ارتباط كلامی را به فرزندتان یاد دهید:
فرزندتان باید بیاموزد که از كلمات برای بيان احساسات منفی اش استفاده كند.
به او ياد بدهيد در زمان مناسب بگويد «الان ناراحت هستم!»
وقتی بتواند احساسات خود را مستقيما و مانند افراد بالغ بيان كند، شیوه "كتك زدن"به تدريج متوقف می شود و ديگر از اين روش برای فروكش كردن عصبانيت خود استفاده نمی كند
🔹ساده حرف بزنید!
🔻وقتی کودک شما کار خیلی اشتباهی میکند، لازم نیست برای او سخنرانی کنید و بابت کار اشتباهش به او امر_و_نهی کنید، خیلی ساده و قاطعانه به او «نه» بگویید و با یک توضیح مختصر دلیل را برایش توضیح دهید.
اگر کودک شما به سرعت عصبانی میشود، ممکن است به این دلیل باشد ...
که شما به اندازه کافی او را تحسین نمیکنید، او فقط در مقابل بدرفتاری توجه دریافت میکند
از عواملی که بچه ها را پرخاشگر و لجباز می کند، امر و نهی زیاده
منظور این نیست که والدین فرزند را آزاد بگذارند تا هر کاری که خواست بکند، بلکه می توانید به جای امر و نهی از روش ترغیب کردن استفاده کنید
راهکارهای آماده کردن بچهها برای مدرسه
🍂 باز آمد بوی ماه مدرسه 🍂
🍁همیشه به این ماه از سال و بوی ماه_مهر که میرسیم عمدتا والدین، به خصوص والدین کودکان کلاس اولی بسیار نگران هستند که فرزند دلبندشان قرار است چطور با مدرسه رفتن کنار بیاید؟ بیایید این را درک کنیم که کودک ما ۶ سال در خانه، کنار والدین و در محیط امنش بوده، اینکه بخواهد هر روز صبح از این محیط جدا شود و به محیطی ناشناخته برود قطعا برای او سخت است و این یک امر کاملا طبیعی است، اولین بارها همیشه استرس زا هستند
کلید کمک به تغییر رفتارهای فرزندتان
بچه ها همیشه کارهایی که از آنها میخواهیم، انجام نمیدهند، بلکه به طور تدریجی کارهایی انجام میدهند که ما انجام میدهیم.
اگر در ابراز خشم زیاده روی کنیم، بچه ها نیز همان کار را خواهند کرد. اما اگر بتوانیم آرامش را حفظ کنیم، متوجه خواهند شد که راه ابراز ناراحتی، الزاما خشمگین شدن نیست، به همین دلیل یاد میگیرند که در مواقع ناراحتی، خود را آرام کنند.
از تشویق کردن کار خوب فرزندتان نترسید،
از احترام گذاشتن به فرزندتان و از بخشیدن خطاهای فرزندتان نترسید،
از بی اعتنایی به کار بد اما بی خطر او واز اشتباهاتش نترسید،
از بهانه گیری های گاه و بیگاه فرزندتان، از دادن عشق بی قید و شرط به او نترسید،
از آزادی دادن معقول به فرزندتان نترسید، زیرا فرزندتان لوس نخواهد شد.
اگر به فرزندتان اجازه ندهید به حق کسی تجاوز کند یا به خود و دیگران صدمه بزند، با دادن احترام، عشق، محبت، بخشش، گذشت و تشویق فرزندتان ضعیف و لوس نخواهد شد بلکه فرزندتان خواهد شکفت و حرمت نفس و اعتماد به نفس در او نهادینه خواهد شد.
راه های ایجاد انگیزه در کودکان، بدون باج دادن خودتان انجام دهید. آیا می خواهید کودک شما سبزیجات بخورد؟ خودتان سبزی بخورید.
یا به عنوان مثال با او به پیاده روی بروید تا او به نشان دهید که تحرک یک نوع سرگرمی است.
شما بهترین شخصی هستید که کودکتان می تواند از آن الگو بگیرد. کودکان از سنین پایین خیلی زود شروع به تقلید از والدین خود می کنند.
از دادن باج به کودک مانند غذا یا اسباب بازی و یا سایر اقدامات برای تشویق آنها خودداری کنید. این کار باعث آموزش رفتارهای ناسالم خواهد شد.
ابراز محبت و توجه صرفا با روشهای مادی مثل خریدهای مكرر، پول دادنهای بیرویه و هدیههای رشوهمانند، زمينه را برای پرتوقع و بیمسئولیت شدن کودک و نوجوان را ایجاد میكند.
برخی از بداخلاقی کودک
تقریباً همه کودکان وقتی نوپا هستند دم دمی مزاج هستند. خشم مزاج در کودکانی که خیلی کوچک هستند و نمیتوانند عصبانیت و ناامیدی خود را با کلمات بیان کنند طبیعی است. آنها یک قسمت طبیعی از رشد کودک هستند و بیشتر در بچههای سنین 2 تا 3 سال اتفاق میافتد. خشم مزاج از غر زدن و گریه گرفته تا جیغ زدن، لگد زدن، ضربه زدن و نفس کشیدن متغیر است.
کودکان حتی ممکن است خود را به زمین بیاندازند و دندانهای خود را فشار دهند، لگد و مشت بزنند. این انفجارهای احساسی باعث آزاد شدن انرژی و همچنین جلب توجه میشوند
اگر میخواهید کودک شادی داشته باشیداجازه بدهید گاهی اشتباه کند
اگرکودک به خاطر اشتباهاتش بیش ازحد مواخذه شود، به دلیل ترس از اشتباه کردن، دست به هیچ کارتازه ای نمیزند وخلاقیت خودرامی بازد
❌از گفتن كلمه ى «نه» نترسيد.
🔻وقتى فرزندتون چيزى از شما درخواست مى كنه كه به هر دليل نمى خواهيد به او جواب مثبت بديد، بدون هراس به او «نه» بگوييد!
⬅️ البته دليل آن را هم بگوييد. براى او تشريح كنيد كه چرا نمى تواند آن وسيله را داشته باشد یا اون کار را انجام بدهد. موضوع را برای فرزندتون توضیح دهید. كودكان بايد با ناکامی مواجهه بشن و همین "نهها" سازندهی شخصیت آنها خواهد بود. قرار نیست تمام خواستههای آنها برآورده بشه.
خانه تان طوری باشد که محیطی دوستانه و امن برای اکتشاف بچه ها باشد. شنیدن همیشگی اصطلاحاتی مثل ” بهش دست نزن” و ” ازش دور شو” می تواند باعث از بین رفتن استقلال شود.
هر چه قدر خانه ی شما برای بازی و اکتشاف بچه ها امن تر باشد کمتر نه می گویید. و هر چه قدر کمتر به او نه بگویید به طور چشمگیری کشمکش های بین شما و او کاهش می یابد.
کودکی که در خانه آزاد است کمتر لجبازی میکند و همکاری بهتری با والدینش خواهد داشت