eitaa logo
تربیت فرزند مهدوی
2.7هزار دنبال‌کننده
2.3هزار عکس
55 ویدیو
2 فایل
📚کانال مهارتهاي تربيت فرزند ايتا 🔻 https://eitaa.com/tarbiatemahdavi تلگرام 🔻 https://t.me/tarbiatefarzand مدیرکانال @rastegarmoghaddam
مشاهده در ایتا
دانلود
اگر فرزند نوجوان دارید برخوردهای كودكانه با او نداشته باشید. امر و نهی نكنيد، نصيحت نكنيد، خواهش و التماس نكنيد، تهديد نكنيد، لفافه صحبت نكنيد، كنايه نزنيد، اين روش ها خيرخواهانه است، اما مفيد نيست. روش صحبت با نوجوان، گفتگوی دوستانه و صمیمانه است، البته توام با اقتدار مهربانانه.
یکی از بدترین کارهای ممکن برای از بین خلاقیت و اعتماد به نفس در کودکان این است که آثار خلاقانه او را با خواهر یا برادر یا دوستانش مقایسه کنید و به او سرکوفت بزنید. هیچگاه از جملاتی مانند «تو هیچ وقت نمی توانی مثل خواهرت داستان های خوبی تعریف کنی» یا «چرا سعی نمی کنی مثل برادرت نقاشی های زیبایی بکشی؟» استفاده نکنید. این کار به معنای واقعی خلاقیت را در وجود کودکان نابود می‌کند. بلکه به جای مقایسه مخرب کودک را تشویق کرده و او را به بهتر شدن امیدار کنید.
بسم الله الرحمن الرحیم
خواص کتاب خوانی برای کودک وقتی که برای کودک کتاب میخونیم، فرصت مناسبیه تا با اون صحبت کنیم، اجازه بدیم درباره هر تصویر و هر تفکری که درباره کتاب و موضوع اون کتاب داره، باهامون صحبت کنه. هرگز به اون نگوییم «صبر کن کتاب تموم بشه، بعد به سوالت جواب میدم» یا «ساکت باش و ببین آخر داستان چه میشه!» حتی کودک میتونه با تخیل و تفکر خودش به ‌صورتی کاملا خلاقانه انتهای داستان رو مشخص میکنه.
یک نکته هزار درس وقتی كه به کودک اين پيام را می‌دهيم که «تو بچه بدی هستی»، باز كار بدش را تكرار می‌كند، کودک هرچه احساس کند بچه خوبی است رفتارش بهتر می‌شود. به كودكتان بگویید: تو بچه خوبی هستی، فقط كار بدی كردی.
تجربه شکست یعنی خط خوردن یکی از راه‌های غلطی که ما را به موفقیت و پیروزی نمی‌رساند. کودک را نه تنها از شکست خوردن نترسانید بلکه او را آماده تجربه شکست کنید.
بسم الله الرحمن الرحیم
اولین، مهم‌ترین و ساده‌ترین راهی که مادر باید در برابر لجبازی کودک از خود نشان دهد، بی‌اعتنایی به لجاجت اوست. در حقیقت بی‌توجهی والدین به لجبازی کودکان این رفتار را در آنها کاهش می‌دهد.
دلایل لجبازی کودک چیست؟ محک زدن اطرافیان و جلب توجه: همانطور که گفته شد، کودک برای امتحان والدین گاهی اوقات لجبازی می کند و اگر به نتیجه دلخواه خود رسید، این عمل را تکرار خواهد کرد. فشار والدین برای تربیت درست: بعضی والدین بی تجربه فکر می کنند اگر دائم به بچه امر و نهی کنند، کودک بهتر تربیت می شود. فرصت ندادن به بچه: با محدود کردن کودک به انجام کارهایی خاص، خلاقیت از کودک گرفته می شود و کودک در صورت عدم تحمل شرایط، دست به لجبازی می زند. بی توجهی و بی مهری والدین: گاهی کودک برای آنکه از والدین خود محبتی را دریافت نکرده اند، برای تنبیه آن ها دست به لجبازی کردن می زنند. تولد نوزاد جدید: کودکان بسیار حساس هستند، در هنگام تولد نوزاد جدید، نا خودآگاه بیشتر توجه اعضا خانواده بر کودک جدید معطوف می شود، برای جلوگیری از این حالت بهتر است شرایط کودک جدید برای فرزند بزرگ تر توضیح داده شود. لجبازی کودک در این شرایط طبیعی است و باید تحمل شود.