طلبه انقلابی | سجاد امیری
✳️ ویروس بدبینی مقام معظم رهبری
آنفلوآنزای نیویورکی که طراحی شده علیه جمهوری اسلامی و مردم را ببینیم و مراقب باشیم که در پازل دشمن بازی نکنیم و تکمیل کننده ی اون نباشیم
https://www.mashreghnews.ir/amp/13261/
https://rasanews.ir/fa/news/630710/%D8%A2%D9%86%D9%81%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%B2%D8%A7%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D9%88%DB%8C%D9%88%D8%B1%DA%A9%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%98%D9%87-%D8%AA%D9%86%D9%81%D8%B1%D8%B2%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%AF%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85
@talabeyeenghelabi
ماجرای هشدار حاج قاسم به روحانی
🔹سردار حاجیزاده: حاج قاسم در دیپلماسی مخالف سازش و وابستگی بود و به دولت قبل میگفت از این طریق به جایی نمیرسید.
🔹حاج قاسم به روحانی گفت دفاع از انقلاب و ملت و نظام و رهبری خط قرمز ما است و فکر نکن همیشه میتوانی تخریب کنی و ما هم سکوت کنیم!
🔹عین جمله حاج قاسم این بود که گفت: آقای روحانی! میخواهی مسیر احمدینژاد را بروی؟ تو هم میخواهی مثل او بشوی؟ مردم به تو رأی دادهاند و رئیسجمهور شدی بیا دست به دست هم دهیم کمک کنیم کشور را درست کنیم. برای چه خودزنی میکنی؟ برای چه هر روز به خودمان حمله میکنی؟ بیا مشکلات را حل کنیم.
مشروح گفتوگو را اینجا بخوانید.
@Farsna
هدایت شده از بینش راهبردی
این سناریو نویسی را عنایت داشته باشید
برخی مواقع نمی شود همه چیز را باز بیان کرد!
▪️کرونا در خارج از ایران کماکان بحرانیست؛ تنها بخش بسیار کوچکی از این بحران را بخوانیم و ببینیم:
-قحطی و کمبود کالاهای اساسی در استرالیا
-ابتلای روزانه میانگین ۷۵۰ هزارنفر به کرونا در آمریکا (۵۰۰برابر ایران)
-مرگ روزانه ۱۶۰۰ نفر کرونایی در آمریکا(۵۰ برابر ایران)
💬 فرهاد نظریان
@Fars_Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیدا کردن یک نوزاد در سطل زباله؛ این نوزاد توسط مادرش دور انداخته شده بود!
🔹این تصاویر مربوط است به ثبت لحظه ای که مادر اهل نیومکزیکو آمریکا نوزاد خود را زنده در سطل زباله می اندازد؛ این نوزاد ساعت ها بعد توسط رهگذران نجات داده میشود!
@Fars_Plus
فقط یک لحظه تصور کنید این اتفاق تو ایران می افتاد، تا روزها که چه عرض کنم، تا ماه ها مورد تحلیل قرار می گرفت و خودتحقیرها چه ها که نمی کردند
⛔️چطور یک دروغ بزرگ را باور می کنیم؟
#خطای_تائیداجتماعی
#خطای_انسجام
یکم. برخی به خودشان آمدند و متوجه شدند در سالگرد دوم شلیک به هواپیمای اوکراینی یک فرضیه جدید مطرح شده است و آن هم اینکه جمهوری اسلامی از عمد هواپیمای اوکراینی را ساقط کرده است.
دوم. عده ای به خودشان آمدند و متوجه شدند در آبان 98 جمهوری اسلامی انسان های بی گناهی را به رگبار بسته است.
سوم. به خود آمدند و متوجه شدند در زندان های جمهوری اسلامی آدم می کشند مثل آب خوردن.
چهارم. به خود آمدند و متوجه شدند میخواهند بخشی از خاک ایران را به روسیه و چین بفروشند و این گلشیفه فرهانی است که با افشاگری توافق 25 ساله اجازه نداده است.
پنجم. متوجه شدند جمهوری اسلامی سیاست اش تغییر کرده است و حاضر است با دشمن تعامل و همراهی کند.
و ....
بازهم فهرست کنم؟
اما چطور می شود برخی باور می کنند؟ بعد تکرار می کنند؟ و بعد ترویج می کنند؟
این بحث مناسب سوادرسانه ای است و بیش از این کارکردی ندارد. غرضم پرداختن به این دست موضوعات نیست.
سوال اصلی و مساله متن اینست: در چه فرآیندی آنچه باور نداشتیم را باور کردیم و دروغ بزرگ را حقیقت مسلم دانستیم؟
1⃣یکم. خطای انسجام
فرآیند باور کردن یک دروغ بزرگ از خطای انسجام شروع می شود. خطای انسجام چیست؟
خطای انسجام دو بخش دارد.
🔸بخش اول. در بخش اول کافیست رسانه، پازل های یک دروغ بزرگ را به صورت قطره چکانی به شما منتقل کند؛ به نحوی که شما این قطعات ظاهرا نامرتبط را دارای انسجام ببینید. مثلا این چند خبر را ببینید: مسئولین به خانواده کشته شده ها سر نمی زنند/ متهمین با وثیقه یا بدون آن آزادند/ کانادا درخواست دادگاه بین المللی کرده و ایران مخالف است/ ایران به دنبال فرار از پرداخت غرامت است/ سپاه باقی مانده های هواپیمای اسقاطی را فورا جمع کرده است....
این اخبار فارغ از درستی یا نادرستی به صورت جداگانه اهمیت ندارد. مهم نیست هرکدام را به تنهایی باور کنید یا نه. حتا اگر تکذیب شود هم اثرش را روی شما خواهد داشت. به چه نحو؟ این اخبار در کنار هم یک پازل را کامل می کند و آن ایجاد شک است. گویا خبری است در نهان که جمهوری اسلامی نمی خواهد انرا بگوید. این اخبار نه جداگانه و بلکه در کنار هم یک پیام منسجم می سازد و آن همان دروغ بزرگی است که ممکن است روز اول گفته نشود و دو سال بعد شکل بگیرد.
🔸بخش دوم. بخش دوم انسجام چیست؟ انسجام دروغ با شما. رسانه رصد می کند تا ببیند سمت و سوی مخاطب وجامعه به چه نحوی است. به هر سمتی کشش بیشتر پیدا کند اخبار فیک خود را متناسب با همان زمینه اجتماعی می سازد. اینجاست که فرد احساس می کند بین آنچه اعتقاد دارد با اخبار منتشر شده انسجام وجود دارد. ولو خبر دروغ باشد. او از این انسجام درونی و بیرونی لذت می برد. بنابرین به باور خود یقین پیدا می کند. حال آنکه، هم زمینه درونی اولیه و هم اخبار تزریقی بیرونی، همه اش در یک سناریوی منسجم فرد را مسخ کرده است.
2⃣ دوم. خطای تائید اجتماعی
بعد از خطای انسجام نوبت به خطای تائید اجتماعی می رسد. خطای تائید اجتماعی چیست؟ شما در آن چیزی که نه زمان و نه انگیزه و نه مهارت لازم برای بررسی اش را داشته باشید تلاش می کنید به نظردیگران توجه کنید. اینکه دیگران چه می گویند. تعداد نظرات هم شکل و هم راستا نیز است. شاید این ادعای مرا تکذیب کنید اما شما در برخی از موارد، واقعا از کامنت های یک دست و یک شکل یک پست اینستاگرامی اثر می گیرد و این تاثیر کاملا ناخودآگاه است. وقتی همه یک حرف می زنند، مخالفان نیز دچار مارپیچ سکوت می شوند و همین باعث می شود توهم باور اکثریت ایجاد و مسلط شود. اینجاست که رسانه ها تلاش می کنند نشان دهند خبر دروغ شان باور اکثریت است و شما اگر می خواهید مورد تائید اجتماعی قرار بگیرید و منزوی نشوید باید با اکثریت همراهی کنید. حال آنکه نه تنها خبر دروغ است، بلکه باور اکثریت نیز به خبر دروغ نیست و تنها توهمی از اکثریت نمایی است.
رسانه در این مدل اولا یک پیام را به شیوه های گوناگون از زبان دیگران تکرار و سپس تلاش می کند با اخبار جهت دار نظر مخاطبین را یک دست و هم راستا نشان دهد. خطای تائید اجتماعی عجیب مسخ کننده است.
✅اما چه باید کرد؟
یک جمله: هوشیار باشیم. در رسانه های اجتماعی، ما تنها از رسانه های مرجع اثر نمی گیریم. از یک کامنت و لایک و ریت هم اثر می گیریم. از سویی دیگر اگر هوشیار بودیم، باید فعال باشیم. یک کامنت و لایک و ریت شما، روی باور دیگران اثر گذار است. شاید تا به حال توجه نکرده باشیم، اما یک وقت هایی سکوت هم در ترویج دروغ های بزرگ موثر است؛ پدیده مارپیچ سکوت.
پس راوی حقیقت باشیم که در یوم تبلی السرائر برای یک لایکی که زدیم و یا حتا نزدیم باید جوابگو باشیم.
@mahdian_mohsen
⭕️ راستیآزمایی اثر دلار ۴۲۰۰
▪️دنیای اقتصاد:
🔹سیاست تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی با هدف کنترل قیمت کالاهای اساسی اجرایی شد؛ اما بررسیهای آماری نشان میدهد هدف کنترل قیمت با ارز ارزان محقق نشده است. «دنیایاقتصاد» در جهت راستیآزمایی این هدف، در یک گزارش تحلیلی تغییر قیمت کالاهایی را که در فرآیند تولید از ارز ۴۲۰۰تومانی استفاده کردند، با سایر کالاهایی که ارز ارزان دریافت نکردهاند، مقایسه کرده است.
🔹نتایج نشان میدهد در بازه چهارساله، تغییرات قیمتی این دو گروه کالایی تقریبا مشابه بوده است
🔹برخی از منتقدان حذف ارز ترجیحی معتقدند با حذف این ارز، قیمت کالاهایی که با این ارز عرضه میشدند، افزایش چند برابر قیمتی خواهند داشت. این درحالی است که بررسیها نشان میدهد افزایش قیمت کالاهایی که دلار 4200 تومانی میگرفتند در سطح سایر کالاها بوده است.
🔹حال سوال پیش میآید که در صورت حذف ارز ترجیحی چرا باید این کالاها با افزایش قیمت روبهرو شوند؟ این موضوع نشان میدهد شاید حاشیه سود برخی از کالاها در شرایط کنونی، نسبت به سایر کالاها بالا بوده و برای حفظ این حاشیه سود، این کالاها با افزایش قیمت روبهرو میشوند. به عنوان مثال برخی عنوان میکنند که قیمت یک کیلومرغ پس از حذف ارز ترجیحی به 70هزار تومان میرسد، یعنی نسبت به آذر 96 قیمت آن 10 برابر شود. اما بررسیها نشان میدهد که در این دوره قیمت هیچ کالایی 10 برابر نشده است و سایر کالاها نیز همسو با کالاهای مشمول دلار 4200 تغییر قیمت داشتهاند، بنابراین اگر قیمت مرغ به این سطح برسد، روندی متفاوت از مسیر کالاهاست./ دنیای اقتصاد
@Rasad_tahlil
5.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ سفیر پیشین آمریکا در یمن:
📍ایران میخواهد مثل تنگه هرمز توانایی دخالت در باب المندب هم داشته داشته باشد/این دو تنگه گلوگاههایی مهم بوده و تاثیر مستقیمی در انرژی جهانی دارند...
🆔 @kavoshmedia
6.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ نفتالی بنت:
📍بزرگترین چالش پیشروی ما ایران است/ایران همچون اختاپوس با بازوهای خود مرزهای ما را در برگرفته است!
#عربی
🆔 @Kavoshmedia
استادم از آقای جوادی آملی نقل میکرد که کاری که برهان برای اهل اندیشه میکند، تکرار برای عوام انجام میده
حالا من یکی رو میشناسم از اخبار جزیی نقصها نتایج کلی میگرفت اما وقتی یک عده برعکسش رو انجام میدادن و اخبار کوچک خوب میدادند مسخرشون میکرد با عصبانیت
یک جا عوام میشد یک جا فیلسوف
@ali_mahdiyan
واشنگتن: اکنون از نظر دیپلماتیک، منزویتر از ایران هستیم
🔹سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: تعیین ضربالاجل یا جدول زمانی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات وین ممکن نیست، پیشرفت اندکی در مذاکرات حاصل شده اما به دنبال بازگشت به تبعیت از محدودیتها هستیم.
🔹ما وضعیتی را به ارث بردهایم که در آن ایران در برنامه هستهای خود تاخت و تاز میکند، باید بگویم با ایالات متحده به دلیل مسیری که دولت قبلی در پیش گرفته بود، از نظر دیپلماتیک منزویتر از ایران است.
🔹راب مالی اغلب با شورای همکاری خلیج فارس ملاقات میکند. قبل از شروع دور هفتم او در یک جلسه مجازی با اعضای شورای همکاری خلیجفارس شرکت کرد.
@Farsna
9.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناس صهیونیست: با لشکری از موشکهای ایرانی احاطه شدیم/اعتماد کشورهای عربی به غرب کاهش پیدا کرده و مشغول مذاکره با ایران هستند، آنها احساس میکنند با تهدیدهای ایران تنها گذاشته خواهند شد...
📍کارشناس عرب: این اولین بار نیست که کشورهای غربی وابستگان به خود را رها میکنند/یکی از درخواست های اصلی اسرائیل آزاد نشدن پولهای بلوکه شده ایران است چون میداند این مبالغ باعث پیشرفت اقتصادی، علمی و فناوری ایران خواهد شد، نفوذ ایران را در منطقه بیش از پیش کرده و هژمونی اسرائیل را تضعیف میکند...
#عربی
🆔 @Kavoshmedia