🔹🔸 *بصیرت، به معنای تیزبینی و شناختن راه درست*
رهبر معظم انقلاب در صحبتهای روز عید مبعث:
🔻 بصیرت یعنی چه؟ بصیرت یعنی تیزبین بودن و راه درست را شناختن. *انسان گاهی اشتباه میکند؛ حالا احتمال اشتباهِ انسانهای ابتدائی و تازهکار که بیشتر است، آدمهای قدیمی و مجرّب هم مواردی اشتباه میکنند راه درست را* ؛ بایستی مراقبت کرد که انسان در شناخت راهِ درست اشتباه نکند؛ در غبارآلودگی فتنهها بتواند راه را پیدا کند و بفهمد راه درست چیست؛ بصیرت به این معنا است. (۲۱ اسفند ۹۹)
هدایت شده از 🇮🇷 عکسنوشتہسیاسی 🇮🇷
🔵 خبر خوب؛ آزاد شدن ۳ میلیارد دلار از منابع ایران در کره جنوبی ، عراق و عمان
🔹عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق از آزادی سه میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در کره جنوبی، عمان و عراق خبر داد.
#خبر_خوب
#آزادشدن_3میلیارد_دلار
🇮🇷 @AXNEVESHTESIYASI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پیشبینی برنارد شاو درباره آینده غرب در پذیرش اسلام
🔺من پیشبینی میکنم که اروپای فردا به دین محمد گرایش پیدا خواهد کرد
کلیسا خیانت کرد و چهرهی این مرد را مشوه کرد، اروپاییان ندانستند
تنها اگر مردی مثل محمد بر عالم حکومت کند قادر است بر حل مشکلات عالم و غیرازاو کسی قادر بر حل مشکلات عالم نیست
#عید_مبعث
#بعثت
@hr.taraghi
#فیلم | آئین اختتامیه اولین کنفرانس ملی امام رضا(ع) و علوم روز
🔸حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، در آئین اختتامیه اولین کنفرانس ملی امام رضا(ع) و علوم روز که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد:
🔺پیامبر عظیم الشأن اسلام، محمد مصطفی(ص)، مصداق عینی «تجلی اعظم» است؛ معجزه پیامبر اسلام در آموزش و معرفت تجلی یافته است، لذا مسلمانان به عنوان پیروان این پیامبر گرامی باید سرآمد جامعه بشری از حیث علم، دانش و معرفت باشند.
🔺اقدامات ارزشمند علمی باید در نهایت بر تربیت و فرهنگ جامعه تأثیرگذار باشد؛ فعالیتهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی باید در جامعه امتداد داشته باشد و در زندگی روزمره مردم خود را نشان دهد.
🔺پژوهشگران باید به عرصه چگونگی انتقال صحیح و گسترش معارف نورانی و انسانساز اهل بیت(ع) به جامعه توجه داشته باشند.
@aqr_ir
🔴 چرا دولت روحانی مردم را #نامحرم می داند
بر اساس اندیشه امام خمینی(ره) یکی از مهمترین دلایل سرنگونی حکومت طاغوت، مسأله اشرافیت در این خاندان بود. حضرت امام بارها بر این موضوع تاکید داشتند که اشرافیت و ثروت اندوزی مسئولین، سبب انحطاط و نابودی حکومت پهلوی شده است حتی امام معتقد بودند که حکومت های اشرافی مردم را نامحرم به حساب می آورند و هیچ می بینند:
«شما اگر توجه کنید به حکومتهائی که در تاریخ بوده است و خصوصاً در این پنجاه سال، ملاحظه میکنید که آنهایی که در رأس امور بودند، آنها از این «مُلک»ها و «سلطنه»ها و ـ عرض میکنم که ـ از این سنخ مردم و ـ به اصطلاح ـ از اشراف بودند. وقتی که اشراف ـ به قول خودشان ـ و اعیان و متمکنین و یال و کوپالدارها متصدی امور یک کشور شدند، قهراً اینها مردم را به حساب نمیآورند. این یک امر قهری است و اینها در مقابل یک قدرتمند بزرگتر از خودشان خاضعاند و در مقابل ضعفا و ملت خودشان، جابر وستمگر.» (صحیفه امام خمینی(ره) جلد 18)
وقتی این سخن حضرت امام را دیدم، تازه به راز این لیست پی بردم:
1 . توافق ژنو 👈 محرمانه
2 . توافق لوزان 👈 محرمانه
3 . توافق برجام 👈 محرمانه
4 . توافق ایرباس 👈 محرمانه
5 . توافق بوئینگ 👈 محرمانه
6 . قرارداد FATF 👈 محرمانه
7 . قرارداد کرسنت 👈 محرمانه
8 . لیست اموال وزرا 👈 محرمانه
9 . نرخ رشد اقتصادی 👈 محرمانه
10 . آمار وام به مدیران 👈 محرمانه
11 . حقوقهای نجومی 👈 محرمانه
12 . جریمه قرارداد کرسنت 👈 محرمانه
13 . قراردادهای نفتی(IPC) 👈 محرمانه
14 . گزارش کیفیت بنزین خارجی 👈 محرمانه
15 . مبلغ جریمه گازی ایران - ترکیه 👈 محرمانه
16 . شفافشدن حقوقها برای مردم 👈 محرمانه
17 . قراداد پژو و نیروگاه یونیت اینترنشنال 👈 محرمانه
و farf و ...
#شفافیت
#مطالبه_گری
#پاسخکویی_مسئولین
•┈••✾••┈•
@hr.taraghi
نسبت رهبری با مدیریت اجرائی - 1399/12/30
پیغمبر راهبر است و فرمانده اصلی و گردانندهی اصلی است لکن اجرای کار به دست یک کس دیگری است غیر از آن پیغمبر، که در این مثال طالوت است و امثال آن هم قطعاً در تاریخ نبوّتها کم نیست و زیاد هست. ۱۳۹۹/۱۲/۲۱
شرحی برحدیث ولایت.ترقی
http://www.hamidrezataraghi.ir/new/detail/2/1/1/1/619/0/lang/Fa.aspx
تواصی به حق و صبر رمز دوام انقلاب اسلامی
طی دهههای اخیر یکی از مهمترین دغدغههای رهبری، حضور عالمانه، با برنامه، پررنگ و مؤثر افسران جنگ نرم در فضای مجازی بهعنوان بزرگترین رزمگاه دشمن در جنگ نرم بوده است. معظمله در آخرین مورد در ۲۱ اسفند ماه در دیدار مجازی خود با مردم ایران به مناسبت عید بزرگ مبعث مجدداً به این دغدغه پرداخته و هفت توصیه (و به تعبیر دقیقتر هفت فرمان) مشتمل بر «امیدآفرینی»، «بصیرت آفرینی»، «توصیه به ایستادگی»، «تنبلی نکردن»، «خسته نشدن»، «تواصی به حق و تواصی به صبر» را به افسران جنگ نرم و فعالان فضای مجازی ابلاغ فرمودند. در میان این هفت فرمان شاید اولین باری بود که امام خامنهای به موضوع تواصی به حق و تواصی به صبر پرداخته و توجه به تواصی را رمز و راز مانایی و دوام انقلاب اسلامی و خنثی شدن دسیسهها و توطئههای شیطانی دشمن برشمردند.
جنگ نرم مؤثرترین و کارآمدترین راهبرد نظام سلطه برای براندازی و تغییر رفتار و همسو کردن کشورهای ناهماهنگ با نیات و برنامههای سلطهگران است، اما به رغم مزیتهای فراوانی که نسبت به سایر روشها دارد، از آنجا که از سرعت لازم برخوردار نیست و دولتهای مستکبر صرفاً به دلیل سرعت بخشی در تسلط بر منابع و ذخایر کشور هدف، از جنگ نرم بهعنوان آخرین حلقه از راهبردهای خود علیه کشور هدف بهره گرفته و عمدتاً تا مجبور نباشند از این راهبرد استفاده نمیکنند و از سایر شیوههای جنگ سخت و نیمه سخت همچون جنگهای نظامی مستقیم یا نیابتی، شورشگری و ضد شورشگری، براندازی و ضد براندازی، کودتا و ترور استفاده میکنند.
جنگ نرم نسبت به سایر شیوهها و روشهای متعارف در نظام سلطه، دارای مزیتهای برجسته و انکارناپذیری نظیر «بهره گیری از ظرفیتهای داخلی کشور هدف»، «بهره گیری از ظرفیتهای بالای شبکه نفوذ»، «کم هزینه نسبت به سایر روشها»، «رفع اتهام دخالت در امور کشور هدف»، «قابلیت مدیریت افکار عمومی جهانی»، «دوقطبی سازی و چندقطبی سازی مردم»، «سوق دادن اختلافات داخلی به سمت اعتراض، اعتصاب، شورشگری و اغتشاش» و «تصمیم سازی برای مدیران کشور هدف» است. هدف اصلی دشمن در جنگ نرم مردم هستند. دشمن در این جنگ با استفاده از ظرفیتهای شگرف و فوقالعاده گسترده رسانهای در عصر اطلاعات (یا عصر رایانه و عصر دیجیتال) اندیشه و ادراک مردم را نشانه رفته و در پی تغییر ادراک و اندیشه، باورها و تفکر مردم است و فضای مجازی مهمترین، پردامنهترین، سریعترین، ارزانترین و توجیه پذیرترین بستر اعمال تغییرات مورد نظر دشمن است. در کشاکش معرکه و گرد و خاک و هیاهو و چکاچک شمشیرهای نامرئی در جنگ نرم، مردم کشور هدف قدرت تشخیص حق و باطل از یکسو و عنان اختیار از سوی دیگر را از کف داده به جای دشمن، دیوانه وار و عجولانه، همدیگر را آماج تیرهای زهرآگین خود قرار میدهند.
چاره کار در ایجاد موج امید و افزایش بصیرت است که در غیراین صورت، در جامعه نا امید و بی بصیرت ایمان، باور، اعتقاد، امید، آرامش، اعتماد و به طور کلی همه سرمایهها و داشتههای فرهنگی مردم به دست خودشان نابود میشود و مردم در یک جامعه افسرده، مرعوب، مضطرب، خسته، بی انگیزه، ناراحت و مأیوس، از ترس دشمن به دامن دشمن پناه برده و آزادی، استقلال، غرور و عزت خود را پیش پای دشمن فدا کرده و دشمن بدون شلیک حتی یک تیر، با نسل کشی (ژنوسید) فرهنگی، بر آب و خاک و منابع کشور هدف مسلط میشود.
دشمنیهای نظام سلطه و مشخصاً امریکا با نظام اسلامی چهار دهه است که همچنان ادامه دارد و غلبه بر دسیسههای رنگارنگ دشمن به دو عنصر کلیدی و بسیار مهم «بصیرت» و «استقامت» نیاز است و از همین روست که شیطان بزرگ و دشمن حیلهگر و درنده خوی غرب در پساجنگ تحمیلی و در دوران جنگ نرم، همین دو عنصر کلیدی را هدف قرار داده است. لازمه حفظ این دو خصوصیت مهم، وجود «جریان تواصی» در جامعه است. اگر زنجیره توصیه به صبر و حق در میان مردم برقرار باشد، احساس نا امیدی، تنهایی و ضعف اراده در جامعه بهوجود نمیآید و جرئت اقدام نیز از بین نخواهد رفت. فراموش کردن تواصی در جامعه، مردم را به دام خمودی، عزلت و انزوای سکولاریزه شدن کشانده و میدان جولان دشمن برای وارونه نمایی حقایق آماده میکند.
مطالبه رهبری از جوانان برای ورود گسترده به فضای مجازی و به اهتزاز درآوردن پرچم امید و استقامت، علاوه بر توجه معظمله به ظرفیتهای بالای جوانان در فضای مجازی، ناشی از زمین گیر شدن احزاب سیاسی در خاکریز دنیاطلبی و مسابقه ریاست طلبی و تکاثر ثروت و میدان داری نفوذ جریانی در پیکره احزاب سیاسی و سیاستمداران کشور است.
حفاظت از آرمانها و اهداف بلند انقلاب و تقویت باورها و ایمان مردم و خنثی سازی طرحهای دشمن و رسیدن به قلههای شرف و عزت ملت ایران مستلزم برنامه ریزی افسران جنگ نرم در میدان تواصی به حق و صبر و استقامت است. مردم ایران اگرچه در برابر هم
ه فشارها و تهدیدهای دشمن از تأمین امنیت کشور خاطری آسوده دارند، اما از سوءمدیریت و ناکارآمدی دولتمردان در استفاده حداکثری از ظرفیتهای فراوان کشور در مواجهه با تحریمهای دشمن به شدت گلهمند و ناراحت هستند. در چنین حالتی اگر افسران جنگ نرم میدان تواصی به حق و استقامت را خالی کنند بی تردید دشمن به تحلیلهای غلط و با دروغهای شاخدار به تحریف علل کم توفیقی و بعضاً بی توفیقی کشور در پاسخگویی به نیازهای معیشتی مردم و فساد موجود در دولتمردان و افسارگسیختگی تورم و بیکاری پرداخته و مردم را به میدان رویارویی با نظام میکشاند.
منبع: روزنامه جوان
@hr.taraghi
چرا همکاریهای راهبردی ایران و چین موجب نگرانی غربیها شده است؟
🔹سند جامع راهبردی ۲۵ ساله همکاریهای ایران و چین در حالی امروز در تهران توسط وزرای خارجه دو کشور امضا شد که شاهد عملیات روانی غربیها با محوریت «تحریف واقعیت» هستیم.
🔹جریان معاند به دنبال تثبیت این گزاره در افکار عمومی مردم ایران است که؛ جمهوری اسلامی چون نمیخواهد از مواضع خود در برابر غرب کوتاه بیاید در دنیا منزوی شده لذا چارهای جز فروختن خود به چین ندارد!!
🔹همانقدر که راهبرد «مقاومت فعال» و ایستادگی در برابر زورگویی غربیها در راستای منافع ملی است، مشارکت با کشورهای دیگری که اراده زورگویی نداشته و از موضعی برابر وارد همکاری میشوند هم در راستای منافع ملی است.
🔹اتفاقا اگر جایی برای خرده گرفتن باشد، باید به دیرهنگام بودن اتفاقاتی از این دست و بیش از اندازه معطل غربیها شدن خرده گرفت.
🔹اگر ایران، کشوری ناتوان و منزوی بود و جایگاهی در هندسه جدید قدرت در نظام بینالملل نداشت، طبعا دلیلی برای این حجم از عصبانیت دشمنان وجود نداشت./ تسنیم
@hr.taraghi
💖ولادت با سعادت حضرت بقیه الله اعظم روحی و ارواحنافداه را به محضر مقام معظم رهبری و همه عزیزان تبریک میگوییم💖
✍️ بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت ۱۲ فروردین؛ روز جمهوری اسلامی
🔻جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت ۱۲ فروردین؛ روز جمهوری اسلامی بیانیه ای صادر کرد که بدین شرح می باشد؛
🔹سال ۱۴۰۰ که انتخابات های متعددی را در خود جای داده است، از اهمیت بالایی برخوردار است و نکات کلیدی را برای ملت شریف ایران ارمغان می دهد.
◻️ ۱-حضور حداکثری پای صندوق های رای، علاوه بر ایجاد همبستگی اجتماعی، بیشتر از گذشته امید معاندان نظام اسلامی را محو و نابود می کند.
◻️ ۲-نامگذاری سال جاری به نام «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» حاکی از آن است که ملت شریف ایران از عرصه های ایجاد نظام و مشارکت های سیاسی، فرهنگی و نظامی به خوبی گذر کرده و با توجه و تمرکز بر داشته ها در عرصه اقتصادی و رفع موانع این مسیر، شرایط پیشرفت همراه با عدالت نظام اسلامی را میبایست فراهم آورد.
۳-مردم همیشه در صحنه ایران اسلامی به خوبی نشان دادهاند که در زمان های حساس و لازم از انقلاب اسلامی حمایت می کنند. شکرانه این نعمت از سوی زمامداران امور کشور این است که شرایط زندگی مناسب و در شأن شهروندان جامعه اسلامی ایران را فراهم آورند و از هرگونه تبعیض و بیعدالتی دوری جویند.
◻️ ۴-راهبرد دشمن در سال جاری و با توجه به شرایط جهانی و منطقهای، ایجاد یأس و ناامیدی به ویژه از طریق فضای مجازی است.
◻️ ۵-از تمامی کسانی که قصد شرکت در انتخابات و قبول مسئولیت های مختلف را دارند میخواهیم اولاً بر اساس تکلیف عمل نمایند. ثانیاً به زوایا و شرایط مسئولیت آگاهی یابند.
@HawzahNews
@hr.taraghi
هانتیگتن:💥 *نزدیکی تمدن اسلامی شیعی و کنفوسیوسی (نماینده اصلی این دو تمدن یعنی ایران و چین) مهمترین تهدید تمدن غربی است.*
بر اساس نظریه هانتینگتون بر اساس نظریه هانتینگتون نزدیکی تمدن اسلامی شیعی و کنفوسیوسی (و نماینده اصلی این دو تمدن یعنی ایران و چین) مهمترین تهدید تمدن غربی است. در ادامه بخشی از نظریه جنگ تمدن های هانتیگتون بیان شده و توضیح مختصری از اثر موافقت نامه ایران و چین بر تمدن غربی در این غالب بیان می شود.
هانتینگتون در سال ۱۹۹۶ تئوری خود را با انتشار کتابی به نام «برخورد تمدنها و تغییر جهان» گسترش داد. البته این اصطلاح اولین بار توسط برنارد لوئیس در مقاله با نام بنیان خشم مسلمانان مطرح شد. از نظر هانتینگتون «پس از جنگ سرد، دولت¬های ملی به عنوان قوی¬ترین بازیگران صحنه¬ی جهانی باقی خواهد ماند؛ اما برخوردهای اصلی در سیاست جهانی، میان تمدن¬ها بروز می¬کند. برخورد تمدن¬ها وجه غالب سیاست¬های جهانی را تشکیل خواهد داد و در آینده خطوط گسل میان تمدن¬ها مرز نبرد میان آنها است» (هانتینگتون، 1380؛ 361 به نقل از رضایی، 1389: 180). از نظر هانتینگتون تمدن یک هویت فرهنگی است. هانتینگتون در تئوری خود تمدنهای جهان را به چهار حوزه تمدنی اصلی تقسیم می¬کند. تمدن غرب مسیحی، تمدن اسلامی، تمدن کنفوسیوسی و تمدن هندویی. به طور جزیی¬تر هشت تا نه تمدن را در جهان فعلی به عنوان تمدن¬های اصلی نام می¬برد که عبارتند از: تمدن غربی، اسلامی، کنفوسیوسی، ژاپنی، هندو، ارتدکس، اسلاوی، امریکای لاتین و آفریقایی (همان: 364).
هانتیگتون در خصوص علل برخورد تمدن¬ها دلایل زیر را دخیل می¬داند:
• اختلاف تمدنها اساسی است
• خود آگاهی تمدنی در حال افزایش است
• تجدید حیات مذهبی وسیلهای برای پرکردن خلا هویت در حال رشد است
• رفتار منافقانه غرب موجب رشد خود آگاهی دیگر تمدنها گردیده است
• ویژگیها و اختلافات فرهنگی تغییر ناپذیرند
• منطقه گرایی اقتصادی و نقش مشترکات فرهنگی در حال رشد است
• خطوط گسل موجود بین تمدنها امروزه جانشین مرزهای سیاسی و ایدئولوژیک دوران جنگ سرد گردیده است.
بر أساس نظریه هانتیگتون بیشترین احتمال درگیری غرب با تمدن اسلامی و کنفوسیوسی است. از طرفی کمترین خطر درگیری تمدن اسلامی با تمدن کنفوسیوسی است. با توجه به این دو نتیجه است که هانتینگتون خطر ایجاد ارتباط فراگیر میان تمدن اسلامی و کنفوسیوسی را بزرگترین عامل خطر برای تمدن غربی می¬داند.
در این نظریه هانتینگتون به جهان غرب هشدار دادهاست، که در قرن آینده رویارویی و برخورد جدی بین تمدن¬های گوناگون و از آن جمله برخورد تمدن¬های غرب با اتحاد تمدن¬های اسلامی و کنفوسیوسی حتمی است. هانتینگتون برای اثبات «خطر اسلام» نتایج نظرسنجی انجام شده در آمریکا را منتشرنمود. نظرسنجی که طی آن اکثریت پرسش¬شوندگان به این گمان بودند که خطری به نام خطر اسلام، وجود دارد. از زمان انتشار نتایج این نظرسنجی ظاهرا بسیاری از مردم بدان اعتقاد پیدا کرده¬اند. قابل توجه است که هانتینگتون سه کشور ایران، چین و عراق را بزرگترین تهدیدبرای ایالات متحده می¬داند.
بر أساس این نظریه می شود به راحتی متوجه شد چرا موافقت نامه ای بین ایران و چین تا این حد از طرف امریکایی ها در خارج از کشور و نفوذی های داخلی خطرناک است. بر این أساس پیش بینی می شود امریکا از ابزارهای فشار یا تشویق مثلا تهدید طرفین و در عین حال دادن امتیازاتی به دو طرف تلاش کند تا این موافقت نامه را تضعیف کند. البته راهکارهایی چون فشار از درون از طرف نفوذی های غربی و ایجاد اغتشاش از طرف هواداران غربی داخلی نیز دور از تصور نیست.در ادامه بخشی از نظریه جنگ تمدن های هانتیگتون بیان شده و توضیح مختصری از اثر موافقت نامه ایران و چین بر تمدن غربی در این غالب بیان می شود.
هانتینگتون در سال ۱۹۹۶ تئوری خود را با انتشار کتابی به نام «برخورد تمدنها و تغییر جهان» گسترش داد. البته این اصطلاح اولین بار توسط برنارد لوئیس در مقاله با نام بنیان خشم مسلمانان مطرح شد. از نظر هانتینگتون «پس از جنگ سرد، دولت¬های ملی به عنوان قوی¬ترین بازیگران صحنه¬ی جهانی باقی خواهد ماند؛ اما برخوردهای اصلی در سیاست جهانی، میان تمدن¬ها بروز می¬کند. برخورد تمدن¬ها وجه غالب سیاست¬های جهانی را تشکیل خواهد داد و در آینده خطوط گسل میان تمدن¬ها مرز نبرد میان آنها است» (هانتینگتون، 1380؛ 361 به نقل از رضایی، 1389: 180). از نظر هانتینگتون تمدن یک هویت فرهنگی است. هانتینگتون در تئوری خود تمدنهای جهان را به چهار حوزه تمدنی اصلی تقسیم می¬کند. تمدن غرب مسیحی، تمدن اسلامی، تمدن کنفوسیوسی و تمدن هندویی. به طور جزیی¬تر هشت تا نه تمدن را در جهان فعلی به عنوان تمدن¬های اصلی نام می¬برد که عبارتند از: تمدن غربی، اسلامی، کنفوسیوسی، ژاپنی، هندو، ارتدکس، اسلاوی، امریکای لاتین و آفریقایی (همان: 364).
هانتیگتون در خصوص علل برخ
ورد تمدن¬ها دلایل زیر را دخیل می¬داند:
• اختلاف تمدنها اساسی است
• خود آگاهی تمدنی در حال افزایش است
• تجدید حیات مذهبی وسیلهای برای پرکردن خلا هویت در حال رشد است
• رفتار منافقانه غرب موجب رشد خود آگاهی دیگر تمدنها گردیده است
• ویژگیها و اختلافات فرهنگی تغییر ناپذیرند
• منطقه گرایی اقتصادی و نقش مشترکات فرهنگی در حال رشد است
• خطوط گسل موجود بین تمدنها امروزه جانشین مرزهای سیاسی و ایدئولوژیک دوران جنگ سرد گردیده است.
بر أساس نظریه هانتیگتون بیشترین احتمال درگیری غرب با تمدن اسلامی و کنفوسیوسی است. از طرفی کمترین خطر درگیری تمدن اسلامی با تمدن کنفوسیوسی است. با توجه به این دو نتیجه است که هانتینگتون خطر ایجاد ارتباط فراگیر میان تمدن اسلامی و کنفوسیوسی را بزرگترین عامل خطر برای تمدن غربی می¬داند.
در این نظریه هانتینگتون به جهان غرب هشدار دادهاست، که در قرن آینده رویارویی و برخورد جدی بین تمدن¬های گوناگون و از آن جمله برخورد تمدن¬های غرب با اتحاد تمدن¬های اسلامی و کنفوسیوسی حتمی است. هانتینگتون برای اثبات «خطر اسلام» نتایج نظرسنجی انجام شده در آمریکا را منتشرنمود. نظرسنجی که طی آن اکثریت پرسش¬شوندگان به این گمان بودند که خطری به نام خطر اسلام، وجود دارد. از زمان انتشار نتایج این نظرسنجی ظاهرا بسیاری از مردم بدان اعتقاد پیدا کرده¬اند. قابل توجه است که هانتینگتون سه کشور ایران، چین و عراق را بزرگترین تهدیدبرای ایالات متحده می¬داند.
بر أساس این نظریه می شود به راحتی متوجه شد چرا موافقت نامه ای بین ایران و چین تا این حد از طرف امریکایی ها در خارج از کشور و نفوذی های داخلی خطرناک است. بر این أساس پیش بینی می شود امریکا از ابزارهای فشار یا تشویق مثلا تهدید طرفین و در عین حال دادن امتیازاتی به دو طرف تلاش کند تا این موافقت نامه را تضعیف کند. البته راهکارهایی چون فشار از درون از طرف نفوذی های غربی و ایجاد اغتشاش از طرف هواداران غربی داخلی نیز دور از تصور نیست.
علی مشکینی:
م اینست که این دو کشور تلاش کردهاند با همکاریهای مشترک، تحریمهای ایالات متحده را بیاثر کنند. در حقیقت، تحریمها نتوانستند این کشور اسلامی را از رؤیاهای هستهای خود دور کنند.
اویل پرایس در ادامه دلایل احتمالی این ناکامی را بررسی و عنوان کرد: شبکه بلومبرگ، در گزارش بازار نفت خود در روز ۱۱ ماه مارس و بر اساس اطلاعات بهدستآمده، جزییات کامل خرید نفت ایران توسط چینیها را منتشر کرده است. بر اساس اعلام کوین رایت، تحلیلگر موسسه کپلر در سنگاپور، در ماه مارس، میزان خرید نفت ایران توسط چینیها ۸۵۶۰۰۰ بشکه در روز بوده که بالاترین رقم در دو سال اخیر و ۱۲۹ درصد بیشتر از ماه قبل بوده است.
در این آمار، محمولههای نفتی منتقلشده از طریق کشتی به کشتی در خاورمیانه و یا در آبهای سنگاپور، مالزی و یا اندونزی برای مخفی کردن مبدأ نفت صادراتی آنها محاسبه شده است. چینیها نفت زیادی خریداری میکنند که بیش از ۱۲ میلیون بشکه در روز بوده و از منابع مختلفی تأمین میگردد. تقاضای نفت این کشور ۳۰ میلیون بشکه در روز است. به نظر میرسد پکن این میزان از تجارت مخفیانه خود را در میان تعدادی از سفارشهای تأمینکنندگانش مخفی میکند.
یکی از دلایل متقاعد شدن چینیها برای خرید نفت ایران، تخفیفهای جذاب تعیینشده از سوی این کشور به ویژه در دوره کنونی رشد قابل توجه قیمتها است.
در مقاله بلومبرگ اعلام شده که نفت صادراتی نفتکشهای ایران قیمتی ۳ تا ۵ دلار کمتر از شاخصهای شناخته شده بازار نظیر برنت دارند. با توجه به میزان خرید چینیها، این تخفیفها به سرعت به پول واقعی تبدیل میشود. اما این مبادلات، تأثیرات عمیقتری در مصرف چشمگیر نفت پکن وجود دارد.
توسعه پرشتاب محور تهران-پکن تحریمهای آمریکا را خنثی میکند / روابط ایران و چین برد-برد است
رقابتی شدن بازار نفت در سال ۲۰۲۱ میلادی
این اعتیاد نفتی چه نقشی در رقابتی کردن بازار نفت در سال ۲۰۲۱ میلادی داشته است؟ نفت به یک کالای جهانی مورد مبادله تبدیل شده است. بنزین خریداریشده توسط شما از پمپبنزین، ممکن است از میادین عربستان سعودی، کانادا و یا کشوری دیگر تأمین شده باشد. شبکه گسترده انتقال نفت دنیا شامل نفتکشهای غولپیکر با ظرفیت جابجایی یک تا دو میلیون بشکه نفت در یک زمان است. این نفتکشها در مسیرهای حرکت خود با ریسک دزدی دریایی و یا ایجاد ممانعت از تردد توسط ناوگانهای نظامی روبرو هستند.
در سالهای اخیر، وقوع این دو اتفاق با افزایش روبرو شده است. بخشی از این اتفاقات به دلیل کسب درآمد بوده، اما در اغلب موارد، اعمال خواستههای ژئوپلیتیک دولتها سهم بیشتری داشته است. نکته مورد توجه اینست که شبکه جهانی توزیع نفت به شدت شکننده و در معرض آسیبهای شدید در آبهای کشورهایی نظیر یمن است.
در این منطقه، حوثیهای حمایت ایران که در حال جنگ با عربستان سعودی هستند، در دو سال اخیر، حملات پهپادی و موشکی مختلفی به سوی تأسیسات و زیرساختهای نفتی سعودیها داشته است.
براساس دادههای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده میزان عرضه و تقاضای نفت در سال جاری و سال آینده از شرایط کموبیش متوازنی برخوردارند. در این شرایط، هرگونه توقف در جابجایی جهانی نفت میتواند تأثیراتی منفی بر کشورهای واردکننده به ویژه ایالات متحده بر جای گذارد. تولید کنونی نفت آمریکا ۱۱ میلیون بشکه در روز است. مصرف این کشور نیز حدود ۲۰ میلیون بشکه در روز میباشد. کسری ۹ میلیون بشکهای نفت مورد نیاز ایالات متحده باید توسط نفتکشها و از دریاهای با ریسک فزاینده عبور کرده و به پایانههای این کشور برسند. در این دریاها، بازیگرانی بالقوه و التهاب آفرین نظیر ایران و چین وجود دارند که خواهان نشان دادن تأثیرگذاری ژئوپلیتیک خود هستند.
توسعه پرشتاب محور تهران-پکن تحریمهای آمریکا را خنثی میکند / روابط ایران و چین برد-برد است
سناریوهایی برای پیشبینی آینده
این گزارش در پایان با طرح سناریوهای مختلفی برای پیشبینی آینده نوشت: نخست اینکه چین یکی از برندگان تولید نفت ایران است. ظرفیت تولید نفت ایران ۳.۵ تا ۴ میلیون بشکه در روز میباشد. ایران در ماههای اخیر با تغییر دولت ایالات متحده روبرو شده و با حمایت شریک چینی خود در حال افزایش تولید نفت است.
ایرانیها نشان دادند که در دوره تحریم برای صادرات نفت خود، بسیار محتاط هستند. نفتکشهای ایرانی شبانه از بنادر خارج میشدند و ردیابهای خود را خاموش میکردند. با ایجاد مانع در برابر صادرات نفت ایران، چینیها بیشترین منفعت را کسب میکنند.
نکته بعدی این است احتمال کمبود نفت به تدریج افزایش یافته است. میزان تولید نفت ایالات متحده در شیب نزولی قرار دارد. در بسیاری از کشورهای عضو اوپک نیز به دلیل کاهش سرمایهگذاری غولهای نفتی در چند سال اخیر، شاهد کاهش میزان تولید نفت هستیم.
با توجه به رؤیاهای ژئوپلیتیک ایران و چین و تلاش برا
ی افزایش تنش
✅گزارش پایگاه انگلیسی از پیامدهای ژئوپلیتیکی توافق ایران و چین/
توسعه پرشتاب محور تهران-پکن تحریمهای آمریکا را خنثی میکند / روابط ایران و چین برد-برد است
ایران چین
یکی از چند کشور انگشتشماری که سیاستهای تحریمی ایالات متحده علیه ایران را زیر پا میگذارد، چین است. این شرایط برای دو کشور ایران و چین به دلایل مختلف، برد-برد است.
سرویس جهان مشرق - پایگاه تحلیلی اویل پرایس انگلیس در گزارشی به افزایش همکاریها و روابط میان ایران و چین اشاره کرد و نوشت: یکی از موضوعات کمتر مورد بحث قرار گرفته در رسانهها، همکاریهای پشت پرده ایران و چین در حوزه نفت است. در نگاه نخست به نظر میرسد که آنها چندان نقاط اشتراک قابل توجهی ندارند.
اختلافات مهم ژئوپلیتیک ایران و چین با ایالات متحده
این وبسایت تخصصی نفت و انرژی مینویسد: ایران و چین اگرچه از نظر مذهبی و حکمرانی با یکدگیر متفاوتند اما اگر شما با نگاهی عمیقتر بنگرید، آنها اشتراکهای دیگری دارند که باعث اتحاد منافع مشترک آنها میشود. نکته مشترک و کلیدی میان آنها اینست که دو کشور ایران و چین دارای اختلافات مهم ژئوپلیتیک با ایالات متحده هستند.
ایران از سالها پیش با تحریمهای اعمالشده به ویژه توسط ایالات متحده و در گام بعدی توسط قطعنامههای سازمان ملل متحد در مورد برنامه هستهای تهران روبهرو است. چین نیز به قرن کنونی به عنوان زمان تصرف جایگاه آمریکا به عنوان ابرقدرت مسلط دنیا مینگرد. این دولتها، در موضعگیری خود در برابر ایالات متحده از دیدگاهی مشترک برخوردارند.
موفقیت چشمگیر چین، بیش از هر چیز مدیون دیدگاه کشورهای غربی در ۷۵ سال گذشته است که خواهان خرید هر چیزی به پایینترین قیمت ممکن هستند. از آن زمان، کشور چین به مرکز تولید برای دنیا تبدیل شد و ثروت چشمگیری به دست آورد. همهگیری ویروس کرونا باعث شد که منطق برونسپاری کالاهای راهبردی به چین، مورد تجدیدنظر قرار گیرد. اما در شرایط کنونی به استثنای مواد غذایی، اکثر کالاها در کشور چین ساخته شده است.
توسعه پرشتاب محور تهران-پکن تحریمهای آمریکا را خنثی میکند / روابط ایران و چین برد-برد است
همکاریهای مشترک تهران و پکن برای بیاثر کردن تحریمها
موضوع مورد توجه، دامنه همکاریهای مشترک تهران و پکن برای بیاثر کردن تحریمهای ایالات متحده در مسیر فروش نفت ایران است. بسیاری از کشورها پس از اعمال تحریمهای واشنگتن، فعالیتهای تجاری خود با ایران را متوقف کردهاند. تنها چند کشور همچنان دارای مبادلات تجاری با ایران هستند و در میان آنها، چین از جایگاه مهمی برخوردار است.
یکی از چند کشور انگشتشماری که سیاستهای تحریمی ایالات متحده علیه ایران را زیر پا میگذارد، چین است. آنها بنادر خود را بدون توجه به تبعات تحریمهای کاخ سفید به روی نفتکشهای حامل نفت ایران گشودهاند. این شرایط برای دو کشور ایران و چین به دلایل مختلف، برد-برد است.
توافق ۲۵ ساله ایران و چین در عصر مدرن
در ادامه این گزارش آمده است: این دو کشور در چند دهه اخیر با ایستادگی در برابر خواستههای ایالات متحده از شرایط مشابهی برخوردارند. از اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی و زمانی که ایران تلاش کرد تا توان نظامی خود را در حوزه فرامرزی افزایش دهد، چینیها با فروش موشکهای ضدکشتی توانستند به ایران قدرت تهدید مستقیم ناوگان نظامی ایالات متحده در تنگه هرمز را بدهند. در دهههای اخیر، دولت چین حامی ایران در رقابتهای ژئوپلیتیک بوده است و هماینک این دو کشور به دنبال یک توافق مشترک بلندمدت هستند که میتواند به توسعه چشمگیر حضور تجاری و نظامی چینیها در ایران منجر شود.
روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی مینویسد: این همکاری راهبردی و بلندمدت شامل ۱۸ قرارداد پیشنهادی است که رئوس آن در اختیار نیویورکتایمز قرار گرفته است. بدین ترتیب شاهد توسعه گسترده حضور چینیها در بانکداری، ارتباطات راه دور، بنادر، راهآهن و دهها پروژه بزرگ ایران خواهیم بود. در مقابل، چین به صورت دائم نسبت به واردات نفت ایران (بر اساس اعلام یکی از مقامات ایرانی و یک تاجر نفت با تخفیفهای هنگفت) در مدت ۲۵ سال اقدام خواهد کرد. در آینده قابل پیشبینی، چینیها میزان معینی از نفت ایران را خریداری خواهند کرد.
توسعه پرشتاب محور تهران-پکن تحریمهای آمریکا را خنثی میکند / روابط ایران و چین برد-برد است
اعتیاد نفتی چین و افزایش خرید نفت ایران در ماههای اخیر
پایگاه اویل پرایس در بخش دیگری از گزارش خود پیامدهای احتمالی در سالهای پیش رو در حوزههای نفت و ژئوپلیتیک را مورد بررسی قرار داد و نوشت:
در بهار سال ۲۰۲۰ میلادی، اقتصاد چین تا حدود زیادی از پیامدهای ویروس کرونا نجات یافت. بدین ترتیب شاهد بازگشت سریع میزان نفت خریداریشده این کشور به میزان پیش از همهگیری برای تأمین تقاضای اقتصاد اژدهای زرد پس از آغاز مجدد فعالیتها بود
هایم. نکته مه
ها در برابر ایالات متحده، ما با شرایط پیچیدهای همانند یک انبار باروت روبرو شدهایم که برای انفجار نیازمند یک جرقه نظیر مسئله تایوان در آینده نزدیک است.
سرانجام، اگر ریسک جنگ را به قیمت نفت بیفزاییم، باید نسبت به بازنگری ارزش داراییهای نفتی در کشورهای غیرمتخاصم اقدام نماییم. اقتصاد مدرن بر پایه محصولات نفتی و فرآوردههای نفتی بنیان گذاشته شده است و در دهههای آینده نیز این شرایط همچنان پابرجا خواهد بود.
#مشرق
🔘بسم الله الرحمن الرحیم🔘
✅دوست عزیز؛شما می توانید برای اطلاع از نظر مرجع تقلید خود در مسائل شرعی با دفاتر عظام تماس بگیرید...
مقام معظم رهبری در قم:
025-37746666
آیتالله سیستانی:
025-37836464
آیتالله شبیری زنجانی:
025-37740322
آیتالله صافی گلپایگانی:
025-37715511
آیتالله مکارم شیرازی:
025-37743110
آیتالله وحید خراسانی:
025-37740611
آیتالله فاضل لنکرانی:
025-37752752
آیتالله بهجت(ره):
025-37743271
آیتالله تبریزی(ره):
025-37736464
آیتالله مظاهری:
0311-4464691
پاسخ به مسائل شرعی از طریق
پیامک(📱(sms:
👈دفتر مقام معظم رهبری
(هرگونه سوالی)
30001619
👈 دفتر آیت الله مکارم شیرازی
(فقط احکام)
10000100
👈دفتر آیت الله مصباح
(پاسخ به هرگونه سوال
فقهی، اعتقادی، روانشناسی و...)
1000222333
👈مؤسسهء در راه حق
(هرگونه سؤالی)
10000222333444
👈مشاوره
و
پاسخ به مسائل شرعی
09650
تماس ازتلفن ثابت☎، رایگانه.
✳️شما میتوانید
پاسخ هرگونه سؤالی را
که داشته باشید
به راحتی به دست آورید.
آن هم با اس ام اس
(مقلد هر مرجعی که باشید)
چقدر خوب است
که در نشر این کار خیر
شما هم
شریک باشید.....ــــــــــــــــــــــــــــ
#عاشــــقـــانخـــــــدا🕋
اشتند، امروز بالغ بر ۳۵ تشکل سیاسی و دهها تشکل فرهنگی در مشهد در این زمینه نقشآفرینی میکنند. ما تلاش میکنیم این دامنه تاثیرگذاری اقشار مختلف مردم در تصمیمسازی برای انتخابات را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: ما تلاشمان این است که برای اولین بار یک ترکیب کارامد، شاخصمحور، متخصص در کمیسیونهای مختلف شورای شهر و دارای برنامه را به عنوان نامزدهای انتخابات شورای شهر به مردم معرفی کنیم. در هیچ دورهای شما لیستی را پیدا نمیکنید که ملاک انتخاب اعضای شاخصمحوری و تخصص باشد.
سخنگوی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امروز ما با آسیبشناسی از وضعیت فعلی، ملاکهایی را به دست آوردیم و با در نظر گرفتن شرایط خاص مشهد به عنوان پایتخت معنوی کشور، دنبال این هستیم که برنامه مدونی که تهیه شده است را به همراه لیست نامزدهای مورد حمایتمان به مردم ارائه دهیم.
ترقی بیان کرد: بنابراین به نظر میرسد آنچه که ما در این مرحله بر اساس تجربیات گذشته به مردم ارائه میدهیم قطعا بینقص نیست، اما بهترین شیوه برای ائتلاف و مساعد کردن زمینه برای مشارکت در تعیین سرنوشت آینده شهرشان است.
وی با اشاره به فرایند رسیدگی به نامزدها در شورای وحدت، یادآور شد: در گذشته معمولا وقتی لیستی توسط مجموعهای ارائه میشد، خیلی در جهت ارزیابی افراد داخل لیست توجهی صورت نمیگرفت، اما امروز ما طی فرایند بررسی صلاحیت هر نامزد، ده گام را طراحی کردیم که باید از فیلترهای مختلفی عبور کند تا بتواند رای لازم را برای معرفی به مردم به دست آورد. این شیوه را زمینه تخصصگرایی را به گونهای فراهم کرده است که مردم خود به صورت شخصی نمیتوانند انجام دهند و این کار برای اولین بار صورت گرفته است.
ثبتنام 200 نامزد انتخابات شورای شهر مشهد در سایت شورای ائتلاف
سخنگوی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی در خراسان رضوی عنوان کرد: تا کنون بیش از ۲۰۰ نفر از نامزدهای انتخابات شورای شهر در شورای ائتلاف ثبت نام کردهاند. این میزان استقبال نشاندهنده منتخبین و مردم به این شورا است.
وی اضافه کرد: ما پس از اینکه افراد مشخصات خود را در سایت شورا وارد کردند و برنامههای خود را اعلام کردند، مدارک آنان را تکمیل میکنیم و در اختیار کمیتههایی قرار میگیرد که تحت نظر شورای مرکزی ائتلاف، به ارزیابی شاخصهای افراد پرداخته میشود و پس از طی مراحلی، ترکیب شورا به گونهای از افراد شایسته انتخاب میشود که در این ترکیب، خانمها آقایان، جوانان، روحانیت و افراد باتجربه حضور دارند.
اجازه مهندسی در تصمیمسازیهای ائتلاف را به هیچ جریانی نمیدهیم
ترقی با بیان اینکه در این دوره به علت رعایت پروتکلهای بهداشتی ما نتوانستیم از داوطلبین برای ورود به لیستمان آزمون بگیریم، گفت: اما ما برگزاری آزمون از داوطلبین را برای ادوار بعدی در نظر داریم. ما سعی میکنیم اجازه مهندسی در تصمیمسازی را به هیچ جریانی در ائتلاف ندهیم و نگذاریم افرادی با بعضی از ارتباطگیریها مسیر انتخاب افراد شایسته را تغییر دهند.
نایب رئیس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی در خراسان رضوی با بیان اینکه اگر فردی از نحوه بررسی صلاحیتهای خود اعتراض داشت، میتواند درخواست رسیدگی به اعتراض خود را کند، ادامه داد: ما در تلاشیم تا حقی از کسی ضایع نشود. بنابراین ما تلاشمان این است که به یک لیست شایسته و کارامد برای انتخابات شورای شهر مشهد برسیم.
ترقی با دعوت از تمامی نیروهای انقلاب در سطح استان برای عضویت در مجمع عمومی ائتلاف در سایت شورای وحدت و ائتلاف، اظهار کرد: ما در صدد هستیم یک جمع صد هزار نفری در استان را به عنوان قاعده شورای ائتلاف از نیروهای انقلاب در بانک اطلاعاتی خودمان جمعآوری کنیم. من از همه نیروهای انقلابی که همگام با شورای ائتلاف در مشهد هستند تقاضا دارم در این سایت وارد شوند تا ما بتوانیم فرایند انتخابات آینده شورای مرکزی را بر اساس عضویت همه افراد طراحی کنیم و روند دموکراتیکی که مد نظر ما هست در انتخاباتهای بعدی محقق شود.
سخنگوی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی در خراسان رضوی با بیان اینکه از تمام تشکلات جبهه خط امام و رهبری تا تشکلهای رهپویان، تحولخواهان و ائتلاف وحدت ملی عضو شورای ائتلاف هستند، اضافه کرد: ما منتظریم مسئولین روحانیت و حوزه علمیه فرد مورد نظرشان برای مجلس خبرگان را به ما معرفی کنند و ما در زمینه انتخابات خبرگان نیز فعالیت خواهیم داشت.
ترقی در خصوص احزاب اصولگرایی که عضو شورای وحدت و ائتلاف نیستند و اقدام به ارائه لیست انتخاباتی کردهاند، با بیان اینکه ما نمیتوانیم از ارائه لیست توسط سایر احزاب جلوگیری کنیم، گفت: وظیفه ما این است که افرادی که تفکراتشان همراه با شورای ائتلاف و شورای وحدت است را در زیر یک پرچم جمع کنیم و تمام تلاش خودمان را هم در این خصوص کردهایم.
عملکرد شهردار فعلی مش
اولویت ما حضور «رئیسی» است/اجازه نمیدهیم در تصمیمسازیهای ائتلاف مهندسی شود
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی درخصوص انتخابات ریاست جمهوری گفت: سیاست ما تبعیت از اجماع کلی در تهران است و اولویت همه تشکلهای ما این است که آیتالله رئیسی این مسئولیت را بپذیرند و وارد صحنه شوند.
خبرگزاری ایسنا
حمیدرضا ترقی امروز در نشست رسانهای شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی، ضمن توصیه به نیروهای انقلابی در خصوص توجه به فعالیتهای رقیب و پرهیز از اختلاف درونی، اظهار کرد: امروزه انقلابینماهایی که تمام وقت خود را به اختلافافکنی بین نیروهای انقلابی صرف میکنند و از رقیب اصلی غفلت کردهاند، فاقد بصیرت هستند.
کسانی که فکر میکند پیروزی اصولگرایان قطعی است سادهاندیشاند
وی با بیان اینکه پیروزی اصولگرایان در انتخابات امسال به هیچ وجه قطعی نیست، تصریح کرد: کسی که فکر میکند پیروزی اصولگرایان قطعی است، سادهاندیش است. ما نباید رقیب را کمظرفیت در نظر بگیریم. همچنین در این زمینه نباید توطئه یبنالمللی را نادیده بگیریم. طبیعتا کسانی که در قدرت هستند، نمیخواهند این قدرت را به سادگی رها کنند و میخواهند اگر قرار است رها کنند هم به افرادی نزدیک خود بسپارند. بنابراین ما نباید پیروزی اصولگرایان در انتخابات را قطعی بدانیم.
ترقی ادامه داد: متاسفانه برخی از نیروهای اصولگرا و انقلابی نیز چنین مشکلی را در تحلیل دارند و به همین خاطر به جای رصد رقیب، به جان یکدیگر افتادهاند. در حال حاضر سازوکار شورای ائتلاف نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.
حضور رئیسی اولویت شورای وحدت برای انتخابات ریاست جمهوری است
وی با اشاره به سیاستهای شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری افزود: در این خصوص سیاست ما تبعیت از اجماع کلی در تهران است و اولویت همه تشکلهای ما این است که آیتالله رئیسی این مسئولیت را بپذیرند و وارد صحنه شوند. طبیعتا در شرایطی که ایشان نپذیرند، ممکن است تصمیم دیگری اتخاذ شود که برمیگردد به جمعبندی شوراهای وحدت و ائتلاف در تهران که ما از آن تبعیت خواهیم کرد.
این فعال سیاسی اصولگرا در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرآیند ارائه لیست توسط شورای ائتلاف و وحدت برای شورای شهر مشهد افزود: شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در خراسان رضوی از تلفیق دو شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب در تهران به وجود آمده است و هیئت موسس آن مورد تایید این دو شورا میباشد و نمایندگی آنها را به عهده دارد و سعی کرده است با گسترده کردن چتر نیروهای انقلاب در ذیل شورای وحدت و ائتلاف، تمام ظرفیتهای استان را که میتوانند در انتخابات نقش داشته باشند را در زیر پرچم خود جمع کند.
نیروهای سیاسی در خراسان رضوی وقت خود را صرف تنگنظری علیه هم میکنند
سخنگوی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی در خراسان رضوی بیان کرد: متاسفانه در استان ما، نیروهای سیاسی عمدتا وقت خود را صرف زیر آب زنی یکدیگر و تنگنظری میکنند در حالی که بسیاری از استانهای موفق در عرصه اجرایی کشور، معمولا افراد پشت یکدیگر هستند و تعصب استانیشان به گونهای است که هوای نیروهای خودی را دارند و تمام انرژی خود را صرف وحدت برای گرفتن امکانات برای استان خود میکنند.
ترقی ادامه داد: همین عادت اشتباه ما در خراسان رضوی باعث شده است تا بسیاری از نیروهای نخبه و توانمند خراسان رضوی در سایر استانها به خوبی بدرخشند اما در داخل استانمان از آنان استفاده مطلوبی نشود، به طوریکه بسیاری از مدیران استان ما از سایر استانها به خراسان رضوی میآیند.
اگر فکر کنیم رقیب تلاشی برای پیروزی در انتخابات نمیکند فاقد بصیرت سیاسی هستیم
وی با تاکید بر اینکه رقبای انتخاباتی ما، رقبایی جدی و حاضر در صحنه هستند، عنوان کرد: یعنی این گونه نیست که ما تصور کنیم فقط جریانهای انقلابی و اصولگرایی برای انتخابات فعالیت کنند و رقیب که امروز قدرت اجرایی کشور را در اختیار دارد، هیچ گونه تلاشی برای پیروزی در انتخابات نمیکند. این تصور ناشی از فقدان بصیرت سیاسی است و کسانی که این گونه تصور میکنند، به جای رصد رقیب، تمام انرژی خود را صرف درگیریهای درون جناحی میکنند.
نایب رئیس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی در خراسان رضوی با بیان اینکه امروزه همه باید دست به دست هم دهند و کشور را از وضع موجود نجات دهند، گفت: ما تلاش کردیم شورای ائتلافی که به وجود میآوریم، وضعیت گذشته تصمیمسازی برای انتخابات را تغییر دهد. اگر در چند دوره گذشته انتخابات چهار، پنج نفر برای انتخابات تصمیمسازی و لیست تهیه میکردند، امروز صد برابر این افراد برای انتخابات تصمیمسازی میکنند.
35 تشکل سیاسی مشهد برای ارائه لیست شورای شهر مشهد نقش آفرینی میکنند
ترقی ادامه داد: اگر در گذشته فقط دو جناح سیاسی در تصمیمسازی برای انتخابات نقش د
هد را نفی نمیکنیم
نایب رئیس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی در خراسان رضوی ضمن انتقاد به وجود مشکلات در شهر مشهد در خصوص اداره گران شهر، توسعه شهری و حاشیه شهر، اظهار کرد: حل تمام این مشکلات نیازمند حضور و پذیرش مسئولیت از طرف افراد کارامد است. البته ما عملکرد شهردار فعلی مشهد را نفی نمیکنیم و عملکرد وی را قابل توجه میدانیم، ولی به هر حال سیاستگذاریهای شهری در مشهد مشکلاتی را دارد که حل آن نیازمند حضور افراد متخصص است.
وی در خصوص تبلیغات انتخاباتی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب، عنوان کرد: به محض اینکه لیست نهایی شد، ما یک برنامه تبلیغات متمرکز داریم و یک تبلیغات را هم خود افراد با هماهنگی ستاد انتخاباتی ائتلاف انجام خواهند داد. سعی ما این است که با کمترین هزینه، طوری اقدام کنیم که اطلاعرسانی به تمام اقشار جامعه صورت گیرد.
وجود دستهای پشت پرده در ارائه لیست تهمت است
ترقی در پاسخ به انتقاداتی که ارائه لیست توسط ائتلاف را انحصارطلبی عنوان میکنند، تصریح کرد: چطور اگر یک شخصیت روحانی از یک فردی در انتخابات حمایت کند، انحصارطلبی نیست، آن وقت اگر یک ائتلافی با این میزان دقت و فراگیری بیاید افرادی را برای انتخاب به مردم معرفی کند و مردم را هم در انتخاب کردن آزاد بگذارد، انحصارطلبی است؟ بنابراین اگر افرادی انحصارطلبی را مطرح میکنند، به این دلیل است که نتوانستهاند در لیست ائتلاف حضور پیدا کنند.
نایب رئیس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی خراسان رضوی تاکید کرد: ارائه لیست توسط ائتلاف، انحصارطلبی نیست همچنین اینکه گاهی مطرح میشود در بستن لیست شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی، دستهای پشت پرده دخیل هستند، تهمت است.
غیر از شورای شهر سوم، عملکرد سایر شوراها را نمیتوانیم تایید کنیم
وی با بیان اینکه ما عملکرد پنج دوره گذشته شورای شهر مشهد را مورد ارزیابی قرار دادیم، عنوان کرد: ما به غیر از شورای سوم شهر مشهد، عملکرد دیگر شوراهای این شهر را نمیتوانیم تایید کنیم. این شورا از نظر برنامهریزی و عملکردی شورای مطلوبی بود. در سایر ادوار نیز نقاط ضعف و قوتی وجود داشته است.
ترقی با بیان اینکه باید عملکرد شهرداری را جدا از شورای شهر در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: یکی از درگیریهای اصلی شورای پنجم شهر مشهد درگیری مدیریتی بین شهردار و شورا بود. اتفاقاتی که در خصوص روزنامه شهرآرا افتاد به شورای شهر مربوط میشود و ربطی به شهرداری ندارد. ما در عملکرد شهردار فعلی مشهد نقاط مثبت زیادی را شاهد هستیم که جای تشکر دارد.
سخنگوی شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی خراسان رضوی با انتقاد از اینکه چرا طرحهای تفصیلی ارائه شده برای مشهد، هیچ سنخیتی با هویت مذهبی شهر ندارد، گفت: بخشی از اینها به ضعف شورای شهر و بخشی دیگر به عملکرد بخش مسکن و شهرسازی تهران مربوط میشود. ما همه تخلفاتی که در این خصوص ایجاد شده است را در اختیار دستگاههای قضائی قرار دادیم و بخش دیگر هم که به عملکرد خود شورای شهر مشهد مربوط میشود.
وی ضمن انتقاد به گسترش حاشیه شهر مشهد، اظهار کرد: حل تمام این مشکلات به شورای شهر مربوط میشود. نباید برای رای آوردن به عنوان مثال بودجه قطار شهری را قطع کرد و آن را به تاسیس کارگاهها اختصاص داد. ما نقاط قوت را قبول داریم و بین عملکرد شورای شهر و شهردار تفاوت قائلیم. شورای سوم شهر مشهد برای این شهر چشمانداز طراحی کرد، اما کدام یک از شوراهای بعدی به این چشمانداز عمل کرد؟ اگر عمل میشد الآن شهر ما توسعهیافتهتر بود. حرم مطهر رضوی باید به عنوان مرکز توسعه شهر باشد، نه اینکه توسعه به سمت غرب مشهد انجام شود و از توسعه مناطق نزدیک حرم غفلت شود.
نایب رئیس شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلابی خراسان رضوی با بیان اینکه شهرداری باید بدون وارد کردن فشار به مردم، یک درامد پایدار و مشروع داشته باشد، اظهار کرد: مردم الآن برای یک پروانه باید کلی هزینه کنند و در این خصوص با مشکلات زیادی روبرو هستند.
....:
بیانیه شماره ۵ شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی
بسم الله الرحمن الرحیم
الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه اولئک الذین هدیهم الله واولئک هم اولوالالباب قرآن کریم زمر 18
مقام معظم رهبری :
این هم خطا است که ما از همهی کسانی که انقلابی هستند، یک نوع عمل انقلابی توقّع داشته باشیم؛ یا یک درجهی از انقلابیگری توقّع داشته باشیم؛ نه. به قول ما طلبهها انقلابیگری مقول به تشکیک است. ممکن است یک نفر نسبت به مفاهیم انقلاب و عمل انقلابی بهتر حرکت کند، یک نفر به آن خوبی حرکت نکند امّا در همان راه دارد حرکت میکند. اینکه ما هرکسی خوب حرکت نکرد یا بهطور کامل حرکت نکرد را متّهم بکنیم به غیر انقلابی یا ضدّ انقلابی این هم خطا است ،مهم این است که آن شاخصها تطبیق بکند. مهم شاخصها است.
شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی از ابتدای شروع فعالیت در صدد تجمیع حداکثری و ایجاد اتحاد بین نیروهای انقلاب بوده و در ادامه فعالیت نیز تمام تلاش خود را برای رسیدن به این مهم مبذول خواهد داشت
بدیهی است که مواضع شورا باید از مجاری رسمی اعلام شود ، صفحات رسمی در فضای مجازی ، بیانیه ها و مصاحبه سخنگوی شورا متکفل اعلام مواضع رسمی شورا است و هرگونه انتساب مطلب و موضعی به شورا از غیر این مجاری غیر قابل قبول است.
از طرفی شورا از اعضای خود در هر سطحی خواسته است که مواضع و نظرات فردی خود را به نام شورا مطرح نکنند و از طرفی از عموم نخبگان ، فعالان و کنشگران عرصه سیاسی ، فرهنگی نیز توقع میرود که برخی از اعلام موضعها توسط برخی افرادی که رسمی و غیر رسمی طرفدار شورا هستند را به پای شورا نگذارند .
شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی هرگز ادعا نداشته و ندارد ، که تنها کسانی که طرفدار این شورا هستند انقلابی اند. ما معتقدیم مبتنی بر نگاه متعالی ولی امر مسلمین حضرت امام خامنه ای مد ظله العالی چتر انقلاب گسترده است و بسیاری از آحاد مردم زیر این چتر قرار دارند
از طرفی این مشی معظم له که
فرمودند:
جبههی انقلاب را گسترش بدهید، یارگیری کنید؛ حذف نکنید؛ صِرف اختلاف سلیقه و اختلاف نظر دربارهی فلان مسئله موجب طرد نشود.
جذب کنید؛ البتّه منظورم جذب منافق نیست، جذب آدم بیاعتقاد نیست؛ جذب آدم معتقدی است که با شما اختلاف سلیقه دارد.۱۳۹۹/۰۲/۲۸
را نصب العین خود قرار داده و هرگز بنای مخالفت با این مشی را بر خود روا نمیداریم .
الحمدلله خراسان رضوی و بالاخص شهر مقدس مشهد در خود مجموعه های انقلابی فراوانی را جای داده که در موضوع انتخابات آتی برخی در چهارچوب ضوابط شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی و برخی در چهارچوب ضوابطی خارج از این شورا فعالیت می نمایند. اگرچه ممکن است در بین این گروهها اختلافاتی بر سر روشها ،فرایندها ، اولویتها و ... وجود داشته باشد لیکن معتقدیم که مسیر حرکت همان مسیر رسیدن به اهداف و تقویت نظام و انقلاب اسلامی است و این مجموعه ها هرگز جدای از انقلاب نیستند. اگر چه وحدت حول شاخصها را جزو مقدس ترین و مهمترین وظایف خود میدانیم ولی کسانی که به هر دلیلی وارد فرآیند شورای وحدت و ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی نشده اند را وحدت شکن نمی دانیم.
در پایان از همه نیروهای انقلابی خواهشمندیم با امید آفرینی، بصیرت افزایی، زمینه ساز وحدت و انسجام نیرو های انقلاب بوده و بجای تخریب و تجزیه و تحلیلهای بی پایه و اساس ومغرضانه وغفلت از رقیب اصلی برای حضور حداکثری مردم تلاش نمایند .
والسلام علی من اتبع الهدی
شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خراسان رضوی