⭕️ وزیر دارایی عربستان: سرمایه گذاری در ایران با سرعت بالا انجام خواهد شد
👤 محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان:
🔹سرمایه گذاری عربستان در ایران بعد از توافق اخیر با سرعت گسترده انجام خواهد شد.
🔹فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری در ایران ایجاد شده است و تا زمانی که به بندهای توافق احترام گذاشته شود، هیچ مانعی در این خصوص وجود نخواهد داشت./ ایسنا
کانال رصد تحلیل های روز
@tahlilhayeeghtesadi
💸 دلار چند نرخی در فردوسی!
💵 به گزارش «نود اقتصادی»، در حالی دلار فردایی در کانالهای تلگرامی در حدود ۴۶ هزار تومان سرگردان است که در بازار فیزیکی و در حوالی خیابان فردوسی سرگردانی خریداران و فروشندگان بسیار کمتر است. کمتر از این بابت که تردد درخیابان فردوسی حتی با توجه به نزدیکی به سال جدید چندان بالا نبوده و بیش ازآنکه «خریداری» در بازار وجود داشته باشد، «دلال» وجود دارد.
💵 دیروز دلالان چهار راه استانبول دلار خود را ۴۷ هزار تومان اعلام میکردند و کمی بالاتر و در میدان فردوسی این رقم به ۴۳ هزار تومان تنزل پیدا میکرد. در واقع بر اساس مشاهدات میدانی اختلاف قیمت دلار در سر و ته خیابان فردوسی به طوری بوده که با خرید دلار در میدان فردوسی و فروش آن در چهار راه استانبول میتوان به ازای قیمت هر دلار ، حدود ۳، چهار هزار تومان سود کرد اما در عمل چنین اتفاقی نخواهد افتاد، چرا که دلالان بازار خریدار دلار نبوده و فقط فروشنده آناند و احیانا اگر خریدار هم باشند، در خرید خود سقف مرکز مبادله ارز را میپذیرند و در همان حدود ۴۱ هزار با شما معامله خواهند کرد.
💵 در مقابل اما در حالت فروش، باز هم دلالان فروش گستردهای ندارند و به صورت بسیار محدود و با قیمتی که وجب به وجب در خیابان فردوسی متفاوت است، معامله خواهند کرد. با این اوصاف بی راه نیست که اگر گفته میشود قیمت دلار در بازار غیر رسمی سلیقهای شده و وجب به وجب قیمت آن در حال تغییر است. تغییری که نه بر اساس آخرین معامله بوده و نه بر اساس میانگین معاملات آن روز بلکه بر اساس تورم انتظاری است که بالاجبار به بازار تزریق میشود.
💵 همه اینها در حالی است که روز گذشته ۳۷۰ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی در مرکز مبادله عرضه شده و حدود ۱۳۰ میلیون دلار در حدود قیمت ۴۰ هزار تومان خریدار داشته است. بنابراین به نظر میرسد بازار در حال حاضر در طرف تقاضا چه در بخش رسمی و چه در بخش غیر رسمی تعدیل شده و سیاستهای جدید بانک مرکزی در تحدید بازار اسکناس و نه تهدید آن در صورت ادامه پیدا کردن میتواند خروجیهای بسیار موثری در کنترل قیمت دلار داشته باشد.
💵 در واقع هر چه نظارت و حضور بانک مرکزی در معاملات دلار و رصد خریداران و فروشندگان بیشتر باشد، قدرت این بانک در سیاست گذاری و تناسب سیاست با شرایط روز، بیشتر خواهد بود و در حال حاضر امکان این موضوع از طریق مرکز مبادله ارز در حال پیگیری است./نود اقتصادی
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ وارد کننده موز و انبه هستیم ولی به جای این که از کشور همسویی مثل نیکاراگوئه وارد کنیم، از اکوادوری وارد میکنیم که همواره علیه ایران فعالیت کرده
👤 سعید صمیمینژاد، فعال بازرگانی در کشورهای CIS و اوراسیا در گفتگو با «نود اقتصادی»: میتوان با بسیاری از کشورهای تحریم شده که در همسایگی ما و آمریکای لاتین وجود دارند کار کنیم/ برخی از سازمان ها برای صادرات و واردات از کشورهای تحریم شده مقاومت میکنند/ خط مستقیم کشتیرانی به آمریکای لاتین ایجاد شده ولی استفاده نمیکنند./نود اقتصادی
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥افزایش درآمد مالیاتی دولت از چه طریق محقق شده است؟
🔹محمدهادی سبحانیان (معاون سیاستگذاری وزارت اقتصاد):
🔹طی یک سال گذشته بیش از ۲ میلیون مؤدی جدید مالیاتی شناسایی شده اند.
🔹هزاران حساب تجاری و هزاران حساب بانکی اجاره ای از طریق پایگاه داده های بانکی مورد رصد قرار گرفته و شناسایی شده اند./پایگاه اطلاع رسانی دولت
#دولت_مردم
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
🎥افزایش درآمد مالیاتی دولت از چه طریق محقق شده است؟ 🔹محمدهادی سبحانیان (معاون سیاستگذاری وزارت اقت
👤 محمدهادی سبحانیان، معاون سیاستگذاری وزارت اقتصاد:
🔹ناترازی هایی در اقتصاد ایران وجود دارد که خودش را به شکل تورم نشان می دهد البته این ناترازی ها هم طی یک یا دو سال برطرف نمی شوند.
🔹مسئله ساده نیست اما راهکارش را بلدیم ولی به این زودی نمی توان آن را حل کرد.
🔹سالانه 50 هزار میلیارد تومان به سوخت هواپیما یارانه تعلق می گیرد در حالیکه کمتر از 5 درصد مردم از هواپیما استفاده می کنند بنابراین می توان این یارانه سنگین را به کسانی داد که در طول سال حتی یک سفر هم نمی روند.
🔹اقدامات بی نظیر و کم نظیری در حوزه اقتصاد و طی یک سال گذشته صورت گرفته ولی در سفره مردم خودش را نشان نداده است.
🔹نمی توان 8 سال اقتصاد کشور را به مذاکره گره زد و در دو سال همه آن کمبودها و مشکلات را حل کرد./ عیار
کانال رصد تحلیل های روز
@tahlilhayeeghtesadi
♨️پساز ۱۵ سال معطلی
همه کارمندان دولت بیمه تکمیلی میشوند
🔹تدوین آییننامه اجرایی ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری که ناظر به بیمه تکمیلی همه کارمندان است، در دستور کار دولت قرار گرفته است.
🔹به گزارش عصر قانون، با نهایی شدن آییننامه اجرایی ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاههای اجرایی مکلفند همه کارکنان دستگاههای اجرایی را علاوه بر بیمه پایه، تحت شمول بیمه تکمیلی هم قرار دهند.
🔹ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری تصریح کرده است: دستگاههای اجرایی مکلفند در چارچوب آییننامهای که به تصویب هیأت وزیران میرسد، کارمندان و بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان را علاوه بر استفاده از بیمه پایه درمان، با مشارکت آنان به صورت هماهنگ و یکنواخت برای کلیه کارمندان دولت تحت پوشش بیمههای تکمیلی قرار دهند.
🔹این تکلیف قانونی، ۱۵ سال در دولتهای مختلف معطل مانده بود، که حالا در دولت سیزدهم در حال طی کردن مراحل اجرایی است./عصر قانون
آفتاب اقتصادی
پ ن: فقط بشمرید که توی این یک سال و نیم که از دولت گذشته، چند تا طرح بوده که مربوط به ده یا پانزده یا بیست سال پیش بوده و این دولت داره اجرایی می کنه. واقعا دولت در حال تلاش هست.
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تندر ۹۰ تولید مشترک ایران و روسیه فروردین ماه رونمایی میشود
🔹 معاون وزیر صمت: در بخش قطعه سازی ۷۰۰ میلیون دلار تفاهمنامه امضا کردیم که ۵۰ میلیون دلار آن تبدیل به قرارداد شده است/اقتصاد ما
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 تصویب مصادیق حمایت از افشاگران فساد/خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
🔹تفاهمنامه ایران و عربستان تاثیرگذارترین واقعه در بازار نفت/خط انرژی
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
🎦 تصویب مصادیق حمایت از افشاگران فساد/خبرگزاری صداوسیما @tahlilhayeeghtesadi
سامانه گزارشگران فساد راهاندازی میشود
🔹با تصویب مجلس، سازمان بازرسی موظف به طراحی و راهاندازی سامانه گزارشگران فساد شد./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
🔺گازرسانی به سیستان و افتتاح یک پتروپالایشگاه در روزهای پایانی سال
🔹جواد اوجی، وزیر نفت گفت: در چند روز آینده فاز دو پتروپالایشگاه آبادان با ارزش ۱.۱ میلیارد دلار به بهره برداری میرسد. ظرفیت تولید بنزین این پتروپالایشگاه از ۱۰ میلیون لیتر به ۱۴ میلیون لیتر خواهد رسید و گازوئیل نیز از ۱۵ میلیون لیتر به ۱۸ میلیون لیتر افزایش مییابد.
🔹همچنین خط لوله انتقال گاز از ایرانشهر به سواحل مکران تا چند روز آیند به بهره برداری میرسد، طول این خط لوله ۲۷۰ کیلومتر است. با این خط لوله شهرهای چابهار، نگور، زرآباد، کنارک و پلان و پردیس از نعمت گاز بهره مند خواهند شد.
🔹۳۱ پروژه نیمه تمام به ارزش ۱۲ میلیارد دلار درسال ۱۴۰۱ به اتمام رساندیم./خط انرژی
@tahlilhayeeghtesadi
افزایش سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی
🔹به منظور تامین نظر شورای نگهبان، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز به ۴۲ درصد افزایش یافت و برخی مصوبات نفتی نیز اصلاح شد.
🔹همچنین نمایندگان به منظور تامین نظر شورای نگهبان دولت را مجاز کردند تا مبلغ ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت جهت احداث و تکمیل طرحهای نیمه تمام مرتبط با آب کشور در اختیار شرکتهای وابسته و تابعه وزارت نیرو قرار دهد.
🔹نمایندگان به منظور تامین نظر شورای نگهبان سازوکار بازپرداخت مطالبات بانک مرکزی به شرکت ملی نفت بابت تامین مالی طرح های بالادستی نفت و گاز را مشخص کردند./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
آمریکا بهدنبال دستاندازی به لیتیوم آمریکایلاتین
«اوو مورالس» رئیسجمهور سابق بولیوی:
🔹آمریکا از طریق فرماندهی جنوب در حال تدارک اجرای یک طرح مداخلهجویانه در بولیوی و کشورهای برادر منطقه به بهانه تضمین دموکراسی و امنیت است. منفعت واقعی آنها این است که ما را از نظر سیاسی تسلیم کنند تا منابع طبیعی ما را بدزدند.
🔹۲۱ میلیون تن ذخایر لیتیوم بولیوی در کنار ذخایر آرژانتین و شیلی به ۴۳ میلیون تن میرسد. طرح واشنگتن با شکست مواجه خواهد شد، زیرا مردم آمریکای لاتین دیگر هرگز مغلوب امپریالیسم ایالات متحده نخواهند شد.
🔸بولیوی با (۲۱ میلیون تن لیتیوم) بخشی از مثلث لیتیوم در آمریکایلاتین به همراه آرژانتین (۱۹ میلیون تن لیتیوم) و شیلی (۹ میلیون تن) است که در مجموع دارای بزرگترین ذخایر در جهان هستند./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرعت بالای دومینوی ورشکستگی بانکهای آمریکا/تسنیم
بدهی آمریکا ۴ برابر تولید ناخالص داخلی
@tahlilhayeeghtesadi
آغاز تفکیک حسابهای تجاری و غیرتجاری در ۱۵ بانک
رییس کل بانک مرکزی:
🔹هم اکنون ۱۵ بانک به طرح تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری پیوستهاند، پنچ بانک دیگر نیز در آستانه پیوستن به این طرح هستند و سایر بانکها نیز باید در اسرع وقت به این طرح بپیوندند.
🔹در این طرح امکان اعمال تخفیف در کارمزد برخی از انواع خدمات بانکی، عدم اعمال محدودیتهای مربوط به تعداد مجاز حسابهای سپرده تجاری اشخاص حقیقی، افزایش سقف روزانه و ماهانه برداشت غیرحضوری از کلیه حسابهای تجاری اشخاص حقیقی دیده شده است.
🔹با اجرای این طرح تعداد ۱۱.۶ میلیون حساببانکی مؤدیان به پرونده مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی متصل شدهاند./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦خدمات رایگان مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان برکت به ۳ دهک پایین جامعه/خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
انتقاد رئیس مجلس از عدم اجرای مولدسازی
قالیباف:
🔹از سال ۸۲ تعداد ۱۲ قانون درباره مولدسازی در مجلس تصویب کردیم اما تاکنون اجرایی نشده است.
🔹تاکید میکنم مولدسازی، خصوصیسازی و اصل ۴۴ نیست و متمرکز بر اموال مازاد بخش دولتی است که هیچ استفادهای از آن نمیشود و هزینه هم بر دولت تحمیل کرده است.
🔹در برنامه پنج ساله هفتم نیز بر #مولدسازی در کشور تاکید شده است./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺مولدسازی داراییهای دولت در دیگر کشورها
بررسی #مولدسازی داراییهای دولت در چند کشور نشان میدهد که این روش در بسیاری از کشورها با شیوههای مختلفی اجرایی شده و منجر به تامین مالی دولتها شده است./بازار تی وی
@tahlilhayeeghtesadi
🔺خب مشکل ورشکستگی بانک های آمریکا هم حل شد!
🔹️ یه شبه ۳۰۰ میلیارد دلار خلق پول کردن و تورم ناشی از اون رو هم صادر میکنن به کشورهای دیگه ای که پولشون وابسته به دلاره
⚠️به این میگن غارت بین المللی!/صابرین نیوز
@tahlilhayeeghtesadi
🔴 عربستان سعودی به طور رسمی اعلام کرد نفت خود را دیگر با دلار مبادله نخواهد کرد و اماده دریافت یوان چین در ازای فروش نفت است.
🔺کیسینجر:
🔸️ توافق ایران و عربستان تغییری اساسی در اوضاع استراتژیک خاورمیانه است
🔹 سعودیها از طریق بازی آمریکا علیه چین در حال متعادل کردن امنیت خود هستند/پایگاه خبری صابرین نیوز
وزیر نفت عربستان زده به سیم آخر و غرب را تهدید کرده است که به آنها نفت نمی فروشد . انگار اجل دور سر ال سعود میچرخد.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی تلویحاً به تقاضاهای غرب برای محدودیت قیمت نفت واکنش نشان داد و گفت که آنها فروش نفت به کشورهایی را که سعی در اعمال محدودیت بر قیمت نفت دارند، متوقف خواهند کرد.
اگر راست بگه که الفاتحه..../ایران شهر خورشید
@tahlilhayeeghtesadi
رقم سبد معیشت کارگران تغییر کرد
🔹نشست دستمزد شورای عالی کار با حضور وزیر و نمایندگان گروههای کارفرمایی و کارگری کماکان در حال برگزاری است و مذاکرات تا این لحظه در خصوص تعیین سبد معیشت کارگران بوده و هنوز اعضای شورای عالی کار به بحث داغ دستمزد ورود نکرده اند.
🔹طبق آخرین اخبار، متوسط هزینه سبد معیشت کارگران بر اساس رویه سال گذشته ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تعیین شده است، در حالی که پیشتر رقم سبد معیشت از سوی کمیته مزد ۱۲ میلیون و ۴۷۹ هزار و۵۰۰ تومان اعلام شده بود./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
رقم سبد معیشت کارگران تغییر کرد 🔹نشست دستمزد شورای عالی کار با حضور وزیر و نمایندگان گروههای کارفر
سبد معیشت خانوار
به گزارش شهرآرانیوز، تعیین دستمزد کارگران در قانون کار بر اساس ماده 41 این قانون انجام میشود. در این قانون دو معیار نرخ تورم و سبد معیشت خانوار بهعنوان معیارهای نهایی محسوب میشود. شورای عالی کار دو آیتم را برای تعیین دستمزد کارگران مشخص کرده است که این دو عبارتاند از: نرخ تورم سالانه سبد و معیشت یک خانوار. با توجه به اینکه کاهش تورم همیشه بهمعنی کاهش قیمتها نیست و نرخ تورمی که از سوی بانک مرکزی اعلام میشود، لزوما در زندگی و معیشت کارگران نمیتواند مهم و مؤثر واقع شود و علاوه بر اینکه باید آیتم سومی نیز لحاظ شود، مورد دوم یعنی «سبد معیشت یک خانواد» ملاکی واقعیتر و مناسبتر برای تعیین دستمزد کارگران است.
در این سبد مباحثی مانند هزینههای بهداشت و درمان، مسکن، تغذیه، هزینههای آموزشی، هزینههای رفتوآمد و... وجود دارد که نسبت به نرخ تورم ملاکی مناسبتر برای تعیین میزان دستمزد کارگران است و تا زمانی که دولت تنها معیار نرخ تورم را برای تعیین دستمزد کارگران محاسبه کند، عملا حقوق ایشان زایل شده و منفعت کارفرما در نظر گرفته شده است.
سبد معیشت ملاک تعیین دستمزد کارگران
در همین زمینه، یک فعال کارگری با اعلام برآورد هزینههای سبد معیشت کارگران گفت: رقم دستمزد کارگران پس از مشخصشدن مبلغ هزینه سبد معیشت در کمیته دستمزد با حضور شرکای اجتماعی و در شورای عالی کار تعیین خواهد شد.
ناصر چمنی درباره برگزاری جلسات دستمزد کارگران و تعیین رقم مزد اظهار کرد: درباره دستمزد کارگران ماده ۴۱ قانون کار مبنا و ملاک عمل شورای عالی کار است و بند یک این ماده به نرخ تورم و بند دو به سبد معیشت خانوار اشاره میکند. بنابراین، از حالا نمیتوان درباره اینکه دستمزد چقدر خواهد شد یا چند درصد افزایش مییابد، صحبت کرد. قبل از هر چیز جلسات کمیته دستمزد درباره هزینههای سبد معیشت کارگران باید تشکیل و مبلغ سبد معیشت مشخص شود.
پس از تعیین رقم سبد معیشت، شورای عالی کار با حضور نماینده کارگر، کارفرما و دولت وارد مذاکره میشود و درباره دستمزد تصمیمگیری میکنند. مبنای اصلی برای تعیین دستمزد کارگران، قانون است و ماده ۴۱ قانون کار و تبصرههای آن باید لحاظ شود.
این فعال کارگری با بیان اینکه هزینه سبد معیشت کارگران سال گذشته ۹ میلیون تومان تعیین شد، اظهار کرد: اکنون این رقم بین ۱۳ تا ۱۵میلیون تومان در ماه برآورد میشود. بنابراین، ابتدا در کمیته دستمزد باید هزینههای سبد معیشت برمبنای نرخ تورم محاسبه و کارشناسی شود، سپس در جلسات دستمزد با حضور شرکای اجتماعی درباره رقم دستمزد سال آینده تصمیمگیری کنیم.
چمنی درباره گزارش مرکز پژوهشهای تأمین اجتماعی درباره محاسبه هزینههای سبد معیشت، گفت: این مرکز صرفا میتواند نتایج پژوهش خود را بهعنوان کار کارشناسی در زمینه ارقام و اعداد هزینه معیشت و نرخ تورم اقلام ارائه دهد، اما بهمنزله آن نیست که باید مبنای تعیین مزد قرار بگیرد، بلکه در کنار گزارش نمایندگان کارگری درباره وضع معیشت خانوار و هزینه سبد زندگی میتواند مورد توجه قرار بگیرد و به تعیین بهتر رقم سبد معیشت و شفافسازی هزینهها کمک کند.
این فعال حوزه کار تصریح کرد: سالها قبل در شورای عالی کار مصوبهای سهجانبه تصویب شد که بر اساس آن برای بهدستآمدن تبصره دو ماده ۴۱ قانون کار که بحث سبد معیشت خانوار است، کمیته دستمزد باید تشکیل شود و بهصورت میدانی هر گروه، اطلاعات و آمار و گزارشهای خود را ارائه دهد و نظراتش را مطرح کند تا پس از بحث و بررسی، اعداد و ارقام سبد معیشت و هزینههای خانوار به دست بیاید.
@tahlilhayeeghtesadi
ان شاء الله اثرات این قراردادها و تفاهمات، امسال و سال های آینده دیده می شه
@tahlilhayeeghtesadi
🔺قیمت نفت سنگین ایران 81 دلار و ۸۸ سنت بر بشکه شد/ افزایش ۱۷ هزار بشکهای تولید نفت ایران
🔹تازهترین گزارش ماهانه اوپک حاکی از آن است که تولید نفت ایران در ماه فوریه ۱۷ هزار بشکه در روز افزایش یافته و به ۲ میلیون ۵۷۱ هزار بشکه در روز رسیده است.
🔹عربستان با تولید روزانه ۱۰ میلیون ۳۶۱ هزار بشکه، عراق با ۴ میلیون ۳۸۷ هزار بشکه نفت و امارات با تولید ۳ میلیون ۴۲ هزار بشکه نفت در روز سه کشور نخست تولیدکننده این سازمان هستند.
🔹قیمت نفت خام سنگین ایران نیز در ماه فوریه با افزایش ۳۲ سنتی به ۸۱ دلار ۸۸ سنت رسیده است./خط انرژی
@tahlilhayeeghtesadi
روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین 315 میلیارد دلار گاز طبیعی، نفت و زغال سنگ فروخته است.
149 میلیارد دلار از این مبلغ به کشورهای اتحادیه اروپا پرداخت شده است.
در حالی که خریدار های اصلی از اتحادیه اروپا به چین و هند تغییر پیدا کردند و اتحادیه اروپا اهمیت خودش را برای روسیه از دست داد.
اینجا نقش ایران و شاهراه تنفسی ایران برای روسیه کاملا مشخص میشود. کافی بود ایران در بلوک غرب بازی میکرد هند از دور خارج میشد و چین سریعا عقب نشینی میکرد و روسیه تا حالا یک فروپاشی اقتصادی را تجربه کرده بود/ایران شهر خورشید
@tahlilhayeeghtesadi
تأسیس ۳ شهرک صنعتی مشترک بین ایران و عراق
🔹وزیر اقتصاد: با مقامات عراقی توافق شد در سه نقطه مرزی دو کشور در استانهای میسان، بصره و واسط شهرک صنعتی مشترک تأسیس و راهاندازی شود./فارس
@tahlilhayeeghtesadi
افزایش نظارت بر منابع بانکی با ابزار فکتورینگ
مجید کریمی؛ مدیر دفتر مطالعات بازارهای مالی وزارت اقتصاد در حاشیه آئین رونمایی از سامانه فکتورینگ (ثبت واگذاری مطالبات قراردادی) به خبرنگار ایبِنا گفت: فکتورینگ یکی از ابزارهای نهاد مالی است که در کنار بسیاری از ابزارهای دیگر میتواند مورد استفاده فعالان اقتصادی قرار بگیرد.
وی درباره تأثیر این روش تأمین مالی بر کنترل تورم نیز توضیح داد: باتوجهبه اینکه نهادهای مالی بهویژه بانکها ذینفع انجام پروژه یا فعالیت اقتصادی موردنظر میشوند؛ لذا بر آن پروژه نظارت خواهند کرد تا آنچه در قرارداد قید شده عملیاتی شود. همین مسئله باعث میشود مطالبات معوق نشود و پول سرگردان در سیستم اقتصادی نداشته باشیم و ازاینجهت به رشد واقعی اقتصاد کمک خواهد کرد؛ بنابراین فکتورینگ میتواند کاملاً بر تخصیص و مصرف اعتبار و منابع بانکی طی دوره اجرا نظارت داشته باشد.
مدیر دفتر مطالعات بازارهای مالی وزارت اقتصاد درباره همکاری بین وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی در پیشبرد این موضوع نیز خاطرنشان کرد: همکاری بسیار خوبی با بانک مرکزی داشتهایم. بانکهایی که از سوی بانک مرکزی مجوز فاکتور کردن قراردادها را دارند اعلام شده و در سامانه احصا و بارگذاری شدهاند و بانکهای مذکور میتوانند در بحث فکتورینگ بهعنوان پذیرنده این قراردادها مشارکت داشته باشند و اقدامات مربوطه را انجام دهند. در بودجه ۱۴۰۲ به فکتورینگ اشاره شده است و امیدواریم در سال آینده شاهد توسعه این ابزار باشیم./ایبِنا
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مردهخوری جدید آمریکا با اسمرمز تامین دموکراسی و امنیت/تسنیم
تلاش برای لیتیوم
@tahlilhayeeghtesadi
کاهش ۲۴ درصدی عرضه گوشت در بهمنماه
بر اساس نتایج این طرح، وزن گوشت قرمز عرضهشده انواع دامهای ذبحشده در کشتارگاههای رسمی کشور در بهمن 1401 جمعاً ٣٨٬٩٧٤ تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با 20563 تن، ٥٢٫٨ درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضهشده را به خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با 1٤٬٩٨٦ تن، بز و بزغاله با 2٬٥٥٤ تن، و سایر انواع دام با 8٧١ تن، بهترتیب ٣٨٫٤ درصد، ٦٫٦ درصد و 2.2 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در بهمن 1401 با ماه مشابه سال 1400 نشاندهنده کاهش ٢٤ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار عرضه گوشت در بهمن 1401 نسبت به ماه مشابه سال 1400 برای گوسفند و بره ٢٢ درصد، برای بز و بزغاله ١٣ درصد، برای گاو و گوساله ٢٧ درصد، گاومیش و بچهگاومیش 20 درصد و شتر و بچهشتر ٣ درصد کاهش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در بهمن 1401 نسبت به ماه قبل (دی) در حدود ٥ درصد کاهش داشته است.
بیماری دامی در کردستان
بنابراین گزارش نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران نیز امروز درباره دلایل گرانی گوشت گفت: یکی از دلایل گرانی مشاهده یک بیماری دامی در استان کردستان که بخش قابل توجهی از دام کشور را تولید می کند است, به همین دلیل سازمان دامپزشکی اجاره خروج دام از استان را ندارد.
وی افزود: بعد از مدتی دامپزشکی اجازه داد که با ذبح دام و نگهداری چند روزه لاشه( برای از بین رفتن عوامل بیماری زا) در استان اجازه خروج گوشت قرمز از استان داده داده شد./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
صادرات ایران به عمان ۱۰۰ درصد افزایش یافت
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان:
🔹در سال جاری صادرات ایران به عمان تقریبا ۱۰۰ درصد افزایشی بوده است و از حدود ۶۰۰ میلیون دلار به ۱میلیارد و دویست میلیون دلار رسیده است و حجم روابط تجاری به دو میلیارد دلار میرسد.
🔹گرچه در مقایسه با حجم تجارت با امارات عدد کوچکی است ولی تلاش شود تا به حجم تجارت با امارات برسد./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi