از فرزندتان یک قهرمان بسازید تشویقش کنید،
خواه در زمینه درس باشد
یا در زمینه ورزش و
یا در زمینه فعالیتهای روزانه
کاری کنید که اعتماد به نفس پیدا کند
اعتماد به نفس کمکش میکند فردی موثرتر
و متکی به خود و با عزت نفس باشد.
اصول تربیت کودک برای والدین(1)
جلوگيري از رفاه زدگي فرزند
کودکان بايد با رنج ها و مشکلات طبيعي زندگي آشنا شوند تا افرادي شکننده، رفاه زده و پر توقع بار نيايند.لازم نيست همه خواسته هاي کودک برآورده شود .
در اين مورد منطقي عمل کنيد و بلافاصله بعد از اين که کودک چيزي خواست برايش تهيه نکنيد. ضمن اينکه بايد زياد او را ناکام نگذاريد ولي عمل کردن به همه خواسته هاي او باعث مي شود در آينده از کنترل شما خارج شود.
مواظب باشيد کودک خود را به علت رفتار مثبت که انجام داده تشويق نماييد و به علت رفتار منفي تنبيه نماييد نه اينکه ملاک تشويق يا تنبيه شما حالات خلقي شما باشد. متناسب سن کودک به او کار و مسئوليت محول کنيد.
لازم نيست همه کارهاي فرزندتان را شما انجام دهيد و کودک در منزل فقط مصرف کننده باشد. همچنانکه کودک رشد مي کند مي تواند بسياري از کارهاي خود و خانه را انجام دهد. چنين استقلالي را به کودک بدهيد. در غير اين صورت کاملا متکي به ديگران تربيت مي شود.
کودکان از حادثه قاعده میسازند،
به همين دليل نبايد
در معرض اخبار بد باشند.
کودکان قرار نيست اخبار ببينند،
قرار نيست ٢۴ ساعته
تلویزیون خانه روشن باشد
و کودکان بمباران خبری بشوند
چرا که موجب اضطراب
و استرس در آنها میگردد.
اصول تربیت کودک برای والدین(2)
پرهيز از سرزنش کردن
شما فرزند خود را بابت رفتارش سرزنش ميکنيد. مثلا «تو که هنوز اتاقت را مرتب نکرده اي!» يا «تو که دوباره خواهر کوچکت را اذيت کردي!» گاهي اين سرزنشها جاي خود را به جمله هاي حقارت آميز ميدهند. شما دقيقا همان کاري را به کودک خود ميگوييد که در آن لحظه انجام ميدهد؛ در صورتي که فرزند شما کاملا به عمل خود واقف است.
آگاهي از نامناسب بودن رفتار کودک، معمولا هيچ سودي ندارد. از نظر کودک، اين سرزنشها صرفا عيبجويي از سوي شماست. کودک مي انديشد:
«او مرا دوست ندارد. پس بايد براي جلب توجه او بجنگم.» بخصوص اگر سرزنشهاي شما با ابراز جمله هاي تحقيرآميز همراه باشد، اين احساس در کودکتان قويتر خواهد بود.