🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۴🌷
درد و درمان:
تاریخ همچون آموزگار دلسوزی است که سخاوتمندانه، عوامل پیروزی و شکست ملّت ها را برای آیندگان توضیح می دهد و سرگذشت اقوامی را بازگو می کند که از قلّه ی سعادت به دره های تباهی و بدبختی سقوط کردند، و به عکس، اقوامی که از هیچ به همه چیز رسیدند. برای ما این مهم است که از علّت این فراز و نشیب ها آگاه شویم و با چشمانی باز، به سوی کمال پیش رویم و تلاش کنیم به سرنوشت اقوام هلاک شده مبتلا نشویم؛ چراکه بسیاری از مردم، بدون اندیشه از کنار صحنه های تاریخ می گذرند و علّت نابودی گذشتگان را عوامل بیاساسی مانند گردش افلاک و شانس و اقبال آنان برمی شمرند. برخی، دشمن درونی را رها می کنند و فقط به دشمن بیرونی توجه دارند، و عدّه ای دیگر نیز دست به دامان قضا و قدر البته به معنای نادرست آن می شوند.
قرآن امّا در این آیه بر عامل اصلی سعادت یا بدبختی ملّت ها انگشت می گذارد و می گوید: لازم نیست برای یافتن آن، آسمان و زمین را بجویید؛ بلکه کافی است وجود، فکر، روحیه و اخلاق خود را بکاوید و جامعه ی خویش را زیر نظر بگیرید. آری، هر چه هست، در اینجاست! ملّت هایی که فکر و اندیشه ی خود را به کار اندازند، با هم متّحد شوند، با عزمی راسخ سعی و تلاش کنند و در صورت لزوم، با تمام وجود بایستند و برای سعادت خود قربان دهند، بی شک پیروز می شوند؛ امّا هنگامی که سستی و تنبلی به جای سعی و کوشش، غفلت و بی خبری به جای علم و آگاهی، ترس و دودلی به جای شهامت و پایداری، نفاق و تفرقه به جای اتّحاد و یکپارچگی، تن پروری و خودخواهی به جای فداکاری، و تظاهر و ریاکاری به جای اخلاص و ایمان بنشیند، سقوط به درّه ی هلاک و بدبختی آغاز می شود. این آیه، برترین قانون حیات انسان ها را بیان می کند و به آنان می فهماند که عامل اصلی سعادت یا بدبختی ملّت ها، خود مردم هستند . در روزگار ما نیز این حقیقت، آشکارا در برابر دیدگان جهانیان قرار گرفت؛ آن زمان که ملّت مسلمان ایران برای برپایی احکام اسلام به پا خاستند و با ایثار جان و مال خود، برای حفظ دین کوشیدند، و خداوند نیز بر اساس همین قانون، آنان را از بند ظلم و تباهی و بی دینی نجات بخشید و در سایه ی امن اسلام قرار داد. اکنون امّا باید هوشیار بود؛ چرا که طبق همین سنّت الهی، اگر دست از تلاش برداریم و به آنچه خداوند بر ما نمی پسندد، روی آوریم، خدا نیز نعمت هایش را به بلا و گرفتاری و دوری از رحمت تبدیل خواهد کرد. پس به یاد داشته باشیم که این ما هستیم که خوشبختی یا بدبختی مان را رقم می زنیم؛ نه شانس و اقبال.
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
🔘 به نام خدا
درود به شما مومن صبور که پاداش الهی را باور دارید
🌺(اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم)🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز چهارشنبه زیبایتان به خیر
🌺اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُمْ🌺
✅ ذکر روز چهارشنبه :
یا حی و یا قیوم ( ای زنده و پاینده )
(۱۰۰مرتبه)
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹
آیات صفحه🌹(185)🌹را تلاوت کرده و به پیامبران واماممان و خانم فاطمه الزهرا (س)و خانم معصومه(س)هدیه می نماییم:
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
صفحهی ۱۸۵
جزء #۱۰
#سوره_مبارکه_الانفال
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
185-menshavi-tad.mp3
1.15M
تلاوت تدویر استاد منشاوی ص۱۸۵
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
185-menshavi-tah.mp3
8.81M
تلاوت تحقیق استاد منشاوی ص۱۸۵
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
هدایت شده از 🌹تلاوت روزانه یک صفحه قرآن، هدیه به شهیدان آن روز🌹
#ترجمهی_سورهی_مبارکهی_انفال
و اگر دشمنان بخواهند با پيشنهاد صلح تو را بفريبند تا در شرايط مناسب ضربهاى بر تو وارد كنند، خدا براى تو بس است؛ چرا كه او بود كه پيشتر تو را با يارى خود و به وسيله مؤمنان نيرومند ساخت. (62)
و دلهاى مؤمنان را به هم پيوند داد، كه اگر همه ثروت روى زمين را خرج مىكردى نمىتوانستى ميان دلهايشان پيوند دهى، ولى خدا بود كه ميان آنان الفت انداخت، به يقين او شكستناپذير و حكيم است. (63)
اى پيامبر، در ميدان كارزار، خدا تو را بسنده است و نيز كسانى از مؤمنان كه تو را پيروى كردهاند. (64)
اى پيامبر، مؤمنان را به پيكار با كافران برانگيز. اگر از شما بيست تن شكيبا باشند، بر دويست تن از كافران چيره مىشوند، و اگر از شما صد تن شكيبا باشند بر هزار تن از كفرپيشگان پيروز مىشوند. اين بدانسبب است كه آنان مردمى هستند كه نمىفهمند. بر اين اساس، ما شما را مكلّف كرده بوديم حتى اگر دشمن ده برابر شما بودند بايد مقاومت كنيد و از ميدان كارزار مگريزيد. (65)
اينك كه خدا دانست در ايمان شما ضعفى پديد آمده است تكليف شما را سبك ساخت؛ پس اگر از شما يكصد تن شكيبا باشند بر دويست تن چيره مىشوند، و اگر از شما هزار تن باشند بر دو هزار تن پيروز مىگردند. اينها همه به اذن خداست، و خدا با شكيبايان است. (66)
چرا خودسرانه و بدون مشورت با پيامبر در جنگ بدر از دشمنان اسير گرفتيد تا در برابر آزادى آنان فديه بگيريد؟ در صورتى كه براى هيچ پيامبرى سزاوار نبوده است كه در ميدان جنگ اسيرانى بگيرد. پيامبران بايد در ميدان جنگ چنان بر كشتهها بيفزايند تا عبرت ديگران شود. اين شيوه تا زمانى است كه دينشان در زمين استقرار نيافته باشد، امّا از آن پس براى آنان رواست كه از دشمن اسير بگيرند. شما خواهان متاع ناپايدار دنيا هستيد و خداوند سراى آخرت را براى شما مىخواهد، و خدا شكستناپذير و حكيم است. (67)
اگر پيشتر از جانب خدا مقرر نشده بود كه به عذاب گرفتار نگرديد، قطعا به سبب اينكه در جنگ بدر اسير گرفتيد، عذابى بزرگ به شما مىرسيد. (68)
ولى اكنون از فديهها و آنچه به غنيمت گرفتهايد بهره ببريد كه براى شما حلال و پاكيزه است، و از خدا پروا كنيد كه خدا آمرزنده و مهربان است. (69)
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۸۵🌷
دو لطف بزرگ:
یکی از بخش های مهم تاریخ بشـر، تاریخ زندگی پیامبر است. در آن سرگذشتِ نورانی، لحظاتی دیده می شود که به آسانی درک نمی شود و نشانگر وجود دست غیبی و نیروی برتری است که به یاری فرستاده ی خویش آمده و از دین خود حمایت کرده است. در این آیات، به دو لطف بزرگ خدا بر پیامبر و مسلمانان اشاره شده است:
1ـ مهربانی و الفتی که در پرتو اسلام در میان مسلمانان ایجاد شد؛ یکدلی و پیوندی که برای هیچ کس باورکردنی نبود. این همدلی، در میان مردمی که در محیط تاریک جاهلیت عرب به سر می بردند، حیرت آور بود؛ زیرا آتش کینه پیوسته در میان آن مردم نادان روشن بود و جز با قتل و خون ریزی خاموش نمی شد.
تاریخ دوران جاهلیت، از اختلافات و جنگ هایی سخن می گوید که بر سر مسائل بی ارزشی گاه تا چندین سال در میان قبایل عرب طول می کشید. باران اسلام امّا به دل های خشک و بی روح مردم جان بخشید و قلب هایشان را با هم پیوند داد؛ آنچنان که دشمنیها را کنار گذاشتند و همچون برادران خونی، یار و مددکار یکدیگر شدند. نمونه ی روشن این یکدلی، انس و الفتی ست که در میان دو طایفه ی مهمّ یثرب یعنی «اوس» و «خزرج» ایجاد شد؛ طایفه هایی که پیش از قبول اسلام، 120 سال با یکدیگر درگیر بودند! آری، این معجزه ی دین خدا بود، و به راستی هیچ چیزی جز آن نمی توانست چنین پیوندی را میان مردم ایجاد کند؛ تا آنجا که خدا به پیامبرش می فرماید: «لَو اَنفَقتَ مَا فِی الاَرضِ جَمیعاً ماِّ اَلَّفتَ بَینَ قُلوبِهِم وَ لّْکِنَّ اللهَ اَلَّفَ بَینَهُم»؛ یعنی اگر برای الفت دادن میان آنان، هر آنچه را که در زمین است، خرج می کردی، نمی توانستی بین دلهایشان الفتی ایجاد کنی؛ «ولی این خدا بود که میان دل هایشان الفت ایجاد کرد».
2ـ دومین لطف خدا که در این آیات به آن اشاره شده، حمایت از پیامبر و دین اسلام با دو عامل مهم است: 1ـ امدادهای خاص خدا؛ 2ـ یاری مسلمانان حقیقی. این همان حقیقتی است که خداوند در دو آیه ی قبل بدان اشاره فرموده بود: «هُوَ الَّذیِّ اَیَّدَکَ بِنَصرِه وَ بِالمُؤمِنین»؛ یعنی: «او كسی ست كه به وسیله ی یاری خود و با كمك مؤمنان، تو را نیرومند کرد». در این آیه، خداوند دوباره برای دلگرمی به آن حضرت فرموده است: «حَسبُكَ اللهُ وَ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ المُؤمِنین»؛ یعنی: «حمایت خدا و مؤمنانی که از تو پیروی می کنند، برایت کافی است». آری، تاریخ اسلام، گواه این حقیقت است که پیامبر از همان ابتدای بعثت، تنها به یاری خدا دل بست و توسّط مؤمنان راستینی چون امیر مؤمنان علی و حضرت خدیجه حمایت شد. آن رسول الهی هیچ گاه دست یاریِ دشمنان خدا را نفشرد و برای حمایت آنان حسابی باز نكرد، و با این که در ابتدا او و پیروانش اقلیتی بیش نبودند، در زمانی نه چندان طولانی، پرچم اسلام را بر بیشتر سرزمین حجاز برافراشتند .
❤️یاعلی مددی کن مارا
╭━═🌼━⊰🍃💔🍃⊱━🌼═━╮
🦋 @tartilvathdir96 🦋
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
تفسیری بسیار جذاب و شیرین از سوره شمس
بیشترین قَسَم های قرآنی
دیدی یه نفر وقتی میخواد که حرفش رو با اهمیت جلوه بده، هِی قسم میخوره؟!...
به پیر، به پیغمبر، به خدا، به قرآن و...
قرآن هم وقتی میخواد یه موضوعی رو با اهمیت جلوه بده، پشت سر هم قسم میخوره...
حالا میدونی بیشترین قسمهای قرآنی تو کدوم سوره است؟!...
سوره شمس
یازده قسم پشت سر هم بیشترین رکوردِ قسم در یک سوره:
* و اَلشَّمْسِ وَ ضُحٰاهٰا...*
* و اَلْقَمَرِ إِذٰا تَلاٰهٰا...*
* و اَلنَّهٰارِ إِذٰا جَلاّٰهٰا...*
* و اَللَّیْلِ إِذٰا یَغْشٰاهٰا...*
* و ...*
* ای انسان...!*
*☜ قسم به خورشید و ماه*
*☜ قسم به زمین و آسمون*
*☜ قسم به شب و روز*
*☜ قسم به...*
حالا فکر میکنی قرآن بعد از این همه قسم چه مطلب مهمی رو میخواد بگه؟!...
قبل از اینکه جواب و ببینی یه خورده فکر کن.
- فکر میکنی چه موضوع مهمیه؟!...
قرآن بعد از ۱۱ تا قسم میگه:
قدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکّٰاهٰا... (شمس/۹)
"به همه اینها قسم، که هر کس نفس خودش رو تزکیه کرد، رستگار شد."
بعد سراغ گروه مخالفش هم میره و میگه:
و قَدْ خٰابَ مَنْ دَسّٰاهٰا* (شمس/۱۰)
"هر کس هم که نفس خودش رو با معصیت و گناه آلوده کرد، نومید و محروم شد."
پس دقّت کنیم قرآن این همه قسم خورده که ما باور کنیم، تنها راه رستگاری، تزکیه و خودسازی، و دوری از گناه و معصیت است.
اونایی که دنبال راه میانبُر میگردند، اونایی که دنبال ذکر و ... میگردند، بدونند که هیچ راه دیگهای وجود نداره.
فقط همین:
۱.تزکیه و خودسازی،
۲.دوری از گناه و معصیت
این پیام الهی رو با ذکر صلواتی منتشر کنید.
*اللهم صلِّ علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم