فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 احیای چاههای کم بازده نفت/خبرگزاری صداوسیما
پ ن: اعتماد به شرکت های دانش بنیان خیلی می تونه برای کشور مغتنم باشه که خدا رو شکر وزارت نفت حرکت خوبی تو این مسیر داشته.
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦میوه شب عید به استانها واگذار شد
🔸وزیر جهاد کشاورزی:
🔹در این طرح دولت خرید را انجام نمیدهد و به بخش خصوصی و اتحادیهها واگذار میشود./خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
📌 همه اختیارات بانک مرکزی در مسیر ساماندهی بازار ارز/ دلار ریخت/ التهابات بازار ارز و طلا فروکش کرد
🔹 شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با مصوبه خود، اختیارات بانک مرکزی برای مهار تلاطمات ارزی و ساماندهی بازار را بیشتر کرد.
🔹 براساس اختیارات جدید بانک مرکزی که به تصویب سران قوا رسیده، اگر صادرکنندهای ارز خود را اظهار نکند و در اختیار بانک مرکزی قرار ندهد، مصداق قاچاق بوده و مطابق مجازات قاچاق با آن برخورد خواهد شد.
🔹 با گذشت حدود یک هفته از فعالیت مرکز مبادله ارز و طلای ایران در کنار اتفاقات مثبت دیگر در حوزه ارزی، شاهد کاهش قیمتها و مهار نوسانات در بازار ارز هستیم به نحوی که دلار بعد از صعود به قله ۶۰ هزار تومان در حال حاضر وارد کانال ۵۲ هزارتومان شده است.
🔹 بازار طلا نیز متاثر از کاهش قیمت دلار، در مدار نزولی قرار گرفت و کاهش ۴ تا ۵ میلیون تومانی را تجربه کرد./ایبِنا
@tahlilhayeeghtesadi
📌 جزییات خرید ارز صادراتی به صورت حواله و اسکناس/ کشف نرخ ارز خدماتی بر اساس عرضه و تقاضاست
مسعود توکلی؛ مدیر تالار ارز خدماتی مرکز مبادله ارز و طلا ایران:
🔹 یک بخشی از سامانه نیما جدا شد و به مرکز مبدله ارز و طلا منتقل شد، بنابراین شرکتهای فولادی، پتروشیمی و معدنی و سایر شرکتهایی که بانک مرکزی لیست آنها را با جزئیات اعلام کرده است، از مجموعه سامانه نیما که ارز خود را با ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرساندند، خارج و به مرکز مبادله ارز و طلا منتقل شدند.
🔹 صادرکنندگانی که اسکناس وارد کشور میکنند، بانک ملی به نیابت از بانک مرکزی ارز آنها را خریداری میکند، در ادامه صادرکنندگانی که ارز حوزه خدماتی نیاز دارند و این نیاز به شکل اسکناس است، از طریق بانک ملی تامین اسکناس خواهند شد.
🔹 مرکز مبادله ارز و طلا با رویکرد تامین حداکثری نیازهای ارزی مردم افتتاح شد و پوشش حداکثری نیازهای مردم را در آن تدبیر کردیم.
🔹 باجههایی که در مرکز مبادله ارز و طلا فعال شده اند نماینده وزارت خانههای مختلف هستند. در حال حاضر کارگزار مرکز مبادله ارز و طلا بانک ملی است./ایبِنا
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦پاداش مدیران شرکت های دولتی منوط به بهره وری/خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 طراحی سامانهای برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینه در سازمانها و صنایع خودرویی و دریایی/فارس
@tahlilhayeeghtesadi
📮 #توییت
⭕️ مجید شاکری، کارشناس مسائل اقتصادی:
🔹اتفاق جالبى افتاده. افزايش شديد عرضه پتروشيمي ها در مركز مبادله به سرعت درهم را كاهش داد. اسكناس تهران انقدر كاهش يافت كه به قيمت اسكناس صرافي رسيد. حالا نرخ فروش اسكناس در صرافي ها كه در روزهاي قبل موثر نبود نه تنها موثر شده بلكه در نبود تقاضا رهبرى قيمت را هم به دست گرفته.
🔹بياييد دو درس بگيريم: بانك مركزى اى كه علاوه بر ارز نفت اختيار ارز پتروشيمى را هم داشته باشد، مى تواند به راحتى درهم آزاد را كنترل كند. بشرطي كه تصورش از كنترل تثبيت نرخ نباشد.
🔹درس دوم كه بسيار مهم تر است اينكه هنوز هم محرك رشد قيمت، تقاضاى تجارى است نه تقاضاى خروج سرمايه.
🔹درس اصلى از رشد و نزول قيمت ارز در اسفند ١٤٠١:
🔹به جاى تمركز بر تثبيت نرخ ارز، برويد دنبال ابزار زير كليد گرفتن عرضه ارز. نرخ خودش كم كم زير كليد شما مى آيد، بدون آنكه نياز باشد آنرا " اعلام" كنيد./کانال رصد تحلیل های روز
@tahlilhayeeghtesadi
10.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
افزایش تولید میلگرد و کاهش قیمت در بازار
سخنگوی وزارت صمت:
🔹با برطرف شدن محدودیت گاز صنایع و افزایش تولید، امروز حدود ۱۱۲ هزار تن تقاضای میلگرد در بورس کالا ثبت و به همان میزان هم عرضه شد.
🔹امروز قیمت میلگرد در بازار از حدود ۳۴ هزار تومان به کمتر از ۲۷ هزار تومان رسید./خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دفتر اقتصاد مسکنِ وزارت راه: تاکنون بیش از ۵۷۰ هزار خانه خالی برای گرفتن مالیات به سازمان مالیاتی معرفی شده است./فارس
پ ن: می گه بیشتر، شرکت های حقوقی و بانک ها هستند که مالیات ستانی از اونا شروع شده. اگه دولت بتونه این خانه های خالی رو وارد بازار کنه، قطعا در قیمت مسکن و اجاره تاثیرگذار هست.
@tahlilhayeeghtesadi
📸 #فکت| میزان خرید و فروش پهپاد در جهان سالانه ۱۴ میلیارد دلار است/فارس
@tahlilhayeeghtesadi
موازنه تجاری و انگیزه تجار ۲ عامل موثر بر اجرای پیمان پولی
طی سالهای گذشته پیمانهای پولی متعددی بین کشورهای مختلف در سطح بینالمللی منعقد و اجرایی شدهاند. اگرچه استفاده از این ابزار پرداخت موجب کاهش نیاز به ارزهایی مانند دلار و یورو میشود اما اجرای پیمان پولی عمدتاً نیازمند موازنه تجاری با کشور طرف پیمان و افزایش انگیزه تجار برای استفاده از آن است.
سابقه انعقاد پیمانهای پولی بین ایران و دیگر کشورها
در سالهای گذشته کشورهایی مانند چین، روسیه، عراق و ترکیه بر اساس مولفههایی مانند همسویی سیاسی، لزوم همگرایی با کشورهای منطقه و آمار نسبتاً مناسب تجارت خارجی، به منظور انعقاد پیمان پولی با بانک مرکزی ایران انتخاب شدند.
با وجود مذاکرات صورت گرفته و رفت و آمدهای چندین ماهه بین مسئولان اقتصادی و بانکی ایران و طرفهای مقابل، تنها چند تفاهمنامه بانکی بین ایران و چین و یک پیمان پولی بین ایران و ترکیه امضاء شد؛ تفاهماتی که هیچگاه جنبه عملیاتی به خود نگرفت.
عوامل مختلفی از جمله ریسک تحریمهای ثانویه، نوسان شدید نرخ ارز و چند نرخی بودن آن، عدم موازنه تجاری و نرخ بهره نامتناسب بین کشورهای طرف پیمان و همچنین عدم وجود انگیزه کافی تجار برای استفاده از این ابزار از چالشهای مهم انعقاد و اجرای پیمان پولی با ایران بودهاند.
اجرای پیمان پولی مستلزم موازنه تجاری بین کشورها
یکی از چالشهای جدی در خصوص انعقاد و اجرای پیمان پولی وجود حجم قابل قبولی از تجارت بین کشورهای طرف پیمان است؛ چرا که هدف این پیمان استفاده از ارزهای ملی در تجارت فیمابین کشورهاست.
پیشنیاز استفاده از ارزهای ملی در تجارت، وجود ظرفیت صادرات و واردات بین طرفین پیمان است. جریان یک طرفه تجارت بین دو کشور مانع جدی اجرایی شدن پیمان پولی است. در پیمان پولی دو طرف باید حجمی از تجارت خود را با پول ملی یکدیگر تسویه کنند.
بنابراین وجود منابع یا خلق آن در کشور طرف پیمان پیشنیاز ضروری اجرایی شدن این ابزار پرداخت بینالمللی است. راهکار دیگر چندجانبه کردن پیمان پولی به منظور پوشش دادن مازاد یا کسری تراز تجاری طرفین است. بنابراین اگر فرضاً دو کشور ایران و روسیه راغب به تسویه کردن تمام حجم تجارت فیمابین با ریال و روبل هستند، دو راهکار وجود دارد؛ راهکار اول افزایش صادرات کالا و خدمات ایران به روسیه به منظور پوشش کسری تراز تجاری با این کشور و راهکار دوم ورود کشوری مانند چین به این پیمان و چندجانبه شدن آن است.
راهکار دوم که تجربه موفقی بوده و قابل دسترستر نیز هست به این معناست که مازاد تراز تجاری روسیه با ایران توسط کشوری مانند چین که دارای کسری تراز تجاری با ایران است، پوشش داده شود.
انگیزه تجار عامل اجرای پیمان پولی
یک چالش دیگر در اجرای پیمان پولی عدم تمایل برخی از صادرکنندگان به مبادله با ارزهای ملی است؛ بهگونهای که پیمان پولی نیز آنها را مجبور به استفاده از پول رایج طرفین مبادله نمیکند.
به منظور رفع این معضل پیشنهاد میشود بانک مرکزی و دیگر دستگاههای مربوطه با استفاده از ابزارهای تشویقی نظیر تسهیل رویهها و مراحل اداری و نقل و انتقال وجوه با کمترین زمان و هزینه ممکن و ارائه مشوقهایی مانند معافیت مالیاتی، تخفیفهای گمرکی، تسهیلات بانکی، اولویت تخصیص و تأمین ارز و مواردی از این قبیل، جذابیت و انگیزه لازم به منظور استفاده از ارزهای ملی را در بین تجار افزایش میدهد./مسیر اقتصاد
@tahlilhayeeghtesadi
وصول ۴۲۸ هزار میلیارد تومان مالیات در امسال
رئیس آمارهای سازمان مالیاتی:
🔹 ۴۲۸ هزار و ۷۹۹ میلیارد تومان مالیات از ابتدای امسال تا پایان بهمن ماه وصول شده است.
🔹این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۴ درصد رشد داشته است.
🔹۱۰۳ درصد درآمدهای پیشبینی شده در قانون بودجه امسال محقق شده است./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi