هدایت شده از طریق عرفان
حاج اقا رحیم ارباب :
آسيد جمال نامهاي براي من نوشته اند و در آن نامه سفارش كرده اند که:
در طول هفته هر عمل مستحبي را يادت رفت،اين را يادت نرود كه عصر جمعه صد مرتبه سوره قدر را بخوانی
@tareagheerfan
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_12.mp3
9.29M
🎙شرح دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان توسط آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه
🆔 @tareagheerfan
🗓سالروز رحلت عارف بألله
🏳سيد هاشم موسوی حداد
💠رهبرانقلاب:
📘کتاب "روح مجرد" بسیار کتاب خوبی است چاپ اول را خود علامه طهرانی به من دادند و آنقدر برایم جالب بود که ۳روزه خواندم، علامه طهرانی این کتاب را بعنوان یک تحفه برای ما باقی گذاشتند، بنده این کتاب را ۷بار خوانده ام! کلام رهبری در بازدید از نمایشگاه قرآن ۸۷/۷/۶
💠سیدهاشم حداد:
‼️برای اجرای احکام اسلام باید حکومت اسلامی آیةالله خمينى را حمایت و تقویت کرد! کتاب نور مجرد، یادنامه علامه طهرانی؛ ص٣٠٠
📸رهبری درحال تورق کتاب روح مجرد در بازدید از نمایشگاه قرآن، رمضان۱۴۲۹
⬇️نسخهpdf
#نشربامنبع
@Jahade_tabeini
@arzankadealmahdi1
طریق عرفان
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امروز دوشنبه دوم ذیقعده۱۴۳۹ موضوع امروز: آشنایی با عارف بالله میرزا جهان
🌷سلام دوستان
شرح حال و سیره عرفانی بسیاری از
عرفا و بزرگان در کانال شرح داده شده است.
برای آشنایی با زندگانے و سیره عرفانی عارف بالله میرزا جهانگیرخان قشقایی رحمت الله علیه روی متن بالا ضربه بزنید
طریق عرفان
🌷سلام دوستان شرح حال و سیره عرفانی بسیاری از عرفا و بزرگان در کانال شرح داده شده است. برای آشنایی ب
سیزدهم رمضان المبارک سالروز رحلت میرزا جهانگیرخان قشقایی رحمت الله علیه
هدایت شده از طریق عرفان
توجه.توجه🍀🍀🍀🍀توجه.توجه
دستور بسیار مهم توبه که مورد تأکید بزرگان از عرفان مانند علامه قاضی.علامه طهرانی.ایت الله شوشتری و ایت الله کمیلی وبسیاری دیگر از بزرگان عرفان بوده.مخصوص یکشنبه ها خصوصا شأن ورودش یکشنبه ماه ذی قعده بوده است.
🔹 مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد. در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبه های ماه ذی القعده غسل و نماز توبه انجام شود.
🔹اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
👈 «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید، آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.» و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
#غم_عشق
✅استغاثه دائم_زمینه ملاقات
شخصی چهل سال زحمت کشید و دائم در طلب ملاقات حضرت حجت علیه السلام بود تا اینکه عاقبت به محضر مقدس محبوب و مطلوبش شرف حضور یافت. او که روزها و سال های پر از درد فراق امامش بر وی سخت گذشته بود در اولین ملاقات از حضرتش گلایه کرد و عرض کرد:آقا جان,شما که عاقبت مرا پذیرفتید;ای کاش زودتر توفیق شرف یابی به محضرتان را عنایت میفرمودید;چون در آن چهل سال به آتش فراق شما سوختم. حضرت فرمودند:اگر شما را زودتر میپذیرفتم,از ما نان و سبزی میخواستید حالا که معطل شدید می دانید که چه بخواهید.
با دوام استغاثه و استقامت در وادی امام زمان علیه السلام می توان به قرب خداوند نائل آمد. در مسیر خداجویی ,قرآن کریم می فرماید:انّ الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه.......(فصلت ۳۰). در این آیه پس از اینکه سالک,خدای متعال را انتخاب کرد و عملاً گفت:ربُنا الله,او را نصیحت می کند که در این راه استقامت ورزد.
در وادی امام زمان علیه السلام هم این چنین است. بنده شخصی را سراغ دارم که تا چند سال پیش زنده بود.(شاید هنوز هم زنده باشد).ایشان در زمان رژیم سابق ارتشی درجه دار بود و به ارتش محمد رضا پهلوی خدمت می کرد وی اهل تبریز بود. همسرش بی حجاب بود و خودش هم نماز نمیخواند و از نیروهای طاقوتی بود. ولی اتفاقی افتاد که ایشان توبه کرد و همه روزه چند ساعت در منزلش نماز قضا میخواند. همسرش از تغییر حال او متعجب شده و به شدت به شوهرش اعتراض می کرد. ایشان حاضر شد زنش را با همین کیفیت تحمل کند به شرط اینکه او هم ایشان را با چهره جدید تائب و مذهبی اش تحمل کند ولی زن نپذیرفت و عاقبت در این کشمکش زن تقاضای طلاق کرده و قبل از اینکه بچه دار شوند از شوهرش جدا گشت. ارتش شاهنشاهی هم به جهت همین تغییر وضعیت او را از ارتش اخراج کرد ولی او دست از امام زمان علیه السلام برنداشت. او با فروش اموالی که داشت,زیارت حرمین شریفین و مشهد مقدس مشرف شد و توبه او توبه واقعی بود. در تمام مدت عمرش به توسلات و زیارات مربوط به حضرت مهدی علیه السلام مداومت داشت. شانزده سال به همین منوال گذشت تا اینکه روزی در مسجد جمکران در حال قدم زدن و زمزمه یابن الحسن یابن الحسن بود که ناگهان جوانی پیش او آمد و به ایشان گفت: آیا تو فلانی هستی?گفت: بله. آن جوان گفت :بشارت به شما بدهم که حضرت مهدی علیه السلام الآن در پشت بام مسجد جمکران با جمعی از حواریون خود حضور دارند و مرا مأمور کرده اند که شما را به حضور ایشان ببرم. شما خوب می دانید,شخصی که این همه فداکاری کرده و بعد از این همه سال استقامت و استغاثه ,به او بشارت ملاقات دهند,چه حالی پیدا میکند.
🌷به امید وصال تو همه عمر زنده باشم
🌷چو نباشد این سعادت,نه من و نه زندگانی
ایشان به اتفاق فرستاده حضرت به پشت بام مسجد رفتند(ساختمان قدیمی مسجد. وقتی به آن جمع وارد شد سلام داد و حضرت جواب سلامش را داده و فرمودند :مرحباً فلانی!خوب استقامت کردی. بعد حضرت بلافاصله بلند شدند و به بعضی از افرادی که در خدمتشان بودند گفتند:با من بیایید و از بعضی دیگر خداحافظی کردند و به او فرمودند:شما هم میتوانی بیایی
از این قبیل قصه ها بسیار است ولی به قول مرحوم امام(آن را که خبر شد خبرش باز نیامد). مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی در سال آخر عمر امام خدمتشان عرض کرده بون:پدر جان!من حالا فهمیدم که غیر از این تحصیلات ظاهری موجود ,حقایقی هست که در اختیار همه نیست.شما یا خودتان مرا تعلیم فرمایید یا به کسی که وارد باشد راهنماییم کنید. امام فرمودند:احمد(آن را که خبر شد خبرش باز نیامد.
ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز
کان سوخته را جان شد و آواز نیامد
این مدعیان در طلبش بی خبرانند
آن را که خبر شد خبرش باز نیامد.
البته در اینجا نکته ای است که نباید غافل بود و آن اینکه اثبات این تشکیلات به نحوی که ذکر شد مورد تامل است زیرا کسانی که خارج از این تشکیلات اند به کلی بی خبرند و آنان که داخل تشکیلاتند افشای اسرار نمی کنند.
کس ندانست که منزلگه معشوق کجاست
این قدر هست که بانگ جرسی می آید.
⚪️کعبه و بتخانه
🌼تاکی به تمنای وصال تو یگانه
اشکم شود از هر مژه چون سیل روانه
خواهد به سر آید، شب هجران تو یانه؟
ای تیر غمت را دل عشاق نشانه
جمعی به تو مشغول و تو غایب ز میانه
🌹رفتم به در صومعهٔ عابد و زاهد
دیدم همه را پیش رخت راکع و ساجد
در میکده رهبانم و در صومعه عابد
گه معتکف دیرم و گه ساکن مسجد
یعنی که تو را میطلبم خانه به خانه
🌻روزی که برفتند حریفان پی هر کار
زاهد سوی مسجد شد و من جانب خمار
من یار طلب کردم و او جلوهگه یار
حاجی به ره کعبه و من طالب دیدار
او خانه همی جویدو من صاحب خانه
🌷هر درکه زنم صاحب آن خانه تویی تو
هر جا که روم پرتو کاشانه تویی تو
در میکده و دیر که جانانه تویی تو
مقصود من از کعبه و بتخانه تویی تو
مقصود تویی کعبه و بتخانه بهانه
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_14.mp3
8.84M
🎙شرح دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان توسط آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه
🆔 @tareagheerfan
#غم_عشق
✅لزوم استاد
در این سیر طولانی و پر خطر ,بدون استاد نمی توان رفت.
طی این مرحله بی همرهی خضر مکن
ظلمات است بترس از خطر گمراهی
در همه کتاب های سلوکی استادان بزرگ سفارش نموده اند که بی استاد حرکت نکنید. امام خمینی در یکی از درس هایشان فرموده بودند که این راه را بدون استاد نمی توان طی کرد. مرحوم آیت الله قاضی فرموده بودند :اگر سی سال دنبال استاد بگردید ارزش دارد و در اولین ملاقات نصف راه را رفته اید.
اکنون باید دید چه کسی میتواند استاد راه باشد و چگونه می توان آن را پیدا نمود?این را باید بدانیم که استادان راه خیلی کم هستند.همانطوری که سالکان ین راه و طالبان خالص خدا قلیل اند,استادان این راه هم معدودند.البته ناگفته نماند که مدعیان بسیارند ولی اساتید جامع و کامل خیلی کم هستند.
ای بسا ابلیس آدم رو که هست
پس به هر دستی نشاید داد دست
سال ها خدمت کنی بر صد یزید
تا بیابی یک نفر چون بایزید
🔴استادان عام
استادان دو قسم هستند:۱-استادان عام۲_استادان خاص
استادهای عام تعدادشان بیشتر است. این استادان باید دارای خصوصیاتی باشند که در حدیث ذیل به آنها اشاره می شود. در هر کسی سه شرط ذیل محقق باشد می تواند استاد عام باشد. حواریون که شاگردان حضرت مسیح علیه السلام بودند از آن جناب پرسیدند:(من نجالس یا روح الله);با چه کسی همنشینی کنیم ای روح الله?حضرتش فرمودند: من یُذَکرکم الله رؤیته و یزید فی علمکم منطقه و یرغبکم الی الآخره عمله
کسی که دیدن او شما را به یاد خداوند بیندازد ,گفتارش بر دانش شما بیفزاید و کردارش شما را مشتاق آخرت سازد.
🔅شرط اول: من یذکرکم الله رؤیته:کسی که وقتی او را می بینی به یاد خدا بیفتی,قبل از اینکه حرف بزند. انسان تا او را ببیند حتی از فاصله دور,به یاد خدا بیفتد. بعضی ها هستند وقتی انسان آنها را می بیند هر چند از فاصله صدمتری باشد,یکدفعه مثل برق انسان را میگیرند و انسان جذب آنها میشود. این نشانی اول خیلی مهم است. قبل از اینکه حرف بزند به محض دیدن او به یاد خدا می افتید.
یکی از نمونه های بارز آن حضرت آیت الله العظمی حاج سید رض بهاءالدینی قدس سره بود که سالها اینجانب افتخار تلمذ و استفاضه از محضر مقدسش را داشتم. در این دوران ارتباط که حدود سی سال طول کشید,هرگاه ایشان را می دیدم قلبم مستغرق در یاد خدای عز و جل می شد و حالم مانند کسی که وارد حرم مطهر یکی از ائمه معصومین علیهم السلام شده است تغییر می کرد.
⚪️شرط دوم: و یزید فی علمکم منطقه;وقتی به شما نزدیک شد با شما مشغول صحبت شد گفتارش بر معلومات دینی شما بیفزاید جاذبه خدا در او باشد. کسی که دلش برای خدا بسوزددلش بیشتر به طرف خدا حرکت میکند. بعضی مدعیان هستند که مثلا اگ یک روز هم با آنها بنشینی هیچ حرف خدای متعال نیست. تمام حرفش لغو و بیهوده و دنیایی و پرت و پلاست;همیشه غرق در امور دنیوی و ریاست طلبی و....هستند. بعضی از مدعیان آنقدر در زمینه های اقتصادی قوطه ورند که تمام فکرشان مادیات و گفتارشان دنیاست. خوب معلوم است که چنین کسی نمیتواند استاد راه باشد.
حضرت امیرالمومنین علیه السلام به یکی از فرزندانشان فرمودند:
یا بُنَیَّ کُن مع الناس و لا تکن معهم(نهج
البلاغه نامه ۳۱)
ای فرزندم!با مردم همزیستی داشته باش ولی هم خویی نداشته باش .
با انان زیست کن ولی چون آنان نباش.
هرگز حدیث حاضر غایب شنیده ای
من در میان جمع و دلم جای دیگر است.
مرحوم آیت الله العظمی آقا سید علی قاضی حرفی جز حرف خدای عز و جل نمی زد. هنگامی که بعضی شاگردان از غیر خدای عز و جل حرف می زدند به عربی مکسّر می فرمود:(شَلَّکَ بالحادث?)(ایُّ شیء لک بالحادث) یعنی تو را با حادث چکار?
💠شرط سوم:و یرغبکم فی الآخره عمله
وقتی انسان با آنها همنشینی پیدا کرد,چند مرتبه رفت و امد نمود در مجموع می بیند که رفتار و کردار او انسان را به سوی اخرت ترغیب میکند. و جالب اینکه نزدیک ششصد سال بعد از حضرت مسیح همین سوال (شرائط استاد عام) را اصحاب رسول الله صلی الله علیه و آله از آن جناب پرسیدند و ایشان همان جواب را دادند.
🔵ادامه دارد......
@tareagheerfan
4_5895273935850701138.mp3
4.25M
💠۱۵رمضان؛ ولادت امام حسن مجتبی (علیهالسلام)
اهمیت_و_اعمال_شب_نیمۀ_رمضان
⏱مدت زمان: ۹دقیقه
@tareagheerfan
#غم_عشق
✅دو نکته مهم برای سالک
در اینجا به دو نکته مهم و قابل توجه برای سالک می پردازیم:
🔴نکته اول:جامعیت استاد
نکته مهمی است که سالک باید بدان توجه کند چیزی است که حضرت امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند:
و امّا من کان من الفقهاء صائناً لنفسه حافظاً لدینه مخالفاً لِهواهُ مطیعاً لامر مولاه فللعوام ان یقلّدوه(وسائل الشیعه ج۲۷).
اما هر کس از فقها که خویشتن دار باشد دینش را پاس دارد و با هوی و هوسش بستیزد و فرمان مولایش را اطاعت کند عوام باید از او تقلید کنند.
لذا استاد راه,در درجه اول حتی الامکان باید فقیه بوده و از شرائط فوق الذکر برخوردار باشد;زیرا جامعیت و چند بُعدی بودن,از امتیازات استاد راه است;نظیر حضرت امام خمینی که فقیه فیلسوف عارف سیاستمدار و شاعر بودند. اهل تقوا,عاشق,اهل توسل,زاهد,مدیر و مدبر هم بودند.
حضرت امام خمینی نه مانند بعضی از عرفا که از اجتماع عزلت گزیده و در کنجی بخزند و تسبیحی چرخانده و مناجات کنند و از امر ایتام آل محمد علیهم السلام غفلت نمایند بودند,و نه چنانکه مستغرق در خلق و عالم اسفل شده و از عالم اعلی دور بمانند;بلکه عارفی بودند که(شخصه مع الخلق و قلبه مع الله_جسمش در بین خلق و دلش محضر مقدس خداوند).
حضرت امام قدس سره این شیوه سلوک را در مکتب امام جعفر صادق علیه السلام آموخته بودند;زیرا امام صادق علیه السلام فرمودند:دلم میخواهد در کوه غاری پیدا کنم و یکسره مشغول عبادت شوم. اما چه کنم که تکلیف,چیز دیگری اقتضاء می کند;اگر تکلیف و وظیفه شرعی نبود من وارد جامعه نمی شدم.(مصباح الشریعه باب۹۵).
بنابراین جامعیت استاد از شرایط اولیه گزینش استاد است. اما اگر سالک به چنین استادی دست نیافت آنگاه به سراغ الامثل فالامثل,به دنبال اساتید درجه دو برود. اگر نشد درجه سه و..... رود و از هر کسی که در حرکت سالک مفیدتر است استفاده کند.
من نگویم خدمت زاهد گزین یا می فروش
هر که حالت به کند در خدمتش چالاک باش
وبه قول ملای رومی:
دلا نزد کسی بنشین که او از دل خبر دارد
به زیر آن درختی رو که او گل های تر دارد.
🔵نکته دوم:کیاست و تیزبینی سالک
نکته مهم دیگر اینکه(المؤمن کیّس) کیاست و تیز بینی از لوازم سالک است لذا باید همیشه بیدار باشد که:
ای بسا ابلیس ادم رو که هست
پس به هر دستی نباید داد دست
سالک باید از شرّ علمای سوء به خدا پناه ببرد. بهترین بندگان خدا در کسوت روحانیت اند و بدترین بندگان خدای متعال هم در این کسوت اند;لذا باید علمای سوء را شناسایی کرد و به آنها دست نداد.
✳️شناخت استاد سوء
استادان سوء را به چند طریق می توان آزمود:
۱-ریاست طلب است. برخی از بزرگان گفته اند:
آخِرُ ما یَخرجُ من قلوب الصدیقین حب الریاسه(جامع السعاده ج۳)
آخرین چیزی که از دل مترقی ترین بندگان صادق خدا بیرون می رود حب ریاست است.
۲-حسود است.
۳-هر کار نیکی را که بشود دیگری بهتر انجام دهد شخص با رضایت خاطر به بهتر از خودش واگذار نمی کند.
۴-برای خودش تبلیغ می کند
از سخنان بسیار زیبای مرحوم شیخ عبدالکریم حامدی این است که می فرمود:مرید دروغین به تور استاد قلابی می رود و متقابلاً مرید صادق و مخلص به حلقه ارادت مخلصین می افتد.
جناب شیخ سعدی در کتاب گلستان باب هفتم می نویسد: مردی را چشم درد خاست. پیش بیطار(دام پزشک) رفت که دوا کن بیطار از آنچه در چشم چهارپایان می کنند در دیده او کشید و کور شد. حکومت به داور بردند. گفت برو هیچ تاوان نیست. اگر این خر نبودی پیش بیطار نرفتی. مقصو از این سخن آن است تا بدانی که هر آنکه نا آزموده را کار بزرگ فرماید,با آنکه ندامت برد به نزدیک خردمندان به خفّت منسوب گردد.
🔅ادامه دارد....
@tareagheerfan
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_15.mp3
9.65M
🎙شرح دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان توسط آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه
🆔 @tareagheerfan
#غم_عشق
🔷استادان خاص
راه شناخت استادان عام را دانستیم حال چه کنیم تا دستمان به دامان استادان خاص برسد?بنده فقط یک راه می شناسم و آن راه,دعاست. مرتب انسان از خداوند متعال بخواهد که استاد خاصش را معرفی فرماید. چون استادان خاص گوهرهای خزانه خداوند متعال هستند. گوهر های خزانه امام زمان علیه السلام هستند. به سادگی کسی آنها را نمی یابد. آنها در همین جوامع ما زندگی می کنند. در همین شهرها و روستاها ساکن هستند. بعضی در لباس اهل علم اند,بعضی میان اهل بازار,دربین کشاورزان,کارگران, و در بین فقراء و اغنیاء هستند. با دعا و خواستن از خدا باید آنها را شناخت. اینها خیلی قوی هستند. خیلی فوق العاده اند و با حضرت مهدی علیه السلام بی ارتباط نیستند و به نام اوتاد و ابدال از انها یاد شده است. در دعای ام داوود امام صادق علیه السلام میفرماید: السلام علی الابدال و الاوتاد والسُیّاح والعُبّاد والمخلصین والزّهاد واهل الجِدّ والاجتهاد......
خلاصه این که این راه را جداً بدون استاد نمیتوان طی کرد. ولی از اول انسان به طمع استادان خاص نباید منتظر بماند. اول به استادان عام باید اکتفا کرد. به پند و اندرزشان عمل کرد نصایحشان را به کار بست تا مقداری انسان رشد کند. بعد از اینکه انسان یک مقدار رشد کرد,امکان استفاده از بزرگان هم پیدا می کند. غالباً کسانی که مدت زیادی در طلب امام زمان علیه السلام هستند بهره شان این می شود که به بعضی از خواص امام زمان علیه السلام دسترسی پیدا می کنند ولی پس از عمری عبادت لیاقت ملاقات خود حضرت را پیدا می کنند. خدا رحمت کند مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری را. ایشان پس از چهل روز ریاضت به قصد ملاقات حضرت مهدی علیه السلام تازه به یکی از خواص حضرت که یک عرب کوخ نشین بود دست یافتند و از محضر مقدس ایشان هم بهره مند شدند. تا آن تاریخ مرحوم آقا شیخ عبدالکریم همیشه می فرمود:عالم شدن چه آسان _آدم شدن چه مشکل. پس از ملاقات آن عرب ایشان حرفشان عوض شد;می فرمود:عالم شدن چه مشکل آدم شدن محال است.
حقیقت این است که محال نیست بلکه خیلی مشکل است. آری خیلی مشکل است ولی دلیل نمیشود که ما دست از هدف برداریم ,هدف خیلی مقدس ست.
رنج راحت دان چو شد مقصد بزرگ
گرد گله توتیای چشم گرگ
البته ممکن است_بلکه یقینی است_که مرحوم آیت الله آقا شیخ عبدالکریم حائری بعد از آن به ملاقات های متعدد موفق شده باشند.
آری وقتی انسان گفت:ربنا الله,باید روی حرفش بایستد و استقامت کند.
ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه .
به یقین کسانی که گفتند پروردگار ما خداوند یگانه است سپس استقامت کردند فرشتگان بر آنان نازل می شوند.
ملائکه بر او نازل می شوند. در همین دنیا هم نازل می شوند. به قدری این افراد (استادان خاص)عجیب هستند که وقتی انسان با آنها برخورد میکند,بعد از مفارقت فکر می کند امام زمان علیه السلام را دیده است. ولی بعد مطمئن می شود که امام زمان علیه السلام نبوده اند. بلکه یکی از اولیای حضرت بوده است. در یکی از مساجد اصفهان شخصی می آید نماز جماعت شرکت کند می بیند لب حوض یک آقایی مشغول وضو گرفتن است. خیلی با حوصله وضو می گیرد,شتاب ندارد که فوری وضو بگیرد و بیاید به جماعت برسد;چون قد قامت الصلاه را گفته بودند. این حاج اقا به آن شخص که خیلی با حوصله وضو می گرفت گفت آقا عجله کن,به نماز نمی رسی, به رکوع نمیرسی.ایشان در جواب به عربی جواب داد:(دَعهُ انّه رجلُ دُهنیُّ):رهایش کن!این مرد روغن فروش است.
او فکر کرد یعنی چه?این حرف برای چه بود?چه جوابی بود به من داد? خودش بالاخره رفت و زود به جماعت ملحق شد. جماعت که تمام شد رفت خدمت امام جماعت دست آقا را بوسید, گفت:حاج آقا امروز یک آقایی داشت کنار حوض وضو می گرفت و این گفتگو بین ما رد و بدل شد. تا این را گفت آن پیش نماز عمامه اش را روی زمین گذاشت و زد بر سرش و گفت:یا صاحب الزمان یا صاحب الزمان. سپس ادامه داد که او صاحب الزمان علیه السلام بوده. من بین نماز اول به این فکر بودم که بهتر است از وجوهات شرعی استفاده نکنم,از مال بیت المال مصرف نکنم,بروم در آن زمینی که از پدرم به ارث رسیده,کنجد بکارم و یک مقدار کنجد بفروشم و یک مقدار هم روغن کنجد بگیرم و بفروشم. درآمدش هم خوب است. هنگام خواندن نماز در این فکرها بودم. آقا درست فرمودند که انه رجل دُهنی. این آقا حتما امام زمان علیه السلام بوده اند. آقا گریه کرد و مریدها هم بعد از با خبر شدن از جریان گریه کردند که چرا حضرت را ندیده اند.
در حالیکه بنده بر این اعتقادم که آن شخص امام زمان علیه السلام نبوده اند. چون امام زمان علیه السلام ستار العیوب هستند و راز کسی را فاش نمی کنند که(انه رجل دهنی). خود این مسئله که آن شخص این راز را فاش کرد علامت این است که انسان کاملی نبوده است. بله مرد برجسته ای بوده از پیش نماز هم بالاتر بوده ولی خیلی هم افقش بالا نبوده است.
🔴ادامه دارد.....
طریق عرفان
#غم_عشق 🔷استادان خاص راه شناخت استادان عام را دانستیم حال چه کنیم تا دستمان به دامان استادان خاص بر
قابل توجه دوستانی که پی وی درخواست معرفی استاد رو دارند. حتما این صفحات اخیر کتاب که در مورد استاد عام و استاد خاص هست رو مطالعه کنید🌷
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_16.mp3
9.67M
🎙شرح دعای روز شانزدهم ماه مبارک رمضان توسط آیت الله مجتهدی رحمت الله علیه
🆔 @tareagheerfan
#غم_عشق
💠مردانی که افقشان بالاست راز دار هستند,ستارالعیوب اند,متخلق به اخلاق خدای عز و جل اند. شخصی تعریف می کرد که در مازندران رفتم نزد فلان کس و او به من گفت چرا فلان گناه را انجام دادی? این علامت این است که آن استاد افق کمالش خیلی پایین بوده است. بنده کسی را ملاقات کردم که وقتی افراد را می دید,اعماق وجودشان را هم می خواند ولی به رویشان نمی آورد. البته رفقای سلوکی حسابشان جداست,در صورت نیاز تأدیبشان هم می کنند. ما افسانه نمیگوییم برخورد کرده ایم که الان نقل می کنیم. از این جهت این مقدار را عرض کردم که برادران جوان و خواهران جوان اکتفا به این ظواهر دنیا نکنند. کمی هم این چیزها را از خدا بخواهند. چطور ما این همه از خدا حاجت های مادی میخواهیم خوب این امور را هم بخواهیم. خداوند به حضرت موسی علیه السلام فرمود:همه چیز را از من بخواه حتی علف گوسفندانت را.
از خدا بخواهیم خدایا به من یک طبیب روحانی ملکوتی معرفی فرما. خدا که می شنود,اگر صلاح باشد اجابت می کند و اگر بخواهد به شخص بفهماند هم می تواند.
جمال یار ندارد نقاب چهره ولی
تو خاک ره بنشان تا نظر توانی کرد
ز نزلات هوس گر برون نهی قدمی
نزل در حرم کبریا توانی کرد
اگر به آب ریاضت برآوری غسلی
همه کدورت دل را صفا توانی کرد
ولیک این صفت رهروان چالاک است
تو نازنین جهانی کجا توانی کرد
✅دستگیری استادان خاص
بنابراین استاد خاص دو قسم است,استاد عام و استاد خاص. استاد خاص. استاد خاص اولاً نصیب هر کس نمی شود و ثانیاً با جست و جو و طلب به دست نمی آید . و نیز اضافه کنیم که فقط هنگام اضطرار در مشکلات سلوک به داد انسان می رسند. برای تبرک چند نمونه عرض می کنم:
۱_حضرت خضر علیه السلام
داستان حضرت خضر و موسی علیهما السلام در قرآن کریم سوره کهف آیات ۵۹تا۸۲ نقل شده است. تو نیز باید موسی شوی تا به خضر برسی
۲_شمس تبریزی
شمس تبریزی سید و شیعه بوده و ملای رومی تا آن روز اهل این راه نبود اما در خداجویی خالص بود. خداوند متعال در قرآن وعده داده است که (والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا_و انها که در راه ما با خلوص نیت مجاهده کنند. قطعا به راه های خود هدایتشان خواهیم کرد(عنکبوت ۶۹)). در جلسه اول شمس تبریزی ملّا را به طریقت مرتضوی علیه السلام دلالت کرد و از این عالم دانشمند خداجو یک عارف عاشق ساخت. توجه شما را به این غزل از ملای رومی جلب می کنم تا معلوم گردد که نتیجه سیروسلوک او عجب معارف بلندی بر جای گذاشته است:
تا صورت پیوند جهان بود، علی بود
تا نقش زمین بود و زمان بود، علی بود
شاهی که ولی بود و وصی بود، علی بود
سلطان سخا و کرم و جود، علی بود
مسجود ملائک که شد آدم، ز علی شد
آدم چو یکی قبله مسجود، علی بود
چندان که در آفاق نظر کردم و دیدم
ازروی یقین در همه موجود، علی بود
آن شاه سر افراز که اندر شب معراج
با احمد مختار یکی بود، علی بود
آن شیر دلاور که ز بهر طمع نفس
در خوان جهان پنجه نیالود علی بود
سرّ دو جهان جمله ز پیدا و زپنهان
شمس الحق تبریز که بنمود علی بود
این کفر نباشد سخن کفر نه این است
تا هست علی باشد و تا بود علی بود
🔴ادامه دارد.....
@tareagheerfan
هدایت شده از طریق عرفان
از رفتن به قبرستان مسلمانان در هر شهری که هستید مضایقه ننمایید که بهترین مذکر (تذکر دهنده) است.
@tareagheerfan