رصداخبار | رصد انتخابات
چهرههای شاخص کاندیدهای روز چهارم ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری:
- محمدمهدی اسماعیلی
- مسعود زریبافان
- محمود احمدینژاد
- محمود صادقی
- صادق خلیلیان
- علی صوفی
- محمدرضا پورابراهیمی
- محمدحسن قدیریابیانه
- محمد شریعتمداری
🔰۳۲.۸ درصد از مخاطبان معتقدند که رویکرد اصلی رئیسجمهور آینده باید کنترل تورم باشد!
🔹در این نظرسنجی ۱۰۰,۴۷۳ نفر شرکت کردند که ۲۶.۲ درصد سهم مخاطبان تلگرام و ۷۳.۸ درصد سهم مخاطبان روبیکا بوده است.
🔹۳۲.۸ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی، کنترل تورم را به عنوان رویکرد اصلی رئیسجمهور شناختهاند و ۲۱.۴ درصد درصد ایجاد اشتغال و رفع بیکاری را به عنوان رویکرد اصلی که رئیسجمهور آینده باید اتخاذ نماید، در نظر گرفتهاند.
🔹۱۵.۹ درصد از شرکتکنندگان معتقدند مبارزه با فساد باید رویکرد اصلی رئیسجمهور باشد و تنها ۴.۴ درصد گسترش آزادیهای فرهنگی را به عنوان رویکرد اصلی رئیسجمهور آینده معرفی کردهاند که نشاندهنده این موضوع است که علی رغم شکل گیری دوقطبی بر سر گسترش آزادیهای فرهنگی در دورههای قبل، اکنون این مسئله برای مردم در اولویت نیست.
🔹 همچنین رویکرد رئیسجمهور در مهار تورم به عنوان یکی از دغدغههای اصلی مردم و برنامههای دولت برای کنترل آن در میان عموم مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.
#انتخابات۱۴۰۳
#انقلابیون
⚜"زمانه خود را بشناس"
_____________________
🟡 | @zamanehh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آتشسوزی مهیب به اطراف کنست رسید
🔹شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل از وقوع آتشسوزی مهیب در قدس اشغالی خبر داد و اعلام کرد این حریق به نزدیکی کنست هم رسیده است.
📡 #کانال_بزرگ_خبر_20:20
پایان ثبتنام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری
شناسه خبر: 16753
تاریخ و زمان ارسال: 14 خرداد 1403 ساعت 18:16

مرحله نامنویسی از داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که از پنجشنبه ۱۰ خرداد شروع شده بود، ساعت ۱۸ امروز(دوشنبه) به پایان رسید.
به گزارش پایگاه خبری رصداخبار در این پنج روز، مجموعاً ۸۰ نفر برای ریاست جمهوری ثبتنام کردند.
لیست اسامی داوطلبان:
نام و نام خانوادگیگرایش1قدرتعلی حشمتیاناعتدال2عباس مقتداییاصولگرا3مصطفی کواکبیاناصلاح طلب4محمدرضا صباغیانمستقل5سعید جلیلیاصولگرا6علی لاریجانیاعتدال7محمود احمدی بیغشبهاری8محمد خوش چهرهاصولگرا9عبدالناصر همتیاصلاح طلب10سید احمد رسولی نژاداصولگرا11مسعود پزشکیاناطلاح طلب12وحید حقانیانمستقل13حبیب الله دهمردهاصولگرا14علیرضا زاکانیاصولگرا15سید محمدرضا میرتاج الدینیاصولگرا16زهره الهیاناصولگرا17فداحسین مالکیاصولگرا18محمد مهدی اسماعیلیاصولگرا19مسعود زریبافاناصولگرا20امیر سرتیپ افشارزادهمستقل21حسینعلی قاسم زادهمستقل22محمود احمدی نژادبهاری23محمود صادقیاصلاح طلب24صادق خلیلیاناصولگرا25سید محمد مقیمیاصولگرا26ایرج سفلی شاهوردیمستقل27حسن محمدیاریمستقل28سید مجتبی محفوظیاصولگرا29شهریار حیدریاطلاح طلب30علی صوفیاطلاح طلب31محمدرضا پورابراهیمیاصولگرا32حسین میرزاییاصولگرا33محمد حسن قدیری ابیانهاصولگرا34غلامحسین رضوانیاصولگرا35محمد شریعتمداریاصلاح طلب36سید غنی نظریمستقل37جلیل جعفریمستقل38حسن سبحانیمستقل39الیاس نادراناصولگرا40حسن کامراناصولگرا41احمد اکبریاصولگرا42سیده حمیده زرآبادیاصلاح طلب43قاسم جاسمیاصولگرا44محمد ناظمی اردکانیاصولگرا45علیرضا ورناصریاصولگرا46حمید کریمیمستقل47علی آذریمستقل48محمدرضا اسکندریاصولگرا49وحید جلال زادهاصولگرا50اردشیر مطهریاصولگرا51اسحاق جهانگیریاصلاح طلب52محمد وحدتیمستقل53حسن نوروزیاصولگرا54محمد رویانیاناصولگرا55حسین گروسیاعتدال56احمد شیخاصلاح طلب57محمدعلی وکیلیاصلاح طلب58محسن کوهکناصولگرا59علیرضا افشاراصولگرا60محمدمهدی زاهدیاصولگرا61محمد حسن نامیاصولگرا62اصغر سلیمیمستقل63مصطفی پورمحمدیاصولگرا64سید شمس الدین حسینیاصولگرا65ضرغام صادقیاصولگرا66هاجر چنارانیاصولگرا67محمدباقر قالیبافاصولگرا68عبدالرحیم بهاروندمستقل69اکبر نیکزاداصولگرا70سید احمد موسویاصولگرا71علی وقف چیمستقل72ابراهیم عزیزیاصولگرا73عباس آخوندیاصلاح طلب74داوود منظوراصولگرا75سید علی نیشابوریاصلاح طلب76امیرحسین قاضی زاده هاشمیاصولگرا77مهرداد بزرپاشاصولگرا78سید صولت مرتضویاصولگرا79علی نیکزاداصولگرا80رفعت بیاتاصولگرا
انتهای پیام/
اینکه از یک جریان سیاسی تقریباً واحد، کاندیداهای متعدد میآیند، نشانه بی ارزشی کار تشکیلاتی در این جریان است.
اینکه حامیان و بعضاً خود این کاندیدا پی تخریب همجبههای خود هستند و شاید حتی همجبههای بودن و وجود رقیب مشترک را تشخیص نمیدهند، یعنی در دوران ماقبل کار تشکیلاتی هستیم!
⭕️سالروز آغاز رهبری و ولایت ولی امر مسلمین حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله) گرامی باد.
#لبیک_یا_خامنه ای
⭕️ فرصت و تهدید حضور قالیباف در انتخابات برای لاریجانی
🔹شاید بتوان گفت حضور قالیباف در انتخابات بخشی از محاسبات لاریجانی را در هم بهم زد؛ چرا که احتمالا تا قبل از این لاریجانی روی بخشی از سبد آرا قالیباف حساب کرده بود.
🔹حالا این احتمال وجود دارد که آرایش کنونی انتخابات، موجب تندتر شدن مواضع لاریجانی در تبلیغات و مناظرهها شود که البته تندروی در فضای کنونی جواب نمیدهد.
🔹البته از طرف دیگر، حضور قالیباف احتمالا از این جهت به نفع لاریجانی حواهد بود، چرا که بخشی از وقت و انرژی برخی از گروههای انقلابی به تخریب یکدیگر و به ویژه حمله به قالیباف صرف خواهد شد و همین امر موجب میشود تا لاریجانی به عنوان کانديدای اصلی جریان مقابل، از فراغت بال و حاشیهی امن بیشتری برخوردترند.
♦️آتش سوزی گسترده در شمال اسرائیل در نزدیکی نهاریه در نتیجه راکت های حزب الله.
♦️حزبالله لبنان: مقر فرماندهی لشکر ۲۱۰ جولان را با دهها موشک هدف قرار دادیم
🔹حزبالله لبنان اعلام کرد که حملات جدیدی را علیه ارتش رژیم صهیونیستی به انجام رسانده و مقر فرماندهی لشکر ۲۱۰ جولان را با دهها موشک کاتیوشا هدف قرار داده است.
@navad_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۹ نمایندهای که باید پاسخگو باشند
این بیانات صریح رهبر انقلاب در سال دوم مجلس یازدهم است.
در روزهای اخیر ۹ نماینده مجلس برای ثبتنام ریاست جمهوری اقدام کردهاند از جمله رئیس و نایب رئیس مجلس.
اکنون با توجه به صراحت بیان نهی رهبری و حتی مطالبه رهبر انقلاب از هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان برای رسیدگی به رفتار چنین نمایندگانی، این ۹ نماینده محترم مجلس که به تازگی قسم خوردهاند و بویژه رئیس و نایب رئیس مجلس که قسم دوم را هم قرائت کردهاند،
مورد سئوال مردم هستند که توجیهشان برای بیتوجهی به نهی رهبر انقلاب چیست؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️آتش سوزی در کریات شمونه همچنان ادامه دارد.
مرکز پزشکی زیو اعلام کرد در آتش سوزی شمال 6 سرباز و 5 شهرک نشین مجروح شدند.
✍سید حسن نصرالله در آخرین سخنرانی گفته بود اسراییل را غافلگیر میکنیم!
از اون روز تا الان اتفاقات عجیبی افتاد
چند بار خبر از مورد هدف قرار گرفتن سامانه گنبد آهنین توسط موشک های حزب الله شنیدیم.
چند بار اصابت موشکهای حزب الله بدون به صدا دراومدن آژیر هشدار رو شاهد بودیم.
و دو بار هم شاهد آتش سوزی های گسترده بعد از اصابت موشک های حزب الله به سرزمین های اشغالی بودیم!
آیا حزب الله از تسلیحات و جنگ افزار جدید و محرمانه ای در این جنگ رونمایی کرده!
اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
🔴شیخ نعیم قاسم: آماده جنگ فراگیر هستیم
🔹شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان تصریح کرد: اگر اسرائیل خواسته باشد وارد جنگی فراگیر شود، ما برای آن آماده ایم.
🔹هرگونه اقدام اسرائیل در جهت توسعه جنگ علیه لبنان با خرابی و ویرانی و کوچاندن (صهیونیستها) در داخل سرزمین های اشغالی روبرو خواهد شد.
🔹مقاومت آماده نبرد است و به اسرائیل اجازه هیچ گونه پیروزی نخواهد داد. تصمیم ما عدم توسعه جنگ است اما اگر به ما تحمیل شود، وارد آن خواهیم شد.
👌 #محرمانه کانال حرفهایها
🔴حاشیه نگاری خبرنگار #ایرنا از پنج روز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری
سوت پایان؛ همه آمدند حتی قالیباف؛ تکمیل پازل #انتخابات/ مخبر نیامد
🔹️یک انصراف عجیب!محسن رضایی که از چند روز قبل زمزمههای کاندیداتوریاش برای پنجمین بار به گوش میرسید، با صدور اطلاعیهای انصراف خود را اعلام کرد و نوشت: در این مقطع حساس قصد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را ندارم و همت خود را صرف اجماع سازی و کمک به دولت آینده خواهم کرد.
🔸️خیز احمدی نژادی ها برای ریاست جمهوری
۸ نفر از دولتمردان نهم هم امروز پای کار بودند؛ محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون، محمدرضا اسکندری وزیر جهاد کشاورزی، محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سید شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد، احمد اکبری مشاور معاون اول، مصطفی پورمحمدی وزیر کشور و همچنین علیرضا افشار معاون سیاسی وزارت کشور در دولت نهم، آمدند تا رشته حضور دولتمردان نهم و دهم که از روز گذشته با حضور محمود احمدینژاد رئیس این دو دولت آغاز شده بود، گسسته نشود.
۴ خانم آمدند
🔹️در این دوره از انتخابات، چهار خانم ثبتنام کردند. زهره الهیان، سیده حمیده زرآبادی، هاجر چنارانی و رفعت بیات چهار نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بودند که آمدند که شانس خود برای رئیسجمهور شدن را محک بزنند.
جهانگیری پوششی لاریجانی!
🔸️اسحاق جهانگیری کاندیدای پوششی انتخابات یازدهم و دوازدهم و معاون اول حسن روحانی هم در پنجمین روز ثبت نام ها آمد تا از این غافله عقب نماند. وی در پاسخ به سوال خبرنگاران که پرسیدند «آیا کاندیدای اصلاحطلبان هستید؟»، گفت: اصلاحطلبم اما ملی فکر میکنم.
شیک و مجلسی در وزارت کشور
🔹️در حالی که پیش و پس از آغاز ثبتنام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم گمانهزنیهای فراوانی از نامنویسی محمدباقر قالیباف مطرح شده بود و جریانها و شخصیتهای سیاسی و اجتماعی بسیاری از وی برای حضور در انتخابات دعوت کرده بودند، رئیس مجلس دوازدهم طبق گمانه زنی ها عازم وزارت کشور شد تا با چهار دوره نام نویسی، رکورد بیشترین ثبتنام را از آن خود کند.
جوانترین کاندیدا هم آمد
🔸️مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به عنوان جوانترین کاندیدا این دوره از رقابت های ریاست جمهوری پا به عرصه انتخابات گذاشت.
ثبتنام برادرانه
🔹️از دیگر حاشیههای ثبتنامهای این دوره، حضور اکبر و علی نیکزاد بود. برادران نیکزاد که اولی رئیس سابق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و دومی نائب رئیس مجلس شورای اسلامی است به فاصله یک ساعت در ستاد انتخابات کشور حاضر شدند و ثبت نام کردند.
مخبر نیامد
🔸️و اما از نخستین روزها گمانهزنیهای فراوانی نسبت به حضور محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده بود و تا آخرین دقایق ثبتنام، شایعات زیادی مبنی بر حضور وی در وزارت کشور مطرح شد اما با پایان ماراتن نامنویسی، مشخص شد که معاون رئیسجمهور شهید تمایلی به تکیه زدن بر صندلی ریاست جمهوری ندارد.
از دولت سیزدهم چه کسانی کاندیدای ریاستجمهوری شدند؟
🔹️امروز حضور برخی دولتمردان سیزدهم در خیابان فاطمی به چشم می خورد. اعضای کابینه سیزدهم هم به ستاد انتخابات کشور آمدند تاراهِ روشن و سنت شهید رئیسی ادامه داشته باشد. سیدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته چراغ حضور دولتیها را روشن کرد و این مسیر امروز با حضور داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، سیدصولت مرتضوی و سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی رئیس بنیاد شهید ادامه یافت.
حضور ۷۲ درصدی مجلسیها در وزارت کشور
🔸️آخرین روز ثبتنام انتخابات ریاست جمهوری با حضور ۸ نماینده ادوار مجلس کلید خورد، اما این ۸ نماینده تنها داوطلبان ریاست جمهوری چهاردهم نبودند؛ بانزدیک شدن به پایان ثبتنامها ۱۷ نماینده دیگر آمادگی خود را برای تکیه بر مسند ریاست جمهوری اعلام کردند ومجموعا در این ۵ روز ۵۲ نماینده اعلامکاندیداتوری کردند.
🔹️نگاهی به آمارها نشان میدهد که این دوره رکورد ثبتنامکنندگان به نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی شکسته شد و بیش از ۷۲ درصد نامنویسیهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم به آنان اختصاص دارد.
🇮🇷تحلیل سیاسی و جنگ نرم
✍@tahlile_siasi
✍@tahlile_siasi
📊 آمار عجیب نامزدهای ریاستجمهوری
🔸 بررسی سوابق ۸۰ نامزد انتخابات ریاست جمهوری نشان میدهد:
🔸 از دولت سیزدهم: ۵ نفر (۱_محمدمهدی اسماعیلی ۲_مهرداد بذرپاش ۳_صولت مرتضوی ۴_قاضیزاده هاشمی ۵_داوود منظور)
🔸 از دولت روحانی: ۴ نفر (۱_ عبدالناصر همتی ۲_اسحاق جهانگیری ۳_ عباس آخوندی ۴_ محمد شریعتمداری)
🔸 از نمایندگان مجلس فعلی: ۹ نفر (۱۲ درصد)
🔸 از نمایندگان ادوار مجلس: ۴۳ نفر (۵۴ درصد) خود را در قامت نامزدی ریاست جمهوری دیدهاند./ فرهیختگان
#انتخابات۱۴۰۳
🇮🇷 این خانه #ازما ست
🔰 @azmaa_net
مقام صهیونیستی:
خسارت آتش سوزی در شمال چند برابر خسارت جنگ با لبنان است
یک مقام صهیونیستی گفت: خسارات ناشی از آتشسوزی در شمال «اسرائیل» چند برابر بیشتر از خسارتی است که اسرائیل از جنگ با لبنان متحمل شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، پس از وقوع آتش سوزی در مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی و ناکامی رژیم صهیونیستی در مهار این آتش سوزی، حالا یکی از مقامات این رژیم اعتراف کرده است که خسارات این آتش سوزی چند برابر جنگ با لبنان است.
با اینکه مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند که آتش مهار شده است اما حالا خبرها حاکی از آن هستند که نیروهای این رژیم در حال تلاش برای مهار آتش سوزی هستند.
در همین باره مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند که ۱۲ گروه آتش نشانی همچنان در منطقه کرن نفتالی برای اطفای شعلههای آتش مشغول به کار هستند.
برخی رسانهها این آتش سوزی گسترده را مشکوک عنوان کردهاند اما رسانهها و مقامات صهیونیستی از اظهار نظر صریح در این باره خودداری میکنند.
✅ بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره انتخابات ریاست جمهوری پیشرو:
▫️انتخابات پیش روی ما، یک پدیده پر دستاورد است
▪️ حماسه انتخابات، مکمل حماسهی بدرقهی شهیدان است
▫️احتیاج دارد به یک به رئیسجمهور فعال، پرکار، آگاه، معتقد به مبانی انقلاب
▪️در رقابتهای انتخاباتی بین نامزدها اخلاق حاکم باشد
▫️لجن پراکنی کردن به آبروی ملی لطمه میزند
▪️انشاءالله یک رئیسجمهور شایسته برای ملت ایران تعیین خواهد شد
🔹️حضرت امام خامنهای حفظه الله:
✏️ انتخابات پیش روی ما، یک پدیده پر دستاورد است؛ اگر ان شاءالله با خوبی و شکوه و عظمت برگزار بشود، یک دستاورد بزرگ برای ملت ایران است. بعد از این حادثه تلخ، مردم جمع بشوند، با آرای بالا، مسئول بعدی را انتخاب کنند، این در دنیا انعکاسش انعکاس فوق العادهای است. لذا این انتخابات بسیار مهم است. این حماسه انتخابات، مکمل حماسهی بدرقهی شهیدان است. این کار، مکمل کاری است که قبلاً کردید در بدرقهی شهیدان.
✏️ ملت ایران برای اینکه بتواند در معادلات پیچیدهی بینالمللی منافع خودش را حفظ کند و عمق راهبردی خودش را تثبیت کند و ظرفیتها و استعدادهای طبیعی و انسانی خودش را به مرحله بروز و ظهور برساند و کام مردم را شیرین کند و همچنین بتواند حفرهها و رخنههای اقتصادی و فرهنگی را پر کند احتیاج دارد به یک به رئیسجمهور فعال، پرکار، آگاه، معتقد به مبانی انقلاب.
🔴حمله موشکی حزبالله به سکوی گنبدآهنین
🔹حزبالله لبنان: رزمندگان مقاومت، سکوی گنبد آهنین در پادگان راموت نفتالی را با موشک هدایت شونده هدف قرار دادند که منجر به انهدام آن شد.
🔹رزمندگان مقاومت لبنان همچنین سایت نظامی سماقه ارتش رژیم صهیونیستی را در تپههای کفرشوبای اشغالی لبنان هدف قرار دادند.
⭕️ بیانیه مشترک 8 کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام
هشت کشور روسیه ، چین ، بلاروس، ایران، نیکاراگوئه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیهای مشترک در واکنش به قطعنامه سه کشور اروپایی علیه ایران در شورای حکام آژانس تاکید کردند که این مسئله فراتر از هنجارهای احتمالی رویه و آداب دیپلماتیک است
خلق حماسه جدید !
محمدكاظم انبارلویی
1- یکی از مؤلفههای دوام و بقای نظامهای سیاسی بهویژه انقلابها «قدرت ترمیم» است. انقلاب اسلامی فراز و فرودهای بزرگی را طی کرده است.تنها در 6 ماهه اول سال 60 شهید بهشتی و 72 تن از یاران امام و رئیسجمهور و نخستوزیر کشور به شهادت رسیدند و قبل از آن یکی از کادرهای اصلی انقلاب یعنی امام خامنهای تنش را با تیغ ترور تا مرز شهادت زخمی کردند.این ضربه در رأس هرم قدرت بود. در قاعده هرم قدرت، یعنی مردم عادی و کوچه و بازار هم در یک جنگ داخلی و هم در یک جنگ خارجی با جان خود هزینه بقای انقلاب را سخاوتمندانه میپرداختند. شمار شهدای ترور تا مرز 17 هزار نفر پیش رفت و صدها هزار نفر هم در جنگ تحمیلی به شهادت رسیدند. اما «قدرت ترمیم» انقلاب به جایی رسید که حتی پس از رحلت امام خمینی (ره) به سرعت آن جایگاه محفوظ ماند و حتی پرقدرتتر در سپهر سیاست ایران، منطقه و جهان درخشید.
2- ثبت نام واجدین شرایط سمت ریاست جمهوری به پایان رسید. به روایت سخنگوی وزارت کشور 80 نفر آمادگی خود را برای پذیرش این سمت به شرط رأی مردم اعلام کردند. از این تعداد 8 نفر حداقل تمام یا برخی شرایط این جایگاه را دارند. مفهوم این کثرت این است که انقلاب «قدرت ترمیم» دارد. اگر مسئول یا مسئولانی به هر دلیل نتوانند این مسیر را ادامه دهند. دهها نفر در «اتاق اجراء» و «تقنین» و سمتهای دیگر وجود دارند که کاستیها در سطوح مدیریتی را ترمیم کنند. آنهم سمتهای که احتمال ترور و شهادت وجود دارد.
3- مردم عزیز ایران در حال خلق حماسهای در هشتم تیر امسال هستند.
رهبر معظم انقلاب در مرقد امام (ره) فرمودند :
- عزاداری مردم برای رئیسجمهور یک حماسه بود.
- حماسه انتخابات مکمل حماسه بدرقه شهیدان است.
- انتخابات باشکوه یک دستاورد بزرگ برای ملت است.
- صحنه انتخابات صحنه عزت، حماسه و رقابت برای خدمت است.
- حضور مردم در اجتماعات روی معادلات منطقه اثر خواهد گذاشت.
تصویر آینده همین است که معظمله فرمودند . انتخابات آینده آوردگاه کم کردن شکاف دولت و ملت است. دولت آینده قطعا با برکت خون شهید رئیسی و یارانش قویتر و کارآمدتر از قبل خواهد شد.
حتی کسانی که با بیمهری انتخاباتهای قبل را تحریم و شبهتحریم کردند برای ترمیم درد وجدان خود به پای صندوقهای رأی خواهند آمد. از میان ثبتنامکنندگان حداقل 17 نفر اصلاحطلب یا با گرایش اصلاحطلبی وجود دارد.
4- در میان ثبتنامکنندگان 45 اصولگرا و 19 نفر مستقل دیده میشوند که انتظار میرود شمار زیادی از آنها قبل یا بعد از اعلام احراز صلاحیتها به نفع عناصر برجستهتر و کارآمدتر و پرکارتر کنار روند.
از دولت شهید رئیسی حداقل 6 وزیر و معاون رئیسجمهور نامزد شدهاند. طبیعی است یکی میتواند به نمایندگی از دولت مدعی نمایندگی تداوم راه شهید رئیسی را داشته باشد. عناصری از مجلس و دیگر نهادها نامزد شدهاند که هر کدام برجستگی خاص خود را دارند.
مقام معظم رهبری در بیانات 14 خرداد در مرقد امام فرمودند :
- کشور به یک رئیسجمهور فعال ، پرکار ، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب نیاز دارد.
- مردم جمع شوند با آراء بالا رئیسجمهور بعدی را انتخاب کنند.
در انتخابات مجلس یک منطقی برای گزینش نمایندگان پیدا شد که ظاهرا منطق درستی بود گفته میشد باید انتخابات شاخصمحور باشد شخصمحور نباشد . همچنین میگفتند دوران پدرخواندگی و قبیلهگرایی پایان یافته است.
این حرف درستی بود به شرطی که خود این منطق، منجر به پدیداری «قبیله جدید» و «پدر خوانده جديد»نشود.
شاخصهای گزینش یک رئیسجمهور کارآمد در بیانات رهبری و قانون اساسی مشخص است و همین شاخص ها در قانون انتخابات را میشود در یک جدول درجهبندی کرد و رجال سیاسی و مذهبی که نهایتا مورد تأيید شورای نگهبان قرار میگیرند در آن جدول قرار داد. کسی که بیشترین نمره را آورد بهعنوان رئیسجمهور آینده مورد اجماع ملی قرار دارد.
کشور امروز نیازمند یک رجل سیاسی و مذهبی است که در مورد او اجماع ملی صورت گیرد. تا او بتواند همه گرایشهای سیاسی که درجهای از کارآمدی دارند زیر چتر دولت جدید به کار گیرد. رجال سیاسی مطرح ، احزاب و گروههای پشتیبانیکننده آنها باید به این درجه از رشد در سیاستورزی برسند که مصالح ملی را به مصالح قبیلهای و فرقهای ترجیح دهند. اگر از تجربه انتخابات سالهای 76 ، 84 ، 88 ، 92 ، 96 ، 1400 ریاست جمهوری جمعبندی درستی داشته باشیم خطاهای احتمالی را به صفر کاهش خواهیم داد و به یک دولت قوی ، پرتلاش و کارآمد خواهیم رسید.
با این رویکرد می توان یک حماسه جدید خلق کرد.
🔴 هشدار عربستان نسبت به گرمای بیش از حد در مراسم حج؛ چهل زائر ایرانی بستری شدند
🔹بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی عربستان سعودی، میانگین دمای هوا در شهرهای مکه و مدینه در زمان مراسم حج امسال یکونیم تا دو درجه سانتیگراد از حد نرمال بالاتر خواهد رفت. همچنین پیشبینیهای این سازمان نشان میدهند که رطوبت هوا ۲۵ درصد و احتمال بارندگی صفر درصد خواهد بود.
🔹در همین زمینه، علی مرعشی، رئیس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت ایران با اشاره به افزایش دمای هوا در عربستان سعودی اعلام کرد که تعداد زائران ایرانی بستریشده در بیمارستانها تا روز سهشنبه به ۴۰ نفر رسیده است.
💢چرا دل آقا برای رئیسی سوخت؟
🔹یکی از عبارتهایی که رهبر معظم انقلاب(مدظلهالعالی) در مراسم سالگرد امام خمینی(ره) به کار بردند، عبارت «دلم برای رئیسی سوخت» بود که به سرعت مورد توجه فعالان رسانهای قرار گرفت. این عبارت که با توضیحات بعدی معظمله حاکی از عمق مظلومیت شهید رئیسی بود، نشان داد که بعضاً در حق برخی خدمتگزاران به مردم کم لطفیهایی صورت میگیرد. در حالی که اصل رقابت بر اساس آموزههای دینی ما برای خدمت است و قاعدتاً باید افراد در خدمات دولت با هم رقابت کنند؛ اما در عمل با تخریب رقیب و زیر سؤال بردن اقدامات او، فضای قدرتطلبی را در جامعه گسترش میدهند. این شیوه برخورد سبب میشود که اصولاً مردم هم به جای دیدن خدمات، رقابت بر سر قدرت را ببینند و اگر رویکرد از خدمتگزاری به سمت قدرتطلبی رفت، همه داشتههای انقلاب و مردم در معرض خطر جدی قرار میگیرد.
🔸یکی از اصلاحطلبان در مورد رکورد حضور مردمی و سفرهای استانی رئیسجمهور نوشته بود: «اکنون که سفرها هفتگی شده است، گمان میکنم در مسیر نادرستی قرار گرفته است. اگر این سفرها میتوانست مشکلی را حل کند، باید در دوره احمدینژاد کمترین مشکل را میداشتیم». دیپلماسی فعال دولت و ایجاد توازن در سیاست خارجی را غش کردن در دامن شرق نامیدند و غیره. در این زمان جریان ارزشی و اصولگرا نیز آنگونه که باید از عملکرد مثبت دولت دفاع نکرد؛ در حالی که مادر رئیسجمهور شهید، منزلی ساده در مشهد داشت و حتی برادران سید تا بعد از شهادت گمنام بودند، کسی بر پاکدستی و سادهزیستی رئیسجمهور شهید دقت نکرد؛ حضور میدانی در مواقع بحران، شکسته شدن رکورد بیکاری، آبرسانی پایدار برای روستاییان، تعیین تکلیف طرحهای نیمهتمام به نفع مردم، رویکرد تازه و مؤثر دیپلماسی اقتصادی خارجی و پشتیبانی قوی از محور مقاومت مورد توجه جدی قرار نگرفت! یعنی دوستان دولت هم ارادهای برای گزارش واقعیت به نفع دولت و مردم نداشتند. این موضوعات دل آقا را سوزاند.
🔹بیتردید، این عبارت رهبر معظم انقلاب منحصر به شخص شهید رئیسی نیست؛ در جامعه ما افراد زیادی هستند که خدمات زیادی را انجام داده و میدهند؛ اما مورد هجمه جریانهای سیاسی قرار میگیرند. یک نمونه آن مرحوم رستم قاسمی بود که در وزارت مسکن و شهرسازی اقدامات بزرگی را انجام داد و حتی قبل از آن در دولت روحانی اقدامات بینظیری برای خنثیسازی تحریم و فروش نفت انجام داد (که هنوز ملت ایران از مواهب آن استفاده میکند) و تا پای جان بر سر خدمت به مردم ایستاد؛ ولی حتی بعد از ارتحال وی نیز طعنه میزدند که چرا فلانی در حالی که مریض بوده، در سمت وزیر قرار داشت؟! بنابراین رنجش خاطر رهبری از این بد اخلاقیهای سیاسی است که بعضاً برخی فعالان سیاسی و رسانهای به آن بیتوجه هستند و باعث آسیب به کلیت نظام میشود.
#گزارشروز
💢عواملی که آژانس اتمی را به نهاد سیاسی تبدیل میکند
🔹از همان ابتدای تأسیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این سازمان بخشی از تار و پود سیاست بینالملل بوده و نفوذ واشنگتن در آن امری کاملاً مشخص و بدیهی بوده است.
🔸اولین رئیس آژانس هم کسی جز یک آمریکایی نبود. بودجه آژانس به شدت به کمکهای کشورهای عضو به ویژه به آمریکا وابسته است.
🔹روند انتصاب مدیرکل اغلب بر اساس ملاحظات سیاسی و منافع کشورهای قدرتمند انجام میشود. مدیران کل آژانس هم معمولاً بعد از انتصاب در موضعگیریهای خود بیشتر رویهای سیاسی را دنبال میکند تا فنی.
🔸اسرائیل، علیرغم آن که مشخصا دارای سلاحهای هستهای است هرگز برای تحت نظارت قرار دادن برنامه خود تحت فشار قرار نگرفته است.
🔹این نشان میدهد که ملاحظات سیاسی، از جمله نفوذ آمریکا و اسرائیل، آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از اقدام علیه این رژیم باز داشته و پرسشهایی را در مورد استانداردهای دوگانه و بیطرفی واقعی آژانس ایجاد کرده است.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa