🔻حجاب و قدرت سیاسی -۱
عقبماندگی تحلیلی در کارگزاران فرهنگی
🖊مهدی جمشیدی
۱. حجاب، یکی از عرصههای «باخت فرهنگی» است؛ این باخت، از سالهای آغازین دهۀ هفتاد آغاز شد و به صورت تدریجی، تداوم یافت و پیش آمد و به وضع کنونی رسید. حجاب، یکی از زمینههای نمادینِ تهاجم فرهنگی بود تا از سپهر جامعه، ارزشزدایی شود و در پی آن نیز، مجموعهای از «ساختشکنیهای فرهنگی» پدید آید. چنین نیز شد؛ رفتهرفته، حجاب از معیارهای دهۀ شصت، فاصله گرفت و دههبهدهه، افت و افول یافت، اما این روند، به گونهای مرحلهبهمرحله طراحی شده بود که در جامعه، چندان حس مقاومت و واکنش شکل نگیرد. هرچند تحرّکات اندکی نیز صورت میگرفت، اما از همان ابتدا، مشخص بود که این قبیل فعالیّتها، نتیجهای به دنبال نخواهد داشت و وضع پوشش، سیر انحطاطی را خواهد پیمود. بسیاری، به دیدۀ اهمّیّت و اولویّت به حجاب نگاه نمیکردند و اهتمام به آن را نشانۀ سطحیاندیشی و ظاهرنگری میپنداشتند، اما حقیقت این بود که حجاب، یک تکۀ نمادین از «سبک زندگی» است و خودبهخود، تکههای متناسب و همگون با خویش را تولید میکند. تغییر حجاب، به معنی تغییر در لایههای دیگر سبک زندگی است و اینگونه نیست که اگر این لایه، استحاله و مسخ شود، لایههای دیگر، همچنان برقرار بمانند. سستی در حجاب، تساهل در نمادهای دینیِ دیگر را به دنبال خواهد داشت؛ بلکه حتی تزلزل در عقاید و باورها را نیز به همراه خواهد داشت. در تجربۀ سیاستی و مدیریّتیِ گذشته، نه جنبۀ نمادین حجاب، فهم شد و نه همبستگی آن با لایههای دیگر سبک زندگی.
۲. سیر تدریجیِ ضعف حجاب نشان میدهد که این روند، در هیچ نقطهای متوقف نخواهد ماند و همچنان پیشروی خواهد کرد. در گذشته، گمان میشد که وضعیّت کنونی، نهایت و غایت است و روند در همین نقطه، متوقف خواهد ماند، اما مشاهده کردیم که خطوط قرمز، یکی پس از دیگری، درنوردیده شدند و داستان «ضعف حجاب»، به «کشف حجاب» رسید. بعید میدانم کسی در میان کارگزارانِ فرهنگیِ نظام، میتوانست باور کند که روزی خواهد رسید که کشف حجاب، به یک «جریان اجتماعیِ عیان» تبدیل میشود و قانون و مجریانش در برابر آن، ایناندازه حقیر و منفعل خواهند شد. کارگزارانِ فرهنگیِ نظام، از عهدۀ آیندهنگری برنیامدند و در مقام نگهداشت ارزشها، رویکرد روندی و خطی نداشتند و در اکنون، منجمد شده بودند. کسی دربارۀ آینده، اندیشه نکرد و محاسبه ننمود که این روند، به مرحلههای دیگری خواهد رسید. دستکم در دهۀ نود، دیگر مشخص شده بود که حجاب، یکی از مهمترین و جدّیترین نمادهای فرهنگی است که به طور خاص و منحصربهفرد، در دستورکار عالَم تجدّد قرار گرفته و بهزودی، به معرکۀ نزاع و جدال تبدیل خواهد شد. در دهۀ نود، این مسیر و مدار، بسیار بیشتر از دهههای دیگر، برجسته و نمایان بود، اما هیچ فهم و حسّاسیّتی در این زمینه به چشم نخورد. عقبماندگی تحلیلی و فهم ناچیزِ کارگزاران فرهنگیِ نظام، جامعه را هرچه بیشتر در این مرداب فرو برد و پنجرههای گشایش و رهایی را به روی جامعه بست. طلب تغییر در آن روزها، بسیار آسانتر از اکنون بود؛ اکنون، گرهها کور شدهاند و امکانها، محدود. در اثر غفلت و انفعال و ندانمکاریِ حاکمیّتی، فرصتهای بسیاری از دست رفتند.
۳. نهفقط حجاب، بلکه همۀ عرصههای فرهنگی در طول دهههای گذشته، دچار «ولنگاری» بودهاند؛ فرهنگ، تهی از تدبیر بوده و به دست اتّفاق، واگذار شده است. هیچ تفکّری در میان نبوده و کارگزاران فرهنگ، عدّهای «دیوانسالارِ محافظهکار» بودهاند که طرح و تدبیری در دست نداشتهاند و کلّیّات سیّال و بیخاصیّتی را به عنوان برنامۀ فرهنگی ارائه کردهاند. نه خودشان اهل نظر و معرفت و فهم فرهنگ بودهاند، و نه از آنان که بهرهای از عقل عملی در زمینۀ فرهنگ دارند، استفاده کردهاند. حلقهوار و بسته و اندکسالار به قدرت راه یافتند و با کمال نابخردی و نسنجیدهکاری، زمام و عنان فرهنگ را در اختیار گرفتند، و حاصل، این شده که اکنون میبینیم. در دولت گذشته، هیچ خبری از «نظریۀ فرهنگی» در میان نبود و فرهنگ بر اساس اقتضاهای روزمرّه و ارادۀ دیوانسالارانه تدبیر میشد و برایناساس، تحوّلی نیز رقم نخورد و زمان تاریخی، سوخت و از دست رفت. دولت گذشته در زمینۀ فرهنگ، چهلتکه و بریدهبریده و بهشدّت، نامنسجم بود و در بیرون از آن نیز، عقول منفصل برای ایجاد تحوّل فرهنگی فراخوانده نشده بودند. در این سه سال، خامی خویش را مزیّن به اندکی تجربه کردند و از تحوّل، تخیّل آفریدند. در دولت کنونی نیز، با وزیری در فرهنگ روبرو هستیم که قواره و قامت فرهنگیاش، در تجربۀ سرد و بیاثر گذشتهاش آشکار شده است.
@mahdi_jamshidi60
🌹ای جانها بقربانت آقا!
رهبر، امام و مقتدای همه فن حریف و جامع الاطراف ما!❤️
خدا رو هزاران هزارمرتبه #شکر بخاطر نعمت وجودت امام و ولی ما...
🔻رهبر معظم انقلاب با آنکه به زبان عربی مسلّط هستند اما در دیدارهای رسمی فارسی سخن میگویند؛
مقام رسمی کشور(رئیسجمهور) چرا باید به غیر زبان رسمی کشور در کشور غیر ، سخن بگوید؟!
✾ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#اَللّٰهُمَّعَجِّلْلِوَلِیَکَالْفَرَجَ
🚩قیـــــــامــــ لله
🔴 آمریکا مهد آزادی⁉️
⭕ آمریکا بدون در نظر گرفتن اعتراضات ۱۷۰ میلیون کاربر تیک تاک، آن را تهدید کرد که در صورت عدم فروش و واگذاری، فیلتر میشود❗
چرا ❓شاید چون با منافع و عقاید استکباری اش در تضاد است 🤔
🔶تیک تاک یک شبکه اجتماعی است که مثل اینستاگرم مظلومیت فلسطین را سانسور نمیکند و این نزد آمریکا خطری بزرگ محسوب میشود❗
👈🏻 آمریکا مهد آزادی است اما تا جایی که حرف مخالف نزنید🤨
❌❌❌سخنی با مسئولین: توصیه متخصصین داخلی مبنی بر عقلایی بودن فیلتر این شبکهها را گوش نمیدهید اشکالی ندارد، حداقل از آمریکا یاد بگیرید.🧐
♨️یاد کلام مولا افتادم♨️:
🔸فَیَا عَجَباً عَجَباً وَ اللَّهِ یُمِیتُ الْقَلْبَ وَ یَجْلِبُ الْهَمَّ مِنَ اجْتِمَاعِ هَؤُلَاءِ الْقَوْمِ عَلَى بَاطِلِهِمْ وَ تَفَرُّقِکُمْ عَنْ حَقِّکُمْ فَقُبْحاً لَکُمْ وَ تَرَحاً .
(شگفتا، شگفتا! به خدا سوگند قلب را مىمیراند و غم و اندوه را به روح انسان سرازیر مىکند، این که آنها در مسیر باطل خود چنین متّحدند، و شما در طریق حقّتان، اینگونه پراکنده و متفرّقاید! روىتان زشت باد! و همواره غم و اندوه با شما باشد!)
#حکمرانی_مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻اخذ مجوّز برای یک تریبون آزاد مردمی و یک تجمع مطالبهگری،
به مراتب دشوارتر از اخذ مجوّز برای این مدل 👆 برنامههاست
(حتی گاهی اخذ مجوز برای اقامهٔ حدود دینی محال است)
🔹تازه این زننمای ازدسترفته و حالخراب، بعد از این کارهای فاحشهطور، چقدر مشهور میشه و به رسانههای رسمی دعوت میشه و قرارداد پشت قرارداد
ولی شما بعد از برگزاری یک برنامهٔ انقلابی، باید تا مدتها پاسخگوی شمارههای ناشناس و منتظر تبعاتش باشی!
کسانی که سابقهٔ انجام کارهای جدی رو دارن میفهمن چی میگم..
🔵صدای انقلاب را از اینجا بشنوید
࿐჻ᭂ⸙@hojre_enghelab⸙჻ᭂ࿐
5.97M
📢 بشنوید
🔴 بسیار مهم❗️
🔶🔹 بررسی جامع مجموعهی تحولات حال و پیشِ رو
💢 محورهای موضوعی
1️⃣ شرایط ویژه و منحصربفرد ایران در جهان؛
2️⃣ اعتراف اندیشمندان مطرح جهان به تمدنسازی ایران؛
3️⃣ علت منازعات، فتنهها و فشارهای پشت سرهم دشمن علیه ایران؛
4️⃣ تعریف فتنهی ترکیبی؛
5️⃣ وضعیت حاصل از فتنههای ترکیبی چگونه است؟
6️⃣ ظاهر و باطن دولت چهاردهم؛
7️⃣ رسوا شدن اهل نفاق در آستانهی ظهور؛
8⃣ تنها راه نجات در فتنههای پیشِ رو؛
#نشر_حداکثری
✍️ تمدننگار | شکوهیانراد
@SHRChannel
هدایت شده از قیـــــامـــ لله|ایلام🎙
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السَّلامُ عَلَیْکَ حِینَ تَقْرَأُ وَ تُبَیِّنُ...
السَّلامُ عَلَیْکَ بِجَوَامِعِ السَّلامِ
#اَللّٰهُمَّعَجِّلْلِوَلِیَکَالْفَرَجَ
🚩قیـــــــامــــ لله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️💔 عاشقانی که مدام از فرجت میگفتند
📌🥀عکسشان قاب شد و از تو نیامد خبری
📌سخنان تاریخی شهید رئیسی درمورد امام زمان(عج) در سازمان ملل
🌷بمناسبت آغاز امامت مولایمان(عج)
#اَللّٰهُمَّعَجِّلْلِوَلِیَکَالْفَرَجَ
🚩قیـــــــامــــ لله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شهید سلیمانی از قلّه حکومت امام زمان عج می گوید
تعبیر عجیب شهید سلیمانی درباره ظهور
#قصاص_محو_اسرائیل
#اَللّٰهُمَّعَجِّلْلِوَلِیَکَالْفَرَجَ
🚩قیـــــــامــــ لله
♦️ انـقـلابیِ اسـلامی!
🌐 IR شناسۀ کـاوه W وبـگـاه سُـلَّـم
🔹 انقلابی کسی است که وضعیت موجود را در حوزههای مختلف به وضعیت مطلوب مد نظر خداوند متعال یعنی آنچه در اسلام آمده است منقلب کند؛
🔸 لذا التفات نظری به معارف و احکام اسلامی نقش ویژهای در تنظیم رویکرد انقلابیگری ما دارد، وگرنه سرعت بیشتر موجب انحراف سریعتر میشود.
👤 حسین کاوه ✍️
#️⃣ #انقلابیگری #اسلام #بصیرت
🔴 این کار غلط است، نکنید اینجا نظام اسلامی است نه نظام سکولار
▫️سال هاست اتباع خارجی در ایران حضور دارند و در سال های اخیر برخی هم غیر قانونی وارد کشور شدند که باید همان موقع ورود اقدامات قانونی را انجام میدادید، اینکه اتباع خارجی را در داخل کشور از خرید نان محروم کنید هرگز با منطق نظام اسلامی جور در نمییاد.
✾ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#اَللّٰهُمَّعَجِّلْلِوَلِیَکَالْفَرَجَ
🚩قیـــــــامــــ لله