🔺 شگرد عددبازی با درآمد نفتی ایران/ پاسخ به یک شبهه
🔹مدتیست بازی با اعداد نفتی به یک سرگرمی ژورنالیستی تبدیل شده؛ بدین صورت که ابتدا یک عدد مبنا گرفته شده و طبق آن برای میزان فروش و تخفیف سناریوچینی میشود.
🔹مثلا در نمونه آخر، گزارشی با عنوان «آقای اوجی موقع رفتن همهچیز را لو داد» منتشر شده که سرشار از عددبازیهای نفتی بدون توجه به ملاحظات و واقعیات فروش نفت بود.
🔹 در آخر گزارش هم نتیجه این شد که ایران ۳۰ درصد تخفیف میدهد؛ حرفی که حتی تیم کارشناسی آقای قالیباف نیز پس گرفتند.
🔹 نمونه این عددبازیها زیاد است و البته برای مخاطب عام نیز سوژه جذابی است. مثلا سال گذشته اکوایران طی یک محاسبات پیچیده ابتدا کار را با مبنای قیمت فروش ۶۵ دلاری ایران آغاز کرد.
🔹و طنز ماجرا اینکه در پایان نتیجه گرفت ایران هر بشکه نفت را ۳۰ دلار میفروشد و مبنای محاسبات خود را نیز زیرسوال برد!
🔹حالا در نمونه اخیر هم همین مبنای محاسبات روی هواست، زیرا همه محاسبات بر مبنای صحبت وزیر سابق نفت درباره درآمدزایی ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلاری بنا شده و طبق آن سناریوی میزان فروش و تخفیف تعریف شده است.
🔹درحالیکه سخن وزیر از درآمد نفتی ماهانه شامل سهم درآمدی نیروهای مسلح و تهاتر نفت برای تامین مالی دستگاهها نمیشود. یعنی اصلا مبنا قرار دادن ۲.۵ تا ۳ میلیارد دلار درآمد ماهانه اشتباه است و کل محاسبات بعد آن عددبازی و فاقد اعتبار.
@khate_energy
۲۱ شهریور ۱۴۰۳
🔺 ترافیک، مصرف بنزین خودروهای ایرانی را ۲ برابر میکند!
🔹مصطفی سعیدی کارشناس انرژی نوشت: در تصویر خودرویی را میبینید که با سرعت ۱۰ کیلومتر بر ساعت (وضعیت ترافیک) تقریبا ۱۰۰ درصد بیشتر از سرعت ۵۰ تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت، بنزین مصرف میکند.
🔹طوری القا شده که خودروهای داخلی همه پرمصرف هستند درحالیکه خودروهایی مثل تیبا، پراید، ساینا و کوئیک در هر ۱۰۰ کیلومتر ۷ لیتر مصرف بنزین دارند که عدد معقولیست.
🔹ترافیکهای سنگین شهرهای بزرگ هم یکی از عوامل رشد مصرف بنزین کشور است که توسط بعضی کارشناسان عمدتا نادیده گرفته میشود.
@khate_energy
این گزارش را هم ببینید. در این گزارش که البته مربوط به سال ۹۳ هست، خبرگزاری تسنیم یک بررسی مفصل انجام داده و این باور که خودروهای داخلی پرمصرف تر از خودروهای خارجی هستند را رد کرده است.
فرصت داشتید، کامل بخوانید.
لینک اصل گزارش
@talabeyeenghelabi
۲۱ شهریور ۱۴۰۳
🔺 کاسبان تحقیر دستاوردهای ملی!
🔹با دیتای فیک دستاورد مهندسان ایرانی در برابر غولهای نفتی دنیا در قطر را تحقیر کرده و سپس ژست تاسف از مهاجرت آنها را میگیرند!
🔹طبق آمار وزارت نفت، ایران از سال ۹۷، روزانه ۷۰ میلیون مترمکعب گاز بیشتری از پارسجنوبی نسبت به قطر تولید میکند.
🔹به نسبت سهم هر دو کشور از این میدان مشترک نیز تاکنون ایران ۹۰۰ میلیارد مترمکعب بیش از قطر تولید گاز داشته است.
@khate_energy
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پالس مثبت جمهوری اسلامی به تغییر ریل در اقلیم؛
📣 اولین سفر یک رئیس جمهور از ایران به کردستان عراق چگونه رقم خورد
🔰 مسعود پزشکیان، به عنوان اولین رئیسجمهور ایران به اقلیم کردستان سفر و با مقامات آن دیدار و گفتگو کرد.
▫️ با وجود اینکه جزئیات دقیق از این دیدارها در رسانهها مطرح نشد، اما به نظر میرسد، توافق و همکاری امنیتی میان ایران و عراق، محور اصلی گفتگوی پزشکیان و مقامات اقلیم کردستان بوده است.
▫️ این دیدار و صحبتهای نیچروان بارزانی، حاکی از تغییر سیاستهای اقلیم کردستان در ارتباط با ایران است.
▫️ دلیل این سخن، پالسهایی است که میتوان از سخنان نیچروان پس از عنوان کردن واژه "شرفیاب" در دیدار با مقام معظم رهبری و همچنین فارسی سخن گفتن وی در گفتگو با رسانهها پس از این دیدار است.
▫️ وی بهصراحت عنوان کرد که به هیچ عنوان از خاک اقلیم کردستان عراق علیه ایران استفاده نخواهد شد.
▫️ مقامات اقلیم برای اثبات این ادعا، مقرهای تروریستهای جداییطلب و مخالف ایران را تخلیه کرده و آنان را مجبور به عقبنشینی کردند.
@alnujaba
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
7.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 بی بی سی بررسی کرد:
🔻 صدور انقلاب اسلامی و تشیع
🔻از آفریقا تا آسیای_دور تا اعزام #میثم_مطیعی به تایلند
⁉️جمهوری_اسلامی چگونه به کشورهای مختلف نفوذ کرد
⁉️صعود یا #سقوط جمهوری اسلامی؟
🇮🇷@sabzpoushan
پ ن: کاری به صحبت کردن پر از خشم مجری ندارم و کاری ندارم که هزینههایی که در این کلیپ از آنها «هنگفت» نام برده میشود، نه تنها در برابر هزینههایی که کشورهای دیگر میکنند حتی در برابر هزینههایی که در بودجه کشورمان وجود دارد، بسیار اندک است و خیلی بعید است به یک درصد هم برسد؛ اما آنچه برایم جالب است، اعتراف به صدور انقلاب است.
@talabeyeenghelabi
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
⭕️افشاگری فائزه هاشمی از همبندیهای عجیب در زندان اوین
چندی پیش فائزه هاشمی در نامهای اظهارات پرسروصدایی از شرایط بند سیاسی زندان مطرح کرد که بخش هایی از آن در زیر آمده است:
🔹مشاهداتم در زندان
حالم را از هر مبارزهای به هم می زند، مانده ام بر سر دوراهی/ این سطور را با اشک و آه می نویسم و یکی از سخت ترین تصمیمات در طول زندگی 60 ساله ام می باشد، حق مردم است که واقعیت را بدانند.
🔹زندانیان اینجا در کلام عالی و در عمل خالی، نظریه پردازانی از درون تهی هستند. دیکتاتورهای کوچکی که آنچه را که سالها با آن مبارزه کردهاند بر سر هم بندیهای خود می آورند.
🔹هم بندی (بخوانید گروه فشار داخل بند) هم بندی را می پاید، برای او تعیین تکلیف و خط قرمز مشخص می کند، آزادی او را سلب می کند، به او انگ و تهمت می زند، او را تهدید می کند، آرای او را دور می ریزد، ضرب و شتم نثارش می کند، فضای وحشت و خفقان می آفریند.
🔹وضعیت به گونه ای است که جز زندانیان ریشه دار و یا قدیمی، جدیدالورودها میگویندچه فکر می کردیم و چه دیدیم؟ در زندان که قدرتی ندارند این گونه اند، وای اگر قدرتی بگیرند.
🔹با ایجاد هیاهو و فحاشی و شعار مانع رأی دادن برخی از زندانیان در انتخابات ریاست جمهوری اخیر شدند.
🔹خبرسازی از طریق انتشار اخبار مبالغه آمیز و نادرست درباره افراد و وقایع داخل زندان اینگونهست که در فرهنگ لغات آنها ممنوع المالقاتی یعنی تبدیل یک جلسه مالقات حضوری به مالقات کابینی. عدم دسترسی به پزشک
یعنی ویزیت شدن زندانی دو هفته یکبار توسط پزشک زنان، دو نوبت یا بیشتر سونوگرافی در دوران حاملگی، چک شدن فشار و قند و ...
🔹در صورت اعتراض به این نحوه نادرست خبررسانی، متهم می شوی به انجام مأموریت حکومتی برای عادی سازی ظلم و شرایط زندان.
🔹در این زندان آموختم که ما مبارزین طبلی توخالی و دیکتاتورهای حقیری بیش نیستیم. سرود آزادی و عدالت میخوانیم و در چرخه زندگی، ستم را بازتولید می کنیم. از دموکراسی و فرهیختگی می گوییم ولی با زبانی سرکوبگر و طردکننده دیگری باز تولید سلطه و استبداد را رقم می زنیم.
🔹دختر عمویم که به تعبیر خوابهایش باور جدی دارد، چندی پیش در خواب دیده که در زندان توسط هم بندیها کشته می شوم. از ما گفتن بود، خود دانید.
@rasad_tahlil
لینک متن کامل نامه فائزه هاشمی.
قبلا هم تاکید کردم که اگر فضا، دوقطبی نشود و مدار، مدار منطق باشد، جایی برای جریان باطل نمی ماند و توخالی بودنش روشن می شود و اساسا فضای منطقی، باعث غلبه جریان حق می شود.
@talabeyeenghelabi
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عراقچی در مصاحبه با شبکهٔ سعودیِ الشرق: روابط ایران و عربستان در ریل خوبی قرار گرفته است
🔹ما بهدنبال روابط بسیار خوب با منطقه و همسایگانمان هستیم. عراق بهدلیل همسایگی جغرافیایی و بهعلت ارتباطات گستردهٔ سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اجتماعی، مردمی و مذهبی اولین مقصد سفرهای خارجیِ رئیسجمهور بود.
🔹ما و عربستان مسائلی در سالهای گذشته داشتهایم که با کمک عراق و بعدها با کمک چین، ما و عربستان سعودی روابط خود را از سر گرفتیم.
🔹عربستان هم مثل عراق در سیاست همسایگیِ ما جایگاه ویژهای دارد. عربستان کشور بزرگ و قدرتمند منطقه است و بین ایران و عربستان الزاماً باید یک روابط خوب برقرار باشد. این یک نیاز برای صلح و ثبات منطقه است.
@Farsna
پ ن: آمریکا به تعبیر رهبر انقلاب، بحران زیست هست یعنی اگر در منطقه بحران باشد، آمریکا هم هست و اگر بحران نباشد، جایی برای آمریکا در منطقه نمی ماند و برای همین، آمریکا همیشه به دنبال درگیر کردن کشورهای منطقه با یکدیگر است و یکی از ابزارهای مهم آمریکا در منطقه، رژیم صهیونیستی ست.
و دولت شهید رئیسی هم با انتخاب مسیر درست، به توافق با عربستان رسید.
لذا این صحبت های آقای عراقچی در مسیر درست خودش هست.
@talabeyeenghelabi
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
طلبه انقلابی | سجاد امیری
ماجرای درخواست روسیه در خصوص دالان زنگزور، به قرارداد استراتژیک میان ایران و روسیه بازمیگردد که روس
دیدار خصوصی پوتین - شویگو - احمدیان نشانه صحبتهای کاملاً عملیاتی پیرامون پروندههای روی میز است. یک نکته مهم اما اعلام پوتین مبنی بر آمادگی برای امضای قرارداد استراتژیک توسط دو رئیس جمهور است.
@Muhallel
پ ن: شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه ست.
@talabeyeenghelabi
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
12.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 آیا تخفیف، ایران را بزرگترین تامینکننده نفت چین کرد؟
🔸احسان حسینی سردبیر خط انرژی در برنامه تحریریه:
🔹بحث واردات نفت توسط چینیها از مبادی و تولیدکنندگان مختلف یک موضوع سطح بالای امنیتی برای کشور چین است و یک موضوع اقتصادی نیست که با چند دلار تخفیف تغییر کند.
🔹به بیان دیگر همه تامینکنندگان نفت چین، سهمیه مشخصی برای صادرات نفت به این کشور دارند و آنچه باعث شده ایران به بزرگترین تامینکننده دریایی نفت چین تبدیل شود یک تحلیل در سطح امنیتی و سیاسی است و نه اقتصادی.
🔹همانطور که در چند سال گذشته تخفیف هر بشکه نفت ایران یکسوم شده اما صادرات نفت به چین تقریبا ۵ برابر شده است و هماکنون چینیها سقف سهمیه ایران را برداشتهاند.
@khate_energy
پ ن: ارزش وقت گذاشتن و دیدن دارد.
@talabeyeenghelabi
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
داستان احتمالا چیست؟
ناتو با ارسال موشکهای برد بلند هیمارس و کروزهای استورمشادو و اسکالپ به اوکراین برای افزایش گسترده حملات زمینپایه و هواپایه علیه روسیه به دنبال بهانهای برای استفاده عملیاتی از آنها بود.
این بهانه چه بود؟
صادرات BM-120 به روسیه
نه این صادرات در این روزها انجام شده است،
نه آن ارسال در این روزها انجام شده است.
مسئله احتمالا این است که ناتو بعد از چشیدن شیرینی پیروزی کورسک، حالا قصد کرده تا عامدانه توازن تسلیحات را بالا برده تا شاید بتواند با رزرو پیروزیهای بعدی برای خود در میز مذاکره دست بالا را داشته باشد.
تمام آن چه که شاهد بودیم، حاصل یک تصمیم مهم در سطح سیاسی است.
@yakfiheleshareh
بحث در مورد بازی اخیر اروپایی ها و آمریکاست که می خواهند به بهانه صادرات موشک از ایران به روسیه، هواپیمایی ایران ایر را تحریم کنند.
@talabeyeenghelabi
۲۲ شهریور ۱۴۰۳
اگر آنها میتوانند تصمیم سیاسی سطح بالا بگیرند،
این سوی جبهه هم میتواند تصمیم سیاسی سطح بالا بگیرد.
@yakfiheleshareh
۲۲ شهریور ۱۴۰۳