eitaa logo
تربیت فرزند مهدوی
2.7هزار دنبال‌کننده
2.3هزار عکس
55 ویدیو
2 فایل
📚کانال مهارتهاي تربيت فرزند ايتا 🔻 https://eitaa.com/tarbiatemahdavi تلگرام 🔻 https://t.me/tarbiatefarzand مدیرکانال @rastegarmoghaddam
مشاهده در ایتا
دانلود
پرسش_و_پاسخ 👈 سوال: با عرض سلام؛ چطور باید به بچه ها "نه" گفت که قشقرق به پا نکنن، مثلا در مورد دخترم که اگه چیزی رو بخواهد و نشه که بهش بدم و بگم نه فوراً میزنه زیر گریه و جیغ میکشه. 👈پاسخ: برای مخالفت با درخواست های غلط کودکان از چند رفتار پرهیز کنید: 1- مجادله کردن ( لجبازی ایجاد می کند) 2- قانع کردن ( عاطفه مادر کودک را کم می کند) 3- تسلیم شدن ( عادت پرخاشگری و اصرار درست می کند) کافیست خیلی آرام و بدون هیاهو و تندی بگویید درست نمی دانید و نمی کنید هرقدر هم کودک بی تابی کرد از خودتان رنج و تند خویی نشان ندهید.
پرسش_و_پاسخ سوال:چگونه از رفتار خوب یکی از فرزندانم تعریف کنم که برایش تشویقی باشد ودر مقابل فرزند دیگرم حسادت نکند با تشکر 🌺 پاسخ: بسم الله الرحمن الرحیم فرد را تکریم نکنید رفتار را تکریم کنید وقتی رفتار تکریم شد ، بچه ها به جای حسادت بر دیگری و هر رنج دیگری ، یاد می گیرند که اگر طالب تکریم ند باید به آن رفتار مبارک عمل کنند . و کننده رفتارهم تکریم شده است همچنان که در رفتارهای بد و غلط هم نباید فرد را توبیخ کرد باید زشتی رفتار بد را معرفی کرد و آن بدی را نهی کرد
در دوران تحصیل کرونایی مراقب باشیم که : اگر به درس خواندن و تكاليف فرزندتان رسيدگى می‌كنيد، مراقب باشيد كه استرس و اضطراب حافظه را ضعيف می‌كند. وقتی انسان دچار استرس ميشود هورمون كورتيزل ترشح می‌شود و اين هورمون تاثير مستقيم بر هيپوكمپوس مغز كه مركز حافظه است خواهد داشت. بنابراين نق زدن، داد زدن، عصبانى شدن، تنبيه كردن، محروم كردن، تهديد كردن كودک براى درس خواندن و انجام تكاليف نتيجه عكس خواهد داشت به مقداری كه براى درس خواندن به فرزندتان فشار بیاوريد درس خواندن برايش مشكل‌تر خواهد شد.
افت های قهرهای طولانی ومکرر
💠 فرزندپروری مستبدانه 🔹برخی از والدین نظم بسیار خشکی رو پیاده میکنند و از بچه ها انتظار دارند بدون چون و چرا، به حرفهاشون گوش بدن. روششون، شبیه حکومتهای مستبدیه که در طول تاریخ، بارها بر کشورمون حکومت کردند. 🔸همچنان که این حکومت ها در دل ملتها جایی نداشتند و اکثرشون سرنگون میشدند، این والدین هم در دل فرزندان جایی ندارند و فرزندان به محض اینکه قدرت پیدا کنند علیه این والدین مستبد قیام میکنند. 🔹بیشتر مشکلات دوران نوجوانی، به این طغیان نوجوان، علیه روش والدین برمیگرده. این والدین برای بچه هاشون اهداف بزرگی در سر دارند که به هیچکدومش نمیرسند.
پدر و مادر در طول روز با مشكلات زيادی سر و كله می‌زنند و مانند یک بالغ و عاقل رفتار می‌كنند، با دیگران درعين عصبانيت لبخند می‌زنند، در عين خستگی وظايف خود را انجام می‌دهند، اما به فرزند خود كه می‌رسند تازه به ياد حق و حقوق از دست رفته، خستگی‌ها يا عصبانيت خود می‌افتند. گاهى كودكان تبديل به كيسه بوكس والدين خود می‌شوند، گاهى ما بزرگسالان ديوارى كوتاه‌تر از ديوار بى‌پناهى كودكان پيدا نمی‌كنيم. آنها كه زورى ندارند، نه ما را ترک می‌كنند نه از ما شكايت می‌كنند نه ما را تنبيه می‌كنند، آنها محتاج ما هستند، اين ما هستيم كه طلبكار آنها هستيم. و از كودكان انتظار داريم «تو ديگه شروع نكن، حوصله ندارم، ساكت»
⛔️ به کودکان تحکم نکنید. با هر تحکم یک تخریب سلولی اتفاق می‌افتد و یک درجه از اعتماد بنفس کودک کم می‌شود. ✅ درخواست خود را با لحن ملایم همرا با "توضیح" به کودک بگویید.
پرسش_و_پاسخ نحوه برخورد بافرزند اول در صورت فرزندآوری مجدد 👈 سوال: باسلام.دختری دو ساله ونیمه دارم و2ماهه باردارهستم.لطفاراهنمایی لازم درمورد نحوه برخورد بافرزند اولم نسبت به فرزند دوم را بیان کنید 👈 پاسخ: بسم الله الرحمن الرحیم چند ملاحظه ضروری ست 1 - کودکتان از بارداری شما باخبر باشد ( فرزند دوم ناگهانی وارد خانه نشود ) از وقتی شکمتان بالا می آید و از روی شکم بزرگی رحم قابل تشخیص می شود به کودکتان وجود نی نی را در شکمتان خبر دهید و اجازه بدهید از روی شکم نازش کند ( از آن زمان ارتباط را برقرار کنید ) 2 - برایش توضیح بدهی او که بیاید چه احتیاج فراوانی به خواهری مثل تو دارد و هم بازی هم می شوید 3 - هنگام دنیا آمدن در بیمارستان برای دیدن نوزاد بیاید و در همان جا از طرف نوزاد و خوشحالی مربوط به زایمان او، به کودکتان هدیه ای را بدهید که خیلی انتظارش را داشت و دوست داشت 4 - بعد از تولد به کودکتان بگویید که اگر او شیر می خورد و بیشتر در آغوش من است برای این است که مثل تو بزرگ و خانم نشده است 5 - در مواقع شیردهی و نگهداری نوزاد، دخترتان را تحت عاطفه و نوازش عمیق قرار دهید و یا شوهر به طور ویژه به او رسیدگی عاطفی کند 6 - از توانمندی های او در برابر عجز نوزاد صحبت کنید ( حرف زدن، در لباس جیش نکردن، دندان داشتن و توانایی غذا خوردن، دویدن و راه رفتن و ...) دکتر حبشی
والدین اگاه 👈 علت بسیاری از گوشه گیری ها و افسردگی های کودکان، اختلافات والدین آنان است. ترسِ ازجدایی والدین (حتی بعداز دعوای جزئی) اعتماد به نفس کودک را نابـود می کند.
تلنگر احترامی که برای همسرتان قائل می‌شوید احترامیست که در آینده فرزندتان برای خودش و شما قائل خواهد شد. پس به گونه‌ای با همسرتان رفتار کنید که انتظار دارید فرزندتان در آینده با شما رفتار کند. این احترام به همسر در حقیقت ارزشی است که برای خود قائلید. پس اگر همسرتان در رابطه با فرزندتان اشتباهی کرد در حضور فرزند او را تصحیح نکنید. در خلوت با همسرتان صحبت کنید و اگر لازم بود همسرتان به تنهایی یا با حضور شما اشتباه را تصحیح خواهد کرد.