📸 تصاویری جالب از قم در دهه ۵۰
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📝 پاسخ آیتالله #خویی به نامه جمعی از علمای ایران درباره فاجعه مدرسه #فیضیه در سال ۱۳۴۲
🔹️... عدهی بسیاری در تاریخ ملاحظه میشوند که درخت مقدس اسلام را با #خون خود آبیاری نمودهاند. هماکنون شاخههای این درخت به #خشکی تمایل نموده و اصل آن نیازمند به #آبیاری جدید است. من نیز خون خود را در این راه #اهدا میکنم... .
🔸️بدا به حال ما اگر در مقابل خطر #ساکت بنشینیم و ودایع گرانبهای پیمبران را به رایگان به دست #دشمنان بسپاریم.... .
🔹️این مبارزه در صورتی دارای اثر مثبت خواهد بود که #ملت مسلمان نیز بیش از پیش آن را تایید نماید و قدمهای خود را به جای اقدام #روحانیین بگذارد.
📚اسناد انقلاب اسلامی، ج یک، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص۱۰۳
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
🌀کوچه آقازاده - بخش سوم ✏️آقای مهدی حاضری 🔹️هتل #ارم که در مقطع تأسیس خود در زمره زیباترین و #مجلل
🌀 کوچه آقازاده -بخش چهارم
✏️آقای مهدی حاضری
🔹️منزل مرحوم آقازاده پس از تخلیه توسط آیتالله #بروجردی، سالهای مدیدی پذیرای آیتالله موسوی احمدآبادی یزدی بوده است. کسی که به جهت کثرت تحقیق و جایگاه والای علمی او نزد شیخ عبدالکریم حائری یزدی، داماد وی شده و به همین دلیل ملقب به #محقق_داماد گردید و ممتازترین طلاب و روحانیون دروس عالیه حوزه همواره گرمی بخش کرسی درسش بوده و #فرزندانش سیدعلی و سیدمصطفی محقق داماد در زمره فقیهان حال حاضر حوزه به شمار میآیند.
🔸️آیتالله #شریعتمداری نیز که از اواخر دههی بیست از شهر #تبریز به قم مهاجرت کرد نیز در بنبستی وسیع در اواسط همین کوچه منزل گرفته و با توجه به جایگاه و منزلتی که نزد مردم و روحانیون مناطق آذری زبان داشته و مراوداتی که با مقامات کشوری و لشکری دوران رژیم #پهلوی و رجال سیاسی و ملی داشت این کوچه محل تردد مراجعان به وی بوده است. محل تدریسش نیز مسجد مدرسه #حجتیه بود که نزدیک همین کوچه قرار دارد.
🔹️ امام خمینی از ابتدای دهه سی به واسطه رونق گرفتن تدریس مباحث خارج فقه و اصول ایشان و کثرت شاگردان، محل درس خود را از مسجد #محمدیه در سه راه #موزه قم به مسجد #سلماسی در انتهای کوچه آقازاده منتقل کرد و بیش از ده سال هر روز در این مسجد تدریس میکرد ولی کثرت جمعیت شاگردان باعث میشد در برخی روزها تعدادی از آنان نتوانند وارد مسجد شوند.
🔸️لذا از اوایل دوران نهضت در سال ۱۳۴۱ محل درس خود را به مسجد #اعظم قم که تازه تأسیس و دارای شبستانهای بسیار بزرگ بود منتقل کردند.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
🔺️#تودهایها کتابهای درسی بعد انقلاب را تدوین کردند! 🎙محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دادگستری و هم
♦️ نخستین وزیر زن ایرانی که #قمی بود!
🔹️فرخرو پارسا متولد سال ۱۳۰۱ در شهر قم، در فاصلهی سالهای ۴۷ تا ۵۴ در کابینهی امیرعباس #هویدا وزارت #آموزش و #پرورش را بر عهده داشت.
🔸️او یک سال پس از پیروزی انقلاب در شامگاه شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۳۵۸ در حالی که به اتفاق همسرش سرلشکر بازنشسته #شیرینسخن در منزل دامادشان در #فرمانیه به سر میبردند، توسط پاسداران #کمیتهی منطقهی چهار دستگیر و به کمیتهی مرکزی انتقال داده شد.
🔹️سرانجام در دادگاه #انقلاب به اتهام «غارت بیتالمال و ایجاد فساد و اشاعهی #فحشا در وزارت آموزش و پرورش و همکاری با ساواک و #اخراج فرهنگیان مبارز و شرکت در تصویب قوانین ضد مردمی و وابسته کردن آموزش و پرورش به فرهنگ #استعماری امپریالیسم» (اطلاعات، ۱۸ اردیبهشت ۵۹) #مفسد فیالارض تشخیص داده و سرانجام در بامداد ۱۸ اردیبهشت ۱۳۵۹ به جوخهی #اعدام سپرده شد.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
هدایت شده از 🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
9.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 دیدار شهید #رجایی با آیتالله #مرعشی_نجفی
📍قم- مردادماه ۱۳۶۰
🔹️امثال شما باید اداره کنند این کشور را...
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 پوسترهای تبلیغاتی کاندیداهای ریاست جمهوری در ادوار مختلف
🔺️از #صادق_طباطبایی تا #احمدی_نژاد
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom