#بقیه_الله_خیر_لکم_ان_کنتم_مومنین
#اسامی_القاب_صفات_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
🖊صد و نودمین نام مبارک(۱۹۰)
⚜بِئْر مُعَطَّله⚜
📖....وَ بِئْرٍ مُعَطَّلَةٍ وَ قَصْرٍ مَشيدٍ
...و چه بسيار چاه پرآب و قصرهاى محكم و مرتفع كه بىصاحب ماند!
(سوره مبارکه حج آیه ۴۵)
📜در رابطه با آیه ی فوق و عبارت "ّبئر المعطله" در بحارالانوار آمده است:
✨هذا مَثَلٌ لآلِ مُحَمَّدٍ لِلإِمامِ الْقآئِمِ دَلَّ عَلی غِیبَتِهِ فَالْبِئرُ الْمُعَطَّلَهُ الإِِمامُ وَهُوَ مُعَطَّلٌ لا یقْتَبِسَ مِنْهُ الْعِلْمَ وَأحَسَنُ ماقِیلَ فِی هذَا التَّأْوِیلِ..
این مثلی است برای آل محمد، برای امام قائم که بر غیبت او دلالت دارد؛ پس چاه معطل، آن امامی است که معطل مانده و از علم او استفاده نمیشود..
📚بحارالانوار، ج ۲۴، ص ۱۰۱
🧷"بِئْر مُعَطَّله" در لغت به معنای چاهی که خالی از اهل باشد و کسی نباشد از آن آب بکشد و همگی اهل آن هلاک شده باشند، میباشد؛
*اما این نام مبارک کنایه ای است از امامی که غایب شده و از علوم ایشان استفاده نمی شود.*
📜امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
وَ الْبِئْرُ الْمُعَطَّلَةُ؛ وَلَایَتِی عَطَّلُوهَا وَ جَحَدُوهَا
📌منظور از «بئر معطّله» ولایت من است که دیگران، آن را رها کرده و انکارش نمودند.
📚بحارا لأنوار، ج۲۶، ص۳
▫️یارب غم عشق او با کس نتوان گفت
▫️در چاه ز نخدانم پر کن خُم و پیمانه
✍خداوندا لیاقتی به ما عطا بفرما تا از ماء معین ولایت بهره ای ببریم... مگذار در چاه غفلت خود بمانیم و بمانیم و بمیریم.....
🤲اللّٰهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِدِرْعِكَ الْحَصِينَةِ، وَأَعُوذُ بِجَمْعِكَ أَنْ تُمِيتَنِي غَرَقاً،أَوْ تَرَدِّياً فِي بِئْرٍ...
خدایا پناه میآورم به زره محکمت و پناه میآورم به گرد آوردنت از اینکه مرا بمیرانی به غرق شدن، یا به چاه افتادن...
#حسینیه
✨«لَا يَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَكْبَرُ وَتَتَلَقَّاهُمُ الْمَلَائِكَةُ هَذَا يَوْمُكُمُ الَّذِي كُنْتُمْ تُوعَدُون»
«آن وحشت بزرگ غمگينشان نكند و فرشتگان به ديدارشان آيند كه اين همان روزى است كه به شما وعده داده بودند»
(سوره انبیاء ،آیه ۱۰۳)
ا═✧❁ ✨ ❁✧═ا
🏴عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام : مَا تَقُولُ فِيمَنْ زَارَ أَبَاكَ عَلَى خَوْفٍ؟ قَالَ يُؤْمِنُهُ اللَّهُ يَوْمَ الْفَزَعِ الْأَكْبَرِ وَ تَلَقَّاهُ الْمَلَائِكَةُ بِالْبِشَارَةِ وَ يُقَالُ لَهُ لَا تَخَفْ وَ لَا تَحْزَنْ هَذَا يَوْمُكَ الَّذِي فِيهِ فَوْزُكَ.
▫️جناب زرارة می گوید: از حضرت امام محمد الباقر (علیه السلام) سوال کردم: شما در خصوص شخصی که پدرتان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را با خوف زیارت می نماید، چه می فرمایید؟ امام باقر (علیه السلام) فرمودند : خداوند او را در روز فزع اکبر (وحشت بزرگ) ايمن می دارد و فرشتگان با بشارت به دیدارش می آیند و به او گفته میشود: نترس و غمگین مباش، این همان روزی است که فوز و رستگاری تو در آن می باشد.
📓كامل الزيارات، ج۱ ص۱۲۵
4_5935757000502675637.mp3
3.48M
#به_یاد_کربلا ✨
⚜من زار اباعبدالله زار الله فی عرشه
🎤#حاج_مهدی_رسولی
☀️ به نام پروردگار دادگر و بینا
🌸 سلام
ان شاءالله اول هفتتون به خیر و سلامتی
روزتون پر از شادی و لبخند
صبحتون زیبا و قشنگ
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز شنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز شنبه :
یا رب العالمین ( ای پروردگار جهانیان )
100 مرتبه.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(91)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران، اماممان، خانم فاطمه الزهرا(س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحه ۹۱ مصحف شریف
سوره مبارکه نساء
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5920026352068592790.mp3
864.3K
🔸ترتیل صفحه ۹۱ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : نهاوند
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5920026352068592791.mp3
1.85M
🔸ترتیل صفحه 91 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
قرآن ترجمه المیزان
سوره 4
سوره مبارکه النساء
صفحه 91
مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطَاعَ اللَّهَ ۖ وَمَنْ تَوَلَّىٰ فَمَا أَرْسَلْنَاكَ عَلَيْهِمْ حَفِيظًا (80)
هر کس اطاعت اين رسول کند در حقيقت اطاعت خدا کرده است، و هر کس روى بگرداند [تو مسئول نيستى ]زيرا تو را به عنوان نگهبان آنان نفرستاده ايم. (80)
وَيَقُولُونَ طَاعَةٌ فَإِذَا بَرَزُوا مِنْ عِنْدِكَ بَيَّتَ طَائِفَةٌ مِنْهُمْ غَيْرَ الَّذِي تَقُولُ ۖ وَاللَّهُ يَكْتُبُ مَا يُبَيِّتُونَ ۖ فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ وَكِيلًا (81)
و [چون به آنان فرمان دهى ]مى گويند: فرمانبرداريم، امّا وقتى از نزد تو بيرون مى روند گروهى از آنان بر خلاف آنچه مى گويند شبانه تدبير ديگرى مى انديشند، و خدا تدبير شبانه آنان را ثبت مى کند، پس، از آنان روى بگردان، و بر خدا توکّل کن، و کافى است که خدا وکيل [تو ]باشد. (81)
أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ ۚ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِنْدِ غَيْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فِيهِ اخْتِلَافًا كَثِيرًا (82)
پس آيا در قرآن تدبّر نمى کنند؟ و اگر از نزد غير خدا بود اختلاف بسيارى در آن مى يافتند. (82)
وَإِذَا جَاءَهُمْ أَمْرٌ مِنَ الْأَمْنِ أَوِ الْخَوْفِ أَذَاعُوا بِهِ ۖ وَلَوْ رَدُّوهُ إِلَى الرَّسُولِ وَإِلَىٰ أُولِي الْأَمْرِ مِنْهُمْ لَعَلِمَهُ الَّذِينَ يَسْتَنْبِطُونَهُ مِنْهُمْ ۗ وَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ لَاتَّبَعْتُمُ الشَّيْطَانَ إِلَّا قَلِيلًا (83)
و چون خبرى از امنيّت يا ترس به آنان برسد آن را منتشر مى کنند، و اگر آن را به پيامبر و کسانى از خودشان که متولّيان امر هستند ارجاع مى کردند کسانى از آنان که اهل استنباط اند آن را تشخيص مى دادند، و اگر فضل و رحمت خدا بر شما نبود جز اندکى که همه از شيطان پيروى مى کرديد. (83)
فَقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ لَا تُكَلَّفُ إِلَّا نَفْسَكَ ۚ وَحَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ ۖ عَسَى اللَّهُ أَنْ يَكُفَّ بَأْسَ الَّذِينَ كَفَرُوا ۚ وَاللَّهُ أَشَدُّ بَأْسًا وَأَشَدُّ تَنْكِيلًا (84)
پس در راه خدا پيکار کن، تو جز مسئول خودت نيستى، و مؤمنان را [به پيکار ]تشويق کن، اميد است که خدا صولت کافران را باز دارد. و خدا صولتش شديدتر و عقوبتش سخت تر است. (84)
مَنْ يَشْفَعْ شَفَاعَةً حَسَنَةً يَكُنْ لَهُ نَصِيبٌ مِنْهَا ۖ وَمَنْ يَشْفَعْ شَفَاعَةً سَيِّئَةً يَكُنْ لَهُ كِفْلٌ مِنْهَا ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ مُقِيتًا (85)
هر کس وساطت خوبى انجام دهد نصيبى از آن براى او خواهد بود، و هر کس وساطت بدى انجام دهد سهمى ازآن براى او خواهد بود، و خدا بر هر چيزى مقتدر است. (85)
وَإِذَا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَسِيبًا (86)
و چون به شما تحيّتى گفته شد با تحيّتى نيکوتر از آن پاسخ گوييد يا همان را باز گردانيد; همانا خدا حسابِ همه چيز را دارد. (86)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
نکته تفسیری صفحه ۹۱:
چرا در قرآن تدبّر نمی کنید؟:
ما به قرآن احترام می گزاریم، آن را می بوسیم و در جای مناسبی قرار می دهیم. سوره های آن را حفظ و با صدای زیبا تلاوت می کنیم و از خواندن و شنیدن آن لذّت می بریم. اینها همه خوب و مهم است؛ امّا آیا از محتوای این پیام مهم نیز خبر داریم؟ آیا تا به حال در معنای آیاتش اندیشیده ایم؟ خداوند در این آیه به ما پیغام می دهد و از ما می پرسد که «چرا در آیات قرآن تدبّر نمی کنید؟». پیشوایان ما نیز بیش از هر کاری در مورد قرآن، ما را به اندیشه در مفاهیم والای آن دعوت کرده اند. خداوند در آیه ی 121 سوره ی بقره می فرماید: «کسانی که کتاب آسمانی به آنان داده ایم، آن را چنان که شایسته است، می خوانند. آنان واقعاً به قرآن ایمان دارند.» امام صادق(ع) در توضیح این آیه فرموده است: «منظور این است که آیات قرآن را با دقّت و شمرده بخوانند و حقایق آن را بفهمند و به احکام آن عمل کنند. به مژده های آن امیدوار و از بیم های آن ترسان باشند. از داستان های آن عبرت بگیرند. به دستورهایش گردن نهند و از آنچه که نهی کرده، بپرهیزند. به خدا سوگند، منظور از شایسته خواندن قرآن، حفظ کردن آیات و یاد گرفتن حروف و تلاوت سوره ها و فرا گرفتن اعشار و اخماس آن [تقسیماتی که در قرآن و سوره های آن می شود؛ مانند تقسیم به سی جزء یا چهار حزب و...] نیست.
برخی از مردم، حروف قرآن را حفظ کردند؛ امّا احکام و دستورهایش را ضایع کردند. منظور این است که در آیات قرآن بیندیشند و به احکامش عمل کنند.»[1] واقعیت این است که قرآن با همه ی ارج و احترامی که در میان مسلمان ها دارد، هنوز جایگاه حقیقی خود را در میانشان پیدا نکرده است. همه ی کسانی که قرآن را در سفره های عقدشان می گذارند، آیا در زندگی مشترک خود به دستورهای آن توجّه می کنند؟ همه ی کسانی که قرآن را در وسیله های نقلیه ی خود می آویزند آیا در هنگام رانندگی به دستورهای آن در مورد احترام به دیگران و توجّه به حقوق آنان عمل می کنند؟ همه ی کسانی که قرآن را در قسمت بالای خانه ی خود می نهند، آیا به توصیه های آن در زندگی عمل می کنند؟ پس من و تو ای مسلمان، باید به خود بیاییم و تصمیمی جدّی بگیریم که این پیام مهم را به گونه ای دیگر بررسی کنیم. مبادا عمری از ما بگذرد و از محتوای کتاب آسمانی خویش بی خبر باشیم! به یاد داشته باشیم که آورنده ی این پیام الهی فرموده است: «قرآن، انسان را از گمراهی باز می دارد، هدایتش می کند، چشمانش را باز می گشاید، راه حق را به او نشان می دهد و از لغزش نگه می دارد. قرآن در تاریکی های جهان، نور و روشناییست. قرآن، مردمان را از هلاکت نجات می دهد و از دنیا به زندگی خوب آخرت می رساند. در قرآن، کمال دین شماست و هیچکس از قرآن کناره نگرفت مگر اینکه به دوزخ رسید.»[2] البته نخستین گام برای تدبّر در قرآن، انس پیدا کردن با آن به وسیله ی تلاوت مستمر و دائم آیات آن است؛ تلاوتی آگاهانه و با دقّت. پیشوایان ما نیز بر هر دو مطلب، یعنی تلاوت قرآن و تدبّر در آن، بسیار تأکید کرده اند.
[1] - المیزان فی تفسیر القرآن، ج 1، ص 266
[2] - تفسیر کنز الدقائق و بحرالغرائب، ج 9، ص 391
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛