پشت هر کودک مضطرب فردی وجود دارد که بیش از اندازه از او حمایت میکند.
آلفرد_آدلر
🔵 زمانی که فرزند شما کار اشتباه انجام می دهد، اشتباهش را به شخصیتش پیوند نزنید.
اگر از کلمات و عبارات نامناسب استفاده کرد؛
- نگویید: تو بیادبی
- بگویید: حرفِ بد زدن ممنوع
اگر بدون اجازه سرکیف کسی رفت؛
- نگویید: دزد
- بگویید: باید اجازه بگیریم. رفتن سر کیف دیگران بدون اجازه اشتباه است.
اگر خیالپردازی کرد؛
نگویید دروغگو
اگر گاز گرفت نگویید وحشی
بگوئید: گاز گرفتن ممنوع.
زیر سوال بردن شخصیت فرزندتان،
از بین رفتن اعتماد به نفس و جسارت تکرار خطا را به دنبال خواهد داشت.
والدین موفق بهترین شنوندگان حرفهای فرزند خود هستند، با دقت به سخنان فرزند خود گوش میدهند، حرف او را قطع نمیکنند، در مقابل او حالت تهاجمی و پرخاشگرانه نمیگیرند.
هنگام مشاجره كودكان از مداخله خودداري كنيد
تا كودكان با مهارت حل مسئله آشنا شوند
و هنگام داوري نيز به جاي پيداكردن مقصر، شرايطي فراهم كنيد كه هيچيك احساس شكست و كمبود نكند
به فرزند خود نگوييد پول نداريم نمىتوانيم اين را بخريم، يا لازم ندارى.
به فرزندتان بگویید اینقدر میتونیم هزينه كنيم، يا امروز اين رو میتونى بخرى. با بيان جمله مثبت، به فرزندتان احساس امنيت میدهيد در حالی كه انتخابهايش را محدود میكنيد.
در حالى كه گفتن نميتوانيم، پول نداريم، يا لازم ندارى تنها بار منفى دارد و باعث عدم امنيت در كودک میشود. چون آنها نگران میشوند که چه آیندهای در انتظارشان هست.
✅ تربیت_دینی فرزندان چند مرحله دارد:
🔹در مرحله اول باید علاقهمند سازی اتفاق بیفتد، علاقهمند سازی به این معنا که فرزندانمان باید از مناسک دینی و رفتارهای دینی والدین خاطرات خوبی داشته باشند. این علاقهمندسازی زمینه را برای آموزش مناسک و رفتارهای دینی به فرزندان آماده میکند.
🔸 مرحله بعد، آموزشدهی است، در مرحله آموزش از سادهسازی و آسانسازی شروع میکنیم و در ادامه مناسک دینی را به فرزندانمان به طور کامل آموزش میدهیم، به عنوان مثال در روایات آمده است که در سه سالگی از فرزندتان بخواهید هفت بار لا اله الا الله بگوید و رهایش کنید تا سه سال و ۷ ماه و ۲۰ روز و در آن هنگام از او بخواهید که هفت بار شهادتین را بگوید بعد رهایش کنید تا ۴ سال. ⬅️ همانطور که شاهد هستیم قرار است آموزشهای دینی به صورت تدریجی به فرزندانمان منتقل شود.
🔹مرحله بعد مرحله عادتدهی میباشد در این مرحله از فرزندانمان میخواهیم که مناسک دینی را انجام دهند، این اتفاق باید از هفت سالگی بیفتد. در روایت از معصوم علیهالسلام داریم که می فرمایند؛ فرزندانتان را در هفت سالگی امر به نماز کنید.
🔸بعد از مرحله عادتدهی نوبت به مرحله پیگیری میرسد در این مرحله که بعد از ورود فرزندانمان به سن تکلیف می باشد، والدین باید نسبت به نماز فرزندشان پیگیر باشند لذا در آیهای داریم که خداوند متعال میفرمایند: "وامر اهلک بصلاة واصطبر علیها" پس باید فرزندانمان را امر به نماز کنیم.
⬅️مرحله آخر مرحله باورسازی است، باید بدانیم طی کردن این مراحل، بدون درونی کردن نماز در فرزندمان تاثیرگذار نخواهد بود، بلکه باید باورهای دینی را نیز در فرزندانمان شکل بدهیم، شکلدهی باورهای دینی با چالش فکر و عبور از بحرانها میسر خواهد بود.
✍️ حجت الاسلام والمسلمین دکتر مجید همتی
🔰 چجوری پسرامون رو مرد بار بیاریم؟
🔻 اگر میخواهید پسرتان را مردانه بارآورید، از همان ابتدا باید شروع کنید. مثلا از همان ابتدا که بچه تازه راه افتاده، وقتی به زمین میخورد بلافاصله اطرافش را نگاه میکند. ما باید حواسمان جمع باشد که اگر ضربه کاری نبوده و مثلا ضربه مغزی نشده، اتفاقاً خودمان را از دید بچه پنهان کنیم. وقتی اینگونه رفتار شود، بچه خودش بلند میشود و اشکهایش را هم پاک میکند.
🔹اما اگر همه به سوی او بشتابند از همین جاست که مردانه پروری مدفون و وابسته پروری به نام محبت شکل میگیرد!!
🎤دکتر عبدالعظیم کریمی