اگر کودک شما به سرعت عصبانی میشود، ممکن است به این دلیل باشد ...
که شما به اندازه کافی او را تحسین نمیکنید، او فقط در مقابل بدرفتاری توجه دریافت میکند
از عواملی که بچه ها را پرخاشگر و لجباز می کند، امر و نهی زیاده
منظور این نیست که والدین فرزند را آزاد بگذارند تا هر کاری که خواست بکند، بلکه می توانید به جای امر و نهی از روش ترغیب کردن استفاده کنید
راهکارهای آماده کردن بچهها برای مدرسه
🍂 باز آمد بوی ماه مدرسه 🍂
🍁همیشه به این ماه از سال و بوی ماه_مهر که میرسیم عمدتا والدین، به خصوص والدین کودکان کلاس اولی بسیار نگران هستند که فرزند دلبندشان قرار است چطور با مدرسه رفتن کنار بیاید؟ بیایید این را درک کنیم که کودک ما ۶ سال در خانه، کنار والدین و در محیط امنش بوده، اینکه بخواهد هر روز صبح از این محیط جدا شود و به محیطی ناشناخته برود قطعا برای او سخت است و این یک امر کاملا طبیعی است، اولین بارها همیشه استرس زا هستند
کلید کمک به تغییر رفتارهای فرزندتان
بچه ها همیشه کارهایی که از آنها میخواهیم، انجام نمیدهند، بلکه به طور تدریجی کارهایی انجام میدهند که ما انجام میدهیم.
اگر در ابراز خشم زیاده روی کنیم، بچه ها نیز همان کار را خواهند کرد. اما اگر بتوانیم آرامش را حفظ کنیم، متوجه خواهند شد که راه ابراز ناراحتی، الزاما خشمگین شدن نیست، به همین دلیل یاد میگیرند که در مواقع ناراحتی، خود را آرام کنند.
از تشویق کردن کار خوب فرزندتان نترسید،
از احترام گذاشتن به فرزندتان و از بخشیدن خطاهای فرزندتان نترسید،
از بی اعتنایی به کار بد اما بی خطر او واز اشتباهاتش نترسید،
از بهانه گیری های گاه و بیگاه فرزندتان، از دادن عشق بی قید و شرط به او نترسید،
از آزادی دادن معقول به فرزندتان نترسید، زیرا فرزندتان لوس نخواهد شد.
اگر به فرزندتان اجازه ندهید به حق کسی تجاوز کند یا به خود و دیگران صدمه بزند، با دادن احترام، عشق، محبت، بخشش، گذشت و تشویق فرزندتان ضعیف و لوس نخواهد شد بلکه فرزندتان خواهد شکفت و حرمت نفس و اعتماد به نفس در او نهادینه خواهد شد.
راه های ایجاد انگیزه در کودکان، بدون باج دادن خودتان انجام دهید. آیا می خواهید کودک شما سبزیجات بخورد؟ خودتان سبزی بخورید.
یا به عنوان مثال با او به پیاده روی بروید تا او به نشان دهید که تحرک یک نوع سرگرمی است.
شما بهترین شخصی هستید که کودکتان می تواند از آن الگو بگیرد. کودکان از سنین پایین خیلی زود شروع به تقلید از والدین خود می کنند.
از دادن باج به کودک مانند غذا یا اسباب بازی و یا سایر اقدامات برای تشویق آنها خودداری کنید. این کار باعث آموزش رفتارهای ناسالم خواهد شد.
ابراز محبت و توجه صرفا با روشهای مادی مثل خریدهای مكرر، پول دادنهای بیرویه و هدیههای رشوهمانند، زمينه را برای پرتوقع و بیمسئولیت شدن کودک و نوجوان را ایجاد میكند.
برخی از بداخلاقی کودک
تقریباً همه کودکان وقتی نوپا هستند دم دمی مزاج هستند. خشم مزاج در کودکانی که خیلی کوچک هستند و نمیتوانند عصبانیت و ناامیدی خود را با کلمات بیان کنند طبیعی است. آنها یک قسمت طبیعی از رشد کودک هستند و بیشتر در بچههای سنین 2 تا 3 سال اتفاق میافتد. خشم مزاج از غر زدن و گریه گرفته تا جیغ زدن، لگد زدن، ضربه زدن و نفس کشیدن متغیر است.
کودکان حتی ممکن است خود را به زمین بیاندازند و دندانهای خود را فشار دهند، لگد و مشت بزنند. این انفجارهای احساسی باعث آزاد شدن انرژی و همچنین جلب توجه میشوند
اگر میخواهید کودک شادی داشته باشیداجازه بدهید گاهی اشتباه کند
اگرکودک به خاطر اشتباهاتش بیش ازحد مواخذه شود، به دلیل ترس از اشتباه کردن، دست به هیچ کارتازه ای نمیزند وخلاقیت خودرامی بازد
❌از گفتن كلمه ى «نه» نترسيد.
🔻وقتى فرزندتون چيزى از شما درخواست مى كنه كه به هر دليل نمى خواهيد به او جواب مثبت بديد، بدون هراس به او «نه» بگوييد!
⬅️ البته دليل آن را هم بگوييد. براى او تشريح كنيد كه چرا نمى تواند آن وسيله را داشته باشد یا اون کار را انجام بدهد. موضوع را برای فرزندتون توضیح دهید. كودكان بايد با ناکامی مواجهه بشن و همین "نهها" سازندهی شخصیت آنها خواهد بود. قرار نیست تمام خواستههای آنها برآورده بشه.
خانه تان طوری باشد که محیطی دوستانه و امن برای اکتشاف بچه ها باشد. شنیدن همیشگی اصطلاحاتی مثل ” بهش دست نزن” و ” ازش دور شو” می تواند باعث از بین رفتن استقلال شود.
هر چه قدر خانه ی شما برای بازی و اکتشاف بچه ها امن تر باشد کمتر نه می گویید. و هر چه قدر کمتر به او نه بگویید به طور چشمگیری کشمکش های بین شما و او کاهش می یابد.
کودکی که در خانه آزاد است کمتر لجبازی میکند و همکاری بهتری با والدینش خواهد داشت
✅ ۴ نکته برای تربیت فرزند آگاه
۱) وقتی والدین چیزی را به زور از کودک میگیرند، کودک"زورگویی" را یاد میگیرد...
۲) وقتی والدین برای آرامشِ کوتاه مدت خودشان به کودکان وعدههایی میدهند که به آن عمل نمیکنند، کودک " دروغگویی " را میآموزد...
۳) وقتی والدین خواسته یا ناخواسته بر کودکانی که چیزی را خراب میکنند فریاد میزنند، پس کودکان هم یاد میگیرند "جیغ و فریاد بزنند"...
۴) وقتی والدین برای آرامش کودکِ آسیب دیده، دیوار یا اسباببازی را میزنند و میگویند زدمش دیگه گریه نکن کودک "انتقام گیری" را یاد میگیرد...
یکی از عوارض اعتمادبهنفس پایین؛ خجالتی بودن فرزند 😥
😰 خجالتی بودن بهطورحتم در تمام جنبههای زندگی به ضرر فرزند تمام میشه، زیرا باعث میشه:
🙁در جمعهای خانوادگی و دوستانه حضور پیدا نکنه،
😞به فردی گوشهگیر و منزوی تبدیل بشه،
🥺دوستی نداشته باشه،
😰از صحبت کردن ترس داشته باشه،
😮💨حتی نتونه در آینده شغلی انتخاب کنه،
😶نمیتونه خواستههاش را با دیگران مطرح کنه،
😑نمیتونه از دیگران کمک بگیره،
😶🌫خودش را بیارزشتر از دیگران میدونه،
😑مدام خودش را بابت انجام هرکاری سرزنش میکنه،
و… .
احساسات خود را بیان كنید. وقتی فرزندتان به مدرسه میرود، به او بگویید دوستش دارید. وقتی مشغول انجام تكالیفش است وقتی با هم بازی میکنید، باز هم علاقه خود را بیان كنید. حتی نوجوانی که تمایل بیشتری برای اختصاص وقت برای خودش دارد نیز علاقه و توجه قلبی شما را رد نمیكند.
در حال نوازش با او گفتگو كنید. این روش ابراز غیركلامی علاقه است. ایجاد این رابطه با كودكان و فرزندان دوره ابتدایی آسان است. با بزرگتر شدن کودک، ابراز علاقه به این روش سختتر میشود. ارتباط پوستی برای فرزندان آرامشبخش است پس بهانههای مختلف آنها را در این امر رد نكنید و مورد توجه قرار دهید.
گاهی حساسیت والدین به رفتار بد بچه ها در مهماني ها دامن میزند. آنها به خاطر نگرانیهای خودشان، قبل از آنکه اتفاقی بیفتد بچه را از بعضی از کارها منع میکنند و میگویند مبادا فلان کار را انجام دهی.
اما کودکی که از این طریق به حساسیت والدینش پی برده، مخصوصا آن کار را میکند. اگر والدین از قبل به او اخطار دهند و بگویند حق انجام چنین رفتاری را نداری، ذهن کودک به محض ورود به جمع، به سمت آن رفتار میرود.
وقتی فرزندتان آشفته می شود پریشانی اش را کوچک نشمارید.
❌ چیزی نشده که اینقدر ناراحت شدی.
به جای آن صراحتا نظرتان را در مورد احساسات او بیان کنید.
✅ حق میدم بهت وقتی یه مدت طولانی روی این بازی کار کردی و آن طور که دلت میخواست از آب در نیومد.
وقتی ناکامی کودک درک شود، سادهتر با آن مشکل کنار می آید.
کسانی که کودکی سختی داشتند اغلب از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند و خودشان را مقصر همه چیز می دانند. آن ها حتی بابت اشتباهاتی که از دیگران سر زده هم عذرخواهی می کنند. و همه ی این ها به خاطر آن است که در کودکی به طور مرتب به خاطر هر چیزی مورد سرزنش قرار گرفتند، از نمره ی کمی که در امتحان مدرسه گرفتند تا بدخلقی مادرشان.
اگه میخوای فرزند مستقلی داشته باشی
✅ حتما از۳ تکنیک زیر استفاده کن👌
۱-افزایش اعتماد به نفس:
وقتی فرزندمون بتونه کارهایی رو به تنهایی انجام بده، اعتماد به نفسش افزایش پیدا میکنه. این اعتمادبهنفس توی تمام جنبههای زندگیش تأثیر مثبت میذاره.
۲-افزایش صبر در برابر چالشهای زندگی:
زندگی پر از چالشها و مشکلات مختلفه. اگه فرزندمون صبر و استقامت داشتنه باشه و بتونه با مشکلات برخورد کنه و راهحلهای مناسبی پیدا کنه، میتونه استقلال را تجربه کنه.
۳-مسئولیتپذیری:
دادن مسئولیت به فرزند و ایجاد حس خوب و موفقیت در این مسئولیتها باعث استقلال فرزندان میشه و فرزندان یاد میگیرن که مسئولیت کارها و تصمیماتشون رو بپذیرن.
⬅️ ثمره استقلال فرزندان؛ کاهش وابستگی به والدین در آینده است: تربیت فرزند مستقل، از وابستگی بیش از حد فرزند به والدین جلوگیری میکنه. این اتفاق هم به نفع فرزنده، هم والدین.
🚨اثرات منفی مشارکت نکردن پدر در تربیت کودک
🔻ضربالمثل يك دست صدا ندارد درمورد تربيت_فرزند هم صدق ميكنه. نه شما و نه هيچكس ديگهای بهتنهايی نميتونه نيازهای عاطفی و روانی فرزندش را برآورده كنه.
🔻 مادر و پدر هيچيك نميتونن به تنهايی و بدون همكاری ديگری كودك سالمی را باربياورن. پدر و مادر هر كدام ويژگيهايی دارند كه حذفشان باعث ميشه همه چيز به خوبی پيش نره و به اصطلاح يك جای كار بلنگه.