🔰 احكام محتضر
🖌 مسلمانى را كه در حال #احتضار است، يعنى در حال جان دادن مىباشد، بايد به پشت بخوابانند به طورى كه كف #پاهايش به طرف قبله باشد.
و اگر خواباندن او كاملا به اين طور ممكن نيست، بنابر احتياط واجب تا اندازهاىكه ممكن است، بايد به اين دستور عمل كنند.
👈 و چنانچه خواباندن او به هيچ صورتى ممكن نباشد به قصد احتياط او را رو به قبله بنشانند.
👈 و اگر آن هم نشود، باز به قصد احتياط او را به پهلوى راست يا به پهلوى چپ، رو به قبله بخوابانند. (1)
🖌 رو به قبله كردن محتضر بر هر مسلمان واجب است، و اجازه گرفتن از ولى او لازم نيست. (2)
🖌 مستحب است شهادتين و اقرار به دوازده امام عليهم السلام و ساير عقايد حقه، به كسى كه در حال جان دادن است، تلقين شود.
👈 و نيز مستحب است چيزهايى را كه گفته شد، تا وقت مرگ تكرار كنند. (3)
---------------
1. توضيح المسائل مراجع، م 533.
2. همان، م 535.
3. همان، م 536.
#احکام_محتضر
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃داستانهای آموزنده (۶)
📌تواضع
🔻 يكى از شاگردان امام و علّامه میگويد: دوست داشتم بدانم ميان حضرت #امام_خمينى -رضوان اللّه عليه- و #علامه_طباطبایى -رحمة اللّه عليه- كداميك در #فلسفه قویترند. به همين جهت روزى آن دو استاد عزيز را براى صرف ناهار طلبگى به حجره دعوت كردم و مسألهاى فلسفى پيش كشيدم. هر دو نفر خوب گوش دادند اما ساكت ماندند! لحظاتى بعد، علّامه نگاهى به امام كردند و امام تبسّمى كرده و با لبخند، پاسخ را به علّامه واگذاردند. استاد طباطبایى، جواب پرسش را فرمودند و امام كاملا گوش كردند و چيزى نفرمودند. پس از آن، پرسش فلسفى ديگرى از حضرت امام -قدس سره- كردم. ايشان نگاهى مؤدّبانه به علّامه كردند و سپس شروع به پاسخ كردند و اينبار علّامه سراسر گوش بودند و ساكت.
... به هرحال نتوانستم آن دو استاد را به بحث طلبگى و مناظرهی فلسفى بكشانم. گويا هردو به هدف بنده پى برده بودند.
📚 از کتاب «ز مهر افروخته»
📖 ص ۱۰۴
#داستان
#تواضع
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
🔸آنچه را به تو وصیت می کنم حفظ نما
توصیه های امام حسن عسکری علیه السلام به شیعیان
شما را سفارش ميكنم به
👈تقوى و پرهيزگارى از خدا و ورع در دين
👈و كوشش براى خدا
👈و راستگوئى
👈و اداى امانت به هر كس كه تو را امين قرار داد چه بد باشد و چه خوب
👈و طول سجده
👈و حسن جوار [با اهل سنت] اين دستورات را پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله آورده.نماز بخوانيد در محله آنها و در تشييع جنازه آنها حاضر شويد و از بيمارانشان عيادت كنيد و حقوق آنها را بپردازيد زيرا يكى از شما وقتى با ورع و راستگو و امين و خوش اخلاق باشد با مردم مي گويند اين شيعه است موجب شادى و سرور من مىشود.
👈از خدا بپرهيزيد
👈و مایه آراستگی ما باشید و موجب ننگ و عار ما نباشيد
👈مردم را به ما متمايل كنيد و از ما هر ناپسندى را جلوگيرى كنيد.زيرا هر خوبى كه در باره ما گفته شود ما شايسته آن هستيم و هر بدى بما نسبت دهند ما چنين نيستيم
👈ما را در كتاب خدا حقى مقرر است و خويشاوندى با پيامبر اكرم و پاكى از جانب خدا كه هر كه ادعاى چنين پاكى را بنمايد دروغگو است
👈زياد ذكر خدا را كني
👈و به ياد مرگ باشيد
👈و قرآن تلاوت كنيد
👈و صلوات بر پيامبر فرستيد زيرا صلوات بر پيامبر ده حسنه است
آنچه شما را توصيه كردم به آن حفظ كنيد شما را بخدا مىسپارم و به شما سلام مي رسانم.
📚منبع:
بحارالانوار ج۷۵ ص۳۷۲
#حدیث
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃منبر امام حسین علیه السلام
۲۳.معرفی برخی از فرزندان
۲.على اوسط، زين العابدين عليه السلام
دومين فرزند پسر امام حسين عليه السلام نيز على نام داشت و به دليل اين كه او ميان علىِ اكبر و علىِ اصغر قرار داشت، علىِ اوسط (وَسَطى) نيز ناميده شده است. ايشان چهارمين امام از امامان دوازده گانه اهل بيت عليهم السلام است كه پس از شهادت پدرش به مقام امامت، نائل آمد و امامت در نسل او امتداد يافت. مشهورترين كنيه هاى ايشان، ابو الحسن، و مشهورترين القاب ايشان، زين العابدين [۱]، سيّد العابدين [۲] و سجّاد است. [۳] مادر وى، شهربانو دختر يزدگرد است. قول مشهور، سال ولادت ايشان را سال ۳۸ هجرى مى داند كه بر پايه آن در كربلا، ۲۳ ساله بوده است. [۴]
روز ولادت ايشان، روز جمعه [۵]، پنجم شعبان [۶]، گزارش شده است. ايشان، با فاطمه، امّ عبد اللّه دختر امام حسن عليه السلام، ازدواج كرد و داراى سه فرزند به نام هاى حسين، محمّد (امام باقر عليه السلام) و عبد اللّه شد.[۷]
ايشان، در ۵۷ يا ۵۸ سالگى، در روز دوازدهم [۸] يا بيست و پنجم محرّم [۹] سال ۹۴ [۱۰] يا ۹۵ هجرى [۱۱] به وسيله وليد بن عبدالملك، مسموم شد و به شهادت رسيد.
ادامه دارد.....
#امام_حسین_ع
#منبر
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃منبر امام حسین علیه السلام
۲۳.معرفی برخی از فرزندان
۲.على اوسط، زين العابدين عليه السلام
ادامه......
☘الكافى به نقل از ابو بصير، از امام صادق عليه السلام: على بن الحسين عليه السلام، در پنجاه و هفت سالگى، در سال نود و پنج هجرى در گذشت. او سى و پنج سال پس از امام حسين عليه السلام زندگى كرد».
☘دلائل الإمامة از امام عسكرى عليه السلام: امام زين العابدين عليه السلام در مدينه و در مسجد پيامبر صلى الله عليه و آله، در خانه فاطمه عليهاالسلام و به سال ۳۸ هجرى، پيش از وفات جدّش امير مؤمنان به دنيا آمد. او با جدّش دو سال، با عمويش حسن عليه السلام [ به عنوان امام ]، ده سال، و پس از وفات عمويش، با پدرش نيز [ به عنوان امام ] ده سال زندگى كرد و پس از شهادت پدرش، سى و پنج سال زيست. روزگار دوره امامتش با پادشاهى يزيد بن معاويه، معاوية بن يزيد، مروان بن حَكَم، عبد الملك بن مروان و وليد بن عبد الملك، مصادف بود. او در مدينه، در محرّم سال نود و پنج هجرى، در پنجاه و هفت سالگى، درگذشت و سبب در گذشتش، سمّى بود كه وليد بن عبد الملك به او خورانْد. امام زين العابدين عليه السلام، در كنار عمويش حسن بن على عليه السلام در بقيع به خاك سپرده شد.
☘علل الشرائع به نقل از ابن عبّاس، از پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: چون روز قيامت مى شود، ندا دهنده اى ندا مى دهد: «كجاست زينت عابدان؟ » و گويى فرزندم على بن حسين بن على بن ابى طالب را مى نگرم كه ميان صفها گام مى نهد.
☘إثبات الوصيّة: حسين عليه السلام با جهانْ شاه، ازدواج كرد و امير مؤمنان عليه السلام، به حسين عليه السلام فرمود: «او را نگاه دار و به او نيكى كن، كه بهترينِ ساكنان زمين پس از تو را برايت به دنيا مى آورد»، و او على بن الحسين عليه السلام را به دنيا آورد.
☘الإرشاد: سپس عمر بن سعد، ميان مردم، بانگِ حركت داد و به سوى كوفه، رو كردند و دختران امام حسين عليه السلام... و امام زين العابدين عليه السلام همراه آنان بودند، در حالى كه امام زين العابدين عليه السلام، بيمارى گوارشى شديد داشت و نزديك به مرگ بود.
☘شرح الأخبار: امام زين العابدين عليه السلام، روز واقعه عاشورا با پدرش امام حسين عليه السلام بود و او، وصىّ امام حسين عليه السلام بود. در آن روزها، امام محمّد باقر عليه السلام برايش به دنيا آمده و جزو خانواده بود. امام زين العابدين عليه السلام، در آن ايّام، به شدّتْ بيمار و سنگين و از جنگ، ناتوان بود.
----------
[۱]: . كنيه وى را ابو محمّد هم گفته اند. در برخى مصادر، كنيه هاى ديگرى، مانند: ابو الحسين، ابو بكر، ابو القاسم و ابو عبد اللّه آمده است.
[۲]: . در تذكرة الخواص آمده است: پيامبر صلى الله عليه و آله او را «سيّد العابدين» ناميد.
[۳]: . براى ايشان لقب هاى ديگرى نيز آمده است، مانند: زكى، امين و ذو ثفنات.
[۴]: . در الطبقات الكبرى، وى ۲۳ يا ۲۴ ساله شمرده شده است.
[۵]: . در المناقب ابن شهر آشوب آمده است: «روز پنج شنبه و گفته شده: روز يكشنبه».
[۶]: . نقل هاى ديگرى هم آمده است مانند: نهم شعبان و پانزدهم جمادى آخر.
[۷]: . در لباب الأنساب، از فرزند ديگرى به نام حسن نيز نام برده شده است.
[۸]: . در إعلام الورى روز وفات ايشان، «شنبه» ذكر شده است.
[۹]: . اقوال ديگرى هم آمده است: دهم محرم، هجدهم يا نوزدهم محرم، و ۲۴ ربيع اوّل.
[۱۰]: . در تذكرة الخواصّ آمده: صحيح ترين قول، اين است ؛ زيرا اين سال، به جهت درگذشت فقيهان بسيار در آن، «سال فقيهان» نام گذارى شده است.
[۱۱]: . در برخى كتاب ها، سال وفات ايشان، ۹۲، ۹۹ و ۱۰۰ هجرى ذكر شده است.
#امام_حسین_ع
#منبر
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✅جایگاه عالمی که مردم را بسمت خدا هدایت کند
🍃أَشَدُّ مِنْ يُتْمِ الْيَتِيمِ الَّذِي انْقَطَعَ عَنْ أُمِّهِ وَ أَبِيهِ يُتْمُ يَتِيمٍ انْقَطَعَ عَنْ إِمَامِهِ وَ لَا يَقْدِرُ عَلَى الْوُصُولِ إِلَيْهِ وَ لَا يَدْرِي كَيْفَ حُكْمُهُ فِيمَا يُبْتَلَى بِهِ مِنْ شَرَائِعِ دِينِهِ أَلَا فَمَنْ كَانَ مِنْ شِيعَتِنَا عَالِماً بِعُلُومِنَا وَ هَذَا الْجَاهِلُ بِشَرِيعَتِنَا- الْمُنْقَطِعُ عَنْ مُشَاهَدَتِنَا يَتِيمٌ فِي حَجْرِهِ أَلَا فَمَنْ هَدَاهُ وَ أَرْشَدَهُ وَ عَلَّمَهُ شَرِيعَتَنَا كَانَ مَعَنَا فِي الرَّفِيقِ الْأَعْلَى
🔰امام حسن عسکری (علیه السلام) فرمودند:
ناگوارتر از نداشتن پدر و مادر،
یتیمی آن کسی است که از امام خود دور افتاده و توان وصول به او را ندارد و پاسخ مسائل مورد نیازش را نمی داند.
پس بدانید:
شیعه ما دانای به علوم ما است.
افرادی که از علم ما بی خبرند، همچون یتیمی در کنف حمایت ایشانند.
بدانید جایگاه کسی که هدایت می کند و دستورات ما را تعلیم می دهد، همراه ما در گروه اعلی علیین است.
📚 : الاحتجاج، ج۱، ص۱۶
#علما
#سرپرستی_امت
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💠 بیانات مرحوم حضرت آیت اللَّه خوشوقت ره
🌸سالروز #میلاد #امام_حسن_عسکری ع مبارکباد
📖قالَ الإمامُ الْحَسَنِ الْعَسْکَری ع #إنّ_الْوُصُولَ_إلَی_اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ #سَفَرٌ #لایُدْرَکُ_إلاّ_بِامْتِطاءِ_اللَّیْلِ
⬅️در #روز_قیامت تَشَخّص، #شرف و #امتیاز وابسته به این است که انسان اضافه بر #نمازهای_واجب، تهجّد و #نمازشب را هم بجا آورد. این مسأله خیلی مهم است. در #تقویت_ایمان و #اصلاح_درون و بیرون انسان در زندگی، مسألهای بسیار مهم است.
📌معروف است از #مرحوم_آقای_قاضی ره که فرموده بودند: «اگر #دنیا_میخواهی، #نمازشب_بخوان! #آخرت_میخواهی، نماز شب بخوان!». نماز شب اینطور است و چنین مسألهی #اعجوبه ای است.
🌺14000#صلوات #هدیه به روح مطهر #امام_حسن_عسکری ع
🔰کانال رسمی حضرت آیت اللَّه #خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃تفسیر قرآن کریم
☘آيات اول تا پنجم سوره ي علق(۱)
قرآن كريم در آيات اول تا پنجم سوره ي علق به آفرينش انسان و آغاز وحي با خواندن و قلم اشاره ميكند و ميفرمايد:
۱- ۵. اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ* خَلَقَ الْإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ* اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ* الَّذِي عَلَّمَ بِالْقَلَمِ* عَلَّمَ الإِنسَانَ مَا لَمْ يَعْلَمْ
بخوان به نام پروردگارت كه (همه چيز را) آفريد؛* انسان را از خون بسته ي آويزان آفريد. * بخوان در حالي كه پروردگارت ارجمندتر است؛* (همان) كسي كه با قلم بياموخت؛* به انسان آنچه را نمي دانست آموخت.
☘شأن نزول:
حكايت كرده اند: پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله در آغاز رسالتش در كوه «حرا» بود كه جبرئيل آمد و گفت: اي محمد! بخوان! و پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود: من نمي توانم قرائت كنم.
جبرييل او را در آغوش گرفت و سه بار فشرد و پنج آيه ي آغازين اين سوره به زبان پيامبر صلي الله عليه و آله جاري شد.
✅در اين آيات بر دو نام «رب» و «خالق» تأكيد شده است. واژه ي «ربّ» به معناي مالك اصلاح گر و تربيت كننده است و خالقيت خدا دليلي بر ربوبيت و پرورش دهندگي اوست؛ يعني كسي كه جهان را آفريده است آن را تدبير ميكند و پرورش ميدهد.
اين مطلب پاسخي است به مشركان عرب كه خالق بودن خدا را پذيرفته بودند، امّا بتها را تدبيرگر و ربّ جهان ميدانستند.
✅ مقصود از آفرينش انسان از عَلَق چيست؟
«علق»، در اصل به معناي چسبيدن به چيزي و آويزان شدن است؛ از اين رو به زالو و خون بسته كه به بدن ميچسبند و نيز به تخمك كه از اوول زن و اسپرم مرد تشكيل يافته و به ديواره ي رحم ميچسبد و هم چون دانه ي توتي آويزان ميشود و از خون آن تغذيه ميكند، عَلَق ميگويند.
خدا بزرگوار و ارجمند است و انسان را به وسيله ي قلم آموزش ميدهد و جهل او را برطرف ميكند. انسان علومي را از طريق وحي، فطرت، عقل وحسّ ميآموزد و با عنايت الهي، به وسيله ي قلم به ديگران منتقل ميكند و به نسلهاي آينده ميرسد.
#تفسیر
#علق
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
💠 بیانات مرحوم حضرت آیت اللَّه #خوشوقت ره
📖 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: #إِذَا_دَخَلَ_الْمُؤْمِنُ_فِي_قَبْرِهِ #كَانَتِ_الصَّلَاةُ_عَنْ_يَمِينِهِ وَ الزَّكَاةُ عَنْ يَسَارِهِ وَ الْبِرُّ مُطِلٌّ عَلَيْهِ وَ يَتَنَحَّى الصَّبْرُ نَاحِيَةً ...
⬅️ در #روایت است که آدم وقتی میمیرد در چهار جهتش #چهار_صورت پیدا میشود، پایین پا و بالاسر و چپ و راست. بین اینها #خوشصورت هستند. میپرسد شما کی هستی؟ میگوید: من #نماز هستم که میخواندی. آن یکی میگوید من #روزه هستم، تا یکی میگوید: من #صبر هستم، آنجایی که #نفساماره میخواست مرتکب #گناه بشود من آنجا #ایستادگی کردم و نگذاشتم.
📌صبر به آن سه صورت میگوید اگر توانستید او را #نجات بدهید، بدهید والا من او را نجات میدهم. #صبر_اینقدر_مهم_است.
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃داستانهای آموزنده (۷)
📌تعهد
فرزند آیت الله میرزا علی اکبر مرندی( از شاگردان آقای قاضی رحمة الله علیه )نقل مى كند: «هركسى خدمت آقا مى رسيد و سئوالى داشت بخصوص مسائل شرعى را مى پرسيد، آقا قبل از پاسخ، اسم و آدرس شخص را مى پرسيد و اين هم براى شدت احتياط ايشان بود كه اگر جواب كامل ندادند يا بعداً متوجه شدند كه فتواى مجتهد ديگرى را براى او بيان كرده اند يا به هر صورتى اشتباه رخ داده در اولين فرصت به آن شخص جواب كامل و صحيح يا فتواى مطابق فتواى مجتهد آن شخص را برايش بفرستد.
يك نمونه آن را به خاطر دارم كه روزى يكى از اهالى روستاى اردك لو سئوالى از آقا پرسيده و پاسخى گرفته رفته بودند كه ديدم آقا بسيار مضطرب هستند و مرا صدا كردند گفتند: خودت را هر چه سريعتر به روستاى اردك لو برسان و اين پاسخ را كه كامل هست به آقاى فلانى بده و برگرد و من رفتم حدود يك ساعت طول كشيد تا ايشان را پيدا كرده و فرمايش آقا را به ايشان ابلاغ كردم و برگشتم به آقا عرض كردم كه مأموريت را انجام دادم، ديدم آقا نفسِ راحتى كشيد و به آرامش خود برگشتند و لبخند زدند.»
#داستان
#تعهد
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774
✨﷽✨
🍃منبر امام حسین علیه السلام
۲۴.فرزندان
۳.على اصغر
برخى منابع، از فرزند ديگرى براى امام حسين عليه السلام به نام على اصغر ياد كرده اند كه در كربلا به شهادت رسيد. گفتنى است كه برخى مصادر نيز نام وى را عبد اللّه گزارش كرده اند
۴.جعفر
وى در زمان حيات امام حسين عليه السلام از دنيا رفت. مادرش از قبيله قُضاعه بود و اطّلاع بيشترى از وى، در دست نيست.
۵.محمّد
از محمّد به عنوان يكى از فرزندان امام حسين عليه السلام نام برده شده است
تذكرة الخواصّ در يادكردِ فرزندان امام حسين عليه السلام: و محمّد، كه همراه پدرش كشته شد.
#امام_حسین_ع
#منبر
https://eitaa.com/tazkeratolmottaghin6774