زمان هم اثبات کرد که در این دو دوره، اهتمامی برای حل مسائل اساسی و مشکلات اقتصادی نشد و همه چیز را به سراب توافق برجام گره زدند و امید واهی به آمریکا و اروپا تا هماکنون ادامه داشته و حتی با وجود بدعهدیهای آنها، باز هم تمایل به تکرار این تجربیات تلخ، وجود دارد.
اما در اندیشه عمیق رهبری حکیم انقلاب و افراد علاقه مند به نظام اسلامی، این مسأله نباید موجب استفاده از موقعیت حساس کنونی برای تسویه حساب با رأی دهندگان به این دولت، یا دولتمردان بیتدبیر یا اظهار خوشحالی از این وضعیت نابسامان، شود. ولی به هر حال هشدار به مردم برای تصحیح انتخابهای بعدی، وظیفه ای است که بر دوش ماست و باید آن را در فرصتهای مناسب پیگیری کنیم.
وی با اشاره به لزوم حفظ خویشتنداری مردم و خصوصا طلاب حوزه¬های علمیه در رابطه با تصمیمات ملی که مصوب سران قوا و مجموعه مسئولین نظام می¬باشد افزود: مدیریت مصرف سوخت در کشور امری تخصصی است و تصمیم گیری درمورد آن در حیطه صلاحیت افراد فاقد تخصص نیست ولی اگرچه اصل این تصمیم به گفته رهبر معظم انقلاب تصمیم سران قواست و باید با خوشبینی با آن مواجه شد اما در اجرای این تصمیم، قوه مجریه باید نکات دقیق و ظرائف زیادی را؛ مانند درنظرگرفتن نسبت بین درآمد و هزینههای مردم، برقراری تناسب بین قیمت سوخت در ایران و کشورهای همسایه، رعایت وضعیت روانی جامعه در تحمل شوک ناشی از افزایش قیمت بنزین، بعد از افزایش قیمت نان، گوشت، و سایر مایحتاج مردم و تنظیم دقیق تناوب و تناسب بین این تصمیمات و به ثبات و آرامش رسیدن جامعه، و انتخاب مقطع زمانی مناسب برای اعلام و اجرای تصمیمات، و بسیاری نکات دیگر را باید رعایت میکرد که نکرد و لذا انتقادات بزرگی به نحوه اجرای این طرح وجود دارد.
در اجرای طرح، شیب افزایش قیمت بر اساس توان اکثریت مردم، لزوم صداقت با مردم و درمیان گذاشتن طرح با آنها و توضیح کافی درمورد آن و توجیه کامل تمامی افراد ذینفع و درگیر در طرح توسط کارشناسان و افراد مورد اعتماد مردم و بسیاری ملاحظات دیگر؛ همه مورد انتقاد دلسوزان نظام است. بله اگر این مسائل رعایت میشد و باز هم موجب مشکلاتی برای بخشی از مردم میشد، آن موقع باید بدانیم که این مشکلات عوارضی هستند که درمقابل آن مصلحت بالاتر، ناگزیر و درجه دو محسوب شده و البته باید با تدابیر ثانوی مانند جلوگیری از افزایش قیمت¬ها - و جلوگیری از آسیبهایی که ممکن است بر اقشار کم درآمد وارد شود، - همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود در ابتدای جلسه درس خارج اشاره فرمودند- حل شوند.
بنده بازهم تأكید میکنم که بر اساس قاعده اهم و مهم، بیان عوارض یک طرح نباید دستاویزی برای نادیده گرفتن مصالح عالیه کشور قرار گیرد؛ و این همان خط الهی و دقیقی است که رهبر فرزانه انقلاب با ایثار موقعیت و موضع هوشمندانه خود در پیش گرفتند.
مدیر مدرسه معصومیه در این دیدار، با تاکید بر اینکه طلاب و روحانیون با توجه به وضع معیشتی موجود از قشرهایی هستند که مستقیما در جریان چنین طرح¬هایی دچار آسیب¬های اقتصادی می¬شوند، افزود: ما به عنوان طلاب حوزههای علمیه در عین این که در خوشی و ناخوشی، در سیل و زلزله، در مراسمات ملی و مذهبی و سایر عرصه های تلاش و جهاد باید همواره همراه مردم باشیم، در نصیحت و اصلاح دولت و مجریان این طرح و ایرادات وارده بر شیوه معیوب و به دور از عقل و انصاف اجرای آن از هیچ اقدامی دریغ نخواهیم کرد؛ اما با دشمنان انقلاب اسلامی و مخالفان نظام برآمده از خون شهدای مظلوم نیز همراهی و همنوایی نمیکنیم و بلکه با چنین سوءاستفادههایی به شدت مقابله خواهیم کرد. ممکن است بخاطر رعایت مصالح عالیه نظام، برچسب هایی هم به ما بخورد ولی نظام اسلامی را برتر و مهمتر از هر مصلحت دیگری میدانیم و صف خود را از معاندان و دشمنان جدا نگه خواهیم داشت.
@talabegitaejtehad
طلبگی تا اجتهاد،کاری از طلاب و اساتید مدرسه علمیه معصومیه قم
محورهای فعالیت:
#هویت_طلبگی
#علمی
#اخلاق، تهذیب نفس و خانواده
#بصیرت اجتماعی
ادمین
@nozari_behnam
لینک سایت
www.tt-ej.ir
لینک گروه تعاملی ما
http://eitaa.com/joinchat/3019702283Cde37aa8b57
یادداشت ابوذر خراسانی، طلبه مدرسه علمیه معصومیه قم
حجیت خبر عادل
مسئله ای در علم اصول مطرح میشود با این موضوع که اگر یک عادل خبری را آورد آیا حجیت دارد یعنی میتوان به آن اعتماد کرد یا خیر؟ این مسئله مورد بررسی بسیاری قرار گرفته است اما چند نکته در این مسئله مورد اهمیت است اول اینکه عدالت یک ملکه است که طی یک مدتی حاصل می¬شود و به صرف یک کار عادلانه یا قضاوت عادلانه، کسی دارای ملکه ی عدالت نمی شود و دوم اینکه اعتماد به خبر عادل از باب عدالت او است یعنی عدالت او حکم میکند که خبری که میآورد کذب نیست اما در اینکه اشتباه باشد یا درست باشد می توان تحقیق کرد چون عدالت مانع تحلیل اشتباه نمیشود.
اتفاقی که اخیرا کشور را مشغول خودکرد و هرچند سریع تمام شد اما نشان از ابهامات و ایرادات اساسی در ساز و کارهای موجود میدهد. گروهی که متشکل از سران سه قوه با دستور رهبری برای بهبود اوضاع اقتصاد کشور ایجاد شده بود، طرحی که چند مدتی مطرح شده بود را بسیار ناگهانی و عجولانه را اجرا میکند و به تبع آن کشور دچار حاشیه میشود. از طرفی طرح مورد نقد و بررسی کامل کارشناسان قرار نگرفته است که از تحیر گروهی از مسئولین و کارشناسان فهمیده می شود و از طرف دیگر اطلاع رسانی درستی صورت نگرفته است، حتی نماینده های مجلس از اجرای غیر منتظره ی این طرح دچار تحیر و نارضایتی شدند و در شرایطی که اوضاع بسیار نوسانی، ثبات اندکی را در حال تجربه است، دوباره ثبات به سمت شکسته شدن میرود و فشار گرانی با فشار روانی و بی ثباتی، نگرانی مردم را افزون میکند و نیز تصمیم دولت مبنی بر کمک هزینه و عدم اعلام آن، ظن عجولانگی را تقویت میکند و اگر برنامه ی صحیحی برای این تصمیم وجود میداشت و به مردم اطلاع رسانی می¬شد بروز خیلی از مشکلات رخ نمیداد. با این اوصاف اعتراضات شروع به شکلگیری میکند و سریع رنگ و بوی اغتشاش به خود میگیرد و دشمن نیز با تمام وجود به معرکه ورود پیدا میکند و در این اوضاعی که مردم در نهایت نارضایتی خود هستند، فضا برای سیاسی کردن ماجرا و آشوب توسط دشمن بسیار مهیا می شود، پس تخریب و اغتشاش سریع شروع می شود.
اما در شرایطی که مردم در زیر بار این فشارها نیاز به تسلی خاطری داشتند سخنان رهبری ابهام را بیشتر کرد تا اینکه تایید سران سه قوه، برداشت این را داشت که کسی حق نقد و اعتراض ندارد و در پی آن طرح مجلس لغو شد و خیلی از اعتراضاتی که توسط جریان مذهبی در حال شکل گیری بود ملغی شد و همین نیز ابهام فضا را بیشتر میکرد و ذهنیت به این سمت می رفت که رهبری دایره گردان این داستان است.
بر می گردیم به ابتدای این مقاله که به خبر عادل می توان اعتماد کرد از این جهت که عدالت ملکه است. در تحلیل سخنان اخیر رهبری، اگر بدون در نظر گرفتن ممشای ایشان، صرف این صحبت را منقطع از سایر سخنان ایشان ببینید و نیز اگر منش او در انتقادات به دولت در فشار به مردم و در تاکید به تولید داخل و نیز سایر موضع گیری های او و نیز ممشای او در مسائل مختلف اقتصادی و نظرات او نسبت به مردم دیده نشود، رهبری بی توجه به مردم قلمداد میشود چون تسلی دادن به مردم با فشار جدید مطرح شده، کمتر جلوه میکند.
اما واقعیت این امر چیست؟ شرایط طوری ایجاد شده است که فضا برای یک اغتشاش بسیار بزگ مهیا است چون هم جریانات انقلابی ناراضی هستند وبه دنبال ایجاد اعتراض هستند تا خود را با مردم در نارضایتی شریک بدانند و هم جریانات مخالف، فرصت ابراز نارضایتی پیدا کرده اند و از آن جایی که ساختاری برای اعتراض وجود ندارد پس اعتراض و عناد در قالب یک فعل رخ میدهد و معترض از معاند شناخته نمیشود پس شرایط برای یک اغتشاش بزرگ به سبب نارضایتی مردم کاملا مهیا است. در این میان رهبری یا باید از این طرح شکایت کند و به بحران کمک کند یا باید جلوی بحران را بگیرد اگرچه این برداشت رخ خواهد داد که حق نقد گرفته شده است و مردم نادیده گرفته شده اند. اما با توجه به ملکه ی ایشان در مواجهه با مردم می توان گفت که باید در خبر عادل به عدالت او عنایت داشت و خیلی از ابهاماتی که ایجاد شده بود نیز ناشی از این است که رهبری را با صرف همان سخنان تحلیل کردند و توجه به سایر سخنان او و ممشای او نداشتند و به عبارتی اگر ملکه ی عدالت را در نظر می گرفتند تحلیل دیگری در فضای عمومی ارائه می شد.
البته یک نکته ی مهم دیگر نباید از آن غافل شد این است که انقلاب وارد تاریخ جدیدی شده است و در این تاریخ نیاز به ساختارهایی است تا در عین اینکه مردم بتوانند اعتراضات خود را نسبت به اقدامات حکومت داشته باشند، دشمن نتواند از اعتراضات اغتشاش ایجاد کند به عبارت ضربه ای که قرار است به دشمن زده شود و اصلاح را ایجاد کند نباید به خود مردم برگشت کند. به نظر می رسد تاریخ جدید، تاریخی است که مردم می خواهند در مناسبات خود اظهار نظر کنند و دیگر تاریخ دیروز که شخصی در قالب سلطان یا شاه یا هر
ساختار دیگر برای مردم تصمیم گیرد و نظر مردم هم دخیل نباشد به پایان رسیده است. ایجاد ساختار جدید، ابهامات را می زداید و حتی دست ولایت فقیه را نیز برای بیان روشن تر باز می کند و اجمال های ایجاد شده مثل این چنین اتفاقاتی از بین می رود. پس متفکرین انقلاب باید در این تاریخ انقلاب را به پیش برند وگرنه این خطر در آینده ای نه چندان دور باز رخ نمایان می کند.
@talabegitaejtehad
❌ در شرایط فعلی دسترسی به تمام سرورهای خارج از کشور ناممکنه.
🔸در لیست زیر جایگزینهای ایرانی فهرست شدن
✅ پیامرسان: eitaa.com
✅ جستجوگر: parsijoo.ir
✅ نقشه: balad.ir
✅ درایو: parsaspace.com
✅ ایمیل: chmail.ir
✅ فیلم: aparat.com
✅ اخبار: iribnews.ir
برای #آگاهی عموم #نشر دهید
@talabegitaejtehad
790274_-214172.mp3
11.71M
تحلیل استاد عابدینی از مسائل روز کشور و اغتشاشات اخیر
@talabegitaejtehad