یک شنبه-۶آذر -ماه-۱۴۰۱-روزنامه-شماره-۲۱۶۳
http://www.shoma-weekly.ir/fa/special/2837
⭕️ تیم ملی آمریکا باید از جام جهانی قطر اخراج شود
🔸️ خانعلیزاده، دکترای روابط بینالملل و تحلیلگر سیاسی:
🔹️طبق اساسنامه فیفا، هر فرد یا نهادی که به هویت و نشانههای ملی و دینی یک کشور عضو این فدراسیون تعرض کند، حداقل از انجام ۱۰ بازی محروم خواهد شد.
🔹️بر این اساس تیم فوتبال آمریکا باید از جام جهانی قطر اخراج شود.
🔺️فدراسیون فوتبال آمریکا در اقدامی شیطنت آمیز، پرچم جمهوری اسلامی ایران در جدول ردهبندی گروه B جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را بدون نماد "الله" منتشر کرد.
🔺️این اقدام شیطنتآمیز آمریکاییها به نوعی توهین به ایران به حساب میآید.
❌ *برد ایران مقابل ولز، فضای مجازی چین را تسخیر کرد*
چانگ هوا سفیر چین در ایران:
مردم چین به مسابقه تیم ملی ایران در جام جهانی توجه زیادی دارند و برای پیروزی ایران تبریک میگویند.
در تصویری که سفیر چین استفاده کرده، پیروزی تیم ملی ایران برابر ولز با بیش از ۳۳۰ میلیون بازدید، در صدر عناوین پربازدید شبکه های اجتماعی چین قرار گرفته است.
فاطمه:
🚦رونمایی از نقش آفرینان در جنگ جهانی رسانهای ۱۴۰۱
📝 یادداشت تحلیلی از محمد لسانی
📍اتفاقات ماههای گذشته در کشور از یک طراحی رسانهای چندلایه و فرابخشی پرده برداشت.
باشگاه "عملیات تأثیر جهانی"
تاریخچه عملیات تأثیر از بستر فضای مجازی (Online Influence Operations) به دو دهه میرسد و مجریان این عملیات در کلان مقیاس تنها ایالات متحده و روسیه میباشند که یک باشگاه بسته و محدود در #جنگ_روایتها را شامل میشود. در مقیاس گروهکی نیز داعش و منافقین تلاشهایی را انجام داده و میدهند اما از انسجام و استمرار برخوردار نیستند.
عملا نقش آفرینان و عاملان انسانی و غیرانسانی این “جنگ جهانی رسانهای” را باید شناخت و آنها را دستهبندی کرد.
🔸الف) نقشآفرینان ساختاری
▫️1- بیگ تکها: پنج شرکت اصلی که بر بازار فناوری و تبادل اطلاعات، استیلای کامل دارند از چهار طریق ۱.در اختیار قراردادن خدمات خاص، ۲.ارائه راههای دورزدن اینترنت، ۳.تحلیل کلان داده (Big Data) و نیز ۴.الگوریتمهای گزینش و نمایش محتوا بر افکار عمومی تأثیرگذاری کردند.
▫️2- میکروبلاگینگها: عدم اعمال سیاست مقابله با محتوای خشن، آسیبرسان و دستکاری (Manipulation ) در شبکههای کوتاه نوشت بخصوص توییتر به گونهای اتفاق افتاد که آنها مرامنامههای قبلی در این خصوص را کنار گذاشتند و عامدانه بر ضد سیاستهای اعلام شده خود حرکت کردند.
▫️3- کمپ پهای سایبری: کمپهای سایبری عملا "صدای جمعی جعلی" تولید میکنند و به صورت همگرا به کنشگری علیه اهداف از پیش تعیین شده میپردازند. (کمپ لیبرتی، لندن، ریاض و تل آویو)
🔸ب) نقشآفرینان خطدهی کننده و جهتده
▫️4- نیوز رومها: اتاق خبر 5 شبکه ماهوارهای (۳ شبکه از لندن و دو شبکه امریکایی) با برجستهسازی عامدانه خبرهای سیاه و حذف سایر اخبار باعث هدایت ذهنی و تغییر اولویتبندی شناختی و عاطفی در بینندگان شد.
▫️5- اکانتهای اجارهای: اکانتهای چهرهها صورتحساب خود را نه در اشل قیمتهای تبلیغی داخلی بلکه در مقیاس رقمهای بینالمللی و با صورتحساب دلاری به سفارش دهندگان واگذار کردند. خانم مهناز افشار رسما از واگذاری حساب خود به تواناتک امریکا پرده برداشت.
🔸ج) نقشآفرینان در ایجاد فشار و تخریب
▫️6- هکرها و هکتیویستها : انونیموس یک گروه هکری است که در این مدت به فعالیت علیه زیرساختها و پایگاههای اطلاعاتی و اطلاعرسانی کشور اقدام کرد. از سوی دیگر هکتیویسم که از دو واژه هک و اکتیویسم گرفته شده به معنی استفاده نادرست از فناوری برای اهداف اجتماعی یا سیاسی است. Doxing یا افشای هویت مرتبطان و عاملان نظام، یکی از راهبردهای اصلی آنان در ماههای گذشته برای زیر فشار قراردادن نیروهای میدانی بود.
▫️7- ترولها: اوباش مجازی که یا بر اساس سازماندهی (Troll farms: مزارع ترولها) یا بر اساس کینه شخصی به صورت گروهی به مدافعان نظام، ساکتین یا افراد منتقد حمله و آنها را تهدید و تحقیر میکنند.
▫️8- سیجیها : خبرفرستهای میدانی با الگوگیری از مدل شهروند خبرنگاران (Citizen Journalists) به عنوان بازوی رسانهای کف خیابان نسبت به ارسال محتوا برای رسانههای خارجی اقدام به جریانسازی خبری کردند.
🔸د) نقشآفرینان در جریانسازی جعلی
▫️9- فیکرها: آژانسهای تولید انبوه اخبار جعلی که در حجم گسترده سفارش میگیرند یکی از ارکان جنگ جهانی رسانهای اخیر بود. فیکرهای خرد نیز وارد میدان شده و بر اساس الگوی جلب توجه مبتنی بر خبر متفاوت و تازه به نقش آفرینی پرداختند.
▫️10- اَستروتِرفرها: "مردم نمایان" کاربران اجیرشدهای هستند که به صورت هدایت شده و با منبع و جهتدهی پنهان در بین دیگر کاربران حضور پیدا میکنند و سعی میکنند، خواستهها و گفتههای خود را به عنوان خواسته مردم جا بزنند.
▫️11- کامنتِرها: ورود جدی و همه جانبه “کامنت گذاران حرفهای" به صفحات باعث شکلگیری نوعی از مارپیچ سکوت شد به گونهای که هیچکس نتواند و حتی نخواهد خارج از موج ایجاد شده فکر و یا صدایی بلند کند.
▫️12- رباتها: حسابهای کاربری دارای زیست رباتیک که با ویژگیهای ۱. تازه ایجاد شده ۲. دنبال کننده کمتعداد ۳. فقدان "درج نظر" شناخته میشوند اصولا به عنوان ریتر و شبکه انتشار گفتههای دیگران شناخته میشوند. این رباتها در توسعه خشم و بازنشر مطالب خشونتبار ایفای نقش کردند.
▫️13- "صحنهزنان": معمولا با فحاشی به نیروهای انتظامی و نظامی درصدد واکنشگیری بودند و فیلمهایی از کف میدان ضبط کردند.
🔸ه) نقشآفرینان در همراهسازی عمومی
▫️14- سلبریتیهای قرمز و زرد: سلبریتیهای قرمز با کارویژه تولید خشم و نفرت و سلبریتیهای زرد با کارویژه همراهی با موج ایجاد شده به ایفای نقش پرداختند.
#ادامه_دارد
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب: یک عدهای ادعای فهم سیاسی میکنند اما تحلیلهایشان در روزنامه و فضای مجازی واقعاً انسان را متأسف میکند. میگویند برای اینکه بتوانید این اغتشاشها را تمام کنید باید مشکلتان را با آمریکا حل کنید؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅دستگیری دو نفر از لیدرهای اصلی اغتشاشات شمال تهران با شناسایی مردم
🔻 سربازان گمنام آقا امام زمان (عج) در مجموعه سازمان اطلاعات فراجا با عنایت خداوند متعال و با همکاری اطلاعاتی مردم شریف ایران روز گذشته موفق به شناسایی و دستگیری دو نفر از لیدرهای اصلی اغتشاشات اخیر در شمال تهران شدند، شایسته است از همه عزیزانی که ما را در راه برقراری امنیت و خنثی سازی حوادث اخیر یاری کردند صمیمیانه تشکر می کنیم.
🔻از عزیزان و رسانه هایی که بدون چشم داشت اعلامیه های این سازمان را منتشر می کنند مخصوصاً کانال های ایتایی نهایت تشکر و قدردانی را به عمل می آوریم.
🔻 همچنان از مردم شریف ایران و همه رسانه ها درخواست داریم ضمن انتشار اعلامیه های این سازمان ما را با گزارشات خود یاری نمایند.
اجرکم عندالله
🔰سازمان اطلاعات فراجا
@S_Etelaat_faraja
🔴وزیر ارشاد: روزنامه جهان صنعت بعد از چندین بار تذکر و ۲ بار دادگاهی شدن به دلیل توهین و اتهام به نیروی انتظامی توقیف شد
♦️ اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: روزنامه جهان صنعت بیش از ۲ بار پروندهاش به دادگاه ارسال شده است، بیش از چند بار تذکر کتبی و شفاهی به این روزنامه داده شده است، مدیر مسئولاش چندین بار در طول این ماه اخیر به معاونت مطبوعاتی آمد و از ایشان خواهش کردیم تا همکاری کنند.
♦️اصرار بر توهین داشتند. مثلا شما نگاه کنید در آن مصاحبه چه توهینی به نیروی انتظامی شد، خب این حرف، حرف نادرستی است. این خلاف امنیت ملی است، مگر میشود به پلیس چنین اتهامات ناروایی را زد و بر آن اصرار کرد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل ابزار فشار غرب ،علیه ایران
حمیدرضا ترقی، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع به «مثلثآنلاین» گفت: «مسیر جمهوری اسلامی ایران مشخص است و تغییری در مسیر و اهداف ما ایجاد نشده است. به نظر میرسد این غربیها هستند که در پی شکستشان در ناآرامیهای اخیر ایران میخواهند به نوعی افکار عمومی بینالمللی را از حقارت خود منحرف کنند. آنها با سوءاستفاده از ابزارهایی که در سازمان ملل دارند اتهاماتی را متوجه ایران میکنند تا سرپوشی بر دخالتهای خود در ایران بگذارند که همین قطعنامه حقوق بشری اخیرشان علیه ایران هم در همین چارچوب تعبیر و تفسیر میشود».
او ادامه داد: «غربیها دنبال فضاسازی بینالمللی علیه جمهوری اسلامی هستند و میبینیم در رسانههای ماهوارهای و اینترنتی که در اختیار دارند انواع دروغها را مطرح میکنند اما با همه اینها دیدیم که نتوانستند ضربهای اساسی به جمهوری اسلامی بزنند. واقعیت این است که چند کشور اروپایی و آمریکا نزد افکار عمومی جهان شکستخوردهاند».
این فعال سیاسی درباره قطعنامه شورای حکام علیه ایران هم بیان کرد: «تصمیمی که آنها در شورای حکام گرفتند و قطعنامهای که صادر کردند با اقدام متناسب و متقابل ایران روبهرو شد. جمهوری اسلامی هیچگاه با ابهام سخنی نگفته است و اتفاقا سعی نظام ایران این بوده که همواره با صداقت و شفاف به تمام ابهاماتی که آژانس داشته، پاسخ دهد اما وقتی آنها قصد تقابل دارند ما هم اقدامات خود را انجام میدهیم؛ کمااینکه امروز غنیسازی 60درصد را آغاز کردیم».
ترقی در پایان درباره احتمال ارسال پرونده هستهای ایران به شورای امنیت گفت: «اولا در قطعنامه اخیر شورای حکام این موضوع تصریح نشده که پرونده ایران به شورای امنیت میرود و این موضوع القائات صهیونیستهاست. علاوه بر این ایران اهل عقبنشینی نیست و گرچه امکان عملی ارسال مجدد پرونده هستهای به شورای امنیت وجود ندارد اما ایران تکلیفش روشن است و در هر شرایطی به زیادخواهیهای غربیها تن نمیدهد».
تحریم خودروهای فرانسه در پاسخ به دخالتهای فرانسه در مسائل داخلی ایران 👊
*فاطمی امین: برنامهای برای واردات خودروهای فرانسوی نداریم*
🔹 وزیر صمت: خودرو سازهای فرانسوی سابقه خوبی به لحاظ تعهدات شان در ایران ندارند.
🔹 دولت فرانسه همچنین در این حوادث اخیر موضع گیریهای نادرستی گرفته است و در حال حاضر برنامهای برای اجازه دادن به واردات خودروهای فرانسوی نداریم./ایرنا
✅ @Khabar_Fouri
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزنامه عبری: در جامجهانی فهمیدیم چقدر منفور هستیم
🔹 یدیعوت آحارونوت: نه تنها دولتها و حاکمان، بلکه نفرت اسرائیل در بین مردم کوچه و خیابان نیز وجود دارد. اینجا از ما خوششان نمیآید.
🔹در خیابان، فلسطینیها، ایرانیها، قطریها، مغربیها، اردنیها، سوریها، مصریها و لبنانیها با چشمان پر از نفرت به ما نگاه میکنند؛ جالب توجه اینکه برخی سعودیها هم چنین حسی به ما دارند.
🔻اغتشاشگری رو گرفتن که معاون مدرسه بوده و مدیریت یک کانال ضد ایرانی رو هم داشته!
🔹️ وقتی از پاکسازی و حجامت ، حرف میزنیم دقیقا منظورمون همیناست!
🔸 که تعدادشونم کم نیست و تو ارگان ها و نهادهای مختلف اموزشی و اجرایی فراوان هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 رهبر معظم انقلاب ۱۴۰۱/۹/۵
📍تسلط بر مغزها از تسلط بر سرزمینها بالاتر است
📍اگر مغز یک ملت را تسخیر کنند آن ملت سرزمین خود را تقدیم میکند
📍عدهای خودشان دروغ نگفتند اما دروغ دشمن را تایید کردند.
⭕️ *رصداخبار | مهم: کوشش بغداد برای جلب رضایت ایران/ تازهترین اتفاقات عراق بعد از اولتیماتوم ایران به بغداد*
🔷 *پایگاه خبری العربی الجدید مدعی شد:*
🔹یک مقام عراقی اعلام کرد که مقامات ایران مدارک و شواهدی درباره استفاده از خاک عراق علیه ایران از جمله قاچاق سلاح از اقلیم کردستان به خاک ایران را در اختیار مقامات عراقی قرار دادهاند.
🔹سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروهای قدس سپاه ایران، به صراحت از جدیت ایران در اقدام نظامی زمینی برای توقف فعالیت گروههای کرد سخن گفته است.
📍 *عراق به این جمعبندی رسیده که در منطقهای به طول ۲۰۰ کیلومتر در مرز عراق و ایران نیروهای ارتش در کنار نیروهای مرزبانی مستقر شوند و همزمان پاسگاههایی با حضور نیروهای پیشمرگه در این منطقه برقرار شود و تأکید کرد که دفتر سازمان ملل در عراق نیز از این طرح استقبال کرده چون آن را باعث از میان رفتن عوامل حملات موشکی ایران میداند.*
🔹این مقام عراقی تأکید کرد که نیروهای اعزامی اخیر مانع از فعالیت گروههای کرد علیه ایران میشوند اما همچنان به نظر میآید که رضایت ایران جلب نشده است.
🔺ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: استکبار دست به دامان مزدوران بیمقدار شده/ میخواستند در ایران انقلاب رنگی به راه بیاندازند/ شرارتها به زودی پایان مییابد
🔹شرارتها و بینظمیهایی که در برخی نقاط دیده میشود، حرکتهای کور و تلاشهای مذبوحانهای است که به زودی با تدبیر نیروهای انتظامی و امنیتی و درایت و قاطعیت قوه قضائیه پایان مییابد و جز شکست و ناکامی نصیب دشمن نخواهد شد.
🔹این حادثه هرچند برای کشور خسارتآمیز بود، اما حاوی عبرتهای ارزندهای است که باید برای پیشگیری و جلوگیری از شکلگیری فتنههای مشابه از آنها درس آموخت.
🔹این حادثه نشان داد آمریکا و نظام سلطه بهرغم شکستهای متعدد از انقلاب و ملت ایران همچنان از دشمنی و توطئهگری و فتنهانگیزی دست برنداشته و مترصد فرصت برای ضربه زدن به ملت ایران است. نباید دچار غفلت، خوابآلودگی و سادهانگاری شویم.
🔸حمله سایبری وب سایت پارلمان اروپا را از کار انداخت
🔹️وب سایت پارلمان اروپا در پی یک حمله سایبری پیشرفته، از کار افتاد.
🔹️رئیس پارلمان اروپا در توییتی اعلام کرد کارشناسان آی تی این پارلمان در حال محافظت از سیستمها و مقابله با این حمله هستند که یک گروه هکری طرفدار کرملین مسئولیت آن را برعهده گرفته است.
🔹️این وب سایت اواخر روز چهارشنبه با قطعی متناوب روبرو بود.
حمیدرضا ترقی در اتاق گفت وگوی شفقنا: حلقه میانی بین مردم و حاکمیت وجود ندارد/ همه امر به معروف و احزاب را موی دماغ خود میدانند/ اُفت تربیت در تراز انقلاب کاملا مشهود است/ گفت و گو را با کسانی که در چارچوب قانون اساسی رفتار می کنند، پذیرا هستیم
شفقنا- حمیدرضا ترفی سیاستمدار و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در نشست «ضرورت های گفت و گوی ملی» که در اتاق گفت و گوی شفقنا برگزار شد، اظهار داشت:« از ابتدای این اغتشاشات، حتی یک شعار اقتصادی هم نشنیدیم؛ پس مشخص است که اینها اعتراض نیست، بلکه اغتشاش، ساختار شکنی، تابو شکنی و صب ولایت است.»
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه جامعه ما نیاز به گفت و گو دارد، بیان داشت:« برای مردم ما اثبات شده که اغتشاشگران دنبال اعتراض نیستند بلکه دنبال ترور و خرابکاری هستند و امنیت کشور را نشانه گرفتند.آیا کسی که اعتراض دارد بانک را تخریب می کند؟ در دانشگاه فردوسی مشهد دهها نفر رفتند که با اغتشاشگران حرف بزنند اما آنها تابوتی درست کردند و رویش نوشتند گفت و گو و بعد تابوت را تشییع کردند بنابراین با کسی که «گفت و گو» را تشییع می کند ایا می توان گفت و گو کرد؟»
وی با انتقاد از اینکه حلقه میانی بین مردم و حاکمیت وجود ندارد، گفت: به احزاب و به جریان های سیاسی که جامعه را هدایت کند، بها داده نمی شود؛ لذا مردم حلقه میانی بین خودشان و حکومت ندارند نا حرفهایشان را به آنها منتقل کنند؛ درحالی که رهبری 9 سال پیش گفتند که حلقه میانی را ایجاد کنید تا مردم به انها اعتماد و حرفشان را برای انتقال به حکومت به آنها بزنند.
متن سخنان حمیدرضا ترقی در نشست «ضرورت های گفت وگوی ملی» که در اتاق شفقنا برگزار شد را در ادامه می خوانید:
حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه اسلامی در ابتدای این نشست در ارزیابی خود از حوادث و اعتراضات اخیر گفت: انقلاب اسلامی، همانند انقلاب صدر اسلام، در حرکت تکاملی خودش به طور طبیعی، با موانع و چالش هایی رو به رو می شود که ناشی از دشمنی های مستمر مخالفین اسلام و انقلاب اسلامی است و در این دشمنی، طبیعتا نفاق، منافقین و عواملی که جامعه پذیری سیاسی و دینی نداشتند، به این مجموعه اضافه می شوند. در صدر اسلام، این نوع حرکتها، حرکت های ارتجاعی تلقی می شود که قصد دارد روند انقلاب را از مسیر اصلی خارج و به روند قبل از انقلاب بازگردان و جامعه را دوباره به شرایطی برگرداند که همانند زمان صدر اسلام اشراف قریش حاکم بر جامعه شوند. الان هم این وضعیت را میتوان مشاهده کرد. نفس وجود این تحرکات و جنبش ها، یک امر طبیعی است که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کردند که وقتی به سمت مسیر کمال و رشدی می روید که این مسیر به ابطال فرضیه ها و تئوریهای لیبرال دموکراسی غرب منجر می شود، نمی توان انتظار داشت عکس العملی از سوی انها بروز و ظهور نداشته باشد.
تحرکات دشمن با افزایش رضایتمندی مردم بی اثر می شود
وی ادامه داد: بنابراین وجود چنین تحرکاتی، واقعیتی است که باید آن را بپذیریم؛ حال اینکه چرا این تحرکات بعضا اوج می گیرد و بعضا فرود دارد، قابل تامل است. به هر میزان که ما در حوزه های مختلفی که موجب رضایت و پشتیبانی مردم از نظام و انقلاب می
شود، کارآمدی بیشتری به خرج دهیم و رضایتمندی مردم را بیشتر بالا ببریم و کاستی ها کمتر باشد، به طور طبیعی تحرکات آنها ناموفق تر و بروز و ظهورش کاهش پیدا میکند و به هر میزان که موفقیت های ما در دستیابی به آرمان ها سریع تر و گسترده تر شود و موفقیتهای غیر قابل پیش بینی را از نظر دشمن به دست بیاوریم، تلاش آنها برای جلوگیری از این موفقیتها هم افزایش پیدا میکند.
حوزههای فرهنگ و اقتصاد مورد سوء استفاده دشمن قرار گرفته است
آقای ترقی در ادامه به رشد حوزه پدافندی و دفاعی کشور اشاره کرد و گفت: طی چهار دهه که از انقلاب اسلامی می گذرد، در حوزه دفاعی و پدافندی، به نقطه بازدارندگی قوی و مقتدرانه رسیدیم؛ اما تحولات اجتماعی و فرهنگی در کنار اقتدار نظامی، لازمه تکامل بخشی به انقلاب اسلامی است؛ یعنی انقلاب نمیتواند در یک جبهه رشد داشته و در جبهه های دیگر مثل اخلاق ، فرهنگ و اقتصاد رشد متوازن نداشته باشد؛ چراکه اگر رشد متوازنی نداشت به عنوان یک نقطه ضعف مورد سوء استفاده قرار خواهد گرفت. مقام معظم رهبری همانطور که در حوزه دفاعی، کشور را به ظرفیت بالایی رساندند که دشمن تصور حمله نظامی نداشته باشد، در حوزه اقتصاد، کار را به مسوولین سپردند که این اقتدار را در حوزه اقتصاد هم داشته باشیم که این اقتصاد باید مولفه هایی داشته باشد یعنی در برابر تکانه های دشمن محکم باشد، رضایت مردم را جلب کند، تبعیض و فقر را از بین ببرد و رفاه مردم را تامین کند.
ارزش های نسل های قبلی و ایدئولوژی انقلاب به نسل جوان منتقل شود
وی افزود: در حوزه فرهنگ هم که مقام رهبری تاکیداتی داشتند از جمله اینکه با تهاجم فرهنگی غرب مقابله و فضای مجازی برای مهندسی افکار عمومی جامعه و توجه به نسل جوانی که در مراحل بعدی انقلاب، باید ارزش های نسلهای قبلی و ایدئولوژی انقلاب را به نسل جدید انتقال دهد، مدیریت شود تا بتواند تداوم بخش انقلاب برای رسیدن به هدف و آرمان باشد؛ اما در این حوزه دولتها ضعیف عمل کردند. در اقتصاد کشور هم، لیبرالیسم اقتصادی حاکم بوده و به سمت اقتصاد اسلامی و اقتصادی که مبتنی بر مقاومت باشد، نرفتیم؛ در حوزه فرهنگ باز هم نگاه لیبرال حاکم بوده که آثار ان را در بخشی از نسل جوان مشاهده می کنیم. درحالی که همین جوان وقتی در دستگاه تربیتی بسیج قرار گرفته، به تراز انقلاب و همچنین به نیرویی تبدیل می شود که در آن، دهه 60 و 70 و 80 و 90 هیچ تفاوتی با هم ندارند.
اُفت تربیت در تراز انقلاب کاملا مشهود است
دولت ها به حوزه آسیب های اجتماعی، اولویت نمی دهند
آقای ترقی با بیان اینکه اُفت تربیت در تراز انقلاب کاملا مشهود است، اظهار داشت: در حوزه اخلاق و آسیب های اجتماعی هم باز همین مشکلات را داشتیم؛ یعنی دولت ها با حوزه آسیب های اجتماعی، به عنوان موضوع فرعی غیر اولویت دار برخورد کردند درحالی که ما در جنگ جدی با این حوزه هستیم؛ یکی از این آسیب ها اعتیاد است که کشور همسایه مواد مخدر تولید می کند و ما انتظار داریم تاثیری در جامعه ما نگذارد و ما با اعتیاد به عنوان بیماری برخورد کردیم نه معضل جدی که هزینه های زیادی به کشور تحمیل میکند. اعتیاد در میان سرپرستان خانواده که الان به زن ها و بچه ها هم کشیده شده است علاوه بر اینکه نسلی را از بین می برد، آثار خود را در خانواده ها هم می گذارد که نمی توان با نگاه بیمارگونه به این مساله برخورد کرد که این مسایل به طور طبیعی نارضایتی ها را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: اگرچه این مسائل در داخل ممکن است مورد تجزیه و تحلیل کاربردی قرار نگیرد ولی در بیرون از کشور، دشمنان ما دهه ها است که اندیشکدهها را به کار گرفتند و روی این نقاط قوت و ضعف ما برنامه ریزی می کنند. همانطور که در اقتصاد، برنامه ریزی کردند؛ اگر کتاب «هنر تحریم» را اگر مطالعه کنید، میبینید که اندیشمندان آمریکایی از سال 2006 طراحی تحریم و آثار آن را بر کشور ما تنظیم کردند تا از این راه به کشور و جمهوری اسلامی ضربه بزنند. اما الان که دیدند این سیاست ها خیلی جواب نداده است و نظام جمهوری اسلامی توانسته از این چالش ها عبور کند، بنابراین سیاست های خود را تغییر می دهند اما به هر حال با طراحی، با جمهوری اسلامی ایران برخورد میکند. رهبر انقلاب اسلامی در سالگرد رحلت امام خمینی(ره) امسال، عنوان کردند که تنها چیزی که دشمن می تواند بر آن سوار شود این است که اغتشاشاتی ایجاد کند؛ از فضای مجازی استفاده و جنگ روانی ترکیبی را دنبال کنند و این پیش بینی هایی است که رهبری از قبل داشتند.
هیچ اهمیتی به مدیریت فضای مجازی ندادیم
تربیت بخشی از نسل جوان از خانواده و آموزش و پرورش گرفته و به فضای مجازی سپرده شد
آقای ترقی به شیوع کرونا و آموزش مجازی هم اشاره داشته و عنوان کرد: علاوه بر شرایط موجود، موضوع کرونا هم در سالهای اخیر به این پروژه دشمن کمک کرد؛ اگر روند طبیعی کشور نبود، آنقدر سریع، نظام آموزش
ی ما به سمت فضای مجازی نمی رفت که حتی خیرین برای دانش آموزان محروم کشور تبلت بگیرند؛ اما 20 درصد این فضا برای آموزش و 80 درصد آن برای سلطه دشمن که در اختیار نسل جوان بوده، باز است. از سوی دیگر چون ما هیچ اهمیتی به مدیریت فضای مجازی ندادیم که به نظر من این بی توجهی هم عمدی بود؛ لذا در چنین فضایی فرمان تربیت بخشی از نسل جوان ما، از خانواده و آموزش و پرورش گرفته و به فضای مجازی سپرده شد؛ بنابراین مجموعه این مسایل منجر به حوادث اخیر شد و باید ابعاد آن را مورد بررسی قرار داد که اهداف دشمن چه بوده و به چه نتیجه ای رسیده است و ما برای اینکه این مساله را مهار کنیم چه کارهایی باید انجام دهیم.
وی در خصوص این مساله که ریشه اصلی اعتراضات اخیر، مسایل اقتصادی است، گفت:« از ابتدای این اغتشاشات، حتی یک شعار اقتصادی هم نشنیدیم. پس مشخص است که اینها اعتراض نیست، بلکه اغتشاش، ساختار شکنی و تابو شکنی و صب ولایت است؛ همانند کاری که معاویه در صدر اسلام انجام داد؛ این اغتشاش ها به هیچ وجه خود جوش نیست مگر اینکه بگوییم تمام بسترسازی هایی که در دولت قبلی به لحاظ اقتصادی انجام شد، این زمینه را فراهم کرد؛ به اعتقاد ما بسیاری از مشکلات اعم از مشکلات فرهنگی مثل رها سازی فضای مجازی و تاثیرگذاری دشمن در افکار عمومی نسل جوان، ناشی از ترک فعل های دولت قبلی است. تورم ما ناشی از عدم اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و چاپ پول بدون پشتوانه است. ما نباید مشارکت را فقط به صندوق محدود کنیم وقتی از صندوق کسی در می اید که به هیچ کدام از تعهداتش عمل نمی کند و امروز می گوید اگر برجام را امضا می کنیم فردا تمام تحریم ها لغو می شود اما بعد از گذشت چند سال هنوز لغو نشده است، پس مردم هم پای صندوق نمیآیند. وقتی مردم میبینند به کسی رای دادند که اصلا حاضر نیست از ماشین ضد گلوله اش پایین بیاید خب طبیعتا ناامید می شوند؛ بنابراین این تجمعات به هیچ وجه جنبه اعتراضی نداشته است و کسانی که اعتراض داشتند از این حرکت پشتیبانی کردند.»
حرکت های اخیر را نمی توان اعتراض نامید
وی ادامه داد: کدام یک از کسانی که شیشه بانک می شکنند، آدم میکشند و خسارت به بیت المال وارد میکنند، از مسایل اقتصادی حرفی زدند؟. واقعیت این است که مجموعه اقلیتی از جامعه که تحت تاثیر فضای مجازی و در حالی که مست بودند دست به چنین کارها زدند را آیا می توان آن را به عنوان اعتراض تلقی کرد؟ ما هر سال بیش از 3500 تجمع اعتراضی در سراسر کشور داریم. مردم نسبت به حقوقشان و کارگران هم نسبت به وضعیت خودشان در جلوی مجلس و فرمانداری ها تجمع می کنند که همه آنها هم مسالمت آمیز حل شده است و برخوردی از سوی نظام صورت نگرفته است و مسوولین صدای این اعتراضات را همواره شنیده اند و تا جایی که توانستند، مشکلات را حل کردند؛ اما این حرکت های اخیر را نمی توان اعتراض نامید؛ چراکه طراحی شده و برنامه ریزی شده است. از تحلیل مقام معظم رهبری هم همین برداشت می شود که از ابتدا چنین چیزی را قبول نداشتند و تمام اسناد از بازجویی ها و فیلم ها هم همین را نشان می دهد.
300 هزار شهید ندادیم تا شعار کومله را سمبل اداره کشور قرار دهیم
آقای ترقی در بخش دیگری از صحبت های خود به فعالیت گروه کومله اشاره کرد و گفت: «کومله» از اول انقلاب و در دوران جنگ، بدترین جنایت را علیه مردم و زنان و کودکان ما انجام دادند حالا آیا میتوان شعار این گروهک را برای جامعه اسلامی مطلوب بدانیم؟ آیا ما 300 هزار شهید دادیم تا شعار کومله را در کشور زنده و سمبل اداره کشور قرار دهیم؟ ما انقلاب کردیم و شهید دادیم که اسلام را پیاده کنیم نه سبک زندگی غربی و مردمی هم که به قانون اساسی رأی دادند دنبال این بودند که سبک زندگی اسلامی در کشور پیاده شود. همانطور که اصل 4 قانون اساسی هم می گوید هیچ قانونی خلاف اسلام نمی تواند در جامعه پیاده شود. این ایده ها را نمی توان به نظام تحمیل کرد نظام هم چنین چیزی را نمی پذیرد ما انقلاب کردیم که جامعه نمونه اسلامی بسازیم که باید مقدمه ای برای انقلاب اسلامی حضرت ولی عصر(عج) باشد نه اینکه به عقب برگردیم و مثل اشراف قریش زندگی کنیم و اگر قرار بود مانند آن زمان خانم ها هر طور دوست داشتند زندگی کنند، دیگر نیاز نبود که انقلاب کنیم.
رهبری اجازه ندادند نیروی انتظامی دست به اسلحه ببرد
این عضو حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه نظام با مدارا و متانت نسبت به حوادث اخیر برخورد کرد، گفت: بر خلاف سال 98 که دولت دستور داد بحران، سریع جمع شود و تعداد زیادی هم کشته شدند، اما مقام معظم رهبری در این مرحله اجازه ندادند که نیروی انتظامی با اسلحه با مردم مقابله کند و همین مساله باعث شد بیش از 2500 نیروی انتظامی کشور زخمی شوند و بیش از 40 نفر از آنها شهید شدند. پس اینها دستور تیر نداشتند؛ مقام معظم رهبری در اولین سخنرانی، آنهایی که دست به چنین کارهایی زدند را از هم تفکیک کر
دند؛ دسته اول جوان هایی که فریب خوردند؛ دسته دوم کسانی که مزدور از سوی دشمن بودند و پول گرفتند و دسته سوم کسانی که عامل دشمن و وابستگان به جریان های ضد انقلاب بودند و به مسوولین گفتند با کسانی که عناصر و عامل دشمن هستند برخورد شدید صورت بگیرد و با کسانی که فریب خوردند، برخورد فرهنگی و تربیتی شود. نکته دیگر این بود که برای مردم مشخص شود ماهیت اینها اعتراض است یا خرابکاری و اغتشاش؟ امروز برای مردم ما اثبات شده که اینها دنبال اعتراض نیستند بلکه دنبال ترور و خرابکاری هستند و امنیت کشور را نشانه گرفتند. آیا کسی که اعتراض دارد بانک را تخریب می کند؟ در دانشگاه فردوسی مشهد دهها نفر رفتند که با اغتشاشگران حرف بزنند اما آنها تابوتی درست کردند و رویش نوشتند گفت و گو و بعد تابوت را تشییع کردند بنابراین با کسی که «گفت و گو» را تشییع می کند ایا می توان گفت و گو کرد؟
دنبال کنندگان گفت و گو خودشان بانی وضع موجود هستند
آقای ترقی ادامه داد: حال در این شرایط دوستانی پیشنهاد می دهند که با ما گفت و گو کنید! اولا باید مشخص کنند که آیا نماینده اغتشاگران هستند یا نماینده خودشان؟ تا بدانیم پشتوانه کسانی که 2 ماه امنیت مردم را به خطر انداختند و میلیاردها دلار خسارت به کشور وارد کردند کیست؟ این جریانی که می گوید با ما گفت و گو کنید، برای امروز نیست بلکه سال ها است همین حرفها را می زنند؛ البته نظام خیلی از درخواست های آنها را پذیرفته و بسیاری را هم نپذیرفته است؛ چون این نوع تفکر خودشان بانی وضع موجود هستند؛ اینها اقتصاد اسلامی و فرهنگ اسلامی را قبول نداشتند و دنبال حاکمیت لیبرالیسم بودند. نظام سیاسی کشور را قبول نداشتند و دنبال سکولاریزه کردن کشور بودند اما هیچ کدام از اینها قابل پذیرش نیست. وقتی حرفی خلاف قانون اساسی می زنید و می خواهید انقلاب را متناسب با خواسته های غرب هدایت کنید، معلوم است رهبری هم نمی پذیرد. 8 سال ما را معطل مذاکره کردند و همه مشکلات کشور را به مذاکره گره زدند؛ ما هر راه حلی را برای مشکلات اقتصادی مشخص کردیم اما آنها گفتند با مذاکره همه چیز حل می شود.
70 درصد از سیاست های ابلاغی رهبری هنوز اجرا نشده است
اغتشاشگران را جزو مردم نمیدانیم
وی ادامه داد: بانی وضع موجود نمی تواند ادعا کند که من هیچ نقشی در مشکلات کشور نداشتم؛ انهایی که بانی این مسایل بودند و تفکرات خود را در دولت حاکم کردند هنوز هم در دولت اقای رییسی حضور دارند و طبیعی است که نمی توان مشکلات را به سادگی حل کرد. مقام معظم رهبری 45 سیاست را در این سال ها ابلاغ کرد در حالی که 70 درصد این سیاست ها، بدون اجرا ماند پس چطور توقع داشته باشیم همه اهداف انقلاب اسلامی و طعم شیرین عدالت و سیاست داخلی خوب، تحقق پیدا کند؛ چرا در دولت قبلی یک کرسی آزاد اندیشی برگزار نشد؟؛ چرا در سال 78 کاری با دانشجو کردند که دانشجو را از نظر سیاسی ابتر کردند درحالی که رهبری گفتند دانشجو باید سیاسی باشد اما کسی گوش نداد. الان میگویند چرا میدان سیاست را به دانشجویان نمی دهید در حالی که خودشان مانع شدند؛ جریانی که حاضر نیست منتقد را بپذیرد و آنها را بی سواد و احمق خطاب می کند پس چطور می تواند ادعا کند که اعتراضات را گوش می دهد؛ در حالی که به قول مقام معظم رهبری اگر صدای مردم را می خواهید بشنوید بینید که در 13 ابان و تشییع سردار سلیمانی چه می گویند. چند نفر اغتشاش گر خرابکاری می کنند و صدایشان باید شنیده شود اما میلیون ها نفری که در این مراسم می ایند، صدایشان شنیدنی نیست! چون شعار برای انقلاب و حفظ انقلاب و تحقق اهداف انقلاب می دهند. بنابراین ما این اغتشاشگران را جزو مردم نمی دانیم.
آقای ترقی با بیان اینکه درخواست برای تجمع سوء استفاده از شرایط فعلی است، گفت: نمی توانیم حوادث اخیر را اعتراض تلقی کنیم، چون اعتراضی ندیدیم اما اینکه به اعتراضات باید توجه شود حرف درستی است؛ 80 درصد جمعیت میلیونی که در راهپیمایی 13 آبان حاضر می شوند، از اقتصاد ناراضی هستند حق هم دارند زیرا درآمدشان با هزینه ها همخوانی ندارد و تورم بالایی را تجربه میکنیم؛ اما در زمان دولت موقت، کسری بودجه بالای 50 درصد بود الان هم که از اقای روحانی تحویل گرفتیم کسری بودجه هنگفت و همراه با تورم بالای 40 درصد است. یعنی ما از آقای روحانی خرابه تحویل گرفتیم؛ بیش از 35 سال است که لیبرالیسم اقتصادی در کشور حاکم است حالا می خواهید ظرف یکسال همه چیز و همه مشکلات را حل کنید. این مشکلات هم حل می شود اما با روش جدید نه روش التماس کردن در برابر غرب. بنابراین درخواست تجمع باید به وقتش باشد و گروه های سیاسی هم باید ضوابط قانونی را رعایت و مسوولیت آن را بپذیرند.
همه امر به معروف و احزاب را موی دماغ
خود می دانند
گشت ارشاد که زمان دولت اقای خاتمی درست شده است ایا همین امروز بد عمل میکند؟
وی گفت: همه امر به معروف و احزاب را موی دماغ خود می دانند و نظارت همگانی را که نمی پذیرند هیچ، حتی نظارت قانونی را هم نمی پذیرند. قانون عفاف و حجاب بیش از 10 سال است تصویب شده اما چرا دولت ها آن را اجرا نمی کنند وقتی دولت، قانون گریز است از مردم توقع دارید که به قانون عمل کنند! گشت ارشاد که زمان دولت اقای خاتمی درست شده است ایا همین امروز بد شد؟ ایا ظرف 20 سال خوب عمل کرده بود و همین امسال بد عمل کرد! آن هم روی یک دروغ و گزارش تهمت! ادم تعجب می کند که مبنای این تحلیل ها چیست. اگر تاکید شده که سبک زندگی ما اسلامی و ایرانی باشد، به خاطر حفظ فرهنگ و تمدن ملت ایران است و وظیفه قانونی نظام است که جامعه را به سمت زندگی درست هدایت کند همانطور که ما در برابر میکروب خارجی وظیفه داریم مردم را مصون کنیم، میکروب فرهنگی و روحی هم همین است و وظیفه دولت است از مردم صیانت کند؛ دولت قبلی گفت مردم را به زور به بهشت نبرید و رهبری هم جواب دادند که ما وظیفه داریم مردم را به سمت بهشت هدایت کنیم و اگر هر کسی نخواست و نرفت، حق ندارد خلاف مسیر کلی جامعه حرکت کند بلکه فقط حق دارد در زندگی شخصی خودش هر کاری خواست بکند.
ناامیدی را کسانی بوجود می آورند که جز سیاه نمایی کار دیگری ندارند
آقای ترقی ادامه داد: ما خجالت می کشیم کسی از حزب الله لبنان به ایران می اید و می گوید ایا این کشور اسلامی است؟ این وضع معماری، حجاب و خیابان و اخلاق ما است؛ ما باید در بیانیه گام دوم به سمت جامعه سازی و دولت سازی اسلامی برویم تا به تمدن نوین اسلامی برسیم؛ اما عده ای از همان زمان ابتدای انقلاب، مقاومت کردند. اینها در زمان صدر اسلام هم بودند اما پیامبر(ص) و امام علی(ع) هم عقب نشینی نکردند رهبری هم عقب نشینی نمی کنند. ناامیدی را کسانی بوجود می آورند که جز سیاه نمایی کار دیگری ندارند. اقداماتی که در نظام جمهوری اسلامی رخ داده در هیچ دوره ای از تاریخ کشور ما رخ نداده است اما یک عده فقط نقطه ضعف ها را پررنگ و سیاه نمایی می کنند.
نیاز به گفت و گو داریم
عضو حزب موتلفه اسلامی در خصوص ضرورت های انجام گفت و گوی ملی، اظهار داشت: هم لازم و هم نیاز به گفت و گو است و رهبری هم این زمینه را فراهم کردند البته از بعضی از شخصیتها انتظار داشتند که حداقل اشتباه گذشته را جبران کنند. رهبری این صداها را به رسمیت شناخته است و تنوعی که در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری داشتیم، نشان دهنده این است که این تفکرات به رسمیت شناخته شده است؛ شخص رهبری در مجلس ششم چند نفر را با حکم حکومتی وارد مجلس کردند که تایید کننده همین مساله است. اما بحث ما در خصوص اغتشاشگران است که همه چیز را تخریب انجام می کنند که قابل گفت و گو نیستند و نمی توان از آنها به عنوان اهرم فشار برای گفت و گو استفاده کرد.
وی ادامه داد: حزب موتلفه جزو احزابی است که اولین گفت و گوها را به صورت مکتوب و حضوری با اصلاح طلبان شروع کرد؛ از اعضای نهضت آزادی مثل آقای عسگر اولادی تا گفت و گو با اعضای مجمع روحانیون مبارز مثل آقای خوئینی ها و بعد آن اقای خاتمی گفت و گو داشتیم و معتقدیم گفت و گو، اثربخش است و وقتی قانون اساسی و سیاست های کلان نظام و رهبری را پذیرفتیم قطعا این گفت وگوها می تواند به نتیجه برسد اما نه با کسانی که فضای ناامنی ایجاد کردند و در اقلیت هستند. اما بقیه، ممکن است قشر قابل توجهی در جامعه باشند که نظرشان قابل احترام است و در انتخابات هم تاثیرگذار بودند؛ در عین حال ما مذاکره را با کسانی که در چارچوب قانون اساسی رفتار می کنند، پذیرا هستیم. اما حساب اغتشاشگران را از گفت و گوی ملی باید جدا کرد. ما خودمان را هیچ وقت حق نپنداشتیم بلکه گفتیم در چارچوب قانون اساسی باشد. ما رهبری سیاسی را پذیرفتیم و وقتی به عنوان فصل الخطاب راهی را مشخص می کنند باید آن را بپذیریم. اما مسیر، در کف خیابان نیست بلکه ازراه مجلس و ایجاد نمایندگی ها در اقشار جامعه است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما معتقد هستیم به احزاب بها داده نمی شود و به جریان های سیاسی که جامعه را هدایت کند، بها داده نمی شود؛ لذا مردم حلقه میانی بین خودشان و حکومت ندارند تا حرفهایشان را به انها منتقل کنند؛ رهبری 9 سال پیش گفتند که حلقه میانی را ایجاد کنید تا مردم به انها اعتماد و حرفشانخ را برای انتقال به حکومت به انها بزنند. پس حلقه میانی باید بدون جهت دادن به خواست مردم، این صحبت ها را به رهبری انتقال دهد. اما علی(ع) به مالک اشتر توصیه کردند که «این
اندازه به خواص توجه نکن که از رضایت عامه میمانی زیرا خواص تو را در مسایل خاصی محدود می کنند». پس رضایت عامه و اینکه چه کسی اکثریت را در جامعه نمایندگی کند، مهم است که این اصل را در سیاست داخلی اجرا کنیم و من امید زیادی دارم که نظام از همین تهدیدی که در کشور پدید امد،
فرصتی بر ای«بهبود شرایط کشور»...استفاده کند.
نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری شفقنا بلامانع است. شفقنا مسئولیت مطالب از سایر منابع را عهده دار نمی باشد."
https://fa.shafaqna.com/news/1483825/%d8%ad%d9%85%db%8c%d8%af%d8%b1%d8%b6%d8%a7-%d8%aa%d8%b1%d9%82%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a7%d8%aa%d8%a7%d9%82-%da%af%d9%81%d8%aa-%d9%88%da%af%d9%88%db%8c-%d8%b4%d9%81%d9%82%d9%86%d8%a7-%d8%ad%d9%84/#:~:text=%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87,%D8%AF%D8%A7%D8%B1%20%D9%86%D9%85%DB%8C%20%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF.
💠 زنان و مادران مشهدی نیز، به حرکت بانوان مُحصنات در پایتخت پیوستند.
🔷 برگزاری نماز استغاثه توسط بانوان مطالبه گر مشهد مقدس
🔻بانوان مشهدی ضمن اعلام بیعت با رهبری و حمایت از ارکان نظام جمهوری اسلامی و برائت از معاندین نظام از مسئولین خواستار اجرایی شدن مطالبات بر زمین مانده رهبر معظم انقلاب و بهبود وضعیت فرهنگی کشور شدند.
🔻همچنین بانوان مشهدی در اعتراض به کشف حجاب برخی افراد با هدف از بین بردن سلامت اخلاقی جامعه و از هم پاشیده شدن بنیان خانواده، صبح امروز، ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، در حرم مطهر امام رضا علیه السلام، متحصن شدند.
#برای_ایران
#برای_امنیت
#بیعت_با_رهبری
#حمایت_از_نظام
#برائت_از_معاندین_نظام
#لبیک_یا_خامنه_ای
•┈•┈••✾•🌿🇮🇷🌿•✾••┈•┈•
🔗 به کانال خبرگزاری زنان عفیفه جهان مُحصَنات بپیوندید
@mohsanat_ir
📍احضار به دادسرا کار خودش را کرد/ زیباکلام: آمار 400 کشته آبان را از فضای مجازی و رسانههای فارسی زبان خارج کشور برداشته بودم!/ هیچ منبع و مأخذ موثقی پیرامون صحت و سقم آمار کشتهشدگان ندارم
🔺روز گذشته صادق زیباکلام طی پیامی که در یکی از شبکههای اجتماعی منتشر کرد ضمن انتقاد از حسن روحانی رئیس سابق کشورمان ادعایی را مطرح کرد که این ادعا بلافاصله با واکنش دستگاه قضایی مواجه شد و زیباکلامبه مرجع قضایی فراخوانده شد.
🔺زیباکلام که مدعی کشته شدن 400 نفر در جریان اعتراضات آبان ماه در 98 در ایران شده بود صبح امروز با مراجعه به دادسرا به توضیح در این مورد پرداخته است و حالا برای تنویر افکار عمومی عنوان کرده صحبتهای او بر پایه آمارهای ضد انقلاب، یک سازمان به اصطلاح حقوق بشری غیرقانونی و فضای مجازی بوده است.
🔺زیباکلام در پست منتشر شده در اینستاگرام ضمن اذعان به نداشتن هیچ منبع و مأخذ موثق پیرامون صحت و سقم آمار کشتهشدگان آبان ماه گفته است: لازم میدانم در خصوص رقم کشتهشدگان، این توضیح را بدهم که بنده هیچ منبع و مأخذ موثقی پیرامون صحت و سقم آمار کشتهشدگان ندارم. رقم ذکرشده در پست دیروز، صرفاً بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران در نروژ، مسموعات در فضای مجازی و گفتههای رسانههای فارسیزبان خارج از کشور میبود. من خودم شخصاً هیچ علم و اطلاع موثقی از آمار کشتهشدگان ندارم.
🔺ظهر امروز بود که رئیس قوه قضائیه در جلسه مسئولان عالی قضایی در راستای مبارزه با شایعه پراکنی، دروغگویی و حرف بدون سند و مدرک گفت: به مسئولان ذیربط قضایی در سراسر کشور از جمله دادستان تهران دستور دادهام که چنانچه فردی حرف دروغی یا ادعای بدون سندی را منتشر کرد، در کوتاه ترین زمان ممکن او را احضار کنید و مستندات ادعایش را از او بخواهید؛ چنانچه فرد مزبور بدون سند و مدرک این حرف دروغ را نشر داده باشد و سوءنیت او نیز احراز شود اما ابراز تنبّه کند و اعلام دارد که درصدد جبران برمیآیم، طبیعتاً مواجهه مقتضی به عمل خواهد آمد. اما چنانچه فرد منتشرکننده دروغ، نه تنها مستنداتی ارائه نکرد که حتی سوءنیت او نیز محرز گشت و ابراز تنبّه و جبران خطا نیز در رفتار او مشاهده نشد، مشخص است که در راستای اهداف دشمن اقدام میکند لذا برای او به سرعت کیفرخواست صادر خواهد شد و پروندهاش به دادگاه ارسال میشود.
یک شنبه-۶آذر -ماه-۱۴۰۱-روزنامه-شماره-۲۱۶۳
http://www.shoma-weekly.ir/fa/special/2837