🔰 جایگاه خانواده و فرزند آوری
📌 #برشی_از_کتاب_تبیین_با_تبیان
⭕️ #جزء_بیست_و_یکم
❇️ فرزندآوری و تربیت آن و نقشههای دشمن
در سال ۱۳۹۱، مقام معظم رهبری (مد) در روز نوزدهم آذر، در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی جملهی بسیار عجیبی مطرح فرمودند:
«یکی از خطراتی که وقتی انسان درست به عمق آن فکر میکند، تن او میلرزد، این مسئلهی جمعیت است.»
🔻 این جمله نشان از احساس خطری بود که مقام معظم رهبری احساس کرده و چنین جملهای را مطرح کرده بودند. ممکن است به ذهن بعضی از افراد خطور کند که برای همین جمعیت فعلی هم نمیتوان اشتغالزایی کرد یا سرپناه ساخت و شرایط ازدواج را فراهم کرد! پس چرا این همه به فرزندآوری سفارش میشود؟!
♦️ طبق آمار، در سال ۱۳۵۵، هر خانواده بهصورت میانگین هفت فرزند داشته است. در سال ۱۳۹۰، این میانگین به ۱.۷ فرزند رسیده است. تمام کسانی که جامعهشناسی خواندهاند و مطالعاتشان دربارهی جمعیت است، میدانند اگر در کشوری، تعداد فرزند در خانواده بهصورت میانگین، از ۲.۲ نفر کمتر شود، آن جامعه منقرض خواهد شد؛ زیرا میزان ۲.۲ نفر یعنی اینکه یک فرزند بهجای پدر و یک فرزند بهجای مادر میآید. دراینبین، ۰.۲ هم بهجای افرادی که یا ازدواج نمیکنند یا فرزنددار نمیشوند. اما جای تأسف این است که میانگین فرزندآوری در کشور ما از این میزان هم کمتر است؛ یعنی بهازای هر خانواده، ۱.۷ است. پس کشور ما با سرعت بیشتری در حال حرکت بهسوی جریان انقراض است. حال، با توجه به این آمار، عمق فاجعه مشخص میشود: اگر روند تولید نسل ما به همین شکل پیش برود، جمعیت ایران از سال ۱۴۲۰ رشد منفی خواهد داشت و در ۸۰ سال آینده، جمعیت کشور به حدود ۳۱ میلیون نفر خواهد رسید که حدود ۴۷ درصد آن را افراد بیش از ۶۰ سال تشکیل میدهند! طبیعی است این افراد فقط مصرفکنندهاند و نمیتوانند تولید کنند. پس در آن هنگام، تولیدکنندهای وجود نخواهد داشت و بهتبع این پیشامد، ثروتی در کشور وجود نخواهد داشت و گردش پولی رخ نخواهد داد. مسلماً جمعیت چنین کشوری منقرض خواهد شد.
💢 هیچ کشوری در دنیا نتوانسته است با سرعتی که جمعیت ما کاهش یافت، جمعیتش را کاهش دهد. در زمان گذشته، مسئولان کشور ایران مرتکب اشتباهی شدند و با شعار «دو بچه کافی است»، جامعه را به توقف فرزندآوری تشویق کردند؛
🌐 دریافت فایل پی دی اف کتاب تبیین با تبیان
💠اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
💖💖💖
.
💟کوچولوت عصبیه⁉️
پرخاشگره⁉️
کم تحمله⁉️
😍با این موارد میتونی کمکش کنی خلقش بهتر بشه👇🏼
🟢افزایش تحرک✔️
🟡صبحانهی مقوی مثل شیر، خرما، عسل و...✔️
🟠خواب کافی و به موقع✔️
.
#نکات_پزشکی
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💝💝💝
🔰آموزش خرج کردن به نوجوانان
1- نوجوانان خود در مورد شیوه کار چکها و کارتهای اعتباری و نحوه عملکرد بانکها توضیح دهید.
به سپردههای دارای سود بانکی و هزینههای مربوط به خدمات اشاره کنید.
2- به او تا زمان به دست آوردن شغل و استقلال مالی، به صورت هفتگی یا ماهانه پول توجیبی دهید.
3- درباره مواردی که باید هزینه کند و مواردی که شما بابت آنها پرداخت میکنید، به توافق برسید.
4- به او درباره موارد مورد توافق مسؤولیت مالی دهید.
5- به فرزند نوجوان خود بیاموزید که چطور در مورد مخارجش برنامهریزی کند. فهرستی از هزینههای ماهانه او و تاریخ پرداخت آنها تهیه کنید. بنشینید و با او در مورد نحوه مدیریت درامد و هزینههایش توضیح دهید.
6- برای او حتما حساب بانکی باز کنید. بیشتر نوجوانان شتابزده و نسنجیده عمل میکنند پس نداشتن پول نقد زیاد در دست آنها باعث پایین آمدن مخارج و هزینههایشان میشود.
7- برای آنها هدف تعیین کنید. درباره رفتن به دانشگاه، خرید ماشین، وسایل سرگرمکننده، تفریحات و خریدهای بزرگ با او صحبت کنید. با فرزند خود در مورد طرحهایی که شما قصد پرداخت آنها را دارید و آن چه از او انتظار دارید، گفتگو کنید.
#نوجوان
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💖💖💖
🔰 اسم هدف دلخوشیه
🔻یکی از اصلی ترین معضلات ما در حوزه تربیت پا در هوا بودن متربی است.
متربی نمیدونه چیکاره است. خوشیاش نظم نداره، غم و غصه هاش نظم نداره، امروز یه حالیه فردا یه حالی. امسال یه حالیه سال آینده یه حالی، چرا؟
چون اصلا تو زندگیش هدفی نداره . من اسم هدف رو برداشتم، گذاشتم دلخوشی.
♨️ دلخوشی چیزی است که دو اتفاق در زندگی انسان ایجاد میکنه، یک، زندگی را تفسیر می کند. دو، زندگی را تنظیم میکند.
❓تنظیم زندگی ، یعنی چی؟
❓️دلخوشیه تو چیه حالا؟
حجت الاسلام #عباسی ولدی
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💖💖💖
.
💟اگه والدینی کنترل گر هستین‼️
اگه دائم به فرزندتون تلفن میزنین که کجا هست و چیکار میکنه⁉️
در آینده ای نه چندان دور آرزوی فرزندتون این هست که👇🏼
زودتر از این زندگی برم بیرون راحت بشم⚠️
خسته شدم از این زندگی که مدام باید جوابگوی همه ی کارهات باشی⚠️
💟اما اگه والدینی هستین که؛
غیر مستقیم زیرنظرش دارین✔️
زیاد بهش امر و نهی نمیکنید✔️
دائم بهش زنگ نمیزنی ✔️
هراز گاهی حالشو میپرسی و گاه و بیگاه براش هدیه میخری و خوشحالش میکنی،✔️
زود ازت خسته نمیشه و همیشه کنارته و تورو ترجیح میده به روابط خیابانی و دوستانه افراطی✅
.
#والدین_کنترل_گر
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💝💝💝
💟الگوی خانوادگی
💢 هر طور که با همسر خود رفتار کنید، به عنوان الگو برای آینده فرزندان خواهید بود...
یعنی آنها نیز دقیقا همینطور با همسر خود رفتار خواهند کرد.
✅اگر به صورت غیر صحیح با همسر خود رفتار کنید و مدام در حال مشاجره باشید آنها نیز به همین سبک رفتار میکنند.
✅بچهها بیشتر از آنچه شما به عنوان نصیحت به آنها گوشزد میکنید، از رفتار شما پیروی میکنند
🌹اگر با همسر خود به احترام و توام با عشق رفتار کنید، ارزش خانواده را به فرزند خود نشان میدهید و آنها از داشتن یک پناهگاه امن در این دنیای وحشی بیشتر احساس امنیت میکنند.
#الگوگیری
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💖💖💖
🔰نوع برخورد با فرزندی که در مورد نماز کاهل است؛
#استاد_تراشیون
❓ پرسش:
من یک دختر دوازده ساله دارم که ایشان خیلی در نماز خواندن کاهلی می کند. وقتی با محبّت به او می گویم که نمازت را بخوان، به من می گوید: من چطور می توانم در برابر خدایی که نمی بینم، بایستم و نماز بخوانم؟ حوصله ام سر می رود! همچنین من یک پسر هفت ساله دارم و این ها خیلی با هم ناسازگار هستند و زیاد درگیر می شوند. دختر من هم خیلی حساس و عاطفی است و چون رابطه ی عاطفی او با پدرش کم است، من نمی توانم خیلی این خلا را جبران کنم. می خواستم من را راهنمایی کنید.
⬇️ پاسخ استاد تراشیون:
اگر به من اجازه بفرمایید، من در اینجا بحثی را با عنوان خدا داشته باشم. این مورد را که عرض می کنم، خاصّ بچّه های نه، ده سال به بالا است؛ یعنی این سفارش را برای بچّه های زیر این سنین صلاح نمی دانم که والدین اجرایی کنند.
↩️ اوّلین نکته ای که در باب #خداشناسی باید به بچّه ها یاد بدهیم، این است که خدا موجودی شبیه ما انسان ها نیست؛ لذا خیلی از کارشناسان معتقد هستند که ما باید آن تصویر غلطی که از خدا در ذهن بچّه وجود دارد را پاک کنیم؛ آن وقت چطور؟
می گویند: گاهی وقت ها ما باید به فرزندان این طور بگوییم که خدا مثل ما آدم ها سر ندارد، مثل ما آدم ها دست ندارد، مثل ما آدم ها پا ندارد و این طور نیست که مثل ما آدم هم گوش و چشم داشته باشد؛ یعنی اوّل تصویری را که بچّه ها در ذهن خود ساخته اند، [باید پاک شود]. [آن ها تصوّر می کنند] که خدا موجودی است شبیه انسان ها؛ پس حالا که نمی بینیم، نمی توانیم با او صحبت کنیم. [نه این تصوّر درست نیست و] ما باید این فکر را از ذهن بچه ها پاک کنیم.
پژوهشی در کشور ما انجام شد که عدّه ای در همین مراکز پیش دبستانی رفتند و از یک گروه از نوآموزان و مقطع سنّی خاصّی پرسیدند که شما خدا را چطور می بینید؟ دیدند که همه بچّه ها یک تصویر را برای خدا بیان کردند؛ مثلا گفتند: خدا آدمی است که از پدر من بزرگتر است یا عموی من خیلی بزرگ است، ولی می گویند که خدا از او بزرگتر است، دستش بزرگ است، سرش بزرگ است، قدش بلند است؛ یعنی بچّه ها تصویری که از خدا در ذهن خود قرار می دهند، تصویرهای انسانی است. بعد که به این سنین می رسند، چون این تصویر هنوز از ذهن آنها پاک نشده است، به دنبال موجودی می گردند که او را ببینند تا با او صحبت کنند. لذا اوّل باید این تصویری را که در ذهن بچّه ها ایجاد شده است، پاک کنیم.
🔴 آن وقت خدا را برای آن ها چطور معرفی کنیم؟
خود این دوباره یک بحث جدیدی است؛ یعنی چطور آن خدایی را که مثل انسان نیست، جایگزین کنیم. این بحث یک مقداری سخت تر است. اگر اجازه بفرمایید فعلا به این موضوع راه پیدا نکنیم؛ چون می دانم که زمان زیادی را از ما می گیرد. بعدا در این باره صحبت خواهیم کرد، ولی فعلا باید از ذهن این بچّه آن تصویر را پاک کنیم و بعد مفهوم نماز را به فرزندانمان یاد بدهیم. اگر بچّه ها مفاهیم کلماتی را که می گویند متوجّه نشوند، خود این آسیب می رساند.
یک وقت در کشور ما قاری قرآنی را آورند که خیلی ناراحت شد. [از دلیل ناراحتی او سوال کردند]، گفت: من وقتی جاهایی از قرآن را تلاوت می کنم، همه “الله“ می گویند؛ در صورتی که آنجا جای الله گفتن نیست؛ چون با معنی هیچ سنخیتی ندارد. اصلا مرسوم نیست که وقتی آیه ی عذاب تلاوت می شود، الله گفته شود. ولی چون مخاطب همین صدای قشنگ را شنیده و مفهوم را متوجّه نشده است و بدون مناسبت کلمه ای را می گوید.
دقیقا در بچّه های ما نیز همین طور است؛ چون در حال نماز خواندن، مفهوم نماز را نمی دانند، زیرا حتی ترجمه ی لفظی کلماتی را که بیان می کنند نمی دانند، می بینیم که بی انگیزه می شوند. یعنی مدام بهانه می گیرند که چرا من باید یک سری الفاظ تکراری را بیان کنم؟ ولی وقتی مفهوم شکرگذاری و سپاسگذاری و تمجید الهی را در نماز متوجّه شوند و بدانند که چه چیزی می گویند، خود او هم از خواندن نماز و عباراتی که در نماز وجود دارد، چه در سوره حمد، چه در سوره توحید، چه در رکوع و سجود، [لذّت می برد].
📣 باور کنید خیلی از بچّه ها نمی دانند که همین عبارت “ربّنا آتنا“ در قنوت یعنی چه؛ ولی وقتی مفهوم را بفهمند، توجّه آن ها به قنوت افزایش پیدا می کند. انگار که یک گوش شنوای در پس این جملات هست که تک تک این جملات را می شنود و دریافت می کند.
خب این اوّلین نکته در رابطه با دختر خانم ایشان بود؛ البته من در ضمن این نکته دو مطلب را خدمت شما عرض کردم؛
👈 یکی آن که ذهنیّت [نادرست آنها درباره ی] خدا را پاک کنند.
👈 دوّم اینکه مفاهیم نماز را برای او بیان کنند.
همچنین نکاتی را که در باره ی انگیزه ی کم بچّه ها نسبت به نماز هست را رعایت کنند؛ مثلا فضای عاطفی خانه و ارتباط عاطفی خانواده [را بیشتر کنند].
ادامه در پست بعدی👇
#نماز
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💝💝💝
⏬ ادامه مطلب پست قبلی...
♨️ مادر یک نکته کلیدی فرمود که این دختر خانم با پدر خود ارتباط عاطفی چندانی ندارند. اتفاقا وقتی #خلأهای_عاطفی در محیط خانه ایجاد می شود و آرامش به هم می خورد، می بینیم که فضای عبادی در خانه کمرنگ می شود.
✅من نکته ای را در اینجا عرض کنم؛ چرا در آموزه های دینی وقتی یک نفر ازدواج می کند، نصف دین خود را کسب کرده است؟ چون خود خداوند در قرآن می فرماید: ازدواج یک وسیله برای رسیدن به آرامش است.
✅وقتی انسان در محیط های آرام قرار می گیرد، البته آرام نه به معنای ساکت؛ بلکه یعنی در جایی که آرامش روحی حاکم باشد. در آنجا پذیرش خیلی از مطالب افزایش پیدا می کند و ارتباط او با خدا زیاد می شود. چرا انسان وقتی در کنار ضریح ائمه ی معصومین علیهم السّلام می رود، دوست دارد ارتباط برقرار کند؟ چون در آنجا یک حس آرامش دارد، لذا می بینیم که در آنجا راحت می تواند صحبت کند و تمرکزش بیشتر می شود؛ لذا ارتباط عاطفی خوب والدین با فرزندان زمینه ی این آرامش را در بچّه ها فراهم می کند و زمانی که آرامش ایجاد شد، بستر بهتری برای عبادت پیدا می شود.
✅باید نکته ای در رابطه با گفته ی این مادر بزگوار عرض کنم که فرمودند: دخترشان نسبت به پسر هفت ساله ناسازگاری دارد و آن نکته این است که این دعوا ها یک امر طبیعی است.
💢 خیلی از مواقع دعواهای خواهر و برادر در خانه طبیعی است و اصلا این یک امر اپیدمی است؛ یعنی فراگیر است. اگر کسی بگوید که دو خواهر و برادر در خانه با هم دعوا نمی کنند، باید تعجب کرد. پس ما باید این اصل را بدانیم که خواهر و برادرها در خانه با هم درگیری و دعوا دارند. حالا این دعوا [ها ممکن است] کم و زیاد باشد؛ امّا چه کار کنیم که این دعوا به حداقل ممکن برسد؟
👈 [راه حل این است که] باید هر کدام از آن ها با کارهای مربوط به خودشان مشغول باشند.
🌹لذا ما بارها تکرار کرده ایم که بیکاری بچّه ها خود منشا خیلی از مشکلات است. یعنی اگر این دختر دوازده ساله مشغول به کار خود باشد و این پسر کوچک هم به کار خود مشغول باشد، مادر می بینند که درگیری آنها به حداقل می رسد. نمی گویم [در این حالت] اصلا دعوا نیست؛ چرا که ممکن است [برای کوچک ترین چیزها مانند] مداد پاک کن با هم دعوا کنند! ولی این دعوا حداقل است؛ لذا خواهش من از این مادربزرگوار این است که لطف کنند و برای دختر خانم دوازده ساله خود یک سری برنامه ی متناسب با سنّ او بریزند و وقتش را پر کنند. برای فرزند کوچک نیز باید همین طور باشد.
🔷یک نکته دیگر این است که ما اصلا نباید از این ها بخواهیم تا همبازی هم دیگر باشند. [می توانیم گاهی به آن ها بگوییم] به صورت خواهر و برادری با هم بازی کنند؛ امّا اینکه بگوییم: یک پسر هفت ساله با یک دختر دوازده ساله همبازی باشند، توقع بی جا است.
#نماز
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💖💖💖
🔰آیا میدانید بسیاری از بی دقتی های بچه ها در امتحان، حاصل بازی نکردن است؟
⭕️آیا میدانید بسیاری از مشکلات درسی بچه ها مخصوصا در مسائل ریاضی ، به خاطر بازی نکردن است؟
⚠️بازی های حرکتی ، بازی های تمرکزی، بازی های خلاق و ….
♨️هفت سال اول هرگونه آموزش مستقیم ممنوع است! اجازه دهید کودک این سالها را فقط به بازی بگذراند ، و بعد در مدرسه ، شاهد شکوفا شدن استعدادهای جهشی و نهفته ی کودک باشید .
🔅شما با بچه فقط بازی کنید. و اجازه دهید خودش در خلال بازیها ، زندگی و مهارت های آن را فرا بگیرد.
#بازی
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💖💖💖
🎙حجت الاسلام استاد#محسن_عباسی_ولدی
💯 خانواده های پرجمعیت زمینه را برای یادگیری قانون زندگی اجتماعی برای بچه هاشون فراهم می کنن.
✅دعوای بچه گانه بین فرزندان در خانه مثبت و باعث رشد است.
‼️بچههایی که در خانواده های پر جمعیت هستند راحت تر گلیم خودشون رو از آب میکشند.
#فرزندآوری
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💝💝💝
پدر و مادر کمال گرا
⭕ پدر و مادرهای کمالگرا، پدر و مادرهایی هستند که دو تا ویژگی بارز دارند :
1️⃣ همه چیز رو کامل و بی نقص میخوان.
2️⃣ همهی توجهشون معطوف هست به کوچیکترین شکستهای بچههاشون.
➕ مثلاً بچه توی امتحان ریاضی، نوزده گرفته،
و پدر و مادر کمالگرا، میگن: چرا بیست نشدی؟
و شروع میکنند به نصیحت کردن و سرزنش کردن.
✅ شعار معروفشون هم اینه:
یا یه کاری رو شروع نکن، یا اگه شروع کردی، بهترین باش.
#والدین_کمالگرا
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💖💖💖
.
💟والدین دلسوز؛
تربیت کودک👇🏼
مسابقه نیست❌
رقابت با دیگران نیست❌
مطابق مد روز عمل کردن نیست❌
عروسک سخنگو برای مجالس تربیت کردن نیست❌
پس مراقب باشید نحوه تربیتتون صحیح باشه⚠️
🌹عاقلانه،آگاهانه،و با شناخت کودکتان براش برنامه ریزی تربیتی داشته باشین🌹
.
#تربیت_عاقلانه
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💓💓💓
☘اعتماد به نفس
🌳يكي از راههاي ساده و در عين حال بسيار مهم در شكل گيري اعتماد به نفس كودك، تماشاي بازي او است.
🌝سعی کنید روزانه چند دقيقه را به تماشاي بازي يا ساير فعاليت هاي كودك خود اختصاص دهيد.
#اعتماد_به_نفس
#بازی
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💝💝💝
❤️ از #هفت_سالگی ، زندگی کودکان در خانه باید توام با #نظم و مقررات باشد.
↩️ اولین مراحل #مبارزه_با_نفس در کودکی با فراگیری حیاء و ادب آغاز میشود... پدر و مادر باید از 7 سالگی رعایت ادب و نظم را به فرزند خود آموزش دهند تا فرزند بداند که باید با «دلم میخواهد» های نابجای خود مبارزه کند... البته این کار باید توأم با مهربانی و نشاط باشد و خودِ پدر و مادر هم در این زمینه الگو باشند...
#استاد_پناهیان
#الگو
#نظم
#ادب
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
34.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این کلیپ رزق ویژه امروز شماست🌿
از کنار این رزق راحت نگذرید...
زندگیهاتون لبریز از برکات مادی و معنوی🦋💐
#صلوات یادتون نره🌹
#کلیپ_معنوی
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💖💖💖
♻️یکی از اثرهای مهم آزادی کودک
👈کمک به بزرگ شدن کودک
برخی از آزادی هایی که کودکان از ما طلب
می کنند، خواسته های زود گذر است .
وقتی به این خواسته ها بدون ایجاد حساسیت ،
پاسخ داده می شود، بچه ها پس از مدتی مشغول شدن، نه تنها آن کار ها را کنار می گذارند ؛
بلکه از آنها خسته می شوند و بدشان هم می آید
📍مثلا بازی کردن با غذا ، یکی از مطالبات بچه هاست.
اگر ما آنها را در این کار آزاد بگذاریم ، به تدریج ، بازی با غذا را کنار می گذارند؛
اما اگر از همان ابتدا ، او را از بازی کردن با غذا منع کردیم ،
گاهی تا بالای هفت سال هم علاقه بازی با غذا در وجودش باقی می ماند .
بعد هم میبینیم که بچه های ما در سنین بالای هفت سال ، کار هایی می کند که یک خردسال ،
انجام می دهد و این یعنی ،🔽
💠 کوچک ماندن علاقه مندی های فرزند💠
#آزادی_کودک
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💝💝💝
گاهی موقع بازی با کودک این سوال پیش میاد که والدین باید برنده بشن یا کودک؟ 🤔
برنده شدن کودک باعث افزایش اعتماد به نفسش میشه.
در نوبت اول بزارید فرزندتون برنده بشه.
در مرحله بعد شما والدین میتونید برنده بشید تا فرزندتون با ناکامی روبرو بشه.
در مرحله سوم بزارید فرزندتون با💪 تلاش بیشتر از مراحل قبل برنده بشه تا لذت پیروزی پس از تلاش زیاد رو بچشه.
#بازی
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💖💖💖
🔰 ایجاد خلاقیت در کودکان
💠کودک را تشویق کنید تا با ذهن خلاق خود برای شما داستان تعریف کند، سپس از آنها بخواهید داستان خود را نقاشی کنند، و از آن نقاشی ها کتاب زیبایی بسازید و به عنوان اثر ارزشمندی از کودک در کتابخانه خود نگهداری کنید.
🌐شما با انجام این کار ساده به کودک یاد می دهید که افکارش با ارزش است و می تواند از آنچه که در ذهنش طراحی می کند محصولی به وجود بیاورد که برای دیگران هم جالب توجه و مفید می باشد.
#خلاقیت
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒
💖💖💖
🌐اگر کودک در #محلی_عمومی یا در #مهمانی_حرف_نامناسب زد، چطور برخورد کنیم؟
اگر کودک در مهمانی یا در محیط عمومی از الفاظ نامناسب استفاده کرد، باید او را کنار بکشید و بخواهید به این رفتار خود پایان دهد.
قبل از مهمانی هم والدین باید از روش های تشویقی استفاده کنند و مثلا به کودکشان گوشزد کنند اگر از این الفاظ استفاده نکند، به او جایزه می دهند.
روش های تشویقی باید تا حد ممکن کلامی و غیرمادی باشد تا کودک #شرطی_نشود. لبخند محبت آمیز یا آفرین گفتن یا نهایتا جایزه دادن به کودک کافی است. در صورتی که کودک به این روش توجه نداشت و رفتار خود را تکرار کرد، باید والدین به همراه او محیط را ترک کنند.
اگر این رفتار چند بار تکرار شود، کودک متوجه حد و مرز کلامی می شود و رفتارهای پرخاشگرانه کلامی خود را کنترل خواهدکرد.
#پرخاشگری
🌹کانال ما را به دوستان خود معرفی کنید💞
💖 کانال تربیت ریشه ای فرزند 💖
👧@tarbiatfarzand_risheei🧒