❓❓سوال شما 👇👇
سلام وقت بخیر من و شوهرم شش ساله که ازدواج کردیم هر دو ازدواج دوم مونه شوهرم سر هر موضوع بی اهمیتی قهر میکنه و اتاق خوابشو جدا میکنه یکی دو سال اول که قهر میکرد از من امتیاز میگرفت (شرایط جدیدی برای زندگی میذاشت و یا از من میخواست که مهمانسرا فراهم کنم برای مسافرت) تا آشتی کنه ولی دو سه سالیه که من دیگه بهش بابت قهرش امتیازی نمی دم ولی باز هم این عادتشو ترک نمیکنه آخرین بار هم که من بخاطر کشیک مجبور شدم تا ساعت شش بعد از ظهر در اداره بمانم وقتی اومدم خونه درباره اینکه چرا اداره مجبورم میکنه که بیشتر از تایم اداری بمانم درد دل میکردم اون بجای دلداری دادن گفت بابت موندن چقدر پول میگیری من گفتم من چی میگم و تو چی میگی . بخاطر همین تا الان سه هفته ست که قهره و در اتاق جدا میخوابه در ضمن آخرین بار دو ماه قهر بود و بعد چهار ماه آشتی کرد و الان هم دوباره قهره در ضمن ما نتونستیم بچه دار بشیم و اینکه اون در ازدواج اولش مدت 15 سال جدا از همسر اولش میخوابید. اگه امکانش هست لطفا منو راهنمایی کنید برای ترک عادتش چکار کنم. باتشکر از زحمات بی دریغ شما
@tarbyateslamy
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
📝پاسخ سؤال شما👇👇
سلام دوست عزیز
به سن خودتان وهمسرتان اشاره نکردید این رفتارها بیشتر دردوران کودکی ویا الگوبرداری ازوالدین شکل می گیرد.صحبت کردن در خانواده ها برای مشکل وجود نداشته وقهر وسکوت جایگزین حل وگفتگو بوده است.
افرادی که در یک رابطه شروع کننده قهر هستند مهارت های حل صحیح مساله و حل تعارض را نمی دانند و برای این که زودتر بتوانند از تنش رهایی یابند، به این موضوع تمایل دارند.
به نظر مي رسد علّت قهر و آشتي مداوم همسرتان لااقل از ديد خودش چيزي است كه برآورنده نيازهايش است و قطعاً براي وي نيز سخت و تلخ است كه با شما قطع رابطه كند لکن نمیداند ویا بهتر است بگوییم در کودکی یاد گرفته است که هنگام بروز مشکل باید قهر کرد
مطمئن باشيد كه شوهرتان نيز در شرايط خوبي قرار نداشته و دوست ندارد در فضاي قهر قرار گيرد؛ اما چه بسا (با توجّه به اينكه دائماً به اين عمل مبادرت مي ورزد) راه ديگري براي بيان مخالفت خود با شما بلد نيست؛ بنابراين جا دارد از هر طريقي راه هاي تعامل صحيح با ديگران به وي آموخته شود.
به عنوان مثال از وي خواسته شود از روشهاي ارتباطي جايگزين براي اعلام احساس و نظر مخالف خود استفاده كند و در فضايي صميمي و با كلامي متناسب، مخالفت خود را با شما در ميان بگذارد.
بهترين راهكار در مقابل اينگونه افراد آن است كه با شناخت روحيّه آنها از قهرشان پيشگيري کنیم البتّه اين نكته را هرگز فراموش نكنيد كه بايد چنين افرادي را درك نمود؛ زيرا قهر و قطع رابطه خيلي از افراد بیانگر شرايط خاص محيط زندگي آنها در گذشته بوده است. الگو برداري از روي رفتار پدر و مادر، خواهر و برادر بزرگتر و ... در دوران كودكي نيز از جمله دلايلي است كه مي تواند فرد را به سوي قهر کردن سوق دهد.
در محیطی آرام، با شوهرتان حرف بزنید و به او بگویید: قهر کردن راه خوب و مناسبی برای حل مشکلات و مسائل زندگی نیست و هیچ کمکی به حل مشکلات نمی کند.
پس بهتر است با هم صحبت کنیم تا نتیجه درست و منطقی برای حل مشکلات پیدا کنیم.
هرچه رابطه بین شما صمیمی تر شود بهتر میتوانید این موضوع را مدیریت کنید ایشان 15سال در زندگی قبلیشان این روند را داشته است
مهارت حل مساله و ارتباط موثر را یاد بگیرید و سعی کنید در زندگیتان آن را پیاده کنید، به شما پیشنهاد میکنم، در این مسیر حتما از کمک زوج درمانگر استفاده کنید
موفق باشید🌹
@tarbyateslamy
سلام و وقت بخیر
جهت دریافت وقت مشاوره به آیدی زیر پیام بدهید🔻
@fatemer1367
✅هزینه جلسات مشاوره به شرح زیر است:
🔸* مشاوره تلفنی
به ازای هر جلسه ۴۵ دقیقه با تخفیف، 45 هزار تومان
🔸* مشاوره بصورت چت
به ازای هر جلسه ۴۵ دقیقه با تخفیف 40 هزار تومان
🔸پاسخ به سوالات کوتاه شما، به صورت متن یا ویس، کاملا رایگان است
♦️به علت حجم سوالات دریافتی لطفا برای پاسخ عجله نکنید
تشکر از اعتماد و همراهی شما عزیزان 🌹
@tarbyateslamy
#پرسش
چگونه با كودك #خجالتي برخورد كنيم
#پاسخ
از واژههای تمسخرآمیز مانند ترسو، خجالتی، دست و پاچلفتی و بیعرضه استفاده نکنید
از سرزنش کودک به دلیل بازی نکردن با همسالان بپرهیزید.
او را با دیگران مقایسه نکنید و اجتماعی بودن اطرافیانش را به رخ او نکشید.
در کودک احساس امنیت ایجاد کنید و از دیگران او را نترسانید.
به کودک برچسب خجالتی بودن نزنید.
به کودک مسئولیتهای کوچک بدهید و اعتماد به نفس او را تقویت کنید.
رفتار مثبت و واقعی در کودک پیدا کنید و آنها را برجسته کنید و تشویقش کنید.
فرزندتان را همان طور که هست، بپذیرید و توقع و انتظار بیمورد و بیش از حد نداشته باشید.
بازیهای دستهجمعی که در آنها بزرگسالان با کودکان مشارکت میکنند انجام دهید.
@tarbyateslamy
#همسرانه
☑چگونه زندگی مشترک موفق و شادی داشته باشیم؟
🔲1 . با مطالعه كتاب های مربوط به انتخاب همسر، آيين همسردارى، مهارت های زناشویی، چگونگى ايجاد ارتباط با ديگران و نيز شركت در جلسه هاى آموزش خانواده دانش و مهارت خود را در اين زمينه افزايش دهيد .
🔳2 . با همدلى، همفكرى، همكارى و مشورت با يكديگر درباره مسائل مختلف ميان اعضاى خانواده روابط سالم پديد آوريد .
🔳3 . هر يك از زوجين ديگرى را نزديكترين و محرمترين فرد بداند و او را نيمه تن، حامى و پشتيبان خود تلقى كند .
🔳4 . با يادگيرى مهارتهاى ارتباطى نظير فعالانه به حرفهاى يكديگر گوش كردن، احترام به نظرها و عقايد يكديگر و تشريك مساعى و مشورت كردن روابط خود را بهبود بخشيد .
🔳5 . بكوشيد، باايجاد كانونى گرم و صميمى، تمام اعضاى خانواده به ويژه زن و شوهر مسؤوليت رسيدن به تفاهم را پذيرا شوند .
تا كه از جانب معشوق نباشد كششى كوشش عاشق بيچاره به جايى نرسد.
🔳6 . هنگام اختلاف نظر يا سوء تفاهم، به جاى سرزنش كردن يكديگر يا تفسير نادرست، به شناسايى مساله و يافتن راه حل آن بپردازيد و در صورت لزوم كمك و مشاوره افراد با تجربه و متخصص را جلب كنيد .
🔳7 . براى رسيدن به امنيت روانى و عاطفى ، پذيرش، سعه صدر، انصاف و اعتماد متقابل را اصل اول قرار دهيد .
🔳8 . در صورت به وجود آمدن هر گونه سوء تفاهم و سوء برداشت، در نخستين فرصت ممكن به حل و فصل آن بپردازيد تا به فرآيندى مخرب و پيشرونده تبديل نشود .
🔳9 . به هر طريق ممكن رفتارهاى مطلوب همسرتان را مورد توجه و تاييد قرار دهيد; به گونهاى كه همسرتان بفهمد برايش ارزش قائل هستيد .
🔳10 . تشويق و تاييد و بيان نكات مثبتبه طور آشكار يا در جمع باشد و تذكر نكات منفى و انتقاد به طور محرمانه و در تنهايى صورت گيرد...
@tarbyateslamy
#حدیث_هفته
پیامبر خدا صلوات الله علیه و آله میفرمایند:
مَنْ مَشَی فِی إِصْلَاحٍ بَینَ امْرَأَةٍ وَ زَوْجِهَا کانَ لَهُ بِکلِّ خُطْوَةٍ یخْطُوهَا فِی ذَلِک عِبَادَةُ سَنَةٍ قِیامٍ لَیلُهَا وَ صِیامٍ نَهَارُهَا.
(ثواب الأعمال و عقاب الأعمال 288)
کسی که برای سازش و اصلاح بین خانمی با شوهرش قدم بردارد در ازای هر قدمی که در این راه بر می دارد عبادت یک سال که شبهایش همراه با شب زنده داری و روزهایش همراه با روزه داری سپری شده باشد برایش در نظر گرفته می شود.
@tarbyateslamy
البته تاکید ما بر این است که ترجیحا نوجوانان زیر 18 سال از برنامه ی اینستاگرام استفاده نکنند اما به هر حال اگر والدینی نتوانستند از این امر جلوگیری کنند با روش های بالا میتوانید بر اینستاگرام فرزندان خود نظارت داشته باشید
@tarbyateslamy
لطفا با دقت مطالعه کنید
🌺من مقصر هستم یا شوهرم؟
❓آیا جملات زیر درست است؟
🔹همسرم من را عصبانی کرد و من غمگین هستم.
🔹همسرم به من توهیم کرد و من عصبانی هستم.
🔹همسرم به من احترام نمی گذارد و من از او خسته شده ام.
🔷شاید تعجب کنید، اگر بگویم از دیدگاه روانشناسان خانواده تمام جملات فوق اشتباه است، روانشناسان به جملات فوق می گویند علت خطی: یعنی یکی از زوجین خطاکار است و دیگری مظلوم.
🔷در خانواده درمانی علت خطی وجود ندارد. بلکه آنها معتقدند که مثلاً مرد یک حرکت یا سخن غیر منطقی می زند و زن به مقابله بر می خیزد و این پاسخ و مقابله زن، انرژی لازم را برای ادامه دعوای مرد فراهم میکند و الی آخر. منظورم این است که این مهم نیست که تو ده درصد مقصر هستی یا نود درصد
🔷مهم آن است که اگر ده درصد اشتباهات تو نبود، نود درصد اشتباهات طرف مقابل هم به وجود نمی آمد، بنابراین در خانواده درمانی و زوج درمانی ما به دنبال مقصر نمی گردیم. بلکه هر کدام از زوجین اگر اشتباهات خود را انجام ندهد، به احتمال زیاد اشتباهات زوج مقابل هم ایجاد نمی شود.
✅مثال1: سخن بد
👤مرد: چرا غذا پر نمک شده؟
👩🏻زن: کجا غذا پر نمک است، ایراد گیریت شروع شد؟
از وقتی اومدی خونه اخمو بودی، خوشیت برای بیرونه، اعصاب خوردیت برای ما(دقت کنید موضوع دعوا با ظرافت گسترده شد و هر دو زوج نیز متوجه عوض شدن موضوع دعوا از یک موضوع مشخص نمک به کل زندگی شان نشدند).
👤مرد با عصبانیت بیش از پیش: من صبح تا شب برای شما جان میکنم، این بجای تشکرت هست، .....و .. توهین....و اینچنین دعوا هر لحظه بدتر میشود.
👈در مثال فوق دقت فرمایید که هر حرفی که یکی از زوجین می زند، نه تنها طرف مقابل را آرام نمی کند، بلکه انرژی لازم را برای عصبانیت طرف مقابل به وجود می آورد. این همان علت خطی است.
✅مثال 2: سخن خوب
👤مرد میگوید: چرا غذا پر نمک شده است؟
👩🏻زن فوراً جواب نمی دهد و کمی از غذا را می خورد و می گوید: دفعه دیگه خیلی کمتر می ریزم، کمی پرنمک شده، همه اش حواسم به درس بچه بود(یعنی اول تقصیر را به گردن میگیرد و سپس یک دلیل برای بیگناهی خود می آورد، این یک تکنیک است: یعنی در مرحله اول سخن مرد را تایید میکند و در مرحله دوم یک دلیل می آورد و خود را بی گناه نشان میدهد).👌
👩🏻زن در ادامه می گوید: امروز دیر آمدی، معلومه خیلی خسته شدی، کارت زیاد بود امروز؟(زن با مهارت موضوع را به یک موضوع خنثی عوض می کند و دعوا تمام می شود . عوض کردن موضوع دعوا نیز یک تکنیک است).👌
@tarbyateslamy
اتاقت رو خودت مرتب کن!
چطوری باید #نظم رو به #بچهها آموزش بدیم؟
کمالگرا نباشیم
🔸اگه دیدیم داره سعیش رو برای تمیزی و نظم میکنه اما زیادم موفق نیست بهش فرصت بدیم و ازش بپذیریم. هیچ وقت نگیم تو شلختهای، تو بینظمی و ... این برچسبها بدجوری بهش چسبیده میشه و جداکردنش حسابی سخت میشه.
کار گروهی انجام بدیم
🔸مثلا بگین تو لگوها رو جمع کن، من کتابها رو میچینم. وقتی تموم شد بزن قدش...
اول بازی قبلی رو جمع کن
🔸عادتش بدین قبل از شروع بازی جدید، بقایای بازی قبلی باید جمع بشن. یکمی وقت بذارین و با خوشرویی و صبر هر بار توی این موضوع کمکش کنین تا یاد بگیره.
تمیزکاری رو شاد و خوشحال برگزار کنیم
🔸با آهنگ و شعر، با خنده و بازی سعی کنین ایجاد نظم رو تبدیل به خوشگذرونی کنیم. اصلا برای تمیز کاری آهنگ مخصوص انتخاب کنین یا اسم مخصوص.
🍃❤️🍃❤️🍃
فرزندپروری یک تخصص است و مهارتهای لازم را باید یادبگیرید
@tarbyateslamy
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
در روز خواستگاری چه سوالاتی بپرسیم❓
مجموعه سوالات خواستگاری
✅گروه اول : آینده زندگی
به نظر شما،مهم ترین عامــــــل موفّقیت در زندگی چیست؟
چه صفاتی را برای همســر آینده خود ضـروری و لازم می بینید؟
در زنــــدگی آینــــده به کجــــا می خواهید برســــید؟
انتــظارات اصــــلی شمــــا از همســـرتان چیـــست؟
بزرگـــــترین آرزو در زنـــــدگی تـــان چیـــست؟
نظر شمـا در مورد عقـد و عروسی و دیگر مراسمات چیست؟نــظر شمـــا راجــــع به مهــــریه چیــــست؟
زنـــــدگی در شــــهر های دیـــگر را چگــــونه می بینید؟
✅گروه دوم : روحی ، روانی ، عاطفی
نسبت به چه افرادی احساس ناراحتی و انزجار می کنید؟ چرا؟
از لحاظ اجتماعی بودن برونگرایی و درونگرایی ،خود را چگونه توصیف می کنید؟
واکنش شما نسبت به چیز هایی که شما را عصبانی می کند چگونه است؟
در چه مسائلی سخت گیر و در چه مسائلی آسانگیر و خونسرد هستید؟
خط قرمز های شما در زندگی چه چیز هایی هست؟
شیوه انتقاد شما از دیگران چگونه است؟
در تصمیم گیری ها معمولا به چه شیوه ای عمل می کنید؟
به چه میزان قائل به آزادی عمل بین زن و مرد در زندگی مشترک هستید؟
✅گروه سوم: مذهبی
تا چه حد به انجام واجبات دین پایبند هستید؟
اهمیت مذهب در زندگی شما به چه اندازه است ؟
وضعیت پوشش و حجاب خانم چگونه باشد؟
نوع لباس آقا در موقعیت های مختلف چگونه باشد؟
✅گروه چهارم : شخصی
سن ، تحصیلات ، وضعیت خدمت سربازی آقا
نوع شغل (از نظر پر خطر بودن) و سازگاری با شرایط روحی افراد
سابقه، مشکل جدی یا بیماری خاصی (جراحی ، تصادف و …)
دغــدغه های شخـصی که برای شما مهم هستند
✅گروه پنجم : اقتصادی
نظر شما در مورد کار کردن خانم ها ، خارج از خانه چیست؟
نحوه مدیریت دخل و خرج در زندگی شما چگونه است ؟
تا چه اندازه آماده ی روبرو شدن با کمبود های اقتصادی هستید؟
یک زندگی قابل قبول به لحاظ اقتصادی را ترسیم نمایید؟
✅گروه ششم : تحصیلی و فرهنگی
آیا قصــد ادامه تحصـــیل دارید ؟ چرا ؟
میزان مطالعه درسی یا غیر درسی (زمینه مطالعات)
بهترین کتاب هایی که تاکنون خوانده اید؟
مهم ترین فیلم و برنامه های تلویزیون که تا کنون دیده اید؟ چرایی آنها؟
نحوه گذراندن اوقات فراغت و تفریحات شما چگونه است؟
شخصیت های محبوب و مورد احترام شما ؟ چرایی آنها ؟
نظرات سیاسی نسبت به شرایط کشور و حکومت؟
نظرتان راجب فضای مجازی و ماهواره چیست؟
به نظر شما در زندگی مشترک حریم خصوصی وجود دارد؟
✅گروه هفتم : خانواده همسر
خانواده شما نسبت به مسائل اجتماعی، چه دیدگاه و دغدغه ای دارند؟
سطح فرهنگی و طرز فکر خانواده خود را چطور ارزیابی می کنید؟
خانواده شما تا چه اندازه در امور مذهبی پاینده هستند؟
اعضای خانواده شما قدیمی و سنتی ، متجدد یا نحوه دیگری هستند؟
اعضای خانواده شما چه روحیات و رفتار هایی دارند؟
اصولا چه قدر خانواده شما شاد و غمگین است ؟
اعضای خانواده شما برای درد دل و مشورت به چه کسانی اعتماد دارند؟
واکنش والدین به شکست ها و موفقیت های شما چگونه است؟
میزان حضور خانواده در امور زندگی شما چگونه است ؟
@tarbyateslamy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دانستن کافی نیست...
@tarbyateslamy
🌺تله (طرحواره )نقص و شرم چیست؟
🔶🔷در این طرحواره، شخص احساس می کند در مهمترین جنبه های شخصیت اش، ناقص، نامطلوب، بد، حقیر و بی ارزش است. همچنین، شخص تصور می کند در نظر اطرافیان و افراد مهم زندگی اش منفور و نامطلوب به حساب می آید.
🔶🔷حساسیت بیش از حد نسبت به انتقاد، طرد، سرزنش، کمرویی، مقایسه های نابجا، احساس ناامنی در حضور دیگران و حس شرمندگی در ارتباط با عیب و نقص های درونی از دیگر تبعات این تله است.
✅علت شکل گیری تله نقص و شرم چیست؟
🔶🔷ممکن است یکی از اعضا خانواده سخت انتقادگر و بد دهن بوده یا شدیدا کسی را مواخذه می کرده و رفتارها، گفتارها و ظاهر شما حتی یک لحظه هم از ترکش انتقاد ها در امان نبوده است.
🔶🔷والدین مدام شما را ناامید و سرخورده می کردند.
🔶🔷از طرف پدر یا مادرتان یا هر دو طرد شده اید و والدینتان محبتشان را از شما دریغ کرده اند.
🔶🔷در خانواده تمام اشتباهات بر گردن شما انداخته می شود.
🔶🔷یکی از اعضا خانواده از نظر جسمی و جنسی یا عاطفی با شما بد رفتاری کرده باشد.
🔶🔷والدین دائم به شما می گفته اند که تو بی ارزش و نالایق هستی و به درد هیچ کاری نمی خوری.
🔶🔷بارها با برادران و خواهران خود مقایسه شدید و والدینتان آنها را به شما ترجیح داده اند
@tarbyateslamy