☢ #آموزش_ادب
👈والدين بارها و بارها ادب را با بى ادبى و بى احترامى به كودك ياد ميدهند.
👈وقتى كودك فراموش ميكند كه بگوييد "متشكرم" والدين آن را در حضور ديگران به او گوشزد ميكنند، اين كار خودش بى احترامى است.
والدين شتابان به فرزندشان يادآورى ميكنند كه بگويد "#خداحافظ" حتى قبل از آنكه خودشان خداحافظى كرده باشند.
وقتى كودكان گفتگوى بزرگترها را قطع ميكنند بزرگترها معمولا با خشم و عصبانيت واكنش نشان ميدهند"بى ادب نباش،حرف كسى را قطع كردن بى ادبى است."
با اين حال قطع كردن صحبت قطع كننده هم بى ادبى است.
والدين نبايد در روش ادب كردن كودك خودشان هم بى ادب باشند.
@tarbiaty
#کودک_خجالتی
💢چطور خجالت کودکم را به اعتماد به نفس تبدیل کنم؟
💎 اجازه دهید فرزندتان جمله خود را کامل کند
خیلی از والدین وسط حرف کودک می پرند و ایده و افکار خودشان را مطرح می کنند. وقتی وسط حرف کودک می پرید او فکر میکند حتما حرف من به اندازه کافی جالب نیست. اجازه دهید حرف او تمام شود بعد نظرتان را مطرح کنید
💎 انتقاد نکنید
تقریبا ثابت شده است که اگر فرزندان مورد انتقاد قرار بگیرند کمتر حرف خواهند زند و بعد والدین تعجب خواهند کرد که چرا وقتی از فرزندشان سوالی می کنند آنها می گویند نمی دانم.
💎گوش کنید
کاملا عادی است که کودکان بخواهند نظراتشان را با دیگران در میان بگذارند به خصوص افرادی که به آنها اعتماد دارند. اگر کودکان احساس کنند که می توانند راحت حرفشان را بزنند اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنند
💎 تعریف کنید
وقتی کودکتان چیزی می گویند که ارزش تمجید دارد تعریف کنید. همه ما عاشق تعریف و تمجید هستیم و وقتی آن را دریافت می کنیم احساس خوبی پیدا می کنیم. این یک روش فوق العاده برای ساختن اعتماد به نفس است.
💎خود ارزیابی کنید
به میزان خجالت خودتان از صفر(اعتماد به نفس) تا 10(شرم کامل) نمره دهید. آیا شما الگوی شرم و خجالت فرزندتان هستید؟ اگر بله سعی کنید آن را درمان کنید به خاطر خودتان و فرزندتان .
@tarbiaty
👈چرا بعضی از بچه ها پرحرف هستند؟
👌يكى از مهم ترین علت های پر حرفی در کودکان حس کنجکاوی و تمایل به دانستن همه چیز است. وقتی فرزندمان ما را سوال پیچ می کند و پشت سر هم سوالات عجیب و غریب می پرسد، لازم است با صبر و حوصله به سوال های کودک پاسخ دهیم و این روحیه پرسشگری را در او تقویت نماییم. اگر جواب سوالی را نمی دانید، به او بگویید که «من نمی دانم، بهتر است در کتاب جواب آن را پیدا کنیم» یا «در اینترنت جستجو کنیم» و به او کمک کنید تا پاسخ سوالش را پیدا کند.
👌يكى دیگر از مهمترین علت های پرحرفی در کودکان، نیاز به جلب توجه است.
👌شايد تاکنون بارها توجه کرده باشید، زمانی که مادران با تلفن به مدت طولانی صحبت میکنند یا در جمعی مشغول صحبت هستند و از کودکشان غافل میشوند، کودک با صحبت کردن طولانی یا پرسشهای مکرر سعی میکند که توجه مادر را به خود جلب کند. روانشناسان ریشه این نوع واکنشهای رفتاری کودک را جلب توجه والدین میدانند.
👌گاهى ترس کودکان نیز به زیاد صحبت کردن آنها منجر میشود. این اتفاق بویژه در سنین پایین و برای کودکانی که شبها از تنها خوابیدن در اتاق خود میترسند، اتفاق میافتد. چنین کودکانی از والدینشان میخواهند که کنار آنها بمانند تا با آنها صحبت کنند.
👌حسادت نیز بخصوص پس از به دنیا آمدن فرزند جدید در خانواده، برای کودکان بالای سه سال، میتواند عاملی برای زیاد صحبت کردن و جلب توجه والدین محسوب شود.
👌در بسیاری موارد، زیاد حرف زدن حتی در بزرگسالان نیز وسیلهای برای پوشش پریشان احوالی روحی یا نگرانیهای درونی است. اگر والدین به فرزندشان به اندازه کافی توجه کنند و برایش به طور اختصاصی وقت بگذارند، اما باز هم فرزندشان به طور غیرعادی صحبت کند، باید به دنبال ریشههای روانی قضیه بگردند. نباید فراموش کرد که گاهی نیز کم حرف زدن کودکان میتواند نشانهای از بروز افسردگی در آنها باشد.
@tarbiaty
💝💝
❌ اگر زد تو هم بزن
🔴 اين جمله، #آسيب فراوانی به كودک ما خواهد زد. تمام آموخته های فرزندتان را زير سوال خواهد برد و اين سوال پيش می آيد پس اگر كسی كار بدی كرد من هم ميتوانم آنرا #تكرار كنم؟
🔴 به علاوه او را در خطر آسيب فيزيكی بعضا #جبران_ناپذير قرار ميدهيد و به كودكان خشم، مجازات و كينه ورزی را #آموزش خواهد داد پس چه رفتاری داشته باشيم؟
🔴 بايد بداند زمانی كار به برخورد #فيزيكی رسيد، بهتر است دست خود را بالا بياورد و بگويد نزن. با آموزش #رفتار به فرزند خود، شما به او می آموزيد كه در #رابطه با ديگران ميتواند حد و مرز مشخصی قرار دهد و از خود #دفاع كند.
🔴 اگر طرف مقابل به كار خود ادامه داد، #فرزند شما بايد محيط را ترک كند.با اين كار به فرزندتان مياموزيد كه انسانهايی در زندگی سر راه ما قرار خواهند گرفت كه دچار #اختلالات_رفتاری هستند، و عاقلانه ترين #واكنش اين است كه با اين افراد درگير نشويم.
🔴 ترک كردن محيط نه نشانه #ترسو بودن شخص است و نه دليل بر بی عرضگی او ميباشد، تنها نشان ميدهد شخص فرق #خوب و بد، و درست و #غلط را می داند.
@tarbiaty
🌼کمرویی کودک🌼
امر ونهی بیش از حد، سختگیری و انتقادهای والدین هرچند با هدف تربیت کودک و افزایش مسئولیت پذیری او انجام میشود ولی نتیجه مورد نظر آنها را به بار نمیآورد. کودکی که مدام قضاوت میشود همیشه نگران است که:
-مبادا به اندازه کافی خوب نباشد.
-نکند مامان و بابا دیگر او را دوست نداشته باشند.
والدین برای رفع مشکل کمرویی کودک راهکارهای متفاوتی دارند. یکی از متداولترین راهکارها مواجه کردن کودک با شرایطیست که مجبور شود در آن ابراز وجود کند. جلوی جمع از او میخواهند که شعر بخواند، خاطرهای تعریف کند، خودش را به همه معرفی کند و ... . باور ما این است که اگر اینکار را بکنیم “ترس کودک میریزد”.
بیایید این موقعیت را از دید کودک نگاه کنیم؛
➖او از صحبت کردن در جمع میترسد.
➖شاید تجربه بدی هم دارد که او را بیشتر نگران میکند.
➖حالا بابا از او میخواهد جلوی جمع سرودی را که تازه یادگرفته برای همه بخواند.
➖همه جمع ساکت میشوند و تمام توجهها به سمت اوست.
قرار گرفتن در چنین موقعیتی نه تنها برای کودک بلکه برای خیلی از بزرگترها هم ناخوشایند است.
آیا کودک ما میداند که هدف ما از این کار کمک به اوست؟ آیا اینکار واقعا اضطراب او را برطرف میکند؟ آیا ممکن است باعث ایجاد احساساتی نظیر خشم، شرم و ناراحتی در او شود؟ آیا این کار به رابطه ما با کودک لطمه نمیزند؟
برای رفع مشکل کمرویی کودک نه تنها باید انتقاد و امرونهی را حذف کنیم بلکه به عنوان والدین آگاه احساس «نگرانی» کودکمان را که پشت کمرویی او پنهان شده میبینیم. او را از این نگرانی آگاه میکنیم و با آن همدلی میکنیم.
وقتی احساس کودک را به او نشان میدهیم، میبیند که والدین از ترسها و نگرانیهای او آگاهاند. در نتیجه نه تنها نسبت به احساسات خود آگاه می شوند بلکه احساس میکند درک شده.
👌درک احساسات کودک و همدلی با آن یکی از بهترین راهها برای بهبود رابطه است.
🌺🌳🌺🌳🌺🌳🌺🌳🌺🌳🌺🌳
@tarbiaty
#ده_بازی_برای_کودکان_خجالتی
این بازیها را میتوانید با توجه به سن و توانمندیهای کودکان در فرصتهایی که تمایل به بازی کردن دارند، انجام دهید.
۱ - مسابقه گویندگی
۲ - بازی «مصاحبه تلویزیونی»
۳ - بازی «نقل خاطره، داستان، شعر، معما و لطیفه»
۴ - بازی «چه کسی میتواند دیگران را بخنداند»
۵ - بازی «کامل کردن یک داستان»
۶ - بازی «کامل کردن یک شعر»
۷ - بازی «تکمیل جملات»
۸ - بازی «پاسخ به پرسشها»
۹ - بازی «داستان سازی با تصاویر»
۱۰ - بازی «معلم بودن»
@tarbiaty
کودک پروری:
💕💕
🚨 زود #بزرگش نکنید
✳️ از جملاتی مثل
«تو دیگه بزرگ شدی!»،
«خانم شدی، آقا/ مرد شدی»،
«این کار بچه کوچولوهاست، تو دیگه بچه نیستی»
استفاده نکنید، چرا که او را از دنیای کودکی، به دنیای بزرگسالی می برید و کودک دیگر از خود #انتظار کودکی ندارد و این در حالی است که رفتار بزرگسالانه هم خارج از حد و توان اوست؛ بنابراین #اعتماد به نفسش پایین می آید.
Eitaa.com/tarbiaty
💕💕
▪️ زمانی که از دست فرزندمان عصبانی هستیم چه کار کنیم؟
👈 هرگز به عنوان تهدید از جمله "من مادرت نیستم" ، "من دیگه پدرت نمیشم" و یا "دیگه دوستت ندارم " استفاده نکنید.
👈 لازم نیست ناراحتی و عصبانیت خود را با جمله "دیگه تو رو دوست ندارم" همراه کنید.
🌕هنگام عصبانیت خیلی صادقانه می توانید فقط ناراحتی و خشم خود را بگویید و به کودک بگویید که از دست او ناراحت هستید! همین! "خیلی ناراحتم که اتاقت نامرتبه"
👈 انتظار خود را از کودک بیان کنید. "دوست دارم وقتی بازی با اسباب بازی هات تموم شد اونا رو سر جاشون بذاری"
⛔️ شما می توانید از دست کودک عصبانی شوید، غمگین شوید، ناراحت شوید و ... اما هیچ کدام از این موارد ربطی به دوست نداشتن او ندارد.
@tarbiaty
#مناجات کودکانه
بابا خوابش برده بود,استکان چایش سرد بود ودستهایش پراز زخم, بابا خسته بود مثل همیشه
خدایا!!!
جیبهای بابا را پر از پول کن تا زیادکارنکند,خسته نشه و حوصله بازی بامن را داشته باشه
خدایا!!
تو بچه ها رادوست داری و بچه ها پدرها رادوست دارندو پدرها بچه ها را ,فکر میکنم قلب تو خیلی بزرگتراز قلب بابا باشد,چون اینهمه بابا توی دنیاست که قلبهاشون رو تو آفریدی💕💕💕💕💕💕💕💕
خدایا!!
لطفا کاری کن بابا دیگر خسته نشود
و حوصله بازی بامن رو داشته باشد.
✍ ربیعی
@tarbiaty