✅پسران در سنین نوجوانی علاقه خاصی به استقلال، جدا شدن از خانواده و پیوستن به گروه همسالان دارند.
🔹 نگرانی بسیاری از والدین، از ناشناخته بودن دوستان فرزندشان نزد آنهاست.
✅برای اینکه هم فرزندتان را خوشحال کنید و هم با دوستان جدیدش بیشتر آشنا شوید، میتوانید هر چند وقت یک بار، یک مهمانی دوستانه ترتیب دهید و دوستان فرزندتان را هم با خانوادههایشان به صرف یک عصرانه ساده دعوت کنید.
✔️✔️میتوانید برای تسلط بیشتر بر روابط فرزندتان هم، ماهی یک بار، یک برنامه کوهنوردی با دوستان فرزندتان و خانواده آنها بچینید.
@tarbyateslamy
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
❓سوال شما 👇👇
سلام خانم رجبی تشکر بابت وقتی که میزارید
مشکل من با همسرم اینه که هیچوقت نمیتونم بعد از اینکه یه مشکلی پیش میاد باهاش در مورد اون مشکل حرف بزنم و همیشه دعوامون میشه، و اون اتفاق به خاطر حل نشدن مثل یک عقده و خاطره ی بد توی ذهنم، باقی میمونه، سوال من اینه چطور در باره ی مشکلاتمون با شوهرم صحبت کنیم که کار به دعوا و دلخوری نکشه؟؟
@tarbyateslamy
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
📝پاسخ سوال شما 👇👇
#گفتگو_درمورد_مشکلات_با_همسر
سلام دوست عزیز
در زندگي زناشويي معمولا دلخوري ها، رنجش ها، شکايت ها و مشاجره هايي ديده مي شود. آنچه مهم است اين نکته مي باشد که زن و شوهر چگونه و به چه نحوي با يکديگر در مورد رنجش ها صحبت مي کنند
⚡️چند نکته زیر ميتواند کليد طلايي رسيدن به گفتگويي سالم و آرام باشد :👇
1⃣پيش از بيان دلخوري به همسر ، ابتدا کل ماجرا را روي کاغذ بنويسيد. زيرا نوشتن، هم باعث آرامش نسبي شما مي شود، هم سهم خودتان از دلخوري مشخص مي گردد و درعين حال با يادآوري ماجرا، به علت هاي آن بهتر واقف مي شويد.
2⃣ پيش از صحبت و گفتگو سعي کنيد خود را به جاي همسرتان بگذاريد.
3⃣ پيش از صحبت با همسرتان هرگز موضوع را با ديگران مطرح نکنيد، زيرا ديگران ممکن است بدون توجه به علت موضوع پيش داوري و قضاوت کنند.
4⃣ در ابتداي صحبت تاکيد کنيد قصد شما از مطرح کردن رنجش، رسيدن به حسن تفاهم است نه اثبات خود یا سرکوفت زدن به همسر
5⃣سعي کنيد هنگام صحبت به نکات مثبت کارهاي اخير همسرتان اشاره کنيد.
6⃣سعي کنيد در هنگام گفتگو خشمگين نشويد.
7⃣ تاکيد کنيد ممکن است مقصر اين ماجرا خودتان باشيد.
8⃣ به اشتباهات خودتان هم اشاره کنيد و از همسرتان عذرخواهي کنيد.
9⃣ ضمن حل مساله حرف هايتان را با زخم زبان، کنايه و تحقير بيان نکنيد.
🔟مانع حرف زدن همسرتان نشويد و فرصت دهيد تا او هم اظهار نظر کند
1⃣1⃣از زمان خوبی برای صحبت کردن در مورد مشکلات، استفاده کنید (نه زمانی که همسرتان خسته یا ناراحت است )
2⃣1⃣ در هنگام صحبت، فقط در مورد همان مشکل پیش آمده صحبت کنید، نه تمام مشکلات زندگیتان از ابتدا تا کنون
با انجام این روش ها تا حد زیادی میتوانید گفتگوی خوب و موثری با همسرتان داشته باشید
موفق باشید 🌷
@tarbyateslamy
🌸سلام دوستان عزیزم🌸
ایام شهادت سید و سالار شهیدان، امام حسین (ع) و یاران باوفایشان را خدمت همه ی شما تسليت عرض میکنم،
عزاداریهاتون قبول درگاه حق
ضمن تشکر از همراهی و اعتمادتون به کانال مشاوره و تربیت
به اطلاع میرسانم که دوستانی که طی چند روز اخیر سوالاتشون رو در شخصی بنده ، مطرح کرده اند لطفا شکیبا باشید و مطمئن باشید که پاسخ همه ی سوالات را به نوبت قرار می دهم
شخصا دوست ندارم سوالات را سرسری و بدون دقت پاسخ دهم لذا پاسخ دادن به بیش از یک یا دو سوال در روز برای بنده مقدور نیست
التماس دعای خیر از همه ی شما عزیزان دارم🙏
خوشبخت و عاقبت به خیر باشید 🌹
@tarbyateslamy
#شوخ_طبعی_با_همسر
☺️ حس شوخ طبعی يك زن، بخشی از زيبايی او محسوب میشود.
👨 مردها با خود بسيار سخت گيرند. مدام احساس مسئوليت میكنند كه كارها را به درستی انجام دهند و موفق باشند.
💑ل ذا بعضی اوقات به خنده احتياج دارند تا بتوانند كمی احساس سبكی كنند و بار مسئوليت بر روی دوشهايشان كمتر سنگينی كند.
😍 توانايی شما در خنداندن مرد زندگی تان روشی است برای تخليهی تنش احساسی و عاطفی او.
❌ مردها نسبت به زنهايی كه زياده از حد جدی هستند و به همراه آنها نمیخندند، سرد میشوند.
✅ بنابراین
👈 خانمهای عزیز، لبخند و شوخی به موقع را چاشنی زندگی کنید.
✍ باربارا دی انجلیس
📚 رازهایی درباره مردان
@tarbyateslamy
🔰 *حق فرزند تو این است...*
🔻امام سجاد (ع) میفرمایند: حَقُّ وَلَدِكَ ... أَنَّكَ مَسْؤُولٌ عَمّا وُلّيتَهُ مِنْ حُسْنِ الْأَدَبِ وَالدِّلالَةِ عَلى رَبِّهِ وَ الْمَعُوَنَةِ عَلى طاعَتِهِ فيكَ وَ فى نَفْسِهِ ...
حق فرزندت این است.... در سرپرستى وى مسؤليت دارى كه ادب او را نيكو كنى و به سوى پروردگارش رهنمون سازى و در فرمانبردارى از او، نسبت به وظايف تو و خودش، يارى اش دهى. (تحفالعقول صفحه 263)
🔰ادب و اخلاق به صورت بالقوه درون فرزند وجود دارد. پدر و مادر باید موانع را برطرف کنند و کودک را به سوی خداوند راهنمایی کنند، تا گلهاى معطر خوبىها از شاخسار وجود او آشکار شود. همچنین پدر و مادر باید لوازم اطاعت از خداوند را برای فرزند فراهم آورند تا طاعت کردنِ خدا برای او ملکه شود.
آیت الله سبحانی- شرح رساله حقوق امام سجاد (علیه السلام)
@tarbyateslamy
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
❓سوال شما 👇👇
سلام، کودکم ۳ سالش هست داخل اتاق خودش نمی خوابه اگر هم اونجا با قصه بخوابونم داخل اتاقش نصف شب دوباره خودش میاد پیشم چه کار کنم؟
#جدا_کردن_جای_خواب_کودکان
@tarbyateslamy
📝پاسخ سوال شما 👇👇
سلام؛ دوست عزیز
🔸 قبل از اينكه به بررسی راه های جدا كردن اتاق خواب كودک بپردازم لازم است چند نكته را برای شما متذكر شوم : 👇
1⃣ از آنجا كه كودک به خوابيدن در كنار والدين خود عادت كرده است، تغيير مكان خواب او برای كودک چندان خوشايند نيست، از اين رو ممكن است اين امر با مقاومت كودک روبرو شود و از كودک رفتارهای نامناسب ديده شود. برخی از والدين برای رهايی از ناراحتی های هنگام خواب، در مقابل كودک كوتاه می آيند و او را در تمايلاتش برای خوابيدن در كنار خودشان آزاد ميگذارند و احساس ميكنند كه اين بهترين كار برای كودک است. اگر چه اين كار برای يكی دو شب قابل توجيه است، مثلاً وقتی كه كودک بيمار است يا روحيه نامناسبی دارد؛ اما در بيشتر موارد اين عمل درست نیست (لذا اسیر احساسات مادرانه ی خود نشوید ).
2⃣ به ياد داشته باشيد تغيير مكان خواب كودک يک شبه ايجاد نمی شود و كودكی كه چند سال در كنار والدين خود بوده به سادگی مكان جديد را نمی پذيرد، پس برای اينكه تغيير مكان كودک كمترين آسيب را به او برساند صبور باشيد و در برابر رفتارهای او تحكمی عمل نكنيد.
3⃣ هيچ گاه برای ايجاد اين عادت در كودک از تنبيه استفاده نكنيد، اين امر می تواند آثار بسيار منفی در كودک داشته باشد و حتی ممكن است كودک دچار اختلالات خواب شود.
❓ چه بايد كرد؟👇👇
✅1.هيچ گاه كودک خود را به تنهايی برای خوابيدن در اتاق خود نفرستيد، زيرا اين امر ميتواند فشار روانی زيادی را به كودک متحمل كند. بهتر است كه ده تا سی دقيقه قبل از خواب را به او اختصاص دهيد. ميتوانيد با او گفتگو يا بازی آرامی كنيد يا برايش قصه بگوييد يا كتاب بخوانيد. هنگامی كه چند صفحه به پايان داستان باقی مانده به او تذكر دهيد كه كم كم وقت تمام ميشود و او ميبايست بخوابد. از شوخی ها و بازيهای پرتحرک، تعريف قصههای ترسناک و يا هر عملی كه به هنگام خواب هيجان كودک را برانگيزد، اجتناب نماييد
✅. 2. يكی از شرايط برای جدا كردن اتاق خواب، ارتباط عاطفی با كودک است، بنابراين در طول روز با كودک خود ارتباط كلامی برقرار كنيد و در بازی های كودكانه او شركت كنيد. در اين صورت كار شما برای جدا كردن او راحت تر خواهد بود.
✅3. بهتر است والدين در اتاق خواب كودک حضور پيدا كنند تا كودک به خواب رود. حضور والدين در كنار او موجب آرامش روانی كودک می شود و به او اين اطمينان را ميدهد كه اتاق خواب او وحشتی ندارد و هر زمانی كه لازم باشد والدين در كنار او خواهند بود
✅. 4. چنانچه كودک تا صبح چند بار از خواب بيدار ميشود و ميخواهد به رختخواب والدين برگشته و پيش آنها بخوابد، در اينجا مقاومت والدين به ويژه مادر نقش اساسی و مهم را دارد. در چنين موقعيتی مادر بايد با آرامش و همراه با نوازش با كودک خود صحبت كند و او را متقاعد كند كه به اتاق خود باز گردد. پس از آن مادر بايد به همراه كودک به اتاق او برگردد و تا موقع خوابيدن كنار او باقی بماند. اگر مادر اين روند را برای مدتی مانند يک ماه ادامه دهد اما تنها يک مرتبه به كودک اجازه خوابيدن در كنار خود را بدهد، تمام زحماتش از بين خواهد رفت.
✅ 5. چنانچه به هر دليلی برای مدتی مجبور شديد كه كودک را در كنار خود بخوابانيد، به جای اينكه او را به اتاق خواب خود بياوريد، شما به اتاق او برويد و در كنار او (البته با فاصله) بخوابيد
✅. 6. بهتر است از جدا كردن مرحله به مرحله استفاده كنيد. يعنی كودک در مرحله اول در رختخواب خود در اتاق والدين بخوابد، بعد رختخواب او به تدريج فاصله بيشتری از رختخواب والدين بگيرد تا آنكه به اتاق خودش منتقل شود.
✅ 7. اتاق خواب او را با وسایلی كه مورد علاقه او ميباشد تزيين كنيد و اتاق او را به محل خوشايندی برای او تبديل كنيد.
✅ 8. با بيان خاطرات شيرين خود و يا ديگران از جدا كردن اتاق خوابتان در دوران كودكی و تعريف داستان هايی در اين مورد، زمينه پذيرش را در او بالا ببريد.
✅9. از او بخواهيد احساس خود را بيان كند. زمانی كه او احساس خود را بيان ميكند احساس او را با تمام وجود بپذيريد و از تمسخر او هنگام بيان احساس پرهيز كنيد
✅. 10. مقوايی (با رنگ جذاب) را در اتاق خواب او نصب كنيد و عكس كودک خود را بر روی آن بچسبانيد. با او قرار بگذاريد كه هر شبی كه او جداگانه و در اتاق خود بخوابد، ستاره ای بر روی مقوا ميچسبانيد و زمانی كه ستاره ها به ده عدد رسيد برای او هديه ای تهيه ميكنيد. به مرور زمان تعداد تشويق های خود را كاهش دهيد تا اين امر در درون او نهادينه شود.
✅ 11. سعی كنيد بسيار طبيعی با اين موضوع برخورد كنيد و از نشان دادن حساسيت زياد نسبت به آن خودداری كنيد
✅. 12. چنانچه كودک شما از تاريكی ميترسد، در اتاق او چراغ خواب قرار دهيد
✅. 13. از همين امشب شروع كنيد و به
یاد داشته باشيد هر چه سن كودک افزايش پيدا كند، مشكلات شما در اين مورد بيشتر ميشود.
موفق باشيد🌹
@tarbyatesla
May 11
#تقویت_متقابل
💑یکی از تکنیک های #اصلاح_رابطه بین زوجین تقویت متقابل است.
🍀تقویت متقابل این است که هرکدام از شما بیشتر کارهایی را انجام دهید که طرف مقابلت، دوست دارد
🍀 کارهای کوچک و مشخص مانند شستن ظرفها، آب دادن به گلها، نصب یک لامپ، درست کردن غذای دلخواه.
🍀این روش در عین حال که بسیار ساده است امّا واقعاً مؤثّر است.
🍀همچنین تقویت متقابل، در کمرنگ کردن نارضایتیهایی که در طول یک مدت زمان طولانی ایجاد شدهاند، واقعاً مؤثّر واقع میشود.
✅ اگر رابطهی شما کسلکننده و آزاردهنده شده است، تمرین تقویت متقابل میتواند نقطهی شروع ایدهآل باشد.
#همسر #همسرداری
@tarbyateslamy